Dodaj do ulubionych

Straz Miejska na sygnale do... gówna!

IP: *.orange.pl 09.02.06, 19:27
Jazda samochodem na "pełnym gazie” po osiedlowych uliczkach i chodniku,
włączony kogut i trzech strażników otaczających bezbronnego człowieka - tak,
zdaniem świadków, wyglądała akcja... ukarania mandatem właściciela psa
przeprowadzona przez Straż Miejską.

Do zdarzenia doszło 2 lutego przy ul. Zakole w Szczecinie. Otoczony mężczyzna
to pan Zdzisław Lelit, emeryt, który rano wyszedł na spacer ze swoim psem -
łagodnym, dwuletnim bernardynem.

- Otoczyli mnie jak jakiegoś przestępcę - opowiada pan Zdzisław. - Aż się
przestraszyłem. Chcieli, żebym zapłacił mandat, ale nie bardzo potrafili
wytłumaczyć za co. Ostatecznie wypisali 20 zł za brak kagańca.

(Głos Szczeciński)
===================================

A może bysmy tak zarzucili nasza Straż informacjami
o psach, pijakach, brudzie ... na miescie,
to poczuliby sie jak Straznicy porzadku,
a nie "gliny z Maiami"!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: exman Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:30
      Ty chyba andreas, bernardyńskiego g... nie widziałeś, stary, do tego jeden
      strażnik nie ma co podchodzić, to naprawdę wyzwanie !!!
    • dyrgosia Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 19:33
      emeryt, który rano wyszedł na spacer ze swoim psem -
      > łagodnym, dwuletnim bernardynem.

Może mnie ktoś uświadomi dlaczego te pieski ZAWSZE są łagodne ? Ostatnio pewien
      emeryt przekonywał mnie ,że jego rodwayler też łagodny, chilkę później zagryzał
      się z wilczurem...( oczywiście piesek nie emeryt, emeryt stał bezradny i wołał
      pieska ), a gdyby dopadł moje dziecko ?
      • Gość: andreas Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.orange.pl 09.02.06, 19:41
        tak pies to pies...
        ja mam pracujacego owczarka, to łagodny taki, ze az mysle o wzieciu drugiego.
        A tu w weekend dostał sie na teren inny pies
        i został nieomal rozszarpany przez mojego "łagodnego"...
        portier nie wiedział co ma robić, krew sie lała!

A jamniczka 14 letnia jak je i ktos ja szturchnie,
        to sie jezy i warczy!

Nie mniej trzeba przeczytac cały artykuł w głosie,
        nie chciałem spamowac całego i zrobiłem jak rzepa
        zaspamowałem kawałek dla orientacji!

Napisali w artykule, ze do rottwailerów wałęsajacych sie
        nie przyjezdżaja... i ja ich rozumiem!
        też bym wolał we trzech na sygnale do bernardyna lub kota!
        • albert_c Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:53
          Gość portalu: andreas napisał(a):

> też bym wolał we trzech na sygnale do bernardyna lub kota!

* Andreas, od kotow lapy z daleka!

Bo ci je Forumy odetna:)))

A problem jest powazny, bo w Szczecinie straz miejska powinno sie bardzo mocno
          kopnac w tylek, nierobow!

I racje mieli, bez kaganca sie kara nalezy, nie ma co straznikom zarzucic, no
          moze tyle, ze nadgorliwosc jest gorsza...

a moze ten pies sie zalatwial na trawnik jednego ze straznikow i oni jechali
          pomoc koledze...
      • Gość: Wiki Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.internet.v.pl 09.02.06, 19:43
        A może to właściciel pieska:
        na spacer i sru...jak już było
        w poprzednim wątku?
        Niech każdy sprząta po
        swoim psie...wreszcie
        skończą się śmierdzące poślizgi!
        Tylko nie wymagamy na sygnale.
        • Gość: inna jola Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: 212.14.59.* 09.02.06, 20:06
          Im więcej paniki tym więcej agresji. w jakim kraju żyjemy? jeszcze parę lat
          temu byliśmy z naprawdę dużym psem w hotelu Amber w Międzyzdrojach, pies sobie
          leżał pod stolikiem nikogo nie zjadł, teraz nagle wszystkie psy gryzą?!, i
          robią sru...Zastanówcie się chyba co niektórym to już odbija dokumentnie. W
          Berlinie chodzą psy bez kagańców w samym centrum!to samo w Barcelonie. To tylko
          polskie psy są groźne? I co pozycja żółwia? jak się psa zobaczy bez kagańca?
          Żałosne.
    • kakq Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 19:54
      ludzie tu nie chodzi o gó...o psie tylko o wysłanników Mariana
      są nadgorliwi
      jestem ciekaw dlaczego tak ochoczo nie karają tych meneli albo tzn karków z
      amstafami tylko czepiaja sie emerytów bo ich mozna zastraszyć ? i ukarac oczywiście
      zastanawia mnie jeszcze jedno ,że naraz ich trzech hmm ja ich widywalam tylko
      dwojkami ale ten trzeci to pewnie kierowca
      • exman Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 20:07
        a może tak ktoś sprawdzi, co też pilnuje Maryjana ?
        • kakq Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 20:24
          ze wzgledu iż od pewnego czasu nie pisze lub nie mówię źle albo obelżywie na
          temat mojego prezydenta miasta odpowiadam na pytanie co tez pilnuje Maryjana
          pilnuje go jego rozum :))))
          Głupcy dzielą się dyletantów i fachowców. albo
          Ignoranci są wszechstronni.pzdr
          • exman Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 20:35
            No i kakq nawalił jak bernardyn. Za nic go nie mogę pojąć.
            • kakq Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:06
              exman napisał:

to pierwsze pominę:) Za nic go nie mogę pojąć.
              widać że nigdy nie pracowałeś u Maryjana:
          • Gość: Wiki Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.internet.v.pl 09.02.06, 20:35
            Reakcji psów nie można przewidzieć,
            rzucają się nie tylko na obcych ale
            często na właścicieli. Dlaczego ma
            mnie chapnąć jakiś burek? Czy założenie
            psu smyczy i kagańca oraz posprzątanie
            po nim jest wielką trudnością?
            • Gość: andreas Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.orange.pl 09.02.06, 20:44
              a ja bym nie chciał zeby mnie chapnął burek...
              ale jakos nigdy nie było takiego ryzyka!
              Ale tez nie chciałbym zeby mnie palnął jakiś menel...
              • Gość: Wiki Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.internet.v.pl 09.02.06, 20:52
                Reakcji meneli też nie
                da się przewidzieć mnie np.
                częściej obszczekiwały burki.
                • beatrix13 Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 20:57
                  psy są w stosunku do ludzi agresywne:
                  albo, gdy są źle ułożone (z winy człowieka),
                  albo,gdy sa drażnione (przez człowieka),
                  albo, gdy są źle traktowane (przez człowieka).
                  • Gość: Wiki Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.internet.v.pl 09.02.06, 21:04
                    Ja psów nie drażnię ani
                    źle nie traktuję ale też
                    nie ufam im do końca.
                    A skąd mam wiedzieć czy
                    pies przechodzący obok jest
                    dobrze ułożony?
                    • beatrix13 Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:09
                      problem polega na tym,ze mamy ogromną liczbę bezpańskich psów,a dlaczego,bo
                      idioci biora zwierzę,potem jak się nudzi,wyrzucają,uprzednio xle traktując,
                      jakby wszystkie były zachipowane i prawo bardziej restrykcyjne to...
                      problem jest również z psami tzw, ras groźnych,których właścicielami powinny
                      być osoby o silnej psychice i po odpowiednich szkoleniach
                  • ohne.zucker Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:08
                    i do tego jeszcze zawodowy kyneolog... Boszzzz... co za intelekt!!!!
                    • beatrix13 Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:11
                      kynolog,a nie kyneolog jak już,
                      korzystaj ze słownika
                      • ohne.zucker Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:12
                        i do tego polonista... teraz juz padam na kolana!!!
                        :)))))))))))))))))))
                      • Gość: łojojoj Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:13
                        ty nic innego nie robisz jak w swojej drugiej postaci czyli jako absztyfikant
                        przepisujesz kawałki z książki.Nie wszyscy muszą się na bylekim wzorować....
                        • beatrix13 Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:14
                          a ty czego wzorem jesteś,
                          oświć nas,
                          a jak twoja idolka?
                          • ohne.zucker Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:15
                            oswiec nie oswic... korzystaj ze slownika... ze wsi jestes?
                            • beatrix13 Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:23
                              z miasta,w przeciwieństwie do Ciebie,
                              zabrakło "e" z powodu literówki,
                              no i co?
                              nie szkoda ci czasu na pisanie o tym?
                              • ohne.zucker Re: Straz Miejska na sygnale do... gówna! 09.02.06, 21:36
                                mie nie, a tobie?
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=36524645&a=36531663

• zona.pijaka Do Bea 13.02.06, 08:00
                                  Bea, tak myślę - On na pewno nie pracuje w Policji, jak się chwalił. Mimo,że
                                  nie mam o Policji najlepszego zdania w niektórych sprawach (są za mało
                                  skuteczni) - to myslę, że jest po prostu głupim prymitywem. Niestety w Policji,
                                  nawet na stójkowego - trzeba mieć minimum średnie wykształcenie.
                                  Więc po prostu ignoruj Bea tego słomogumiaka.
              • Gość: marian paździoch Re: na psa najlepsza teściowa. IP: 87.207.49.* 09.02.06, 21:01
                jednak nie zawsze się ją ma na podorędziu.
                dlatego uważam. psy powinny być na smyczy i w kagańcu.
                i każdy powinien być zaczipowany,(czy jakoś tak)lub mieć tabiczkę rejestracyjną
                ( czy jakoś tak).
                każdy menel jest potencjalnym zagrożeniem. ten z wałęsający się z psem bez
                zabezpieczenia i woreczka na jego odchody też.

mp
                • Gość: pieszy miotły IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 09.02.06, 22:58
                  miotły panowie, miotły panowie strażnicy proszę wozic a sobą
                  • Gość: wieśniara Re: miotły IP: *.plusgsm.pl 13.02.06, 01:49
                    jestem ze wsi, szkoda, że nikt nie wymyślił straży wiejskiej, zawsze to kilka
                    tys. ludzi w Polsce miałoby prace i władze, mogliby łapać kury bez kagańcy,
                    osaczać bezpańskie zające,udzielić nagany wieprzkowi sąsiada, za to, że często
                    kwiczy, zajęć byłoby mnóstwo!
                    • Gość: Mr.X Nie jechali na sygnałach IP: *.chello.pl 13.02.06, 18:40
                      Bernardyn 80kg to mały cielak, który samą posturą może zrobic krzywde.
                      A co do sygnałów to sąsiad , który to widział mówi że nie było żadnych swiateł.
                      • Gość: lili50 Agresywne psy IP: 83.168.96.* 13.02.06, 21:33
                        Jeśli chodzi o kaganiec,to mieli rację, że wlepili mandat.Bo ja mam ratlerka
                        który na każdego się rzuca i gryzie (chociaż taki mały, to dużej krzywdy nie
                        zrobi) i tak musi chodzi w kagańcu i na smyczy. A wyobraźcie sobie dużego psa,
                        przecież taki jak się rzuci na człowieka, to ślad po sobie zostawi.Ja uważam
                        że, jak ktoś ma psa to powinien umieć o niego zadbać, a nie puszczać samopas. U
                        nas na osiedlu dużo ludzi wypuszcza psa rono, a dopiero wieczorem, go do domu
                        zabiera i to bez żadnego zabezpieczenia.
                        • Gość: jerzy Re: Agresywne psy IP: *.internet.v.pl 13.02.06, 22:12
                          ... a mnie się podobała scena z filmu "Dzień Świra"
                          piesek mu nasrał na trawnik to
                          i On nasrał właścicielce pieska na trawnik przed oknem.
                          • Gość: mieszaniec Re: Agresywne psy IP: *.chello.pl 02.03.06, 12:39
                            Czy SM jest potrzebna, patrząc na ich zachowanie i dzielność w działaniau w
                            szczególności do emerytów ale tylko po 70 uważam, ze nie można ich zmuszać do
                            narażania zdrowia, przecież taki ABS lub jego pies może zrobić krzywdę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka