Dodaj do ulubionych

Kiedy USG?

27.09.05, 13:44
Witam.
W którym tyg chodzicie na USG? Dr Czajkowski powiedział mi, że 14-15, 20-22 i
30-32. Byłam u niego w 22tc i wszystko było ok, ale kazał mi przyjść w 25 bo
niby dziecko jest jeszcze za małe żeby dokładnie je zbadać. Nie wiem czy iść
w tym 25tc czy czekać do 32. Jak uważacie? Czy częste USG nie szkodzi
dziecku?
Pozdrawiam Gosia
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Kiedy USG? 27.09.05, 14:03
      Częste usg nie zaszkodzi.
      Ja chodzę co 3-4 tyg,ale z powodu rosnącego mięśniaka.Na szczęście od ponad 5
      tyg nie rośnie,więc i usg będzie już rzadziej.
      Myślę,że powinnaś iśc w 25 t.c,bo jak nie robił usg połówkowego to ostatni
      dzwonek.
      Albo idź do Protodensu do Węgrzynowskiego lub na Unię.
      Pozdrawiam Gosia
      • megip23 Re: Kiedy USG? 27.09.05, 14:50
        a co dokładnie się bada na USG połówkowym?
        • malgosiek2 Re: Kiedy USG? 27.09.05, 14:54
          W zasadzie wszystkie organy dziecka i to bada sie b.dokładnie.Ogląda się
          srece,żołądek,nerki,komory mózgowia to wszystko pod kątem ew.wad czy
          niedorozwojów.Można też zrobic przepływy.
          Pozdrawiam Gosia
          • megip23 Re: Kiedy USG? 27.09.05, 15:08
            Dziekuje za odp. W sumie to to wszystko badał, wiec nie rozumiem po co kazał
            przyjść jeszcze w 25tc.
    • mazuba Re: Kiedy USG? 27.09.05, 20:33
      polowkowe jest w polowie ciazy w porywach do 22 tc, wiec jesli doktor nie
      zbadal dobrze dziecka to moze idz do innego? ja bylam w 22 tc i Halec zbadal
      wszystko i wszystko mi pokazal na ekranie, a nastepne mialam w 32 tc i w dniu
      porodu.
      pozdr
      • kicia77 Re: Kiedy USG? 28.09.05, 09:41
        ja bym poszła do innego bo uwarzam ze dr czajkowski naciaga ciężarne ja byłam u
        niego w 12tyg powiedziałał ze niemorze zmierzyc kosci łydowej i kazał przyjsc
        za 2 tyg bo morze byc wada genetyczna przez ten czas ciagle myslałam co to
        morze byc a jak poslsmy za 2 tyg doktor na temat kosci nic niewspomniał a po
        zapytaniu sie stwierdził ze cały czas było wszystko ok oprucz tego dał mi w
        prezencie płyte i nagrał na nią błędnie i nakoniec skasował zania 10 zł chociaz
        mielismy swoją ale ponoc nasza była zła była rozczarowana bo przeciez wszystkie
        cięzarne dobrze sie wypowiadały na jego temat dlamnie i mojego męża taki lekarz
        juz niepowinien przyjmowac bo zapomina podstawowe rzeczy istotne dla matki
        pozdrowienie kuubus 30 tyg
        • kamyk4 Re: Kiedy USG? 02.10.05, 15:34
          A ja mialam robione USG co wizyte. W 12 tyg zeby zmierzyc falde na karku i wiedziec czy nie ma zespolu Downa, a potem mniej wiecej co miesiac i sprawdzalismy kazdy organ po kolei w miare rozwijania zeby nic nie przeoczyc. Moze to ciut za duzo (zakladajac ze USG moze szkodzic-nikt tego nie udowodnil ani nie zaprzeczyl) ale ja bylam spokojna przez cala ciaze ze maly sie dobrze rozwija i nie ma zadnych problemow zdrowotnych.
          • beata761 Re: Kiedy USG? 04.10.05, 18:29
            Ja rózniez mam robione USG co wizytę przez moją lekarz . I dobrze, bardzo mnie
            to uspokaja jak widze "na własne oczy " ze wszystko jest ok. Pozdrawiam !
    • megip23 Re: Kiedy USG? 04.10.05, 21:09
      Witam. Po konsultacji ze swoją dr stwierdziłyśmy, że nie ma potrzeby żebym szła
      na to usg bo wszystko jest ok i ide dopiero w 32tc. Dziękuję Wam za rady.
      Pozdrawiam Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka