Dodaj do ulubionych

Władza jak to miła rzecz... PiS w praktyce

11.04.06, 09:25
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3274291.html?skad=rss
To się układa całościowy obraz partyjnych działaczy PiS. Orły od Ziobry
szukają haków na przeciwników procesowych Bull Teriera. A to pirat drogowy
mający w dupie prawo (z małej litery) i bezpieczeństwo innych uczestników
ruchu. A gdy jakimś cudem dosięgła go sprawiedliwość (z małej litery), to bez
żenady wykorzystuje wpływy i pozycję by postawić się ponownie ponad prawem (z
małej litery). Jest to właściwie najbardziej jaskrawy przykład mentalności
nowych władców Polski. Tylko dlaczego ja się dziwię? Przecież to przewidywałem...
Zobaczymy, czy Ziobro powoła zespół prokuratorów do zbadania sprawy
Kurskiego... Z badaniem szmalcu Rydzyka mocno się ociąga.
Obserwuj wątek
    • xyz-xyz Znowu forumowi pisowcy udają, że pada deszcz:) 11.04.06, 10:13
      A miało być tak pięknie, tak prawie, tak sprawiedliwie? A jak jest? AWS Bis, PRL
      bis, arogancja i buta pisowkich hunwejbinów. A to dopiero pół roku. A teraz
      będzie kwintesencja rządów motłochu. Lepper z Kaczorami zbudują nam IV Łer Pe.
      Ratuj się kto może! Ja zostaję:) Za nic nie chcę stracić takiego ubawu. Nawet w
      mamrze:)))))))))))))))))))
      • xxtoja Re: Znowu forumowi pisowcy udają, że pada deszcz: 11.04.06, 10:18
        xyz-xyz napisał:
        Ja zostaję:) Za nic nie chcę stracić takiego ubawu. Nawet w
        > mamrze:)))))))))))))))))))
        ..
        a co Ty narozrabiałeś?,
        • xyz-xyz Re: Znowu forumowi pisowcy udają, że pada deszcz: 11.04.06, 10:34
          > a co Ty narozrabiałeś?,

Jestem komuchem, łże-elitą, co tam jeszcze... no i jestem łapownikiem wedle co
          niektórych:) Zresztą... a czy potrzeba coś narozrabiać? Jakaś kobieta zapłaciła
          za skrobankę, a Orły Ziobry postawiły jej zarzut wręczenia łapówki... Kiedyś
          byłem pomocnikiem dekarza, kto wie czy jakiegoś PiSowskiego aparatczyka nie
          naraziłem na śmierć, tak jak monter wanny ministra Wassermanna... Jaruzelskiemu
          postawiono zarzut działania w zorganizowanej grupie zbrojnej:)))) Dajcie
          człowieka, a Ziobro znajdzie paragraf...
          • xxtoja Re: Znowu forumowi pisowcy udają, że pada deszcz: 11.04.06, 10:50
            kurcę to ja sie z kim zadaję na tym forum z komuchem i to z tym najwyzszej
            półki. Świat powariował, a te łapownictwo to w jaki sposób ci udowodnili.
            Widocznie ja jestem naiwna, że od adwersarza można sie nauczyć...
            A tak może jedni nauczyli sie od drugich. PiS za dużo analizował i SLD i masz
            babo placek.
      • edico Re: PiS czyści Urzędy 11.04.06, 10:18
        Błyskawiczna wymiana kadr w Izbach Celnej i Skarbowej. Czystka idzie przez całą
        Polskę. Wymieniono dyrektorów izb skarbowych w Szczecinie, Katowicach Kielcach,
        Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Białymstoku i Warszawie. Coraz częściej spotykane są
        praktyki nepotyzmu, gdzie szeregowy pracownik urzędu skarbowego awansuje na
        wicedyrektora izby skarbowej.

Myślę, że już dzisiaj trzeba by się było zastanawiać, kto będzie czyścił ten
        kraj po kaczych TKM'ach!!!
        • Gość: the.bill Re: PiS czyści Urzędy - a media plują IP: *.bazapartner.pl 11.04.06, 15:51
          Właśnie - czyści. Zastanawiałes się czemu skarbówka szczecińska nie wypełniała
          poleceń zgóry - udokumentowania przychodów pewnych osób? Jak bys miał
          sabotażystów w admionistracji, to co byś zrobił?
          Zostawisz - nic nie zrobiśz i CIę GW wytknie
          Wymienisz - to CI zarzucą skok na urzedy....
          Fajny klimat medialny, prawda?
          • edico Re: PiS czyści Urzędy - a media plują 11.04.06, 21:25
            O ile prawdą jest, to co piszesz, to zapewne masz rację. Obawiam się, że PiS
            poprzestanie tylko na zmianach personalnych biorąc sprawy w swoje ręce, a resztę
            potraktuje na zasadach podobnych kampanii wyborczej :(
        • Gość: walek Re: PiS czyści Urzędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:06
          Coraz częściej spotykane są
          > praktyki nepotyzmu, gdzie szeregowy pracownik urzędu skarbowego awansuje na
          > wicedyrektora izby skarbowej.

A jaki to jest przykład nepotyzmu? Że szeregowy, wybitny pracownik nie mógł
          zostać nigdy awansowany bo jeszcze musiał być w układzie? No to teraz ukłądów i
          mafii paliwowej z korzeniami w US i UC nie będzie.
        • Gość: Lisica Re: PiS czyści Urzędy,a Balazs obsadza stołki IP: *.orange.pl 12.04.06, 12:18
          Opisywany szeroko przez red. Kwiatkowskiego Mirosław Mielniczuk były burmistrz
          Wolina został dyrektorem zasobu ANR w Warszawie. Na miejscu jest Stępień -dyr
          szczecińskiego oddziału ANR i Szymańska dyr. ARiMR. To wszystko pod sztandarem
          PiS. Zgadnijcie, kto będzie zgarniał majątek jakim zarządza ANR za darmo???

Może Lepper zrobi z tym porządek, bo w PiS to ja nie wierzę. Notabene w
          towarzyszy też nie, bo były namaszczony przez Balazsa na dyrektora ANR
          Kobyliński był z SLD.
    • xyz-xyz up/nt 11.04.06, 15:38

• Gość: Galoty Re: Władza jak to miła rzecz... PiS w praktyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:43
      Sprawa z Kurskim to duży skandal. Same koligacje koleżeńsko rodzinne są ... fuj.
      Jednak od pana ministra Ziobro sie odtereptaj.Twój Jaskiernia przy nim to
      czerwona ameba.
      • xxtoja Re: Władza jak to miła rzecz... PiS w praktyce 11.04.06, 15:52
        a ja myslałam, że ameba jest zielona.
        Oj władza zawsze uderza, a Kurski jest przecięz zasłużony i szef partii umie
        byc wdzięczny.. Tak należy takie rzeczy ukazywac i pokazywać co słowa i czyny
        znaczą.
        • Gość: Galoty Re: Władza jak to miła rzecz... PiS w praktyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:20
          Może jednak miałaś na myśli euglenę ? :-)
          Co do ministra sprawieliwości (bożesz !) Jerzego Jaskierni to gdyby zamieszkał
          w Pekinie to żółta rasa stałaby się czerwona. To silniejsze od cech
          genetycznych
      • xyz-xyz Re: Władza jak to miła rzecz... PiS w praktyce 12.04.06, 07:59
        Jednak od pana ministra Ziobro sie odtereptaj.Twój Jaskiernia przy nim to
        > czerwona ameba.

Jaskiernia nie szukał haków na przeciwników procesowych swoich kumpli z SLD. A
        wielkie halo się robi bo umorzył "moskiewską pożyczkę". Słusznie. Bo to hucpa
        prawicowych oszołomów. Jaskiernia nie ścigał monterów wanien. Nie wypuszczał
        morderców robiąc konferencje prasowe. Nie wszczynał hucpiarskich śledztw przeciw
        przeciwnikom politycznym. Jaskiernia przy Ziobrze, to niemal Ghandi...
        • xxtoja Re: Władza jak to miła rzecz... PiS w praktyce 12.04.06, 08:03
          i co ten Jaskiernia dał światu, a co sobie/
    • enancjo Re: bulterriers UBER ALES .. 12.04.06, 13:33
      .. to rodzaj pieskow wygladajacych jak baranki, ale
      ktore nie rozrozniaja .. kiedy zabawa przechodzi w
      agresje .. stad nie dziwmy sie ze jest jak jest, iz
      od 20 lat, ktos sie tak zatraca, ze przyjemnosc
      jazdy przeistacza sie w agresje, a ta ostatnia w
      wykorczenia drogowe .. az do utraty prawa do jezdzenia ..
      .. dla mnie to nic nowego .. tak niemal zginal
      moj jamnik bawiacy sie z mlodym bulterrierem, ktoremu
      zabawa z innym psem w mozgu przeistotczyla sie na
      agresywne polowanie na tego drugiego ...
      Enancjo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka