Dodaj do ulubionych

w sprawie "homofobii"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:04
Byl ten watek, ale przed chwila zniknal.

Lewicowcy zle pojmuja wiekszosc terminow. Wg nich np. Tolerancja to wyrownynie
praw mniejszosci poprzez ograniczanie praw wiekszosci. Konczy sie to tak, ze na
pedala nie mozna mowic "pedal", ani rysowac mahometa, bo jakis zaturbaniony
kolezka w pakistanie ciezko sie obrazi. Co ciekawe, jak ktos jest chocby
obojetny wobec pedalskiej parady i nie zrobi rejtana w jej obronie to od razu
moher, rydzykowiec albo jakas inna swietojebliwa pokraka. A coz to takiego
"srodowiska homeseksualne"? A czy znacie jakies "srodowiska heteroseksualne"?
Obserwuj wątek
    • Gość: VVV Re: w sprawie "homofobii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:53
      No co jest z tym wątkiem the bila przed chwilą był
      i znowu mu go wycieli dlaczego?
      • szpilkaa1 Re: w sprawie "homofobii" 04.03.06, 21:30
        Gość portalu: VVV napisał(a):

> No co jest z tym wątkiem the bila przed chwilą był
        > i znowu mu go wycieli dlaczego?

bo the.bill jest na cenzurowanym - probuja z niego na sile zrobic trolem.
        • dyrgosia Re: w sprawie "homofobii" 04.03.06, 21:36
          > bo the.bill jest na cenzurowanym - probuja z niego na sile zrobic trolem.
          Za to szpilkaa1 jak zwykle w ataku...
          • szpilkaa1 Re: w sprawie "homofobii" 04.03.06, 21:42
            dlaczego "jak zwykle"?
            ja tylko mam oczy szeroko otwarte:-)
    • Gość: Walerian Popławski Re: w sprawie "homofobii" IP: *.iscnet.pl 04.03.06, 21:03
      doprawdy dziwaczne tłumaczenie. Przypomnę że Prezydent Warszawy - Lech Kaczyński
      zabronił demonstracji "parada równości" a jednocześnie zgodził się na "paradę
      normalności" organizowaną przez Młodzież Wszechpolską. Masz wątpliwości, na
      której paradzie byłoby więcej nienawiści i wyzwisk?

Dla normalnego człowieka tolerancja to korzystanie z wolności, bez ograniczania
      wolności innym jednostkom. Nic więcej.

Natomiast rydzykowiec niewątpliwie każdy przejaw upominania się o prawa
      sprzeczne z ideologią rydzykowca nazywa "odbieraniem praw większości"
      • Gość: VVV Re: w sprawie "homofobii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:26
        Walerian Popławski napisał(a):
        > Dla normalnego człowieka tolerancja to korzystanie z wolności, bez ograniczania
        > wolności innym jednostkom. Nic więcej.
        Tylko teraz kto jest normalny a kto nie oto jest pytanie.
        Tolerancja też ma gdzieś swój początek i koniec i nie jest
        tak że nie ma ograniczeń.
        • the.bill1 Re: w sprawie wycinania mojego wolnego zdania 04.03.06, 21:34
          Wycinaja mnie bo nie lubia jak ktoś myśli inaczej niż oni, a powodów Ci wymyślą
          wiele. Mówią, zę wątek juz jest tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=37816192&a=37903505
          i wystarczy. Nie mozna go powtórzyć:(( Strasznie mi smutno. Tracę wiarę w ludzi :((
          Spróbuje wkleić pro publico bono jeszcze raz. Może mój anioł stróż szepnie
          słodko jakieś dyrgosi słowko.
          ----
          Kampania przeciwko P i S o f o b i i
          Mów Prawdę! Nie kłam!
          www.pis.org.pl/main.php
    • szpilkaa1 Re: w sprawie "homofobii" 04.03.06, 21:29
      Gość portalu: marlena napisał(a):

>A czy znacie jakies "srodowiska heteroseksualne"?

- niedlugo takie zaczna sie tworzyc jako uciskane mniejszosci...
      • felerynka Re: w sprawie "homofobii" 04.03.06, 21:30
        w tym jesteśmy podobni że tak bardzo sie różnimy!czyż nie tak?
        • szpilkaa1 Re: w sprawie "homofobii" 04.03.06, 21:31
          zbyt skomplikowane jak dla mnie
      • the.bill1 Re: w uciskani hetero 04.03.06, 21:38
        Kiedyś Korwin Mikke cytował jakiś słownik czy encyklopedię (niech będzie, że
        słownik)
        Najkrócej mówiac cytował: "homoseksualizm -->patrz zboczenie"
        Skomentował, że jak dojdziemy do hasła zboczenie (słownik był rozbudowywany), to
        będzie "zboczenie--> patrz heteroseksualizm"

Przerysował, ale oddał cos z ideologicznej walki, która się toczy.
    • Gość: czarna mamba Re: w sprawie "homofobii" IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:54
      Dziękuję za tę arcyciekawą i wyważoną opinię. Nieczęsto się to teraz zdarza.
    • Gość: mamoniowa Re: w sprawie "homofobii" IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:01
      niestety bardzo czesto sprowadza sie to do "kto nie jet z nami, jest przeciw
      nam ".
    • Gość: the.bill1 Re:do Marlena IP: *.bazapartner.pl 04.03.06, 22:05
      Jeśli Tolerancja to wyrownynie praw mniejszosci poprzez ograniczanie praw
      wiekszosci. To może doczekamy się nowej definicji demokracji?
      Np. Demokracja, to rządy mniejszości za przyzwoleniem większości?

albo mniejszościowego luda naw większościwym ludem... :-)
      • dyrgosia Re:do Marlena 04.03.06, 22:07
        Np. Demokracja, to rządy mniejszości za przyzwoleniem większości?

A to nie tak właśnie mamy obecnie ?
      • szpilkaa1 Re:do Marlena 04.03.06, 22:08
        Gość portalu: the.bill1 napisał(a):

> Jeśli Tolerancja to wyrownynie praw mniejszosci poprzez ograniczanie praw
        > wiekszosci. To może doczekamy się nowej definicji demokracji?
        > Np. Demokracja, to rządy mniejszości za przyzwoleniem większości?
        >
        > albo mniejszościowego luda naw większościwym ludem... :-)

alez my to wlasnie przerabiamy! wezmy na ten przyklad LPR - ledwo przekroczyla
        prog wyborczy (a Romek to juz w ogole dramatycznie sie zalapal) i sie do
        parlamentu dostala a jest w scislym rzadzie kraju. Mniejszosc rzadzi
        wiekszoscia - ot puenta!
        • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:11
          oj tak, w tej postaci jest wiele dramatyzmu, aby nie rzec, ze jest dramatem...
          • szpilkaa1 Re:do Marlena 04.03.06, 22:14
            no cos Ty - on nam sie wszystkim w nos smieje - to my jestesmy dramatyczni:-(
            • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:17
              cos w tym jednak jest, poniewaz patrzac, a przede wszystkim sluchajac Romana,
              niczym Rejtan, mam ochote rozedrzec koszule, na piersi...:-)
              • Gość: the.bill1 Re:do Marlena i dyrgosia IP: *.bazapartner.pl 04.03.06, 22:18
                Uważaj mamoniowa Roman jest bardzo duży ..... ;-)
                Dyrgosia, napewno nie w słowniku...
              • swarozyc Re:do Marlena 04.03.06, 22:19
                Gość portalu: mamoniowa napisał(a):
                mam ochote rozedrzec koszule, na piersi...:-)
                ------------------------------------------------------
                nie lepiej zeby zrobił to jakiś owłosiony brutal?
                • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:27
                  pomyliles mnie z Jane Goodall
                  • swarozyc Re:do Marlena 04.03.06, 22:28
                    nie znam tej pani..
                    • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:32
                      nie mozna wiedziec wszystkiego :-)
                      • swarozyc Re:do Marlena 04.03.06, 22:34
                        wrrr..
                        nie zaczynaj znowu..
                        • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:36
                          to tylko defensywa
                          • swarozyc Re:do Marlena 04.03.06, 22:37
                            Czujesz sie zagrozona..?
                            • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:40
                              jedno nie oznacza przeciez drugiego
                              • swarozyc Re:do Marlena 04.03.06, 22:42
                                Defensywa jednej strony kojarzy mi sie z atakiem drugiej..
                                wiec wycofujac sie musisz czuc sie zagrozona atakiem..
                                • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:45
                                  obrona niekoniecznie musi sprowadzac sie do poczucia zagrozenia, rownie dobrze
                                  moze to byc odparcie samego ataku.
                                  • swantevit Re:do Marlena 04.03.06, 22:49
                                    Chcesz sie dzisiaj gimnastykowac ze mna?
                                    slownie..
                                    • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 22:56
                                      wypije za Twoje zdrowie :-) moze byc ?
                                      • swantevit Re:do Marlena 04.03.06, 22:58
                                        Bedzie mi przyjemnie..
                                        ..a ile juz w czubie masz?
                                        :-))
                                        • Gość: mamoniowa Re:do Marlena IP: 62.69.202.* 04.03.06, 23:00
                                          troszeczke :-)
                                          • swantevit Re:do Marlena 04.03.06, 23:01
                                            tak czulem..
                                            :-)
                • Gość: marian paździoch Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zaczy IP: *.chello.pl 04.03.06, 22:38
                  na sie ruch, w dosłownym tego słowa znaczeniu.
                  myślałem,że ptasia grypa załatwi ten problem.
                  jednak ta zaraza silniejsza od niej.
                  wątki i posty opluwające religie szczególnie katolicką,
                  dziwnym trafem wycinane nie są.
                  wątki podające w wątpliwość normalnośc pedalskich parad,znikają.
                  ten też zniknie.

mp
                  • szpilkaa1 Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zacz 04.03.06, 22:39
                    myuslisz, ze to pedaly wycinaja te watki?:-))
                    • Gość: marian paździoch Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zacz IP: *.chello.pl 04.03.06, 22:42
                      kto wie?
                      wystarczy że para pedałów z tego forum naciśnie kosz i po sprawie.

mp
                      • szpilkaa1 Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zacz 04.03.06, 22:45
                        ale od samego naciskania kosza watki nie znikaja:-)
                        alberta o pedalstwo nie podejrzewam ale goska to napewno sie za facetami
                        oglada:-))
                        • Gość: labatt Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zacz IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.03.06, 22:51
                          Nie tylko watki nie znikaja,ale i 'problem' nie znika...Pamietacie z ksiazek
                          problem panny z dzieckiem,problem starej panny po trzydziestce?Co mysleliscie
                          na ten temat?Na temat koltunstwa?Chcecie byc tacy jak oni?
                          Prosze Was o taki maly gest .....Ilu znacie homoseksualistow...I co Wam nie
                          odpowiada w ich zyciu.Poswieccie kilka minut,zastanowcie sie...Ciekawi mnie
                          to...
                          • szpilkaa1 Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zacz 04.03.06, 22:58
                            mnie tylko niepokoi, ze probuje sie z ruchu homo zrobic modny sposob na zycie a
                            to tak nie jest. Homoseksualizm nie powinien byc promowany ale jezeli juz ktos
                            jest homo to nie powinno sie go uciskac.
                          • Gość: VVV Re: zbliża się wiosna w środowisku pedalskim zacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 23:30
                            Na wszystko potrzeba czasu i na zmiany obyczajowe także.Nie nazywałbym ludzi nie
                            mających i nie chcących mieć nic wspolnego z obecnie trendy homo - kołtuństwem
                            czy ci ludzie nie mają prawa do wyrażania swoich obaw i wątpliwości .
                            Znam pare i nic do nich niemam ale też nie pałam do nich jakąś
                            szczególną sympatią bądz odwrotnie poprostu toleruje ich tak jak np
                            moich sąsiadów hetero a może jeszcze ostrożniej żeby nie narazić sie na
                            opinie homofoba.Może to oni są heterofobami i tak łatwo przyklejają łatki.
                  • Gość: the.bill1 marian masz racja. mi stąd wycinają ciągle to: IP: *.bazapartner.pl 04.03.06, 22:42
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=37816192&a=37903505
                    • Gość: marian paździoch Re: i kto śmiał to wyciąć, widać pedały górą. IP: *.chello.pl 04.03.06, 22:58
                      niedługo, jak tak dalej pójdzie to normalni ludzie będą się wstdzili
                      przyznać,ze są normalni.
                      jednak dobrze że PiS te wybory wygrał.
                      może do tego nie dopuści.

mp
                      • Gość: labatt Re: i kto śmiał to wyciąć, widać pedały górą. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.03.06, 23:09
                        Mysle,ze mlodym ludziom nie imponuje zycie homoseksualne,a zjawisko - jakim
                        jest mowienie o sobie prawdy.Jakby nie bylo -to rodzi przychylnosc.
                      • Gość: labatt Re: i kto śmiał to wyciąć, widać pedały górą. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.03.06, 23:11
                        No coz...normalnosc wisi na trzepaku...wiatr zawieje i juz po niej.
                        • Gość: marian paździoch Re: i kto śmiał to wyciąć, widać pedały górą. IP: *.chello.pl 04.03.06, 23:29
                          nazywanie normalnych ludzi homofobami
                          a zwkłych zboków gejami, to jakiś nieporozumienie.

psie gó.., chocby nie wiem jak otoczył czekoladą,
                          zapakował w ozdobny kartonik, przewiązując kolorowa wstązeczką
                          i tak będzie psim gównem.
                          inna możliwość jest niemożliwa.
                          przepraszam Cię Labat za słowo gó.., ale to co pies upuści jest właśnie
                          gównem, bo wygląd i smród o tym świadczy.

pedalstwo mi właśnie to gó.. przypomina.

mp
                          • Gość: labatt Re: i kto śmiał to wyciąć, widać pedały górą. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.03.06, 23:33
                            Sprobuje moze tak...A gdybym powiedziala Tobie,ze jestem homoseksualistka?
                            • Gość: marian paździoch Re: nie ma we mnie nienawiści. IP: *.chello.pl 04.03.06, 23:55
                              a Ty przecież nie jesteś.
                              moje zdanie znasz.
                              niech włążą pod kamienie
                              z pod których wypełzli.
                              i tyle.

pozdrawiam serdecznie! mp

• Gość: labatt Re: nie ma we mnie nienawiści. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 05.03.06, 00:13
                                Ale gdybym byla...Bedac po drugiej stronie - ciezej jest z wiedza,ze fajne jest
                                dla nas niedostepne przez zwykle zatrzasniecie drzwi.Czasami niecelowe -
                                ot,watr nie w ta strone,bezmyslnosc,wsyd przed balaganem w srodku.
                                Gdybym byla homoseksualistka - czulabym sie zle .I rodzilo by to bunt.
                                • Gość: marian paździoch Re: nie ma we mnie nienawiści. IP: *.chello.pl 05.03.06, 00:33
                                  więc raduj się ze nie jesteś.
                                  i nie zamartwiaj się problemami
                                  tej kategorii ludzi.

dobranoc
                                  mp
    • Gość: Fugazi Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 23:50
      O terminie "mechanizmu przeniesienia" można poczytać w dowolnym podręczniku z dziedziny psychologii.
      W skrócie i znacznie streszczając polega na agresji i negatywnym nastawieniu wobec homoseksualistów u osób o tłumionych skłonnościach homoseksualnych.
      Sęk w tym, że najbardziej zagorzali wrogowie homoseksualistów rekrutują się z grona osób, które wyparły i zwalczają własne skłonności homoseksualne.

Zjawisko szczególnie widoczne i dające wiele do myślenia tu na naszym forum.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • Gość: skin Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 00:05
        ja mam negatywne nastawienie do szpinaku, czy to oznacza, ze jednak posiadam
        tlumione sklonnosci szpinakowe? hmmmm... tak przy okazji, ile kosztuje
        psychoanalityk?
        • Gość: czarna mamba Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 00:24
          Fugazi i jego poplecznicy żyją nienawiścią do KK. Czy tu także można dopatrywać się zjawiska przeniesienia???????????????
          • Gość: Fugazi Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 09:17
            > Fugazi i jego poplecznicy żyją nienawiścią do KK. Czy tu także można dopatrywać się zjawiska przeniesienia???????????????

Oczywiście, jak wspominałem chorowałem na katolicyzm.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • Gość: czarna mamba Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:53
              Jak idzie terapia katolactwem?
        • Gość: Fugazi Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 09:19
          > ja mam negatywne nastawienie do szpinaku, czy to oznacza, ze jednak posiadam
          > tlumione sklonnosci szpinakowe?

Nie, ale jeżeli zabraniasz innym szpinaku oraz obrażasz ich za upodobanie i manifestowanie ichnich skłonności do szpinaku jest bardzo prawdopodobne, że szpinaku próbowałeś.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • Gość: marian paździoch Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: 87.207.54.* 05.03.06, 10:01
            złe porównanie z tym szpinakiem.
            już sam widok szpinaku przyprawia o mdłości.
            podobnie z pedalstwem.

dawj inny przykład.

• Gość: Fugazi Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:12
              To nie mój przykład ale skina.

Sam sobie odpowiedź Marian skąd u homofoba taka wrogość, agresja i ciągłe wałkowanie tematu.
              Zdrowej większości jest zupełnie obojętne kto z kim i dlaczego.

Pozdrawiam
              Fugazi
              • Gość: marian paździoch Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: 87.207.54.* 05.03.06, 10:19
                taaak. podobna jest do przeciwników religii a religii katolickiej w
                szczególności.
                zdrowej większośći jest to zupełnie obojętne, nieuważasz?

• Gość: Fugazi Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:25
                  > taaak. podobna jest do przeciwników religii a religii katolickiej w
                  > szczególności.
                  > zdrowej większośći jest to zupełnie obojętne, nieuważasz?

Oczywiście masz rację.
                  Większości zarówno katolicyzm jak i homoseksualizm wisi.
                  Ja niestety, jak wspominałem chorowałem na te pierwszą przypadłość... a Ty?

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • beatrix13 Re: Homofobia i teoria przeniesienia 05.03.06, 10:27
                    chorowałeś,
                    czymże zostałeś uleczony?
                    • swantevit Re: Homofobia i teoria przeniesienia 05.03.06, 11:07
                      beatrix13 napisała:
                      chorowałeś, czymże zostałeś uleczony?
                      '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                      Kontakt z klerem kat..
                  • Gość: Miłek Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:31
                    Ale jak ja nie chce, zeby mi pod oknem łazili z tęczową flagą i krzyczeli
                    jakies pierdoły o równości to już jestem kwiat Młodzieży Ojca Dyrektora?
                    Mam w - nomen omen - dupie te ich wrzaski. Nie życzę też sobie parad
                    hydraulików, ani obrońców praw chomików. Czy mam prawo być głuchym na te ich
                    skomlenia? Chyba nie, bo zdaje się, że obejętność to już brak tolerancji, czyli
                    jednak kwiat MOD...
                    • Gość: Fugazi Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:38
                      > Ale jak ja nie chce, zeby mi pod oknem łazili z tęczową flagą i krzyczeli
                      > jakies pierdoły o równości to już jestem kwiat Młodzieży Ojca Dyrektora?

Ależ nie. Oczywiście pod warunkiem, że twój stosunek ma wyłącznie praktyczne uzasadnienie.
                      Przykładowo przeszkadza Ci wrzask a zamknięte okna nie tłumią hałasu.

Zauważ, że podobnie nie lubię marszów bożociałowych, acz zupełnie mi nie przeszkadza kiedy tak sobie chodzą i śpiewają. Zazwyczaj wystarczy zamknąć okna i robi sie cicho.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • Gość: Miłek Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:51
                        Ale ci od Bożego Ciała nie starają się do niczego mnie przekonywać, ani też nie
                        oczekują, żebym zajął jakiekolwiek wobec nich stanowisko. I na tym polega ta
                        drażniąca różnica.
                    • Gość: the.bill1 Już karają za homofobię - 30.000$ kary IP: *.bazapartner.pl 05.03.06, 14:34
                      do chaty i spytaja lubisz homosiów. jak powiesz nie. to przyjedzie policja i do
                      sądu Cie odstawi....CYTUJĘ:
                      Francuskiemu parlamentarzyście, 58-letniemu profesorowi filozofii Christian'owi
                      Vanneste, grozi do 6 miesięcy więzienia oraz $30,000 grzywny za sugestię, że
                      zachowania homoseksualne grożą przetrwaniu gatunku ludzkiego. Wyrok w sprawie
                      wypowiedzi, którą trzy grupy aktywistów homoseksualizmu uznały za homofobiczną,
                      zapadnie 24 stycznia.

"Przestępstwo myśli" polegało na stwierdzeniu, że prawo karające za
                      "homofobiczne" poglądy "wzmocniłoby przekonanie, że zachowania homoseksualne
                      mają tę samą wartość co wszelkie inne zachowania, podczas gdy w rzeczywistości,
                      jest oczywiste, że są one zagrożeniem dla przetrwania ludzkości."

Co szczególnie ciekawe, słowa padły podczas debaty parlamentarnej na temat
                      wprowadzenia prawa karającego za "mowę nienawiści", w środowiskach
                      konserwatywnych znanego jako "prawo knebla". Prawo, na mocy którego wypowiedzi
                      sugerujące dezaprobatę zachowań homoseksualnych mogą zostać uznanę za homofobię
                      i nienawiść i podlegają karze, weszło w życie w zeszłym roku.
                      Vanneste jest więc sądzony na mocy tego samego prawa, którego ustanowieniu się
                      sprzeciwiał. Kara grozi mu za wyrażanie opinii na ten temat w debacie, która
                      miała za zadanie przedstawić różne punkty widzenia na sprawę.
                      www.eurojihad.org/name-News-article-sid-1701.html
                      • Gość: ja w mniejszosci Re: Już karają za homofobię - 30.000$ kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:50
                        he, he, anglia, francja zamykaja homofobow :))))
                        heteroseksualni wszystkich krajow swiata - laczcie sie!
                        nie bedzie pedal plul nam w twarz, to nic, ze jestesmy w mniejszosci, kiedys
                        jeszcze sprawiedliwosc zwyciezy!
                    • the.bill1 Homoseksualiści atakują wolności słowa!!!!! 05.03.06, 14:37
                      Inna sprawa zaś jest głośna ostatnio w Wielkiej Brytanii. Postępowanie wszczęto
                      przeciwko Brytyjce, która na antenie radia wyraziła negatywną opinię w kwestii
                      adopcji dzieci przez gejów.

Lynette Burrows, obrończyni praw dziecka, na antenie programu na żywo na temat
                      nowej ustawy legalizującej związki homoseksualne wyraziła pogląd, że zezwolenie
                      parze mężczyzn na adopcję chłopca byłoby tak samo ryzykowne jak powierzenie dwóm
                      heteroseksualnym mężczyznom wychowania dziewczynki.

Policja wszczęła dochodzenie po otrzymaniu skargi od słuchacza, który zgłosił
                      opinię Burrows jako "homofobiczną". Następnego dnia kobieta dowiedziała się, że
                      doniesiono o "homofobicznym zdarzeniu" w jej wykonaniu.

"Byłam wstrząśnięta" - opowiada Burrows. "Powiedziałam [policjantce], że to
                      wolny kraj i że możemy wyrażać nasze poglądy na sprawy publicznego
                      zainteresowania. Odpowiedziała, że to nie przestępstwo, ale że muszą rejestrować
                      te przypadki.

Scotland Yard potwierdził, że policja z Fulham zajmuje się sprawą skargi na
                      program telefoniczny. Rzecznik prasowy policji wyjaśnił, że wszystko odbywa się
                      zgodnie z polityką na rzecz bezpieczeństwa społecznego, według której zdarzenia
                      homofobiczne, rasistowskie oraz przemoc domowa traktowane są jako "przestępstwa
                      priorytetowe".
                      www.eurojihad.org/Article1701.html
                      • Gość: Walerian Popławski A to jest wolność słowa? IP: *.iscnet.pl 05.03.06, 22:05
                        Dzisiaj na manifie w Warszawie Młodzież Wszechpolska krzyczała do manifestantek:
                        "Zrobimy z wami, co Hitler zrobił z Żydami"
                        I krzyczeli to do kobiet, które upominały się o swoje prawa. Strach pomysleć co
                        będą krzyczeć i robić jak dojdzie do parady gejów czy lesbijek, choć na pewno w
                        IV RP zgody na takie parady nie będzie.
                        De.billu jakieś retrospekcje związane z tym hasłem?
                        • Gość: the.bill1 Re: A to jest wolność słowa? IP: *.bazapartner.pl 05.03.06, 22:34
                          Drogi kolego, nie imputuj mi róznych rzeczy. Ty walczysz o swoje, a ja o swoje.
                          Tymasz prawo, ja mam prawo. Więc rób swoje, a ja swoje.
                          Zamknęli faceta.
                          A swoją drogą jakbym Ci powiedział "heteroseksualiści na księżyc" to oczywiście
                          jest wolność słowa. Mamy dwie wartości - wolnośc słowa i ochrone uczuć i praw
                          innych osób" Więc mamy wolność słowa, która narusza dobra i prawa innych> To
                          stara śpiewka w tzw. liberalnej demokracji.
              • Gość: the.bill1 Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.bazapartner.pl 05.03.06, 14:23
                Jeśli napisałem tekst taki, jak poniżej i wmawia mi się homofobię, to w sposób
                naturalny rodzi to podejrzenie to autokratyczne zapendy ideologów homo. Podobnie
                ze szpinakiem jeśli Cie brzydzi, a ktoś Ci wmawia, ze jest dobry, a ty znów, ze
                Cie brzdzi, o ktoś Ci wmawiaże jest dobry, to kiedy pojawi sie agresja? I czy
                będzie to jakies przeniesienie???
                Tekst (nota bene wycinany stąd):
                Termin "homofobia" używany przez środowiska homoseksualne jest terminem
                obraźliwym i wysoce nietolerancyjnym. Fobia słownikowo oznacza "uporczywy lęk
                przed różnymi określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami"
                Homofobia to lęk przed homoseksualistami (bo przeciez nie przed ludźmi
                człowiek=homo)
                Jeśli wolny człowiek nie akceptuje homoseksualizmu, to nie jest to podszyte
                lękiem, tylko człowiek ten po prostu może mieć odmienne zdanie.
                Przypisywanie (przez ideologów homoseksualizmu)ludziom którzy maja odmienne
                zdanie w tej kwestii jakiejś fobii jest po prostu przemoca symboliczna w
                czystej postaci, jest autokratycznym orzekaniem, nieliczącym się w
                autonomicznym sądem moralnym osób, które nie akceptuja homoseksualizmu.
                Słowo to odbiera w istocie prawo do bycia zdrowym psychicznie ludziom nie
                akceptującym homoseksualizmu. Jest to pogwałcenie fundalemntalnego prawa
                człowieka do wolności wyznania, przekonań i wolności myśli.
                Czemu nie widza tego obrońcy praw człowieka?
                • Gość: Fugazi do TheBilla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:19
                  Głupota jednych nie jest usprawiedliwieniem własnej.
                  To że jakiś francuski idiota skarży innego gwałcąc tym samym jego wolność wypowiedzi w niczym nie zmienia i nie przeczy faktom, że są idiota idiotą pozostanie.
                  Głupotę jednych przeciwstawiasz własnej. Trochu to mało logiczne.

Nic nie zmieni także udowodnionego i wielokrotnie opisywanego w psychologi zjawiska określanego jako teoria lub mechanizm przeniesienia.
                  Agresja i do obrzydzenia uporczywe przypominanie i wszem ogłaszanie niechęci do homoseksualistów jest podszyte tłumieniem własnych dążeń do spełniania się w roli partnera tej samej płci.

Twoje czy Mariana zaprzeczenia i oświadczenia nie zmienią tu nic gdyż przeciw nim są lata badań i doświadczeń najlepszych na świecie psychiatrów, psychoanalityków.
                  Przykre lecz prawdziwe.

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • Gość: the.bill1 Re: do TheBilla IP: *.bazapartner.pl 05.03.06, 17:27
                    Jasne kolego. Teorii jest wiele, teorii osobowości także
                    Szuka to dobrać umiejętnie teorie tak, aby opisywała dany przypadek. A nie
                    arbitralnie narzucac komuś interpretację jego poglądów czy postaw w kategoriach
                    wygodnej dla krytykującego teorii i jeszcze go wyzywac od głupków... Twój
                    problem. Tylko prawo karzące za poglądy jest realne, nie ważne czy głupie czy
                    nie facet idzie za kratki lub płaci karę.
                    żyj sobie w swoim świecie. pa pa
                  • Gość: marian paździoch Re: do TheBilla IP: 87.207.54.* 05.03.06, 17:30
                    Twoje czy Mariana zaprzeczenia i oświadczenia nie zmienią tu nic gdyż przeciw
                    nim są lata badań i doświadczeń najlepszych na
                    świecie psychiatrów, psychoanalityków.
                    Przykre lecz prawdziwe.

Pozdrawiam
                    Fugazi

..oraz doświadczenia Twoje kolego Fugazi.
                    tak trzymaj! będziesz wielki.

• Gość: Fugazi Re: Homofobia i teoria przeniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:23
            Zamiast przykładów proponuje literaturę:
            Jacques-Marie-Émile Lacan, lacan.pl/

Pozdrawiam
            Fugazi
    • Gość: e.beata do paździocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:24
      >psie gó.., chocby nie wiem jak otoczył czekoladą,
      zapakował w ozdobny kartonik, przewiązując kolorowa wstązeczką
      i tak będzie psim gównem.

Ale jakoś pomimo takich poglądów bardzo chętnie korzystasz z pracy, osiągnięć i
      dokonań osób homoseksualnych ;-))) Czy to nie fałsz i obłuda?
      Nie pzreszkadza tobie, że być może któryś z twoich przodków był "psim g...", a
      może się zdarzyć, że syn, córka, bądź wnuk nim będzie??
      • Gość: marian paździoch Re: do paździocha IP: 87.207.54.* 05.03.06, 20:37
        taka możliwość jest niemożliwa, kochanie.

• Gość: e.beata Re: do paździocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:49
          znaczy się jesteś kosmitą i to bezpłodnym? Czy homoseksualistą bez przodków? ;-
          ))
          • Gość: marian paździoch Re: do paździocha IP: *.chello.pl 06.03.06, 20:00
            może tak,
            kura nie wie na czyich jajach siedzi
            a mężczyzna nie wie czyje dzieci chowa:)

któż to może wiedzieć?
            :-))

mp
    • Gość: e.beata do billa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:37
      >Jeśli wolny człowiek nie akceptuje homoseksualizmu, to nie jest to podszyte
      lękiem, tylko człowiek ten po prostu może mieć odmienne zdanie.

Taki człowiek nie jest jeszcze homofobem.
      Nie potrafisz zrozumieć różnicy?

Poza tym cóż to za określenie "nie akceptuje homoseksualizmu"?
      Nie akceptuję tego że rodzą się dziewczynki o niebieskich oczach?
      Nie akceptuję, że część ludzi ma inny kolor skóry?

Możesz nie akceptować zachowań homoseksualnych.
      A możesz napisać dlaczego?
      Co ci przeszkadza?

Przypisywanie (przez ideologów homoseksualizmu)ludziom którzy maja odmienne
      zdanie w tej kwestii jakiejś fobii jest po prostu przemoca symboliczna w
      czystej postaci, jest autokratycznym orzekaniem, nieliczącym się w
      autonomicznym sądem moralnym osób, które nie akceptuja homoseksualizmu.
      Słowo to odbiera w istocie prawo do bycia zdrowym psychicznie ludziom nie
      akceptującym homoseksualizmu. Jest to pogwałcenie fundalemntalnego prawa
      człowieka do wolności wyznania, przekonań i wolności myśli.
      Czemu nie widza tego obrońcy praw człowieka?
      • Gość: the.bill1 Re: do e.beata Tolerancja versus akceptacja IP: *.bazapartner.pl 05.03.06, 22:18
        >Jeśli wolny człowiek nie akceptuje homoseksualizmu, to nie jest to podszyte
        >lękiem, tylko człowiek ten po prostu może mieć odmienne zdanie.
        > Taki człowiek nie jest jeszcze homofobem.
        > Nie potrafisz zrozumieć różnicy?
        Oczywiście, że widzę, ale problem polega na tym, że faceta skazano za homofobię
        po takiej wypowiedzi, która pokazuje, ze to kaci wolności przekonać w kwestii
        homo, wrzucają wszystkich do jednego worka. Odwreacasz kota ogonem.
        "Przestępstwo myśli" polegało na stwierdzeniu, że prawo karające za
        "homofobiczne" poglądy "wzmocniłoby przekonanie, że zachowania homoseksualne
        www.eurojihad.org/name-News-article-sid-1701.html
        Szerzej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=37933817

> Poza tym cóż to za określenie "nie akceptuje homoseksualizmu"?

> Nie akceptuję tego że rodzą się dziewczynki o niebieskich oczach?
        > Nie akceptuję, że część ludzi ma inny kolor skóry?
        Nie akceptuję swojego nosa, swoich policzków, swoich pośkladków etc... to co
        operaca plastyczna?
        Tolerancja versus akceptacja
        Poza tym Łac. acceptatio oznacza dosłownie przyjmowanie, zgodę.
        Nie akceptuje poglądu, że homoseksualizm jest normalnym, bo jest odchyleniem od
        normy.
        Ponadtwo Tolerancja (łac. tolerantia - "cierpliwa wytrwałość"; od łac.
        czasownika tolerare - "wytrzymywać", "znosić", "przecierpieć")

Ja toleruję, ale nie akceptuję, bo gdybym akceptował, to nie musiałbym
        tolerować. Ludziom robi sie wodę z mózgu utożsamiając te pojęcia.
        • Gość: Walerian Popławski W dzisiejszych czasach IP: *.iscnet.pl 05.03.06, 22:26
          o wiele bardziej niebezpieczne są hasła wykrzykiwane przez taką Młodzież
          Wszechpolską, np: "Zrobimy z wami, co Hitler zrobił z Żydami" (krzyczeli to dziś
          przeciwko kobietom upomonającym się o swoje prawa!), niż obecność w
          społeczeństwie homoseksualistów. Reszta to dorabianie ideologi do fałszywie
          pojmowanej demokracji społecznej.
          • Gość: the.bill1 Re: W dzisiejszych czasach IP: *.bazapartner.pl 05.03.06, 22:31
            Walerian nie mieszaj wątków. Są różne problemy w tym świecie i nie chodzi tu o
            zestawianie ich, ani tym bardziej hierarchizowanie ich.
        • Gość: e.beata Re: do e.beata Tolerancja versus akceptacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:59
          bill, zrozum, ze faceta posądzono o homofobię nie za to, że mu się
          homoseksualista nie podoba, ale za słowa:

>"wzmocniłoby przekonanie, że zachowania homoseksualne

"zagrożenie dla przetrwania ludzkości" ;-))
          nie jest dla ciebie fobią? strachem przed wyginięciem rodzaju ludzkiego? ;-)) i
          to przy udziale tego % homoseksualnych osób?!
          Zachowania homoseksualne mają inną wartość niz hetero?
          Miłość miedzy dwiema kobietami, między dewoma meżczyznami ma mniejszą wartość?!
          A jaki sędzia o tym decyduje? Bóg?!
          Gdzie jest napisane, że taka miłość jest mniej wartościowa??
          Może chodzi o seks?
          W takim razie poza funkcją rozdrodczą w czym jest mniej wartościowy?
          Fakt homoseksualiści nie mogą się rozmnażać.
          Tak samo jak bezpłodni heteroseksualiści.
          Tylko raczej nikt nie powie o nich:
          - >"wzmocniłoby przekonanie, że zachowania bezpłodnych heteroseksualistów mają
          tę samą wartość co wszelkie inne zachowania, podczas gdy w rzeczywistości,

• Gość: andreas kosciól sie dzieli przez homoseksów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 01:04
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3195360.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka