Dodaj do ulubionych

Tanie Państwo według PiS

IP: *.iscnet.pl 19.01.06, 07:01
"Gazeta Prawna" pisze, że z obiecywanych w tym roku 3 miliardów złotych
oszczędności na administracji, do tej pory udało się znaleźć 97 milionów.
Dziennik dodaje, że równocześnie przyjęte zostały ustawy, które w sumie mają
kosztować budżet ponad 750 milionów złotych.

Chodzi, między innymi, o becikowe, wydłużenie urlopu macierzyńskiego i
dożywanie dzieci.

W ciągu dwóch miesięcy rządów PiS przybyło już jedno ministerstwo, biuro
antykorupcyjne i Prokuratoria Generalna. Planowane jest jeszcze utworzenie
Narodowego Instytutu Oświaty - czytamy w "Gazecie Prawnej".

Jak na 3 miesiące rządzenia i 650 mln zł w plecy to nieźle rządzą... a to
dopiero początek. A wszystko idzie niestety w kierunku, aby pomagać (oprócz
tym co naprawdę nie mają) m. in. tym, którym robić się nie chce lub nie lubią.
A tym co tyrają zabierać więcej i więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym ocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 07:09
      > biuro antykorupcyjne i Prokuratoria Generalna.
      Popieram te koszty . Pozwolą wielu firmom nie stosującym korupcji zwiększyć
      szanse na przetargach i zaoszczędzić bardzo duże kwoty utracone w wyniku
      korupcji i w zasadzie braku odpowiedzialności jak np : prywatyzacja hutnictwa
      czy ostatnio wykryte zaniżenie wartości Dolnej Odry.
      Te urzędy są niezbędne w obecnej sytuacji w Polsce przy czym Urząd
      Antykorupcyjny , ja osobiście utworzyłbym na czas określony jako urząd
      nadzwyczajny (niemoc innych organów) na okres np 5 lat.
      Można zaoszczędzić i tak będzie nie w roku gdzie budzet opracowało SLD a czasu
      na tworzenie od naowa nie było. Poza tym to nie tylko budżet ale ustawy, które
      nają wchodzić w 2006 roku pozwolą na oszczędności.
      • Gość: e.beata Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 07:50
        >wydłużenie urlopu macierzyńskiego i
        dożywanie dzieci.

A ja popieram te.
      • Gość: gość Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.chello.pl 19.01.06, 09:44
        Ale ty jesteś naiwny.To kolejne posady dla kolesiów,Korupcja tam będzie nie w
        milionach a w miliardach.A wygląda to raczej na policje polityczną dyktatora
        Jarosława K- i do tego ten urząd będzie służył.Teraz to będzie
        prywatyzacja.Proszę zwrócić uwagę-o całym rządzie jest głośno,wszyscy są
        wspaniali-tylko o jednym ministrze cichutko-MSWiA.A czym zajmuje się to
        minsterstwo z zasady.......
      • xyz-xyz Powyższy tekst galotów świadczy o jego mentalności 19.01.06, 10:43
        biuro antykorupcyjne i Prokuratoria Generalna.
        > Popieram te koszty . Pozwolą wielu firmom nie stosującym korupcji zwiększyć
        > szanse na przetargach i zaoszczędzić bardzo duże kwoty utracone w wyniku
        > korupcji i w zasadzie braku odpowiedzialności jak np : prywatyzacja hutnictwa
        > czy ostatnio wykryte zaniżenie wartości Dolnej Odry.

A także niewiedzy. Otóż Prokuratoria Generalna została powołana ustawą z dnia 6
        września 2005 r. czyli wprowadziła tę instytucję poprzednia władza. Sojusz
        Lewicy Demokratycznej. Ponadto, wbrew intuicyjnemu postrzeganiu, które każe
        galotopodobnym wyborcom PiS kojarzyć wszystko co się zaczyna od słowa „prokura”,
        z inkwizycyjnym postępowaniem karnym, Prokuratoria Generalna ma za zadanie
        wyłącznie obsługę prawną Skarbu Państwa. Nie jest więc to żaden specjalny
        "trybunał" do ścigania korupcji, komuchów, czy kogokolwiek, jak się to wydaje
        galotom. A wydaje się mu tak dlatego, że ów widzi Państwo wyłącznie przez
        pryzmat: „wsadzać, wsadzać, wsadzać”. Co do PiSowskiej SB, z szefem ligusem
        Kamiński, to ma to być wyłącznie PiSowska SB. Nic więcej. Raz z resztą już Pan
        Kamiński bawił się w inkwizytora w Inspekcji Celnej. I wyszła z tego komedia
        oraz ciepłe posadki dla ligowej brojlerni kosztujące Państwo 80 milionów rocznie.
        • piotr33k2 Re: Powyższy tekst galotów świadczy o jego mental 19.01.06, 13:38
          poprawki budzetowe platformy to jest własnie pakiet prawdziwie typowo
          oszczędnosciowy a nie powoływanie nowych urzędów i instytucji które dublują
          kompetencyjnie już istniejace a które pózniej ewentualnie w przyszlosci ja się
          kogoś ukara odbierze itd. moga coś dać budżetowi ,oczywiście nie neguję
          powstanie niektórych z nich w jakiejś zmodyfikowanej formie ale to nie są żadne
          oszczędnosci typu "tanie państwo"
          • xyz-xyz Re: Powyższy tekst galotów świadczy o jego mental 19.01.06, 13:46
            Widzę, że się platfusom odmieniło. Przed wyborami pięliście te same pieśni co
            Kaczory.
      • Gość: Walerian Popławski Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.iscnet.pl 19.01.06, 20:19
        Galoty widać ma kłopoty nie tylko z czytaniem ale i z pamięcią. Otóż PiS
        twierdził, że już w roku 2006 uda się zaoszczędzić (może nie od razu 3 mld zł)
        kupę forsy. Jak na razie jest mocno w plecy. A jak znam retorykę prawicowych
        kamikadze, nawet po 3 latach za wszystko co złe będzie obwiniać SLD. Nawet za
        złą pogodę i koklusz w azji. A jeśli wierzysz, że Biuro Antykorupcyjne zatrzyma
        korupcję i odnowi Państwo to chłopie od razu lepiej włącz RM i pozdrów księdza
        prowadzącego... To będzie "zbieralnia haków" - czyli to co Kaczki potrafią robić
        najlepiej. Knuć, orać, pruć - byle samemu przy żłobie trwać i wszystkich
        krytyków od czci i wiaru odsądzać.
        • Gość: Galoty Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:28
          Twoja opinia nie zawiera żadnej pozytywnej propozycji. Jest czystą negacją tego
          co jest. No cóż zmiany będa wywoływały opór, krzyk i zgrzytanie zębów ale
          dzięki skuteczności Kaczyńskiego dokonają się.
          • Gość: Walerian Popławski Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.iscnet.pl 19.01.06, 21:08
            Gość portalu: Galoty napisał(a):
            > Twoja opinia nie zawiera żadnej pozytywnej propozycji. Jest czystą negacją tego
            > co jest. No cóż zmiany będa wywoływały opór, krzyk i zgrzytanie zębów ale
            > dzięki skuteczności Kaczyńskiego dokonają się.

Twoja opinia za to nie wytrzymuje analizy intelektualnej, jest typową
            odpowiedzią konwencjonalną.
            A Kaczora jak ktoś złapie na oszustwie to dla Ciebie to i tak będzie przejaw
            zmian na lepsze, w imię IV RP, a jeśli udowodnią mu winę to uznasz, że winni są
            czerwoni. Jeśli Kaczory czegoś dokonają to tylko tego co potrafią - rozbiją,
            zniszczą i powiedzą: chcialiśmy dobrze, ale nam nie pozwolono...

Chcesz pozytywną propozycję? Prosze bardzo:
            Odsunąć oszołomów od władzy - bo gdy tylko prawica dorywa się do rządów
            udowadnia, że tylko kręcić i mieszać potrafi a ludzie to dla nich "ciemny naród,
            co wszystko kupi".

sajonara!
            • Gość: Galoty Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:21
              >Chcesz pozytywną propozycję? Prosze bardzo:
              >Odsunąć oszołomów od władzy - bo gdy tylko prawica dorywa się do rządów
              >udowadnia, że tylko kręcić i mieszać potrafi a ludzie to dla nich "ciemny
              >naród,co wszystko kupi".

No to ja równie pozytywną opinię.

Oszołomy od władzy zostały odsunięte w niedawnych wyborach- bo gdy lewica lub
              UW czy jej klony dorywają się do władzy to zaraz coś ginie z majątku
              narodowego. "Ciemny naród" kupował to przez kilkanaście lat aż w końcu
              przejrzał w ostatnich wyborach na oczy.
              Aleśmy se pogadali:-) Zwróć uwagę, że starałem się dotrzymać kroku
              KONSTRUKTYWNOSCI Twojej wypowiedzi naśladując ją.

• Gość: Walerian Popławski Re: 2007 rok będzie budżetem PiS podlegającym oce IP: *.iscnet.pl 20.01.06, 06:36
                Różnica jest diametralna - ja krytykuję PiS za to co wyprawia, tak jak wcześniej
                wyśmiewałem "czerwonych" za przekręty. Ty bijesz peany za cześć PiSu, i nawet
                jak dają ciała - obwniasz za wszystko czerwonych. To taka wrodzona nienawiść,
                która niedługo będzie, według standardów pisowskich, cnotą niezbędną aby znaleźć
                się w jej szeregach. W swoim zacietrzewieniu jesteś tak zagalopowany, że juz
                nawet ironii nie potrafisz dostrzec...

wrzuć na luz, pomyśl jakie Twoja jedynie słuszna partia ustawy dotąd uchwaliła i
                czy są one niezbędne i najważniejsze dla odnowy moralnej Państwa i budowy IV RP.
                Przemyśl, bo czasem warto się wysilić.
                pozdrawiam.
    • Gość: Galoty Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Litości ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:49
      Za każdym razem tak i teraz Kaczyński pokazuje swoją klasę i umiejętność
      skutecznego przeprowadzenia swoich koncepcji. Już 3 posłów z PO doslzusowało do
      PiS w tym Sośnierz a cała quasikoalicja melduje gotowaośc do współpracy.
      Majstersztyk !
      Mnie już to nudzi. Platforma nie tylko w wyborach ale za każdym razem po takich
      zawieruchach ma skopany i posiniaczony tyłek przez Kaczyńskiego. Teraz też 3
      posłów z PO wyjął Kaczyński a to dopiero początek. Za pół roku bez wyborów
      będzie miał PiS większość w Sejmie.
      Przypomina mnie się wyjęcie kiedyś siekierki przez Wałęsę. Gdyby nie pozbył się
      Kaczyńskiego (podszepty były ze strony UWoli) to nie powstałaby neokomuna
      wykreowana przez grupę Uni Wolności i Kongresu Aferałów Tuska i Lewandowskiego.
      Być może szlibyśmy krok w krok razem z Czechami pod względem gospodarczym.
      • piotr33k2 Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito 19.01.06, 14:05
        głupiś jak but galoty w pis -ie i u prezydenta jest polowa z tych co rządzili i
        mieli wpływ na polske już dawno ,niestety psuli oni wszystko co mozliwe tak
        samo jak teraz popsują razem z pis -em wszystko co jest do popsucia, ostatnio
        był obublikowany ranking parti pokazujący w ostanich latach która jak glosowała
        nad ustawach popierających przedsiębiorczość obniżanie i uproszczanie podatków
        likwidowanie biurokratycznych przepisów blokujących powstawanie nowych miwejsc
        pracy itd. itp. i co się okazało ? ano zdecydowanie wygrłal platforma przed sld
        i psl ,potem była samobrona dopiero za nią pis i na koncu lpr. tak jest prawda
        takie są fakty o pis-e a nie propagandowe wyborcze bzduru na które daleś się
        nabrać jak wielu innych sfrustrowanych ludzi.
        • Gość: Galoty Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:09
          Sam chciałes prostaczku. Głupiś jak dziurawa zelówka od buta. Platforma żeruje
          na takich jak Ty ludziach o małej inteligencji i wyobrazni koniecznie z
          kompleksem Edypa , którzy nie potrafią zrozumieć istoty zachodzących zmian. Na
          całe szczęście dla Plski (nareszcie) jesteś w mniejszości a decydują głosy.
          Za formę nie przepraszam gdyż taki swoisty dla przegranych frustratów styl Ty
          wybrałeś.
          • piotr33k2 Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito 19.01.06, 14:15
            ty to mi możesz prostaczku co najwyżej buty czyscić i załóż sobie moher na ten
            swój pusty zakuty ciemny łeb .
            • Gość: Galoty Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:17
              Cokolwiek bym na ten łeb nie założył to go mam. Ty niestety nie prymitywie
              • piotr33k2 Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito 19.01.06, 14:20
                właśnie widać jak na dłoni prywmitywie .
                • Gość: Galoty Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:26
                  Ano widać. Czy Moher czy hełm czy czapkę budionówkę to i tak nie masz tego na
                  co nałożyć bo to coś co kieruje Twoimi myślami ani głową, ani nawet zniewolonym
                  umysłem, ani nawet pałą czy łbem nazwać nie można bo to byłby komplement dla
                  tego czegoś. Gdybyś stał przed klatką z orangutanem to zapewne po jakims czasie
                  Ty naśladowałbyś w gestach to zwierże a nie odwrotnie. Nie za skomplikowane dla
                  Ciebie porównanie ?
                  • piotr33k2 Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito 19.01.06, 14:33
                    należysz do owej przysłowiowej "ciemnej masy" przez którą mamy polske taką jaką
                    mamy ,tacy jak ty powinni mieć odebrana prawa obywatelskie bo nie kieruja się
                    ludzkim rozumem tylko wręcz dziecinną naiwnością połączoną z wyjątkowa
                    podatnoscią na tanie sztuczki socjotechniczne .
                    • Gość: Galoty Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:51
                      Prawa wyborcze to juz próbowano róznicować w wielu systemach. Ten proceder
                      należy jednak do historii aczkolwiek atawizmy takie jak Ty w społeczeństwie
                      jeszcze czasami funkcjonują. To jednak mało liczebne krańcowości i zbieraczy
                      piór ptasich jest znacznie więcej niż takich arogantów, kretynów i przegranych
                      frustratów jak Ty.
                      • piotr33k2 Re: Mnie już to nudzi. Jarek wykończy to PO. Lito 19.01.06, 15:07
                        nawet tego nie potrafileś zrozumieć neptyku , z czym ty do ludzi dzieciaku?
                        • Gość: Galoty piotr32-dla zrozumienia siebie (przynajmniej) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:25
                          Zakwalifikowałem Cię Unitowy Frustracie do typu forumowego TROLL'a MANIAKALNEGO
                          (antilocalisatora propirata).
                          Twój Gatunek jest wyjątkowo niebezpieczny, po pierwsze ze względu na swoją
                          agresję, którą przewyższa inne trolle, po drugie ze względu na zdolność do
                          niemal natychmiastowej regeneracji (raz ubity troll maniakalny rychło wraca na
                          wynika to jednak nie z siły ale braku zrozumienia podstawowych pojęć, które są
                          do niego adresowane), a po trzecie ze względu na przywiązanie do haseł
                          politycvznych, których zdecydował się "bronić" a które wpojono mu bez jego
                          udziału intelektualnego. ma je więc wyuczone ale nie przemyślane gdyż taka
                          czynność jest w jego przypadku z przyczyn naturalnych i wrodzonych niemożliwa.
                          Troll maniakalny, zasłyszawszy w otoczeniu niemiły mu pogląd np : Kaczyński
                          wygra wybory, lub Platforma ukrywa aferałów zaczyna utożsamiać je z samym sobą.
                          Troll maniakalny natychmiast próbuje wyrazić swoją opinię (możliwości
                          intelektualne przeważnie ma ograniczone) a dalsza polemika z nim
                          jest podeptaniem imienia trolla, a więc wyzwaniem go na śmiertelny bój z
                          jednoczesnym wyzwoleniem bardzo silnej agresji wynikającej z bezsilności
                          intelektualnej. Zachowanie porównywalne do dresiarza ogolonego na łyso w
                          polemice na ulicy. Jeżeli dresiarz czegos nie rozumie np : "dlaczego prowadzi
                          pan tego niebezpieczenego psa bez kagańca", natychniast reaguje agresją.
                          Troll maniakalny nie jest tak inteligentny jak inne trolle np troll
                          wielonickowy.
                          Troll maniakalny generuje na forach bardzo ukierunkowane jego manią
                          wątki i posty angażując liczne osoby zaprzyjaznione jednak w przeciwieństwie do
                          innych trolli nie rozumie słów swoich przeciwników i naiwnych w swojej wierze w
                          człowieka polemistów.
                          Mimo usilnych prób nie udało się znaleźć związków skojarzeniowych między
                          wypowiedziami ludzi, a odpowiedziami udzielanymi im przez trolla maniakalnego.
                          Ponadto troll maniakalny bardzo często spontanicznie atakuje przypadkowe osoby,
                          które w jego mniemaniu podeptały jego imię.
    • Gość: munio Re: Tanie Państwo według PiS IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 15:07
      socjalizm ma się dobrze !!! głosujmy tak dalej !!!
      • Gość: Krysia Stargardzka Poplawski z sz.plonia, tylko pytam IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 16:32
        halo czy z tej okolicy k. rzeki plonia
        unikon dawny
        to pozdrawiam rodzine poplawskich
        bracia byli i chodzilam z nimi do podstawöwki
        lata 1970-72
        mieszkalam na stargardzkiej
    • Gość: micz Tanie trucie d... według PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:46
      Najlepiej prezentuje się chrzanienie o tanim państwie w kontekście
      przyspieszonych wyborów parlamentarnych i wydatków na ten cel grubych milionów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka