Dodaj do ulubionych

Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to kupił..

28.08.06, 19:45
Czy pamiętacie takie oto słowa:
"W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie
społeczeństwo."
J.K. 10.2005

Albo to:
Marzec 2005 rok / antena RMF FM
RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem
sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami
PIS".

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo
i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w
jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."

najlepsze na koniec:
"budowa 3 milionów mieszkań w najbliższym czasie nie jest nierealna. Można to
zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą, nie do przełamania jest niechęć
obywateli do zakupywania mieszkań."

Osoby, które chcą powiedzieć, że tylko krowa zdania nie zmienia proszę aby nie
zabierały głosu w ogóle ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: pamiętliwy Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.system.szczecin.pl 28.08.06, 19:51
      sporo też było o tanim państwie, jak jest chyba każdy widzi
      • obiuankenobi Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 28.08.06, 20:11
        noo oszczędności miało być najmniej 6 mld zł, a największe miały być już w 2006
        r. Tako krakał bravo blog - marcinkiewicz. Na razie mamy 2 mld więcej na
        administrację niż poprzednia ekipa miała na koniec. Bravo ;)
        • Gość: borowik Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:34
          obiuankenobi napisał:

> noo oszczędności miało być najmniej 6 mld zł, a największe miały być już w
          2006
          > r. Tako krakał bravo blog - marcinkiewicz. Na razie mamy 2 mld więcej na
          > administrację niż poprzednia ekipa miała na koniec. Bravo ;)

a wydatki na ochronę rządu i innych "ważnych"
    • Gość: AD VOCEM Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 20:06
      Jak SLD zechce to gruszki na wierzbach wyrosną
      /Leszek Miller/
      • Gość: elektorat Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.system.szczecin.pl 28.08.06, 20:09
        kłamstwom PIS-u jak zwykle winne jest SLD
        • Gość: hardy Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.chello.pl 28.08.06, 20:34
          Już jesienią zaczną wyrzucac komuchów na zbity pusk, jak mówią wszystko powoli
          bo 70% procent tałatajstwa nie mogą z dnia na dzień . Komuchy pod koniec się
          prawnie w urzędach i spółkach umocowały, teraz korodują ijuz niedługo spawy
          puszczą to trochę i na administracji się zaoszczędzi.
          • Gość: ubawiony Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.system.szczecin.pl 28.08.06, 20:47
            ijuz niedługo spawy
            > puszczą to trochę i na administracji się zaoszczędzi.

zwłaszcza na administracji rządowej :)))
          • mouse_m Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 28.08.06, 22:23
            Jezu, a jak wywalą wszystkich komuchów, to na kogo będą zwalać i gdzie szukać
            układu?
            Poza tym nie wszystkie PiSiorki mają dziadków z Powstania Warszawskiego i babcie
            wysłane na Sibir. A bez tych referncji u PiSiorków intratnej posadki się nie
            dostanie.
            Można być nawet milicjantem z PRL-owskiej MO, jak obecny wiceminister u
            premiera Dorna, ale trzeba mieć odpowiednią familię.
            Ty się hardy nie podniecaj tak szybko.
      • obiuankenobi Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 29.08.06, 06:53
        Gość portalu: AD VOCEM napisał(a):
        > Jak SLD zechce to gruszki na wierzbach wyrosną
        > /Leszek Miller/

różnica polega na tym, że Miiler wówczas nawet nie próbował mówić serio. A
        Jarosław podaje wszystko jako jedyną prawdę objawioną.
        • Gość: Galoty obi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 06:59
          obian
          Ja na tę dyskusje na forum patrzę w ten sposób. Jeżeli są nicki, które tylko
          krytukuja PiS czy też tylko SLD, tylko Platformę to są na tym forum z obowiązku
          partyjnego, lub są czynnymi politykami, lub ... etc podobne.
          Niewiarygodni są krytycy, którzy widzą tylko w jedną stronę i Ty do nich
          należysz. Być może dobrze wykonujesz swoje obowiązki ale dla ....
          Wycofam się z tej opinii jak zaprezentujesz jakieś swoje teksty np krytyczne
          wobec SLD. Inaczej rozmowa z Tobą na forum to rozmowa z SLD a nie z jakims tam
          interesującym się polityką dyskutantem zorientowanym lewicowo. Odeślij mnie do
          takiego Twojego teksty, proszę.
          Nie ma czystego zła tak jak nie ma ideału.
          • xyz-xyz Re: obi 2 29.08.06, 09:26
            Obi nie wierz temu kłamcy. Po pierwsze to działacz PiS. Po drugie mi też kiedyś
            to obiecał. A kiedy mu taki wątek pokazałem, to zaczął ściemniać i wykręcać się.
            A obiecał odszczekać.
          • obiuankenobi Re: obi 29.08.06, 19:21
            Gość portalu: Galoty napisał(a):
            > obian
            > Ja na tę dyskusje na forum patrzę w ten sposób. Jeżeli są nicki, które tylko
            > krytukuja PiS czy też tylko SLD, tylko Platformę to są na tym forum z
            obowiązku partyjnego, lub są czynnymi politykami, lub ... etc podobne.
            > Niewiarygodni są krytycy, którzy widzą tylko w jedną stronę i Ty do nich
            > należysz. Być może dobrze wykonujesz swoje obowiązki ale dla ....
            > Wycofam się z tej opinii jak zaprezentujesz jakieś swoje teksty np krytyczne
            > wobec SLD. Inaczej rozmowa z Tobą na forum to rozmowa z SLD a nie z jakims tam
            > interesującym się polityką dyskutantem zorientowanym lewicowo. Odeślij mnie do
            > takiego Twojego teksty, proszę.
            > Nie ma czystego zła tak jak nie ma ideału.

Galoty:
            Niech się wstydzi ten co robi nie ten co widzi!!!

Dlaczego niby mam pokazywać moje wątki anty-SLD? Bo inaczej to co napisałem jest
            nieprawdą? A jeśli byłbym nawet członkiem władz najwyższych SLD, to co to
            zmienia, umniejsza moim słowom prawdy?

BTW: Już się nie mogę doczekać, kiedy SLD przejmie władzę, właśnie dlatego żeby
            jechać i po nich za każde głupstwo - choć czuję przez skórę, że tych
            kompromitacji będzie znacznie mniej niż obecnie.

I na koniec:
            - bezpartyjny od urodzenia jestem (z przekonania i założenia), co nie
            przeszkadza mi wysmiewać każdego głupiego, a że rządzący od lat przodują w
            głupocie to nie moja wina...
            - archiwum nie założyłem, ale jak dobrze poszukasz to sam znajdziesz moje anty
            SLD-owskie posty (jak i anty-POwskie, anty-Samoobronowe i wiele jeszcze innych).

Pozdrawiam!
    • Gość: fala Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 20:19
      Kupiliśmy to na 4 lata, kupimy na następne 4 - bo nie ma wyjścia i nie ma nic
      innego. A Jarek powoli wszystko zrealizuje. Całe szczęście że został premierem!
      • piotr33k2 Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 28.08.06, 23:25
        twój jarek to nieszczescie dla polski,uczciwie mówiąc oni "obadwaj"
        (kaczyńscy) jedyne do czego sie może nadają to na jakis prokuratorów czy do nik-
        u ,zresztą jeden juz tam był,pozatym to klapa na całego i tylko wstyd przynoszą.
      • obiuankenobi Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 29.08.06, 06:54
        Gość portalu: fala napisał(a):
        > Kupiliśmy to na 4 lata, kupimy na następne 4 - bo nie ma wyjścia i nie ma nic
        > innego. A Jarek powoli wszystko zrealizuje. Całe szczęście że został premierem!

Jakby syn prokuratora lewicowego dostał się na studia po protekcji ojca to byłby
        to "układ" a tak to mamy tylko "atak na rodzinę prokuratora, bo na niego nie ma
        nic innego".
        • Gość: groniec Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 22:47
          Rozumiem że syn prokuratora, który 2 lata temu nie był prokuratorem generalnym
          tylko rejonowym dostaje się z odwołąnia na studia to jest to protekcja? a jak
          na te studia z odwołania dostaje się syn sprzątaczki to jest to sprawiedliowość
          społeczna?
          • obiuankenobi Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 30.08.06, 06:57
            Gość portalu: groniec napisał(a):

> Rozumiem że syn prokuratora, który 2 lata temu nie był prokuratorem generalnym
            > tylko rejonowym dostaje się z odwołąnia na studia to jest to protekcja? a jak
            > na te studia z odwołania dostaje się syn sprzątaczki to jest to sprawiedliowość
            > społeczna?

1. Nie rejonowego tylko apelacyjnego (kumasz różnicę?)
            2. Jak syn prokuratora dostaje sie na studia z odwołania, a syn sprzątaczki nie
            (mimo, że miał więcej punktów niż syn prokuratora!!!), to jest protekacja w
            czystej postaci.
            • Gość: jola Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:01
              o synu sprzątaczki nie było że miał mniej punktów i si nie dostał.było że
              dostał się z odwołąnia i to jest właśnie dziennikarska manipulacja
              • Gość: sprawiedliwy Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:04
                problem polega na tym,że są osoby,które złozyły odwołania , miały więcej
                punktów i się nie dostały, a listy utajniono
              • obiuankenobi Re: Jak Jarek Polakom kitów nawciskał a lud to ku 30.08.06, 18:11
                Gość portalu: jola napisał(a):
                > o synu sprzątaczki nie było że miał mniej punktów i si nie dostał.było że
                > dostał się z odwołąnia i to jest właśnie dziennikarska manipulacja

było dokładnie tak, że syn prokuratora dostał się z odwołania, a kto inny (być
                może syn sprzątaczki właśnie) z odwołania się nie dostał, mimo, że miał punktów
                więcej - ten kto inny jednak ojca prokuratora nie miał :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka