Dodaj do ulubionych

dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Papieża?

12.06.06, 19:15
może nie wszyscy, ale takie mendy pokroju posłanki Senyszyn?
o co im chodzi? co ich tak boli? że dzięki udziałowi Papieża Polaka obalony
został zbrodniczy system komunstyczny i upadła zbrodnicza formacja PZPR?
Widocznie boją się że następczyni zbrodniczej organizacji PZPR czyli SLD też
upadnie dzięki Papieżowi...
Obserwuj wątek
    • exman Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap 12.06.06, 19:19
      Ona nie pasuje nawet do SLD. Czekam aż Piękny Roman spali ją na stosie....
      • Gość: Malgorzata Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap IP: 217.153.6.* 12.06.06, 19:24
        taka prawda że jest tam wiele badziewia m.in. ta pani
        dziwi mnie to że ta partia chce być nowoczesna, liberalna, itd. a nie reaguje na
        takie przejawy dyskryminacji i nietolerancji u siebie, bo to oni ostatnio
        najczęściej krytykują za nietolerancje wszystkich wkoło... co za czerwone badziewie
      • Gość: er Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:35
        Ją na stos!?
        Wyobrażasz sobie ten fetor na całą Polskę, to bajoro cuchnącej smoły jaka by z
        niej wypłynęła?
    • Gość: dziad Nie bardzo rozumiem te Twoja histerie... IP: 195.175.37.* 12.06.06, 19:22
      Powiedziala slowa chyba w dobrym kontekscie? Najbardziej protestuja Ci co
      wczesniej podnosili rece w nazistowskim gescie i na piajckich burdach krzyczeli
      "sieg heil". I gwoli scislosci - skoro forsuje sie zapis o wartosciach
      chrzescijanskich, o wspolnej tozsamosci kulturowej, o humanizmie to nie mozna
      zachowywac sie jakby papiez nalezal tylko do jednej ze stron. Wypowiedzi papieza
      dotyczace homoseksulizmu zawsze byly jednoznaczne ale dalekie od nienawisci i
      ksenofobii czyli tego co glosza niektorzy politycy wystepujacy w mediach - moze
      warto tedy przypominac ze chrzescijanin ma zawsze dawac swiadectwo wartosciom
      chescijanskim - nie tylko wtedy gdy mu pasuje...
      • Gość: czarna żaba Re: Nie bardzo rozumiem te Twoja histerie... IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 19:44
        Ale śliczny bełkocik :) Po prostu świetny :)
        • Gość: H56 były papież to święta krowa ? IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 12.06.06, 20:19
          talibowie i ich kaznodzieje szaleją, he,he.
          • Gość: czarna żaba Re: były papież to święta krowa ? IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:48
            Dzisiaj świętymi krowami są esbecy.
            • Gość: H56 Re: były papież to święta krowa ? IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 15.06.06, 17:02
              oraz donosiciele w sutannach
          • player-1 oby tylko się w mediach brukowych na tle chłopców 12.06.06, 20:49
            kto szaleje?
            jak już to wy, hehe, tacy jak ty i twoi zdesperowani SLDowscy wodzowie na
            burdelowej paradzie, oby tylko się w mediach brukowych na tle chłopców z
            różowymi kokardeczkami pokazać, hehehe, ale żałosne to jest
            • Gość: sprawiedliwy Re: oby tylko się w mediach brukowych na tle chło IP: *.system.szczecin.pl 12.06.06, 21:07
              player-1 napisał:

> pis ci płaci za wklepywanie tego ?
              > czy tak sam z siebie... ?
              • player-1 Re: oby tylko się w mediach brukowych na tle chło 12.06.06, 21:17
                dumny jesteś z siebie i swojej małej manipulacji?
                popisujesz się trikami przed swoim żywicielem?
                typowe dla tych co mają płacone przez ludzi takich jak towarzysz TW Robert...
                • Gość: dziad player-1 IP: *.hypode.net / *.hypode.net 14.06.06, 23:50
                  GAME OVER...
            • Gość: dziad masz klopoty jakies? skorzystaj z pomocy fachowca IP: *.hypode.net / *.hypode.net 14.06.06, 23:49
              j.w.
              a strzelanie po oczach wyzwiskami sobie daruj - mierzi mnie mentalnosc Kalego -
              Twoja mentalnosc i Tobie podobnych...
          • Gość: dziad No coz - jako narod mamy doswiadczenia w IP: *.hypode.net / *.hypode.net 14.06.06, 23:52
            kulcie jednostki - kiedys Stalin, teraz Wojtyla i Ratzinger...
        • Gość: dziad Napisz cos lepszego - krytykowac IP: *.hypode.net / *.hypode.net 14.06.06, 23:47
          potrafi byle dupek w tak isposob - belkot czy nie to prawda - zawlaszczanie
          papieza jest faktem - skoro narzuca sie takie wartosci to trzeba liczyc sie z
          tym ze beda wykorzystywane i juz... a nie plakac i kwekac.
          btw
          faceci w sukienkach (ksieza) to chyba tez dewianci...
    • Gość: easy Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap IP: *.chello.pl 12.06.06, 20:54
      zamiast sie ślinić niech autor wątku napisze o konkretnych przejawach nienawiści
      konkretnych przedstawicieli sld. bo znowu wychodzi z tego polakowaty zlew
      niedobrych emocji (nienawiści właśnie).
      • boszorkany eee tam 12.06.06, 22:36
        ..trudno pisać o konkretach...lepiej sobie poujadać....
        i obrażać mniejszości...
        ale na pocieszenie..player-1 reprezentujesz taki poziom, że nie masz się czego
        obawiać.. żaden pedał ani nikt przy zdrowych zmysłach Twoją dup.. się nie
        zainteresuje...
        ..nie ma czym....
        • player-1 precz z burdelowymi paradami 12.06.06, 23:45
          zdziwiłbyś się, bo nie jeden się interesował, tak to z tymi homosiami już jest,
          ale nie dam im się...

mam nadzieję, że w Szczecinie w najbliższym czasie nie będę musiał oglądać
          żadnej burdelowej parady, zorganizowanej przez bezpartyjnych ludzików z
          młodzieżówki SLDowskiej i Unii Woldości... Już widze lokalnych politykierków
          "walczących o wolność i demokrację" w różowych gaciach paradujących po Wojska
          Polskiego...
          • Gość: Doradca a co takiego złego ta Senyszyn powiedziała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:23
            To jest wolnośc słowa i poglądów czy nie. Ja tam czekam polską Ciciolinę w
            parlamencie a ten szef geyów powinien bez wątpienia być w sejmie
          • Gość: dziad jutro tez beda parady - burdelowe faceci w ... IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 00:01
            sukienkach... kazdy wie ze seminaria to oazy dla homoseksualisotw i pedofilow...
            ale czego oczekiwac - skoro lataja faceci w sukienkach, rak uczciwa praca sobie
            nie pobrudza i zyja pasozytujac na ludziach... Wstyd zeby zdrowy, dorosly chlop
            tak pasozytowal ...
            • swantevit Re: jutro tez beda parady - burdelowe faceci w .. 15.06.06, 00:03
              Gość portalu: dziad napisał(a):
              sukienkach... kazdy wie ze seminaria to oazy dla homoseksualisotw i pedofilow..
              ale czego oczekiwac - skoro lataja faceci w sukienkach, rak uczciwa praca sobie
              nie pobrudza i zyja pasozytujac na ludziach... Wstyd zeby zdrowy, dorosly chlop
              > tak pasozytowal ...
              ''''''''''''''''
              a teraz, dziad, powiedz czys ty nie komuch?...
              • Gość: dziad Jezus to byl komuch pierwszej wody! IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 00:22
                glosil idealy komunistyczne... ba propagowal komuny - chcrzescijanie zyli w
                komunach - taki z Niego lewak-komunista byl.
                a gdzie mnie do komuchow - co ja chce sie samochodem, chata czy kobieta z kims
                dzielic? To ze pisze wyraznie ze wstyd by dorosly, zdrowy chlop byl utrzymywany
                przez kobiety to nie czyni mnie komuchem... Komuch to ktos kto mowi - wszystko
                ma byc wspolne, kazdemu po rowno, gospodarka ma byc calego narodu itd... czy ja
                tak napisalem?
                A taki np muzulmanin to tez komuch? albo agnostyk? - znaczy sie albo jest sie
                katolikiem albo komuchem... no to gratuluje wiedzy i bez dalszych komentarzy...
                No a parada facetow w sukienkach bedzie dzis faktem - biegaja, poubierani jak
                baby, ufiokowani w ornaty... fuj...
                • swantevit Re: Jezus to byl komuch pierwszej wody! 15.06.06, 00:23
                  ja tylko tak, z ciekawosci...
                  • Gość: dziad z ciekawosci... akurat... IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 00:26
                    Ty za cwany jestes - wiesz ze tak pytajac stawiasz pewne teze i nakladasz na
                    mnie obowiazek tlumaczenia sie... tyle ze ze mnie taki komunista jak z WC liberal...
    • Gość: andreas nieprawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 01:39
      nieprawda, bo własciwie na drugi dzień w TV Ryszard Kalisz
      przeprosił za słowa posłanki!
      Nieprawda, bo jak wiem wielu SLDowców jeździło do Papieża JPII...

Ten podział juz chyba nie przebiega partyjnie...

• Gość: H56 prawica paraduje z homkami w sukienkach IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 13.06.06, 08:02
        i to nie przeszkadza ? pedał Petz, witał B16 wraz z członkami prawicowego rządu
        • zona.pijaka [...] 13.06.06, 08:44
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: czarna żaba Re: prawica paraduje z homkami w sukienkach IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:02
          Sukienki to jeszcze nic. Gdyby nie ta twoja biała pałka przy pasie, to byś dzisiaj był bezdzietny :)))
    • Gość: Jasio Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap IP: *.globalconnect.pl 13.06.06, 09:37
      Nie upadnie, nie upadnie. Pan Bóg od stworzenia człowieka czuwa, by w
      odpowiedniej proporcji pojawiali się na tym padole ludzie mający "serca" po
      prawej i po lewej stronie. Gdyby było inaczej, na Ziemii byłoby ustawiczne
      piekło, czyli permanentne przypiekanie ogniem albo notoryczne wywózki na
      Syberię.Pozostaje więc takie szarpanie jednych przez drugich, raz w imię
      miłości bliźniego, raz pod sztandarami sprawiedliwości społecznej. A że przy
      okazji lecą określenia typu "menda", to nic nie szkodzi. W końcu wszyscy
      prędzej czy później pójdą do spowiedzi i będą rozgrzeszeni. Spotkamy się w
      niebie i wszyscy będziemy się kochać.
      • Gość: H56 dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza ? IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 13.06.06, 19:46
        W końcu wszyscy
        prędzej czy później pójdą do spowiedzi i będą rozgrzeszeni. Spotkamy się w
        niebie i wszyscy będziemy się kochać.

< spowiedź, to wymysł dpnosicieli z kościoła rzymskiego. Poza tym, nie wszyscy
        są katolikami.
        • Gość: czarna żaba Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:48
          Jasne, że nie wszyscy. Chociaż trzeba przyznać, że wielu esbeków tak.
          • Gość: H56 Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 13.06.06, 20:23
            wolałbym być esbekiem niż meszczyzom w sukience
            • player-1 Idź do szkoły ciemniaku, ty analfabeto jeden. 13.06.06, 22:03
              Idź do szkoły ciemniaku,
              ty analfabeto jeden.

Gość portalu: H56 napisał(a):

> wolałbym być esbekiem niż meszczyzom w sukience
              • Gość: H56 Re: Idź do szkoły ciemniaku, ty analfabeto jeden. IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 14.06.06, 20:49
                czego się cioto w sukience wyrywasz ? nawet aluzji nie potrafisz zrozumieć
            • schutzengel1 Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza 13.06.06, 22:04
              nie moje , ale się zgadzam.
              'Z tego, co spotkało posłankę JoannęSenyszyn, wynika, że słów ppapieża JPII
              nie wolno cytować ani tym bardziej parafrazować nigdy i nigdzie. Każdy, kto
              nawiąże do papieskiego nauczania, może godzić w nowy kult jednostki'

• Gość: ja_aska Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:38
                a o co to pultanie prawicowców?
                • boszorkany Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza 14.06.06, 18:40
                  Gość portalu: ja_aska napisał(a):

> a o co to pultanie prawicowców?

a nie wiesz, że prawicowcy tylko się pultają...cóż innego mogliby robić?..
                  tolerancji - brak, konkretnych argumentów - brak
                  muszą się pultać, inaczej nie mieliby o czym rozmawiać ;)
                  • ja_aska Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza 14.06.06, 18:53
                    to wiem. ale o co tym razem?
                    • Gość: H56 Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 14.06.06, 20:43
                      jaka to prawica ? to zwykłe zabużańskie katolactwo
              • Gość: dziad Tak naprawde to nie byly slowa Wojtyly ale IP: *.hypode.net / *.hypode.net 14.06.06, 23:54
                slowa z Nowego Testamentu...
            • Gość: czarna żaba Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.06, 21:03
              Mówisz - masz :))))
              • Gość: ja_aska Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 21:05
                to o co chodzi?
                • Gość: czarna żaba Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.06, 22:41
                  Heniu wie.
                  • ja_aska Re: dlaczego wszyscy muszą kochać byłego papieza 14.06.06, 22:57
                    henio nie pyszczy tylko czarni w cos nawalaja. a ja pytam o powód.
                • Gość: andreas chodzi jak zawsze o słowa... Asiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:59
                  słowo za duzo...

Pani parafrazowała Papieża słowa.... mozna rzec o słowo za duzo!
                  • Gość: ja_aska Re: chodzi jak zawsze o słowa... Asiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:16
                    a to zakazane?
                    • swantevit sie cackaja z lolkiem jak z jajkiem! 14.06.06, 23:26
                      glupie to jak jakas glupia ci.. produkuje sie w zlym stylu, ale lolek nie moze
                      pozostawac poza zasiegiem satyrykow i krytykow.
                      • Gość: ja_aska Re: sie cackaja z lolkiem jak z jajkiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:28
                        wyraźniej proszę: ktos zacytował papcia i czarni się oburzają? czemu? niewolno?
                        • Gość: dziad Karol cytowal Nowy Testament, Senyszyn IP: *.hypode.net / *.hypode.net 14.06.06, 23:58
                          uzyla w podobny sposob tyc slow no i zbrukala jes swa lewacka morda - bo bluznic
                          blizniemu ma prawo tylko prawdziwy polak - katolik, tylko on ma prawo
                          zlorzeczyc, krasc...
                          obmierzla mentalnosc Kalego, geby pelne frazesow o patriotyzmie, Bogu,
                          ojczyznie, wychowaniu... a realia...
                          W kazdym razie w Konstytucji ma byc odwolanie do Boga ale ateistom, agnostykom i
                          innowiercom nie wolno mowic z wykorzystaniem slow Boga...
                          • Gość: H56 wole Senyszyn od cukiereczka Wierzejskiego IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 15.06.06, 00:02
                            ta baba , to jak chłop z jajami
                            • Gość: ja_aska Re: wole Senyszyn od cukiereczka Wierzejskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:11
                              ja zrozumiałam, że ktos uzył słów papcia a tu dowiaduję się, że boga? nonono
                              jaki awans.
                              • Gość: dziad a dyc wsystko lod Boga sien wzienlo! IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 00:24
                                jak mowia ukochani przez Karola gorale (gorole)...
                            • Gość: andreas Re: wole Senyszyn od cukiereczka Wierzejskiego IP: *.centertel.pl 15.06.06, 00:12
                              dla mnie po głosie, to jak gej z jajnikami bardziej...
                              • Gość: dziad oj racje masz swieta... IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 00:24
                                piskliwa jest niemozliwie...
    • edico Re: Bardzo nierozważnie to interpretujesz 15.06.06, 04:36
      Nie chcę wnikać z jakich to przyczyn, ponieważ jest to kwestia konkretnej oceny
      zjawisk a nie milości czy nienawiści. Rozumiem, że w katolicyźmie jest to
      wyssane juz z mlekiem matki, że kto ma odwagę mieć nieco inne spojrzenia na
      fakty w sposób niezgodny z proboszczowską interpretacją, musi być od razu
      nienawistnym wrogiem. Niestety, nadal nie jest to kwestia faktów a ich takiej a
      nie innej zaindoktrynowanej interpretacji wyznawania jedynie słusznej racji bez
      szans na samodzielne myślenie. Zapewne oburzasz się juz w tym miejscu.

Ale po woli.

Po pierwsze - skoro tak wierzysz papiezowi, to jesteś zapewne przekonana o jego
      jednakowej miłości do wszystkich ludzi negującej zachowania negatywnie oceniane
      nie tylko w etyce kościelnej. Jak zatem potraktujesz udowodniony fakt ukrywania
      w podwatykańskiej parafii księdza misjonarza, który spalił w swoim kościele 2000
      wiernych w Ruandzie i którego inspektorzy MTS poszukiwali przez 15 lat. Zgłosił
      się niby samodzielnie po zagrozeniu zastosowania daleko idących sankcji w
      stosunku do organizacji, w której służył i działał. Zakonnice winne zupełnie
      innego ludobójstwa na tym samym terenie już zostaly skazane. Czy sądzusz, że
      papiez o tym nie wiedział?

Podrugie - JP2 wielokrotnie skrytykował w swych ekspoze prawa człowieka
      uzurpując sobie tradycyjne uprawnienia o własnych decyzjach w tych sprawach w
      imieniu Boga. Czyli co - wg. jego (powielanej zresztą opinii innych papiezy)
      inkwizycja była realizacją praw czlowieka w imieniu Boga?

Po tzrecie - JP2 rozwalił tzw teologię wyzwolenia w Ameryce łacińskiej zbliżając
      sie nieporównywalnie bardziej w kierunku się bardziej w kierunku interesów
      Watykanu niż cierpiącej w tym systemie ludności.

Po czwarte - odwiedzając w 500-letnią rocznicę odkrycia ASmeryki ani słowem nie
      wspomniał o losach Indian rozwodząc się nad tym, ile dobrego przyniósł im
      katolicyzm. czyli co? Pochwała Konkwisty?

Po piąte - pozorny i nie szczery ekumenizm, co przyniosło gwałtowne pogorszenie
      się stosunków z hinduizmem (patrz jego "Dominus Jesus")

Po szóste - umacnianie absolutyzmu (patrz "Humanie vitae") zrównując decyzje
      papieskie z mocą zapisów biblijnych wzmacniając jednocześnie organizacyjnie
      cenzurę papieską. Swoją wymowę mają w tym zakresie jego "Ten, kto wypiera się
      biskupa, wypiera się Boga". Gocłowski, Michalik, Paetz i wielu innych tylko na
      terenie naszego kraju są doskonałym odzwierciedleniem jego tak pięknie przecież
      głoszonych intencji.

Po siódme - paranoidalny zakaz antykoncepcji niosący za sobą miliony
      smiertelnych ofiar w Afryce dla jakiegoś tam jego idea fix.

Po ósme - kościelny zakaz aborcji. Rownież jestem przeciwko aborcji przyjmując
      założenie, że katolicki też Bóg chciał, żeby człowiek żył. Ale kiedy widzę ludzi
      borykających się ze swoimi olbrzymimi problemami, to wiem o tym, że
      sprzeciwianie się aborcji jest przeciwko tym ludziom. Niestety, dla tego Boga na
      ziemi przyjecie do świadomości takich niuansach bylo niemożliwe.

Po dziewiąte - utrzymywanie fikcyjnego celibatu przy jednoczesnym konsekwentnym
      egzekwowaniu obowiązku ukrywania wszelkich kościelnych pedofili przed państwowym
      wymiarem sprawiedliwości. Oceń to sobie same tym bardziej, że Też jestem
      przeciwko aborcji. Bóg chciał, żeby człowiek żył. Ale kiedy widzę ludzi
      przychodzących do mnie ze swoimi olbrzymimi problemami, to wiem, że
      sprzeciwiając się aborcji byłbym przeciwko tym ludziom. Niestety, dla papieża
      mówienie o takich niuansach jest niemożliwe.
      Tym bardziej, że w roku 1986 było ok. 10.000 żonatych księży katolickich,
      których nie pozbawiono uprawnień kapłańskich ze względu na brak zastępców dla
      ich parafii (nie miał by kto ściągać podatków od czasu należnego do Boga – hi).

Po dziesiąte - postępowanie przeciw prawom gloszonej moralności - jw. Tajny
      dokument kościoła "INSTRUCTIO DE MODO PRCEDENDI IN CAUSIS SOLLICITATIONIS"
      dopełnia reszty.

Po jedenaste - archaiczna teologia oparta na w swej konstrukcji na medialnym
      tourne godnym katolicyzmu filipinskiego, przez co stała się po prostu nie do
      zaakceptowania dla ludzi myślących. W tej kwestii faktycznie powrócił do źródeł
      sprzed dwóch tysięcy lat lansując bardziej igrzyska, niz jaka kolwiek strawę
      duchową.

Po dwunaste - masowa produkcja świętych metodą Stachanowca. Komu i czemu to
      miało słuzycc pozostawiam do własnego rozważena. W kazdym bądź razie dokonał
      tego więcej, niż wszyscy innin papieże w ciągi całego 1000-lecia.

Po trzynaste - co najmniej kontrowersyjne wyświęcania. O dywagacjach na temat
      Piusa XII czy Wyszyńskiego już nie wspomnę.

Po czternaste - doprowadzenie do absurdu kultu św. Maryi. Jest to kolejny dowód
      na dowolną interpraetacje źródeł szerzonej głoszonej wiary.

Po pietnaste - szerzenie kultu zdrajcy Stanisława. Czczony jest on jako patron
      Polski, podczas gdy właśnie on zdradził władcę Polski (m.in. Gall Anonim)

Po pietnaste - działalność antysoborowa JP2. Po prostu nie byłzdolny do
      kontynuowania kursu głębokich przemian związanych z Vaticanum II. "Zamiast
      kontynuować tę ryzykowną drogę, papież postanowił ów proces w dużej mierze
      zahamować" (The Economist). Podobnie uważa również Bernardo Valii na łamach "La
      Republica": "Jan Paweł II stara się powstrzymać nurty soborowe, które mogły by
      obalić hierarchię Kościoła katolickiego."

Dla czego to wszystko było możliwe. Odpowiedź jest bardzo prosta co i
      zadziwiająca. Tego typu działania były moiżliwe tylko w środowisku noszącym
      cechy tzw. pokolenia JP2.

Dla tego dziewcze, zanim zaczniesz co kolwiek komuś imputować, skonfrontuj swoje
      parafialne wrażenia z rzeczywistością na jawie.

• Gość: H56 o klechach na wesoło IP: *.comnet.krakow.pl / 195.150.112.* 15.06.06, 08:31
        www.sadurski.com/gify/dowcipy-wyborcze1.htm
    • xxtoja za to francuzi papieża honorują 15.06.06, 10:12
      Plac przed słynną gotycką katedrą Notre Dame w Paryżu będzie nosił imię papieża
      Jana Pawła II - zadecydowała we wtorek rada miejska stolicy Francji

Radni zgodzili się, że nie będzie trzeba zmieniać dotychczasowej nazwy, po
      prostu zostanie ona uzupełniona. Do "Dziedzińca Notre Dame" zostanie dodane po
      myślniku "Plac Jana Pawła II".

Pomysłodawcą uhonorowania jednego z najbardziej prestiżowych miejsc Paryża
      imieniem zmarłego w ubiegłym roku polskiego papieża był wywodzący się z Partii
      Socjalistycznej mer Bertrand Delanoe.

Głosowanie radnych było jednak dalekie od jednomyślności, m.in. dlatego, że
      propozycja zmiany nazwy narusza dotychczasową zasadę nadawania paryskim ulicom
      czy placom imion wielkich ludzi dopiero po pięciu latach od ich śmierci.
      • Gość: ja_aska Re: za to francuzi papieża honorują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 11:46
        siadłam sobie do zaległej prasdówki i nareszcie wiem o co to plucie. żenada. za
        cytat na stos. k..urwa do czego to doszło.
      • Gość: dziad Ale po smierci a nie za zycia... IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 12:52
        to mam zal do Karola Wojyly - mogl wyraznie zazadac by za Jego zycia nie
        nadawano Jego imienia zadnym placom czy ulicom, by nie budowano Mu pomnikow...
        coz widac On tez nie byl wolny od stosowania podwojnych standardow w zyciu...
        • Gość: ja_aska Re: Ale po smierci a nie za zycia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 13:17
          każdy jest próżny
          • Gość: dziad Proznosc... IP: *.hypode.net / *.hypode.net 15.06.06, 23:20
            no coz... jest grzechem... proznosc to bliska siostra pychy... ale co tam... w
            koncu od dawna wiadomo ze co innego mowia dostojnicy kosciola a co innego
            robia... w koncu sa tylko ludzmi...
    • Gość: oto Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 15:12
      miniurl.pl/long
      • Gość: ja_aska Re: dlaczego SLDowcy aż tak bardzo nienawidzą Pap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 15:45
        wierzysz w "protokoły"?
    • xxtoja jeszcze o meru Paryża i geju Bertrand Delanoe 16.06.06, 09:22
      Wybierając na patrona polskiego papieża, władze miasta odstąpiły od zasady, w
      myśl której ulicy czy placowi w Paryżu można nadać imię znamienitej postaci
      dopiero po upływie pięciu lat od jej śmierci. Z inicjatywą wystąpiła rządząca
      prawicowa Unia na rzecz Ruchu Ludowego (UMP)przed 15 miesiącami, tuż po śmierci
      Ojca Świętego. Projekt zgłosił jednak osobiście mer Paryża, nieskrywający swego
      homoseksualizmu socjalista Bertrand Delanoe. Tuż przed wtorkowym posiedzeniem
      rady miejskiej przyznał, że "nigdy nie zgadzał się z Janem Pawłem II w
      kwestiach społecznych i obyczajowych". Uznał jednak "historyczne zasługi"
      zmarłego papieża dla dzieła dialogu chrześcijan z Żydami i muzułmanami, jak
      również jego rolę w odzyskaniu wolności przez kraje Europy Środkowo-Wschodniej.

...
      sympatycy i członkowie sld wtydźcie się za swoich połów i
      eurodeputowanych!!!!!!!!!!
      • Gość: dziad Co tylko potwierdza ze mam racje sprzeciwiajac IP: *.hypode.net / *.hypode.net 16.06.06, 13:40
        sie probom zawlaszczania tradycji i wartosci chrzescijanskich przez jedynie
        slusznych i prawych katoliko-narodowo-prawicowych....
        • edico Re: Co tylko potwierdza ze mam racje sprzeciwiaja 16.06.06, 23:32
          Czy jest jeszcze coś, czego nie chceli by zawłaszczyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka