Dodaj do ulubionych

Hipokryci z PO

15.11.05, 15:21
media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9912&wid=8090698
Ha ha ha ...
Obserwuj wątek
    • i.fugazi Re: Hipokryci z PO 15.11.05, 15:24
      Nie nowina.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=31698455&a=31698455
      Pozdrawiam
      Fugazi
    • Gość: Haritka Ten sam tekst a jakze inna wymowa IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 15.11.05, 15:24
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3015434.html
    • Gość: andreas dziwisz sie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 15:28
      wchodząc do opozycji nie moga swoim dać panstwowych etatów,
      to musza tworzyc swoje partyjne etaty, by nie tracic członków!
      • skuter70 Re: dziwisz sie? 15.11.05, 15:31
        tak mi sie przypomina jak poprzednia wesja pis startowala do wyborow

obiecywali wtedy , ze obniza diety poselskie

po wyborach rzecznik aws oswiadczyl, ze byly to "prywatne wypowiedzi kandydatow
        na posłów a nie oficjalne stanowisko aws"
      • jacek.zienkiewicz Do Andreasa i xyz-ta 15.11.05, 17:41
        Bzdura Andreasie i xyz-cie, nie jestem członkiem PO dla jakiegoś etatu. Również
        większość moich koleżanek i kolegów nie po to angażuje się w PO.
        Pzdr
        JZ
        • Gość: Fugazi Re: Do Andreasa i xyz-ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:44
          Na cholerę było chełpić się, że dotacji z kasy państwowej nie pobieracie i pobierać nie będziecie?

Pozdrawiam
          Fugazi
          • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 15.11.05, 17:50
            Niczym się nie chełpiłem, a dotacji nie powinno być w ogóle. A na działalność
            partii politycznych w szczególności.
            Partie powinny być finansowane tylko i wyłącznie z pieniędzy członków i
            sympatyków, a jak ktoś nie ma na składki (niech będą wysokie) to niech się
            weźmie do roboty i uporządkuje swoje życie zanim będzie próbował rządzić innymi
            współobywatelami. Poza tym gdyby składka partyjna była wystarczająco wysoka to
            odstręczyłaby choć część wszelkiej maści karierowiczów szukających poprzez
            politykę stołka i życiowego ustawienia się. Przestałoby się opłacać :-)
            Pzdr
            JZ
            • Gość: Fugazi Re: Do Andreasa i xyz-ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:54
              Widzę tu pewną sprzeczność.
              Finansowanie jest złe. To takie okradanie i tak biednego społeczeństwa.
              Ale skoro inni zezwalają i kradną sami, to my też z tego skorzystamy.
              Jacku! A morale!

Pozdrawiam
              Fugazi
              • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 15.11.05, 18:00
                Fugazi czytaj proszę dokładniej i "ze zrozumieniem".
                Ja napisałem, że finansowanie z budżetu partii jest złe i koniec. Żadnych
                wyjątków. A sposób finansowania, który uznaje za prawidłowy i moralny opisałem
                wcześniej, więc przeczytaj raz jeszcze.
                Pzdr
                Jz
                • Gość: Fugazi Re: Do Andreasa i xyz-ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:05
                  To mi wyjaśnij stanowisko swojej partii, która niemoralne pieniądze w moralny sposób chce dostać. Chyba, że masz stanowisko odmienne i wystąpisz z niemoralnej organizacji.
                  No, jest możliwość, że ją potępisz za niemoralne zachowanie i moralnie będziesz czysty przed, ale obawiam się, że wyłącznie przed sobą.

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 15.11.05, 18:12
                    W sposób normalny, prawny i moralny należy tą kwestię uregulować w parlamencie
                    i dlatego PO złożyła swego czasu i złoży ponownie wniosek o likwidację tychże
                    dotacji. A decyzja w rękach posłów. Zobaczymy jak moralni będą posłanki i
                    posłowie z innych partii. A wtedy zobaczymy :-)
                    Pzdr
                    JZ
                    • Gość: Fugazi Re: Do Andreasa i xyz-ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:16
                      Czemu uważasz mnie z przygłupa? I Czemu nie odpowiesz na proste i zasadnicze pytanie.
                      Przecież, czy coś jest moralne czy nie nie świadczy odpowiednia ustawa lecz oświadczenie.
                      PO oświadczyła, że jest to niemoralne. I kropka.

Skoro niemorlanym jest pobieranie subwencji to w jaki sposób moralnym może być ten, który ową kasę pobiera.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • Gość: andreas Fugazi to proste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:19
                        jak sie ma podwójna moralność,
                        to mozna byc moralnym bedąc spokojnie niemoralnym!
                        • Gość: Fugazi Re: Fugazi to proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:21
                          Jam prosty chłop. Ni ch?ja nie rozumiem a wydawałoby się prostej zależności.
                          Skoro uznaję, że jest to brudna, niemoralna kasa to jakby mnie nie kusiło, ile by ich nie było i ilu by nie brało, bym ich nie tknął.

Pozdrawiam
                          Fugazi
                          • jacek.zienkiewicz Fugazi and Andreas 16.11.05, 19:15
                            Strzelacie tekstem jak z karabinu maszynowego. Ale ilość nie zawsze przechodzi
                            w jakość.

Co do subwencji, to podtrzymuję że nie powinno ich być dla żadnej partii.
                            Jeżeli jednak pozostaną, to faktycznie PO będzie miała dylemat. Czy ten dylemat
                            będzie poruszał aż moralność? Chyba trochę przesadzone. Ale na pewno branie
                            byłoby niekonsekwencją.

Z drugiej strony chcąc być bardziej skutecznym niebranie subwencji w sytuacji
                            gdy inne partie biorą osłabia możliwości działania na rzecz tych lepszych
                            rozwiązań które PO głosi. Pytanie więc który cel ważniejszy - do rozważenia.

Ale pytanie mogę odwrócić. Czy zrobilibyście coś uznawanego za niezbyt moralne
                            czy wręcz nie uczciwe dla realizacji wyższego celu? Takim dobrym przykładem
                            jest historia z książki i filmu Znachor, nieprawdaż.

Finalizując uważam że jeśli subwencje pozostaną to PO może je brać ale sposób
                            wydawania tych pieniędzy powinien być naprawdę racjonalny i w pełni jawny. I
                            nie uważam że tworzenie etatów to akurat najlepszy pomysł. Wolałbym żeby te
                            pieniądze wydano na edukację społeczeństwa w zakresie mechanizmów gospodarczych
                            i socjologicznych aby Polacy przestali wreszcie wierzyć w wyborcze obietnice
                            gruszek na wierzbie i mieli świadomość że z pustego i Salomon i Kaczyński i
                            Miller i nawet Lepper nie naleje.
                            Pzdr
                            JZ
                            • Gość: andreas ja Ci powiem Jacku IP: *.orange.pl 16.11.05, 19:22
                              zapytałeś wprawdzie troche retorycznie, ale ja odpowiem...
                              Jak mi ktos by zaproponował udział w aferze paliwowej - to sie zgodze!
                              Jak paser czy złodziej zaproponuje sprzedaz - to kupie tanio!
                              Ale nie znajdziesz ani jednego słowa mojego na temat nie kradzenia,
                              na temat moralności i uczciwości!
                              Rozumiesz?
                              Gotów jestem kraść i kupowac od złodziei,
                              bo tak robin wielu - to i sie nie wymadrzam o nieuczciwosci i złodziejstwie!
                              • jacek.zienkiewicz Re: ja Ci powiem Jacku 16.11.05, 19:40
                                Oświadczam, że:
                                Nie kupuje kradzionego, ani podejrzanego, ani na bazarach od nie wiadomo kogo,
                                Kupuje rzeczy nowe i w sklepach lub salonach (chyba że tam też bywa kradzione,
                                ale jestem wtedy całkowicie nieświadomym paserem),
                                Nie przyjąłbym propozycji uczestnictwa w aferze paliwowej, ani żadnej innej, i
                                z powodu moralności i dla świetego spokoju,
                                i spłacam regularnie i w terminie swoje zobowiązania.
                                To że źle robi wielu nie jest żadnym usprawiedliwieniem, to nadal jest
                                przestępstwo ścigane na mocy kodeksu karnego.
                                A ewentualne branie przydzielonej subwencji lest jak najbardziej legalne, więc
                                Twoje porównania są do d...
                                Pzdr
                                JZ
                                • Gość: andreas Jacku czytaj co piszesz - czuje sie urazony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 23:58
                                  Jacku czytaj co piszesz... CZUJE SIE URAZONY!

Sam rzuciłes takie zdanie:
                                  "Ale pytanie mogę odwrócić. Czy zrobilibyście coś uznawanego za niezbyt moralne
                                  czy wręcz nie uczciwe dla realizacji wyższego celu? "

Podkreslam to "czy wrecz nie uczciwe"!!!!!
                                  Ja Tobie odpisałem, jak ja bym postapił,
                                  a Ty mi piszesz, że "Twoje porównania są do d..."!!!

Nie wiem o co Tobie chodzi i czy tak wygląda dyskusja czy negocjacje z PO?

Czy to tylko taki zarcik?
                                  Czy nie czytałeś co napisałeś?
                                  • jacek.zienkiewicz Re: Jacku czytaj co piszesz - czuje sie urazony 17.11.05, 17:37
                                    Szanowny Andreasie,
                                    Nie czuj się urażony. Faktycznie odrobinę żartowałem i nie miałem zamiaru Cię
                                    obrazić.
                                    Ale rozważ, że jest wiele uregulowań prawnych które nam nie pasują lub uważamy
                                    je za niedobre lub wręcz niemoralne, a jednak stosujemy się do nich. Czasami z
                                    przumusu a czasami bywają one akurat dla nas korzystne (co nie znaczy że w
                                    pełni moralne i dobre dla tzw. ogółu).
                                    Natomiast nie można tego porównywać z ewidentnymi przypadkami łamania prawa. I
                                    tylko o to mi chodziło.
                                    Pzdr
                                    JZ
                                    • Gość: andreas Re: Jacku czytaj co piszesz - czuje sie urazony IP: *.orange.pl 17.11.05, 18:16
                                      ja Ciebie rozumiem, ale SAM osobiscie napomknąłeś pytaniem
                                      o nie uczciwe sposoby... odpowiedziałem o nie uczciwych...
                                      a Ty mi, że to przykład do dupy!

Ja sie zgadzam z braniem grantów wyborczych - ja bym wziął!
                                      • jacek.zienkiewicz Re: Jacku czytaj co piszesz - czuje sie urazony 17.11.05, 18:23
                                        O'k już zgadzam się na wszystko :-) Tylko dajcie mi już odsapnąc od klepania w
                                        klawisze.
                                        Jak będzie okazja do spotkania to możemy pogadać, co jest mniej fatygujące od
                                        walenia w klawiaturę.
                                        Pozdrowionka
                                        JZ
                            • Gość: Fugazi Jacku! Drogi Jacku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 19:59
                              Widzę, że temat Cię męczy. Bo jak tu być białym skoro skóra czarna, jak pozostać w mirę pachnącym taplając się w gnoju, etc.
                              Ceniłbym Cię bardziej za własne zdanie a nie kunktatorstwo partyjne. Co zrobi PO? Co zrobi nasz szef? To nie przystoi myślącemu człowiekowi. Miej swoje zdanie!

Owa niekonsekwencja którą wskazuję ma aspekt szerszy niż marne 80 mln PLN.
                              PO dawała sobie radę lepiej bez owych pieniędzy (bo wynik wyborczy o tym świadczy) niż będzie z nimi. Ano postaram się udowodnić czemu:
                              Co się właściwie teraz stanie? - Do głosu dojdą mendy, szumowiny, które to dla celu wyższego (jak to pięknie napisałeś) zdolne są poświęcić najlepsze i najwyższe ideały. A takim ideałem była odmowa finansowania partii przez państwo. Szczytne jak nic dotychczas.

Dziś stawiacie się na równi a nawet w gorszej pozycji niż przykładowy PiS czy też Samoobrona. Jesteście NIEWIARYGODNI.

Kampania kosztuje sporo. Ale i wiarygodność moim zdaniem jest warta znacznie więcej o ile nie jest bezcenna. Tracicie tym samym wiarygodność za cenę owych srebrników.

Finalizując inaczej niż Ty szanowny polityku uważam, że grzech uczestniczenia w niemoralności jest bardziej niemoralny dla tych którzy ową niemoralność dostrzegają i o niej mówią, niż u tych którzy w tym nie widzą nic zdrożnego. Grzech zaś większy to pokładanie naszej przyszłości w rękach ludzi którzy dla celów wyższych są w stanie pozbyć się moralności.

Pozdrawiam
                              Fugazi
                    • xyz-xyz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 09:24

> W sposób normalny, prawny i moralny należy tą kwestię uregulować w parlamencie
                      > i dlatego PO złożyła swego czasu i złoży ponownie wniosek o likwidację tychże
                      > dotacji.

Ale do tego czasu będzie łykało juz przyznana kaskę:)
                      • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 19:21
                        Pewnie będzie łykała xyz-cie, choćby po to żeby pilnować aby wszystkie Sobotki,
                        Jagiełły, Długosze, Jakubowskie, Łapińskie poniosły odpowiedzialność za swoje
                        działania i nie wyszły z pierdla po miesiącu z byle jakiego powodu.
                        I choćby po to żeby nie zastąpiły ich osoby z kolejnej ekipy.
                        I tych powodów jest ze czterdzieści ...
                        Pzdr
                        JZ
                        • xyz-xyz Re: Do Andreasa i xyz-ta 17.11.05, 10:52
                          A co z Lewandowskimi, Schetynami i innymi? Może zacząć pilnowanie od swoich? A
                          skoro tak będzie słodko łykała, to niech przestanie robić ze mnie głupszego niż
                          jestem. Te etaty w PO, to będą śledczy pilnujących by Sobotka nie wyszedł z
                          mamra:))))))))))))))))))))))))))) Jacku nie oszukujmy się. PO w niczym nie jest
                          lepsze od SLD. Powiem nawet, że SLD była bardziej uczciwa. Na swój sposób.
                          Komuchy jak kradły, to skrycie i wstydliwie. PO zaś szwindluje uważając, że jej
                          wolno bo Bóg i Historia jej na to pozwala.... i czują się bezkarni, bo zawsze
                          sad może orzec, że pan S. nie znał prawa i mógł nie wiedzieć, że musi coś zrobić....
                          • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 17.11.05, 18:04
                            A co ma być z Lewandowskimi lub Schetynami?
                            Mają jakieś prawomocne wyroki bezwzględnego pozbawienia wolności?
                            Bo Sobotka, Długosz i Jagiełło mają, a np. Pęczak FULL WYPAS siedzi w pudle już
                            koło roku.
                            To na czym polega ta uczciwość SLD?
                            I czym to niby PO szwindluje? Bo jeżeli szwindluje to jako prawy obywatel zgłoś
                            podejrzenie popełnienia przestepstwa do Prokuratury.
                            Rozumiem że prowadzimy ostrą polemikę, ale zachowajmy w odmienności swoich
                            poglądów odrobinę zdrowego rozsądku i logiki.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            JZ
                            PS. Kiedy będzie wreszcie jakieś piwko polityczno-forumowe? Bo chętnie
                            powymieniam się poglądami, a od klepania w klawiaturę dostaję przykurczu
                            paluszków.
                  • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 19:17
                    Bardzo niemoralne są władze Polski i wielu Polaków. Uważasz więc że powinienem
                    wyjechać i zmienić obywatelstwo? A możę nawet próbować zmienić narodowość.
                    Jestem więźniem tylko własnego sumienia i własnych poglądów.
                    JZ
                • Gość: andreas Re: Do Andreasa i xyz-ta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:14
                  nie zgadzasz sie z subwencjami, a Twoja partie je bierze!

Powiedz mi jeszcze, dlaczego PO chce blokowac ten rząd,
                  a nie na przykład tylko wstrzymywać się?
                  Ja rozumiem, że nie chce byc utozsamiana z ta opcją...
                  nie rozumiem, dlaczego w ramach tego rzadu nie chciała robic dobrze w Polsce,
                  ale całkowicie nie rozumiem czemu chce blokować i tylko blokować?
                  • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 15.11.05, 18:24
                    Andreasie poczytaj prasę, obejrzyj wiadomości i już będziesz wiedział dlaczego.
                    Za dużo pisania żeby wszystko wymienić. Przecież póki co, to co dzień to wpada
                    naszego rządu. Może nie całego rządu, ale poszczególnych ministrów. I to wpadki
                    które rodzą poważne konsekwencje dla nas wszystkich. Z czego wcale się nie
                    cieszę i nie mam specjalnej satysfakcji, bo to pożytku nie przynosi nam wcale,
                    a wręcz odwrotnie. Dlatego uważam że albo ten rząd powinien się zrekonstruować
                    i zmienić swoje otoczenie i zaplecze polityczne (a przynajmniej jego część)
                    albo niech czym prędzej zejdzie ze sceny. Choć uważam że pan Marcinkiewicz
                    (dobry administrator i o ile wiem naprawdę uczciwy człowiek) mógłby być całkiem
                    niezłym premierem, o ile byłby naprawdę samodzielny. Ale część składu tego
                    rządu nie nastraja optymistycznie. I obym się mylił.
                    Pzdr
                    JZ
            • xyz-xyz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 09:09
              To bardzo ciekawa teoria. Czyli prawo zrzeszania się chcesz ograniczyć cenzusem
              majątkowym? A to dlaczego kapitalista Jacek może się zrzeszać, a komuch xyz-xyz
              zrzeszać się nie może bo kapitalista Jacek za mało mu płaci, więc nie stać go na
              składkę partyjną? Czyżby Platforma dążyła do swoistej sofokracji? Tyle, że miast
              mędrców, widzi dorobkiewiczów?
              • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 19:25
                Ależ zrzeszaj się ile dusza zapragnie tylko czemu za moje pieniądze. Rób to za
                swoje pieniądze. A jeżeli Cię nie stać na zrzeszanie to tak jak z piwem, nie
                masz na piwo pijesz wodę. No chyba że się poświęcisz wypijesz w miesiącu pięć
                piw mniej i będziesz miał na składkę. To jest wolny kraj wolnych ludzi z wolną
                wolą i możliwością wyboru.
                Pzdr
                JZ
                • jacek.zienkiewicz Re: Do xyz-ta 17.11.05, 18:16
                  I co z tym Twoim zrzeszaniem się?
                  :-)
                  JZ
        • Gość: andreas Jacku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:45
          Jacku toz my nie o Tobie - Ty masz dobra pracę!

Wiesz, ja to mam słaba pamięć... prosze zapisz ten watek...
          i przypomnij mi za kilka, kilkanascie miesiecy... zobaczymy!

Moja wizja jest taka, że w PO nastapi rozłam!
          • jacek.zienkiewicz Re: Jacku 15.11.05, 17:53
            Zapisałem. Pożyjemy, zobaczymy. Jak okaże się, że nie miałeś racji to stawiasz
            mi bardzo duże piwo (i vice versa). Proponuję okres "testowy" 12 miesięcy.
            JZ
            • Gość: andreas moje obawy realne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:30
              Jacku moje obawy sie realizuja!!!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3016300.html
              • jacek.zienkiewicz Re: moje obawy realne 16.11.05, 19:26
                Eee gruba przesada, póki co to szukanie czegoś czego nie ma.
                Pzdr
                JZ
                • Gość: andreas Re: moje obawy realne IP: *.orange.pl 16.11.05, 19:37
                  tak? a ta wspomnianan grupa z opolskiego... bodaj opolskiego?
                  • jacek.zienkiewicz Re: moje obawy realne 16.11.05, 19:42
                    Paru pajaców zawiedzionych brakiem stołków pod dupsko. Jak nie mogą żyć
                    bez "władzy" to pies z nimi tańcował i krzyż im na drogę.
                    To jak kibic który idzie na mecz tylko i wyłącznie wtedy gdy jego zespół
                    wygrywa.
                    JZ
        • Gość: Fugazi Przykładowy cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:48
          ale było tego typu zapewnień więcej:

Łukasz Abgarowicz — Różnimy się w poglądach. Jesteśmy przeciwnikami tych subwencji, które partie otrzymują. Uważamy, że one do niczego nie są potrzebne. Wiemy to z własnego doświadczenia. Jesteśmy tym ugrupowaniem, które żadnych subwencji nie pobiera. Utrzymujemy się ze składek członkowskich de facto, również osób funkcyjnych, które płacą nieco więcej, funkcyjnych w rozmaitych miejscach, w samorządzie, w Sejmie. I tych środków wystarcza, choć nie jest ich dużo.

Pragnę powiedzieć, że polityka to nie jest tylko zawód, choć w niektórych strefach uprawia się ją zawodowo. To jest także misja. To nie o to chodzi, żeby były pieniądze na szkolenia, na nie wiadomo co. Tutaj mój sąsiad ma taką piękną teczkę, za którą pewnie pięćdziesiąt albo i sto obiadów głodnym dzieciom można by było dać. Chodzi o również o wiarygodność.
        • xyz-xyz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 08:35
          Ja tego tekstu nie wymyśliłem. W gazecie przeczytałem, znaczy się prawda;) Zatem
          na te przygotowywane etaty zatrudnicie wywalanych przez Kaczorów Komuszków?
          Samarytanie:)
          • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 16.11.05, 19:29
            xyz-cie gazety piszą wiele, a jeszcze więcej pisały... nieprawdy. Szczególnie
            tak "zasłużone" tytułu jak np. pewna Trybuna... O ile mnie pamięć nie myli to
            była organem pewnej partii, która ma teraz kontynuatorów w osobach...? No
            wyleciało mi z głowy, może przypomnisz?
            Pzdr
            JZ
            • xyz-xyz Re: Do Andreasa i xyz-ta 17.11.05, 11:02
              > xyz-cie gazety piszą wiele, a jeszcze więcej pisały... nieprawdy. Szczególnie
              > tak "zasłużone" tytułu jak np. pewna Trybuna...

Ot i to jest rozwiązanie! Jak Trybuna napisze, że PO coś przyszwindliło, to się
              odpowie, ze Trybuna klamie, bo była kiedys Trybuna Ludu i organzem PZPR. I tak
              się to Jacku czyni. Jak xyz walnie komuś na forum celnie, to zaraz czyta, że
              jest pogrobowcem PZPR. W realu raz jeden doktor historii z Koszalina nie mając
              argumentów wypalił wsciekły, że ja wraz z moimi kamratami z NKWD strzelałem do
              poslkich oficerów w Katyniu. Mam na to ze 20 świadków. Widzisz więc, że towj
              wypowiedź mimo, że subtelniejsza, niczym się od owej doktorowej nie rózni. Co do
              meritum. Mam więc prośbe Jacku nie obrażaj mojej inteligencji takimi słownymi
              wytrychami. O etatach w PO napisalo Życie Warszawy a nie Trybuna. A tak na
              marginesie, to powinieneś powściągnąć swoje teksty o kłamliwym NIE i Trybunie.
              Inaczej będzie to świadczyć o tym, ze dla polityków (niestety jestes juz
              politykiem) PO, wolna prasa jest wtedym, gdy wali w przeciwników i pochankuje
              PO. A gdy przywali, to jest to zemsta PZPR.
              • jacek.zienkiewicz Re: Do Andreasa i xyz-ta 17.11.05, 18:14
                Nie napisałem że Trybuna kłamie zawsze, tylko że czasami. Tak jak każda inna
                gazeta. A Trybuna była tylko przykładem (zresztą jednym z najlepszych z
                wiadomych względów). O NIE nie wspomniałem nawet słówkiem więc nie wciskaj mi
                autorstwa tekstów których nie napisałem. Zresztą uważam NIE za jedną z bardziej
                wiarygodnych gazet (choć okropnie wulgarną). Bo jeśli ktoś miałby możliwość
                dorwać się do Urbana to na pewno by to zrobił, bo on zalazł za skórę chyba już
                wszystkim.
                A Twój przykład z doktorkiem to jakiś dowcip czy psychoza? I to ma być podobne
                do mojej wypowiedzi?
                Pzdr
                JZ
                PS. Apropos Trybuny to szanuję bardzo pana Rolickiego (mądry obiektywny facet)
                choć absolutnie nie zgadzam się z jego poglądami
    • Gość: andreas siebie warci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:08
      przed momemntem trójka dała powidzmy spotkanie dwóch panów
      Kurski i Śpiewak, PiS i PO.
      Jeden na drugiego,
      ten ze ten o dziadku tuska a tamten ze tamten o ojcu Cimoszewicza...
      Az przykro słuchać i kazdy miał swoje argumenta, ze on to w porzo...
      • Gość: wyborca Re: siebie warci IP: *.chello.pl 15.11.05, 19:32
        Idzie odsiecz finansowa od Sorosa i platforma znowu zbeszczelniała.
        • Gość: leon Re: siebie warci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:41
          Dylemat platformy z przystosowaniem się w praktyce do głoszonych poglądów jest
          zrozumiały. Teraz dopiero wychodzi bokiem to lanie wody w kampanii i pozowanie
          na elitarną partię co to jest uczciwa że nie będzie żerowac na prostym
          podatniku. Pan zienkiewicz też plącze się w zeznaniach że nie chcą ale muszą bo
          prawo coś nie pozwala im nie wziąć. wystarczyło tylko nie obiecywać gruszek na
          wierzbie i byłby spokój a tak byle łajza będzie sobie dworować z "elitarnej"
          partii co to miała być samowystarczalna ale się przeliczyła! przecież tusk i
          koledzy chyba nie liczyli że sponsorzy kampanii wyborczej kochają platformę ze
          względów ideologicznych byłaby to naiwność dyskwalifikująca mandat do
          sprawowania władzy!
          • jacek.zienkiewicz Re: siebie warci 16.11.05, 19:32
            Leonie pamięć Cię zawodzi.
            PO na wierzbie obiecywało tylko bazie i to tylko na wiosnę, a gruszki to tylko
            w sadzie na gruszy i to o ile trochę przy niej popracujesz :-)
            Od obiecanek eksperymentów botanicznych to były PiS, SLD, Samoobrona, LPR i PLS.
            Pzdr
            JZ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka