Dodaj do ulubionych

zarobki dziennikarzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 16:38
chcialam zostac dziennikarka ale nie wiem ile zarabia taki redaktor? moze
ktos sie orientuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: dobra rada Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.08.06, 17:18
      Najpierw się naucz poprawnie budować zdania, poznaj zasady interpunkcji, a dopiero później pytaj o
      zarobki.
      • Gość: monty Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.08.06, 17:58
        Slyszałem,że w Głosie słabo ostatnio płacą i co niektórzy zaczęli się rozglądać.
        Taki Winiarski dorabia teraz gadaniem w pudle z anteną, to ostatni rzut jego
        przyjaciela Matlaka przed odejściem. Golf jest kosztowny.
        W gazecie dobrze jest załapać się do redakcji gospodarczo-ekonomicznej,
        dostają zaproszenia na otwarcie lub jubileusze różnych firm i banków to
        przy okazji coś zeżrą i wypiją ,a i pomarańczkę i cukierka do domu się zaniesie.
        • Gość: sting Re: zarobki dziennikarzy IP: *.bazapartner.pl 17.08.06, 18:43
          widze, ze jestes zorientowany w temacie ;) - czyzbys pracowal w ŚP TV Bryza? :))
        • Gość: dobra rada Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.08.06, 18:50
          W "Głosie" już od dawna słabo płacą - od czasu, gdy Orkla ich kupiła. Najpierw dali dużo kasy, potem
          większość dziennikarzy zwolnili, a ci, co zostali dostają marne grosze. Z Norwegami nie ma żartów,
          zwłaszcza teraz, gdy Orkla Press cienko przędzie i chce sprzedać swoje akcje. Miała je kupić Agora, ale
          sama też cienko przędzie...
        • Gość: młody poeta monty, dobry tekst IP: *.eranet.pl 18.08.06, 19:28
          pzdr
    • Gość: sting Re: zarobki dziennikarzy IP: *.bazapartner.pl 17.08.06, 18:44
      ale za to glos otwoera nowa gazete - tam ponoc bedzie sie zarabiac krocie :))))
      • absztyfikant Re: zarobki dziennikarzy 17.08.06, 18:46
        Ponoc ma to byc tygodnik:)
        • Gość: monty Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.08.06, 18:56
          Blefowałem z tym głosem, ale okazuje się ,że trafiłem.
          Jak powstaje w Szczecinie nowy tygodnik to tylko pogratulować , bo widać, że
          miasto sie rozwija i pęcznieje w inwestycjach i gospodarce.
          • Gość: dobra rada Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.08.06, 19:02
            Nie w Szczecinie, tylko w Goleniowie:)
      • Gość: dobra rada Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 17.08.06, 18:53
        Podniosą im do 1,5 tysiąca na rękę?:)))
    • Gość: robol Re: zarobki dziennikarzy :) IP: 155.37.231.* 17.08.06, 19:22
      www.asja.org/pubtips/050324a.php
      • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:26
        a jak sie dostac do tej nowej gazety glosu? jakie warunki trzeba spelnic?
        • absztyfikant Re: zarobki dziennikarzy :) 17.08.06, 19:30
          Byly ogloszenia w prasie w sprawie rekrutacji:))))
        • Gość: labatt Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.08.06, 19:30
          Glosno wypowiedz swoje zyczenie w noc sylwestrowa.....;)
          • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:46
            pytalam na powaznie
            • Gość: labatt Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.08.06, 19:54
              MOze niepowaznie odpowiedzialam,ale za to -zgodnie z prawda.../przynajmniej w
              jednym przypadku...;)/
          • mamoniowa303 Re: zarobki dziennikarzy :) 18.08.06, 10:22
            nie w noc sylwestrowa, ale swietojanska uprzednio zebrawszy 7 ziol za 7
            parkanami...
        • Gość: dobra rada Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.chello.pl 17.08.06, 19:46
          Pełna dyspozycyjność i żadnych wymagań finansowych:)
          Jeżeli te warunki spełnisz, to nawet z taką polszczyzną masz szansę.
          • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:48
            z jaka polszczyzna moj drogi? nie znasz mnie i nie mozesz wiedziec jaka jest
            moja polszczyzna. wiec prosze nie oceniaj pochopnie
            • Gość: labatt Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.08.06, 19:57
              I widzisz...dobra rado... - okazuje sie,ze nie mozna ocenic znajomosci
              polszczyzny po takich duperelach...Trzeba jeszcze ludzi znac...:)
              • Gość: labatt Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.08.06, 20:01
                I lepiej zaznacze,ze licze na Twoje duze poczucie humoru - bo inaczej podwojnie
                powieje zgroza....
                • Gość: dobra rada Re: zarobki dziennikarzy :) IP: *.chello.pl 17.08.06, 20:23
                  Na szczęście poczucia humoru mi nie brakuje:), a te uwagi dotyczące polszczyzny to po prostu
                  "skrzywienie zawodowe". Wielu początkujących dziennikarzy (i nie tylko początkujących) musiało to
                  znosić - niektórzy do tej pory mnie za to nie lubią:(
                  Jedno tej Gośce mogę podpowiedzieć - jeżeli młodzi adepci tego zawodu na wstępie pytają o zarobki,
                  to nikłe mają szanse nie talko na etat, ale nawet na współpracę. Lepiej niech od razu dadzą sobie
                  spokój. Ten zawód to pasja, powołanie, misja, służba - sorry za ten patos i takie niezbyt dziś trendy
                  sformułowania, ale tak jest. Jeśli ktoś tak do tego podchodzi i ma trochę talentu, to może coś zdziałać,
                  a wtedy - choć na pewno nie od razu - i niezła kasa się pojawi.
                  • Gość: labatt ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.08.06, 20:31
                    ..Dobra Rado........Serdecznie pozdrawiam....
                    • Gość: dobra rada Re: ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.chello.pl 17.08.06, 20:56
                      I ja Ciebie:)
                      Widzę, że jesteś kumaty:)
                      • Gość: wybiorca Re: ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:13
                        U nas w Wybiórczej płacą nieźle. Można nawet miesięcznie zarobić i 900 zł, a jak się przyłożysz to i
                        więcej
                        • Gość: morfi Re: ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.chello.pl 18.08.06, 12:36
                          Chcesz powiedzieć że w wyborczej zarabiają 900zł miesięcznie.
                          Naprawdę! To chyba suma podstawowa bez wierszówki. To ja rozumiem.
                          Wierszówka zawsze była większa niż podstawa , to całkiem w porządku.
                          • Gość: wybiorca Re: ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:37
                            tak mi powiedział kolega, który tam pracuje. jest bardzo zadowolony z pracy i płacy.
                            • Gość: goska Re: ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:40
                              a jak sie liczy te wierszowke? kazdy wers osobno?
                              • Gość: andreas Re: ...nic dodac,nic ujac..... IP: *.orange.pl 20.08.06, 18:58
                                wierszówek juz chyba nie ma...
    • Gość: Pismak Re: zarobki dziennikarzy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.08.06, 16:42
      Hehehehehehehehe, pozdrawiam serdecznie.
      pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: goska do pismaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:49
        co cie tak rozsmieszylo?
    • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:29
      slyszalam ze najlepiej zarabia sie w tv, pozniej jest radio i na koncu gazeta.
      tylko ze w tv trzeba sie najwiecej napracowac. poza tym czy to prawda ze praca
      w radiu jest najbardziej stresujaca a w gazecie najnudniejsza?
      • Gość: radiowiec Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:57
        Absolutnie prawda. Pchaj się do TV masz talet i kamerę też możesz nosić.
    • mamoniowa303 Re: zarobki dziennikarzy 18.08.06, 19:22
      Gość portalu: goska napisał(a):

> chcialam zostac dziennikarka

a teraz kim chcesz zostac ?
      • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:28
        nadal chce zostac dziennikarka, ale wlasnie slyszalam ze to bardzo stresujaca
        praca i ze niektorzy nie wyrabiaja i ze trzeba miec bardzo mocna psyche i w
        ogole byc bardzo tworczym i pomyslowym, nie wiem czy sie nadaje
        • Gość: randalf Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 18.08.06, 19:49
          Te wszystkie straszne rzeczy nie dotyczą dziennikarstwa szczecińskiego
          idż na studia dziennikarskie , albo prywatnie przez Sobczaka do Obserwatora.
          • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 23:44
            a kto to jest sobczak?
        • beatrix13 Re: zarobki dziennikarzy 18.08.06, 20:04

> nadal chce zostac dziennikarka, ale wlasnie slyszalam ze to bardzo stresujaca
          > praca i ze niektorzy nie wyrabiaja i ze trzeba miec bardzo mocna psyche i w
          > ogole byc bardzo tworczym i pomyslowym, nie wiem czy sie nadaje

.........................................................................
          poszukaj zatem niestresującej,nietwórczej i niewymagającej "mocnej psyche":)
    • Gość: Pismak Re: zarobki dziennikarzy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.06, 13:18
      Nie ma znaczenia, Gosiu, ile zarabia taki redaktor, bo redaktorem zostaje się
      po latach pracy. Żadna redakcja przy zdrowych zmysłach nie zrobi redaktora z
      kogoś, kto nie ma doświadczenia i warsztatu. Tego się trzeba najpierw nauczyć.
      A w międzyczasie można umrzeć z głodu :))).

Najpierw jesteś stażystką i wtedy nie zarabiasz prawie nic. Etat teoretycznie
      można dostać szybko lub po jakimś czasie, ale w praktyce etatów dziennikarskich
      do wzięcia w szczecińskich mediach jest bardzo mało lub wcale. Więc Ci
      najbardziej uparci próbują przeżyć z wierszówki, czy materiałów emitowanych w
      mediach elektronicznych - a to nie są kokosy. Czasem nie starcza na
      przetrwanie. Zarabiać można zacząć, jak się jest dobrym. Dobry materiał zawsze
      się sprzeda. Stażysta lub początkujący dziennikarz z pasją, zaangażowaniem i
      talentem do tej roboty gdzieś wywalczy sobie miejsce.

Naturalnie, w sprawie mają znaczenie różne znajomości, koneksje rodzinne,
      układy i układziki, droga przez łóżko itd. :))) Jak wszędzie.

A wracając do mojego rozbawienia, Droga Gosiu - można się zastanawiać, czy chce
      się zostać dziennikarzem albo nim zostać. Jakbyś się nadawała to tej roboty, to
      byś poszła spróbować i sama być sobie sprawdziła zarobki.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 14:18
        no tak, ale gdzie najlepiej na poczatek sie udac? gdzie jest szansa ze wezma
        mnie na staz na przyklad?
      • Gość: dziennikarzyna Re: zarobki dziennikarzy IP: *.system.szczecin.pl 20.08.06, 14:22
        redaktorem zostaje się
        > po latach pracy. Żadna redakcja przy zdrowych zmysłach nie zrobi redaktora z
        > kogoś, kto nie ma doświadczenia i warsztatu. Tego się trzeba najpierw nauczyć.

chyba ,że Kurier lub Radio Szczecin
        • Gość: jerzy Re: zarobki dziennikarzy IP: *.globalconnect.pl 20.08.06, 18:03
          Gość portalu: dziennikarzyna napisał(a):
          > redaktorem zostaje się po latach pracy. Żadna redakcja przy zdrowych zmysłach
          >nie zrobi redaktor
          > a z kogoś, kto nie ma doświadczenia i warsztatu. Tego się trzeba najpierw
          >nauczyć. chyba ,że Kurier lub Radio Szczecin ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

... z tego tekstu zrozumiałem, że kurierek i radyio szczecin posiada redakcje
          chore ?? ;-))

ALE NIKT NAPRAWDĘ NIE ODPOWIEDZIAŁ NA ZADANE PYTANIE / ILE ZARABIAJA
          DZIENNIKARZE ???
          wszyscy mówią jak to jest źle, że sie nie nada itd, itp a na temat ani mru mru
          ( głowa w piasek / struś !!!)
    • Gość: Praszczur Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:16
      Powiem prawdę .Gdy w zamierzchłych czasacch jeżdziłem jako przedstawiciel
      Agencji ITAR-TASS,korespondent wielonakładowych gazet Prawda ,Izwiestia ,ale też
      liberalnej Trybuny ludu ,Rudeho Prava i Neues Deutschland to powiem,że było
      nieżle .To wszystko co mogę powiedzieć.
      • Gość: monty Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 20.08.06, 18:42
        To mówisz ,że w pięknych czasach stać cię bylo na parę siątek w Balatonie.
        Czy do gratyfikacji dodałeś pieniążki od oficera prowadząscego
        • Gość: Praszczur Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:54
          Synu pieprzysz.To ja byłem oficerem Nardnowo Komissariata Wnutriennych
          Dieł,gwoli historycznej ścisłosci,a sosu to było dostateczno.Oczywiście
          wydawliśmy te ciężko zarobione ohydne imprialistyczne środki płatnicze ale w
          Bieriozce,TuzexieExuizicie,i PKO Kasa Opieki.Baltona to w tym czasie zopatrywła
          nasze placówki np. w Chivas Regala,którego pijałem z Towarzyszami ale też z
          kontaktami operacyjmymi.
          • Gość: monty Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 20.08.06, 19:25
            Nie w Baltonie tylko w BALATONIE Taka węgierska górka ociekająca wodą.
            na pl.Lotników znana jako mordownia esbecko -dziennikarska.
            Nie zaprzeczysz ,że KC i SB to jedna z ważniejszych dróg na stanowiska
            dziennikarskie.
            • Gość: jerzy Re: zarobki dziennikarzy IP: *.globalconnect.pl 20.08.06, 22:42
              Gość portalu: monty napisał(a):

> Nie zaprzeczysz ,że KC i SB to jedna z ważniejszych dróg na stanowiska
              > dziennikarskie.
              `````````````````````````````````
              a teraz służba w PIs ( jedna z wielu form pozostania dziennikarzem ? ),
              a może sie mylę .
    • Gość: andreas Gosiu IP: *.orange.pl 20.08.06, 19:04
      oprócz umiejetnosci pisania, w TV i radio dykcja, a w TV prezencja...
      najwazniejsza jest pewna smykałka!
      Dziennikarstwo to powołanie, a nie tyle warsztat...
      Sposób na zycie!

Dobry dziennikarz w tym czasie juz by zdobył potrzebne informacje
      na temat zarobków czy wymagań...

Chyba, ze to podpucha...
      • Gość: dobra rada Re: Gosiu IP: *.chello.pl 20.08.06, 23:34
        Gosia się nie nadaje, niestety. Odpadła w przedbiegach.
        • Gość: sting Re: Gosiu IP: *.bazapartner.pl 21.08.06, 12:01
          jedz juz lepiej myc gary w Irlandii, Anglii czy tez w HISZPANII -
          • Gość: goska Re: Gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 19:56
            nie, mysle ze nie jest lepiej myc gary za granica. po co sie uczymy, studiujemy
            i takie tam? zeby dla kasy myc gary? pieniadze to nie wszystko moi drodzy
            • Gość: dobra rada Re: Gosiu IP: *.chello.pl 21.08.06, 20:02
              Jeżeli pieniądze to nie wszystko, to dlaczego pytasz o zarobki? Rób to, co lubisz
              najbardziej i co najlepiej potrafisz.
              • Gość: norweski najemca Re: Gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 07:14
                Przyjdź do Głosu to dopiero zobaczysz szmal. U nas potrzeba młodych i takich co się o zarobki nie
                pytają. mają zasuwać, a potem liczyć na podwżkę lub wilczy bilet
                • Gość: ksero Re: Gosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:47
                  Ale płacą w Głosie w euro?
            • mr.sting Re: Gosiu 22.08.06, 12:14
              jaki kraj takie zarobki - jaka wladza takie warunki zycia. Zmykaj stąd poki
              mozesz i masz szanse!
    • Gość: Gość Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:03
      Sto milionów tysięcy.
      • Gość: ksero Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:36
        zajobiste stawki
        • mr.sting Re: zarobki dziennikarzy 22.08.06, 12:15
          w Glosie moze z 900 zł zarobisz ;)
          • Gość: czytelnik Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:18
            To zarobki pań sprzątających. A dziennikarze?
            • Gość: goska Re: zarobki dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 17:35
              no wlasnie! ile dziennikarze maja na reke?
              • Gość: mysz Re: zarobki dziennikarzy IP: *.system.szczecin.pl 23.08.06, 20:44

> no wlasnie! ile dziennikarze maja na reke?
                za mało, dlatego muszą dorabiać
              • Gość: poirytowany Re: zarobki dziennikarzy IP: *.chello.pl 23.08.06, 22:09
                Durne pytanie. Mamy gospodarkę wolnorynkową i zarobki w każdym zawodzie są zróżnicowane. Jeden
                dziennikarz zarabia 900 zł, a drugi ponad 100 tysięcy. Wszystko zależy od tego, gdzie pracuje i jak
                wysoko jest ceniony. Różne są też formy zatrudnienia. Jedni są na etatach, inni na ryczałtach, na
                współpracy, na "własną firmę". Jedni dostają wierszówkę, inni nie. To tak samo, jakbyś zapytała, ile
                zarabia aktor. Albo prowokujesz, albo jesteś tak niekumata, że szkoda gadać. Jeżeli to jest ten drugi
                przypadek, zapomnij o dziennikarstwie, bo nawet 900 zł byś nie zarobiła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka