Dodaj do ulubionych

Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i SLD

02.08.06, 22:31
Nie dajcie się zwieść!
Piechota niebawem się wycofa i przerzuci głosy na Krzystka.Proponował
Krzystkowi wiceprezydenturę chcąc jeszcze coś ugrać dla siebie.
Niestety i atmosfera gęściejąca wokół niego jak i naciski zmusiły go do
przełknięcia Krzystka.Atmosfera gęstnieje nie bez przyczyny.
Wcześniej kiedy Piechota namaścił Jurczyka na Prezydenta i wspierał go całym
swoim zapleczem ( co robi do dziś - nie dalej jak w poniedziałek publicznie
chwalił Jurczyka) Krzystek znalazł przystań na 2 lata u Jurczyka.
Z Jurczyka rządów nikt nie jest w Polsce zadowolony oprócz Ptaka i Czesnego.
Jeśli Krzystek pracował 2 lata dla Jurczyka, to nie mogło to być bez zgody
Piechoty i SLD.
Teraz próbują manewru z Krzystkiem, już znalazł się na bilbordach.
Wiadomo że są ograniczenia na kampanię wyborczą, ale w tej sytuacji promuje
dumny szczecin ( durnyszczecin). - przywróćmy dumę Szczecina.
Idiotyczne hasło , bo niby kiedy mielibyśmy być dumni z prowincjonalnego
miasta w którym były pajace typu Walaszka czy obecnie Jurczyka a nawet
szczecinianin Piechota nie interesował się inwestycjami dla Szczecina.
Obserwuj wątek
    • waly.chrobrego Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S 04.08.06, 06:37
      Krzystek, z wykształcenia prawnik, do żadnej partii nie należy, ale
      jednoznacznie kojarzony jest z prawą stroną sceny politycznej. Prawo i
      Sprawiedliwość zastanawiało się, czy nie powierzyć mu funkcji wojewody
      zachodniopomorskiego. Z naszych informacji wynika, że teraz przedstawiciele
      sztabu Jacka Piechoty zaproponowali mu stanowisko zastępcy prezydenta (o ile
      oczywiście SLD-owski kandydat wygra wybory).

- Nie potwierdzam i nie zaprzeczam - mówi tajemniczo Piechota pytany o
      potwierdzenie tej wiadomości, zaznaczając jednocześnie, że ma plan, by pozyskać
      do współpracy ludzi z prawicy. - Uważam, że tam też są osoby merytorycznie
      przygotowane i przyjmą moją propozycję. Mam nadzieję, że je pozyskam: jeśli nie
      teraz, to po wyborach.

Kandydaturę Piechoty zdecydowały się poprzeć nie tylko lewicowe ugrupowania
      (SdPl i Unia Pracy), ale też Partia Demokratyczna. Zbudowanie zaplecza z ludzi
      prawicy pozwoli na poszerzenie bloku poparcia. W swoich wystąpieniach Piechota
      podkreśla, że nie chce podziałów, wrogów, dąży do stworzenia wizerunku
      prezydenta wszystkich szczecinian.

Czy Krzystek przyjmie propozycję Piechoty?
      • Gość: zparkowej Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S IP: *.chello.pl 04.08.06, 07:22
        Rozumiem ,że jak Krzystek wygra to weźmie na zastępców ludzi z lewicy do ,której
        Demokraci też się zaliczają , a i tak oni wszyscy siedzą w UM.
        wały chrobrego mówią w liczbie mnogiej, to znaczy jest was więcej , pracujecie
        na Małopolskiej.? To co Małopolska proponuje w zamian za Piechotę- Krzystka?
        Niech wałychrobrego przyznają ,że to wasi naturalni kandydaci.
        • ja_aska obraza Szczecina 04.08.06, 08:39
          wały chrobrego są najpiekniejszym miejscem na świecie więc uzywanie ich jako
          nicka przez takiego parszywca zapewne powiązanego z (mówiąc językiem nowej
          władzy) łżeprofesor terezą budzi mój zdecydowany sprzeciw.
          • xxtoja Re: obraza Szczecina 04.08.06, 08:58
            ale wały chrobrego ja kojarzę z Urzędem wojewódzkim, a tam Krzystka mało kto
            lubił, bo uważano go za wstawionego człowieka przez układy.
            • ja_aska Re: obraza Szczecina 04.08.06, 09:37
              moja droga , no co ty???:):):):):)
              • ohne.zucker TW Robert.... 04.08.06, 12:53
                TW "ROBERT" - JACEK JAN PIECHOTA, ur. 28 kwietnia 1959 roku w Szczecinie,
                minister gospodarki (19 października 2001 - styczeń 2003), wiceminister
                gospodarki i pracy (2003 – 2005), minister gospodarki i pracy (od 31 marca
                2005), został zarejestrowany 3 maja 1984 roku, kiedy był nauczycielem w liceum,
                kontaktów zaprzestał 24 listopada 1989 roku, a więc już po wyborach, donosił na
                środowiska młodzieżowe.

„Robert” wstąpił do PZPR w wieku 19 lat, ukończył Wydziału Technologii i
                Inżynierii Chemicznej Politechniki Szczecińskiej (1983), został nauczycielem w
                VI Liceum Ogólnokształcącym w Szczecinie (1984-1985) i radnym Miejskiej Rady
                Narodowej (1984 – 1988), był działaczem młodzieżowym: członkiem Prezydium Rady
                Uczelnianej SZSP. (1983), komendantem Chorągwi ZHP w Szczecinie (1985-1990),
                członkiem Komitetu ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej - przewodniczącym Rady
                Polityki Młodzieżowej (1988 – 1989) oraz posłem do Sejmu PRL (od 1985), od 1990
                roku jest zawodowym posłem.
                • ja_aska cukereczku 04.08.06, 12:54
                  masz jakikolwiek dowód czy jak zwykle walisz gó.wnem w wentyletor?
                  • ohne.zucker Re: cukereczku 04.08.06, 13:00
                    ja_aska napisała:

> masz jakikolwiek dowód czy jak zwykle walisz gó.wnem w wentyletor?

Dowodem niech bedzie to, ze ten smutny pan nie wytoczyl nikomu procesu...
                    dla mnie wystarczy.
                    • ja_aska Re: cukereczku 04.08.06, 13:24
                      syndrom posłanki sobeckiej nie istnieje wśród inteligencji. no cóż, ty możesz o
                      tym nie wiedzieć.
                      • ohne.zucker Re: cukereczku 04.08.06, 13:41
                        ja_aska napisała:

> syndrom posłanki sobeckiej nie istnieje wśród inteligencji.

Nie osmieszaj sie czerwona inteligenko powiazana z przestepcami i bandytami.

Sobecka ma prawo pozwac za "Babsztyla" - takie sa uroki demokracji, z ktora wy
                        walczyliscie przez 50 lat.
                        • ja_aska Re: cukereczku 04.08.06, 15:02
                          pewnie, że ma prawo z powództwa cywilnego. i nic więcej. w normalnym kraju tak
                          jest. ale co ty możesz widziec o normalności czarna nomenklaturo. wole
                          przestępców i bandytów jawnych niz twoich ukrytych aczkolwiek znanych.
      • waly.chrobrego a co Krzystek obiecał SLD ? 05.08.06, 20:15

A co obiecał Piechocie Krzystek jak wygra wybory ?
        Wiceprezydenta ds rozwoju gospodarczego z wykorzystaniem funduszy
        strukturalnych?
        Wzorem Inbitu ulokują się tam ludzie SLD sterowani przez Piechotę,a jeśli do
        drugiej tury przejdzie Piechota, w spółkach znajdą się miejsca dla ludzi
        popierających Krzystka, a Krzystek dostanie wiceprezydenturę.
    • Gość: Galoty Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:36
      Piechota nie wycofa się. Celem kurii biskupiej oraz okrągłostołowego układu
      jest wstawienie albo Krzystka albo w ostateczności Piechoty na ten stolec.
      Racja, że sa to wspólni kandydaci koalicji (przyszłej) samorządowej PO + SLD.
      • ja_aska Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S 04.08.06, 09:37
        nie sądzę:-)
    • waly.chrobrego wyborcza strategia Krzystka i Piechoty 05.08.06, 20:16

A co obiecał Piechocie Krzystek jak wygra wybory ?
      Wiceprezydenta ds rozwoju gospodarczego z wykorzystaniem funduszy
      strukturalnych?
      Wzorem Inbitu ulokują się tam ludzie SLD sterowani przez Piechotę,a jeśli do
      drugiej tury przejdzie Piechota, w spółkach znajdą się miejsca dla ludzi
      popierających Krzystka, a Krzystek dostanie wiceprezydenturę.

• Gość: Wojtas Bilbordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 01:05
      A tak na marginesie to jaki on wyretuszowany na tych fotkach. Trochę zrobiony
      na Tuska. W rzeczywistości to jakoś jest starszy, grubszy, z tłustą cerą i
      włosy też jakby przetrzebione... A myślałem, że tylko kobiety uwielbiają
      Photoshopa. A prawnik to cieniutki, nie wie nawet na czym polega "przekroczenie
      zwykłego zarządu". Nie wierzycie? Zapytajcie. No i gdyby nie teść, to kto by o
      nim słyszał... prawda Wały Chrobrego???
    • Gość: mirek Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:44
      To teraz wiadomo czemu Pawlak Arek jest szefem sztabu Krzystka nikt tak nie
      łączy tych partii jak Arek patrz ZAPOL.
      • waly.chrobrego Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S 07.08.06, 06:39
        przyjrzyj się uważnie a znajdziesz więcej punktów wspólnych.
        Odzyskać dumę Szczecina ? Po 2 latach współrządzenia Krzystka z Jurczykiem?
        • Gość: pb Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:36
          A jaki jest adres strony Krzystka?
          • waly.chrobrego Re: Uwaga na manewr : Krzystek to kandydat PO i S 07.08.06, 21:46
            www.dumnyszczecin.pl/
            nie jest to jakaś rozbudowana strona, widać przewidzieli że z budową dumy
            szczecina może być różnie. Co do twarzy pokazujących się na górze strony,
            zapewne część się już zorientowała co jest grane.
            aha - nie myl się i nie wpisuj : www.durnyszczecin.pl
    • waly.chrobrego potwierdza się : Krzystek to kandydat PO i SLD 16.08.06, 16:34

Jeśli dojdzie do zmiany ordynacji, Platforma Obywatelska skłonna jest
      wystartować w wyborach samorządowych we wspólnym bloku nie tylko z PSL, ale i
      SLD - pisze "Życie Warszawy".

Oficjalnie liderzy PO zaprzeczają możliwości tworzenia bloku wyborczego z SLD.
      Starają się również utrzymać w tajemnicy jakiekolwiek rozmowy z lewicą.

Dlaczego Platforma, która jeszcze niedawno ostro broniła się przed współpracą z
      Sojuszem, może zmienić poglądy? W ostatnich tygodniach partie zamówiły własne
      sondaże i analizy na temat efektów blokowania list i szans wyborczych koalicji
      PiS-Samoobrona- LPR. Dziennikowi udało się dotrzeć do szczegółów jednej z
      takich symulacji. Wyniki są sensacyjne. Tylko wspólny start PO, SLD i PSL
      gwarantuje tym partiom zwycięstwo w walce o samorządy.

Taki blok wygrałby aż w 11 województwach - dolnośląskim, kujawsko- pomorskim,
      lubuskim, łódzkim, mazowieckim, opolskim, pomorskim, śląskim, warmińsko-
      mazurskim, wielkopolskim, zachodniopomorskim. Poza Kongresówką, która
      przypadłaby koalicji rządzącej.

Liderzy PO zdają sobie sprawę, że bez lewicy mogą przegrać jesienne wybory.
      Wiemy, na jaki wynik możemy liczyć po zblokowaniu z PSL i SLD. Takie symulacje
      są robione - potwierdza w rozmowie z "ŻW" poseł i członek zarządu krajowego PO
      Mirosław Drzewiecki. Ale na razie nie podejmujemy żadnych nerwowych ruchów -
      dodaje.

"Życie Warszawy" ustaliło, że ewentualna decyzja o wspólnym bloku centrolewicy
      zostanie podjęta dopiero po przeforsowaniu przez Sejm nowej ordynacji, a
      ogłoszona tuż przed jesiennymi wyborami. Opozycyjne partie chcą wtedy
      przedstawić swoją ofertę jako jedyny ratunek przed ostatecznym zawłaszczeniem
      państwa przez koalicję rządzącą.
    • waly.chrobrego uklad Nitras - Piechota 04.11.06, 10:02
      uklad Nitras -Piechota zapewnia ze w przypadku zwyciestwa Piechoty Krzystek ma
      zapewniona posade w Urzedzie, ale w przypadku zwyciestwa Krzystka to Piechota
      bedzie zastepca do spraw gospodarczych.
      Dlaczego te interesy sa tak wazne dla nich?
      • Gość: esik Re: uklad Nitras - Piechota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:03
        I wyszło szydło z worka.Myślę, że wszystko spina pewna firma na K, która
        chciała się zagnieździć na Gontynce,lotnisku i Pogoni. Okazuje się, że ten
        kolega Ptaka, to nie był jeszcze taki najgorszy...
      • Gość: zed Re: uklad Nitras - Piechota IP: 62.25.102.* 04.11.06, 10:31
        fajna teoria spiskowa, chcialbym cie jednak zachecic do tego, bys przestal
        patrzec na swiat przez pryzmat "ukladu".

wtedy byc moze bedziesz w stanie podejmowac racjonalne decyzje i oszczedzic
        sobie i nam szukania spiskowej teorii szczecina.
        • kolegaptaka Re: uklad Nitras - Piechota 04.11.06, 12:26
          Krzystek to marionetka Nitrasa i Komfortu
          • Gość: Misia Re: uklad Nitras - Piechota IP: *.szczecin.mm.pl 04.11.06, 14:25
            Walychrobrego! Poraziles mnie silą swojej analizy. Z Ciebie to normalnie
            geniusz jakis. Uważaj, bo jak Cię Pis-owcy odkryja to Cię od razu do samej
            Warszawy zabiorą- brakuje im takich fachowców! Lokalni geniusze (Jania,
            Drzazga,facet od ścierek w Urzedzie Morskim, Dlugosz) już niestety zostali
            zagospodarowani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka