zaczepialski 27.03.06, 21:08 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,18768830,52566287,2105926,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaczepialski text 27.03.06, 21:14 Z pamiętnika lumpenliberalnego wyborcy !!! Miałem głosować na Tuska i PO licząc na koalicję z PiSem.Nic dziwnego ponieważ mam poglądy lumpenliberalne.Trochę zdziwiony dowiedziałem się od Tuska że PiS to bolszewicy.Nie żebym zwątpił w przywódców partii ale mogli mi to wcześniej powiedzieć.Być może mówili ale akurat umknęło to mojej uwadze.Musieli mowić! Wcale nie zdziwiło mnie zachowanie Kaczyńskich że prawda o nich samych doprowadziła ich do stanu wielkiego wzburzenia.Nazwać antykomunistę komunistą to największa obelga.W krótkim czasie cała Polska dowiedziała się że liberał to zboczeniec i bandyta.Pomyślałem sobie że to wszystko to tylko wyborcza retoryka więc spokojnie obserwowałem dalej ten kabaret.Wiedziałem,że Tusk nad wszystkim panuje i po wyborach razem z Kaczyńskimi będziemy śmiali się z tej szopki.Gdy Tuska w wyborach poparł Urban,Miller i Kwaśniewski a sam Tusk o Kwaśniewskim wypowiadał się jak o mężu stanu zacząłem się zastanawiać,czy da się pogodzić konserwatywny liberalizm z ubecka tradycją.Ale uspokoiłem się że w ten sposób komuchy zagłosują na nas co pozwoli ich szybciej wykończyć.Nie poszedłem jednak na wybory ponieważ sondaże pokazywały miażdzącą przewagę PO i Tuska.Gdyby sondaże były fałszowane to na pewno Tusk by to zauważył i nam powiedział.Niestety wybory przegrałem,ale cieszyłem się że i tak z PiSem mamy ogromną przewagę i będziemy razem oczyszczali Polskę z patologii.Zaczęły się rozmowy o koalicji i po wielu dniach słuchałem Rokitę który o 17 mówił z radością że uzyskano ponad 90% zgodności z PiSem.Widząc,że wszystko jest już załatwione poszedlem spokojnie spać.Rano obudziłem się i po włączeniu telewizora dowiedziałem się,że jesteśmy w zdecydowanej opozycji.Doznałem szoku myśląc,że straciłem zmysły.Pobiegłem do łazienki i wylałem na głowę kubeł zimnej wody licząc,że powstrzyma to halucynacje.Niestety gdy ponownie z mocno bijącym sercem włączyłem telewizor to okazało się,że Kaczyńscy to moherowe berety i zawsze chcieli koalicji z Lepperem i Giertychem.Myśląc że oszalałem uderzyłem mocno głową o ścianę,aby przywrócić wewnętrzną równowagę metodą wstrząsową...Ledwo mnie w szpitalu odratowano.Lekarz powiedział,że już takich metod leczenia dawno się nie stosuje i zalecił spokój.Ze spokojem więc udałem się do domu i ponownie włączyłem telewizor aby przekonać się,że z moim umysłem jest już w porządku.Niestety trafiłem na konferencję prasową Tuska.O spokoju mogłem już zapomnieć w świetle mrożących krew w żyłach faktów.Ze słów lidera wynikało że w czasie gdy byłem nieprzytomny Kaczyński wprowadził komunistyczną dyktaturę.Pozbawiono obywateli liberalnej wolności.Ziobro z Wassermanem stosując prowokacje polowali na liberalnych polityków.Dowiedziałem się od Tuska,że Ziobro wypuszcza z więzienia nawet morderców którzy zlinczowali jakiegoś poczciwego emeryta,aby zrobić miejsce dla naszych najlepszych polityków:Piskorskiego,Merkla,Schetyny i Lewandowskiego.Rokita powiedział,że PiS stworzył nawet agenturę która zajmuje się zniesławianiem samego Tuska.Nie myśląc wiele zabarykadowałem drzwi aby nie dopuścić siepaczy Ziobry i Wassermana.Potem niestety mój stan się znacznie pogorszył ponieważ już nic nie mogłem zrozumieć.Przepraszam ale napiszę co mi się wydawało,chociaż będzie to brzmiało idiotycznie.Z góry więc za to majaczenie chorego umysłu przepraszam.Wydawało mi się że widzę Tuska atakującego PiS za brak realizacji swojego wyborczego programu i realizowanie programu Platformy.Mój chory umysł dostrzegł,że w tym komunistycznym rządzie ministrami są Religa i Gilowska co przecież nie było możliwe.Oraz że Platforma w koalicji z Lepperem i Giertychem wymusiła uchwalenie wbrew rządowi ustawy o becikowym dla milionerów.To oczywiście absurd ponieważ tak odpowiedzialna partia pragnąca obcięcia socjalnych wydatków państwa nie wyrzucałaby pieniędzy podatników w błoto.Potem działy się jeszcze dziwniejsze rzeczy.Platforma z LPR i Samoobroną opanowała Sejm aby jak najszybciej uchwalić budżet Rządu do którego była w twardej opozycji.Co więcej groziła wyborem fałszywego marszałka Sejmu,czyli zwyczajnym zamachem stanu.Mój stan już był tak ciężki że wydawało mi się,że PiS robi wszystko aby jego własny budżet przepadł w Sejmie.A prezydent gotowy był naruszyć konstytucję aby uchwaleniu budżetu zapobiec.Jeszcze głupsze było to że wydawało mi się że opozycja robiła wszystko aby nowych wyborów nie było,czyli aby nadal rządził PiS...Tego było za wiele.Widząc to wszystko ponownie straciłem przytomność...U nas w Tworkach jest teraz piękna pogoda.Żywią nas dobrze.Nie narzekam.Staram się nie oglądać telewizji ponieważ mój stan niestety wcale się nie poprawia.No bo pomyślcie tylko czy zdrowy na umyśle człowiek mógłby uwierzyć w to że oczyszczanie Platformy z patologii będzie polegało na tym że Piskorski wyrzuca Piterę z PO za niegodne zachowanie? I czy jest możliwe aby to Piskorski namaszczał Komorowskiego na nowego przewodniczącego Partii? Czy jest możliwe aby właśnie Piskorski decydował czy Gronkiewicz-Waltz może być kandydatką PO na prezydenta Warszawy? Czy coś takiego w realnym świecie jest możliwe? CDN ~Tak tu sobie piszę, 27.03.2006 14:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: text IP: 83.168.106.* 27.03.06, 22:15 Kaczorku kto ci napisal ten referat ,jesli sam to ile ci dali pisiaki Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Zaczepialski 27.03.06, 22:26 Nie kompromituj sie kopiowaniem takich tekstow, bo dobrze wiesz, ze ustawe o becikowym przepchnieta przez m.in. PO wbrew stanowisku rzadu mogl- i teraz uwaga - prezydent Lech kaczynski, ktory tego nie zrobil. Wbrew stanowisku swojego rzadu. I jak to nazwac? Populizmem czy schizofrenia ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Zaczepialski (poprawiony post) 27.03.06, 22:27 Nie kompromituj sie kopiowaniem takich tekstow, bo dobrze wiesz, ze ustawe o becikowym przepchnieta przez m.in. PO wbrew stanowisku rzadu mogl zawetowac- i teraz uwaga - prezydent Lech kaczynski, ktory tego nie zrobil. Wbrew stanowisku swojego rzadu. I jak to nazwac? Populizmem czy schizofrenia ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski Absztyf twój mentorski ton zaczyna mnie męczyć 27.03.06, 23:45 to taki moim zdaniem wesoły kawałek który znalazłem w sieci. Mnie rozbawił zwłaszcza że nie wpisuje się w totalną agresję i obowiązujący paradygmat medialny - stronników Tuska i Rokity pt. "PiS jest zły a Kaczyński to dyktator" Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Znasz mnie od lat, wiec powinienes juz dawno... 27.03.06, 23:48 ...przywyknac do mojego 'stajla'. Kawalek nie jest wesoly, jest infantylny. Oczywiscie moim zdaniem. Serdecznie przy okazji Cie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: Z pamiętnika lumpenliberalnego wyborcy !!! - 27.03.06, 21:18 popłakałem się ze śmiechu, a nie jestem taki chichotliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona.mamba Re: Z pamiętnika lumpenliberalnego wyborcy !!! - 27.03.06, 21:44 z czego się śmiałes? z samego siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: Z pamiętnika lumpenliberalnego wyborcy !!! - 27.03.06, 22:33 Nie, z ciebie :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: Z pamiętnika lumpenliberalnego wyborcy !!! - IP: 217.153.6.* 28.03.06, 09:40 skądinąd wiem że przytoczony tekst jest autorstwa M.Kamińskiego a w pewnym szacownym gronie ustalono jak zwykle 'zainfekowanie' nim wszystkie fora regionalne. Zaczepialski dostał chyba opieprz że zareagował z kilkugodzinnym opóźnieniem /14.oo-21.oo/ Kamiński jest lepszy od Urbana w mataczeniu - to moje zdanie. Zbyt dużo gada by nie śmierdziało z daleka. Stosuje proste chwyty; wie np.że należy wyprzedzać atak i przekładać go na plecy drugiej strony. Zawsze doprowadzić do wymuszonej obrony niech się tłumaczą. I powtarzać powtarzać; w końcu 'ciemny narodek' uzna za prawdę. Nie chcę rozwijać wątku. Każdy 'fakt' podany przez Kamińskiego ma się nijak do rzeczywistości. A jak brakuje 'faktów' to się je stworzy byle w właściwym odstępie czasowym. Ludzie nie pamiętają nie skojarzą tymbardziej że musi być ich wiele. Nie ważne że w jednej wypowiedzi/tekscie przeskakuję się z tematu na temat;- chodzi o wykonanie założonego celu/zamierzenia. Jak zaczepialski potrafisz to nie rozważaj racji stron w tym tekście - napisz choć, co autor ma na myśli i o co jemu chodzi. ps. do wczoraj myślałem że na tym forum jest jeden na służbie - niejakie galoty dzisiaj wiem ze jet jeszcze jeden. No tak praca zmianowa - zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski suwak ty poprostu niemądry jesteś żeby nie 28.03.06, 09:45 powiedzieć głupi. Nie doszukuj się sPISków gdzie ich nie ma. Odnieś się lepiej do tych "nijak mających się do rzeczywistości faktów" POkemonie Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski pocztytaj suwak dokładnie moje posty w tym wątku 28.03.06, 09:47 a poznasz moje motywacje Odpowiedz Link Zgłoś
ergie fakt ;-))) 28.03.06, 09:59 zaczepialski napisał: > Nie doszukuj się sPISków gdzie ich nie ma. > Odnieś się lepiej do tych "nijak mających się do rzeczywistości faktów" jedyny fakt jest taki: pisior wyłącznie kłamie i jest to wina po ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: suwak ty poprostu niemądry jesteś żeby nie IP: 217.153.6.* 28.03.06, 10:35 ...chyba ci zaczepialski przyznam rację; z taką motywacją tom 'niemądry żeby nie powiedzieć żem głupi, choć Pan Bóg obdarzył mnie dość wyjątkowymi umiejętnościami analitycznego myslenia i pozwolił na uczynienie tej przypadłości narzędziem pracy i to takiej która daje spory kawałek chleba i co równie ważne wolność. Zdziwiło mnie żeś na służbie. Faktem jest że jak człowiek przywyknie to trudno odwyknąć. Myślenie podlega samozniewoleniu. Nie zrozumiałeś wypowiedzi; nie chodzi o twoje motywacje bo one są w swojej prostocie dość wyraziste. Chodziło mi o autora tekstu - jaki cel sobie postawił i jaki skutek ma przynieść tak szeroki kolportarz. Motywacje autora nie są aż tak istotne choć też wiele wyjaśniają. Naprawdę chcesz mojego odniesienia do 'faktów' przedstawionych metologicznie przez Kamińskiego? Nie bądź zczepialski taki bulterier, nie dam się w to wciągnąć. Weź, przynajmniej Doroszewskiego, i spróbuj zrozumieć znaczenie dwu słów: fakt a rzeczywistość lub czy każdy fakt podany subiektywnie jest prawdą. ps.normalnie nie odzywam jeśli adwersarz rzuca inwektywami ad`personam. Staram się nie zniżać do takiego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś