Dodaj do ulubionych

a mi sie Darek Matecki podoba

20.06.06, 22:47
za to, ze ma odwage podpisywac sie nazwiskiem pod czesto kontrowersyjnymi dla
wielu opiniami.
Dla mnie to jest cenne i unikalne na tym forum.
Musi jednak pamietac, zeby nie posunac sie o jedno stweirdzenie za duzo bo w
przyszlosci mu to wyciagna i moze miec problemy. Niestety natura nasza jest
taka, ze od innych wymagamy aby byli krysztalowi a u siebie nie zauwazamy wad
i grzeszkow.

Mimo, ze w wielu kwestiach mam odmienne poglady to trzymam kciuki za Darka bo
nie jest mdly i wierzy w to co mowi.
Obserwuj wątek
    • swantevit Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:02
      nie podwalaj sie kiciara, za stara jestes dla Darka..
      • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:04
        ale ja tylko platonicznie...
        • swantevit Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:05
          znaczy sie jak matka?
          • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:10
            raczej jak starsza siostra;)
            • swarozyc Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:15
              a co siostra moze?..
              chyba ze milosierdzia..i nie za stara..
              • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:17
                siostra jak to siostra... na duchu podtrzyma
                • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:18
                  do wszechpolaków wstąpisz z tej platonicznej miłości?
                  • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:21
                    zaparz sobie meliski beatko
                    • swarozyc Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:23
                      no zaczal sie babski boks..
                      o faceta ktory ma jeszcze polucje..
                      • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:25
                        herbatki ci się pomyliły szpiluniu
                        • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:28
                          swar... zabierz beatke na spacer...
                          • swarozyc Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:33
                            kiciara11 napisała:
                            swar... zabierz beatke na spacer...
                            '''''''''''''''''''''''''''''''''''
                            wlasnie wrocilismy..
                            Beci ciagle malo..
                            • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:35
                              > wlasnie wrocilismy..
                              > Beci ciagle malo..

no wlasnie... i na mnie sie teraz wyżywa...
                              • swarozyc Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:36
                                Tobie to jest dopiero malo!!!!
                                :-))
                        • ohne.zucker [...] 20.06.06, 23:30
                          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                      • dariusz.matecki Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:42
                        Skąd masz takie informacje ? :oo
          • Gość: Maja Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.system.szczecin.pl 20.06.06, 23:18
            mnie się Darek Matecki też podoba.
            Młody,inteligentny człowiek ma ukształtowane poglądy.
            Działa na nerwy tym, których zagiął od pierwszego
            podejścia. Zapełnianie forum bełkotem i paplaniem
            bez sensu to cały żywioł niektórych forumowiczów.
            Nagle pojawił się ktoś, kto ma coś do powiedzenia
            a w dodatku jest bardzo młody, to nie pasuje "okupantom"
            tego forum.
            • Gość: :) Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.chello.pl 23.06.06, 18:08
              Dodałbym zblazowanym okupantom...
    • Gość: dziad O ile to Jego nazwisko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:25
      j.w.

I o ile gloszone poglady moga nie pokrywac sie z moimi to daleki jestem od
      nagonki - internet jak na razie to medium demokratyczne, moze sie to zmieni
      dzieki dzialaczom z MW, PiS, SO, LPR czy ludziom takim jak Pan Kurski ale na
      razie mamy demokracje w internecie i korzystajmy z niej wszyscy.
      • kiciara11 Re: O ile to Jego nazwisko... 20.06.06, 23:30
        swiete slowa;)
        • Gość: dziad bez przesady... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:46
          od kiedy racjonalisci sa swietymi...? ;) pozdrawiam
          • kiciara11 ej... 22.06.06, 15:33
            ale ja tylko mowilam o slowach a nie o Tobie;))
            mam nadzieje, ze nie jestes swiety:))
            • Gość: dziad ufff... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:21
              i nie, nie jestem "swiety" a takze nie jestem swiety (przynajmniej tak jak
              niektorzy swieci w hisorii KK - znaczy sie myje i staram sie dbac o higiene
              osobista)
              • kiciara11 ja tez ufff 23.06.06, 09:41
                > znaczy sie myje i staram sie dbac o higiene
                > osobista)

wprawdzie przez net nie czuc ale zawsze to jakos milej
                milego dnia
                • Gość: dziad no to jest chyba zrozumiale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 20:04
                  samo przez sie ze nalezy dbac o higiene - nawiazal do tego poniewaz KK ma
                  swietych ktorzy zostali swietymi tylko dlatego ze sie nie myli przez cale
                  zycie... (co najmniej jeden taki przypadek) - dlatego odwolalem sie do niego by
                  nie byc posadzonym o ten szczegolny rodzaj "swietosc"

a i rowniez milego dnia i udanego weekendu zycze
                  • kiciara11 Re: no to jest chyba zrozumiale... 25.06.06, 19:08
                    dlatego odwolalem sie do niego by
                    > nie byc posadzonym o ten szczegolny rodzaj "swietosc"

no nie mow, ze zmartwilbys sie jak bym Cie przekornie posadzala o brak
                    higieny;))

i po weekendzie...
                    milego wieczoru
                    • Gość: dziad To bylby dla mnie osobisty dramat... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 01:42
                      milej nocy, i w miare nieupalnego dnia...
      • Gość: Maja Re: O ile to Jego nazwisko... IP: *.system.szczecin.pl 20.06.06, 23:37
        nie strasz działaczami PiS,LPR czy innych partii.
        Przeżyliśmy sowietów, komunę,AWS i SLD więc gorzej
        być nie może. Tylko ci boją się obecnych rządzących,
        którzy nie mają czystych sumień i rąk.
        • Gość: dziad Alez moze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:44
          "Nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej"

A stwierdzenie ze obecnych rzadzacych boja sie Ci co nie maja czystych sumien i
          rak to zwykla demagogia. Rzadzacy nie maja czystych sumien ani rak stad wlasnie
          Ci ktorzy maja czyste sumienia i rece powinni sie ich obawiac...
          • Gość: Maja Re: Alez moze... IP: *.system.szczecin.pl 21.06.06, 22:40
            a jak tam u ciebie z sumieniem?
            • Gość: dziad A kto pyta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:49
              j.w.
              Pani Maju - jakos sobie nie przypominam bysmy zawierali blizsza znajomosc tzn
              znajomosc ktora upowaznialaby Pania do zadawania mi tego typu pytan.
              Ogolnie przypuszczam ze jestem od Pani znacznie starszy i oczekuje pewnego
              szacunku - nie przywyklem do tej specyficznej odmiany bezposredniosci ktora
              zaprezentowala Pani w Swojej wypowiedzi, chcialbym by ten rodzaj poufalosci w
              przyszlosci sie raczej nie powtorzyl.
              • Gość: Maja Re: A kto pyta? IP: *.system.szczecin.pl 21.06.06, 23:09
                uderzyłam w czuły punkt Panie Dziadu?
                Jeśli Pan Dziad bierze udział w pisaninie na forum
                więc powinien być przygotowany na różnego rodzaju
                odmiany bezpośredniości i poufałości.
                Jeśli Pan Dziad jest tak delikatny to radzę zrezygnować
                z tego forum a przejść na lekturę chwastów w Kurierze.
                • Gość: dziad Nie i nie rozumiem skad takie przypuszczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:27
                  by uderzyc w czuly puknt dziada trzeba posiadac umiejetnosc czytania tekstow z
                  ich rozumieniem.
                  forum i poufalosc? gdzies to ktos zapisal? prosilbym o podanie podstawy takiego
                  twierdzenia...
                  co do delikatnosci - po prostu to kwestia pewnej kultury i tyle...
                  czasem zadaje sie pytanie nie po to by otrzymac odpowiedz ale by dezawuowac
                  interlokutura - pytanie wtedy nie jest niczym innym jak zawoalowanym
                  twierdzeniem, co wiecej proba odpowiadania na tak postawione "pytanie" oznacza
                  przyjecie nieakceptowanych przeze mnie regul konwersacji... i to tyle w temacie...
                  • Gość: Maja Re: Nie i nie rozumiem skad takie przypuszczenie IP: *.system.szczecin.pl 22.06.06, 23:24
                    dziadu przechodzisz sam siebie.
                    Co do czytania tekstów to ty sam siebie nie czytasz.
                    Zresztą masz to od zawsze.
                    Piszesz na forum aby nie wyjść z wprawy?
                    Myślę, że wybrałeś sobie trafną ksywę - dziad.
                    • Gość: dziad Pani Maju nie rozumiem tego napastliwego tonu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:29
                      W kazdym razie rozumiem ze konczymy dyskusje, dziekuje za uwage i poswiecony czas.
              • dariusz.matecki Re: A kto pyta? 21.06.06, 23:11
                Szanowny panie 'dziadzie', skoro nie podpisujesz się pełnymi danymi to skąd ktoś
                może wiedzieć kim jesteś i ile masz lat ? To jest forum i tutaj raczej każdy
                pisze 'per Ty', czy wolisz, aby w każdym zdaniu zwracać się do Ciebie "Panie
                dziadzie" ?

Również chętnie bym posłuchał co na sumieniu ma ktoś mówiący, że panów
                Kaczyńskich muszą się obawiać ludzie z czystym sumieniem... a Belki, Kwachy i
                inne Kotty mogą spokojnie egzystować... Oczywiście w oczach niektórych
                przestępstem i zbrodnią może być odciągnięcie ich od koryta z forsą zwaną
                publicznymi pieniędzmi, a jeśli ktoś jeszcze zacznie im grozić więzieniem... to
                najprościej nazwać go faszystą łamiącym demokrację. Nie sądzę, aby te największe
                szychy spotkały jakieś konsekwencje i aby odebrano im to co ukradli... zatem
                pewnie nie boją się PiSu, mamy prawo chroniące bandytów, a w wielu sądach i
                prokuraturach zasiadają ludzie czerpiący od tych szych dochody, bardzo im
                usłużni. W przeciągu jednej kadencji, gdyby PiS chciał całkowicie naprawić
                system prawny w Polsce to od razu taki potężny krzyk wszelkich Gazet Wyborczych
                byśmy usłyszeli, że PiS wprowadza autorytarne rządy, że pewnie socjalgeje z UE
                nałożyliby na nas najróżniejsze sankcje. PiSu boją się jedynie małe
                złodziejaszki czy pomniejsi byli agenci/funcjonariusze komunistyczni, to oni
                mogą najbardziej "ucierpieć" poprzez np wyrównanie im emerytur do takich jakie
                dostają osoby, które niegdyś pałowali.
                • Gość: dziad alez to nie o forme Pan chodzi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:37
                  po prostu pewne pytania sa niestosowne i fakt ze zostaja zadane zle swiadczy o
                  zadajacym...

Co do reszty wypowiedzi - przypuszczalnie zyje ciut dluzej na swiecie i stad mam
                  oakzje pamietac Panow Kaczynskich z okresu Ich wczesniejszej dzialalnosci, ja
                  moge zrozumiec ze wiekszosc spoleczenstwa ma krotka pamiec i nie pamieta nawet
                  obietnic wyborczych zlozonych przez danych politykow rok czy dwa lata wczesniej,
                  ja jednak nie jestem typem takiego obywatela ktory nie pamieta jak bylo w latach
                  70 czy 80 czy 90, stad moja pamiec do Panow Kaczynskich ma sie dobrze.
                  W Panskich wypowiedziach mieszaja sie rozne insynuacje, epitety, nie
                  potwierdzone fakty, co wiecej za pewnik przyjmuje Pan twierdzenia politykow
                  skaldane w massmediach, jesli dobrze odczytuje Panska wypowiedz to wynika z niej
                  ze zlikwidowanie emerytur dla pracownikow dawnych sluzba mundurowych okresu PRL
                  spowoduje radykalne poprawienei sytuacji gospodarczo politycznej w Polsce.
                  Coz pozwalam sobie jednak odniesc sie do tego typu postulatow z daleko idaca
                  rezerwa - nie wydaje mi sie by recepta na radykalna zmiane w Polsce bylo tylko i
                  wylacznie pozbawienie emerytur aparatczykow poprzedniego ustroju...
                  Ogolnie wydaje mi sie ze nie potrafie prowadzic z Panem ciekawej polemiki, stad
                  pozwole sobie po prostu zakonczyc moja odpowiedz w tym miejscu...
                  • dariusz.matecki Re: alez to nie o forme Pan chodzi... 22.06.06, 23:07
                    Ja również mam dobrą pamięć i jako małe dziecko słyszałem zapowiadane przez SLD
                    przed poprzednimi wyborami zlikwidowanie korupcji... po kilku latach rządów tej
                    partii ta ich zapowiedź pozostaje śmiesznym żarcikem, a usilnie przebijane w
                    mediach wypowiedzi Olejniczaka, jakoby obecna partia niszczyła polską demokracją
                    również wzbudzają we mnie śmiech.

Być może ma PAN DZIAD jednak słabą pamięć, ponieważ Kaczyńscy działając w
                    "Solidarności" blisko Wałęsy od zawsze popierali dekomunizację i prawicowe
                    wartości - typowo patriotyczne. Natomiast kiedy Wałęsa doszedł do władzy i
                    poszedł całkowicie na ugodę z komuchami wtedy Kaczyńscy się na nim poznali i
                    zupełnie się od niego odcięli. Jeśli być może masz jakieś informacje dotyczące
                    braci Kaczyńśkich trudno dostępne proszę napisz je tutaj. Polecam również
                    szeroki wywiad dwóch dziennikarzy Newsweeka z Kaczyńskimi zawarty w książce
                    "Alfabet Braci Kaczyńskich" być może dużo się stąmtąd dowiesz.

Wracając do słabej pamięci Polaków... zgodzę się z tym, jak ludzie mogą głosować
                    na kogoś kto niegdyś działał na szkodę własnego kraju, był zaborcą Polski,
                    zasiadając we władzach komunistycznych ?? Albo jakim cudem we 'wspaniałych'
                    sondażach SLD może mieć 10% poparcia skoro ujawnione zostało tyle afer z ich
                    udziałem ? NO JAK ?! Jak o mały włos ludzie wybrali na prezydenta osobę, która
                    sprzedała swój kraj w 1992 roku, a niegdyś wzywała do oddzielenia Kaszub od
                    Polski ?? Jak ludzie mogą kupować Gazetę Wyborczą skoro wiedzą, że jest to jedna
                    z bardziej kłamliwych gazet ? Możesz mi powiedzieć jeszcze jakie przestępstwa
                    popełnili członkowie PiSu ? Znam sporo ludzi z tego ugropowania i są to w
                    większości bardzo uczciwi ludzie, którzy niegdyś działali w "Solidarności", ale
                    później za niewłaściwe, nieugodowe z komuchami poglądy zostali zepchnięci na
                    boczny tor, zdegustowani działaniami byłych kolegów, którzy po dorobieniu się
                    nie wiadomo skąd pochodzących majątków 'zapominali' o swoim pochodzeniu i
                    dawnych hasłach walki o lepszą Polskę.

Znów przekręca pan dziad moje wypowiedzi- nie pisałem nic, że poprawi się
                    gospodarka od zlikwidowania emerytur bylym funkcjonariuszom SB. Przede wszystkim
                    nie zlikwidowanie tylko obniżenie do poziomu średniej krajowej - czyli tych
                    ludzi, których niegdyś represjonowali.
                    • Gość: dziad no coz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:19
                      ja juz wyrazilem swoje zdanie - nie mam zamiaru podejmowac z Panem polemiki...
                      Zabieram glos w TYM i INNYM watku dotyczacym bezposrednio Panskiej osoby tylko
                      dlatego ze sprzeciwiam sie jakimkolwiek probom ograniczania swobody wypowiedzi w
                      demokratycznym medium jakim jest internet.
                      Dopoki wypowiedzi Panskie nie naruszaja demokratycznosci tego medium dopoty
                      szanuje Panskie prawo swobodnego zabierania glosu.
                      Natomiast jak juz napisalem nie mam ochoty prowadzic z Panem dyskursu na tematy
                      polityczne - siega Pan i probuje narzucic Swoim rozmowcom pewna wizje ktorej ja
                      po prostu nie akceptuje, korzystam wiec z demokratycznego prawa
                      nieuczestniczenia w dyskusji - po prostu nie akceptuje stosowanej przez Pana
                      strategii F.U.D.
                      Chetnie wlacze sie do prowadzonych przez Pana dyskusji jesli stwierdze ze nie sa
                      one oparte na tej strategii, na razie zmusza mnie Pan do niezabierania w nich
                      glosu...
                      • dariusz.matecki Re: no coz... 23.06.06, 00:07
                        Dziękuje za wywołane u mnie salwy śmiechu.

Człowieku po raz trzeci się pytam czy akceptujesz, aby na internecie publikować
                        materiały pedofilskie ? Ja nie jestem za ograniczaniem wolności internetu -
                        publikowania swojego zdania na różne tematy, ale oczywiście przekręcasz moje
                        wypowiedzi samemu chyba nawet ich nie czytając uważnie... Nie mając sensownych
                        argumentów najlepiej skończyć dyskusję i napisać, że ktoś kto ma przeciwne
                        poglądy narzuce je innym ? Zatem przedstaw swoje uzasadnione tezy. Ja napisałem,
                        że państwo powinno mieć jakąś cząstową chociaż kontrolę nad Internetem, aby
                        wyłapywać np pedofili, terrorystów (internet to najlepsze żródło kontaktu między
                        nimi). Nic nie pisałem o stawianiu komuś jakichkolwiek zarzutów za
                        przedstawianie swojego zdania!

Proszę mi powiedziec zatem czemu 'postępowe' europejskie społeczeństwo narusza
                        moje podstawowe wartości demokratyczne: wolność wyznania... nigdy nie
                        zaakceptuję homoseksualistów, nie tylko ze względu na to, że jest to wypaczenie,
                        ale również w pewnym stopniu ze względu na moją wiarę. KAŻĄC MI UZNAĆ
                        HOMOSEKSUALIZM ZA COŚ NORMALNEGO ŁAMIE SIĘ MOJE DEMOKRATYCZNE PRAWO!
                        • Gość: dziad odsylam Pana do KK art. 202 § 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:44
                          co do reszty wypowiedzi - coz mysle ze na tak postawione pytanie:"Proszę mi
                          powiedziec zatem czemu 'postępowe' europejskie społeczeństwo narusza
                          moje podstawowe wartości demokratyczne: wolność wyznania... nigdy nie
                          zaakceptuję homoseksualistów, nie tylko ze względu na to, że jest to wypaczenie
                          ,
                          ale również w pewnym stopniu ze względu na moją wiarę. KAŻĄC MI UZNAĆ
                          HOMOSEKSUALIZM ZA COŚ NORMALNEGO ŁAMIE SIĘ MOJE DEMOKRATYCZNE PRAWO!"

Nie pozostaje mi nic innego niz odpowiedz :
                          Dokladnie na takiej samej zasadzie na jakiej narzuca sie innym wiare w
                          Boga(takiego czy innego) - obowiazuje tu podobna zasada wzajemnosci - skoro
                          gdzies tam akceptuje sie jako cos normalnego np rytualny kanibalizm to dlaczego
                          nie ma sie akceptowac homoseksualizmu.

O ile rozumiem nikt nie zmusza Pana do uczestniczenia w zwiazkach, orgiach czy
                          stosunkach homoseksualnych... Wiec rozumiem ze poruszamy sie wylacznie w
                          kwestiach swiatopoglodowych a te o ile nie lamia zasad demokracji (i etyki!!!)
                          sa akceptowalne. Zapewniam Pana ze nie przeszkadza mi obecnosc osob o orientacji
                          homoseksualnej tak samo jak nie przeszkadza mi obecnosc np swiadkow Jahwe czy
                          buddystow...
                          PS
                          Czy naprawde spotyka sie Pan z takim zainteresowaniem ze strony
                          homoseksualistow? Skladane sa Panu propozycje o jednoznacznym charakterze? Moze
                          warto wyraznie wyartykulowac swoj brak zainteresowania, proponuje (gdyby mial
                          Pan klopoty z mowieniem NIE) jakies podrecznik i moze udzial w szkoleniu
                          dotyczacycm asertywnosci.
                          • dariusz.matecki Re: odsylam Pana do KK art. 202 § 3 23.06.06, 10:01
                            I znów się pan myli, ja również jestem tolerancyjny: mogę przebywać z każdą
                            narodowością, wyznaniem, a nawet orientacją seksualną natomiasy jeśli ktoś
                            próbuje mi narzucać swoją orientacje seksualną, tylko po to, aby po gejach
                            wdrapać się do sejmu (np. Biedroń) to tego nie zaakceptuje. W Polsce gejom nikt
                            przecież nie zabrania tworzenia swoich klubów, miejsc, życia, uczestnictwa w
                            życiu publicznym, ZATEM PO JAKĄ CHOLERĘ DEMONSTROWAĆ SWOJĄ ORIENTACJĘ NA ULICACH
                            czy zapraszać do szkół środowiska gejowskie na rozmowy z młodzieżą ? czy tworzyć
                            bilboardy "Niech nas zobaczą". Pojedyncze przypadki mogą być skrajnie nastawione
                            do homoseksualizmu, natomiast większość społeczeństwa toleruje te związki:
                            "Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie
                            zasługuje.". Homoseksualizmu w Polsce jako legalnego związku nigdy się nie
                            zaakceptuje, ponieważ będzie dyktatura 1-2% społeczeństwa w stosunku do 90%
                            deklarujących się jako Katolików.
                            • Gość: dziad Prosze zrozumiec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 20:00
                              Mi naprawde nikt nie placi bym edukowal Pana co wolno obywatelom w
                              demokratycznym panstwie... Wydaje mi sie ze gwarantowana konstytucyjnie wolnosc
                              zgromadzen jest oczywista.
                              Wydaje mi sie ze skoro prawo demonstrowania swojego swiatopogladu, orientacji,
                              prowadzenia rozmow w szkolach maja inni to rowniez homoseksualisci nie moga byc
                              tego prawa pozbawiani. Proba pozbawiania homoseksualistow prawa glosu i prawa
                              demonstrowania jest tak samo bezprawna jak proba pozbawiania prawa glosu
                              Dariusza Mateckiego.
                              PS
                              Proponowalbym jednak ostrozniej operowac danymi statystycznymi, katolicyzm w
                              Polsce pojmowany jest w niezwykle wybiorczy i plytki sposob - rzeklbym nawet ze
                              jest to sposob wypaczony... Ale to temat na zupelnie inna dyskusje i naprawde
                              nie mam ochoty go podejmowac.
                              PS2
                              Widze ze homoseksualizm jest jednak powaznym problemem dla Pana... moge sie
                              tylko domyslac ze spotyka sie Pan na kazdym kroku z zainteresowaniem ze strony
                              osob o orientacji homoseksualnej i to zainteresowanie jest dla Pana przykre i
                              uciazliwe... Przyznam sie ze nie mam zadnych doswiadczen w tej materii ale
                              potrafie sobie wyobrazic ze moze to spowodowac tak silna jak Panska reakcje.
                              Prosze spojrzec na to jednak jak potwierdzenie wlasnej atrakcyjnosci...
                              niektorzy nie maja nawet szansy doswiadczyc czegos podobnego - w jakis sposob
                              moze sie Pan czuc wyrozniony...
      • dariusz.matecki Re: O ile to Jego nazwisko... 20.06.06, 23:50
        Trochę tą "demokratyczność internetu" należałoby jednak ograniczyć... ponieważ
        to właśnie internet jest obecnie najlepszym środkiem kontaktu i rozprowadzania
        informacji: pedofili, nazistów, organizacji terrorystych itp itd.

O ile to moje nazwisko ?:d Sugerujesz, że się pod kogoś podszywam ? Możesz się
        upewnić, że nie: 22 czerwca, o godz 12 w ILO będę na uroczystości wręczenia
        stypendiów od TW "Świętego" - Prezydenta naszego pięknego miasta. Możesz tam
        rozwiązać swoje wątpliwości.
        • Gość: dziad Niepokoja mnie takie wypowiedzi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:41
          Przykladem panstw ograniczjacego demokratycznosc internetu sa np. Chiny i mysle
          ze wlasnie PiS, LPR, SO, MW moga byc kojarzone z takimi tendencjami stad niechec
          do nich i niechec do ludzi gloszacych zblizone poglady np Ciebie.

Co do reszty szanujac swobode Twoich wypowiedzi absolutnie nie interesuje mnie
          czy "Dariusz Matecki" to postac rzeczywista czy fikcyjna.
          • dariusz.matecki Re: Niepokoja mnie takie wypowiedzi... 21.06.06, 23:19
            Niechęć do ludzi głoszących takie poglądy ? Przepraszam bardzo, ale to właśnie
            ludzie w demokratycznych wyborach jako swoich przedstawicieli wybrali PiS, LPR i
            Samoobronę.

Może zrobimy ankietę na forum kto jest za publikowaniem i propagowaniem
            materiałów pedofilskich na Internecie ?
            • Gość: dziad Panska wypowiedz tylko potwierdza moj niepokoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:27
              Podjal Pan probe zawlaszczenia Polski - to budzi moj niepokoj i sprzeciw...
              Sugeruje Pan ze PiS, LPR i SO posiadajace lacznie poparcie: w Sejmie RP 18,16% a
              w Senacie RP 23,06% Polakow uprawnionych do glosowania ma mandat do decydowania
              w sprawach dotyczacych etyki i moralnosci wszystkich Polakow... I jednoczesnie
              naklania Pan uczestnikow forum (poprzez zlozenie propozycji) do przeprowadzenia
              ankiety w sprawach uregulowanych istniejacym w Polsce prawem (KK art. 202 § 3).
              Przyznam sie szczerze to jest niepokojace bo zawiera dla mnie sugestie ze
              istniejace prawo jest zbedne... lub ze sa "rowni" i "rowniejsi" Inaczej nie
              potrafie sobie wytlumaczyc tej propozycji i Panskich wypowiedzi...
              • Gość: olo Re: Panska wypowiedz tylko potwierdza moj niepoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:12
                23,06% Polakow uprawnionych do glosowania ma mandat do decydowania
                > w sprawach dotyczacych etyki i moralnosci wszystkich Polakow...

Polacy którzy nie głosowali nie mają prawa do swoich reprezentantów. Niech
                poczekają na nastęne wybory to nabędą prawo do bycia równorzędnymi obywatelami
                Polski.
                • Gość: dziad Bardzo chetnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:30
                  prosze tylko zwolnic mnie z obowiazku podatkowego wobec panstwa z ktorym nie mam
                  nic wspolnego.
                  Ale na razie umowmy sie sie dopoki place podatki i utrzymuje prezydenta,
                  parlament, rzad, budzetowke dopoty zachowuje prawo do krytykowania i wyrazania
                  wlasnego zdania - to prawo podatnika finansujacego caly ten bajzel...
                  Proby pozbawiania mnie glosu tylko dlatego ze nie dano mi szansy glosowac na
                  uczciwych politykow uwazam za daleko posuniety nietakt by nie nazwac tego
                  dosadniej...
                  INACZEJ!:
                  Chodzenie do burdelu nie jest obowiazkowe i w zwiazku z tym nie musze wybierac
                  miedzy prostytutka chora na kile a inna prostytutka chora na rzezaczke...
                  • dariusz.matecki Re: Bardzo chetnie... 23.06.06, 10:07
                    "Proby pozbawiania mnie glosu tylko dlatego ze nie dano mi szansy glosowac na
                    > uczciwych politykow uwazam za daleko posuniety nietakt by nie nazwac tego
                    > dosadniej..."

Starość najwyraźniej robi swoje... HAAAALOOOOO KOMUNA SIĘ SKOŃCZYŁA !?!?!?!
                    HAlloooo jesteś tam panie dziadzie ?! WYBORY SĄ JUŻ DEMOKRATYCZNE !

Śmieszny jest człowiek tyle piszący o demokracji, a nawet do wyborów nie chodzi.
                    Nikt Ci nie zabrania iść do urny i zagłosować na kogo chcesz. Jeśli tam nie
                    pójdziesz (A MASZ PRAWO!, i tylko sam możesz z niego zrezygnować) to potem nie
                    masz moralnego prawa krzyczeć jaki to zły rząd w Polsce mamy... ponieważ poprzez
                    swój głos mogłeś się temu sprzeciwić. Również masz prawo samemu kandydować,
                    chyba, że również na siebie byś nie głosował jako na osobę nie w pełni uczciwą;]
                    • Gość: dziad Prosze czytac ze zrozumieniem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 19:49
                      Podkreslam ze dopoki place podatki to mam prawo wyrazac KRYRTYKE tych ktorych
                      utrzymuje - nie interesuje mnie glosowanie w wyborach w ktorych mam do wyboru:
                      prostytutke chora na kile albo prostytutke chora na rzezaczke...
                      Jedynym sposobem na pozabawienie mnie prawa KRYTYKOWANIA jest zwolneinie mnei z
                      obowiazku podatkowego.
                      Tyle w tym temacie...
                      PS
                      Nie interesuje mnie kariera polityka - prosze wiec nie narzucac mi jej.
    • dariusz.matecki Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:41
      "Musi jednak pamietac, zeby nie posunac sie o jedno stweirdzenie za duzo bo w
      przyszlosci mu to wyciagna"

Widzę tutaj pewne nawiązanie do dzisiejszej publikacji GW na temat Piotra
      Farfała. Osobiście dziwię mu się, że się tego wszystkiego wypiera, bardzo
      prawdopodobne jest to, że niegdyś aktywnie działał w skrajnie nacjonalistycznych
      ugrupowianiach - ale przecież ma prawo do własnych poglądów, na tym polega
      demokracja. Może lepiej szanowna redakcyja prześledzi młodzieńcze wierszyki pani
      Szymborskiej, bądź młodzieńcze teksty panów Kuronia czy Michnika... natomiast
      pisanie na pierwszej stronie gazety coś a'la "TVP DOWODZI NAZISTA" jest
      naruszeniem jego dobrego imienia i próbą odciągnięcia ludzi od publicznych
      mediów, które wpadły w ręce "wroga".

Jeśli chodzi o forum... uważam, że adres IP użytkowników powinien być widoczny
      dla wszystkich, aby jedna osoba z kilkunastu nicków nie mogła pisać, a wszyscy
      powinni logować się swoimi personaliami (ale jest to niemożliwe, ponieważ... to
      jest internet :) )

"Niestety natura nasza jest
      > taka, ze od innych wymagamy aby byli krysztalowi a u siebie nie zauwazamy wad
      > i grzeszkow."

Zauważam swoje wady, ale głupotą byłoby gdybym je tu wypisywał, szkodzenie
      samemu sobie chyba nie jest mądre... :) nie sądzisz?
      • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:52
        > Zauważam swoje wady, ale głupotą byłoby gdybym je tu wypisywał, szkodzenie
        > samemu sobie chyba nie jest mądre... :) nie sądzisz?
        >

nie mialam na mysli konkretnie Ciebie i nie chodzilo mi o publiczna spowiedz z
        grzechow a raczej nature ludzka i wymaganie Bog wie czego od innych tylko
        dlatego, ze sa bardziej publiczni.
        • swarozyc Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:54
          Powiedz Kiciara kim jestes, a przestaniemy czegokolwiek od ciebie wymagac..
          • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 00:00
            jestem najzwyklejsza kobieta tego miasta, ktora glowe ma naladowana idealami i
            pragnie tego co wszyscy... poszanowania, milosci i pokoju.
            • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 09:55
              kiciara11 napisała:

> jestem najzwyklejsza kobieta tego miasta, ktora glowe ma naladowana idealami
              i
              > pragnie tego co wszyscy... poszanowania, milosci i pokoju.

pokolenie dzieci-kwiatów?
              • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 09:58
                strasznie zawzieta z ciebie kobieta
                • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:03
                  myślałaś,
                  że na forum ty masz monopol na wbijanie szpil?
                  • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:06
                    ale Ty mi nie wbijasz zadnych szpil tylko latasz jak ta upierdliwa mucha
                    • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:09
                      no cóż gwiazdeczko,
                      przykro mi,
                      zaparz meliskę dla siebie
                      • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:45
                        moze zamiast marnowac energie na mnie wyladuj ja w gornym przyszpilonym watku?
                        • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:54
                          dziękuję ciociu-dobra rada;
                          nie rozumiem co cię tak bardzo zabolało?
                          dzieci-kwiaty?
                          nadreagowujesz,kobieto,wyluzuj i uśmiechnij się
                          • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:57
                            ja?
                            To ty masz okres.
                            • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 11:00
                              a ty nie masz?
                              • Gość: dzidek Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.chello.pl 23.06.06, 18:23
                                To wy jeszcze miewacie okres? Myślałem, że takie teksty sadzą przekwitnięte...
          • Gość: Maja Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.system.szczecin.pl 21.06.06, 06:23
            Swarożyc przestań się wymądrzać zza morza.
            Chcesz być taki pyskaty to mieszkaj w tym kraju
            i w tym mieście. Tam u was nie ma forum czy nie
            masz nic do powiedzenia miejscowym?
            • swantevit Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:55
              Gość portalu: Maja napisał(a):

> Swarożyc przestań się wymądrzać zza morza.
              > Chcesz być taki pyskaty to mieszkaj w tym kraju
              > i w tym mieście. Tam u was nie ma forum czy nie
              > masz nic do powiedzenia miejscowym?
              ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Kolejna gwiazda intelektu na forum nam przybyla..
              • Gość: Maja Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.system.szczecin.pl 21.06.06, 15:06
                Swantevit nie mogę równać się z Twoim intelektem
                bo nie ta działka. Ty już chyba wyczerpałeś swoje
                zasoby i tworzysz na siłę aby istnieć na tym forum.
                Czytając Twoją twórczość można tylko wyciągnąć wnioski,
                że jesteś bardzo nieszczęśliwy.Zyczę Ci dużo szczęścia
                w życiu osobistym.
                • swantevit Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 15:08
                  kolejny psycholog-amator..
                  (:-
    • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:53
      kiciaro,
      jakbym była złośliwa zapytałabym:podobają ci się 2 x młodsi od ciebie?
      ale nie zapytam;
      dziwi mnie ideologiczna bliskość twoja z twoim wybrankiem
      • kiciara11 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 20.06.06, 23:57
        to dobrze, ze nie jestes zlosliwa
      • dariusz.matecki Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 00:00
        Poprostu kiciara ma dobry gust, że tak skromnie powiem ;):)
        • mamoniowa303 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 00:04
          powiedziales skromnie,ale wyszlo na odwrot :-)
          • zona.pijaka Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 06:56
            A ja wam mówię, Beatrix daj mu dupy i bedzie spokój na tym forum. Już mnie
            wkurzają wasze kłótnie. Aha, i zmień swoje panieńskie (tak skrzętnie ukrywane
            na tym forum) na Mateckowa. Ładnie brzmiałoby?
            • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 09:26
              pozwolisz,że nie posłucham twojej rady,
              kicira na niego leci,jej zaoferuj mezalians z Darusiem
              • zona.pijaka Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 09:56
                beatrix13 napisała:
                > pozwolisz,że nie posłucham twojej rady,
                > kicira na niego leci,jej zaoferuj mezalians z Darusiem

Czyli chcesz mieć tylko takiego chłopa, który będzie Ci przytakiwał Twoje
                poglądy polityczne. Bez względu na urodę osobistą, ten "zapach mężczyzny",
                sprawność mięśniową, inteligencję. Mój chłop jest zupełnie inny. Nie wyobrażam
                sobie ciepłych kluch. Nic tak nie koi kłótni jak udany stosunek.
                • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:01
                  żono,
                  a czy nastolatek to chłop już?

• zona.pijaka Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:03
                    beatrix13 napisała:
                    > żono,
                    > a czy nastolatek to chłop już?

Toż mówię, mój syn. Z metrowym wytryskiem.
                    • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:10
                      pani Matecka,
                      tak synem handlować,nawet w dobrej wierze,
                      nie przystoi;
                      a co mąż na to,znaczy tatul młodzieńca?
                      • zona.pijaka Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:35
                        beatrix13 napisała:
                        > pani Matecka,
                        > a co mąż na to,znaczy tatul młodzieńca?

Ten stary żul? A ugania się w robocie za pieniędzmi. Nic innego poza robieniem
                        szmalu i przepijaniem go - nie widzi.
                        • beatrix13 Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 10:52
                          zona.pijaka napisała:

> Ten stary żul? A ugania się w robocie za pieniędzmi. Nic innego poza
                          robieniem szmalu i przepijaniem go - nie widzi.

na murku przed sądem na Kaszubskiej?
                          dlatego posmarowałaś ,żeby za długo tam nie przepijał?
                          • zona.pijaka Re: a mi sie Darek Matecki podoba 21.06.06, 11:07
                            beatrix13 napisała
                            > na murku przed sądem na Kaszubskiej?
                            > dlatego posmarowałaś ,żeby za długo tam nie przepijał?

Za sądem często stawiam swoją hulajnogę na tamtejszym parkingu.
                            Charakterystycznym, bo wyklepanym na gołej ziemi, obwałowanym drewnianym
                            płotem. Zainteresowani wiedzę o który chodzi.
                • Gość: easy Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.chello.pl 21.06.06, 12:30
                  o rany! a o to jest "sprawność mięśniowa"?
    • Gość: shuja Re: a mi sie Darek Matecki podoba IP: *.fn.pl 23.06.06, 17:32
      a to zrób mu loda!!! już jest pełnoletni !!!!
      • dariusz.matecki Re: a mi sie Darek Matecki podoba 23.06.06, 22:17
        Wolę kupne w Castelari przy Błoniach niż własnej roboty ;) Pełnoletni nie
        jestem. Post oczywiscie zglaszam do moderatorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka