ann.k 22.10.02, 10:56 mozna sie dobrze zabawic? chodzi mi o jakas imprezownie, ktora byscie polecali.. disco, hardcore, rock, no gdzie jest najfajnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spik Re: Gdzie w Szczecinie 22.10.02, 11:13 Witam pięknie stoliczankę w naszych skromnych progach :) Przyjezdnych najczęściej prowadzam do Grand Cru (Bogusława) toteż i tobie gorąco polecam. Czy twoje wyobrażenie o Szczecinie mocno się skonfrontowało z rzeczywistością ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Gdzie w Szczecinie IP: *.biomag.uni-jena.de 22.10.02, 11:15 Ja bym jeszcze polecal np. Rockera. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Gdzie w Szczecinie 22.10.02, 11:56 wieczorki taneczne przy muzyce cygańskiej w balatonie przy colleonie:)) że pozwolę sobie spytać: z wyboru to chyba nie aż taka nieczęsta przyjezdna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Gdzie w Szczecinie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.10.02, 12:02 infoludek.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Gdzie w Szczecinie 23.10.02, 14:34 eeee, nawet glupie stoliczne dziecie potrafi wyklepac w googlach "knajpy szczecin"; tylko nie chodzi o zdobycie adresow, a o opinie ludzi, ktorzy byli widzieli, potanczyli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Gdzie w Szczecinie 23.10.02, 14:38 spiku, kurcze, ales mnie zaskoczyl, ze mnie pamietasz:))) no bylam latem kilka razy w Szczecinie i musze przyznac, ze rozczarowalam sie... ale na plus :))) spodziewalam sie kolejnego spiacego szarego miasteczka, a tu miasto troche podobne do tych, ktore znam z poludnia Polski; no i ten widok jak sie wjezdza samochodem od strony Stargardu; przyznam szczerze, ze juz sie nie moge doczekac kiedy sie przeprowadze; a na razie podrzuc jeszcze adres tego miejsca, ktore polecasz i powiedz cos wiecej: jakiej muzyki sie spodziewac, jaka atmosfera :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Co na to Lizak????? IP: *.biomag.uni-jena.de 23.10.02, 14:46 ann.k napisała: > spiku, kurcze, ales mnie zaskoczyl, ze mnie pamietasz:))) no bylam latem kilka > razy w Szczecinie i musze przyznac, ze rozczarowalam sie... ale na plus :))) > spodziewalam sie kolejnego spiacego szarego miasteczka, a tu miasto troche > podobne do tych, ktore znam z poludnia Polski; no i ten widok jak sie wjezdza > samochodem od strony Stargardu; przyznam szczerze, ze juz sie nie moge doczekac > > kiedy sie przeprowadze; > > a na razie podrzuc jeszcze adres tego miejsca, ktore polecasz i powiedz cos > wiecej: jakiej muzyki sie spodziewac, jaka atmosfera :)) > > Nastepna kobieta sie sprowadza do naszego miasta?? Ciekawe co na to nasz ulubiony B.Lizak?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: Co na to Lizak????? 23.10.02, 15:03 > Ciekawe co na to nasz ulubiony B.Lizak?? :) ja mysle, ze pan lizak juz dawno wyniosl sie do pyrlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Co na to Lizak????? IP: *.biomag.uni-jena.de 23.10.02, 15:07 skuter^ napisał: > > > Ciekawe co na to nasz ulubiony B.Lizak?? :) > > ja mysle, ze pan lizak juz dawno wyniosl sie do pyrlandii Oby to byla prawda!!! Ale ja w to niestety watpie. Zapewne postanowil zostac i krzewic kulture wsrod zacofanych ludow zza Buga... Odpowiedz Link Zgłoś
buazen Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 10:14 Czy B.Lizak to Bartosz, czy Bartłomiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Co na to Lizak????? 23.10.02, 17:12 ano jak to mowia milosci sie nie wybiera, a ze jak wiadomo o milosc trudno, to sie z niej nie rezygnuje dla byle glupoty jaka jest przeprowadzka z jednego miasta do drugiego :)) tak, ze nie wiem czy to powod do radosci czy nie, ale sciagne do Szczecina juz jako kobieta zajeta :)) ps. no i nie wczesniej niz w czerwcu :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Co na to Lizak????? IP: *.biomag.uni-jena.de 23.10.02, 17:29 Moglas sie postawic i powiedziec albo ja albo Szczecin :) i wtedy moze bys nie musiala sie przeprowadzac albo... :) A tak poza tym to w Szczecinie zyje sie calkiem przyjemnie i spokojnie. Na ulicach nie ma korkow (chyba, ze na trasie prawobrzeze-lewobrzeze a i te znikna ja skoncza robic most), jest sporo zieleni, pubow a nawet wbrew pozorom sporo zabytkow (niestety rozrzuconych w roznych miejscach). Polecam tez widok na Szczecin z autostrady przy zjezdzie na Podjuchy (hotel Panorama). Ostatnio sie tam przypadkiem w nocy znalazlem i widok jest rewelacyjny :) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 09:50 widzisz problem w tym, ze ja nigdy nie chcialam mieszkac w Warszawie:)) od czasu jak skonczylam szkole srednia kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby jakby sie tu wyprowadzic; mieszkalam juz jakis czas w Krakowie, troche w Katowicach, ale musialam wrocic w koncu do Warszawy; teraz jest kolejna szansa na wyrwanie sie stad; nie lubie tego miasta, nie postrzegam go jako swojej jedynej szansy zyciowej, wrecz przeciwnie - marze o wykupieniu ziemi najlepiej z jakims dworkiem i zalozeniu stadniny koni; na oku mam albo Pomorze Zachodnie, albo Bieszczady; wiec Warszawa bardziej mi przeszkadza niz pomaga w zrealizowaniu moich planow :)) nie mowiac juz o tym, ze on tez nie bardzo ma wybor; mundurowi zadza sie wlasnymi prawami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 10:16 ann.k napisała: > widzisz problem w tym, ze ja nigdy nie chcialam mieszkac w Warszawie:)) od > czasu jak skonczylam szkole srednia kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby > jakby sie tu wyprowadzic; widzę,że z Tobą zupełnie odwrotnie niż z większością młodych z tzw prowincji ale jak widać ruch odbywa się w obie strony ( ku pokrzepieniu ) mieszkalam juz jakis czas w Krakowie, troche w > Katowicach, ale musialam wrocic w koncu do Warszawy; teraz jest kolejna szansa > na wyrwanie sie stad; nie lubie tego miasta, nie postrzegam go jako swojej > jedynej szansy zyciowej, wrecz przeciwnie - marze o wykupieniu ziemi najlepiej > z jakims dworkiem i zalozeniu stadniny koni; na oku mam albo Pomorze Zachodnie, > > albo Bieszczady; wiec Warszawa bardziej mi przeszkadza niz pomaga w > zrealizowaniu moich planow :)) dopóki nie masz własnej polecam Ci parę stadnin na północy miasta : Osowo, Pilchowo, Tanowo, Brzózki Pokochasz te miejsca > > nie mowiac juz o tym, ze on tez nie bardzo ma wybor; mundurowi zadza sie > wlasnymi prawami :)) > a sądziłem, że militarna funkcja twierdzy szczecińskiej skończyła się w II poł. XIX w. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 10:41 spik napisał: > widzę,że z Tobą zupełnie odwrotnie niż z większością młodych z tzw prowincji > ale jak widać ruch odbywa się w obie strony ( ku pokrzepieniu ) co ciekawe znam calkiem sporo grono ludzi jak to mowisz z tzw. prowincji, ktorzy teraz to by chetnie uciekli z tej Warszawy, bo wielka ona, glosna, brudna, smierdzaca, a do tego z ta praca wcale nie jest tak rozowo jak mysleli, szkola tez taka jakas badziewna (na ogol prywatna) i mieszkanie gorsze niz szczurza nora; tylko wstyd wrocic do swojego miasta/miasteczka/wsi, bo juz wszyscy tam wiedza, ze oni teraz sa wielkomiejscy; wspolczuje tym ludziom strasznie, ale coz... jak mowilam, ze sie zawioda tym miastem, to mnie nikt sluchac nie chcial :)) zeby tu zyc, trzeba miec specyficzny brak poczucia wolnosci, swobody, zamilowania do ciszy, i jeszcze bardziej specyficzne zamilowanie do bycia olewanym przez wszystkich i wszystko; jak ktos lubi byc jednym z miliona (no prawie dwoch) to zapraszam :)) > > dopóki nie masz własnej polecam Ci parę stadnin na północy miasta : > Osowo, Pilchowo, Tanowo, Brzózki > Pokochasz te miejsca dzieki za wskazania, na pewno skorzystam :)) > a sądziłem, że militarna funkcja twierdzy szczecińskiej skończyła > się w II poł. XIX w. :) kto mowi o twierdzy? a slyszal o ulicy Piotra Skargi? twierdza do niczego nie potrzebna jak sie ma zandarmerie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
buazen Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 10:45 A przepraszam, że się wtrącam. Pani długo z Warszawą związana. ps. jakoś na czasie będzie w stadninie na Osowie organizaowana "pogoń za lisem" Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 11:37 no oficjalnie to 18 lat :)) nieoficjalnie bedzie juz ze 20kilka; tak sie zlozylo, ze sie tam wzielam i urodzilam, pozniej ukonczylam przedszkole, szkole podstawowa jedna, pozniej druga, liceum i studia; Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 10:56 ann.k napisała: > > kto mowi o twierdzy? a slyszal o ulicy Piotra Skargi? twierdza do niczego nie > potrzebna jak sie ma zandarmerie :))) > No tak, na Skargi to mundurowy mógłby tylko w miejscowym lazarecie bądź w żandarmerii pracować tak sobie myślę, że będziesz często po swojego mencizne po pracy przyjeżdżać bo w pobliżu Jasne Błonia i Park Kasprowicza, najlepiej tandemem czy macie upatrzone gniazdko ? nie pytam dlatego, że w biurze posrednictwa pracuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 11:41 lazaret i on? nieeeeee :))) co do gniazdka mysle o czyms, zeby kupic, dlatego kiedys pytalam o ciekawe lokalizacje w Szczecinie; tylko teraz nie moge sie zdecydowac co lepsze: mieszkanie w bloku czy dom; na razie sie nie spieszy; Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: Co na to Lizak????? 24.10.02, 11:58 ann.k napisała: > lazaret i on? nieeeeee :))) > > co do gniazdka mysle o czyms, zeby kupic, dlatego kiedys pytalam o ciekawe > lokalizacje w Szczecinie; tylko teraz nie moge sie zdecydowac co lepsze: > mieszkanie w bloku czy dom; na razie sie nie spieszy; > > > jeśli nie ma pośpiechu tym lepiej dla Ciebie wychowałem się na Warszewie, potem Niebuszewo, Przecław , w końcu wylądowałem w Mierzynie są to osiedla, (dzielnice, miejscowości )które burzliwie się rozwijają ale w pierwszej kolejności rekomendowałbym Ci Warszewo, Osowo, Bezrzecze zanim się zdecydujesz proponuję porządny rekonesans a Ciebie rajcuje ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k gdzie mieszkać? 24.10.02, 12:22 nie znam w ogole Szczecina, tak tylko co nieco slyszalam o roznych dzielnicach, mysle, ze jak zaczne szukac czegos dla siebie, to wtedy porozgladam sie; ale chyba jednak bardziej sie sklaniam ku domowi, bo z mieszkaniem to nigdy nie wiadomo na jakich sie sasiadow trafi za sciana i nad glowa; Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: gdzie mieszkać? 24.10.02, 12:36 a co potem że pozwolę sobie spytać już masz coś na oku - robota czy też b ędziesz się rozglądać?? -- nie jestem sygnaturką - sygnaturkowość zero Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: gdzie mieszkać? 24.10.02, 12:52 niestety nie mam nic na oku, jeszcze, ale sie rozgladam w ofertach; ogolne zalozenie jest takie, ze poniewaz mam tutaj dobrze platna prace, poczekam z przeprowadzka do czasu znalezienia jakiegos zajecia tam; mam nadzieje, ze jakos sie to ulozy - docelowo chce prowadzic wlasny biznes :)) Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: gdzie mieszkać? 24.10.02, 12:43 ann.k napisała: > nie znam w ogole Szczecina, tak tylko co nieco slyszalam o roznych dzielnicach, > > mysle, ze jak zaczne szukac czegos dla siebie, to wtedy porozgladam sie; ale > chyba jednak bardziej sie sklaniam ku domowi, bo z mieszkaniem to nigdy nie > wiadomo na jakich sie sasiadow trafi za sciana i nad glowa; ;) pozdrawiam i do zobaczenia w siodle Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Gdzie w Szczecinie 23.10.02, 14:57 Proponuję zajrzeć na podforum ”Szczecin po godzinach” :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Wlasnie... IP: *.biomag.uni-jena.de 23.10.02, 15:00 Dzieki temu przypomnialem sobie o Caffe22. Obowiazkowy punkt programu zwiedzania Szczecina. Widok z 22 pietra robi wrazenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Wlasnie... 23.10.02, 15:30 Gość portalu: Gradus napisał(a): > Dzieki temu przypomnialem sobie o Caffe22. Obowiazkowy > punkt programu zwiedzania Szczecina. Widok z 22 pietra > robi wrazenie :) Z czystym sumieniem mozna polecic Tawerne Cutty Sark oraz Fuge na Boh. Warszawy (ostatnio tez ponoc filia Tawerny jest na Deptaku Boguslawa). Swego czasu fajnie bywalo w Nautilusie (przy Dworcu Morskim). W sierpniu bylem tez w nowym Blue Crow przy rynku Siennym. Jak ktos lubim bluesa & rocka live - to powinien sie wybrac. A tak swoja droga, czy dziala jeszcze Petit Paris? Bylo tam b. sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś