Dodaj do ulubionych

Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki i...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:43
Na remont zajezdni nie ma kasy, ale kasa na dyrektora jest.I w ogóle muzeum
techniki w miejscu nieturystycznym,to chory pomysł. Ale parę osób z kasy
miasta byt sobie zapewni.I zostanie odnotowany gwałtowny wzrost miejsc pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:43
      Na cholerę nam to muzeum techniki,to nie wiem.
      • Gość: Jaro Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.12.05, 20:04
        Na codzień marudzicie, że nic się nie dzieje. A gdy ktoś ma jakiś fajny pomysł -
        jeździcie po nim jak po burej suce.
        • Gość: max Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:13
          Ja nie wiem czy to jest dobry pomysł.Dobrymi pomysłami to jest piekło
          wybrukowane.Różni tacy "od kultury" ciągle mają dobre,kosztowne pomysły tylko
          nie mówią skąd wziąć na to pieniądze i czy komukolwiek to będzie służyło.
          • Gość: q Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.serwerek.com / *.astro.net.pl 15.12.05, 20:23
            Oczywiscie ze to dobry pomysl. Wreszcie cos sie zaczyna dziac w tym miescie.

max nie narzekaj ze zajezdnia jest w nieturystycznym miejscu. skoro jestes taki
            madry, to moze przeniesiesz ja w inne miejsce? na stare miasto moze nie, waly
            chrobrego odpadaja, ale pewnie jestes w stanie cos wymyslic :>
            • Gość: pieszy Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.fnet.pl 15.12.05, 20:33
              popieram, zobaczymy dyrektora w działaniu. z cienia też mozna pomagać więc
              pomagajmy. ALE DALEKO Z TYM MUZEUM OD URZĘDASÓW WSZELKIEJ MAŚCI!
    • Gość: gosia do maxa i innych malkoltentow IP: 217.96.3.* 15.12.05, 21:46
      mnie się pomysł podoba, a malkontenci niech przestaną narzekać, tylko wezmą się
      za konstruktywne działanie. macie jakieś inne propozycje, jak ożywić, choćby
      trochę, to miasto kulturalnie czy gospodarczo? nie? to raczej nie krytykujcie
      niczego, bo gdyby do was decyzje należały, pewnie dopuścilibyście do dewastacji
      zajezdni.
      • Gość: leon Re: do maxa i innych malkoltentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 08:52
        pomysł na muzeum techniki jest jak najbardziej fajny ale tu urzedasy dodatkowo
        wymodziły diabelski plan połączenia go z galerią sztuki współczesnej która obok
        cienko przędzie. jeżeli to ma być żart w stylu filmów Barei to raczej nie
        śmieszny bo nas na to nie stać. Podejrzewam że chodzi o zwyczajne ciągnięcie
        kasy wszelkiej maści oszołomów którzy produkują "sztukę" , wytwory chorej
        wyobraźni której nikt nie ogląda. wypaczenie idei muzeum techniki będzie wielką
        krzywdą dla naszego miasta. nie chciałbym aby zabrakło miejsca na eksponowanie
        dorobku szczecińskiej myśli technicznej z powodu tego że większość miejsca
        zajmą poje..ane instalacje jakichś oszołomów!
      • Gość: K.F. Re: do maxa i innych malkoltentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 09:12
        Popieram i mam nawet mały eksponat do muzeum w formie wyrobu dawnego,
        przedwojennego AGD z tych obszarów - mianowicie metalowa mydelniczkę z
        wieszakiem na recznik(dość wielką), która wieszało się nad miską do wody, w
        wiejskich kącikach czystości. Emaliowana, zdobiona. W sam raz do NASZEGO muzeum
        techniki.
        • Gość: fgbf Re: do maxa i innych malkoltentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:16
          Stasiek Horoszko dyrektorem!??? Ufff... no to prrzynamniej w Narodowym maja spokój.
          • Gość: ja Re: do maxa i innych malkoltentow IP: *.internet.v.pl 19.12.05, 08:48
            taka franca z niego ?
    • vojciech Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki 16.12.05, 18:23
      "Powstanie muzeum techniki to w dużej mierze sukces miłośników historii
      Szczecina. To oni, po opuszczeniu starej zajezdni przez MZK, lobbowali za
      utworzeniem tam właśnie takiej placówki."

Zajezdnia będzie pełniła tą funkcję tylko dzięki Szczecińskiemu Towarzystwu
      Miłośników Komunikacji Miejskiej. Nie wiem co mają do tego tzw. "miłośnicy
      historii Szczecina".
      • Gość: q Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.serwerek.com / *.astro.net.pl 17.12.05, 10:09
        chyba ktoś robi koło dupy tym, co to wszystko zalatwili :/
    • Gość: pomysł do bani Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:48
      byłem w tym roku w warszawie w muzeum techniki, z dzieckiem...
      pokazać...

poprzednio byłem tam 25 lat temu... zobaczyć...

nie zmieniło sie od tamtej pory nic. nic!
      bylismy jedynymi zwiedzającymi, pierwsza połowa września
      oblecieliśmy w 30 minut, na więcej nie ma eksponatów, interaktywnych zabawek są
      3 albo 4 (typu wahadełko z 5 kulkami itp)

warszawa - miasto 4 razy wieksze od szczecina

muzeum techniki w szczecinie to kompletny absurd i kolejne zmarnotrawione
      pieniądze

lepiej przeznaczyć te pieniadze na place zabaw i sport na blokowiskach

czy jakiś urzędas zrobił jakąkolwiek analizę? symulację?
      pewnie nie. czy sprawdził jaki jest próg ilości mieszkanców i turystów, żeby to
      miało jakikolwiek sens?
      czy ma co tam wsadzić, żeby ktokolwiek chciał tam przyjść? dzisiaj? za rok? za
      5?

jak zwykle miasto jest profi

• Gość: zdziwiony Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.chello.pl 17.12.05, 00:02
      Tak sie zastanawiam czy konkurs na to stanowisko to był? Przecież od wrzesnia bodajże jest obowiązek zatrudniania w drodze publicznych konkursów. Patrze na szczeciński BIP a tam nie ma żadnej wzmianki? Dziwne!
    • Gość: ppp Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: 213.155.167.* 29.12.05, 22:53
      CZY KTOS Z RADNYCH (MOZE PREZYDENTOW) MOZE ODPOWIEDZIEC, DLACZEGO NIE BYLO
      KONKURSU NA DYREKTORA TEJ PLACOWKI. NAWET NA INSPEKTOROW W URZEDZIE OGLASZAJA
      KONKURSY OJ TUTAJ BARDZO JUZ SMIERDZI!
    • Gość: szczecin Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.internet.v.pl 30.12.05, 13:33
      Kolejny skandaliczny krok Prezydenta Jurczyka co cam wiceprezydent Krawiec,
      Zalewski i ten od Ptaka, państwo w państwie.
      Bez konkursu nowy dyrektor a moze ktos sie tym zainteresuje? Dlaczego taki
      Horoszko jest wyjatkowy?
      Mam nadzieje ze za rok starzec Jurczyk pojdzie na emeryture :)
      I przydzie nowy (z konkursu) prezydent.
      • Gość: z boku Re: Stanisław Horoszko dyrektorem Muzeum Techniki IP: *.internet.v.pl 30.12.05, 13:37
        nadmuchal sobie zyciorys na potrzeby (nie) konkursu:
        www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2005/1215.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka