Dodaj do ulubionych

Obalaliśmy wspólnie komunizm

09.09.06, 12:22

Spotyka Anna Walentynowicz Andrzeja Barcikowskiego i mówi: "Obaliliśmy
komunizm". Na to Barcikowski: "Bardzo ślicznie Pani dziękuję! Do 1989 roku
byłem tylko członkiem KC PZPR i synem członka Biura Politycznego PZPR. Teraz
jak już byłem dyrektorem kilku banków i szefem Agencji Bezpieczeństwa
Wenętrznego w rządzie SLD, oszczędziłem trochę szmalu, mam samolocik, kilka
Mercedesów i Porsche, dwie wille w Polsce i sześć za granicą. Moja emerytura
jest w wyoskości 60 tys PLN miesięcznie. Bardzo, bardzo Pani dziękuję, Kochana
Pani Anno. Dodam jeszcze, że Gazeta Wyborcza, ten organ założycieli opozycji
demokratycznej, KORu i Solidarności ciągle mnie drukuje, a Pani nie wydrukuje
nawet listu do redakcji".
Obserwuj wątek
    • praszczur1 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 12:32
      Za sanacji spotkało się dwóch byłych legionistów i jeden mówi: wyciagnęliśmy tę
      Polskę z otchłani.Drugi przytakuje i uzupełnia :tak to prawda tylko ty ją
      ciągnąłeś za cycki i masz mleko , a ja podpychałem za d..e i mam g...o.
      Cytowana opowiastka ma wymiar uniwersalny.
      • exman Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 12:36
        Brawo praszczur, możnaby rzec..."i to by było na tyle".
        • praszczur1 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 12:43
          To jeszcze z tego okresu przypomnę Ci rozmowę Kardynała Kakowskiego z
          facecjonistą Francem Fiszerem na jakiejs uroczystości rocznicowej. Kardynał
          Kakowski: A Pan kto ?
          Franc Fiszer: Delegat Pana Boga na Polskę.
          Kardynał Kakowski: Ale Pan nie ma święceń kapłańskich.
          Franc Fiszer: Własnie dlatego.
      • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 14:34
        Też z okresu sanacji i jak sądzisz uiwersalne?
        Ilu żydów jest w KPP?
        60%
        A reszta?
        żydówki
        • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 15:50
          W KPP olbrzymia wiekszosc stanowili Polacy, a jakies 30% Ukraincy, Zydzi i
          Bialorusini. A jesli idzie o robienie rewolucji w carskiej Rosji, to wielu
          polskich arystokratow (m.in. Dzierzynski) wiodlo w tym watpliwym dziele prym.
          • Gość: andreas Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.orange.pl 09.09.06, 15:54
            a czy mozna tak wyróżniac Polacy, Żydzi, Ukraińcy, Białorusini...

Czy najpierw jest sie Żydem a potem Polakiem....
            • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 15:59
              Kwestia autoidentyfikacji. Zreszta dzialacze KPP byli z definicji kosmopolitami.
              • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:01
                absztyfikant napisał:

> Kwestia autoidentyfikacji. Zreszta dzialacze KPP byli z definicji kosmopolitami
                > .
                > Stary Ozjasz - też?
                • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:05
                  Ozjasz nie byl dzialaczem KPP - doucz sie. A po drugie nie byl prawdziwym ojcem...
                  • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:09
                    absztyfikant napisał:

> Ozjasz nie byl dzialaczem KPP - doucz sie. A po drugie nie byl prawdziwym ojcem
                    > ...
                    >
                    Ty chyba historii uczyłes się z GW?
                    • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:12
                      Zabawny jestes. Zanim sie zblaznisz niewiedza, to sprawdz piec razy. A teraz
                      dostaniesz darmowa lekcje od absztyfikanta, w dodatku gratis: Szechter byl
                      dzialaczem Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy.
                      • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:16
                        absztyfikant napisał:

> Zabawny jestes. Zanim sie zblaznisz niewiedza, to sprawdz piec razy. A teraz
                        > dostaniesz darmowa lekcje od absztyfikanta, w dodatku gratis: Szechter byl
                        > dzialaczem Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy.

Ale najpierw w KPP a potem w KPZU
                        >
                        Wg Ciebie też nie był ojcem? Ojcem wszystkich jest Pan Bóg
                        • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:22
                          KPZU miala podobny program do KPP, ale to nie to samo.
                          • Gość: karzeł reakcji Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głęboka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:08
                            Musiał studiowac na WSNSie a możliwe też , że za zasługi w ZMW dostał się na
                            wieczorowy uniwersytet marksizmu i leninizmu.
                            Szkoda zmarnować taki talent. Proponuje osobny wątek o komuniżmie z
                            absztyfikantem jak wykładowcą . Proponuję wręcz uczelnię na tym forum z
                            wykładowcami Absztyfem i jego wybitniejszymi nickami jak Kurdefelki.
                            Być może przypomną mu się stare dobre czasy i wróci do normy.
                            Wszystkie nicki absztyfikanta powinny stanowić jedno plenum. Absztyfikant
                            mogłby wywoływac ich jednolity krzyk : Partia to My ! Jednośc ! itp co
                            oczywiście byłoby łatwe do zrealizowania z uwagi na specyfikę kreacji absztyfa.
                            Najwybitniejszy nick absztyfikanta z podobną wiedzą i poglądami, Kurdefelek na
                            przewodniczącego plenum, a xyz na I sekretarza (to nie jest nick absztyfa).
                            Admini z forum robiliby to co robili czyli realizowaliby życzenia Absztyfa i
                            xyz jako I sekretarza. Zaplute karły reakcji byłyby dalej wycinane.
                            • praszczur1 Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 09.09.06, 20:16
                              WUML to były takie kursy wieczorowe lub zaoczne dla kadry kierowniczej mające
                              przekonać o wyższości np.ekonomii socjalizmu nad ekonomią kapitalizmu.Mówiono
                              że róznica między Uniwerkiem Jagiellońskim a WUML-m jest jak miedzy Alma Mater
                              a naser mater.
                              • orion7 Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 09.09.06, 20:21
                                WUML - studenci PAM mówlili na to Wieczorowy Uniwersytet Medycyny Ludowej
                                • Gość: ????????????? Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok IP: 83.168.96.* 10.09.06, 04:09
                                  ??????????????????????????????????????
                                • absztyfikant Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 10.09.06, 14:33
                                  A propos WUML-u:
                                  kuczyn.com/papers/rodzina/partia_20060718.pdf#search=%22WUML%22
                                  • orion7 Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 10.09.06, 14:49
                                    Ale co to ma wspólnego z naszym wątkiem? Chyba tyle, że przed wojna w Kaliszu
                                    było największe stężęnie starozakonych na m2.

A propos WUMLu miałem gościa na studiach, który wcześniej ukończył WUML i na II
                                    roku poszedł do prowadzącej filozofię marksistowską , żeby mu przepisała stopień
                                    bez chodzenia. Niestety była ona pyncypialną komunistką i skończyło się na
                                    warunkowym dopuszczeniu na następny rok.
                                    • absztyfikant Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 12.09.06, 11:32
                                      W Kaliszu?:) Nieprawda:)
                            • xyz-xyz Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 12.09.06, 12:01
                              He he he ostrzegałem, że trafisz do jednego ze mną szeregu:))))
                              • absztyfikant Re: Wiedza absztyfikanta o komunizmie jest głębok 12.09.06, 12:02
                                Takie czasy:)
                      • Gość: vvv Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:04
                        Co za różnica dla kosmopolity?
                  • Gość: Mały Jud Re: wykładałem komunizm. teraz nie mogę odnależć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:20
                    Jestes głęboko wykształcony we wszelkich ruchach komunistycznych, bolszewickich
                    i marksistowsko leninowskich. Pamiętam Cię jako wykładowcę - asystenta
                    marksizmu i leninizmu , lektora komitetu miejskiego PZPR pod sekretarzem
                    Rafałowiczem.
                    Reszta to cytaty i linki w teorii nt ruchów komunistycznych jesteś dobry
                    bolszewicki śmierdzielu. Brak tatusia Lenina i matki PZPR utrudnia Ci
                    odnalezienie się w życiu.
          • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 15:59
            absztyfikant napisał:

> W KPP olbrzymia wiekszosc stanowili Polacy, a jakies 30% Ukraincy, Zydzi i
            > Bialorusini. A jesli idzie o robienie rewolucji w carskiej Rosji, to wielu
            > polskich arystokratow (m.in. Dzierzynski) wiodlo w tym watpliwym dziele prym.
            >
            A skąd te dane?
            Chyba coś pomieszałeś ze składeem narodowościowym II RP
            • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:00
              Pisalem o skladzie narodowosciowym KPP, a nie o II RP.
              • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:02
                absztyfikant napisał:

> Pisalem o skladzie narodowosciowym KPP, a nie o II RP.
                >
                No właśnie - dlatego się pomyliłeś
                • absztyfikant Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:05
                  To ty sie mylisz:)
                  • orion7 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:11
                    absztyfikant napisał:

> To ty sie mylisz:)
                    >
                    To jak się ma dowcip do twoich danych?
                    • absztyfikant cytuje za ZIH 09.09.06, 16:14
                      W 1995 roku Żydowski Instytut Historyczny zorganizował prelekcję prof. Andrzeja
                      Paczkowskiego, który przedstawił statystyki udziału osób narodowości żydowskiej
                      w komunistycznych organach bezpieczeństwa w latach 1944-1956. Według nich na 449
                      osób pracujących w centrali resortu bezpieczeństwa na stanowiskach od naczelnika
                      wydziału wzwyż było 131 Żydów, czyli 29%.
                      • absztyfikant Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:15
                        Wczesniejsze dane, ktore podalem, pochodza ze wspomnien Ochaba, Minca i Bermana,
                        ktore aktualnie czytam.
                        Sluze ISBN:)
                        • orion7 Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:20
                          Zeby rozluźnić temat zapytam :
                          A w sobotę czytać ci wolno?
                          • absztyfikant Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:23
                            Jestem ateista.
                            • orion7 Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:31
                              absztyfikant napisał:

> Jestem ateista.

>
                              Ja też mogę cytować kto był natolińczykiem a kto puławianinem i o odchyleniach
                              prawicowo - nacjonalistycznych. To oficjalna historia dostępna w podręcznikach
                              do gimnazjum czy LO- więc nie nazywaj mnie niedouczonym.
                              Mnie chodziło jak się to ma do dowcipu.
                              • Gość: Orion Re: cytuje za ZIH IP: *.chello.pl 09.09.06, 17:09
                                Podrzucam link z podobnej dyskusji:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=46071807&a=46170706
                                • orion7 Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 18:42
                                  Nędzna kreaturo z bazaru handlująca gaciami - wiem kiedy się pojawiłeś.
                                  Nie podszywaj się pod potężny gwiazdozbiór, bo jest w nim obiekt co może wybuchnąć.
                                  • xyz-xyz Re: cytuje za ZIH 12.09.06, 12:05
                                    bo jest w nim obiekt co może wybuch
                                    > nąć.

Mózg napompowany nienawiścią.:)))))
                                    • absztyfikant Re: cytuje za ZIH 12.09.06, 12:09
                                      Raczej pustka, a proznie w chwili rozszczelnienia wybuchaja:)
                      • orion7 Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:17
                        absztyfikant napisał:

> W 1995 roku Żydowski Instytut Historyczny zorganizował prelekcję prof. Andrzeja
                        > Paczkowskiego, który przedstawił statystyki udziału osób narodowości żydowskiej
                        > w komunistycznych organach bezpieczeństwa w latach 1944-1956. Według nich na 44
                        > 9
                        > osób pracujących w centrali resortu bezpieczeństwa na stanowiskach od naczelnik
                        > a
                        > wydziału wzwyż było 131 Żydów, czyli 29%.
                        > Ale co to ma z KPP wspólnego
                        • absztyfikant Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:20
                          Ok, koncze zabawe z Toba, bo najwyrazniej brakuje Ci podstawowej wiedzy
                          historycznej. Slyszales o PPR? Wiesz skad sie wziela?:))) Podpowiem: to dawna
                          KPP. Pulawianie - natolinczycy? Odchylenia nacjonalistyczne Gomulki? Mowi Ci to
                          cos?
                          • Gość: Mały Jud Re: cytuje za ZIH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:22
                            Ten wątek załozył Orion na temat anegdot i dowcipów kretynie. Idż wymądrzać się
                            pod budke z piwem tylko tam nie będą Ci tego tłumaczyć tylko dostaniesz w dziób.
                            W każdym razie wracaj do swoich korzeni synu pańszczyżnianego chłopa, który
                            wstapił do KPP
                            • absztyfikant Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:23
                              Dowcipy? Kiedys to sie chyba nazywalo antysemityzm.
                              • absztyfikant Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:37
                                I jeszcze jedno. Tak sie akurat sklada, ze w mojej rodzinie zadnych chlopow
                                nigdy nie bylo. Moze i szkoda, bo chlopi to ciezko i uczciwie pracujacy
                                ludzie. Gdybym mial takie korzenie, to na pewno bym sie tego nie wstydzil.
                                • orion7 Re: cytuje za ZIH 09.09.06, 16:42
                                  absztyfikant napisał:

> I jeszcze jedno. Tak sie akurat sklada, ze w mojej rodzinie zadnych chlopow
                                  > nigdy nie bylo. Moze i szkoda, bo chlopi to ciezko i uczciwie pracujacy
                                  > ludzie. Gdybym mial takie korzenie, to na pewno bym sie tego nie wstydzil.
                                  >
                                  Ty chyba cierpisz na syndrom odrzuconego?
                                  Nie chłop
                                  Ateista - w sobotę może
                                  No No

• baba_w_oknie Co wy kur.vva obalaliscie? 09.09.06, 16:48
                                    chyba jabola na chipcika w bramie, szczyle.
                                    Nieskromnie zauwaze ze ja jednak przyczynilam sie do upadku komuny.
                                    • praszczur1 Re: Co wy kur.vva obalaliscie? 09.09.06, 16:50
                                      Popełniać błędy jest rzeczą ludzką.:-))
                      • baba_w_oknie 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 18:25
                        Policz sobie ministrow, wice,i dyr dep. i ile ci wyjdzie koszernych towarzyszy?

No i nie zapomnij o Borowskim, tfu, chcialem powiedziec Bermanie, ktory byl
                        odpowiedzialny za UB z ramienia KC.
                        pl.wikipedia.org/wiki/Ministerstwo_Bezpiecze%C5%84stwa_Publicznego
                        • absztyfikant Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 18:34
                          Kuba nazwiska nie zmienial. Urodzil sie jako Berman i jako Berman szczezl. I co
                          to za pytanie? Czy zdrajcy swojego narodu moga byc koszerni?

Anegdotka:))) Niedlugo po wybuchu Wojny Szesciodniowej Gomulka rozpetal
                          antysemicka histerie na szeroka skale i w niej pierwsze skrzypce grala m.in.
                          pani Gomulkowa - niegdys Liwa Szoken, ktora byla w gromieniu 'syjonistow' tak
                          zapalczywa, ze z Dmowskim moglaby sobie reke podac.
                          • orion7 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 18:59
                            Zosia po prostu była prawdziwą komunistką czyli najpierw na pierwszym miejscu
                            komunizm niestety inni jej rodacy odwracali priorytety stąd jej reakcja, zresztą
                            ona dobrze wiedziała kto zacz.
                            • absztyfikant Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:01
                              Te Orion, moczarowcem mi zajezdzasz....
                              • orion7 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:09
                                absztyfikant napisał:

> Te Orion, moczarowcem mi zajezdzasz....
                                >
                                a ty czosnkiem.
                                A tak apropo - czy obywatel polski narodowości żydowskiej(zofia) nie moze być
                                patriotą, który broni polskiej racji stanu( wtedy w 68)czy tylko od razu pluje
                                na władzę? Czy sa takie analogie teraz?
                                • praszczur1 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:15
                                  Wtedy prawie całe biuro polityczne miało żydowskie żony.A co było racją stanu-
                                  to napewno nie przepychanki tzw.chamów z żydami wewnatrz PZPR.
                                • absztyfikant Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:18
                                  Hehehehe:))) A wiec posluchaj: wszyscy Zydzi przegnani z Polski pod koniec lat
                                  szescdziesiatych byli polskimi obywatelami: lekarze, muzycy, prawnicy, naukowcy,
                                  artysci, etc. Gdyby nie ich przymusowy exodus, to Polska by dzisiaj zupelnie
                                  inaczej wygladala. Zmuszenie ich do zreczenia sie obywatelstwa i exodus z Dworca
                                  Gdanskiego bylo nie tylko sprzeczne z polska racja stanu, ale takze z owczesnym
                                  prawem. I to by bylo z mojej strony na tyle.
                                  • baba_w_oknie Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:21
                                    nie pitol o wygnaniu. Dostali mozliwosc i z niej skorzystali. UBowcy zamiast
                                    isc do pierdla - wyjezdzali. Berman, Fejgin, Rozanski - zostali.
                                  • orion7 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:23
                                    <Gdyby nie ich przymusowy exodus, to Polska by dzisiaj zupelnie
                                    inaczej wygladala >

Masz rację byłoby ciekawe!!!!!!
                                    To może popuść wodze fantazji ?
                                    Jak byś tę Polskę widział?
                                    • absztyfikant Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:28
                                      Opowieść pewnego emigranta

- Nie bój się, nie zabraknie. To krajowa czysta.
                                      Ja, widzisz, przed wojną byłem komunista,

Bo ja chciałem być kimś, bo ja byłem Żyd,
                                      A jak Żyd nie był kimś, to ten Żyd był nikt.

Może stąd dla świata tyle z nas pożytku,
                                      Że bankierom i skrzypkom nie mówią - ty żydku!

Ja bankierem nie byłem, ani wirtuozem,
                                      Wojnę w Rosji przeżyłem, oswoiłem się z mrozem

I na własnych nogach przekroczyłem Bug
                                      Razem z Armią Czerwoną, jako Politruk.

Ja byłem jak Mojżesz, niosłem Prawa Nowe,
                                      Na których się miało oprzeć Odbudowę.

A potem mnie - lojalnego komunistę
                                      Przekwalifikowali na manikiurzystę.

Ja kocham Mozarta, Bóg - to dla mnie Bach,
                                      A tam, gdzie pracowałem - tylko krew i strach.

Spałem dobrze - przez ścianę słysząc ludzkie krzyki
                                      A usnąć nie mogłem przy dźwiękach muzyki.

W następstwie Października tak zwanych "wydarzeń"
                                      Już nie byłem w Urzędzie, byłem dziennikarzem.

Ja znałem języki, nie mnie uczyć jak
                                      Pisać wprost, to, co łatwiej można pisać wspak.

Wtedy myśl się zrodziła - niechcący być może,
                                      Żem się z krajem tym związał - jak mogłem najgorzej.

Za tę hańbę zasługi - Warszawa czy Kraków -
                                      Gomułka nam powiedział - Polska dla Polaków.

Już nie dla przybłędów Pospolita Rzecz -
                                      Wiesław, jak Faraon, popędził nas precz.

I szli profesorowie, uczeni, pisarze,
                                      Pracownicy Urzędu, szli i dziennikarze.

W Tel-Awiwie właśnie, zza rogu, z rozpędu
                                      Wpadłem na byłego kolegę z Urzędu,

I pod Ścianę Płaczu iść mi było wstyd -
                                      Czy ja komunista, czy Polak, czy Żyd?

Nie umiałem jak on, chwały czerpać teraz,
                                      Z tego, że się z bankruta robi bohatera.

Wyjechałem. Przeniosłem się tutaj, do Stanów.
                                      Mówią - czym jest komunizm - ucz Amerykanów.

Powiedz im co wiesz, co na sumieniu masz,
                                      A odkupisz grzechy i odzyskasz twarz.

A ja przecież nie umiem nawet ująć w słowa
                                      Jak wygląda to, com - niszcząc - budował.

I tak sam sobie zgotowałem zgubę:
                                      Meloman - nie skrzypek, nie bankier - a ubek,

Oficer polityczny - nie russkij gieroj.
                                      Ani Syjonista, ani też i goj!

Jak ja powiem Jehowie - Za mną, Jahwe stań
                                      Z tą Polską związanym pępowiną hańb!
                                      Jacek Kaczmarski
                                      5.4.1987
                                      • orion7 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:34
                                        A gdzie twoja wizja?
                                        • absztyfikant Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:38
                                          Idz do wizjonera, albo zazyj cos halucynogennego:)
                                          • orion7 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:47
                                            Jak uważasz kto byłby w tym temacie największym wizjonerem?
                                            • absztyfikant Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 19:56
                                              Dziewica Maryja:)
                                              • orion7 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 20:01
                                                W Szczecinie trzeba dodać jeszcze literkę N, natomiast co do dziewicy zostawić -
                                                przecież on jest "czysty" - one jeden się nie sprzedał
                                          • galoty Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 10.09.06, 11:30
                                            Jesteś żywym tu przykładem jak bardzo może po takich środkach odjexxxxbać w
                                            mózgownicy. Nikt normalny tego nie zaryzykuje.
                                            • xyz-xyz Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 12.09.06, 12:10
                                              Wam od.. bez żadnych środków. Takiego antysemickiego bełkotu nie widziałem
                                              tu dawno. Nazibolszeicy. Leczcie sie psychole..
                        • praszczur1 Re: 29% wsadz se w dupe absztyf 09.09.06, 18:42
                          Wszyscy lub prawie wszyscy,Radkiewicz był goj ale żona nie.
                  • praszczur1 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:17
                    Gwoli ścisłości to Ozjasz był w komunistycznej partii Zachodniej Białorusi i
                    Ukrainy,SkŁad narodowościowy był pewnie taki jak skład narodowościowy
                    przedwojennej Polski, z tym że członkowie partii pochodzenia żydowskiego byli
                    najbardziej aktywną i wykształcona grupą, szczególnie ci prominentni.Gomułka,
                    absolwent szkoły powszechnej wiedzę zdobywał od siedzącego z nim w jednej celi
                    Menachema Goldbauma-Kikela, powojennego gen. UBP Romana Romkowskiego.Ta 4-
                    letnia odsiadka w sanacyjnym pierdlu za komunizowanie ustrzegła ich przed
                    wyjazdem do ZSRR i fizyczną likwidacja jakiej ofiara padli Wera Kostrzewa czy
                    Adolf Warski dawny patron Stoczni Szczecińskiej.
                • Gość: monty Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.chello.pl 09.09.06, 16:09
                  Dziatwa po KPP właśnie się zjednoczyła i rozglądają się z kim by tu
                  RAZEM.
                  • praszczur1 Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:20
                    Ta dziatwa jest dziś już po 60-tce więc nie przesadzałbym.
                  • Gość: vvvv Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:17
                    RAZRM- z kim?
                    • Gość: monty Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.chello.pl 10.09.06, 12:48
                      RAZEM oczywiście z platformą
                      • Gość: vvvv Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:48
                        RAZEM czyli sam ze sobą RAZEM.
      • baba_w_oknie Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm 09.09.06, 16:19
        Satyra, dobra anegdota opowiedziana we wlasciwym momencie to potezna bron,
        kazda, nawet najlepsza idee moze osmieszyc, pokonac...
        Ty chyba przyglup jestes praszczur albo komuch?
        Zobacz, juz gawiedz gebe szczerzy w glupim usmiechu.
    • Gość: Piotr kapusie IP: 83.168.96.* 09.09.06, 17:32
      Witam,

propnuję nastepujące osoby:

kategoria wojskowi:

- generał Władysław Sikorski - petraktował z sowietami
      - generał Władysław Anders - wspólpracował z sowietami tworząc armię polską
      - wszyscy uczestnicy procesu 16 w Moskwie - nie wiadomo, co tam podpisali
      - wszyscy żołnierze AK i wswzyscy Polacy zamykani przez UB, skazywani i
      rozstrzeliwani - nie wiadomo, co tam zeznali i podpisali

kategoria ludzie kultury:
      - Jerzy Giedroyć - rozmawiał z Jackiem Kuroniem
      - Gustaw Herling-Grudzinski - siedział w łagrze, nie wiadomo, co tam podpisał
      - Andrzej Wajda - rzomawiał z Jackiem Kuroniem
      - Agnieszka Holland - j.w.
      - Pablo Picasso i Louis Aragon - członkowie partii komusnistycznej

kategoria opozycjoniści:
      - Stanisław Pyjas - prowadził rozmowy z SB

kategoria duchowni:
      - ksiąz Jerzy Popiełuszko - nawoływał do wybaczania SB
      - Prymas Wyszyński - prowadził rozmowy z komunistami
      - JPII - jak wyżej - są na to kwity w IPN

Obowiązkowo Jan Nowak-Jeziorański, bo wprwdzie przez eter, ale prowadził rozmowy
      z SB, a także z płk. Światłą osobiście.

Pozostali: wszyscy, którzy do 1989 roku przechodzili ul. Rakowiecką obok
      siedziby SB lub Pałacu Mostowskich i innych placówek tej służby, bo mogli tam
      wpaść i coś zdradzić.

Ponadto: miś Colargol, Bolek i Lolek, Reksio i gąska Balbinka, psy: Szarik i
      Cywil (wysługiwały się za miskę strawy).

Za parę lat Antek Policmajster oświadczy, ze wszyscy byli agentami SB, nawet on,
      tylko o tym nie wiedział.

A tak w ogóle, jakby co, to Gandhi pije.

pozdrowienia
      Piotr
      • praszczur1 Re: kapusie 09.09.06, 17:44
        Wszyscy Ci na których nic nie ma są obciązeni podwójnie, bo oznacza to że
        dowody ich obciążające zostały zniszczone.
        • Gość: monty Re: kapusie IP: *.chello.pl 10.09.06, 09:00
          A Kwaśniewski to jaką szkołę skończył i gdzie? A jego tatuś?
          • praszczur1 Re: kapusie 10.09.06, 09:13
            Był lekarzem i jak mówiono to dobrym, w Białogardzie.Ale czy włączanie czyichś
            rodziców ma sens? Każdy po osiągnieciu pełnoletniości pracuje na własny
            rachunek.
            • Gość: vvv Re: kapusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:59
              Jak skorupka nasiąknie za młodu
              tak na starość trąci.
            • baba_w_oknie Re: kapusie 10.09.06, 12:45
              Tak, tylko start komunistycznych dzieciatek jest duuzo latwiejszy.
              Ty jednak jestes komuchem.

praszczur1 napisał:

> Był lekarzem i jak mówiono to dobrym, w Białogardzie.Ale czy włączanie
              czyichś
              > rodziców ma sens? Każdy po osiągnieciu pełnoletniości pracuje na własny
              > rachunek.
              • praszczur1 Re: kapusie 11.09.06, 09:24
                Nawet gdyby, to moja sprawa,]tak jak moje upodobania,wyznanie.Konstytycja mi to
                gwarantuje.
              • Gość: Doradca Re: kapusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:33
                Dołączam do grona komuchów i błagam o łagodny wymiat kary. Proszę o truciznę w
                zatrzyku bo szubienicy bardzo się boję :))
                • praszczur1 Re: kapusie 11.09.06, 09:44
                  Nie pękaj.Mury Szlisselburga nie załamały naszych prarewolucjonistów,to i my
                  wesoło nucąc Miedzynarodówkę damy popalić tym reakcjonistom.Z Czekistowskim
                  hasłem "Wsiegda gatow". Nu paka !
    • Gość: sam Re: Obalaliśmy wspólnie komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:30
      znalezli sie obroncy zydokomuny
    • Gość: andreas jakos nie obalono a wzmocniono.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:41
      złe medykamenty...
      • Gość: Doradca ja byłem przeciwny obalaniu komunizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:14
        Gdyby tak masie członkowskiej NSZZ Solidarnośc wyświetlić film futures z
        naszych czasów to boję się, że odechciałoby się im rewolucji. Pierwszymi
        zawiedzionymi są własnie robotnicy za wyjątkiem oczywiście działaczy
        związkowych. Ja tam komunizmu nie obalałem i byłem przeciwny obalaniu. Co
        najwyższej tzw wariant węgierski czy dziś chiński. Pomijajać historyczne genezy
        poszczególnych parti to słusznie zostało przez Ciebie powiedziane, że po
        okrągłym stole za wyjątkiem KLD, UPR co same partie lewicowe funkcjonują na
        karuzeli władzy.
        • Gość: andreas Re: ja byłem przeciwny obalaniu komunizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:19
          wiesz tez tak czasami mysle,
          bo ten nasz komunizm to przeciez był z ludzka twarza!

Bład był tylko jeden, to by ła ludzka twarz,
          ale bardzo konkretna!

To taki przewrót komunistyczny był,
          ze jednmi mweszli do władzy, bo nie byli we władzy...

A co do filmu, tez masz racje...
          nie wielu by poszło, bo wychodzi, ze Ci robotnicy,
          to walczyli o wolnośc dla dziennikarzy raczej i polityków!
          Choc mimochodem tak wywalczyli sobie te paszporty...
          i teraz pojechali tam pracować i budowac!
          • galoty Re: ja byłem przeciwny obalaniu komunizmu 12.09.06, 16:15
            Gość portalu: andreas napisał(a):

> wiesz tez tak czasami mysle,
            > bo ten nasz komunizm to przeciez był z ludzka twarza!
            >
            Adreas. No co Ty. Ludzka twarz ? Znasz ilośc mordów politycznych nawet po 1981
            roku bo już nie mówię o czasach stalinowskich.
            Chyba, że opierasz się na samym dowcipie o Stalinie, który był dobry człowiek a
            dowodem tego jest to, że zdzielił go w pysk i kazał pobić a mógł przecież .....
            zabić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka