Dodaj do ulubionych

Duszno w autobusach

IP: *.chello.pl 27.06.06, 23:13
"Pięćdziesiąt nowych, klimatyzowanych autobusów kupiło właśnie poznańskie
MZK."... cyba MPK..
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Duszno w autobusach IP: *.smsnet.pl 28.06.06, 00:53
      a klimatyzacja jest sprawna tylko nikt nie chca wlaczac, bo autobus zuzywa
      wiecej paliwa :) i co ma powiedziec kierowca? ze dziala, ale nie wlaczy? to go
      zlinczuja ;).
      • rt69 Re: Duszno w autobusach 28.06.06, 02:27
        "klimatyzacja nie sprawdza się - Za często mamy przystanki" - głupszej wymówki to się chyba nie dało wymyśleć! W Berlinie przystanki są rozmieszczone z taką samą gęstością. Może Krzysztof Putiatycki, szef SPA Klonowica, powinien sam się schłodzić przed udzieleniem kolejnym razem równie idiotycznej odpowiedzi.
        • Gość: Pawel Re: Duszno w autobusach IP: 83.168.96.* 28.06.06, 08:38
          Siedziałem kiedyś w autobusie w Atenach na przystanku końcowym. Autobus stał z
          otwartymi drzwiami i z włączoną klimą i mimo że na dworze było 40C klima dawała radę
    • Gość: m.j.w Re: Duszno w autobusach IP: *.topolowa.net 28.06.06, 00:56
      Zagłosujcie na mnie, a będzie klima i za darmo. Biletom mówię nie.
    • kakq Re: Duszno w autobusach 28.06.06, 07:31
      a nie wspomnę o smrodzie rodaków
      LUDZIE MYJCIE SIĘ
      PROSZĘ
      • Gość: Kaska Re: Duszno w autobusach IP: 213.155.167.* 28.06.06, 09:43
        > LUDZIE MYJCIE SIĘ
        > PROSZĘ

I NIE CHLEJCIE śMIERDZąCEGO PIWSKA W ZATłOCZONYCH BUSACH!!!
    • Gość: lunch Re: Duszno w autobusach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 09:52
      Musiało minąć 15 lat zachwycania się nowoczesnymi wspaniałymi zachodnimi
      autobusami (niechlubnie w ich sprowadzaniu przoduje Gdynia, w której latem
      strach wsiąść do autobusu), żeby dziennikarze zauważyli, że z uchylnymi
      okienkami te pojazdy się do niczego nie nadają. I teraz to ich ulubiony temat.
      Tyle że klima nie ma tu nic do rzeczy i wcale nie jest w Niemczech standardem.
      Tyle jeździłem w Niemczech autobusami i klimy nie spotkałem. Jeżdżą ludziska w
      tym zaduchu i najwyraźniej im to nie przeszkadza. Dziwny naród...
      • Gość: Gosc Re: Duszno w autobusach IP: .2P1D* / 195.124.114.* 28.06.06, 11:21
        *Tyle że klima nie ma tu nic do rzeczy *

oczywiscie ze nie najlepiej zastosowac lodowke w biurze dyspozytora skutecznosc
        mniej wiecej taka sama

*Tyle jeździłem w Niemczech autobusami i klimy nie spotkałem*

to dziwne bo dojezdzam do pracy klimatyzowanym autobusem, chyba zdarzyl sie
        wyjatek co ? moze ze podrozujesz po terenie bylego NRD ? tam rzeczywiscie jest
        kiepsko ...
    • Gość: Pitumek Re: Duszno w autobusach IP: 83.168.106.* 28.06.06, 10:18
      ROMAN SZOK ,nie ROMAN SZAŁEK-Wstyd panowie redaktorzy!
    • Gość: Michał Duszno, głośno, trzęsie, i nic nie widać! IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.06, 16:08
      Dodatkowym problemem jest hałas i wstrząsy w autobusach Volvo, które zostały
      zakupione chyba już 10 lat temu, i niestety po 10 latach na naszych drogach są
      już straszliwie rozklekotane, i już niewiele je dzieli od Ikarusów. Szczególnie
      urokliwa jest jazda oklejonym z obu stron autobusem 75 (Volvo)na samym tyle,
      choć najpiękniej trzęsie w pośpiesznych, które mogą się rozpędzić i szarżować
      przez dziury i nierówności. Hałas z przegubów jest potworny! Nie znam się na
      samochodach, ale mam wrażenie, że nie ma tam już resorów. To pewnie tylko
      złudzenie. Jechałem ostatnio sobie jak codzień, i myślałem o tym, czy ktoś z
      naszego ZDTiM ostatnio wybrał się z Klonowica na Słoneczne ich pięknie
      oklejonymi autobusami. To doprawdy szczególne przeżycie, za które zawsze z
      uśmiechem płacę 1.90 plus 3.80 (w jedną stronę).
    • Gość: ole Re: Duszno w autobusach IP: *.globalconnect.pl 28.06.06, 17:55
      w Białymstoku też kupino kilkadziesiąt nowych autobusów z klimą. W Szczecinie
      zienia prezydenta i bedzie ok.
    • Gość: mała Re: Duszno w autobusach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:02
      2 lata temu zemdlalam w autobusie.bylo duszno kierowca zakazal otwierania
      okienek.od tej pory boje sie jechac autobusem w upal,wole sie przemeczyc idac... :(
    • Gość: zigi paliwo IP: 155.37.231.* 28.06.06, 20:05
      wiadomo ze kierowcy kantuja na paliwie a jak wlacza klime to taki autobus wiecej pali i mniej maja z
      kanta
    • hehenio Powietrza nie trza! 28.06.06, 22:37
      Powietrza nie trza!
      A cugi szkodzo!
      Taka jest nasza, maryjanowa wiara.
      Klimat miasta - klimatem autobusów i tramwajów miejskich.
    • Gość: Lego Re: Duszno w autobusach IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.06.06, 22:44
      Jakieś dwa - trzy dni temu jechałem sobie liną 54 z kijewa. Na pętli autobs
      otwarte wszystkie drzwi i okna oraz dach, działa klima... Ale niestety nikt
      kierowcy nie powiedział że jak klima działa to powinien dach i okna pozamykać.
      To jest chyba taka zasada że on włączy klimę otworzy wszystkie okna w celu żeby
      w trakcie jazdy ciepłe powietrze wyleciało... Ale niestety nie tak to działa. Co
      do dużej ilości przystanków to może tak uaktywnić w każdym autobusie z klimą
      otwieranie drzwi przez pasażerów?
      • rt69 Re: Duszno w autobusach 30.06.06, 13:27
        W Warszawie MZA radzi sobie stosując "ciepły guzik" zimą oraz nowość "zimny guzik" latem -> skocz.pl/bqff (artykuł z warszawskiej GW)

Tak więc nie rozumiem, czemu u nas najpierw "szkoli" się pasażerów z samodzielnego otwierania drzwi, po czym dziwną i niezrozumiałą decyzją cichaczem z pomysłu rezygnuje.
        • Gość: Lego Re: Duszno w autobusach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.07.06, 22:40
          I dalej bez zmian. Jak było tak jest. W autobusach gorąco. Z ludzi się leje a
          klimatyzacja jak nie działała tak dalej nie działa.
    • Gość: onaa lepszy Jelcz IP: *.vx.pl / *.vx.pl 05.07.06, 23:29
      to prawda... w takiw upały jak są ostatnio, lepiej jechac starym,
      rozklekotanym, okropnie halasującym (w zasadzie na granicy wytrzymałości)
      Jelczem,który ma duże "szyberdachy" oraz duze, normalnie odsuwane okna, niż
      kisić się w zagraniczniaku, których lufciki nie dają powietrza..
      Czuć róznicę... w starociach w trakcie jazdy wieje świeże powietrze, w Volvo
      tego nie czuć, odrobinę w tych polickich, ale tylko z tyłu..

jakos przy kupnie nikt nie pomyślał, ze u nas za gorąco na takie klatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka