Gość: wiejska baba a mi nie jest do smiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:57 ja niemca widze jak wypedza z domu moja matke i strzla do dziadka gdzies na zamojszczyznie, a potem podpala im dom i pilnuje żeby sie cały spalił , przy okazji pochwała niemieckiej solidnosci Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: a mi nie jest do smiechu 09.08.06, 16:08 Gość portalu: wiejska baba napisał(a): > ja niemca widze jak wypedza z domu moja matke i strzla do dziadka gdzies na > zamojszczyznie, a potem podpala im dom i pilnuje żeby sie cały spalił , przy > okazji pochwała niemieckiej solidnosci A ja Polaka widze jak w 1956 wygania Niemcow w Szczecinie na Grabowo ,do bydlecych wagonow tylko z podrecznym bagazem.A do ich mieszkan wprowadza sie cholota,ktora juz pod drzwiami czekala 2 dni ,by nie wzieli nic wiecej ze soba. I kazdy cos widzi i kazdy cos pamieta.I Kzady powoluje sie na sprawiedliwosc oraz ma prawo do zemsty.I kiedy w koncu skonczy sie ten koszmar nienawisci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odreagowanie Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.abhsia.telus.net 09.08.06, 15:57 Te stereotypy sa powrotem do tradycji mentalnosciowych europejskich z pierwszej polowy XX wieku. Widzialem w muzeach francuskich podobne pocztowki francusko-niemiecko-brytyjsko- amerykanskie z I wojny swiatowej. Zwyczajnie pastwiono sie tam nawzajem miedzy soba aby wzbudzac wzajemna nienawisc. Podobne stereotypy Zydowskie w III Rzeszy, naogladalem sie tej paskudnej propagandy nienawisci i stereotypow glupawej wyzszosci ktora konczyla sie tym co sie stalo. Bardzo czesto tego typu zachowania ludzi sa niewprost odreagowaniem za obchodzenie rocznic potepiajacych zbrodnie ich przodkow. Mam nadzieje ze rzady europejskie nie popieraja tego typu zjawisk. LP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada to moze ktoś u nas nad bałtykiem wydrukuje IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 09.08.06, 15:58 analogiczna kartkę: "jedź do niemiec. obrazy i meble twojego dziadka juz tam są" - ze stosownym zdjeciem jakiegoś "zadbanego" niemieckiego wnetrza. co jak co, ale w fachu szabrowania nigdy nie doscigniemy niemiaszków i ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars to jedz i odbierz jak sa tam Twoje????? 09.08.06, 16:03 a jak nie Twoje i nie Tobie ukradli to stul dziobek.....kto ci dal prawo glosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada uzywasz za dużo znaków zapytania. IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 09.08.06, 16:15 pisze sie max. trzy, młotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy obawiam sie za taka kartka nikogo nie ruszy IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 16:06 Gość portalu: wójek dobra rada napisał(a): > analogiczna kartkę: > > "jedź do niemiec. obrazy i meble twojego dziadka juz tam są" - ze stosownym > zdjeciem jakiegoś "zadbanego" niemieckiego wnetrza. chodzi o to ze jak juz niemcy nakradli, to potem niefartownie przegrali swoja wielka wojne no i potem ich wyczyszczono. a zwyciezcy nie patrzyli czy to niemieckie czy z szabru. brali wszystko jak podleci, fabryki, dziela sztuki, samochody. tak wiec w powojennych niemczech niewiele zostalo. skarb troi w koncu jest w petersburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada no tak złodzieje okradli złodzieji. jaka szkoda. IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 09.08.06, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jak poznać ,ze wjechałeś z Polski do Niemiec ? 09.08.06, 15:59 Gdy zuważysz ,że krowy są ładniejsze od kobiet , to znaczy ,ze przekroczyłeś granice z Polski do Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars hahaha 09.08.06, 16:00 dlatego wolimy Wasze kobiety ktore chetnie z Polski uciekaja za zarobkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz my tez wolimy Polki 09.08.06, 16:10 alterpars napisał: > dlatego wolimy Wasze kobiety ktore chetnie z Polski uciekaja za zarobkiem. A więc nie jesteście całkiem "inteligentni inaczej". My tez wolimy nasze kobiety od Niemek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada ...jakiś szczątkowy gust jednak mają. IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 09.08.06, 16:16 Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: my tez wolimy Polki 09.08.06, 16:20 alterpars napisał: > dlatego wolimy Wasze kobiety ktore chetnie z Polski uciekaja za zarobkiem. A więc nie jesteście całkiem "inteligentni inaczej". My tez wolimy nasze kobiety od Niemek. To jak to jest ? Polacy wola swoje kobiety od Niemek-z kolei Niemki wola byle jakiego Araba,Murzyna lub Greka od " najwspanialszego mezczyzny na swiecie" Polaka. To jest zagadka. No chyba ,ze to ma cos wspolnego z tym kawalem: Czym rozni sie Arab od Polaka? ...Arab jak sika do zlewu to odsuwa naczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Niemki są brzydkie po prostu, trudno 09.08.06, 16:30 Kolego , nie interesuje mnie "kogo wola Niemki" . To ich sprawa , nie moja. I ich problem ,ze sa po prostu brzydkie. Mogę oczywiście współczuć , ale mi się nie chce. Szczególnie w kontekście pocztówek opartych na stereotypach ( jak Polak to złodziej ) A Niemka "ładna inaczej" to niestety fakt a nie stereotyp. Ja porównuję Polki z Niemkami pod wzledem urody. Wynik znasz. Po prostu nasze dziewczyny sa dużo , dużo ładniejsze. I wiesz juz ( jak pisałem powyżej) dlaczego w domach publicznych nie zatrudnia sie Niemek ? Bo własciciele musieli by płacić klijentom za usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: my tez wolimy Polki 09.08.06, 18:04 > ...Arab jak sika do zlewu to odsuwa naczynia. Zbokal jesteś, czy nastolatek? A już wiem! Zboczony nastolatek. Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Niech nie placza,ze odwiedzilo ich paru naszych IP: *.popl.cable.ntl.com 09.08.06, 16:04 zlodziei.Nas odwiedzilo w 1939 milion mordercow i zwyrodnialcow i musielismy to przetrwac.Jedz do Niemiec - majatek twoich dziadkow juz tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Mały Hans ogląda stare zdjecia rodzinne 09.08.06, 16:08 - tatusiu , a kto to jest ten pan przed domem w górach ? - to synku , twój dziadek Helmut , którego źli Polacy wypędzili z jego domu w Sudetach - a tak , opowiadałeś mi tato. A to zdjecie ? Tu jacys ludzie w mundurach maszerują, a tam dalej jest trybuna , a na trybunie taki pan z wąsikiem i uczesany w przedziałek... kto to tato ? - oj synku , to bardzo zły człowiek, zrobił dużo złego .. - tato , a tu w pierwszym szeregu maszeruje przecież dziadek Helmut z Sudetów , w mundurze , z opaską z takim smiesznym krzyżem , rękę wyciągnął do góry do tego złego człowiek i coś krzyczy... - a tak synku , on krzyczy : " hola , hola zły człowieku ! dość tego , dość !" Odpowiedz Link Zgłoś
zadruga Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 16:09 Jedziez do Niemiec? Swietnie! Meble antyki i ksiazki starodruki twojego dziadka juz tam są od 60 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlesier Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 193.19.114.* 09.08.06, 16:51 te wasze rzekomo ukradzione polskie dziadostwi dawno by sie rozlecialo ..made in poland...to wy do dzisiaj siedzicie w Breslau in Stettin na naszych stolkach (pardon...krzeslach) i pijecie z kieliszkow made in germany(sprezd 1945!!)...szybko sie zapomina!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:11 Zart jest to rzeczywiscie niesmaczny.Wiekszosc samochodow jest kradziona na zamowienie.Jest wiec to kradziez Niemcow dokonywana na Towarzystwach Ubezpieczeniowych.Zlodziejami sa wiec sami Niemcy. Jest drugi aspekt sprawy tzw. moralny. Jesli Polacy sa w oczach Niemcow zlodziejami , jak okreslic Niemcow po wyczynach drugiej wojny swiatowej w naszych oczach? Mordercy? Czy to wystarczy?Ktory aspekt jest istotniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.mofnet.gov.pl 09.08.06, 16:11 Ciekawy jestem jakby Niemcy zareagowali na kartke unii europejskiej keine Gtenzen z Niemcami łamiacymi szlaban graniczny w 1939 lub wspólny rynek pracy z bramą obozu w Aushwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Pierwszy naprawde dobry pomysl na tym formum IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 17:26 > Ciekawy jestem jakby Niemcy zareagowali na kartke unii europejskiej keine > Grenzen z Niemcami łamiacymi szlaban graniczny w 1939 lub wspólny rynek pracy > z bramą obozu w Aushwitz. brawo, podoba mi sie! naprawde dobre i zlosliwe! a juz myslalme ze bedzie tylko biadolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dlaczego Niemki zachodzą w ciążę ? 09.08.06, 16:15 Kawał wulgarny , ale "Jak Kuba Bogu..." No i bazuje na stereotypach. Dlaczego Niemka pomimo uzywania prezerwatywy zachodzi w ciaże? Bo jest gospodarna i oszczędna. Po co wyrzucać całkiem dobrą prezerwatywę po stosunku , skoro można ja wywrócic na druga strone i uzyć jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 16:15 Znam zawodowo i prywatnie wielu Niemcow. To sa bardzo zroznicowani ludzie. Spotkalem wspanialych ludzi (wsrod mlodych, wyksztalconych), ktory maja za nic ww zarty. Sa tez i tacy, ktorzy pod wplywem alkoholu wygaduja, co im slina na jezyk przyniesie. I wtedy mozna uslyszec od nich niewybredne zarty. Generalnie nie spotkalem sie z szykanami ze strony Niemcow. Byc moze dlatego, ze nie mam ani polskiego ani niemieckiego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Niemki nie zachodzą w ciążę 09.08.06, 16:40 Bo Niemcy żłopią piwo które ich rozleniwia i usypia i nie mają ochoty na ciupcianie. Jeżeli o złodziejstwo chodzi to ani ja ani nikt z mojej rodziny nigdy nikomu nic nie ukradł!Wypraszam zatem sobie nazywanie Polaków złodziejami.Zarówno przez prymitywnych Niemców jak i kretynów którzy swoje zasrane opinie umieścili na tym forum. Zgadzam się że trzeba śmiać się z Niemców. Bo poza tym że łatwo ich przerobić na zorganizowaną grupę morderców i grabieżców to mają cholernie śmieszne cechy które uwidaczniają w czasach pokoju.N.p. 1) Nie patrzą ile wysiłku i czasu trzeba zainwestować gdy cokolwiek mogą uzyskać za darmo. 2)Ich poczucie humoru jest naprawdę prymitywne więc śmiejmy się z tego. 3)Mają kompleksy wobec Amerykanów i trochę Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
szowinita A obrazy naszych dziadków są w Niemczech 09.08.06, 16:27 a złodzieje tych obrazów nigdy nie zostali skazani lecz budowali dobrobyt "bundesrepublik", z którego to dobrobytu czerpią dzisiejsze pokolenia Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: Jedź do Niemiec. Mordercy twoich przodków 09.08.06, 16:34 Oczywiscie ,ze tam sa jezeli tylko wrocili calo z "mordowania przodkow " I cmentarze ich sa bardziej zadbane od tych na ktorych leza twoi przodkowie i kwiaty na ich grobach leza i nikt ich nie kradnie. A tak na marginesie: Durny wpis Ci wyszedl nieboraku Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pochwalasz fakt "mordowania przodków" ? 09.08.06, 16:52 misioo4 napisał: > Oczywiscie ,ze tam sa Kurcze , Ty naprawde nie widziśż nic złego w tym ,ze mordercy są "szanowanymi obywatelami UE" ? I drwisz z człowieka , ktory o tym pisze ? Może sam pochwalasz fakt mordowania Żydów , Polaków , Rosjan , Cyganów , Czechów , Norwegów , Serbów itd itd przez Niemców w latach II wojny ? Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: Pochwalasz fakt "mordowania przodków" ? 09.08.06, 16:58 remik.bz napisał: > misioo4 napisał: > > > Oczywiscie ,ze tam sa > > Kurcze , Ty naprawde nie widziśż nic złego w tym ,ze mordercy są "szanowanymi > obywatelami UE" ? I drwisz z człowieka , ktory o tym pisze ? > Może sam pochwalasz fakt mordowania Żydów , Polaków , Rosjan , Cyganów , > Czechów , Norwegów , Serbów itd itd przez Niemców w latach II wojny ? Koles ja Ci ten katalog narodow nawet powieksze ,tylko nie mam zwyczaju dyskutowania z nieopierzonymi petakami.Co to znaczy :szanowany obywatel UE ? Tobie sie juz w tej skolatanej lepetynie zupelnie pomieszalo. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz dzieki za "nieopierzonego pętaka" 09.08.06, 17:32 To nawet mile cos takiego usłyszec. Ostatnio coś podobnie ( ale subtelniej) mowiła do mnie zona na imprezce z okazji 16 rocznicy naszego ślubu. misioo4 napisał: Koles ja Ci ten katalog narodow nawet powieksze A po co ? Ja go doskonale znam ( mature robilem przed Giertychem) i dlatego napisałem "itd itd" po "Serbach". Co to znaczy :szanowany obywatel UE ? Np obywatel Niemiec , ktory wydawał rozkazy mordowania Powstańców Warszawskich , cywilnej ludnosci Warszawy , Polakow ukrywajacych Żydów, chłopów polskich z Zamojszczyzny. A dzisiaj odwraca rolami "kata" z "ofiarą" i twierdzi ,że został skrzywdzony i "wypedzony" przez Polaków i żąda "rekompensaty " za swoje "krzywdy". Podpiera sie przy tym unijnym prawem , jako wiecznie miłujacy pokój obywatel niemiecki. Bo przeciez wszyscy "mądrzy "obywatele UE wiedzą ,ze Niemcy byli zawsze,są teraz i bedą po wsze czasy - OK , a Polacy to katolicki ciemnogród i zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: dzieki za "nieopierzonego pętaka" 09.08.06, 17:51 A dzisiaj odwraca rolami "kata" z "ofiarą" i twierdzi ,że został skrzywdzony i "wypedzony" przez Polaków i żąda "rekompensaty " za swoje "krzywdy". Podpiera sie przy tym unijnym prawem , jako wiecznie miłujacy pokój obywatel niemiecki. nie ma za co.OK nie petak ale zupelnie skolowany obywatel Polski Bzdury wypisujesz,w glowie Ci sie pokrecilo zupelnie.Mitoman jestes czy co? jakie "unijne" prawa o rekompensatach,co Ty pieprzysz..jaki kat odwraca role-co ty majaczysz ? Uwazasz ,ze wypedzeni ludzie z ziem zachodnich byli katami? stare baby ,dzieci ,kobiety,staruszkowie.A Polacy zza Buga tez byli "katami" masz pretensje do ludzi,ze maja sentyment do miejsc urodzenia lub pochodzenia ich rodzicow ? A kto zabrania Polakom ze wschodu wnosic pretensje ? Mozna chciec..ale czy sie dostanie ,to zupelnie inna sprawa.Nie wszystko mozna odkrecic !!! Na tym polega demokracja i prawa czlowieka ,ze usiluje dojsc do swoich praw-niestety ,zycie nie zawsze na to pozwala.I nie wrzucaj do jednego wora ludnosci cywilnej z przestepcami wojennymi.Marna ta Twoja matura- absolutnie nie odpowiada definicji:swiadectwo dojrzalosci,pieprzysz jak maly Kazio. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A gdzie byli "mężowie" tych przesiedlonych ? 09.08.06, 18:36 misioo4 napisał: Uwazasz ,ze wypedzeni ludzie z ziem zachodnich byli katami? Oczywiscie ,że tak. W demokratycznych procedurach powolali do władzy "wodza" i dzielnie ( trzeba obiektywnie przyznac) walczyli , aby jego ( i swoje) ideały wprowadzic w zycie. > stare baby ,dzieci ,kobiety,staruszkowie. A co sie stało z mężami , ojcami, synami tych "wypedzonych" ? gdzie byli w tym czasie i tak z 10 lat wcześniej? Pewnie ich "wódz" pozamykał wszystkich w obozach koncentracyjnych, bo z nim walczyli? Marna ta Twoja matura- > absolutnie nie odpowiada definicji:swiadectwo dojrzalosci,pieprzysz jak maly > Kazio. Może i marna. Ale oprócz oficjalnej matury mam coś wazniejszego: tradycje AK- owskie moich przodkow. A swoim dziadkom bardziej wierzę niz papierkowi z napisem "matura". Raz tylko zrobilem z siebie durnia , gdy uwierzyłem w pojednanie polsko- niemiskie ( Mazowiecki i Kohl) wbrew przestrogom ludzi ,ktorzy wojne pamietaja i znaja Niemców. Jak dziecko dałem sie wziąc na słowa o "wspólnej przyszłości i przebaczeniu". No i patrz- minęła chwilka i juz pojawiła sie Erika i "roszczenia wypedzonych"zgodne z prawem UE. I nawet nie to jest problemem . Problem w tym ,ze nikt z "waznych Niemców" tego nie potepił. Elity intelektualne, polityczne udawały i udaja ,ze nie ma sprawy. Ale dla mnie "jest sprawa i bedzie sprawa". I tak to przekazuje swoim dzieciakom. Niemcom absolutnie nie mozna ufac. Niedługo sie dowiemy ,ze to Polska jest winna II wojnie , bo nie potrafiła iść z Niemcami na europejski kompromis w sprawie Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: A gdzie byli "mężowie" tych przesiedlonych ? 09.08.06, 19:11 Remik a Ty jestes pewien ,ze jestes doroslym czlowiekiem? Nawaliles sobie leb idiotycznymi farmazonami,zawracasz dupe jakimis" tradycjami AK.owskimi swoich przodkow" nabzdyczony jestes jak purchawka.Paplasz jak moherowa baba od Rydzyka.Zalosny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz drwiny z AK sa godne jedynie łajdaka 10.08.06, 09:29 misioo4 napisał: Nawaliles sobie leb > idiotycznymi farmazonami,zawracasz dupe jakimis" tradycjami AK.owskimi Miałem nie odpowiadac , bo drwiny AK , z historii z bohaterów narodowych - uważam za pospolite chamstwo ( wręcz łajdactwo). Ale co mi zależy w koncu ? Dzieki za ten post. Bedę go maksymalnie czesto cytował . Wiesz ,ze ci starzy ludzie z AK , którzy walczyli o to ,abys Ty mógł dzisiaj nawet takie niegodne przyzwoitego człowieka rzeczy wypisywac - nie wierzą ,ze tak są pojmowani przez wspólczesnych? Gdy ja im mowię ,ze dzisiejszy "Polak" to myśli jedynie o tym aby "zarobić , napić się , nażreć , wysr..ć i pokopulować , a tradycje uważa za zawracanie dupy"- twierdzą ,że nie mam racji. No to dałeś mi dowód. Dzieki. I pocieszam się tylko tym ,ze na szczęście ci ludzie , którym odmawiasz prawa do szacunku- zawsze pójda głosować. Bo po ludzku boja sie takich jak Ty u władzy. A tacy jak Ty -pójdą grillowac lub pojada do Londynu na zmywak. I oby tam zostali na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt ...nakrecacie sie..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.08.06, 17:01 Czemu historyjka przeradza sie w historie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Szczeciniak Re: ...nakrecacie sie..... IP: *.bredband.skanova.com 09.08.06, 17:08 Popieram ,nakrecacie sie,piszecie bzdety .I jeszcze jedno: ZWRACAM UWAGE ,ZE PISZAC COS CO JEST ADRESOWANE DO NIEMCOW...PISZCIE DO JASNEJ CHOLERY PO N I E M I E C K U . A jak nie potraficie ,to pomyslcie ,ze Niemcy tez nie umieja czytac po Polsku !! Nie musze chyba cytowac te z reguly idiotyczne wpisy skierowane do Niemcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CALA PRAWDA Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 212.41.135.* 09.08.06, 16:30 Nie ma sie co obrazac. Mieszkam w Holandii. Mam 4 znajomych Niemcow. Wyobrazcie wiec sobie kochani autorzy, ze kazdemu z nich zostalo skradzione auto, wlasnie podczas pobytu w Polsce. Moze Niemcy maja prawo smiac sie z nas, skoro rzeczywiscie kradniemy na potege!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vet Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.icpnet.pl 09.08.06, 16:33 Tak tak "niemiaszki"to wy daliście przykład jak kraść należy--historia jeszcze raz historia--a teraz panów zgrywacie,psia wasza mać. A najładniejsze "niemki"to przyjezdne-no czasami jakowaś Claudia wam wyjdzie to tak jak ślepemu psu zaku..... Za pare lat i tak "prawdziwy "niemiec bądzie śniady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misioo4 Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 16:43 Gość portalu: vet napisał(a): > Tak tak "niemiaszki"to wy daliście przykład jak kraść należy--historia jeszcze > raz historia--a teraz panów zgrywacie,psia wasza mać. > A najładniejsze "niemki"to przyjezdne-no czasami jakowaś Claudia wam wyjdzie t > o > tak jak ślepemu psu zaku..... > Za pare lat i tak "prawdziwy "niemiec bądzie śniady!!! He he he ...a teraz napisz to glupku po niemiecku ,bo adresujesz do Niemcow :)))) I tak bardzo sie nie podniecaj ,bo za te pare lat to bedziesz jezdzil niemieckim autobusem do niemieckiej firmy i zakupy robil w niemieckim sklepie a majstrem bedzie " sniady niemiec" A Ty bedziesz mu sie klanial !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellik Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:00 czy widział ktoś ładną Niemkę? tak, pochodzenia polskiego:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzezi Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.atm2-0-1081072.0x50a0fff2.arcnxx15.customer.tele.dk 09.08.06, 16:43 Mysle ze zasluzona opinia, wystarczy podziekowac rodakom, ktorzy to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
lissi33 Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 16:45 Mnie okradziono tylko raz w życiu, było to właśnie na wyjeździe w Niemczech. Nie w Polsce, nie w Rosji, nie na Ukrainie, Białorusi czy we Włoszech, tylko w Niemczech. Oddaliśmy bagaże na przechowanie przed posiłkiem . Po obiedzie, już w drodze do hotelu okazało sie, że ktoś zwinął mój portfel. Karty na szczęście miałam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rico Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.bredband.skanova.com 09.08.06, 16:51 lissi33 napisała: > Mnie okradziono tylko raz w życiu, było to właśnie na wyjeździe w Niemczech. > > Nie w Polsce, nie w Rosji, nie na Ukrainie, Białorusi czy we Włoszech, tylko w > Niemczech. Oddaliśmy bagaże na przechowanie przed posiłkiem . Po obiedzie, już > w > drodze do hotelu okazało sie, że ktoś zwinął mój portfel. Karty na szczęście > miałam ze sobą. Jakie szczescie ,bo mogliscie przynajmniej zagrac sobie w tysiaca ...... Odpowiedz Link Zgłoś
stix Niemcy ukradli ponad 100 tysięcy polskich dzieci. 09.08.06, 17:01 www.republika.pl/ofiaromwojny/teksty/0391.htm Ocenia się, że w czasie II wojny światowej rodzicom odebrano około 250 tysięcy dzieci, w tym najwięcej, bo aż 150 tysięcy z Polski. Wiele z nich trafiło do Austrii. Po wojnie tylko 25 tysiącom dzieci udało się powrócić do swoich rodzin. Już od samego początku wojny precyzyjne realizowano wytyczne Heinricha Himmlera dotyczące polityki germanizacyjnej: -Weźmy od innych narodów to, co dla naszej krwi przedstawia pewną wartość, porywając, o ile to będzie konieczne, dzieci i wychowując je tu wśród nas. Sposób realizacji tego przedsięwzięcia został sprecyzowany w programie narodowościowym Urzędu Rasowo-Politycznego z 1939 r. oraz w memoriale Himmlera z 1940 r. Przewidziane w nim były coroczne badania dzieci polskich z Generalnej Guberni w wieku od 6 do 10 lat. Wszystkie, które odpowiadały wymogom rasowym, w świetle tego dokumentu miano wysiedlić do Rzeszy i zgermanizować. Dzieci siłą odbierane matkom poddawano badaniom rasowym i na tej podstawie dzielono je na cztery grupy: do pierwszej i drugiej zaliczano dzieci mające cechy nordyckie. Wyselekcjonowane w ten sposób dzieci wywożono do Rzeszy, część z nich czasowo przebywała w tak zwanych domach wychowawczych (na przykład Bruczkowie, Gnieźnie, Kaliszu), mieszczących się na terenach ziem polskich. Od momentu zabrania dzieci miejsce ich pobytu było tajemnicą i nie zezwalano im na utrzymywanie żadnych kontaktów z rodzinami. Do trzeciej grupy zaliczano te, które nie odznaczały się cechami nordyckimi, ale mogły pracować na rzecz Rzeszy. Czwarta grupa to dzieci nie przedstawiające żadnej wartości dla okupanta, były to głównie dzieci chore i ułomne. -Te dzieci, które nie nadawały się na zgermanizowanie kierowano do Zakładu pod nazwą „Medizinische Kinderheilanstalt” oddział B w Lubińcu, gdzie podawano przetwory barbiturowe, a przede wszystkim luminal w dużych dawkach i weronal. Słabe dzieci umierały po krótkim czasie, czasem nawet po kilku dniach. (…) Jako przyczynę śmierci podawano przeważnie zapalenie płuc, chcąc w ten sposób zatrzeć ślady po popełnionej zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubuntu Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.aig.pl 09.08.06, 17:02 Jedź do Niemiec, majątek Twojego dziadka już tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
archivario Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 17:17 Gość portalu: ubuntu napisał(a): > Jedź do Niemiec, majątek Twojego dziadka już tam jest. Dziadek kolaborant i szmalcownik,zagrabione Zydom pieniadze itp lokowal w niemieckim banku.Jedz wnuku ,one tam na ciebie czekaja a i procenty narosly. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 17:05 Jedź do Niemiec! Skarby polskiej kultury już tam są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.08.06, 17:10 Martwi mnie to,ze kilku idiotow z Niemiec / ten,ktory wymyslil kartki,ten,ktory sprzedaje i ten,ktory kupuje.../ - maja taki wplyw na zrownowazonego Polaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Gdybyśmy kradli na wielką skalę jak niemcy w 09.08.06, 17:16 czasie II Wojny Światowej mordując jak oni miliony ludzi nie mówiłby się że Polacy to złodzieje a najwyżej że mordercy i to nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro A mi sie podoba IP: 194.139.172.* 09.08.06, 17:16 Kartka jest ladna, opatrzona fajna rymowanka (gestohlen - Polen), dziadek nawet po polsku mowi "nie", jest nawiazanie do bliskosci granicy. Kartka doskonale wpisuje sie w styl kiczu urlopowego, a humor w stylu czarnych kartek z napisem "Miedzyzdoje noca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroolis Re: A mi sie podoba IP: *.bulldogdsl.com 09.08.06, 17:39 Ja podczas pobytu w niemczech doswiadczylem bliskiego spotkania z niemieckim trollem ktory sfrustrowany chyba ze jestesmy w Bawarii na wakacjach, jestesmy przystojniejsi, wspinamy sie itd gonil mnie i kolege z siekiera, nawet ja za nami rzucil, zaluje ze nie wezwalem policji, mlody bylem, byl on z rodzina na wycieczce chyba vw westfalia, nie ma co rozpamietywac pocztowki pewnie kradlismy niemcom, nie znam nikogo osobiscie, oni wielokrotnie byli powodem ogromnych cierpien europy, rozpetywali wojny ktore zawsze przegrywali, nie wiem skad mit o niemieckim superzolnierzu, to na marginesie, potem byli najwierniejszymi chyba sojusznikami zsrr, przeciez inwazja na czechoslowacje w ktorej niechlubnie wzielismy udzial byla pomyslem honeckera, ich zbrodnie na PRZEMYSLOWA skale nie maja sobie rownych, tlumaczenie ze nie wiedzieli o obozach to zalosny unik, oni mieli fabryki do zabijania, niewolnikow, ideologie najbardziej zbrodnicza i ludzie sie z tym zgadzali, nie zaprotestowali przeciw rezimowi bo nimcy rosli w sile i bylo dobrze a jak weszli rosjanie to wielki placz i bohaterska obrona kotla memmel itp, przykre ale nalezalo sie bo bezkarnie nie mozna zgnoic kontynentu, i ten placz nad dreznem- wezel kolejowy wazny dla wojska ale to pomijam- przeciez to oni zaczeli wojne, zrownali z ziemia miasta, v1 i v2 to ich pomysl, vergeltungswaffen, sama nazwa mowi wiele, niemcy nie porwadzili wojny zgodnie z konwencja genewska i to nie ss jak przyjelo sie twierdzic, wehrmaht byl tak samo winien, keitel weidzial i zgadzal sie na exterminacje jencow na froncie wschodniem, podpisal rozkaz nacht und nebel, itd to bylo na procesie norymberskim ale moze slusznie stalin domagal sie rozstrzelania 250000 zbrodniarzy, a poszukiwanych po wojnie za zbrodnie bylo 1 000 000 niemcow, to pokazna czesc narodu, czyli cos nie tak ze zbiorowym sumieniem nacji ktora zgadza sie na podporzadkowanie calych krain, na palenie ludzmi w piecach, na retoryke smierci, na niewolnikow wojne i zbrodnie, taki narod ma problem ze soba i jest problemem dla innych nacji, boja sie go i jak bandyte izoluja, pomysl rosyjski znow by niemcow pozostawic w stanie podzielonego na strefy agrarnego spoleczenstwa mi sie przypomina, oczywiscie teraz niemcy to luminarze europy ale czy znow nie zaskoczy zapadka i cos im sie nie pokreci z nienawisci i zlosci-mozna sie bac i trzeba byc ostroznym, te sentymenty wciaz tam sa ta tesknota ze zwyciestwami ktorych nie bylo ( oprocz pokonanych legionow varusa ale to dawno;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy jakie skarby polskiej kultury sa w niemczech? IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 17:34 moglbys podac choc 3 pozycje? tak pytam z ciekawosci bo nie wiem. wiem za to ze co nieco niemieckich skarbow jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Ja proponuję w odwecie inne pocztówki! 09.08.06, 17:21 Pocztówki o Niemcach sportowcach. Podzielić pocztówkę gustownym murkiem, oznaczyć połowy napisami NRD i RFN, po stronie NRD ustawić szwabów w ciuchach o wyglądzie tarcz, po stronie RFN napisać: wypożyczalnia sztucerów. Może to ich rozbawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartownis wydrukowac kartke ze zdjeciem puszki Cyklon B IP: *.ny.towerstream.net 09.08.06, 17:26 wystarczy wydrukowac kartke ze zdjeciami Volkswagena, Mercedesa i BMW i puszki ze sproszkowana trucizna Cyklon B i napisami: wyprodukowano w Niemczech made in germany, sdielano w giermanii moze sie zastanowia nad swoimi zartami Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach 09.08.06, 17:28 Gość portalu: Nerv napisał(a): > Typowy i tępy niemiecki żart, ale do nich inne nie docierają... A z drugiej > strony, latami zapracowaliśmy sobie na taką opinię! Teraz ta masowa emigracja > na Zachód oznacza także złą opinię o Polakach, bo w większości jadą same > szumowiny i prostaki! Właśnie czytałem w necie o trzech polaczkach, którzy w > Anglii zgwałcili głuchoniemą... No cóż, "ryba zaczyna śmierdzieć ode łba" a jak dotąd to większość szumowin rządziła Polską, teraz po latach złodziejstwa stali się szanowanymi biznesmenami, czy to nie obrzydliwe. Można poprawić polską moralność tylko w jeden sposób, wytępić łobuzów, tylko dlaczego UE jest przeciwna karze śmierci, boją się o swoje doopy, nie miałby kto rządzić. Na działce, której się nie oczyszcza, rosną same chwasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: 24.68.8.* 09.08.06, 17:36 a polscy zlodzieje samochodow nie protestuja ? gdzie wasz patriotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroolis Re: Niemieckie pocztówki o Polakach złodziejach IP: *.bulldogdsl.com 09.08.06, 17:40 Ja podczas pobytu w niemczech doswiadczylem bliskiego spotkania z niemieckim trollem ktory sfrustrowany chyba ze jestesmy w Bawarii na wakacjach, jestesmy przystojniejsi, wspinamy sie itd gonil mnie i kolege z siekiera, nawet ja za nami rzucil, zaluje ze nie wezwalem policji, mlody bylem, byl on z rodzina na wycieczce chyba vw westfalia, nie ma co rozpamietywac pocztowki pewnie kradlismy niemcom, nie znam nikogo osobiscie, oni wielokrotnie byli powodem ogromnych cierpien europy, rozpetywali wojny ktore zawsze przegrywali, nie wiem skad mit o niemieckim superzolnierzu, to na marginesie, potem byli najwierniejszymi chyba sojusznikami zsrr, przeciez inwazja na czechoslowacje w ktorej niechlubnie wzielismy udzial byla pomyslem honeckera, ich zbrodnie na PRZEMYSLOWA skale nie maja sobie rownych, tlumaczenie ze nie wiedzieli o obozach to zalosny unik, oni mieli fabryki do zabijania, niewolnikow, ideologie najbardziej zbrodnicza i ludzie sie z tym zgadzali, nie zaprotestowali przeciw rezimowi bo nimcy rosli w sile i bylo dobrze a jak weszli rosjanie to wielki placz i bohaterska obrona kotla memmel itp, przykre ale nalezalo sie bo bezkarnie nie mozna zgnoic kontynentu, i ten placz nad dreznem- wezel kolejowy wazny dla wojska ale to pomijam- przeciez to oni zaczeli wojne, zrownali z ziemia miasta, v1 i v2 to ich pomysl, vergeltungswaffen, sama nazwa mowi wiele, niemcy nie porwadzili wojny zgodnie z konwencja genewska i to nie ss jak przyjelo sie twierdzic, wehrmaht byl tak samo winien, keitel weidzial i zgadzal sie na exterminacje jencow na froncie wschodniem, podpisal rozkaz nacht und nebel, itd to bylo na procesie norymberskim ale moze slusznie stalin domagal sie rozstrzelania 250000 zbrodniarzy, a poszukiwanych po wojnie za zbrodnie bylo 1 000 000 niemcow, to pokazna czesc narodu, czyli cos nie tak ze zbiorowym sumieniem nacji ktora zgadza sie na podporzadkowanie calych krain, na palenie ludzmi w piecach, na retoryke smierci, na niewolnikow wojne i zbrodnie, taki narod ma problem ze soba i jest problemem dla innych nacji, boja sie go i jak bandyte izoluja, pomysl rosyjski znow by niemcow pozostawic w stanie podzielonego na strefy agrarnego spoleczenstwa mi sie przypomina, oczywiscie teraz niemcy to luminarze europy ale czy znow nie zaskoczy zapadka i cos im sie nie pokreci z nienawisci i zlosci-mozna sie bac i trzeba byc ostroznym, te sentymenty wciaz tam sa ta tesknota ze zwyciestwami ktorych nie bylo ( oprocz pokonanych legionow varusa ale to dawno;) Odpowiedz Link Zgłoś