Dodaj do ulubionych

Cos dla Swarozyca i nie tylko- bogowie poganscy!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 21:58
Azowie-rod dobrych bogow.Sa to : Odyn Thor, Tyr, Baldar oraz Hakmadal

Baldar- uwaza sie go za boga piekna sprawiedliwosci i wiosny

Dadzbog- syn Swaroga opiekun ksiazat,oznacza tez dawce darow , bogactw oraz
pomyslnosci

Jarowit- bog wojny

Łada - bogini wojny, odpowiednik rzymskiego Marsa

Makosz- bogini znana jako demon domowy

Odyn- byl bogiem wojny i wojownikow

Perun[Perun,Perkunas]-bog nieba i piorunow

Prove-naczelne bustwo Obodryckiego plemienia Wagrow

Radogost- bog Lutykow [Lucicow]

Rugiewit- bog wojny Ranenczykow

Swarog- bog lonca oraz innych bogow

Swarozyc - zane wszystkim!!!

Świetowit- bog wojny i urodzaju

Thor-bog burzy i piorunow

Trzyglaw[szczecinski]-w mitologii slowianskiej glowne bostwo z osrodkiem
kultu w Szczecinie

Tyr- bog wojny ,prawa i sprawiedliwosci

Wolos-bog magii, klatwy i wieszczego natchnienia

Jeryło- bog i opiekun rolnictwa

Kupala - bog milosci i rodziny

Lel i Popel- bostwa blizniacze analogiczne do Kastora i Polluksa

Marzanna - zmora smierci oraz bogini smierci

Nyja-bogini swiata podziemnego

Podaga -bostwo o znaczniu ogolnoteretorialnym

Pripegiel- bostwo polabskie

Yesza- najwazniejszy bog Slowian

Siwa- bogini plemion polabskich

Sowi- w mitologii baltyjsko-litewskiej bog slonca

Zelu - jedyny bog wymieniany z imieniaq na terytorium Czech

Zywywie- dawca zycia

Wapierz- grozny upior , wilkolak

No coz dla kazdego cos do wyboru , prosze przebierac i wybierac najbardziej
odpowiednie dla siebie , mozna umotywowac swoj wybor. Milej zabawy
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 22:15
      i co Gryfcio, bedziemy nudzic o glupawych bozkach? Nie masz lepszych tematow?
      Np. dziewczyny? (he.he) A poza tym pisalem Ci ze ten Yasza to nie bog , to
      demon, lekcewazysz mnie popelniajac blad Dlugosza jeszcze raz.
      • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 22:22
        ....a a a moze innych zainteresuje.Z Toba o dziewczynach? Wczoraj taki
        zmeczony byles? A dzisiaj w jakom stanie psychicznym i fizycznym jestes?Cos Ty
        na takiego bracie marude wygladasz? Ale z przyjemnoscia " podlacze " sie pod
        Twoj ciekawy temat.
        • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 22:25
          ...zainspirowany watkiem o marudzeniu...
          A nasz steiner ma wychodne dzisiaj, jak sie nie myle. Juz drugi dzien bez
          niej...
          • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 22:28
            No ty to masz problemy chlopie , a to pamietasz " mam dwie rece i nimi krece"
            • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 22:32
              nie badz wulgarny Gryf, ludzie patrza! i nie dostaniez rozgrzeszenia jak
              bedziesz propagowac onanie!
              • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 22:36
                Czy sex zajal Twoje obie polkule? O czym Ty myslisz , mam dwie rece i nimi po
                klawiaturze krece!!!
                • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 22:38
                  ...nie wiedzialem, bo ja pisze jedna reka...
                  • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 22:43
                    Swarozyc ktory z tych bogow i bostw najbardziej przypadl Tobie do gustu
                    pomijajac Swarozyca?
                    • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 22:45
                      dlaczego nie pytasz, co ja robie druga reka?...
                      • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 22:53
                        Swarozyc poddaje sie Twojej manipulacji i zadaje pytanie: co robisz druga reka?
                        • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 22:55
                          ...dusze mysze...
                          • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 23:00
                            ...hey . Ty numerancie!!!
                            • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 23:01
                              ...mow mi Swarku...
                            • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 23:04
                              ale zapomniales sie spytac co to za mysz, plastykowa czy owlosiona..
                              • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 23:14
                                Daje Tobie ostatnia szanse! Oraz zadaje pytanie czy bez przeslicznrj
                                Stettinerki nie potrafimy juz nic ciekawego wymyslec????????????????
                                • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 23:19
                                  Badz mezczyzna Gryf! i nie masz sie! Jak bedziemy chcieli to wszystko
                                  wymyslimy!
                                  • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 23:33
                                    Czy te 12 min ktore Tobie dalem wystarczylo na zmuszenie intelektu do pracy.A
                                    cha i nie zapytales ani nie pochwaliles mnie za prace ktora wykanalem
                                    1/szukajac materialow 2/ redagujec te materialy 3/ przepisujac na forum
                                    • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 23:40
                                      Gość portalu: Gryf napisał(a):
                                      Czy te 12 min ktore Tobie dalem wystarczylo na zmuszenie intelektu do pracy.A
                                      cha i nie zapytales ani nie pochwaliles mnie za prace ktora wykanalem
                                      1/szukajac materialow 2/ redagujec te materialy 3/ przepisujac na forum
                                      **************'''
                                      Gryfcio, ty mowisz powaznie!
                                      To ja tez Ci powaznie odpowiem: Intelekt swoj ja codziennie cwicze siedzac
                                      przed komuterem piszac prace i rozrywam sie bawiac sie z wami.
                                      Ty tez nie zapytales mnie czy mysz byla z plastyku czy owlosiona...
                                      Mam Ci to za zle..
                                      A po za tym wykonales niezly kawal roboty.

PS koklepales zone po udzie wczoraj? i co zadowolona byla?
                                      • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.02, 23:47
                                        O "hollendder" jaka prace ?
                                        Co do drugigo pytania - tak , zapytala nawet a co ty mnie tak klepiesz po tej
                                        czesci ciala? ha, ha ,ha
                                        • swarozyc Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc 06.12.02, 23:59
                                          Gość portalu: Gryf napisał(a):

O "hollendder" jaka prace ?
                                          Co do drugigo pytania - tak , zapytala nawet a co ty mnie tak klepiesz po tej
                                          czesci ciala? ha, ha ,ha
                                          *******''
                                          1."Biodegeneration of polymers"
                                          2. A gdzie ty ja wczesniej klepales?
                                          3. Dobranoc
                                          • Gość: Gryf Re: To mnie juz nudzi! Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.02, 00:06
                                            Spij dobrze - ale nie wiem czy wiesz , ze robisz sie powolutku powolusienku
                                            coraz bardziej brzydki.............oooołłłłłwwwww!!!!!
                                            • Gość: Swarozyc Re: To bylo ciekawe wyznanie... IP: Telia:* / *.telia.com 07.12.02, 11:27
                                              O! a co to za wyznanie? Tego by nie powiedzialaby nawet stettiner(tzn
                                              jej "zla" strona")
                                              • swarozyc Re: do S 09.12.02, 19:48
                                                Tu moglabys sie podlaczyc...
                                                • stettiner Re: do S 09.12.02, 19:55
                                                  Dlaczego właśnie tu? Interesuje cię czy zgodziłabym się z tym co napisał Gryf?
                                                  A w ogóle to nie jest tak, że ja jestem jak dr Jekyll i mr Hyde! O co chodzi z
                                                  tą "złą stroną"?
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 19:57
                                                    "zlego diabli nie biora" - o nic wiecej.
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:06
                                                    Czy w tej kartotece o której kiedys wspomniałeś prowadzisz też spis wypowiedzi
                                                    osób wciągniętych na listę podejrzanych- i w razie potrzeby wyciągasz gotowe
                                                    cytaty?
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 20:08
                                                    tak jest! kwiatuszku...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:10
                                                    Teraz rozumiem dlaczego tak nalegasz, żebym pisała więcej... Zbierasz materiały
                                                    do mojej teczki... Ciekawe, co z nimi zrobisz.
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 20:12
                                                    przeciez pisalem Ci ze mnie interesujesz, a co z materialami zrobie? - jeszcze
                                                    nie wiem....
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:18
                                                    To straszne, nikomu już nie można wierzyć, nawet przed Swarozycem trzeba się
                                                    mieć na baczności- co za czasy!
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 20:21
                                                    ..tak jedyna zecza jaka Ci zrobic jest porzucenie wirusow do skrzynki...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:23
                                                    No wiesz, że też w ogóle taka myśl mogła ci przejść przez głowę!
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 20:28
                                                    .. a tak chcialem Cie troche postraszyc...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:32
                                                    Uważaj żebyś całkiem skutecznie nie wystraszył...
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 20:37
                                                    o to juz powazna grozba, boje sie...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:45
                                                    Każdemu wolno spróbowac postraszyć, prawda?
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 20:49
                                                    Oczywiscie kwiatuszku!
                                                    Strasz mnie dalej...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 20:52
                                                    Będę próbować, ale to nie takie łatwe.
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 21:14
                                                    wierze w Ciebie i twoj polot...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 21:22
                                                    Dobrze, że przynajmniej ty wierzysz...
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 21:23
                                                    a kto nie wierzy w Ciebie, kwiatuszku?
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 21:24
                                                    Nie wiem, ale nikt nie pisał tak wyraźnie jak ty że we mnie wierzy.
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 21:27
                                                    no bo nikt nie zna Cie tak dobrze jak ja...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 21:32
                                                    Dzięki skrupulatnie prowadzonej kartotece....
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 21:35
                                                    Sluchaj Steiner prosze mi nie zagladac przez ramie!
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 21:44
                                                    Jakbys tak nie zasłaniał to nie musiałabym przez ramię... nie wszystko mogę
                                                    doczytać.
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 21:51
                                                    Steiner, Gryfcio znowu uderza w bogoojczyzniany ton, ale nie bede swinia i nie
                                                    zapaskudze mu watku, choc w tych czasach tez sie zachowywalem jak patriota ale
                                                    mu tego nie powiem bo nie uwierzy...
                                                    Dzisiaj wole oddac sie tak przyjemnemu zajeciu jak emablowanie Ciebie
                                                    kwiatuszku...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 21:52
                                                    Masz dziś Dzień Dobroci dla Gryfa czy jak?
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 21:55
                                                    Ida swieta, wiec nawet bydleta mowia ludzkim glosem...
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 22:10
                                                    Do świąt jeszcze trochę czasu- jeśli już dziś jesteś taki wyrozumiały to w same
                                                    święta nikt cię nie pozna.
                                                  • swarozyc Re: do S 09.12.02, 22:16
                                                    Ja obchodzic bede swiata poganskie, i faktycznie nikt mnie nie pozna.
                                                  • stettiner Re: do S 09.12.02, 22:48
                                                    Te ogańskie sa jakoś wcześniej, że juz dziś pokazujesz swoje dobre oblicze?
                                                  • swarozyc Re: do Gryfa 10.12.02, 18:20
                                                    Nie chce Byc cyniczny Gryfie, ale sadzac po pustkach na twym watku, niewielu
                                                    bylo represjonowanych, bo chba nie sadzisz ze to moja wina ze represjonowani
                                                    unikaja forum na ktorym ja jestem...
                                                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 18:23
                                                    masz racje....stop ....ogladam mecz....stop....po meczu sie
                                                    odezwe.....stop....pozdro......stop....

Czas na uczciwosc.
                                                  • swarozyc Re: Swarozyc 10.12.02, 18:41
                                                    Juz sie mecz skonczyl?

Powiedz mi Gryffinku kogo to masz na mysli mowiac "sa tacy wsrod nas ktorzy..."
                                                    -He!?

CZAS na EB
                                                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 19:51
                                                    W mojej bliskiej rodzinie sa dwie bliskie mi osoby dotkniete przesladowaniami
                                                    z wiadomych wzgledow nie moge napisac dokladnie.Pierwsza osoba ok 10-lat byla
                                                    pozbawiona mozliwosci wykonywania zawodu , przeszla przez weryfikacje i nie
                                                    podpisala "lojalki".Wilczy bilet po przez 1,5 roku uniemozliwial podjecie
                                                    jakiejkolwiek pracy , nawet u "prywaciarza".Dryga osoba opuscila granice PRL i
                                                    od 21 lat przebywa na emigracji,teraz juz dobrowolnej.

Czas na uczciwosc
                                                  • swarozyc Re: Swarozyc 10.12.02, 19:55
                                                    ja mam paru znajomych Ktorzy siedzieli w obozach i razem troche knulismy w
                                                    Szwecji, jeden pojechal pozniej do usa a jeden wrocil do polski, po 1989.
                                                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 20:22
                                                    Wiesz Swarozyc za co Ciebie lubie za szczerosc i prawdomownosc "para" to dwoje
                                                    ja to wiedzialem.

Czas na uczciwosc
                                                  • swarozyc Re: Swarozyc 10.12.02, 20:32
                                                    Co ja Ci znowu zrobilem, <ze mnie lubisz? i co z ta para? tez nie rozumie..
                                                  • swarozyc Re: Swarozyc 10.12.02, 20:34
                                                    ...a reszta zostala w Szwecji...i pare diabli wzieli...
                                                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 20:57
                                                    Czy napiszesz nam Swarozyc o tych poganskich swietach o ktorych wspomniales-
                                                    prosze!

Czas na uczciwosc
                                                  • swarozyc Re: Swarozyc 10.12.02, 21:11
                                                    w czwartek lub piatek, dzisiaj nie mam czasu.
                                                  • stettiner Re: Swarozyc 10.12.02, 21:16
                                                    W grudniu po południu... Już o kilku rzeczach miałeś napisać i do dziś czekamy.
                                                  • swarozyc Re: stettiner 10.12.02, 21:18
                                                    Jestes juz niecnoto! tak to ladnie znikac bez ostrzezenia? Myslalem ze
                                                    zemdlalas tlumaczac moj tekst!
                                                    Dawaj go w wersji polskiej.
                                                    w koncu dalem ci instrument do reki..
                                                  • stettiner Re: stettiner 10.12.02, 21:23
                                                    A właściwie to dlaczego? Ty go rozumiesz bo sam pisałeś, inni nie muszą... A ja
                                                    uniknę niewdzięcznego zadania wyrażenia pęłnymi zdaniami tego co w ogólnym
                                                    zarysie- chyba- rozumiem. Swoją droga to wyrafinowana złośliwość kazac mi
                                                    tłumaczyć tekst z języka którego ABSOLUTNIE nie znam i jeszcze ujawniać efekty
                                                    tej nierównej walki (chociaż jeśłi mam być szczera, to zabawa mi sie podobała).
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 21:26
                                                    Czy znasz biegle w mowie i pismie ten jezyk.Czy jest trudny do nauczenia, dla
                                                    nas slowian.Jak sie go nuczyles ?Czy miales przyjemnosc chodzic do szkol
                                                    w "Szwecyji"
                                                  • stettiner Re: stettiner 10.12.02, 21:25
                                                    swarozyc napisała:

> Jestes juz niecnoto! tak to ladnie znikac bez ostrzezenia? Myslalem ze
                                                    > zemdlalas tlumaczac moj tekst!

Ee, aż taki mocny to on chyba nie jest :)
                                                  • swarozyc Re: stettiner 10.12.02, 21:35
                                                    Rozumie ze nie odwazysz sie podac twego tlumaczenia?
                                                  • stettiner Re: stettiner 10.12.02, 21:49
                                                    swarozyc napisała:

> Rozumie ze nie odwazysz sie podac twego tlumaczenia?

Jak ładnie to streściłeś- a ja musiałam tyle napisać żeby wyrazić to samo!
                                                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 21:32
                                                    swarozyc napisała:

> w czwartek lub piatek, dzisiaj nie mam czasu.

Chyba piszesz cos o biodegeneracji polimerow w tak zwanym miedzyczasie, co -
                                                    przyznaj sie i to chyba po szwedzku.

Czas na uczciwosc
                                                  • swarozyc Re: Swarozyc 10.12.02, 21:34
                                                    gorzej. z angielskiego na szwedzki, gehenna, gdybym was nie mial to bym
                                                    oszalal...
                                                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 21:42
                                                    Wiesz ja Ciebie tez "kocham" Ty kaprysniku jeden!!!
                                                  • Gość: kra Re: Swarozyc IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 05:49
                                                    "Rota lewicy polskiej XXIw "

Nie rzucim żłobu skąd nasz ród,
                                                    Rozkoszą nam pomyje
                                                    My PPR-u wierny lud,
                                                    Potęzne mamy ryje

Będziemy wszyscy ryć i ryć
                                                    Byleby upaśc brzucha
                                                    I choćby chlew nasz musiał zgnić
                                                    Bedziem Brukseli słuchać
                                                    Będziemy dąć w lewacki róg
                                                    Tak nam dopomóż wróg

Unia bez granic nam się śni
                                                    Aż do tatrzańskich turni
                                                    I przed Brukselą czoło gnie
                                                    Lewacki hufiec durni

Cóż, że nam każdy splunie w twarz,
                                                    Żeśmy zdradzili ducha
                                                    Choć w morde bije Bruksela nas
                                                    My jej będziemy słuchac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka