Gość: Andrzej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 07:11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zasmucony Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów IP: *.ums.gov.pl 21.12.02, 08:16 Ktoś madry powiedział kiedyś "wiem, że nic nie wiem". Prof. Lubińska wie, że nie wie wszystkiego. Pozostali Państwo wiedzą wszystko albo sami (SLD) albo poprzez członka/członków (POPIS ) Bez komentarza. Zgadzam się, że nie powinny to być etaty a co najwyżej wynagrodzenie za wykonene opracowanie (umowa o dzielo). Odpowiedz Link Zgłoś
rycyna Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów 23.12.02, 16:47 Gość portalu: Zasmucony napisał(a): > nie powinny to być etaty a co najwyżej > wynagrodzenie za wykonene opracowanie (umowa o dzielo). Ja też się zgadzam, wynagrodzenie za te opracowania powinien finansować Urząd Morski w Szczecinie. Bo przecież chodzi tu o "rozwój gospodarki morskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyszło szydło z worka Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów IP: 62.233.173.* 21.12.02, 18:30 Wyszło szydło z worka...oto dlaczego bałem się głosować na Panią Profesor ! Jest tak, jak przypuszczałem,że "przyszła" Pani Prezydent będąc ekonomistką będzie w drodze wdzięczności powoływać zespoły eksperckie ( casus Stocznia) tak,aby wyrwac pieniądze z kasy miasta dla swoich "kolesi" z Uniwersytetu ! Odpowiedz Link Zgłoś
rycyna Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów :)) 21.12.02, 23:17 Niekompetentni radni poszukują ekspertów Grupa radnych przedsiębiorców zgromadzona wokół Teresy Lubińskiej, (słynnej przeciwniczki szczecińskich polityków), orzekła że w szczecińskiej radzie miasta potrzeba zmian. Niech to będzie np. powołanie forum do spraw programów społeczno-gospodarczych miasta Szczecina. Bo tutaj nie ma programów rozwoju a ten wypracowany przez ostatnie lata i uchwalony przez poprzednią radę na 15 najbliższych lat nie jest nasz więc się nie liczy. A pieniądze społeczne w niego wpompowane się już nie liczą bo do nas nie dotarły. Źle jest, że na komisje rady nie przychodzą mieszkańcy miasta, że wypraszani są dziennikarze. Niech przychodzą chociaż wskazani przez nas eksperci, którym miasto za to będzie płacić. Orzekli niedawno wybrani radni z komitetu pani profesor. Nleży postarać się przeznaczyć PEWNE środki, na powołanie grupy specjalistów- doradców (najlepiej z Uniwersytetu Szczecińskiego), którzy mogliby zastanowić się nad zwiększeniem deficytu budżetowego, którym sfinansować można przeanalizowanie i opracowanie przez naszych ekspertów. Teraz my tu przyszliśmy, politykom podziękowaliśmy i teraz jest Od Nowa. Polska Ludowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów :)) IP: 212.14.1.* 23.12.02, 13:22 W sprawach strategicznych dla tego biednego miasta, które nie ma szczęścia do włodarzy....(niestety o bardzo dawna)....istotnie nie chciałbym, żeby decyzje podejmowali radni, których jedynym osiągnięciem jest..... wygranie Agenta; albo ci, którzy poprzez prawa demokracji...uwierzą we własną intuicję...lub sny. Niezależny ekspert wystawiając rachunek, ponosi odpowiedzalność...i nie nauczył się swojej profesji na wieczorowych kursach. Przyjrzyjmy kompetencje naszych Radnych, członków komisji,...rasowych polityków...z Polski rodem....,którzy za dostę do żłobu...zagrają z każdym i za zdumiewajacą wręcz beszczelnością obnażają się ze swojej głupoty. Bać się ludzi....,którzy życie swoje poświęcili doskonaleniu jakieś dziedziny? Współczuję Panu, który boi się pracowników Uniwersytetu jak...gangstera"ps. Oczki". Masz Pan duży problem....z sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów :)) 24.12.02, 08:36 chiba niestety masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów 23.12.02, 16:57 .. wybrani czesto uwazaja sie za madrych z samego faktu ze zostali wybrani .. to jest szczegolnie u nas widoczne jako echo podobnych sytuacji z czasow slusznie minionych ... .. uwazam ze koncepcja konsultowania z ekspertami jest sluszna pod warunkiem ze sluzy jakiemus celowi / programowi/ dzialaniu / planowaniu ... .. natomiast w tym wypadku brzmi to jak szukanie igly w stogi siana, gdyz brak jest celow ktorym konsultacja ekspertow mialaby sluzyc ... i wydaje sie ze ta konsultacja fachowcow ma jedynie sluzyc wypracowaniu tychze brakujacych celow ... przykre .. ale w takich okolicznosciach nie majac pomyslow ja bym zrezygnowal... Enancjo Verbum sapienti sat est .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 24.12.02, 10:59 enancjo napisał: > ... i wydaje sie ze ta konsultacja fachowcow ma jedynie > sluzyc wypracowaniu tychze brakujacych celow ... przykre .. ale > w takich okolicznosciach nie majac pomyslow ja bym zrezygnowal... Widzisz Enancjo nie każdemu wystarczy jedno słowo ;) A swoją drogą to jeśli prodziekan Zarzecki mógł zarobić na konsultacjach dla Szczecina jako ekspert to dlaczego nie dać tej szansy jego koleżankom i kolegom. Wesołych Świąt dla wszystkich głodnych i spragnionych! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów 24.12.02, 11:15 .. ale dac szanse .. dac .. tylko zeby to mialo jakis sens,czemus sluzylo oprocz samego zarabiania ... a do tego akurat ten co zleca musi miec jakis koncept .. ktorego niestety poki co nie ma ... stad oponuje by wydawac w komin .. tez i moje podatki ... i uwazam, ze Ci co nie wiedza po co robia to co robia powinni oddejsc .. Enancjo ( marzyciel ... ale ponoc dzis wszystko moze sie spelnic ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów IP: *.members.com.pl 24.12.02, 11:24 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Ciepła, spokoju, wytrwałości, wyrozumiałości. Moja Babcia miała na imię Nadzieja, jej siostra - Wiera i Luba. Wszystkim Wam życzę Wiary, Nadziei i Miłości - na ten Nowy Rok. Może wtedy łatwiej przyjdzie Wam realizować swoje cele i dać innym szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 24.12.02, 13:07 Gość portalu: MAJA napisał(a): > realizować swoje cele i dać innym szansę. Cześć Pabieda, realizuj swoje cele za własne pieniądze nawet jeżeli przemawiasz ludzkim głosem ;) Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Prof. Lubińska apeluje o ekspertów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 09:32 A ile kosztuje mieszkańców miesięczny udział jednego radnego w pracach takiej komisji? Ile miałby kosztować miesięczny ryczałt dla eksperta, który chodzi na takie komisje? Odpowiedz Link Zgłoś