michal_el 16.12.02, 20:23 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia oraz nowego roku 2003 składam wszytskim szczecińskim forumowiczom życzenia zdrowia, szczęścia, wszytskiego co najlepsze:), żeby spełniły się Wasze wszytskie marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spik Re: ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE Z ELBLĄGA DLA SZCZECINA 16.12.02, 21:05 My paprykarzowe dusze życzymy Wam Elblążanom następujących rzeczy : 1. Dodatek elbląski do GW 2. Pizza Hut (może powstanie w Centrum Elbląg Plaza, kiedyś:) 3. KFC (j.w.) 4. supermarket budowlany (bez róźnicy czy to będzie OBI, Castorama czy Praktiker) 5. IKEA (ten sklep w szczególności, nigdzie nie można kupić takich fajnych rzeczy do mieszkania jak właśnie w IKEA) 6. Cetrum dystrybucji Hypernova:)- chyba dobry pomysł 7. dyskoteka w stylu Ekwadoru w Manieczkach pod Poznaniem - to jako punkt pierwszy 8. linia tramwajowa przez Ogólną (no, to już niedługo) 9. tamwaje niskopodłogowe (hehe, to w następnym roku) 10. Multikina (najbliższe w Elbląg Plaza, jak wkońcu zaczną te centrum budować) 11. Kino IMAX - marzenia, chociaż kto wie 12. remontu kina Syreny (z tego co wiem, w ciągu najwyżej dóch lat doczeka się remontu) 13. Jak mówila koleżanka, również linia tramwajowa łącząca Bażantarnię z Dąbka, Browarną, ewentualnie taką linię puszczać po istniejących torach na większe imprezy w Bażantarni. 14. Więcej nowych autobusów w komunikacji miejskiej (hej, a gdzie się podział piętrus, używany, bo używany, chyba w Gdyni, ale gdzie on teraz jest, czyżby wrócił do Gdyni? 15. sklep Go Sport 16. rozbudowa portu, lotniska, budowa sieci światłowodeowej itd - (tych rzeczy też brakuje, ale ze względu na zrealizowanie tych inwestycji w najbliższych pięciul latach nie muszę się ich punktować - kurde, zamieszałem:) 17. Sklep Pierre Cardin (chyba dobrze napisałem) 18. Burger King (tak dla urozmaicenia) 19. Pogotowie weterynaryjne - takie jakie widac na Animal Planet - TO JEST JEDEN Z WAZNIEJSZYCH PUNKTOW 20. skrzyżowań z estakadami (są w naszym mieście takie skrzyżowania, gdzie mogłyby się przydać) 21. Uniwersytet Elbląski lub Politechnika Elbląska (lub to i to) 22. itd....jak mi coś przyjdzie jeszcze do głowy to dopiszę, punktowanie jest przypadkowe, niektóre rzeczy powinny zajmować jedno z pierwszych miejsc. i w ogóle samych dobrci na Święta i Nowy Rok dla wszystkich tych co kochają jod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Spik zdemaskowany!!!! IP: *.biomag.uni-jena.de 17.12.02, 11:55 spik napisał: > My paprykarzowe dusze życzymy Wam Elblążanom >następujących rzeczy : ᡌ. skrzyżowań z estakadami (są w naszym mieście takie > skrzyżowania, gdzie mogłyby się przydać) Wydalo sie!!! Spik jest z Elblaga ;). Pozdrawiam i przy okazji tez zycze wszystkim wesolych swiat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Spik zdemaskowany!!!! 17.12.02, 12:12 zaraz, on się kiedyś przyznał do żony bodaj z żagania, to dlaczego mieszkają w szczecinie??? niech się natychmiast przyzna, które z licznych walorów stolicy pom zach tak go (ich) urzekło Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: Spik zdemaskowany!!!! 17.12.02, 12:14 Gość portalu: Gradus napisał(a): > > Wydalo sie!!! Spik jest z Elblaga ;). > Byłem już co prawda nieudolnym urzędnikiem miejskim, pismakiem GW, komunistą prześladującym niezłomnych opozycjonistów a nawet afroeuropejczykiem ale na podobne impertynencje to sobie nie pozwolę ;) Jestem paprykarzem w trzecim pokoleniu i basta ! Życzenia wszystkiego dobrego dla w wszystkich w Carl-Zeiss-Stadt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Wow... IP: *.biomag.uni-jena.de 17.12.02, 12:24 ...wreszcie ktos w Polsce wie cos na temat Jeny :). Niezbyt czesto sie to zdarza... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Wow... 17.12.02, 12:47 co siem czepiasz, kiedys kursa językowe na uni-jena zaliczałam, nawet pod fuchsturmem byłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Wow, Wow... IP: *.biomag.uni-jena.de 17.12.02, 13:15 Teraz to juz musze zrobic podwojne WOW z wrazenia :). Tez kiedys bylem na kursie jezykowym w tych okolicach ale nie w Jenie tylko w Ilmenau (ze 100km dalej). Niestety zbyt duzo sie tam wtedy przez 3 tygodnie nie nauczylem :( chociaz i tak o wiele wiecej niz przez 4 lata w liceum ;). Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Wow, Wow... 17.12.02, 13:27 ilmenau znam ze słyszenia, bo paru znajomych tamtejsze techniczne hochschule kończyło i jakieś straszne pikniki na działkach na wzgórzach u poprzyjaźnionych niemców pamiętam, ale powrotu to już nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Wow, Wow... IP: *.biomag.uni-jena.de 17.12.02, 13:45 jottka napisała: > ilmenau znam ze słyszenia, bo paru znajomych tamtejsze techniczne hochschule > kończyło W Ilmenau jest techinczny uniwerek a nie tam jakies hochschule ;). A tak poza tym to straszna wiocha jest ;). Nie wiecej niz 30 tys. mieszkancow (prawdopodobnie liczac ze studentami ;)) ale za to calkiem ladna okolica. No i gdzie nie zajrzysz to Goethe ;). W Jenie za to wszystko co sie da jest nazywane Carl-Zeiss albo Ernst Abbe ;). > > i jakieś straszne pikniki na działkach na wzgórzach u poprzyjaźnionych niemców > pamiętam, ale powrotu to już nie :) Wlasnie sobie teraz patrze przez okno i widze jakies wzgorza... Moze to wlasnie te slynne wzgorza z jottkowymi pozostalosciami zoladkowymi ;). Odpowiedz Link Zgłoś