Dodaj do ulubionych

Zapomnial wół...

IP: *.rajsat.pl 22.01.03, 10:27
Na początek cytat:

"...Dodatkowo zbulwersował nas komunikat nadany przez telewizję 16 grudnia,
który informował o wydarzeniach w Gdańsku i Gdyni w następujący sposób:
wykorzystując sytuację, jaka wytworzyła się wśród załogi Stoczni Gdańskiej,
elementy awanturnicze i chuligańskie, nie mające nic wspólnego z klasą
robotniczą zdemolowały i podpaliły kilka budynków publicznych i obrabowały
kilkadziesiąt sklepów. W wyniku starć spowodowanych przez chuliganerię 6
osób zostalo zabitych, a kilkadziesiąt ciężko rannych. Konieczne w tych
warunkach stosowne kroki władz doprowadziły do rozgromienia elementów
awanturniczych oraz przywrócenia porządku w mieście.

To sprowadzanie robotniczego protestu do wybryków chuligańskich niesłychanie
nas bulwersowało i powodowało nasz spontaniczny bunt.

Działalność nie została zakończona, nie jest bezczynny. Włączył się w obronę
Stoczni Szczecińskiej i wszystkich upadających przedsiębiorstw. Na jego
wniosek powstał Komitet Protestacyjny Stoczni Szczecińskiej oraz
Ogólnopolski Komitet Protestacyjny w celu obrony upadających zakładów pracy."
-----------------------------------------------------------------------------

To powyżej pozostawię bez komentarza - bo po co...

Dzis w PR Szczecin pan Prezydent był łaskaw stwierdzić, że manifestacja była
sterowana przez ludzi którzy chca zrobić na tym pieniądze, że było to
wcześniej przez nich przygotowane i ukartowane, o czy świadczy chociażby to,
że przyjechali do Szczecina ludzie z innych miast.

Otóż oświadczam, że faktycznie manifestację przygotowałem wcześniej razem z
grupą moich przyjaciół, zaprosiłem także do współpracy kibiców Legii
Warszawa, a nasz protest popierają kibice (i nie tylko) z całej Polski -
nawet z Poznania), o czym Pan Prezydent, Rada Miasta, media i mieszkańcy
Szzcecina oraz kraju byli odpowiednio wcześniej poinformowani.
To Pan Prezydent obiecał na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta, że sprawę
załatwi niezwłocznie, dając sobie maksymalnie 10 dni, a Rada zobligowało go
do przedstawienia wyników swoich przemyśleń do dnia 20.01. Może się mylę???

Oświadczam również, ze Prezydent miasta Szczecina kłamie* lub myli się*
(*niepotzrebne skreślić), twierdząc, że za manifestacją stali ludzie chcący
zarobić jakieś tajemnicze pieniądze. Nigdy nie brałem od nikogo żadnych
pieniędzy i nie dam się nikomu manipulować - niezależnie od tego czy jest
niezależny, społeczny, prawicowy, lewicowy czy ze środka.
Jestem kibicem klubu będącego w tragicznej sytuacji z winy Miasta - więc
proszę nie zwalać sprawy na poprzedników. jeżeli się coś obiecuje - nawet w
polityce - to obietnic tych należy dotrzymywać.
Nie popieram i odcinam się od wydarzeń jakie miały miejsce PO DEMONSTARCJI.
Ale postawmy sobie jasno pytanie: KTO ODPOWIADA ZA TO, ŻE MŁODZI LUDZIE
ZNALEŹLI SIĘ NA ULICY??? My, organizatorzy manfestacji, czy politycy swoimi
3 letnimi gierkami...
Panie Prezydencie!!!! Obiecywał Pan, że do 20.01 podjęte zostaną decyzje na
tak, lub na nie - w sprawie przekazania do SSA gruntów. Tymczasem nie był
Pan nawet obecny na poniedziałkowych negocjacjach.
Bezsilność rodzi złość
Złość rodzi frustarcję
Frustracja rodzi gniew
Gniew rodzi agresję.
Pan o tym zapomniał - polecam gorąco lekture Pańskieh biografi zawartą w
powyższym liście...

RAFek
Pogoń Walcząca
100%EG
Obserwuj wątek
    • Gość: baba Porównanie nie na miejscu IP: 212.14.60.* 22.01.03, 10:39
      Porównanie protestów ulicznych o wolnośc i demokrację przeciwko komunizmowi do
      protestu kibiców delikatnie pisząc nie jest na miejscu.
      • hsps Re: Porównanie nie na miejscu 22.01.03, 10:52
        Gość portalu: baba napisał(a):

> Porównanie protestów ulicznych o wolnośc i demokrację przeciwko komunizmowi
        > do protestu kibiców delikatnie pisząc nie jest na miejscu.
        Ja tego nie zrozumiałem jako porównania jakościowego wydarzeń tylko jako
        pokazanie, że ktoś kto walczył z metodami komunistycznymi sam je dzisiaj używa.
        ( w wypadku J. żaden dziw, zawsze na "usługach")

Nawiasem mówiąc nie wiesz ilu wówczas było "dla rozróby", mieszkałem w centrum
        i ilość zdemolowanych i obrabowanych sklepów była wielokrotnie wyższa niż
        teraz. Tak i teraz są ci którym zależy na "wolności i demokracji (Pogoni) i są
        ci którym zależy na zadymie. Wówczas sprowadzano wszystko do zadymowców i J.
        próbuje teraz identycznej techniki. I tu RAFek ma rację.
        • Gość: mickey WOLNOSC I DEMOKRACJA POGONI ??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 11:00

> Nawiasem mówiąc nie wiesz ilu wówczas było "dla rozróby", mieszkałem w
          centrum
          > i ilość zdemolowanych i obrabowanych sklepów była wielokrotnie wyższa niż
          > teraz. Tak i teraz są ci którym zależy na "wolności i demokracji (Pogoni) i

> ci którym zależy na zadymie. Wówczas sprowadzano wszystko do zadymowców i J.
          > próbuje teraz identycznej techniki. I tu RAFek ma rację.

A COZ TO ZA NOWY FRAZES? I NIBY CO TO MA OZNACZAC? BZDURY WYGADYWANE PRZEZ
          PSEUDO-POLITYKIEROW Z PSEUDO-POGONI WALCZACEJ PRZECHODZA WSZELKIE GRANICE?
          CZY WY WIECIE CHOCIAZ O CO WAM CHODZI? Z WOLNOSCI I DEMOKRACJI NIE BARDZO
          POTRAFILISCIE SKORZYSTAC CHOCIAZBY PODCZAS OSTATNICH WYBOROW WIEC PISANIE
          TAKICH TEKSTOW PO PROSTU NIE PRZYSTOI. CZY ZADYM MUSI BYC ZAWSZE JEDYNYM
          NARZEDZIEM WALKI O SWOJE RACJE?
        • Gość: baba HSPS- Porównanie nie na miejscu IP: 212.14.60.* 22.01.03, 11:00
          hsps napisał:

> Gość portalu: baba napisał(a):
          >
          > > Porównanie protestów ulicznych o wolnośc i demokrację przeciwko komunizmow
          > i
          > > do protestu kibiców delikatnie pisząc nie jest na miejscu.
          > Ja tego nie zrozumiałem jako porównania jakościowego wydarzeń tylko jako
          > pokazanie, że ktoś kto walczył z metodami komunistycznymi sam je dzisiaj
          używa.
          >
          > ( w wypadku J. żaden dziw, zawsze na "usługach")
          >
          centrum

> próbuje teraz identycznej techniki. I tu RAFek ma rację
          Kazde protesty jak lep na muchy przyciągają szumowiny.
          Dwa argumenty:
          1. Tamtych łobuzów ( a byli) prowokowało SB a tv filmowała aby z robotniczych
          protestów zrobić "warcholstwo". Pamiętasz to określenie? Ja tak.
          2. Cel rozlewu krwi nawet przez menty (prowokowane). Tam wolnośc tu jakiś klub
          sportowy.
          W tamtych czasach nie było naszych radnych. Teraz kibice mają swoich radnych,
          instytucję referendum itd itd
          Rozumiem Twój pogląd ale nie zgadzam się z nim. Co Ty na moje argumenty?
        • Gość: baba HSPS- Porównanie nie na miejscu IP: 212.14.60.* 22.01.03, 11:01
          hsps napisał:

>
          > > Porównanie protestów ulicznych o wolnośc i demokrację przeciwko komunizmow
          > i
          > > do protestu kibiców delikatnie pisząc nie jest na miejscu.
          > Ja tego nie zrozumiałem jako porównania jakościowego wydarzeń tylko jako
          > pokazanie, że ktoś kto walczył z metodami komunistycznymi sam je dzisiaj
          używa.
          >
          > ( w wypadku J. żaden dziw, zawsze na "usługach")
          >
          centrum

> próbuje teraz identycznej techniki. I tu RAFek ma rację
          Kazde protesty jak lep na muchy przyciągają szumowiny.
          Dwa argumenty:
          1. Tamtych łobuzów ( a byli) prowokowało SB a tv filmowała aby z robotniczych
          protestów zrobić "warcholstwo". Pamiętasz to określenie? Ja tak.
          2. Cel rozlewu krwi nawet przez menty (prowokowane). Tam wolnośc tu jakiś klub
          sportowy.
          W tamtych czasach nie było naszych radnych. Teraz kibice mają swoich radnych,
          instytucję referendum itd itd
          Rozumiem Twój pogląd ale nie zgadzam się z nim. Co Ty na moje argumenty?
          • Gość: RAFek Re: HSPS- Porównanie nie na miejscu IP: *.rajsat.pl 22.01.03, 11:20
            > Kazde protesty jak lep na muchy przyciągają szumowiny.
            > Dwa argumenty:
            > 1. Tamtych łobuzów ( a byli) prowokowało SB a tv filmowała aby z
            robotniczych
            > protestów zrobić "warcholstwo". Pamiętasz to określenie? Ja tak.
            > 2. Cel rozlewu krwi nawet przez menty (prowokowane). Tam wolnośc tu jakiś
            klub
            > sportowy.
            > W tamtych czasach nie było naszych radnych. Teraz kibice mają swoich
            radnych,
            > instytucję referendum itd itd
            > Rozumiem Twój pogląd ale nie zgadzam się z nim. Co Ty na moje argumenty?

Zgadzam się z nimi - na zadymie nie byłem, nie rzucałem kamieniami, nie wiem
            co i jak robiła policja. Jest demokracja - zorganizowaliśmy LEGALNĄ
            MANIFESTACJĘ, aby wyrazić swój protest wobec braku konstruktywnych działań w
            stosunku do naszego klubu. Piszesz: "Tam wolnośc tu jakiś klub
            sportowy." Odpowiadam Ci, że nie jakiś - tylko mój klub. Mój i tysięcy tych
            ludzi którzy byli na placu pod pomnikiem... Klub Floriana Krygiera, Radka
            Majdana, Leszka Wolskiego - NASZ.
          • hsps Re: HSPS- Porównanie nie na miejscu 22.01.03, 11:32
            > Kazde protesty jak lep na muchy przyciągają szumowiny.
            > Dwa argumenty:
            > 1. Tamtych łobuzów ( a byli) prowokowało SB a tv filmowała aby z robotniczych
            > protestów zrobić "warcholstwo". Pamiętasz to określenie? Ja tak.

No więc mogę jeszcze dzisiaj z pamięci wymienić sąasiadów z ulicy Sląskiej,
            którzy w grudniu 1970 tuzinami przynosili kartony wyniesione ze sklepów - i dam
            sobie rękę obciąć, że akurat tego towarzystwa nie musiało prowokować SB.
            Prowokacją było wyciągnięcie stoczniowców na ulicę, co 10 lat później się nie
            udało. Nie wszystko jest albo czarne albo białe.
            Dzisiaj podobnie.
            Jestem przeciwko potępianiu w czambuł, ci którzy rozrabiali powinni zostać
            ukarani. Kropka.

> 2. Cel rozlewu krwi nawet przez menty (prowokowane). Tam wolnośc tu jakiś
            > klub sportowy.
            > W tamtych czasach nie było naszych radnych. Teraz kibice mają swoich radnych,
            > instytucję referendum itd itd
            > Rozumiem Twój pogląd ale nie zgadzam się z nim. Co Ty na moje argumenty?

Kibice nie mają swoich radnych bo jakby mieli toby sprawa klubu już dawno była
            załatwiona.
            • spokojny Kibice mają radnych 22.01.03, 15:01
              hsps napisał:

> > Kazde protesty jak lep na muchy przyciągają szumowiny.
              > > Dwa argumenty:
              > > 1. Tamtych łobuzów ( a byli) prowokowało SB a tv filmowała aby z robotnicz
              > ych
              > > protestów zrobić "warcholstwo". Pamiętasz to określenie? Ja tak.
              >
              > No więc mogę jeszcze dzisiaj z pamięci wymienić sąasiadów z ulicy Sląskiej,
              > którzy w grudniu 1970 tuzinami przynosili kartony wyniesione ze sklepów - i
              dam
              >
              > sobie rękę obciąć, że akurat tego towarzystwa nie musiało prowokować SB.
              > Prowokacją było wyciągnięcie stoczniowców na ulicę, co 10 lat później się nie
              > udało. Nie wszystko jest albo czarne albo białe.
              > Dzisiaj podobnie.
              > Jestem przeciwko potępianiu w czambuł, ci którzy rozrabiali powinni zostać
              > ukarani. Kropka.
              >
              > > 2. Cel rozlewu krwi nawet przez menty (prowokowane). Tam wolnośc tu jakiś
              > > klub sportowy.
              > > W tamtych czasach nie było naszych radnych. Teraz kibice mają swoich radny
              > ch,
              > > instytucję referendum itd itd
              > > Rozumiem Twój pogląd ale nie zgadzam się z nim. Co Ty na moje argumenty?
              >
              > Kibice nie mają swoich radnych bo jakby mieli toby sprawa klubu już dawno
              była
              > załatwiona.
              Ja tylko co do punktu drugiego. Kibice mają swoich radnych m.in. Pan Jerzy
              Kobylański z klubu Od Nowa. Miłosnik piłki nożnej i podnoszący te kwestie
              bardzo często. Tak więc zgłaszam przynajmniej jednego radnego za Pogonią.
              A poza tym kto im bronił wystartować i skutecznie uzyskać mandaty w Radzie. Za
              taki pomysł , dzięki mentom z roku 1970 już ich nie zamkną.
      • Gość: RAFek Re: Porównanie nie na miejscu IP: *.rajsat.pl 22.01.03, 11:12

> Porównanie protestów ulicznych o wolnośc i demokrację przeciwko komunizmowi
        do
        > protestu kibiców delikatnie pisząc nie jest na miejscu.

Nie chodzi mi o porówanie walki z komunizmem z naszymi problemami.
        Chuligańskie ekscesy grupy rozwydrzonych młodzieńców PO DEMONSTARCJI - zrzuca
        się na nasze barki, stwierdzając, że doszło do tego z naszej winy. Związek
        przyczynowo-skutkowy jest tu dla wszystkich nieważny... Grunt, że była rozróba
        i jest o czym pisać...
    • Gość: martens A moze bys sie Rafek na poczatek przedstawil? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 10:56
      • Gość: RAFek Re: A moze bys sie Rafek na poczatek przedstawil? IP: *.rajsat.pl 22.01.03, 12:02
        kibic Pogoni z ponad 20 letnim stażem, pomysłodawca akcji Pogoń Walcząca (nie
        mylić z KWW PW), współorganizator manifestacji na Placu Lotników, założyciel
        grupy ultras 100%EG, pomysłodawca i twórca choreografii kartonowej na meczu
        Pogoń-Wisła i Polska-Belgia. Socjolog sportu...
        Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę...
    • Gość: rado Re: Zapomnial wół... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 11:02
      Pnie rafek
      rozumiem ze to ty jestes tym co wystepowal w wiadomosciach, wiec i tak twoje
      nazwisko jest znane wiec do jurczyka mozesz pisac po imieniu.
      co wazniejsze: nie sadzisz ze doszlo do zupelnej kompromitacji ogranizatorow?
      co robilaes w czasie tej zadymy? czy pokryjesz ludziom koszty naprawy sklepow?
      przeciez to czesto byli kibice pogoni. misto zamiast na pogon da napolicje i
      naprawe autobusow.
      tak zle jak ty zkolegami juz dawno pogoni nikt sie nie przysluzyl. jak to
      organizowaliscie dla tej choloty to mysleliscie ze przyjda tylko pomachac
      choragiewkami? teraz wrazenie jest takie ze klub potrzebny jest tylko 2 tys
      chuliganow i gonodorwi do interesu. Kiedy ladnie przeprosisz (bez takich tam
      politycy, sytuacja ogolna itd) i kiedy podasz sie do dymisji? troche honoru
      pozdrawiam rado

Gość portalu: RAFek napisał(a):

> Na początek cytat:
      >
      > "...Dodatkowo zbulwersował nas komunikat nadany przez telewizję 16 grudnia,
      > który informował o wydarzeniach w Gdańsku i Gdyni w następujący sposób:
      > wykorzystując sytuację, jaka wytworzyła się wśród załogi Stoczni Gdańskiej,
      > elementy awanturnicze i chuligańskie, nie mające nic wspólnego z klasą
      > robotniczą zdemolowały i podpaliły kilka budynków publicznych i obrabowały
      > kilkadziesiąt sklepów. W wyniku starć spowodowanych przez chuliganerię 6
      > osób zostalo zabitych, a kilkadziesiąt ciężko rannych. Konieczne w tych
      > warunkach stosowne kroki władz doprowadziły do rozgromienia elementów
      > awanturniczych oraz przywrócenia porządku w mieście.
      >
      > To sprowadzanie robotniczego protestu do wybryków chuligańskich niesłychanie
      > nas bulwersowało i powodowało nasz spontaniczny bunt.
      >
      > Działalność nie została zakończona, nie jest bezczynny. Włączył się w obronę
      > Stoczni Szczecińskiej i wszystkich upadających przedsiębiorstw. Na jego
      > wniosek powstał Komitet Protestacyjny Stoczni Szczecińskiej oraz
      > Ogólnopolski Komitet Protestacyjny w celu obrony upadających zakładów pracy."
      > -----------------------------------------------------------------------------
      >
      > To powyżej pozostawię bez komentarza - bo po co...
      >
      >
      > Dzis w PR Szczecin pan Prezydent był łaskaw stwierdzić, że manifestacja była
      > sterowana przez ludzi którzy chca zrobić na tym pieniądze, że było to
      > wcześniej przez nich przygotowane i ukartowane, o czy świadczy chociażby to,
      > że przyjechali do Szczecina ludzie z innych miast.
      >
      > Otóż oświadczam, że faktycznie manifestację przygotowałem wcześniej razem z
      > grupą moich przyjaciół, zaprosiłem także do współpracy kibiców Legii
      > Warszawa, a nasz protest popierają kibice (i nie tylko) z całej Polski -
      > nawet z Poznania), o czym Pan Prezydent, Rada Miasta, media i mieszkańcy
      > Szzcecina oraz kraju byli odpowiednio wcześniej poinformowani.
      > To Pan Prezydent obiecał na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta, że sprawę
      > załatwi niezwłocznie, dając sobie maksymalnie 10 dni, a Rada zobligowało go
      > do przedstawienia wyników swoich przemyśleń do dnia 20.01. Może się mylę???
      >
      > Oświadczam również, ze Prezydent miasta Szczecina kłamie* lub myli się*
      > (*niepotzrebne skreślić), twierdząc, że za manifestacją stali ludzie chcący
      > zarobić jakieś tajemnicze pieniądze. Nigdy nie brałem od nikogo żadnych
      > pieniędzy i nie dam się nikomu manipulować - niezależnie od tego czy jest
      > niezależny, społeczny, prawicowy, lewicowy czy ze środka.
      > Jestem kibicem klubu będącego w tragicznej sytuacji z winy Miasta - więc
      > proszę nie zwalać sprawy na poprzedników. jeżeli się coś obiecuje - nawet w
      > polityce - to obietnic tych należy dotrzymywać.
      > Nie popieram i odcinam się od wydarzeń jakie miały miejsce PO DEMONSTARCJI.
      > Ale postawmy sobie jasno pytanie: KTO ODPOWIADA ZA TO, ŻE MŁODZI LUDZIE
      > ZNALEŹLI SIĘ NA ULICY??? My, organizatorzy manfestacji, czy politycy swoimi
      > 3 letnimi gierkami...
      > Panie Prezydencie!!!! Obiecywał Pan, że do 20.01 podjęte zostaną decyzje na
      > tak, lub na nie - w sprawie przekazania do SSA gruntów. Tymczasem nie był
      > Pan nawet obecny na poniedziałkowych negocjacjach.
      > Bezsilność rodzi złość
      > Złość rodzi frustarcję
      > Frustracja rodzi gniew
      > Gniew rodzi agresję.
      > Pan o tym zapomniał - polecam gorąco lekture Pańskieh biografi zawartą w
      > powyższym liście...
      >
      > RAFek
      > Pogoń Walcząca
      > 100%EG
      • Gość: RAFek Re: Zapomnial wół... IP: *.rajsat.pl 22.01.03, 11:44
        Gość portalu: rado napisał(a):

> Pnie rafek
        > rozumiem ze to ty jestes tym co wystepowal w wiadomosciach, wiec i tak twoje
        > nazwisko jest znane wiec do jurczyka mozesz pisac po imieniu.
        > co wazniejsze: nie sadzisz ze doszlo do zupelnej kompromitacji
        ogranizatorow?
        > co robilaes w czasie tej zadymy? czy pokryjesz ludziom koszty naprawy
        sklepow?
        > przeciez to czesto byli kibice pogoni. misto zamiast na pogon da napolicje i
        > naprawe autobusow.
        > tak zle jak ty zkolegami juz dawno pogoni nikt sie nie przysluzyl. jak to
        > organizowaliscie dla tej choloty to mysleliscie ze przyjda tylko pomachac
        > choragiewkami? teraz wrazenie jest takie ze klub potrzebny jest tylko 2 tys
        > chuliganow i gonodorwi do interesu. Kiedy ladnie przeprosisz (bez takich tam
        > politycy, sytuacja ogolna itd) i kiedy podasz sie do dymisji? troche honoru
        > pozdrawiam rado
        >
        Drogi kontestatorze - końbinuj, końbinuj - dobrze Ci idzie. Nie byłem ćwoku na
        żadnej zadymie. Zorganizowaliśmy manifestację w jakimś konkretnym celu, gdyż
        ostatnio okazało się, ze po 3 latach politycy nie mją pojęcia nie tylko o co
        chodzi w sprawie Miasto-Pogoń, ale nawet nie wiedzą kim jest pan Les Gondor...
        Nie organizowaliśmy żadnej HOŁOTY, a demonstarcja zakończyła się spokojnie o
        godzinie 17.45 Osobiście z placu zszedłem o 18.30 i udałem się tak jak
        większość kibiców do domu.
        Mógłbym powiedzieć, że gówno mnie obchodzi indolecja szczecińskiej policji -
        która przepuściła zadymiarzy z Placu Lotników via Brama Portowa na ulicę
        Krzywoustego i Plac Kościuszki. NIe mam pojęcia dlaczego akurat w tym kierunku
        pokierowano tłumem - z takimi pytaniami zwróć się do rzecznika policji albo do
        osób odpowiedzialnych za zabezpieczenie LEGALNEJ manifestcji. Nie wiem także
        (znam tylko relacje prasowo-medialne) jak doszło do zadymy. wiem natomiast, że
        kolejny raz zostaliśmy przez polityków oszukani, a zadyma jest dla nich bardzo
        dobrym parawanem za którym mogą ukryć swoją 3letnią indolencję
        BTW - mecenas reprezentujący miasto z Twoich pieniędzy podatnika (w końcu tak
        bardzo się o nie troszczysz) pobiera rocznie ponad 130 000 zł (słownie: sto
        trzydzieści tysięcy) z tytułe reprezentacji Miasta w sprawie negocjacji z SSA.
        Być może tu lezy przyczyna, ze negocjacje trwają 3 lata??? A może to mecenas
        Bartłmiej Sochański, reprezentujący do połudia Miasto jako radny a po południu
        SSA kręcił jakieś lody??? A może kasę na Pogoni chcieli zrobić byli
        viceprezydenci Miasta??? Nie wiem, ale jak nie wiadomo o co chodzi (tak jak w
        przypadku sparwy Pogoni) to na pewno chodzi o pieniądze. Nieprawdaż???

Wszystkich poszkodowanych po zadymie serdecznie przeprosiłem - ukazało się to
        nawet w ogólnopolskiej tv i jest mi z tego tytuły bardzo przykro, że nasze
        działania na rzecz ratowania POgini przysłoniły chuligańskie wybryki. Ale czy
        to nie Ty pisałes po zadymie z Lechem o kilkudziesięciu chuliganach
        demolujących swój stadion, przez co Pogoń upada??? Teraz już nagle w Twych
        postach zrobiło się tych chuliganów i hołoty ponad 2000. Zapewne ucieszy Cię
        fakt że zaliczyłeś do nich nestora szczecińskiej piłki Pana Floriana Krygiera,
        pana radnego Kobylańskiego, Kamrowskiego, Radka Majdana, Siergieja
        Szypowskiego, Stasia Mazuro i wielu innych porządnych ludzi. Niestety nie mogę
        Cię zadowolić i podać się do dymisji, ponieważ nie pełnię żadnej funkcji, nie
        pobieram wynagrodzenia oraz diet.
        Robię to wszystko, bo nie mogę patrzeć jak przez nieudolność, złodziejstwo i
        głupotę upada MÓJ klub. Wiem, że tego ostatniego akapitu nie zrozumiesz,
        dlatego nie pozdrawiam...

Aha - i gwoli wyjaśnienia - Pogoń Walcząca - ta z kotwicą - nie jest tożsama z
        KWW Pogoń Walcząca. NIe startowałem w żadnych wyborach i nie mam takiego
        zamiaru. Od bagna polityki wolę trybuny Mojego Klubu... przynajmniej wiem
        czego się na nich mogę spodziewać...
        • Gość: rado Re: Zapomnial wół... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 13:54
          Gość portalu: RAFek napisał(a):

> Drogi kontestatorze - końbinuj, końbinuj - dobrze Ci idzie. Nie byłem
          ćwoku na
          > żadnej zadymie.

no jasne moze to ja bylem.

Zorganizowaliśmy manifestację w jakimś konkretnym celu, gdyż
          > ostatnio okazało się, ze po 3 latach politycy nie mją pojęcia nie tylko
          o co
          > chodzi w sprawie Miasto-Pogoń, ale nawet nie wiedzą kim jest pan Les
          Gondor...

chyba wlasnie wiedza kim jest i dlatego nie podpisuja.

> Nie organizowaliśmy żadnej HOŁOTY, a demonstarcja zakończyła się
          spokojnie o
          > godzinie 17.45 Osobiście z placu zszedłem o 18.30 i udałem się tak jak
          > większość kibiców do domu.

przez brame portowa i krzywoustego? i jeszcze te cholerne autobusy niechcialy
          sie zatrzymac.

> Wszystkich poszkodowanych po zadymie serdecznie przeprosiłem - ukazało
          się to
          > nawet w ogólnopolskiej tv i jest mi z tego tytuły bardzo przykro, że
          nasze
          > działania na rzecz ratowania POgini przysłoniły chuligańskie wybryki.
          Ale czy
          > to nie Ty pisałes po zadymie z Lechem o kilkudziesięciu chuliganach
          > demolujących swój stadion, przez co Pogoń upada???

ni ja pisalem o zadymie z lechem bo mnie wtedy w polsce nie bylo.
          napisalbym podobnie. nie interesuje mnie pilka w wydniau szczecinskim a
          holota powinna siedziec.

naddal nie wiem o co wam chodzi wam w sensie pogoni walczacej. przyznaj
          sie ze pomysl zrobienia tej demnonstracji w tym czasie bylo poroniony i
          mozna sie bylo spodzewac do czego to dopprowadzi i powtarzam bardzo zle
          sie przyczyniliscie dla pogoni i sie skompromitowaliscie. a twoje
          wyjasnienia ze pogon walczaca to nie kkwww pogon walczaca sa dla mnie
          niezrozumiale.

no i przede wszytskik nie wiem czego chcecie. podpisania umowy z gondorem?
          przeciez on ma w d pogon a wlasnie miasto walczy zeby bylo w umowie
          zapisane finansowanie klubu. dlatego on tego nie chce podpisac. wy chcecie
          zmusic miasto do podpisania umowy i za pol roku znowu bedziecie plakac czy
          demolowac swoje oczywiscie bardzo kochane miasto.pozdrawiam rado
          • Gość: RAFek Re: Zapomnial wół... IP: *.rajsat.pl 23.01.03, 15:18
            Gość portalu: rado napisał(a):

> no jasne moze to ja bylem.

Skoro już ustaliliśmy kro był a kto nie, przejdźmy zadymiarzu dalej...

> przez brame portowa i krzywoustego? i jeszcze te cholerne autobusy niechcialy
            > sie zatrzymac.

Nie - spod Pleciugi do Gryfina z przyjaciółmi z Legii - coś jeszcze??

> naddal nie wiem o co wam chodzi wam w sensie pogoni walczacej.

> wyjasnienia ze pogon walczaca to nie kkwww pogon walczaca sa dla mnie
            > niezrozumiale.

Niestety nie pomogę Ci w zrozumieniu tego problemu - najwyraźńiej IQ za niskie

> no i przede wszytskik nie wiem czego chcecie. podpisania umowy z gondorem?

Jesteś the best, Twoja ignorancja i brak wiedzy w temacie (co nie przeszkadza
            w uczonym konstruowaniu zdań) powala na kolana. Czytasz czasami jakieś
            wiadomości czy przeglądasz tylko nagłówki???
    • Gość: RAFek Re: Komunikat rzecznika prasowego Prezydenta IP: *.rajsat.pl 22.01.03, 14:30

"Kiedy trzy lata temu prezydent Marian Jurczyk podpisywał umowę dotyczącą
      utworzenia Sportowej Spółki Akcyjnej "Pogoń", proponowane rozwiązania były
      przejrzyste: stowarzyszenie Pogoń jako aport wniosło do spółki karty
      zawodnicze piłkarzy, władze miasta złożyły obietnicę wydzierżawienia sześciu
      hektarów terenów wokół stadionu, a inwestor zobowiązał się do przeznaczania na
      działalność sportową minimum 7 mln zł rocznie. To nie brak wyobraźni
      rządzących, ale coraz bardziej wygórowane żądania ówczesnego inwestora
      skomplikowały sytuację klubu. Obecne władze Szczecina przedstawiły panu
      Gondorowi konkretne propozycje, które zagwarantują istnienie drużyny Pogoni i
      zabezpieczą interes miasta. Rozmowy są w toku. Wyobraźni najwyraźniej zabrakło
      organizatorom manifestacji, którzy przecenili swoje zdolności przywódcze,
      wyprowadzając młodzież na ulice Szczecina"

No naturalnie... Myśmy wyprowadzili młodzież i przecenili swoje zdolności...
      Skoro skonstruowano tak doskonałą umowę założycielską Spółki to co się wyrabia
      aktualnie wokół Pogoni? Chciał Pan rzecznik dobrze, a obnażył wszystkie
      słabości i kunktatorstwo rządzących nami elyt politycznych.
      Jak się powiedziało a, to tzreba powiedzieć b. I to nie poprzednia ekipa
      zepsuła, tylko Ci, którzy brali w tym udział od początku.
      Jeden z wielu przykładów - dlaczego dopiero teraz uznano, ze szkodliwy jest
      brak w umowie szczegółowych zapisów dotyczących finansowania przebudowy ciągów
      komunikacyjnych. Wtedy o tym zapomniano, a konsekwencje odbijają się czkawką
      do dnia dzisiejszego...
      • Gość: nurt Re: Komunikat rzecznika prasowego Prezydenta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 18:06
        Rafek , masz rację, jest to Twój klub . Ale nie jest to klub mój i ok. 70%
        szczecinian , dlaczego więc mamy z własnej kieszeni dopłacać do Twojego klubu?
        Ja nie chcę.Masz na to jakieś uzasadnienie?.Proszę przekonaj mnie nie mam
        racji.
        • spokojny A ja wolę koszykówkę.n/t 22.01.03, 18:24
          Gość portalu: nurt napisał(a):

> Rafek , masz rację, jest to Twój klub . Ale nie jest to klub mój i ok. 70%
          > szczecinian , dlaczego więc mamy z własnej kieszeni dopłacać do Twojego
          klubu?
          > Ja nie chcę.Masz na to jakieś uzasadnienie?.Proszę przekonaj mnie nie mam
          > racji.
        • Gość: RAFek Re: Komunikat rzecznika prasowego Prezydenta IP: *.rajsat.pl 23.01.03, 11:19
          Ależ my nie domagamy się żadnych pieniędzy z budżetu Miasta!!!! Ile razy mamy
          to powtarzać. Chcemy - aby Miasto wydało w końcu z siebie decyzję - wchodzą w
          spółkę z Gondorem - podpisują DOBRE umowy zabezpieczające interes Miasta i
          Pogoni, albo NIE. I przedstawiają alternatywę. Tego będę wymagał od Miasta i
          Prezydenta, bowiem jak zostało przedstawione ustami jego rzecznika prasowego
          to on odpowiada za fatalną konstrukcję umowy założycielskiej w której
          niedopełniono należytego zabezpieczenia interesów strony miejskiej i
          sportowej. DLaczego dopiero po 3 latach chce sie wprowadzić zmiany do statutu
          Spółki, żeby potencjalny inwestor nie miał możliwości wycofania zespołu z
          rozgrywek, zaprzestania finansowania czy zbycia nazwy, herbu i tradycji??? Kro
          odpowiada za ten skandal? Kto przez 3 lata ciągnął bezproduktywnie pieniądze z
          jego kasy?? KTO??? To Miasto wplątało Pogoń w to bagno - oprócz Bekdasa był
          inny inwestor - TotoSport, reprezentujacy francuską grupę kapitałową, która na
          terenach przy stadionie chciała wybudowac WYŁĄCZNIE centra sportowo-
          rekreacyjno-biznesowe. Tyle, że oni rozpoczeli swoje starania od oceny i skali
          przebudowy ciągów komunikacyjnych i infrastruktury oraz miejsc parkingowych.
          Czyli od tego, o co teraz Miasto kruszy kopie z Gondorem. Wtedy uznano, że na
          takie duperele przyjdzie czas później. I TotoSport zwinął żagle, nie chcąc
          pakować się w niepewny interes. Negocjacje zerwano także dlatego, że pojawił
          się niejaki Sabri B., który "oczarował czymś" urzedników - czym, mogę się
          tylko domyślać...

PIsac dalej???
    • piotr33k2 Re: Zapomnial wół... 22.01.03, 19:18
      jak runowicz by został prezydentem szczecina to umowa byłaby podpisana ,atak
      mamy to co mamy i chyba mieć niebedziemy ligi w szczecinie.
      • spokojny Re: do Piotra32k2 22.01.03, 19:32
        piotr33k2 napisał:

> jak runowicz by został prezydentem szczecina to umowa byłaby podpisana ,atak
        > mamy to co mamy i chyba mieć niebedziemy ligi w szczecinie.
        Talent Prezydenta Runowicza zostanie wykorzystany gdzies indziej. Być może
        dzięki temu do końca jeszcze nie odkrytemu talentowi do podpisywania różnego
        rodzaju umów zwłaszcza na 1-2 miesiące przed odejściem , stanie na nogi Port
        Szczecniński, może regionalne PZU. W tym kraju talentów, jak wiemy, nie
        marnuje się.
        • Gość: eh Re: do Piotra32k2 IP: *.sympatico.ca 23.01.03, 21:04
          Bialy Holokaust na Narodzie Polskim

--------------------------------------------------------------------------------

From :
          "Jan G.

To :
          "Elizabeth

Subject :
          Witam

Date :
          Thu, 23 Jan 2003 12:18:40 -0600

Reply Reply All Forward Delete Put in Folder...InboxSent MessagesDraftsTrash
          Can Printer Friendly Version

Pani Elzbieto, czy pani uwaza ze partie polityczne w Polsce takie jakie obecnie
          sa na polskiej scenie politycznej to partie godne uwagi i zaufania? Ja mysle ze
          kazda z nich jest zazydzona i kazda ma okreslone zadanie aby narod Polski
          wprowadzac w blad. Jest to pozorna troska i walka o przecietnego Polaka, o jego
          przyszlosc, niepodleglosc i suwerennosc Polski.
          O to, aby Polacy zyli w swoim kraju tak naprawde juz nikt nie dba.
          Ludzie "Solidarnosci " wypedzeni z kraju, sama solidarnosc zdyskredytowana w
          oczach Polakow. Jedyna nadzieja narodu na poprawe zostala celowo rozbita,
          zbesztana a blotem. Zydzi rozbili ja od srodka, a teraz przygotowuja sobie nowe
          miejsce na wzor Izraela, jest to nasz kraj ktory powstapieniu do unii stanie
          sie ich wlasnoscia. To oni oczerniaja nas w oczach swiata, to oni przypisuja
          nam zbrodnie ktorych Polacy nie popelnili. To oni rowniez mowia ze Polak nie
          jest w stanie samodzielnie rzadzic swoim krajem. Oni obrabowali Polske
          tysiackrotnie i teraz szykuja dla Polakow cholokaust w bialych rekawiczkach.
          Aborcja, brak pracy, brak motywaci do zwiekszenia urodzin, odebranie zasilkow
          dla matek, odebranie wyprawek dla noworodkow urlopow macierzynskich,
          zmiejszenie zasilkow chorobowych wprowadzenie balaganu w sluzbie zdrowia. To
          wszystko i wiele wiecej o czym trudno nawet wspomiec sluzy po to, aby ten narod
          zniszczyc zredukowac maksymalnie. Podobnie jak narod Ukrainski w latach
          dwodziestych przed II wojna swiatowa, wyniszczyc glodem brakiem pracy
          wszystkiego co sluzy do normalnego zycia. Niestety obawiam sie, jezeli Polacy
          sie nie obudza, jesli nie dostrzega smiertelnego niebezpieczenstwa moze to sie
          skonczyc tragedia Polskiego Narodu. A obserwujac to wszystko co dzieje sie w
          Polsce wszystko zmierza ku zagladzie. Tam praktycznie nie ma polskiego zakladu
          przemyslowego, kluczowy przemysl zostal zniszczony albo wyprzedany za bezcen,
          teraz zostaly tylko resztki z ktorymi zrobia to samo. Tym spostrzezeniem
          chcialem sie z Pania podzielic, Pani Elzbieto.
          Dziekuje i pozdrawiam.
          J.J G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka