Gość: Kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:39 No proszę, a gdzie są ci, któtrzy tu pyszczyli, że nic się nie stało? Jako to, konowały leczą bez zezwolenia i nic się nie dzieje? A może to Baba Jaga zamiast lekarza udziela Ci porady?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Regina Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.chello.pl 06.05.06, 08:52 Ludzie czy wyście wszyscy pogłupieli.FALCK działa w Szczecinie ponad 15 lat a karetkami jeżdżą specjaliści anestezjolodzy wysokiej klasy fachowcy nawet ordynatorzy i mają ważne papiery karetki też a w siedzibie FALCKA aż lśni od czystości i ludzie są grzeczni i uprzejmi dla pacjentów.Nie dopełnili formalności przy zmianie siedziby to fakt na którym żeruje Pani Pezda ale boże kochany tak często przywoływany sanepid nie miał by się tam do czego "przyczepic" znam sprawę dobrze nie bronię ich bezzasadnie zresztą proszę iśc zobaczyc Staromłyńska 4-5.Szanowni Państwo to co osiągnięto tym artykułem to tylko to że zrujnowano życie Dyrektorce i jej rodzinie,ta biedna kobieta włożyła całe swoje serce w tą budowę spędziła tam kilkanaście miesięcy od rana do wieczora była przepracowana czegoś nie dopełniła poniosła za to karę nie adekwatną do winy a przecież można było pouczc przypomniec no niewiem przecież to świstek papieru pacjenci w żaden sposób ani na moment nie byli zagrożeni.Ale nie. Trzeba zgnojic człowieka wdeptac w ziemię wtedy redaktor ma satyswakcję później się eleganko pisze "Dyrektor Falcka odwołana" napiszcie prawdę wyrzucona dyscyplinarnie zgnojona,zniszczona załamana psychicznie,popadła w depresję.Zadowolona pani redaktor ? zresztą zadałem głupie pytanie przeccież pani żyje z gnojenia ludzi. Proszę pamiętac to są wielkie zagraniczne korporacje nic im pani nie zrobi zawsze rzucą na pożarcie polaków to tyle.Acha zapomniałam że szuka pani sensacji w zagrożeniu dla ludzi to nich pani wpadnie do Pogotowia na Wojska Polskiego biega tam dziesiątki kotów i setki szczurów no i dyrektorem naczelnym jest pan który dbał o nasze zdrowie w stanie wojennym jako komisarz wojskowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Dyrektor Falcka odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 01:21 Szkoda tylko, że tak mało osób - łącznie z p. K. Czajka nie rozumie pojęcia prawda. A p. Pezda mogłaby zająć się innymi sprawami niż rujnowanie komuś życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:17 Ja pyszczyłem. Dalej bym pyszczył. Pyszczyłem nie w sprawie dyrektor, której nawet nie znam ale z temperatury i skali afery jaka została z tego zrobiona. Pani zaniedbała papierem i prawdopodobnie słusznie została zwolniona. Publikacja natomiast czyniła przestępczą, hochsztaplerską i zagrażającą pacjentom całą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.globalconnect.pl 06.05.06, 14:07 1000 tys. to milion !!! skąd w Szczecinie tyle ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tessa Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.stb.ubr01.hari.blueyonder.co.uk 06.05.06, 14:31 Wybaczam uchybienie papierkowe wazna jest ich dobra praca i mam do nich calkowite zaufanie.Mozna na nich polegac goraco polecam ich service. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: 87.207.63.* 07.05.06, 09:13 Pani Pezda pani zajmie się teraz pogotowiem ratunkowym tak dla równowagi.Lekarze i dyspozytorzy robią awanturę o nieuzasadnione wezwania a pacienci za dwa dni umierają.Dysponuję kilkoma przykładami a już megaskandalem o którym nikt nie wie jest wysłanie rachunku do osoby wzywającej za nieuzasadniony przyjazd do św.pamięci Pana Floriana Krygiera. Pana Floriana do szpitala skierował inny lekarz na zlecenie przychodni rodzinnej nie muszę chba przypominac że tam Pan Florian zmarł.Pani red. ten rachunek i świadkowie są do pani dyspozycji tylko proszę się odezwac na forum. A nie jest skandalem że karetki za nasze czyli podatników pieniądze bez szemrania jadą do kataru na zlecenie prywatnych przychodni. A nie jest skandalem kilkunasto tysięczna pensja za "dyrektorowanie" togo komisarza wojskowego ze stanu wojennego. Już kiedyś w telewizji nawet "komunistyczny" min.zdrowia Pan Sikorski mówił że temu panu się pojęcia pomyliły bo pogotowie nie służy do robienia interesów tylko do ratowania życia. Dlaczego pani nie chce tego tematu ? to są fakty łatwe do sprawdzenia.Niech pani ratuje ludzi pani Pezda bo tam jest zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Bochnacki A tu następny kwiatek dorzucam./ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:59 Jako współorganizator Finału WOŚP na Prawobrzeżu, zwróciliśmy się z prośbą o udostępnienie karetki pogotowia, ale pan dyrektor zażądał od nas 1200zł! Na naszą interwnecję nawet szefowa Wydziału Zdrowia UW pani Włochal nie była w stanie przekonać Pałki do wielkiej idei WOŚP i faktu, że jako Pogotowie dostał sporą ilość sprzętu od Owsiaka, którym dysponuje min.szpital w Zdrojach. Ale mało tego, prośiliśmy aby pogotowie dyżurowało do 13,00 do 20,oo, ale w TV tłumacząc swoją decyzję pan Pałka oświadczył, że żadaliśmy od niego dyżuru od... 8,00 rano do 22,00! Mamy dokument, w którym na pisemnie prośliśmy o 7 godzin dyżuru... Dla mnie to był i jest skandal! Pomógł nam Szpital MSW przy Jagiellońskiej, za co jeszcze raz serdeczne dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: A tu następny kwiatek dorzucam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:07 Leszku. Doskonale, że publikujesz tu takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.05.06, 19:26 Wszystkie działania w ochronie zdrowia są świadczeniami odpłatnymi. Jeżeli pacjent jest ubezpieczony i zachowa odpowiednie procedury postępowania to za większość tych świadczeń zapłaci NFZ. Zgodnie z procedurami za przewozy chorych do i ze szpitala płaci lekarz rodzinny który dostaje na to ryczałt od NFZ. Część przychodni rodzinnych zleca tą czynność innym wyspecjalizowanym jednostkom - najczęścieh Falckowi bo Pogotowie Ratunkowe przedstawiło droższą ofertę. Podstawą do przewozu jest zlecenie lekarza rodzinnego. Lekarz ten wydaje zlecenie najczęściej właśnie do firmy z kórą ma podpisaną umowę. Może to także zlecić to Pogotowiu. Wtedy rachunek przyjdzie do wystawiającego zlecenie. Jeśli pacjent skieruje się nie tam, gdzie jest napisane na zleceniu to w większości przypadków przewóz zostanie dokonany ale na koszt pacjenta. Z doświadczenia wiem, że aby dokonać przewozu nie jest potrzebne wcale zlecenie. Wystarczy telefon i zapewnienie że pacjent zapłaci. Wtedy pojedzie i Pogotowie i Falck..... Zresztą wszelkie badania i prześwietlenia także nie wymagają skierowań. Wszystkie laboratoria bez problemu wykonują je bezpośrednio na zlecenie i koszt pacjenta..... Skierowanie potrzebne jest jedynie po to aby laboratorium wiedziało komu wystawić rachunek... Zgodnie z procedurami i kontraktami NFZ płaci Pogotowiu jedynie za porady związane z " nagłym pogorszeniem stanu zdrowia pacjenta lub zagrożeniem jego życia". Inne porady i wizyty domowe w nocy i w święta są odrębnie kontraktowane i każda grupa pacjentów danych lekarzy rodzinnych może mieć to inaczej rozwiązane. Zwykle w przychodniach rodzinnych jest przedstawione gdzie dzwonić i zgłaszać się w takich przypadkach. Na pewno nie na Pogotowie lub do izb przyjęć szpitali. Zwykle wyznaczone są przychodnie gdzie pełnione są dyżury nocne i świąteczne a wizyty domowe załatwia Falck. Bardzo wielu pacjentów nie przestawiło się jeszcze z dawnego systemu ochrony zdrowia gdzie wszystko było państwowe i obojętnym było gdzie pacjent się zgłosił bo i tak państwo za wszystko płaciło. Obecnie każda jednostka słuzby zdrowia działa na własny rachunek, wiele z nich jest prywatnych i swoją działalność traktuje w kategoriach komercyjnych. W takich jednostkach darmowe świadczenie usług może być traktowane jako działanie na szkodę firmy i podlegać ocenie właściciela a w skrajnych przypadkach sankcjom prokuratora. Oceniając " nieludzkie " postępowanie dyrektora czy lekarzy pamiętajcie Państwo także o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: 87.207.63.* 07.05.06, 15:01 A ja mam pytanie do władz i do gazety wyborczej jak to jest że czepiacie się Falcka o taką pierdołę a nie widzicie belki we własnym oku,to znaczy Pałki.Dlaczego taki ignorant ludzkigo życia w dodatku komuch członek P.Z.P.R.i komisarz wojskowy w stanie wojennym utrzymuje się przy władzy. Gorąco polecam zbadanie tej sprawy nowej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:09 Kasandra >Dlaczego taki ignorant ludzkigo życia w dodatku komuch członek P.Z.P.R.i Ten argument nie działa. To Gazeta od gruuuuubej kreeeeski. Poza tym główne i ulubione postaci GW w większości właśnie w PZPR funkcjonowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: 87.207.63.* 07.05.06, 16:44 Acha to bardzo przepraszam myślałam głupia że Michnik to patryjota no i nie komuch.Widocznie nie znam historii jeszcze raz bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:33 to ilu wreszcie maja pacjentow 1tys, czy 1 000 000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyr. Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.chello.pl 10.05.06, 07:30 Ludzie coś się komuś popieprzyło w główce Pogotowie Ratunkowe w żadnym przypadku nie może byc komercyjne a lekarze z tego "pogotowi ratunkowego" nie mogą robic awantur o nieuzasadnione wezwanie do ludzi którzy po 2 dniach umierają a dyrektor wysyłac rachunku wzywającym,nie chodzi o żadne przewozy za to powinien wziąśc się prokurator.( przykład Pana Floriana Krygiera).Oni mają dyżurowac i jeździc do pilnych wezwań a nie uprawiac biznes kosztem ludzkiego życia,bo jak sami się często na ten slogan powołują "ta karetka może byc potrzebna człowiekowi który umiera" a nie byc na prywatnym przewozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor Falcka odwołana IP: *.szczecin.mm.pl 12.05.06, 09:14 Szkoda,że przy okazji nic się nie wspomina o pracownikach firmy Falck.........którzy zarabiają grosze(ok.600 zł) i są traktowani jak zło konieczne.Firma,która przynosi duże zyski wyzyskuje swoich pracowników,bo trudno nie nazwać jałmużną tego co dyrekcja nazywa pensją.Żeby chociaż ta jałmużna była wypłacana w terminie!! Cieszę się,że moja współpraca z firmą już się skończyła... Odpowiedz Link Zgłoś