19.10.12, 17:36
Czy ktoś inny niż kropidło pisze na tym forum? OMG
Obserwuj wątek
    • clarissa3 Re: kropidło 19.10.12, 18:27
      alez wal smialo Bibe08. Wcale nie zabronione tobie sie wypowiedziec! Co nam powiesz?
    • lifeisaparadox Re: kropidło 19.10.12, 19:25
      Gdyby Kropidła opuściło roztrząsanie, forum by zamarło :>
      • gadagad Re: kropidło 19.10.12, 19:33
        Właśnie, lemury zdechły, wampirom wbito kołek, blue jest bleg, a wyspy szczęśliwe się zatopiły. A stworzenia typu mam dać się bić, czy nie ,zostają ledzie, która chyba się zestarzała.
        • gadagad Re: kropidło 19.10.12, 19:35
          zmieniłam - k- z przyczyn osobistych
        • l.witch.l Re: kropidło 20.10.12, 00:16
          Ja cenie kropidlo, bo pisze wyjatkowo ciekawie i naprawde posiada wiedze, za co ma duzy szacun u mnie.

Co do ledy, to chorych psychicznie czyta sie tylko w notatkach, w szpitalu psychiatrycznym, a nie ich wypowiedzi na forum...
          • hatroha Re: kropidło 20.10.12, 06:53
            co to jest kropidlo?
        • mouse13 Re: kropidło 07.11.12, 22:44
          Sama jesteś stworzeniem
        • mona.blue Re: kropidło 08.11.12, 10:06
          gadagad napisała:

> Właśnie, lemury zdechły, wampirom wbito kołek, blue jest bleg, a wyspy szczęśli
          > we się zatopiły. A stworzenia typu mam dać się bić, czy nie ,zostają ledzie, kt
          > óra chyba się zestarzała.

:D

PS. Chodziło Co o mój blog? :)
    • a_propos22 Re: kropidło 20.10.12, 09:09
      no, chyba gryza go duchy przeszlosci. Czy jest watek bez slowa "toksyczny"
      • kropidlo5 Re: kropidło 20.10.12, 12:28
        Przeszlosci, terazniejszosci, owszem, gryza co rusz. Fascynuje i zarazem przeraza latwosc, z jaka wpadlem w toksyczne zaleznosci, zadziwia chemia takich relacji. Wiem, ze nie jestem jedyny na swiecie z takimi dylematami, ale chyba tylko mnie sie zdarzylo miec tak destryktywna i chora relacje z niby-przyjacielem. No bo ok, z rodzicami, zona, dziecmi, kierownikiem to tak, ale z kumplem?
        Jakis czas temu znalazlem swoje notatki z 2005 roku, z warsztatow asertywnosci na ktore wtedy chodzilem, i tam w notatkach jest napisane, w zadaniu typu 'wymien sytuacje, w ktorych jestes krzywdzony i nie bronisz sie' napisalem- juz w 2005!- 'X mnie ciagle krytykuje i poniza od tylu lat a ja ciagle sie z nim zadaje'. Niesamowite, juz wtedy bylo mi z tym bardzo niewygodnie, a jednak kolejne 5 lat kontynuowalem te znajomosc, i to mnie nieco zlosci i zarazem przeraza.
    • jan_stereo Re: kropidło 20.10.12, 21:57
      Nie. Tylko Kropidlo pisze. Cala reszta sobie zwyczajnie rozmawia.
      • kropidlo5 Re: kropidło 21.10.12, 11:06
        Masz na mysli,z e tylko ja sie przykladam? Mysle, ze wiecej osob sie stara.
        • jan_stereo Re: kropidło 21.10.12, 13:10
          Nie ubierajmy tego w szkolne ramy i nie piszmy o przykladaniu sie. Chodzi o to, ze Ty obecnie wykazujesz zaciecie do wypracowan na dany temat, podczas kiedy wiekszosc tutejszych forumowiczow juz ma to roztrzasanie spraw za soba. To juz sie kiedys przerobilo i teraz nie ma w czlowieku takiego cisnienia aby wywazac otwarte drzwi, wiec koncentracja jest na 'zwyklej' rozmowie, zamiast na dzieleniu wlosa na czworo.
          • kropidlo5 Re: kropidło 21.10.12, 14:17
            jan_stereo napisał:

> Nie ubierajmy tego w szkolne ramy i nie piszmy o przykladaniu sie. Chodzi o to,
            > ze Ty obecnie wykazujesz zaciecie do wypracowan na dany temat, podczas kiedy w
            > iekszosc tutejszych forumowiczow juz ma to roztrzasanie spraw za soba. To juz s
            > ie kiedys przerobilo i teraz nie ma w czlowieku takiego cisnienia aby wywazac o
            > twarte drzwi, wiec koncentracja jest na 'zwyklej' rozmowie, zamiast na dzieleni
            > u wlosa na czworo.

Coz, moznaby powiedziec, ze wszystko zostalo 'roztrzesione' przez Platona I cycerona a potem to juz powtorki z rozrywki, ale jednak trwaja. Na debacie polega istota ludzkosci, jak to mowiol preenter 'warto rozmawiac' a inny robil 'rozmowy w toku':)

Gdyby wszystkie te drzwi byly otwarte, to skutecznosc psychologii w leczeniu zaburzen bylaby 100% w bardzo krotkim czasie. no chyba ze wywazenie polega na uswiadomieniu sobie bezradnosci.
    • e4ska Re: kropidło 08.11.12, 09:47
      Kropidło jest jednym z pewnej grupy nicków (osób) na podobnych forach, które są autentyczne. Piszą z wewnętrznej potrzeby, a nie w celach zarobkowych, więc to, czym się dzielą, jest prawdziwe. Nie jakieś udawane, zmyślone... napisane pod dyktando pracodawcy. Może dlatego przyjemnie z nim czy o nim pisać?
      • kropidlo5 Re: kropidło 08.11.12, 11:50
        Dzieki za mile slowa. Istotnie, pisze na tym forum i kazdym innym na jakim pisze czy pisalem z wewnetrznej potrzeby- poznania, samopomocy, pomocy, debaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka