Dodaj do ulubionych

TELEFON DLA MARYNARZY

IP: *.ums.gov.pl 18.09.01, 08:32
słyszłam , że sš telefony komórkowe tylko dla marynarzy, tzn. sprzedawane za okazaniem ksišżeczki żeglarskiej. Podobno majš tanie rozmowy międzynarodowe.
CZY KTO� O TYM SŁYSZAŁ.?

pa
Obserwuj wątek
    • Gość: bury Re: TELEFON DLA MARYNARZY IP: 64.124.150.* 18.09.01, 15:43
      Chyba nie wierzysz że sieci telefoniczne to instyucje charytatywne. Nie
      oszukujmy sie muszą na tym zarobić i tyle. Dają Ci telefon w promocji za kilka
      zł a jest on wart kilkaset. Muszą odzyskać tą kasę i coś nadto... W każdej
      promocji jest jakiś hak. Jesli ceny są niższe to pewnie podpisujesz umowę na 10
      lat lub coś w tym rodzaju.
      pozdro
      • Gość: crazy Re: TELEFON DLA MARYNARZY IP: 172.25.17.* / *.ciech.waw.pl 18.09.01, 15:54
        Gość portalu: bury napisał(a):

> Chyba nie wierzysz że sieci telefoniczne to instyucje charytatywne. Nie
        > oszukujmy sie muszą na tym zarobić i tyle. Dają Ci telefon w promocji za kilka
        > zł a jest on wart kilkaset. Muszą odzyskać tą kasę i coś nadto... W każdej
        > promocji jest jakiś hak. Jesli ceny są niższe to pewnie podpisujesz umowę na 10
        >
        > lat lub coś w tym rodzaju.
        > pozdro

Poza tym nie wydaje mi się, żeby był zasięg na morzach i oceanach naszego
        pięknego Swiata.
      • Gość: crazy Re: TELEFON DLA MARYNARZY IP: 172.25.17.* / *.ciech.waw.pl 18.09.01, 15:54
        Gość portalu: bury napisał(a):

> Chyba nie wierzysz że sieci telefoniczne to instyucje charytatywne. Nie
        > oszukujmy sie muszą na tym zarobić i tyle. Dają Ci telefon w promocji za kilka
        > zł a jest on wart kilkaset. Muszą odzyskać tą kasę i coś nadto... W każdej
        > promocji jest jakiś hak. Jesli ceny są niższe to pewnie podpisujesz umowę na 10
        >
        > lat lub coś w tym rodzaju.
        > pozdro

Poza tym nie wydaje mi się, żeby był zasięg na morzach i oceanach naszego
        pięknego Swiata.
        • Gość: ćma Re: TELEFON DLA MARYNARZY IP: *.ums.gov.pl 21.09.01, 08:09
          hej, przecież ja nie chcę nic za darmo!
          do tej pory nie kupiłam komórki bo ...argumenty znacie
          odstraszajš mnie sklepy handlujšce telefonomi, bo mam wrażenie ,że chcš mnie oszukać, dlatego szukam informacji na forum

pa

• Gość: Mike Re: TELEFON DLA MARYNARZY IP: *.*.*.* 21.09.01, 14:53
      Gość portalu: ćma napisał(a):

> słyszłam , że sš telefony komórkowe tylko dla marynarzy, tzn. sprzedawane za ok
      > azaniem ksišżeczki żeglarskiej. Podobno majš tanie rozmowy międzynarodowe.
      > CZY KTO� O TYM SŁYSZAŁ.?
      > pa

Moze tu chodzi o telefony dwuzakresowe - tzn. euro-amerykanskie. Ten typ
      telefonow jest dosc popularny w GB a szczegolnie w londynskim city. Jesli sie ma
      tylko europejska komorke to w USA nie bedzie ona dzialac i wowczas trzeba
      wyporzyczac - a to jest stosunkowo drogie.
    • Gość: Janusz Re: TELEFON DLA MARYNARZY IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 00:31
      Gość portalu: Mike napisał(a):

> Gość portalu: ćma napisał(a):
      >
      > > słyszłam , że sš telefony komórkowe tylko dla marynarzy, tzn. sprzedawane
      > za ok
      > > azaniem ksišżeczki żeglarskiej. Podobno majš tanie rozmowy międzynarodowe.
      > > CZY KTO� O TYM SŁYSZAŁ.?
      > > pa
      >
      > Moze tu chodzi o telefony dwuzakresowe - tzn. euro-amerykanskie. Ten typ
      > telefonow jest dosc popularny w GB a szczegolnie w londynskim city. Jesli sie m
      > a
      > tylko europejska komorke to w USA nie bedzie ona dzialac i wowczas trzeba
      > wyporzyczac - a to jest stosunkowo drogie.

Cała rzecz polega tylko na tym, że kupując tlfn w Plusie, po ujawnieniu, że
      jestem marynarzem (właśnie książeczka) dostałem roaming od ręki. Żadnych korzyści
      ani ulg z tego powodu nie doznałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka