korfi Kujawiak - Pogoń 1-0 w PP 09.11.05, 15:01 By to chudy..... . Rewanż w Szczecinie 13.11. Gdybym był naiwny to bym pomyslał, ze to taki chwyt żeby więcej ludzi przyszło. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Kujawiak - Pogoń 1-0 w PP 09.11.05, 16:24 Znowu w plecy! A rewanż jest 22 XI we wtorek. Zobaczymy jak będzie. Tyle że ja chyba znowu nie zobaczę kurcze blade. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Polaonia Warszawa o 18.00 19.11.05, 12:47 To wg piłkarzy i działaczy ma być przełomowy mecz. Dla pozycji w tabeli na pewno. Bo lada chwila, w przypadku straty punktów znajdziemy się blisko strefy spadkowej. Jeżeli zaś chodzi o zawodników, to zbliża się zapowiadane (moim zdaniem przedwcześnie)zimowe wietrzenie składu. Nie wiadomo, czywypowiedzi Ptka podziałaja mobilizująco czy wręcz przeciwnie. Szczęśliwie gra Milara prawdopodobnie dobiegnie końca. Zobaczymy co z resztą. Jak na razie moje prognozy z początku sezonu się sprawdzają niestety. Wracając do meczu, to zapowiada sie dużo walki i ambicja może zadecydować o wyniku. Znowu, mimo poprzednich pudeł zaryzykował bym postawienie na niskie zwycięstwo Pogoni. W końcu kiedyś musi to nastąpić. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Pogoń - Polaonia Warszawa o 18.00 IP: *.chello.pl 19.11.05, 13:43 co raz mniej wiary w zwycięstwo, ale kciuki trzeba trzymać i na mecz pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Polonia 2-0 19.11.05, 22:21 Właściwie nie ma co pisać o meczu. Wynik lepszy niż gra. Nie wiem dlaczego tak długo Panik nie wpuszczał Elokana. Milar potwierdził swoja nieprzydatność, Trałka jak zwykle wzmacniał rywala. Dobrze, że w drugiej połówce trochę powalczyli. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Kujawiak w PP o 18.00 22.11.05, 08:03 Rewanż za porażkę 0-1 we Włocławku. Może być różnie. Pogoni trudno przychodzi ostatnio strzelanie bramek. Dobrze, że Edi trochę sobie przypomniał. Głupiobyłoby nie awansować z takim rywalem. Jeżeli Ptak mysli rzeczywiście o Europie, to w tym roku mając w następnej rundzie Wisłę Płock PP jest nakrótszą drogą do pucharu UEFA. Sam nie wiem czy chciałbym powtórzenia Fylkiru, ale jakaś naiwna wiara kusi na taką okazję. Trzeba awansować. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Kujawiak w PP 2-1 i odpadliśmy 22.11.05, 22:03 Zwycięstwo, które nie cieszy. Jak to w pucharach. Beznadziejna gra Kazimierczaka (przede wszystkim)i całej drużyny. Być może chociaż część ludzi zrozumie po dzisiejszym meczu, że karny to jeszcze nie gol i po jego podyktowaniu należy czekać na strzał a nie debilnie skakać z radości (to plus tego meczu). Drugim plusem może być zrozumienie przez Ptaka, że należy pożegnać pseudogwiazdy typu Milar, Edi i Kazimierczak a zastąpić je choćby przeciętnymi ale walczącymi zawodnikami. Chyba że się chce budować cyrk a nie drużynę. Chyba dobrze się stało, bo z taką żenadą wstyd się pokazywać. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Kujawiak w PP 2-1 i odpadliśmy 23.11.05, 18:18 No coments ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Lech-: Pogoń - to moze być ... :-(( IP: *.internet.v.pl 24.11.05, 21:03 W piatek czyli już jutro tzw NAJWAŻNIEJSZY MECZ SEZONU tj "derby" północno- zaqchodniej Polski, które dla obydwu drużyn (zarówno piłkarzy, jak może jeszcze bardziej kibiców) to tzw. ŚWIĘTA WOJNA Po tym co Pogoń ostatnio prezenmtuje aż strach się bać Oby nie było takiego rezultatu jak Wisła-Craxa lub jeszcze gorzej PILKARZE GRAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Lech-: Pogoń - to moze być ... :-(( 24.11.05, 22:38 Faktycznie może być cieniutko. Tym bardziej, że takie przedwczesne zapowiedzi pozbycia się większości zawodników nie działają mobilizująco. A mecz rzeczywiście wiele znaczy dla kibiców obu drużyn. Choć Pogoni nie gra się źle w Poznaniu, tym razem niestety prorokuję porażkę. Może znowu robią mi na złość:). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Lech-: Pogoń - to moze być ... :-(( 28.11.05, 17:49 Udało się! Brawo brawo brawo panie Boris P.! Brawo Radek D. (tylko panie Divecki częściej proszę). 1:1 w Poznaniu to obecnie sukces. Może więc to zapowiedź wyjścia z dołka? Mam nadzieję że tak. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Jacku, jakaś imprezka była;)? 29.11.05, 10:22 Pytam, bo jakos późno sie obudziłeś z tym wpisem.:) ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Jacku, jakaś imprezka była;)? 29.11.05, 13:20 Była imprezka i obejrzałem fragmenty meczu dopiero w niedziele w TVN. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Wisła Plock - Pogoń 03.12.05, 09:38 Rozpoczynamy rundę rewanżów. Latem w Szczecinie nispodziewanie łatwe zwycięstwo. Teraz Wisła po ostatnich niepowodzeniach może być zdeterminowana. Na pewno w Płocku jest duże ciśnienie na wygraną. Pogoń, mimo że nie zbiera zbyt dobrych not za grę, ze zdobyczy punktowej w ostatnich meczach może być zadowolona. Jeżeli zagra z podobną wolą walki jak w Poznaniu, to ma szansę na jakąś zdobycz punktową. Brak Kazimierczaka i Michalskiego w składzie nie powinien być istotny ze względu na nie najlepszą formę obu (szczególnie Kazia). Mam nadzieję, że wariant z Milarem na ławce sprawdzony w Poznaniu zostanie podtrzymany. Boję się postawić korzystnie dla Pogoni, bo zwykle robią mi na złość. Ale spróbuję pocelować w bezbramkowy remis. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Wisła Plock - Pogoń IP: *.chello.pl 03.12.05, 13:29 o to to, chociaż remis. Ja nie wiem jak to się dzieje że Pogoń zawsze trafia w moment, kiedy któraś drużyna zaczyna "zemstę" i to my dostajemy. Trzymam mocno kciuki z NASZYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Wisła Płock - Pogoń 03.12.05, 14:27 niestety czuję lipę zamieszanie z mieszkaniami i ogólna niepewność na pewno nie wpływa oni już od kilku kolejek zachowuja się jak urzędnik w piątek o 14.00 "jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik" i weekend (w ich przypadku zima) na luzie ja tam nie widzę żeby panu ptaku zależało :( Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Wisła Płock - Pogoń 0:0 03.12.05, 19:37 0:0 idealnie pasuje komentarz sportowy: "mile rozczarowali" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Wisła Płock - Pogoń 0:0 03.12.05, 19:38 A CZEGÓŻ INNEGO PO CHŁOPAKACH PTAKA MOŻNABY SIĘ SPODZIEWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Wisła Płock - Pogoń 0:0 03.12.05, 22:01 Wcale niezłe zakończenie roku. Takie są realne możliwości tego zespołu. Teraz cekamy na zmiany i oby do spokojniejszej wiosny. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Przygotowawczo po brazylijsku 17.01.06, 15:51 Za Głosem Szczecińskim: W Brazylii minął kolejny dzień przygotowań ekipy Pogoni. Zespół został podzielony na trzy grupy, które rozegrały między sobą mały turniej. Celem było zgranie zespołu i pokazanie aktualnej formy poszczególnych piłkarzy. Najwięcej zwycięstw odnieśli „Zieloni”, którzy zagrali w składzie: Pesković - Lilo, Ronis (testowany), Anderson, Danilo (testowany), William, Grzelak. Nieco gorzej zaprezentowała się drużyna grająca w pomarańczowych plastronach (Neneca - Batata II, Kaźmierczak, Fabinio, Przewoźniak, Junior, Edi). Najmniej skuteczna była trzecia z drużyn - „niebieska”, złożona z pozostałych graczy: Fabiniak - Wagner, Matheus, Cleisson, Valdir, Fabio, Grosicki. W treningu nie uczestniczyli Julcimar, Batata I oraz Grzegorz Matlak. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Independente de Limera (3 lub 5 liga) 1-1 19.01.06, 16:13 Za ofi stroną Pogoni: W zakończonym spotkaniu sparingowym, Pogoń zremisowała z drużyna Independente de Limera 1:1 (1:0). Zespół ten w Brazylii występuje w Paulista - Série A3. Mecz od samego początku był wyrównany. W pierwszej połowia dała się jednak zauważyć lekka przewaga atakującej Pogoni. Efektem tego była akcja z 44 minuty. Kaźmierzczak otrzymał podanie od Daniela, który nieco wcześniej zmienił Rafała Grzelaka, po czym oddał strzał zza pola karnego. Bramkarz był bez szans. Na przerwę Pogoń zeszła z prowadzeniem. Zespół ze Szczecina mógł prowadzić nawet 3:0 , ale sytuacji nie wykorzystali Wagner i Edi. Paradoskalnie rzecz biorąc, nowi Brazylijczycy zagrali w drugiej połowie jak "stara" Pogoń. Otóż zadowoleni skromnym prowadzeniem za wszelką cenę chcieli dowieźć rezultat do końca. Niesty, podobnie jak miało to często miejsce w ubiegłym sezonie - ta sztuka im się nie udała. 10 minut przed końcem Independente wyrównało i mecz zakończył się remisem. /mauy, KRY/ Pogoń wystąpiła w składzie: Neneca (46' Fabiniak) – Valdir (65' Przewoźniak), Batata II (46' Matheus), Ronis (testowany), Mineiro (46' Junior), Cleisson (64' Danilo (testowany)), Kaźmierczak (46' Anderson), Grzelak (75' Grosicki), Fabio (46' William), Wagner (46' Lilo), Andradina (46' Daniel) Trochę śmiesznie sie ten skład czyta. Spodziewam się po nim raczej gorszych wyników w lidze. Ale i ciekawość mnie trochę zżera co to za zawodnicy. Jak by nie było pierwsze mecze powinny wywołać zainteresowanie :). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Korona - Pogoń sob. 13.00 04.03.06, 11:44 Zaczynamy szybką ligową wiosnę. Kompletna niewiadoma ze strony Pogoni przeciwko solidnej Koronie. Na pewno to najciekawsze wydarzenie kolejki nie tylko dla kibiców szczecińskich. Pogoń gra przede wszystkim o zdobycie zaufania. WNiezaleznie od faktycznych umiejetności Brazylijczyków większe szanse w takich warunkach ma Korona. Byle nie było blamażu. Gdybym musiał stawiać pieniądze obstawiłbym zwycięstwo gospodarzy, ale moje kibicowskie serce podpuszcza żeby napisać 2-2:). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Korona - Pogoń - przelozony 04.03.06, 12:20 jednak stan boiska nie pozwolił. Dla Pogoni to dobrze. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Korona - Pogoń - przelozony IP: *.internet.v.pl 04.03.06, 13:43 Co za kraj... szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Już jutro godz. 18 IP: *.pl 10.03.06, 15:46 Ciekawe ile ludzi wybiera się na mecz- b. duzo, czy wręcz odwrotnie. Sama znam kilkoro co to idą z ciekawości. Nawet wynik trudno obstawiać, Amica mocno się trzyma na koniec swojego istnienia pod tą nazwą. Trzymam kciuki za "NASZYCH". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta a prezes Korony cuda obiecywal IP: 83.18.220.* 06.03.06, 14:52 www.echo-dnia.com.pl/?news=27794&mutacja=1&dzial=1;3 to są kibole, a nie kibice, tylko o tym wszyscy milczą, a gadają że Pogoń do kieszeni sięgnęła - właściciel bogaty taki ponoć, że za przesunięcia meczy płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi a prezes Ptak treneiro zwolnił 08.03.06, 08:01 Jeszcze wczoraj czytałem jaki to nie będzie cierpliwy a tu proszę, pod pretekstem braku licencji pakowanko. Tak przynakmniej pisze Głos. mozliwe też, że Serrao po protu sam stwierdził, że nie chce być w takim uldzie jako drugi trener. W każdym bądź razie niespodzianka. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Amica sobota 18.00 10.03.06, 19:40 Tym razem chyba poznamy chociaż początkową wartość tej drużyny. Zmiana trenera spowoduje zapewne korekty w składzie. Zwiększą sie szanse Polaków na grę. Amica w pierwszym meczy rozbiła 4-0 Odrę wiec nie potwierdzają się domysły, że wycofywana po tym sezonie drużyna bedzie odpuszczać. Skład i taktika Pogoni też pozostaje niewiadomą. Myslę, że pierwszy mecz tej brazylijskiej Pogoni zainteresuje kibiców i jak na taką porę roku frekwencja dopisze. Od piłkarzy zależy czy tak będzie i na nastepnych meczach. Ja stawiam na remis. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: Pogoń - Amica sobota 18.00 10.03.06, 19:44 Oglądając dzisiejszy trening można stracić nadzieję na sukces, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Amica sobota 18.00 11.03.06, 07:35 psychol_ogia, możesz rozwinąć? Znaczy cienizna? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: Pogoń - Amica sobota 18.00 11.03.06, 08:47 Brazylijczycy wyglądali na zmarznietych i sztywnych, trenowani ataki szkłydłami, kiepsko im szło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Pogoń - Amica sobota 18.00 IP: *.chello.pl 11.03.06, 10:21 hm, wcale nie było tak źle, dostali nawe3t kilka braw. Moim skromnym zdaniem na bramce można spodziewać się Neneki(?-tak się chyba pisze). Mecz zapowiada się przynajmniej egzotycznie, jeśli nie będzie ciekawie. Do zobaczenia na meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Amica 0-3 12.03.06, 17:22 Wynik gorszy niż gra. Niestety okazało się, że słuszne są obawy o grę w obronie i o mozliwości gry zespołowej. Brazylijczycy nie potrafili wykorzystać swojej wyzszości technicznej, bo nie potrafią grać w ryzach taktycznych tak jak zrobiła to Amica. Nie wiem czy Panik zdązy ich poukładać w krótkim czasie. Dla nieobecnych napiszę o postawie publiczności. Duża frekwencja, niezły jak na wynik doping i o dziwo brak gwizdów po meczu. A nawet doceniono wysiłek zaodników. Szkoda że daremny, ale zobaczymy po następnych dwóch meczach. A są trudne. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Wisła K. piątek 20.00 24.03.06, 11:05 Uciekł mi post bez treści. Mecz po którym będzie wiadomo trochę więcej. Okaże się na ile Brazylijczycy są w stanie w krótkim czasie przestawić się na troche inną grę. Po prysznicu z Amiką juz wiedzą, że nie wystarczą umiejetności techniczne, trzeba być też zespołem. Będzie to też jeden z ostatnich kuponów zaufania kibiców, bo ze względu na rywala i jeszcze tlące się nadzieje zapowiada się znowu wysoka frekwencja. Wisła w ostatnich meczach nie błyszczy formą, jest troche osłabiona personalnie i tu być może jest jakaś szansa dla Pogoni. Dodatkowego smaczku dodają Majdan ze Stolarczykiem zawsze ciepło witani w Szczecinie a ostatnio mający pewne miejsca w składzie Wisły. Generalnie jak by nie patrzeć będzie ciekawie. Każdy punkt będzie sukcesem, bo prawie wszystko przemawia za Wisłą. Mi wystarczy remis. Moze być nawet bezbramkowy, choć to mało prawdopodobne. Żyby zremisować trzeba bedzie cos strzelić. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Wisła K. 1:2 24.03.06, 23:11 Znowu tracimy bramki "z niczego". Wisła grając bardzo przeciętnie wygrała ze zlepkiem piłkarzy Pogoni. Karny to troche konsekwencja zmiany Panika bo akurat wprowadzony piłkarz mógł zapobiec sytuacji. Potem grając w dziesiątkę było już bardzo trudno, ale mimo to w ostatniej minucie remis był blisko. Teraz trzeba liczyć że we wtorek wreszcie coś ugramy, choć Smuda na pewno ustawi Zagłebie na twardą grę i będzie ciężko. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Zagłębie wtorek 17.30 28.03.06, 11:00 Kontynuując mój autorski ;) wątek zapowiedź kolejnego meczu. Terminarz wchodzi na wysokie obroty. Kolejny przeciwnik jest na fali, gra skutecznie. Jednak moim zdaniem to drużyna na ten czas troche przereklamowana i do ugryzienia. Jakoś dziwnie mam przeczucie, że na pewno jakieś punkty w Szczecinie zostaną. Czyli jakiś krok ku utrzymaniu sie w lidze. Na pewno w Pogoni będzie już troche bardziej nerwowo, ale być może to dobrze. Zagłębie będzie ustawione przez Smudę na podstawie poprzednich meczy Pogoni, ale ich obrona w tamtej rundzie dawała mozliwości napastnikom i w tym upatruje szansy. Typuje jais taki remisik 2-2 powiedzmy. Jeżeli jednak (co odpukuję) Zagłębie wygra, to ciekawy będę reakcji Ptaka. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Legia - Pogoń IP: 87.207.254.* 31.03.06, 21:32 ja tam może i laik jestem, wcale się kłocić nie będę, ale Pogoń dziś naprawdę ładnie gra, narazie jest 67 minuta i całkiem całkiem. A co tam - pozwolę sobie-Pogoń , Pogoń, Pogoń. Trzymam kciuki aż do białości. Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Legia - Pogoń 31.03.06, 21:43 Gość portalu: swieta napisał(a): > ale Pogoń dziś naprawdę ładnie gra, a na gazeta.pl piszą po 1-szej połowie, że się nie da meczu oglądać :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Korona - Pogoń wtorek 18.30 03.04.06, 12:00 Odrabiamy zaległości. Potrzebujemy punktu(ów) w tym meczu. Dotychczasowe mecze optymizmu nie przynoszą. widac że mecz dla wiekszości Brazylijczyków trwa przynajmniej o 20 minut za długo. Korona po raczej nieudanym debiucie nowego stadionu (tylko remis) bedzie chciała wygrać. Jednak forma zawodników Korony znacznie niższa niz jesienią i to moze byc jakaś szansa. Myslę, ze gdyby skład z Legii uzupełnic Matlakiem, to remis jest w zasiegu. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
swieta_1 Re: Korona - Pogoń wtorek 18.30 04.04.06, 20:28 a właśnie że NIE Korfi !!!! Mamy 3 punkty Odpowiedz Link Zgłoś
anna_maria Re: Korona - Pogoń wtorek 18.30 04.04.06, 20:31 jeees jeeees jeeees ale sędzia dał popis, szkoda, że nie doliczył 20 min Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Korona - Pogoń 0-1 !!! 04.04.06, 22:00 Cieszy tylko wynik. Gra fatalna. Jedyne jasne punkty to : - Peskovic znakomity mecz, łojciec zwycięstwa :) - Edi, dobra gra no i gol - Julimar , staral się trzymac tą zbieraninę w obronie w kupie - Kaźmierczak (tylko za 1 połowę) Korona tragicznie. Po takiej grze 3 punkty to fart nie z tej ziemi. Ale skoro są, to bierzemy.:) ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Górnik Ł. sobota 18.00 07.04.06, 15:29 Wbrew opiniom o tym, że Pogoń jest faworytem ja polecam ostrożność w typowaniu. Po tym co Pogoń pokazała w Kielcach mam duże obawy o wynik. Górnik bedzie gral z nożem na gardle i choć będzie osłabiony brakiem dwóch czy trzech zawodników (kartki, kontuzje) łatwo nie będzie. Dodatkowo trochę fermentu wśród kibiców zasiał Ptak mało poważnie podchodząc do czwartkowego pożegnania Floriana Krygera. Pogoni do utrzymania czyli celu na ten sezon brakuje jeszcze 6-7 punktów. W tym meczu cos uciuła. Ja celuję w remis. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
swieta_1 Re: Pogoń - Górnik Ł. sobota 18.00 08.04.06, 19:10 i obyś Korfi miał rację, już jest 1:1, oby nie stracili punktów - jak zwykle głupio. Trzymam kciuki- bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
swieta_1 Re: Pogoń - Górnik Ł. sobota 18.00 08.04.06, 19:56 JEST !!!!! Drugi gol! - piękny z 30 mwtrów z woleja!!! I koniec meczu!! Mamy 3 punkty!! Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: Pogoń - Górnik Ł. sobota 18.00 08.04.06, 19:58 czy ten wontek nie ma być w dziale "sport"? wku...a mnie tematyka sportowa. Odpowiedz Link Zgłoś
swieta_1 Re: Pogoń - Górnik Ł. sobota 18.00 08.04.06, 20:05 a nie może, bo już był i znalazło się kilku przeciwników, a ja wśród nich. Jest to tu jedyny wątek sportowy- bardzo bliski Kibicom i Forumowiczom. Aha i pojawia się tylko z "okazji" meczy naszego KLUBU. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Górnik Ł. 2-1 08.04.06, 20:14 Po meczu bez historii, na słabym poziomie jednak w sumie zasłuzone zwycięstwo Pogoni. Lekka przewaga została nagrodzona a gra na czas ukarana. Teraz jeżeli Ptak serio planuje następny sezon, powinien zacząć zgrywać tych których chce zostawić i dac Panikowi hasło do układania na przyszły sezon. Tylko nie wiadomo co Ptak ma w planach. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Pogoń - Górnik Ł. 2-1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.04.06, 02:03 Mam pytanie do zorientowanych: Czy taki niezwykły zespół, jaki tworzy się w Szczecinie nie powinien mieć przypadkiem trenera, który potrafi go poukładać? Kogoś silnego taktycznie, umiejącego dobrze "czytać" potencjał piłkarzy, potrafiącego zrobić z tych chłopaków zespół na polską ligę i nie tylko, ale jednocześnie nie zabić w nich brazyliany. Mam nieodparte wrażenie, że Panik to trener środka tabeli, taki "utrzymanek" w lidze, idący po najmniejszej linii oporu. Nie znam się na tym, ale wolałbym widzieć tych chłopaków z Brazylii pod ręką jakiegoś doświadczonego taktyka, który ich nauczy zdobywać trofea, a nie tylko dobrze wykonywać ligowe rzemiosło. A może się mylę? Jak to jest z tym Panikiem? pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pismak 09.04.06, 13:19 Pismak, problem trenera w Pogoni nie jest wcale taki prosty. Niestety każdy trener prowadzący Pogoń musi być zdolny do duzego kompromisu wynikającego z konieczności zgadzania sie z linią Ptaka. Po prostu nie jest to trener w pelni niezależny. Co do Panika, to jest to trener przedkładający ponad wszystko ścisłe założenia taktyczne szczególnie dotyczące zadań defensywnych. Niestety na boisku stosowanie taktyki Panika często owocuje grą mało widowiskową, szczególnie dla widzów spragnionych bramek i fajerwerków. Ja natomiast potrafię docenić również grę dobrą taktycznie i zdyscyplinowaną. Pod warunkiem jednak, że poparta jest jakąś myslą i zdolnością do przystosowania się do zmienności sytuacji na boisku. Bo Panik nie zabrania piłkarzom strzelania bramek. Uważam, że powierzenie Panikowi tej drużyny nie jest złym rozwiązaniem. A to dlatego, że Brazylijczyków nie da się pozbawić ich skłonności do improwizacji, zagrań indywidualnych. Jednak ubierając ich w jakiś szkielet taktyczny mozna otrzymać z tego niezłą mieszankę. Problemem jest tylko jakich ma się wykonawców i to jak dalekosiężne są plany Ptaka. Niestety cały czas mam wrażenie, że cały ten organizm jest utrzymywany w stanie zawsze umożliwiającym szybkie zwinięcie tego interesu. Nie są budowane żadne elementy sprzegające klub z miastem, kibicami. Dlatego trudno o dobra atmosferę wokół klubu w Szczecinie. Wracając do temetu, to chciałoby sie w Pogoni trenera pokroju Wdowczyka czy Smudy, ale to trenerzy zbyt ceniący sobie niezależność. Nie zgodzą sie po prostu aby jesienią wypróbowywać kolejny zaciąg Dawida Ptaka przysłany z Brazylii na zasadzie "może się nadadzą". Tacy trenerzy chca budować zespół od poczatku do końca i za tę pracę odpowiadać. Więc jak na takie okoliczności Panik to niestety prawie optymalne rozwiązanie. Tyle moich niedzielno-lekkich przemysleń. Pozdrawiam. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Pismak IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.04.06, 17:36 Dzięki. Rozumiem. Trochę mnie uspokoiłeś. Bo z radością patrzę, jak w zasadzie jeszcze nie poukładany zespół wygrywa mecze. Czasem przypadkiem, czasem po nijakiej grze - ale jednak. I zastanawiamy się często w szerszym gronie, dlaczego ten Panik jest takim cholernym kunktatorem i nie potrafi dostosować się trafnie do tego, co się dzieje na boisku? Zawsze defensywa. Nawet jeżeli gra się na 1:0 po bramce od 40 minuty meczu?! Rozumiem, że Ptak nikomu nie da za bardzo potrenować. I to pewnie wynika z jego podejścia do tego biznesu. Ale takie prowadzenie tego interesu przypomina zagranie w pole karna "na aferę". Uda się, to się uda. Jakim cudem on chce zrobić pieniądze na biznesie na pół gwizdka? Skoro już narobił Szczecinianom smaka na prawdziwy ośrodek szkoleniowo- przystosowawczy dla młodych Brazylijczyków do gry w europejskich ligach - to niech to zrobi. Niech sprowadzi dobrego trenera, dobry sztab, ściąga tu tabuny Brazylijczyków (nawet z ligii podwórkowej) i sprawdza ich, układa, ogrywa, szkoli - a potem sprzedaje. Jak w Ajaxie. Przecież to jest do zrobienia. To by było dla tego miasta naprawdę coś. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Zresztą... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.04.06, 00:36 Obejrzałem właśnie program o lidze w TVN i dużo miłych słów padło pod adresem Panika. Zaskoczyli mnie eksperci, Jacek Bednarz na przykład. Powiedzieli, że gdyby nie taktyka Panika, to by nie było w Szczecinie drużyny. A tak, robi się Pogoń nie brazylijska, ale Pogoń Szczecin. Duża w tym zasługa Polaków. Na przykład Przemka Kazimierczaka. I dobrze. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Górnik Ł. sobota 18.00 09.04.06, 12:33 To go nie czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
korfi GKS Bełchatów - Pogoń wtorek 18.30 10.04.06, 20:32 Kolejny mecz z teoretycznie słabszym rywalem. jednak dorobek GKS na wiosnę nie jest zły. Dodatkowo mecz na wyjeździe. W Pogoni Panik zapowiada kolejne zmiany w składzie spowodowane głównie słabę kondycją piłkarzy. Dlatego nie wiadomo czego sie mozna spodziewać. Punktów bardziej potrzebuje GKS, ale i pogoni jeszcze potrzeba kilku oczek. Każdy wynik jest mozliwy. Niech nas nie zwodzą ostatnie wygrane. Boję sie przegranej, ale stawiam na remis. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: GKS Bełchatów - Pogoń 2-0 11.04.06, 21:37 Mecz potwierdził słabość i nieprzydatność niektórych piłkarzy. Zmiany niestety na gorsze składu spowodowały osłabienie obrony i bezsilność w przodzie. Okazuje się że Julcimar, Matlak, Grzelak, Peskovic i Kazek to podstawa. Jeżeli to przemyslany eksperyment, to nie ma co rozpaczać, ale jeżeli to zmiany w które wierzono, to rozpacz.:) generalnie jak dla mnie bez niespodzianek. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Groclin sobota 15.30 14.04.06, 16:45 Atrakcyjna propozycja dla chcąych odpocząć od sprzątania i gotowania. :) Mecz sam w sobie ma niewielki ciężar gatunkowy. Dla Pogoni kolejny sprawdzian, dla groclinu próba odbudowania pozycji i notowań u sponsora zniecierpliwionego wyczynami w tym sezonie. Być może będzie to takie oczekianie na święta. Myślę, że jest szansa na 3 pkt chociaż remis nie będzie niespodzianką. Byle nie zimny prysznic w postaci porażki. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Groclin 1-3 17.04.06, 21:14 Z kronikarskiego obowiązku;) napiszę że dyngusa mielismy już w sobotę między 15.30 a 15.32. Po 11 minutach było 0-3. Jednak wszystko przemawia za tym, że mimo przebłyskow w kilku meczach eksperyment Ptaka będzie niewypałem. Z 20 Brazylijczyków nadaje się byc może 3-4. Wracając do meczu, to trochę odetchnąłem świeżym powietrzem. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Re: Pogoń - Groclin 1-3 17.04.06, 22:53 dawno sie tak dobrze na meczu nie bawilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Dalekosiężne plany IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.04.06, 20:16 Choliwka, Korfi, nie wiem jak Ty to robisz. Jak mówisz: może być remis, ale obawiam się przegranej - Pogoń przegrywa. Jak mówisz: nie wiadomo jak dalekosiężne plany ma Ptak (w kontekście rozmówki o trenerze) - i Panik leci. Powiedz, co teraz będzie z Pogonią? Bo już przyzwyczaiłem się do myśli, że Panik to niemal optymalne rozwiązanie. Już wytłumaczyłem sobie, że to dobry taktyk. A tutaj nastał Mario Kuras. I cieszę się i obawiam jednocześnie. Powiedz, proszę, co teraz będzie? pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: Dalekosiężne plany 18.04.06, 20:21 To wygląda na początek wycofywania się Ptaka, ja dla was wszystko a wy dla mnie nic, dlatego odchodzę. Oby to była zła wizja. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń-Górnik środa 18.30 i Dalekosiężne plany 19.04.06, 11:28 Pismaku, niestety sytuacja jest taka, że i Ptak nie potrafi niczego przewidzieć. Na pewno zatrudnienie Kurasa, to krok po prostu głupi. I to nie dlatego, że nisko oceniam Mariusza jako trenera. Prawdę mówiąc w tej kwestii nie mam wyrobionego zdania. Jednak wstawianie człowieka, który nie ma pojecia o zespole, nie wie nic o piłkarzach i ma ustawić zespół z tej zbieraniny to jakiś absurd. Ten ruch Ptaka to tylko taki wsykok pod publiczkę. Problemem w Pogoni nie jest teraz trener. Problemem jest Ptak, który dał trenerowi ćwierć setki piłkarzy z których siedmiu nadaje się do gry. Równie dobrze ja mógłbym zostac trenerem zamiast Kurasa. Nie wiem dlaczego Mariusz zgodził sie na to. Byc może ma jakieś wiarygodne przesłanki. Moja ocena będzie taka sama niezaleznie od wyników w najbliższych meczach. No, chyba że Pogoń wygra kilka z nich wynikami 5-4 albo 4-3. Wtedy trzebaby przyznać, że winna była taktyka. Ja jednak w to nie wierzę. Tak więc Kuras niczego nie zmieni. Najbliższy mecz Pogoń może równie dobrze wygrać jak i przegrać. Istotne w tym sezonie jest juz tylko zdobycie tych 5 brakujacych do utrzymania punktów. A poza boiskiem konkretne okreslenie celów na nastepny sezon i sposobów ich osiągnięcia. Również pozasportowych, bo juz słychać wznowienie rozmów o terenach. A to mi się za każdym razem z jakimś cyrkiem kojarzy. Jeżeli dodamy jeszcze do tego jesienne wybory, to może być naprawde (nie)ciekawie. Niestety, jak do tej pory nie zauważyłem chęci ani umiejętności przeprowadzenia konkretnych rozmów. Tak ze strony Ptaka jak i miasta. Sportowo, to trudno jednak bedzie Ptakowi podjąć decyzję o zakończeniu koncepji brazylijskiej Pogoni. To taka prestiżowa porażka. Dlatego podejrzewam, że będzie walczył do końca.(obym sie mylił) Byle nie do końca Pogoni. A co do dzisiejszego meczu, to każdy wynik jest mozliwy. Górnik jest na skraju bankructwa, piłkarze sobie imprezują. Raczej mało szans na uratowanie sie przed IV ligą. W tej atmosferze trudno o mobilizację i walkę. A własnie nieustepliwością i ambicją można w takim składzie jak Górnik z Pogonią wygrać. Pogoń, jeżeli w piłkarzach jest trochę sportowej złości powinna chcieć zmazać plamę z dwóch ostatnich meczy. Plus może trochę usmiechu szczęścia do Kurasa, który ostatnio ma złą passę do zakończenia. Pachnie to remisem. Bez asekuracji, bo znowu będzie na mnie :). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Górnik - Pogoń 2-1 19.04.06, 20:30 Niestety, mimo naszego prowadzenia po I połowie w drugiej Górnik podtrzymał tradycję nieprzegrywania z Pogonią. A przed nami coraz to bardziej gardłowe mecze. W skaładzie bez niespodzianek. Po kontuzji wrócił Grzelak i po raz pierwszy w wyjsciowej jedynastce "tylko" siedmiu Brazylijczyków. Z relacji wynika, że tradycyjnie obrona w Pogoni to taka V kolumna. Teraz jedziemy do Krakowa. Zapowiadaja sie coraz to trudniejsze mecze. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoniarz Re: Gra POGOŃ IP: 80.72.195.* 19.04.06, 13:03 ty ty mi nie zabieraj rozmowcow proponuje zebys zajrzal na moje oforum a co sadzicie o zmiaNIE TRENERA TO BEDZIE NIEWYPAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Gra POGOŃ IP: *.pl 19.04.06, 14:05 Wiesz Korfi, ja to najbardziej lubię jak porażki prorokujesz.... Hihihi. Najlepiej na tym wychodzimy... Pozdrawiam. Bardzo liczę na ze 2 wygrane mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Cracovia - Pogoń sobota 18.00 21.04.06, 21:01 Mecz w Krakowie, drugi pod rząd wyjazd. Bardzo trudno liczyć na jakieś punkty. Kuras nie ma manewru w składzie. Chociaż Cracovia osłabiona, to jest zdecydowanym faworytem. Każdy punkt Pogoni to byłaby więcej niż niespodzianka. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Cracovia - Pogoń 1-0 22.04.06, 20:01 Niestety, cud sie nie zdarzył. Mimo ataków w II połowie i gry z przewagą jednego zawodnika od 75 min. kolejna porażka. Sytuacja staje się nieciekawa. Tym bardziej, że Pogoń nie może liczyć na sympatię sędziów czy innych drużyn. Wszyscy chcą pokazać Ptakowi, że jego pomysł to klapa. A doły ciułają punk po punkcie. Ze wzgledu na Pismaka nie będę pisał czy sie czegos boję ;). ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Odra sobota o 18.00 28.04.06, 14:40 Mecz, który może załatwic temat utrzymania sie w lidze. Ja co prawda uważam, że Pogoni (mimo ostatniej serii) bardzo trudno byłoby spaść z ligi, ale ... pamietem sezon z ostatnim meczem w Bełchatowie. Wtedy też kilka kolejek przed końcem spadek był praktycznie niemozliwy. Ale to stare dzieje. Jutro mecz ważny dla Kurasa. Bardzo chce wygrać. Z drużyną pożegnało się w tym tygodniu kilka "gwiazd". Może to wpłynie mobilizująco? Odra gra już zupełnie "o nic", ale tydzień temu w Gdyni urwała punkty Arce. Tym razem jestem stanowczy :) Myślę, że Pogoń wygra i strzeli przynajmniej dwie bramki. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Odra 1-0 30.04.06, 21:41 Troche spóźnione słów kilka. Mecz przecietny. Jednak chyba z tych w Szczecinie najlepszy pod względem ochoty do gry zawodników Pogoni. Mariusz Kuras postawił na tych wszystkich którzy zostali ze starego zeszłorocznego składu. I sie udało. Fakt, że Odra tylko raz strzeliła na bramkę Pogoni - karnego. Peskovic obronił. Pogoń miała kilka okazji, jednak bramke strzeliła z karnego a nie z akcji. Zadanie ułatwiła czerwona kartka dla zawodnika Odry. Najlepszy na boisku Edi. Moje prognozy wyniku powinny sie sprawdzić, ale niestety Brazylijczycy nie potrafią grać trzech na jednego bez zrobienia bezmyslnego spalonego. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Re: Pogoń - Odra 1-0 01.05.06, 10:53 nie lubie krytykowac, ani byc "dyzurnym malkontentem", ale tego nie da sie ogladac, chyba ze jako komedie. Wolna, prosta gra, czasami jakas sztuczka (hura), a nuz cos wpadnie - cos strasznego. Bylem z kolega, ktory nie byl na meczu juz pare lat - meczyl sie niemilosiernie, totalne zalamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Arka - Pogoń w sobote o 18 05.05.06, 18:21 Dla Arki mecz o życie. Innego wyniku niz zwycięstwo nikt w Gdyni sobie nie wyobraża. Kilku byłych pogoniarzy w składzie Arki ma cos do udowodnienia Ptakowi. Dodatkowo stara tradycja jest taka, ze strzelają Pogoni bramki jej byli gracze. Specem jest Olo Moskalewicz, który prawie zawsze po odejściu Pogoń ustrzelał. Ciekawe czy Kuras potrafi utrzymac motywacje w druzynie taką jak w meczu z Odrą. Pogoń gra juz o pietruszkę, ale byc może dla Brazylijczyków nie będzie to miało znaczenia. Wbrew rozsądkowi stawiam na remis. Raczej bezbramkowy. Jeżeli padna bramki, to raczej dla Arki. Chociaż... . ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Arka - Pogoń 0-0 (Pismak, trafiłem;)) 07.05.06, 18:37 Mecz wg obserwatorów na bardzo słabym poziomie. Pogoń grała w dziesiatkę przeciwko Arce i sędziemu (cała II połowa). Arka bezradna nawet wobec słabiutkiej Pogoni. Punkt to taka premia na zachetę za walkę. Pogoni należał sie karny za rękę, lecz sedzia nie widział (byc może nie chciał). Kartkując Pogoń sedzia zagral przeciwko Arce, bo w meczu z Polonią nie zagra przez to dwóch lub trzech zawodników Portowców. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Arka - Pogoń 0-0 (Pismak, trafiłem;)) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.05.06, 19:46 Korfi, jesteś niezawodny :))). To jeszcze wyrychtuj nam 3:0 do przodu z Lechem w Szczecinie na zakończenie sezonu :)))). pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Polonia - Pogoń środa 18 09.05.06, 19:36 Pogoń gra kolejny mecz o pozycje Mariusza Kurasa i o pozostanie niektórych w tej drużynie. Punkty mają już znaczenie tylko w sprawie podziału pieniędzy z Canal+. Polonia jesli chce mieć nadzieję na uniknięcie baraży a przynajmniej spadku musi wygrać. I ma ku temu większe szanse niż Arka. Pogoń bez Peskovica, Ze Roberto, Lilo. Nie wiadomo jak inni, bo mecz w Gdyni był dość krwawym widowiskiem. Mimo ostatnich punktów, pozim gry Pogoni nie zmienił się. Przybyło jakby troche ochoty do biegania, widać mniejsze cisnienie Ptaka na skład gdy zauważył fiasko większości "transferów". Dlatego atpię czy tym razem sie uda. Raczej porażka tak ok. 0-2. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Polonia-Pogoń 1-1 10.05.06, 23:07 Pismak, szczęśliwie nie trafiłem. ;) Jednak przeceniłem Polonię. Mecz bez historii. Mogło być zwycięstwo ale w 88 minucie wpadło. Teraz czas na mecz pożegnalny z Lechem. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Polonia-Pogoń 1-1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.05.06, 00:57 Ależ ten Kuras ma szczęście :))). Korfi, to jak, będzie 3:0 dla Pogoni z Lechem? pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Polonia-Pogoń 1-1 11.05.06, 12:47 Prawdę mówiąc myślę o 1-0. Ale tak nieoficjalnie;) (bo jak znowu sie pomylę?) :) ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Pogoń - Lech w sobotę o 17 na zakończenie sezonu 13.05.06, 09:51 Dobry mecz na koniec sezonu. Nie wiadomo jak z poziomem, ale spotkania z Lechem w każdych okolicznościach miały sój dodatkowy smaczek. Podobno nawet Brazylijczykom uswiadomiono szczególne znaczenie tego meczu dla kibiców. Lech gra pożegnalny mecz przed przejściem pod skrzydła Wronek. Spodziwać sie należy zacietego meczu. Szczególnie dlatego, że z Poznania spodziwanych jest 1000 kibiców. Zgodnie z tym co juz deklarowałem Pismakowi stawiam 1-0 dla Pogoni. Jednak to mecz z tych, w których żaden wynik nie bedzie niespodzianką. Dziś na Twardowskiego trzeba być. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Pogoń - Lech 0-0 na zakończenie sezonu 14.05.06, 13:23 Niestety nie udalo się wygrać. A trzeba przyznac, że nie bylo daleko. Szczególnie w I polowie kilka dobrych sytuacji i niezla gra. Mecz ogólnie jeden z lepszych jakie mozna było obejrzeć wiosną w Szczecinie. Teraz pytanie co dalej z Pogonią. Najrozsądniej by było zostawić z tego towarzystwa 10 zawodników i pozyskać lepszych od tych którzy się nie sprawdzili. Aby grać o coś więcej niż środek musieliby oni być dużo lepsi. Ale teraz przed nami kolejny odcinek telenoweli "Fenaberie Ptaka" i w zalezności od jego zakończenie mozna bedzie mysleć o przyszłym sezonie. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Pogoń - Lech 0-0 na zakończenie sezonu IP: *.chello.pl 14.05.06, 21:18 ech, Korfi- lubię jak siejesz defektyzm- z tego dobre rzeczy wynikają, ja tam trzymam kciuki za naszą Pogoń. A teraz czekamy do ostatniej soboty lipca- mam nadzieję że wątek nie zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi zakończenie sezonu - swieta 15.05.06, 11:59 Ja wolę nazywać to co sieję realizmem:). A wątek mozna kontynuować, ale musiałby on sie chyba nazywać "Gra Ptak". No i ktos musi mi pomagać, bo jak dotychczas to taka głównie moja manufaktura. Nie to co w innych, gdzie fachowcy od barwnych treści i ozywinych dyskusji uatrakcyjniają czytanie. W każdym razie teraz chwila przerwy do następnych wydarzeń wokół Pogoni. Byc może to bardzo króta chwila. Chociaż jeszcze powinnismy pokusić sie o jakieś podsumowanie. Popróbujmy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: zakończenie sezonu - swieta IP: 83.18.220.* 15.05.06, 13:16 no tak, masz rację głównie Ty pisałeś, ale sprawdź ile ludzi to czytało, skromnie ale też się dopisywałam. Podsumowanie? To raczej ciężka sprawa, ja mam tylko nadzieję że zostanie p.Kuras - jako trener, właściciel(wbrew różnym głosom )nie zaprzestanie finansowania, trener dostanie wolną rękę - kto i jak i kiedy ma grać. Wzmocnienia będą nie tylko brazylijskie. Mecz sobotni podobał mi się - szczególnie pierwsze 35 minut- ładny atak, Peskovic się sprawdził i żeby tylko głąb( o kurna mam nadzieję że to nie Ty!) w czerwonej czapeczce nie wyśpiewywał głupot a zajął się dopingiem swojej drużyny to już by było extra. A no i wtrącę jeszcze tylko wątek Młodych Wilków- oby tak dalej, podziwiam za zaangażowanie i pracę która wkładają w oprawę. Pozdrawiam Kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
korfi 2005/06 - podsumowanie (lekkie) 15.05.06, 18:31 W zasadzie mozna rozróżnić dwie ery. Przed Brazylieros i z Brazylieros. Runda jesienna potwierdziła przeciętność zespołu. Kilka lepszych momentów utonęło w szarzyźnie i w grze bez wyrazu. Niekorzytny kalendarz spowodował, że po porażkach na początku z najtrudnijszymi przeciwnikami zespół nie był w stanie sie do końca pozbierać i odzyskać kibiców. Jednym słowem konieczne były zmiany. I przyszły w stopniu przerastającym wszelkie oczekiwania. Wielki brazylijski eksperyment spowodował więcej strat niż zysków. Przede wszystkim osłabił więź klubu z kibicami. Wielu trudno było identyfikować się z takim zespołem. A z kazdym meczem ubywało ciekawskich i frekwencja spadała. Jak się okazało, bariera mentalna, klimatyczna i wynikająca z różnic w sposobie gry była dla wiekszości południowców nie do pokonania. Drużyna, która miała praktycznie nie rozstawać sie na boisku z piłką w ogóle nie mogła dłużej się przy niej utrzymać. Okazało się, że nie każdy Brazylijczyk to wirtuoz techniki. Do tego doszły olbrzymie braki kondycyjne i brak pojęcia o jakiejkolwiek taktyce. Oczywiście pierwszym winnym i późniejszą ofiarą został trener Panik. Jego próby poukładania taktycznego Brazylijczyków na boisku zakończyły sie fiaskiem. Jednak stopniowo, po kolejnych meczach wiedza o zawodnikach była coraz to większa. Przyjście Mariusza Kurasa nie mogło i nie spowodowało rewolucji. Dostał jednak od zrezygnowanego Ptaka to, czego do tej pory trener Pogoni nie miał - więcej swobody. Najwięksi nieudacznicy po wcześniejszych testach na żywym organiźmie przeprowadzonych na konto Panika zostali odesłani do domu. A z reszty, bazując trochę na wnioskach Panika, Kuras ustawiał w miare optymalne składy na kolejne mecze. Najlepszymi zawodnikami okazali sie głównie "starzy" czyli Peskovic, Matlak (szkoda że często kontuzjowany), Edi i Julcimar. Do nich dołączył Lilo, chwilami Kaźmierczak a na końcu Anderson i próbujący od nowa sił Batata. Jeżeli do tego dołożymy Grzelaka z kilkoma młodymi wchdzącymi do gry w końcówce sezonu plus kilku wypożyczonych, to mamy pewien potencjał wokół którego można coś zbudować. Jeżeli dołoży sie do tego graczy na takim samym srednim poziomie, to dostaniemy ligowego średniaka. Jesli pozyska sie trzech, czterech zawodników lepszych - będzie można zagrać w górnej połówce tabeli. Na jakieś zmiany upowazniające nas do gry o najwyższe cele raczej bym nie liczył. Wracając do gry w zakończonym sezonie, to szczęśliwie dla Pogoni spadł ogólny poziom ligi. Inaczej moglibysmy byc teraz w ostatniej trójce. Teraz przychodzi nam czekać na poznanie zamiarów właściciela. Oby były one zgodne z oczekiwniami kibiców a przede wszystkim nie grzęzły w atmosferze przepychanek z miastem. Póki co mamy przerwę więc odpoczywajmy. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Nowy sezon 2006/07 czas zacząć : ŁKS-Pogoń 28.07.06, 17:56 I tak wbrew róznym zajawkom przystepujemy do gry. Gry w lidze skorumpowanej, słabej, bez stadionów ale jednak naszej. Pogoń na tle innych nie osłabła. Wręcz jest w takim porównaniu silniejsza. Mam nadzieję, że nowi Brazylijczycy nie moga byc słabsi od tych, którzy odeszli w zeszłym roku. A dodatkowo Kuras ma kilku Polaków do dyspozycji (żal Matlaka). Oczywiście nadal mi sie to nie podoba, ale tak decyduje właściciel. Szkoda, że wokół klubu krąży widmo konfliktu zarządu z kibicami. Śmieszny prezes nie pomaga tej drużynie. Jednak ze wzgledu na ogólne obnizenie poziomu ligi myslę, że tym razem Pogoń bedzie w górnej połowie tabeli. Zaryzykowałbym nawet 4-7 miejsce. Chyba, że w trakcie Ptak zamiesza coś z finansowaniem czy pozbywaniem się zawodników. W pierwszym meczu z beniaminkiem może byc różnie. Typuję remis 0-0 lub 1-1. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Klęska : ŁKS-Pogoń 4:0 29.07.06, 21:11 Moje wróżenie z fusów było całkowitym pudłem. Kompletna klapa. Najlepsi na boisku podobno dwaj młodzi Polacy. Mimo ze byli tylko zmiennikami. Celeban i Grosicki. Jedyni biegali. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d Re: Klęska : ŁKS-Pogoń 4:0 IP: 80.53.41.* 29.07.06, 21:18 No coz przykre... ale dzieki dzialaniom pana nielota nie uwazam by Pogon Szczecin grala dzis z LKS'em... to jakis inny klub, przez przypadek nazywajacy sie tak jak moja ukochana druzyna z mojego ukochanego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Klęska : ŁKS-Pogoń 4:0 29.07.06, 23:23 co sezon to samo,partyzantka ,łapanka ,zero profesjonalizmu działaczy i właścicieli oraz amatorszczyzna piłkarzy.marzenie o wielkiej pogoni póki będą nią rządzić różne "ptaki" to marzenia ściętej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Najgorsze,ze ta Pogon b .mało szczecinska jest IP: *.globalconnect.pl 30.07.06, 13:00 Najgorsze,ze ta Pogon b .mało szczecinska jest Moze akurat z zespolami łodzkimi-znacznie blizszymi Ptakowi (zwlaszca LKS) to prawie "derby" bywaja :-( Odpowiedz Link Zgłoś