Gość: milo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:34 Zwierzają się przyjaciółki: -Nie mam już takich wymagań wobec mężczyzn jak kiedyś.Wystarczy żeby był dobry,wrażliwy,ludzki.Jak myślisz są jeszcze tacy bankowcy? --------------- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oldboy Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.internet.v.pl 15.02.06, 21:39 skoro tak to: autentyczne cytaty z prac maturalnych: - A było ich tysiące, a nawet setki. - Adler gromadził pieniądze, ponieważ chciał wyjechać z synem w podróż dookoła świata albo gdzieś dalej. - Aleksander Głowacki to panieńskie nazwisko Bolesława Prusa. - Andromaka była wdową, jakiej wielu mężów mogło sobie życzyć. - Andrzej Radek myślał, że nauczyciel da mu w skórę, ale było odwrotnie. - Anielka głęboko się nasiliła i tak skonała. - Anielka mimo zakazów ojca kolegowała się z Magdą i świniami. - Antek nie miał ojca, bo był drwalem. - Antygona czuła miłość do brata i dlatego go zakopała mimo zakazu króla. - Antygona pochowała brata, splunęła moralnie na króla i powiesiła się. - Baryka zakopał precjoza wraz z żoną i synkiem. - Beanów pędzono za miasto i tam obcinano piłą niepotrzebne części. - Beniowski zabił sześciu Kozaków. Jeden z nich umarł, a inni uciekli. - Biesiadowali przy suto zastawionych stolcach. - Bił swoją żonę, z którą miał dzieci przy pomocy sznurka. - Bohaterów „Krzyżaków” dzielimy na historycznych i erotycznych. - Boryna był teściem żony syna Antka Hanki. - Była to wyspa położona z dala od morza. - Car się zlitował i zmienił mu karę śmierci na żywot wieczny. - Chemik pracuje dlatego w białym fartuchy, aby nie wyżreć dziury w ubraniu. - Chłop pańszczyźniany musiał znosić panu jajka. - Chłopi chodzili po polu pionowo i poziomo. - Chory więzień nie dość że nie był leczony, musiał jeszcze niekiedy umierać. - Chrobry pomógł odzyskać tron swemu zięciowi Swiętopchełkowi. - Czarnecki zebrał dużą kupę chłopską. - Czytałem sztuki Szekspira. Dwie zapamiętałem: Romeo i Julia. - Danusia ratując Zbyszka przed napaścią dzikiego zwierza zabiła go. - Danusia weszła na ławę i zaczęła grać na lutownicy. - Kirkor poszukując cnotliwej żony załamał się na mostku i poszedł do wdowy. - Do ludności w Balladach Mickiewicza zaliczamy nie tylko pojawienie się rusałki, ale również jęki chłopa pod jaworem. - Dobrze rozwijający się przemysł chemiczny przerabia węgiel na sól kamienną. - Dopiero na ostatniej wycieczce nauczyłem się rozróżniać wronę i gawrona od siebie. - Dosyć szybko można się zoriętować że Izabela nie nadaje się do interesu, który ma Wokulski. - Doktor Judym do szkoły chodził w ciotki szpilkach. - Dulska była powodem ciąży Hanki. - Edwart III nie mógł zostać królem Francji, bo jego matka nie była mężczyzną. - Faraonowi wmurowano do grobowca jego najlepszą żonę. Wmurowano ją na żywca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.internet.v.pl 15.02.06, 21:49 cd matur Gerwazy wyciągnął szablę i szczelił. - Góral ma na głowie kapelusz, spodnie i kierpce. - Górnik pogłaskał konia po głowie i cicho zarżał. - Gramatycznie rzecz biorąc dziewczyna ma inną końcówkę niż chłopiec. - Grażyna biegła galopem na czele wojska. - Grażyna poległa w boju, ale przeprosiła Litawora za ten wypadek. - Grecką boginią piękności była herma-frodyta. - Gustaw chcąc zaimponować Anieli ukazuje jej swoje wdzięki. - Hanka i Wasylek kochali się tak bardzo, że ona się utopiła, a on umarł z głodu. - I wtedy Jagienka wybiegła z domu i ruszyła z kopyta za zbyszkiem. - Idąc do szkoły wykoleił się tramwaj. - Izabela nie chciała poślubić Wokulskiego, mimo że był to człowiek z interesem. - Jacek Soplica miał długie rzęsy, dlatego nazywano go Wąsalem. - Jacek Soplica po swojej śmierci był jakiś nieswój, ale wiedział że całe rzycie poświęcił ojczyźnie. - Jagna na szczęcie nie była długo chora. Wkrótce umarła. - Janko Muzykand był niedojedzony. - Jaro zakochał się w Bolce i w wyniku tego złamał nogę. - Jego matka będonc małym chłopcem spadła z drzewa. - Jej córka Anna uśmiechnęła się pod wąsem. - Joanna DArc nosiła białą zbroję Joanna D’Arc nosiła - Judym postanowił postanowił czuwać nad całkowitym brakiem higieny. - Jurand nie rzucił się na Krzyżaków, gdyż tymczasem bił się z myślami. - Kain zamordował Nobla. - Kangur ma łeb do góry, dwie krótkie przednie kończyny i dwie tylnie długie. W worku ma brzuch na małego i długi ogon. - Kapłani egipscy wywoływali podstępem zaćmienie słońca. - Karusek lubił suczki, ale najbardziej wolał Anielkę. - Kazimierz Wielki coś bardzo się starał, nie mógł mieć dzieci. - Kiedy Giaur się wyspowiadał, tak mu ulżyło, że umarł. - Kiedy Mieszek padł na twarz, niedźwiedź przyszedł obwąchać go. Mieszek był jakby nieświeży. - Kości człowieka są połączone łokciami do kolan. - Kiedy ojciec wracał z koniem do domu, to chłopcy pchali mu do pyska skórki od chleba. - Korsarze wyjeżdżali na bezludne wyspy i łapali niewolników. - Krowa, podobnie jak koń, składa się z rogów, kopyt, wymion i ogona. - Król Waza, jak sama nazwa wskazuje, lubił zupę. - Królik jest tak oddany swym małym, że wyrywa sobie kłaki sierści z brzucha, żeby wyścielić im gniazdo. Któryż ojciec rodziny zdobyłby się na to? - Królowa Kinga została świętą, bo Bolesław był wstydliwy. - Kryjąc się po zaroślach przyroda dodawała mu otuchy. - Ksiądz Robak strzelił do niedźwiedzia, który zwalił się z hukiem i nie czekając na oklaski pobiegł do domu. - Lato mile spędzę u kuzynek, z których zejdę dopiero po wakacjach. - Leonardo namalował damę z Łysicą. - Litawor widząc śmierć Grażyny rzuca się na stos, a ona czyni to samo. - Ludność Italii wzrasta szybko dzięki odwadze jej mieszkańców. - Ludzie ginęli z mrozu i innych chorób zakaźnych. - Ludzie pierwotni mieli wszystko z kamienia. - Ludzie powinni być życzliwi, a gdy jeden człowiek upadnie, to drugi powinien się przejąć. - Maciek wypędzony przez Ślimaka zamarzł w lesie i bardzo tego żałował. - Meduza żyje w jelicie grubym człowieka i jest szkodnikiem bardzo pożytecznym. - Meteorolodzy wychodzą trzy razy dziennie oglądzać swoje narządy. - Mąż był bardzo zdziwiony, gdy odpiął swój strój i ujrzał postać kobiecą. - Mężny Roland leżąc na polu walki widział swój koniec. - Mimo wysiłków służby drogowej mżawka nie ustawała. - Na obrazie Matejki mistrz krzyżacki staje dęba na koniu. - Na skutek żałoby swojej matki Iwona urodziła się 5 lat po śmierci ojca. - Na znak, że kochał matkę, Marcinek obrabował starą kaplicę. - Największym błędem Bolesława Krzywoustego było to że podzielił swoich synów na 5 części. - Nasz pies ma trzy lata, długi ogon i niebieskie oczy zupełnie jak tatuś. - Nauka przychodzi mu z trudnością, więc ją skończył i umarł na suchoty. - Nel nałożyła mu piersi na głowę i spokojnie usnęła. - Nerki, moczowody, pęcherz moczowy i cewki tworzą układ wydawniczy. - Nowela „Janko Muzykant podobała mi się dlatego bo Janko miał talent i marnował Janko - Obok grobów smutnych i zaniedbanych stały groby tętniące życiem. - Odyseusz przykrył się liśćmi na łokciach i kolanach, bo wstydził się swej nagości. - Oko umieszczone jest w moczodole. - Oprócz zabitych na polu walki leżało dużo obrażonych Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: kawały i dowcipy - TYLKO 16.02.06, 08:20 Spotyka się Zibro z Wassermannem: Z. Wassermann: Słuchaj, od tygodnia szukam jednego faceta, który ukradł mi bramę. Z. Ziobro: Wiem. 38 z nich już siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: 217.153.19.* 16.02.06, 09:47 Nauczyciekla w szkole pyta dzieci, czy ktoś zna jakieś zdanie po niemiecku? Wyrywa sie Jasiu: -Ja znam! -No to powiedz. - Posztraffiam ffszystkichhh polakufff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: 217.153.19.* 16.02.06, 10:23 Przybiega Jaś na stacje benzynową z kanistrem: -10 litrów benzyny szybko! -Co jest?Pali się? -Tak moja szkoła ale trochę jakby przygasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.internet.v.pl 16.02.06, 22:53 cytaty maturalne cz 3 - Pan Dulski był sterylizowany przez żonę. - Pan Piotr widział w narzeczonej same zalety. Resztę zobaczył po ślubie. - Pierwszą klientką doktora Judyma była matrona prosząca o datki dla źle prowadzących się dziewic. - Pigmeje są to malutcy czarni ludzie, tak jak u nas krasnoludki. - Po jednej stronie rynku naszego miasta stoi kościół, a dookoła niego wybudowano same domy publiczne. - Po ogłoszeniu 10 Przykazań Mojżesz uznał je za nieżyciowe i rzucił w przepaść. - Po wielu staraniach lekarza pani Mostowicka umarła. - Pot spływał po nim od stóp do głów. - Potrzeby fizjologiczne u chorych w szpitalu załatwia salowa. - Powieść podobała mi się pod względem stylu pisarza, który był przystępny i nie miałem z nich trudności. - Pożyczyłam książkę od koleżanki, która była całkiem zniszczona. - Przedstawiciele Odrodzenia we Włoszech: Mona Liza, Leon Davinci, Dawid i Mojżesaz. - Przedstawicielem materializmu był Demokryt z Abwehry. - Radek był to chłop tęgi w biodrach, a chudy w biuście. - Radek miał rudne dzieciństwo, bo musiał chodzić pod górę i do szkoły. - Richard zastrzeliwszy się, zaczął z uciechy skakać po drzewach. - Robak, ratując Tadeusza, strzelił do niedźwiedzia, który nie wiedział, że jest jego ojcem. - Robinson zatkał kozę kamieniem, żeby mu nie uciekła. - Rodzicami Żeromskiego byli Józef i Wincenty Żeromscy. - Roland był bardzo towarzyski. Nawet po śmierci towarzyszy znosił ich trupy z pola walki. - Rozstanie Cezarego Baryki z Laurą było bardzo romantyczne, ponieważ on uderzył ją szpicrutą. - Samiczkę od samca ropuchy odróżniamy po kolorze włosów pod pachą. - Santiago miał 80 lat i daleko od domu. - Serce zdrowego człowieka powinno bić 70 do 75 minut. - Sfinks to baśniowe zwierze: pól- kobieta, pół- lew, pół- orzeł. - Skawiński usiadł na brzegu wyspy i zaczął połykać kartki „Pana Tadeusza”. - Skrzetuski dzięki kolegą miał dużo dzieci. - Skrzetuski zobaczył jak szli: nagi dziad z wyrostkiem na przedzie. - Służący doił krowę nad stawem, a z wody wyglądało to odwrotnie. - Sonet zawiera nędzny opis wsi. - Spróchniały ząb czasu dotkną go swym palcem. - Stolicą Polski przeważnie jest Warszawa. - Straszne były te krzyżackie mordy. - Wszyscy czujemy się dobrze z wyjątkiem dziadka, który umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: kawały i dowcipy - TYLKO 17.02.06, 07:07 piękne,i pomyśleć, że niektórzy z nas też pisali kiedyś takie fajerwerki...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: 217.153.19.* 17.02.06, 11:58 Dziewczyna pyta chłopaka na 1. randce: -Masz jakieś nałogi? -Ależ skąd. -A masz jakieś hobby? -Tak, lubię roślinki. -Jakie? -Chmiel, tytoń i konopie. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: kawały i dowcipy - TYLKO 17.02.06, 12:36 Egzamin na prawo jazdy. Egzaminator zadaje kursantowi pytanie: - Ma pan skrzyżowanie rownorzędne. Tu jest pan w samochodzie osobowym, tutaj tramwaj a tu karetka na sygnale. Kto przejedzie pierwszy ? - Motocyklista - odpowiada pytany. - Panie, co pan wygadujesz - warczy zły egzaminator - To¿ przecież mówie, jest pan, tramwaj i karetka. Skąd wziął siê motocyklista? - A ch.. ich wie skąd oni siê biorą... Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit A cocktail lounge 17.02.06, 12:38 Man goes into a cocktail lounge and approaches a blonde sitting by herself: Man: "May I buy you a glass of wine?" Lady: "No thank you, alcohol is bad for my legs." Man: "Sorry to hear that. Do they swell?" Lady: "No, they open!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: A cocktail lounge IP: *.internet.v.pl 17.02.06, 22:14 Tak, tak to w myśl zasady: pij pij a będziesz łatwiejsza, pij pij a nie bedziesz mógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: A cocktail lounge IP: *.internet.v.pl 17.02.06, 22:16 A kto nie umie? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: A cocktail lounge 17.02.06, 22:18 trzeba znać swój krytyczny moment,żeby powiedzieć:stop ja znam; znam też takich,którzy piciem się upadlają Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: A cocktail lounge 17.02.06, 22:24 Ja czasem się zatracam, ale to zależy od towarzystwa. Przy pięknej kobiecie trzymam fason :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: A cocktail lounge IP: *.internet.v.pl 17.02.06, 22:29 Tylko przy pięknych? A przy niepięknych? To co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapiszon Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:58 dobre....:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
dusza16 Re: kawały i dowcipy - TYLKO 17.02.06, 12:41 Przychodzi Eskimos do knajpy i mówi: – Poproszę whisky. – Z lodem? – A j…nąć ci? Odpowiedz Link Zgłoś
dusza16 Re: kawały i dowcipy - TYLKO 17.02.06, 12:42 Pani poleciła klasie napisać wypracowanie, w którym będą uwzględnione 4 szczegóły: > 1. Monarchia > 2. Sex > 3. Religia > 4. Tajemnica "Ci, którzy skończą najszybciej, będą mogli w nagrodę wyjść wcześniej ze szkoły" - dodała na zakończenie. Po 5 min., ku zdziwieniu nauczycielki, wstaje Jasio i czyta: " Ktoś zerżnął królową! Mój Boże! Kto?! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: kawały i dowcipy - TYLKO 17.02.06, 12:42 dusza16 napisał: Przychodzi Eskimos do knajpy i mówi: > – Poproszę whisky. > – Z lodem? > – A j…nąć ci? '''''''''''''''''''' I slusznie! Prawdziwej whisky nie pije sie z lodem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:30 spada sprzedaz cocacoli więc biznesmeni uchwalili idziemy do Sw.Piotra,zeby Go przekonac,aby dodal do modlitwy ..chleba i cocacoli daj mam... oczywiscie zostali wykopani spadajac ze schodow, jeden pyta drugiego .. to ile dali piekarze,powiedz mi Odpowiedz Link Zgłoś
milo27 Re: kawały i dowcipy - TYLKO 18.02.06, 17:24 - Panie doktorze, moja żona straciła głos. Co robić? - Niech pan spróbuje wrócić dziś pijany o 3-ciej w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
milo27 Re: kawały i dowcipy - TYLKO 19.02.06, 22:13 Romek chwali się w barze: - Urodził mi się syn ,jest całkowicie podobny do mnie! - Nie przejmuj się, ważne, że jest zdrowy ... www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.nfb.se 19.02.06, 22:20 Siedzą dwie działaczki Ligi Polskich Rodzin naprzeciwko wejścia do agencji towarzyskiej dla gejów. Ze środka wychodzi dresiarz. - A to łajdak, męt społeczny! Wstydu nie ma! Przez takich nasze państwo tak żałośnie wygląda! Z agencji wychodzi elegancko ubrany businessman. - A to prostak! Przez takich łachudrów zapisali nas do Unii Europejskiej! Tracimy dumę narodową!" Z agencji wychodzi Żyd. - Świnia! Manipuluje naszym niepodległym narodem i jeszcze każe się za wszystko przepraszać! Z drzwi wysuwa się chyłkiem dostojny mężczyzna w średnim wieku, rozgląda się ostrożnie na prawo i lewo... - Oooo, nasz ksiądz proboszcz! Dobry człowiek! Jak on się potrafi poświęcać! Pewnie któryś z tych pedziów jest umierający! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.nfb.se 19.02.06, 22:24 Trzy ciężko harujące babki postanowiły raz zaszaleć i poszły po pracy na piwko. Niezwyczajne takich atrakcji szybko się ululały. Po drodze do domu, na skutek ilości wypitego browaru zaczęły wszystkie trzy odczuwać nagle parcie na pęcherz. Jedynym w miarę zacisznym zakątkiem w okolicy był mały cmentarzyk. Ponieważ dłużej już nie mogły, postanowiły tam właśnie załatwić swoje potrzeby fizjologiczne. Przycupnęły w kątku miedzy nagrobkami, zsunęły majtki i sikają. Na tej czynności przyuważył je znudzony swym fachem i również nieźle "wcięty" grabarz. Postanowił dla rozrywki babki postraszyć. Jak pomyślał tak zrobił. Z dzikim wrzaskiem i uniesionym wysoko szpadlem zaczął przedzierać się ku nim przez alejki. Baby przerażone hałasem pierzchły w panice, tratując groby, przewracając drewniane krzyże, gubiąc odzież i drąc się w niebogłosy. Nazajutrz w knajpie spotykają się trzej mężowie wspomnianych trzech babek. Wszyscy miny do pasa, ponurzy, że bardziej nie można. W milczeniu wala setę za setą. Wreszcie jeden wszedł już w "fazę zwierzeń" i mówi: - Moja żona gdzieś się puszcza. Wczoraj wieczorem wróciła do domu pijana i bez majtek. - Moja jeszcze gorzej - mówi drugi. - Przyszła do domu pijana, nie miała majtek, a cala suknia była na niej poszarpana i podarta. - Eeeech - wzdycha na to trzeci. - To jeszcze nic. Moja wróciła wczoraj pijana, bez majtek, w podartej sukience i opasana szarfą z napisem: NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNIMY - CHŁOPAKI Z RADOMIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kawały i dowcipy - TYLKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:45 Kolejka do lekarza. Facet pyta siedzącego obok - p.. p.. paaanie a p.. p..pan t..tto z cz.. cz.. czczyyym? Gość odpowiada - z prostatą, choruję na prostatę. Facet pyta - a j..j.. jakkk tto się ob..ob.. obbbjawia? Mniej więcej tak leję jak pan gada. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: kawały i dowcipy - TYLKO 20.02.06, 09:52 Pani w szkole pyta dzieci o ich zwierzątka, przychodzi do Jasia: - Jasiu masz może pieska? - Mieliśmy kiedyś psa, proszę pani ale go zabiliśmy, bo ja mięsa nie jadłem, ojciec nie jadł i matka tez nie, a dla jednego psa nie będziemy kupować. - Jasiu to straszne, a kotka nie masz? - Mieliśmy też i kotka, ale go zabiliśmy bo ja mleka nie piłem, ojciec i matka tez nie, a dla jednego kota nie będziemy mleka kupować. - Jasiu co ty mówisz, przyjdź jutro z mamą! - Miałem kiedyś mamę, ale się jej z tatą pozbyliśmy, no bo ja jeszcze nie bzykam, tata już nie może, a dla sąsiada to nie będziemy trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś