Gość: mamoniowa ha ha ha IP: *.internet.v.pl 14.10.05, 22:34 Z Siwienki mialam niemiecki a ze Sliwa historie. Pamietam "Gecie" od polskiego, przepraszam, pania Getek :-)No i Radzyminska od fizyki, oj dzialo sie, dzialo ... Pobozniaka wspominam bardzo milo. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: ha ha ha 05.11.05, 20:58 Babcię Maciejewską od matematyki, to pewnie pamięta tylko stary wedrowiec;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mica1 Re: ha ha ha IP: *.jamsis01.sc.comcast.net 06.11.05, 02:36 O nie, nie,ja tez ja pamietam.Uczyla w zastepstwach,mnie chyba fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agapitek Szukam swoich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:01 Czytam sobie różne wypowiedzi i wierzyć mi się nie chce, że "przerobiłam" w Pobożniaku dwie klasy - w sumie 5 lat (tak, jakoś noga mi się obsunęła) i nikt z tak licznego (i bliżej mi znanego grona) nie daje znaku życia. Nazywam się Agnieszka Michalak - jeżeli ktoś się do mnie przyznaje - z przyjemnością powspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Szukam swoich... IP: *.internet.v.pl 27.11.05, 22:24 a w ktorym roku zdawalas mature ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomst73 Re: Szukam swoich... 26.05.23, 18:14 Cześć Aga, Jesteśmy, żyjemy i nawet czasem się spotykamy! Wlasnie zrobiliśmy podwojna imprezę urodzinową Miśka i moja. Jak chcesz to odezwij się... mój adres: t(tutajnazwisko)@op.pl Do mam nadzieje rychłego zobaczenia. Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
uzytkownik1 1977-1981 mat-fiz 02.12.05, 13:08 Witam, Ktos tu jest z rocznika 77-81 mat-fiz (klasa "b")? Z forum kojarzę tylko Szymona - pozdrowka dla Ciebie, co tam slychac u Tytusa i Przemka, z ludzi z liceum spotykam Bodzia Jadczaka, i Sylwka Wieczorka - kojarzysz ich? Jerzy Raczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: 1977-1981 mat-fiz IP: *.btsnet.pl 20.12.05, 18:29 Najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjlepsze życzenia dla wszystkich mieszkowców - ciepłych, miłych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia i najlepszego w Nowym 2006 Roku aby był co najmniej sto razy lepszy od mijającego. Akcje absolwentów LO 2 idą w górę - absolwent dwójki Robert Krupowicz (1986) został Wojewodą Zachodniopomorskim - gratulacje i trzymamy kciuki!!! pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GB Re: 1977-1981 mat-fiz IP: *.fn.pl 21.12.05, 19:34 Pogodnych i wesołych!!!!!!!!!!!!!! A w stolicy inny absolwent LO 2 jest jakimś tam wiceministrem . To Paweł S. rocznik 81 ! Odpowiedz Link Zgłoś
mica1 Re: 1977-1981 mat-fiz 21.12.05, 22:13 Zgadza sie , to Pawel S. z humanistycznej Wesolych i pogodnych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 22.01.06, 22:30 Chyba są tu ludzie co kończyli w latach 1992-1994 Odpowiedz Link Zgłoś
maximal2 A KOZIA???????????????? 24.01.06, 20:03 witam ja tu widze niezly przekroj wiekowy, ja w zasadzie niedawno konczylem a raczej troche temu, a jezeli juz wspominamy...no Kozia, od biologii to chyba absolutna gwiazda, kucharz od wf-u z czerwonym nosem,pan plinski(czy jak tam bylo im, do dzis nie nauczylem sie) luzak na maxa i zawsze, choc nie zaslugiwalem mialem 3,a powinienem dostac moze -5!!!wymienie jeszcze takie absolutne hity, pani(a jakze inaczej, zawsze dostojnie)Łuczak...taaaaaa, polski to bylo cos,hehehe!! (mmm przepraszam za to mlasniecie..tak bylo ,mowie wam!)Krysa, co to jeszcze moja mame uczyla, chyba z 2 lata temu dala za wygrana wreszcie,historia z sawostianik ktora potem juz zbzikowala, ta to sie nadawala za ta babcie co grala w labiryncie, hehehe!mesje strozynski, absolutny hit,i jeszcze gwiazada co uczyla plastyki i techniki,co miala mazde, jak jej bylo...hmmm co o zsypach prawila...pamieta ktos?no ale lo bylo ok, choc na moich oczach powoli zachodzila zmiana z tylu grungeow na skejty, swiat sie zmienil.zreszta ogolnie brechtam.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P#eritus Re: A KOZIA???????????????? IP: 83.238.108.* 28.04.06, 15:59 Ta od zsypów to Nowosiadły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanga Re: A KOZIA???????????????? IP: *.hsd1.sc.comcast.net 06.05.06, 20:35 No dobra, a kto pamieta P.Koczorowska, tez od chemii. Wiem, ze zmienila nazwisko jak moj rocznik byl w IV klasie(chemia konczyla sie w III-ciej)tylko nie wiem na jakie,nie pamietam.Moze to ta sama osoba, bo faktycznie chemiczka byla swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 217.153.6.* 31.01.06, 16:38 Gdzie jesteście dziewczyny z klasy IV h (matura 1972r.)- p. Prof. Wiśnickiej? Odezwijcie się: Niuśka, Jola, Teresa Podstawka. Baśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 19.12.06, 19:44 Gość portalu: Baśka napisał(a): > Gdzie jesteście dziewczyny z klasy IV h (matura 1972r.)- p. Prof. Wiśnickiej? > Odezwijcie się: Niuśka, Jola, Teresa Podstawka. > Baśka Maturę zdawałam w innym liceum. Zaliczyłam 3 lata w Pobożniaku. Byłam gospodarzem. Wcześniej naszą wychowawczynią była P.Maciejewska. Pozdrawiam, Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 24.02.06, 11:58 halo! Droga Pani Mamoniowa - czy zagląda tu Pani jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 24.02.06, 22:38 zagladam tu regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:30 To spotykamy się na uroczystościach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 07.03.06, 22:13 Wybierasz sie na dżampreze ? Ja sie pewnie przejde do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkd Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 87.207.54.* 08.03.06, 18:13 matura 1977 klasa D - Mycha :) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa p Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie sie˛ IP: *.fbx.proxad.net 08.03.06, 21:25 IV E 1981 (klasa Pani Getek) Gdzie jestescie ??? Znalazlam tylko Szymona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa s Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.pools.arcor-ip.net 10.08.13, 01:55 a ja ciebie marzena pamietam, piekna byla z ciebie dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman.brunner Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.bazapartner.pl 13.03.06, 14:12 a do jakiej klasy Pani Mamoniowa chodzila? i w jakim okresie czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 13.03.06, 19:59 Bylam w klasie biologiczno-chemicznej.Teresa Kologrecka byla wychowawzcynia mojej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 07.04.06, 22:03 Jej tekst "Nasi uczniowie byli finalistami i laureatami wielu Ogólnopolskich Olimpiad Chemicznych. W finale, tegorocznej, 51 ogólnopolskiej olimpiady chemicznej, z II LO w Szczecinie wzięło udział 13 osób (najwięcej w kraju) w tym trzech uczniów klas pierwszych (również najwięcej w kraju) , z których dwie zostały laureatami, a trzy otrzymały wyróżnienia. " Ale kiedyś było wielu z technikum chemicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 07.04.06, 22:31 Niedawno ja widzialam, nic sie nie zmienila, mam na mysli fryzure :-). Ale trzeba przyznac, ze chemii nauczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 12.05.06, 19:28 Co prawda mnie nie uczyła ale miałem raczej dosyć pochlebne zdanie o niej.No i byłem z nią na olimpiadzie chemicznej z ludźmi ode mnie z klasy.Kiedyś B.Krysa mnie uczyła to miałem do niej pewne zastrzeżenia ale innych o wiele bardziej przerażała.Chodź w porównaniu z pewną matematyczką co mnie uczyła w podstawówce to i tak o wiele lepiej by wypadła gdyż pewnie prawie nikt z was nie miał lekcjii z taką kryminalistką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:28 To pewnie trochę pogadamy. (O jazzie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 14.03.06, 23:27 bedziem wspominac jak to drzewiej bywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 16.03.06, 23:00 i ja będe na szkolnym spotkaniu, tak jak 10 lat temu :)))) ale na wyjazd sie raczej nie zdecyduję bo drogawo ..... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:51 Zupełnie nie rozumiem tego pomysłu z wyjazdem. Zresztą nie tylko ja. To jakiś od(real)niony pomysł. Z kimkolwiek rozmawiałem do tej pory, każdy uważał, że wszystkie uroczystości powinny być w Szczecinie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanga Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.hsd1.sc.comcast.net 18.03.06, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa p Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.reverse60.fmcf.fr 19.03.06, 09:49 O jakim wyjezdzie jest mowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:08 Ano ma być wyjazd do którejś z naszych pobliskich miejscowości nadmorskich na wspólne, uroczyste spotkanie jak na 50lecie w Zamku. Bardzo wiele osób uważa to za nie dobry pomysł.Ja też. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 19.03.06, 22:40 kto jeszcze nie zna planu obchodów to musi wejść na str. LO i poczytać , albo wpisać sie na listę absolwentów to wtedy wysyłają informacje, a co do wyjazdu...jeśli będzie mało chętnych to może odwołają ten bzdurny pomysł szkoda czasu na podróż,a w pociągu i tak nie ma warunków na rozmowę ze wszystkimi, dzieciom trzeba niańki wynająć i cena za imprezę bardzo wzrasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:03 Uważam, że wszystkie uroczystości powinny sie odbyś w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 25.03.06, 22:38 tak jest. Ktos chyba przedobrzyl z tym pomyslem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:47 OK! Forsujemy Szczecin. (pogadaj z jakim wpływowym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 26.03.06, 22:41 Tak naprawde to mnie wsjo rawno, gdzie te imprezy sie odbeda, nie zamierzam w nich uczestniczyc. jak wspomnialam wczesniej, z sentymentu odwiedze mury szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:06 Szkoda! Czemu nie na imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 62.69.202.* 26.03.06, 23:34 Nie mam do tego przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 07.06.06, 09:29 Nie słyszałem nic o tym abym takie posiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 07.06.06, 09:23 Wiem kto ze szkółki się tak fascynuje trąbkami i chyba nie jest zbyt sympatyczny.Więc lepiej naucz się grzeczności zanim zostaniesz zidentyfikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 21.05.06, 09:32 Uzyskałem informację że Ewcia(chyba urodzona w 1973)-kończyła w 1992 reklamowała się w serwisie randkowym(osobiście się z nią nie zadawałem ale wiem która to)-coś tam o mobbingu pisała.A ja podobnie jak ona jestem starym kawalerem.ciekawe która by chciała się ze mną umówić na randkę?Najbardziej jak mi się zdaje odpowiednie by były Sylwia K.(no z nią dość często gaworzyłem) oraz Marzena G.-z tej samej klasy(rok ukończenia 1993).No i dość chuda wzrost ok 170 cm dama ze znaku skorpiona(z nią rzadko konwersowałem)-kończyła w 1992.Oraz Anna S. z TCh (standardowo z tej klasy urodzeni w 1973)-z nią nie konwersowałem ale sprawiła na mnie dobre wrażenie.No jak ktoś chce może dopisać kto mu się ze szkoły podobał(z całego budynku-też z TCh no i psorzy i psorki też niewykluczone). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 21.05.06, 09:41 A ciekawe czy jakaś by zechciała się ze mną na randkę umówić? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 21.05.06, 20:53 mistrzu, to forum dyskusyjne, nie randkowy serwis. Chyba, ze chciales oryginalnoscia blysnac...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 21.05.06, 22:12 Ale na randkowych serwisach raczej nie prowadzi się dyskusji w tym stylu więc ta dyskusja jest zdecydowanie oryginalna-również na serwisach randkowych.Może jakieś ciekawe wnioski się wyciągnie.A jeżeli nie jesteś starą panną ani nikim w tym rodzaju to niestety raczej tego nie wykorzystasz.A piszę o tym bo lubię takie tematy -które mężatkom często się znudziły.No ale sądzę że wiele osób tak samo nie jest zainteresowanych np. kontaktai osób starszych od nich o 20 lat z tej szoły.Na pewno nie wiem kto wtedy się tam uczył.Zresztą top by był ciekawy eksperyment gdyby spróbować podrywać osoby od których się dostało kosza.Wiele osób zmienia zdanie co nie zmieniło stanu towarzyskiego.No i serwisy randkowe są niestety do bani.A może masz kandydatów albo kandydatki które uważasz(albo uważałaś) za kuszące ze szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 21.05.06, 22:18 Przepraszam za poprzednie błędy i dodaję że oryginalnością to ja błyszczę od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 21.05.06, 22:47 a nie jestes przypadkiem takim samozwanczym oryginalem ?:-) taka mala prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 22.05.06, 09:29 Nie sądzę.Napisz kiedy kończyłaś szkołę to stwierdzę czy mogłaś mnie znać-a przynajmniej widywać.Jeżeli Tobie nikt się nie podobał to pewnie jakimś odludkiem jesteś.Zastanawia mnie to czy znasz którąś z tych osób co wymieniłem.A Ewcia którą wymieniłem była średniego(a może nieco wyższego wzrostu) i chuda.Na obrazku wyglądała prawie identycznie jak 15 lat temu. Nie kończyła (kończyli w 1992 roku przypominam) z klasą w której byli w tym czasie: ARTUR,DAGMARA,EDYTA,KATARZYNA,PATRYCJA-chyba to była IV D profil matematyczno fizyczny.Chyba w biologiczno-chemicznym też nie była ale nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 22.05.06, 20:22 wybacz, ale nie zwracalam uwagi na dziewczyny, wolalam chlopakow ze starszych klas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 23.05.06, 09:56 A co oznacza dokładnie "starszych klas".Nie wiem kiedy oni kończyli.No i ten gust chyba jakiś niezbyt sensowny-no chyba że lubisz np. wdowieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 23.05.06, 20:17 "Starsze klasy" to powszechny skrot myslowy i twoja drobiazgowosc wrecz mnie zadziwila. Nie znam nikogo, kto by tak wnikliwie interesowal sie rocznikami sprzed np 20 lat. Nauka w liceum obejmowala klasy I-IV. Zdaje sie, ze nauk pobierales w profilu matematyczno-fizycznym, zakladam, ze z logicznym mysleniem nie masz problemow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 23.05.06, 23:00 Bliżej by było by było biologiczno-chemicznym(chociaż bez biologii się u mnie obyło-nie była potrzebna do nauki zawodu).Chodziłem tylko do LO 2 w sensie geograficznym a nie edukacyjnym-tj w tym budynku się edukowałem.Pytałem się o szczegóły gdyż zastanawiałem się czy jestem wśród tych co się Tobie spodobali. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 23.05.06, 23:19 Zapewniam , ze nie zwrocilam na Ciebie uwagi, dziela nas jakies dwa lata. Poza tym, uczeszczalam do tej szkoly rowniez po to, aby choc minimalnie, ale jednak zdobywac wiedze. No i coz, zycze powodzenia w nawiazywaniu konkretnych kontaktow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 24.05.06, 15:01 No ja też po to chodziłem do tego budynku.A chodziło o to że 2 lata przede mną kończyłaś czy po mnie?Ja kończyłem w 1994 . No i jest bardzo prawdopodobne że mnie widziałaś jeżeli miałaś normalnie w dzień lekcje-nie byłem tam aż taki niesławny i nie chowałem się po kątach.A czy miałaś standardowo lekcje na wieczór czy dzień?To jest najważniejsze w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:06 Jesteś jakiś dupek. A szkoła była dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 02.06.06, 22:04 kto sie osmielil szkalowac te zacna szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 06.06.06, 21:43 mamonko...ale sie dałaś wciągnąć tej karambie hihihi ale na imprę to może ja cię namówię?? a już w szkole na pewno musimy się spotkac i wspólnie ją pozwiedzać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 07.06.06, 09:17 Czyżby saię coś nie spodobało? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 07.06.06, 22:48 Chetnie z Toba pozwiedzam stare kąty, ale na szkolna impre na pewno mnie nie namowisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 12.06.06, 11:18 To jesteś podobna do mnie bo ja nie byłem na studniówce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 12.06.06, 19:58 a nie, na stodniowce bylam, ale teraz bardziej wole nieoficjalne imprezy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 oops 12.06.06, 19:59 najmocniej przepraszam, na studniowce oczywiscie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: oops IP: *.com.pl / *.com.pl 14.06.06, 09:25 Chyba jednak jestem większym sceptykiem co do imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: oops 14.06.06, 20:33 wyszlam z zalozenia, ze studniowka jest raz w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: oops IP: *.com.pl / *.com.pl 16.06.06, 18:28 Ale nie było nikogo ciekawego z kim bym mógł iś no i nie miałem za co. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: oops 16.06.06, 19:30 moja studniowka odbyla sie na auli i koszty byly symboliczne, mnostwo osob bylo niesparowanych i nie stanowilo to problemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba No ale byłerm biedny IP: *.com.pl / *.com.pl 24.06.06, 19:44 No i po prostu uznałem że nie warto iść . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: No ale byłerm biedny IP: *.com.pl / *.com.pl 10.07.06, 08:58 No niezupełnie.Ale może będzie lepiej z dochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 83.168.96.* 04.06.06, 14:47 kto wypisuje tu jakieś bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutmacher II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się-1977 IP: *.centertel.pl 24.12.07, 11:19 IV f, matura 1977. Wychowawczyni: mgr Bogdanowicz (fizyka). Niemiecki: Słynna HELGA, czyli pani Helena Urbańska (dzięki niej jestem tłumaczem języka niemieckiego...). Matematyka: Pani Wiśnicka. Rosyjski: Ostatniego pamętam pana Kaliszewskiego. Polonistka- Królewna Śnieżka, blond piękność pani Pająk(wówczas).Majl: smiejaczek@tlen.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 07.06.06, 09:24 To udowodnij że sam nim nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.08.06, 18:58 Halo, halo, hallllloooo! Mieszkowcy - czy wszyscy jesteście na urlopach - piszcie. Pzdr Pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gena Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.centertel.pl 03.08.06, 22:11 Rocznik 80-84 klasa mat.-fiz. wychowawczyni uczyła j. rosyjskiego ale zapomniałam nazwiska. Matematyka - Orłowska, fizyka - Radzymińska, polski - Łuczak ... Czy jest ktoś z tego rocznika? Odezwijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.08.06, 23:09 Jak w piosence - może znamy się tylko z widzenia - gena, ale może i nie. Strzał bliski - ja też biegałem do dwójki w tych latach. Wychowawczyni to Solarz? Pzdr pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rembas Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 00:28 Cześć! Wychowawczyni to oczywiście p. Siwienki. Co porabiasz? Michał Rembas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gena Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.centertel.pl 04.08.06, 13:40 No tak Solarz teraz sobie przypomniałam. Cześć Michał :) nie Siwienki tylko Solarz . Właśnie sobie uświadomiłam, że ja przez te wszystkie lata niektórych osób w ogóle nie widziałam. Może teraz jest dobra okazja żeby zorganizować takie spotkanie - tak poza tym oficjalnym. Jak miło pogadać po tylu latach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.um.szczecin.pl 04.08.06, 15:07 Cześć gena, cześć Michał! Oczywiście - Siwienki była od niemca, była zresztą moją wychowawczynią. Solarzowa uczyła mnie oczywiście rosyjskiego. Pzdr pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rembas Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:26 No tak, ale widziałem ,że nazwisko jest na "S". Gośkę Miecznik jak trzeba będzie poszukać, to znajdę, Aśka Chłodzińska podobno za granicą.......Co się dzieje z Piotrem Zajdą? Mój imail: rembas@interia.pl Michał Rembas Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 06.08.06, 21:29 a ja ciebie pamietam, chodziles z Kaska Fiege Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rembas Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:42 Zgadza się. Ciekawe co ona teraz robi? Michał Rembas Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 07.08.06, 22:13 Nie pozostaje ci nic innego, jak tylko te ciekawosc zaspokoic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 14.08.06, 12:39 Ja nie jestem.A doszły do mnie słuchy że w Szczecinie była rekordowa temperatura średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.um.szczecin.pl 11.08.06, 08:53 Mieszkowcy! Do klawiatury!!! pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl / *.com.pl 14.08.06, 12:45 Nie poganiaj tak bo podobno pisanie na klawiaturze jest niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
janw88 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 08.09.06, 00:14 Ty się nie naśmiewaj, bo mnie chyciło. Boli łokieć i ścierpnięte stale dwa małe palce lewej ręki. Niezmiernie nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.btsnet.pl 27.08.06, 23:06 Mieszkowcy witajcie! Już prawie koniec wakacji, 60-lecie lada moment, moz ktoś cos skrobnie? pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 29.08.06, 20:44 hej mieszkowcy, i ja po urlopie niestety nie otrzymałam zawiadomienia o balu a chyba sie zapisywałam, juz sama nie pamietam ,to było tak dawno.... :(( pewnie mnie nie wpuszczą bez tego zaproszenia? ale na wyjazdowe i tak nie mogę, wiec nic straconego życzę miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 06.09.06, 15:40 Do kilku ludzi napisałem.I doszedłem do wniosku że nie mam po co jechać bo nie są zainteresowani spotkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 30.08.06, 23:59 podbijam!!! piszmy - 60-lecie za pasem pozdrowienia dla wszytkich mieszkowców i sympatyków pikus P.S. dwójkowa anegdota dla rozweselenia (autentyczna) Zabrakło naszej matematycy (choroba). Na tablicy zastępstw krótka informacja "zastępstwo p. Kula". Przychodzimy do klasy z ta nowiną, na co jedna z koleżanek z prawdziwym przerażeniem w oczach i głosie "a ta Kula będzie pytać?" Ps2 dla nie wtajemniczonych - Zdzisław Kula - nauczyciel łaciny i anglika w arcyciekawcyh latach 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 06.09.06, 15:42 A z moją klasą było lepiej.Prawie wszyscy uciekli z i nie byli na lekcji a ja zostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 06.09.06, 19:58 indywidualny tok nauczania ? zdolna bestia z ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 08.09.06, 21:17 Niezupełnie.Czasami mam takie pomysły.Ale na wagary prawie nigdy nie chodziłem.Częściej się spóźniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 11.09.06, 00:39 aspoleczne zachowanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 12.09.06, 21:34 ......taaaaaak, nie ma to jak wspomnienie wagarów w Neptunku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 13.09.06, 16:08 eee tam najlepsze to były wykopki, wszyscy jeździli kopać bulwy a my za karę w browarze !!!!!!! czad ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Szkoła IP: 213.155.166.* 06.10.06, 23:43 BArdzo intryguje nowych uczniów Pobożniaka niesamowity strcyh o którym tak niewiele się mówi... może absolwenci coś o nim wiedzą??? z chęcią poczytam jakieś opowieści albo może znacie jakieś inne zakamrki w tym budynku? :) POzdrowienia dla absolwentów! Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Szkoła 08.10.06, 01:16 na strychu byla strzelnica, w czasie zajec praktycznych, pan od PO raczyl nas roznymi opowiesciami, m.in. o tym, ze jeden z nauczycieli popelnil tam samobojstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: Szkoła IP: *.com.pl 01.11.06, 10:55 A pamiętam jak wyświelał film jak delikwenta smażyli na krześle elektrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
al_magra Re: Szkoła 08.11.06, 12:49 Tez pamietam. Oblicza śmierci taki tytuł chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: Szkoła IP: *.com.pl 08.11.06, 15:26 Ja w ogóle na tytuł nie zwróciłem uwagi.A podobno to wyjątkowo niehumanitarna kara śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edwin Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.53.221.203.dial.dynamic.acc04-waym-adl.comindico.com.au 07.10.06, 03:43 Strzala "Pikus" (jakkolwiek masz na imie). To chyba moje lata, ja bylem w mat-fizie u Stus. Pozdrowienia dla wszystkich z Australii Edwin Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaafryka Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 07.10.06, 11:09 ....i po obchodach. najlepsze obchody były jednak nocą do białego rana!!!!!!! a może by tak co roku sie obchodzić ?? hahhahaha pozdrawiam Mieszkowców :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 08.10.06, 01:14 a ja na smierc zapomnialam o tym dostojnym jubileuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 11.10.06, 00:34 Witaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajcie Mieszkowcy! No i po 60-leciu. Szybko minęło! Byłem, widziałem, spotkałem tłumy znajomych. Parę uwag o organizacji - przede wszystkim starsznie szkoda, że zorganizowano to w piątek. Mnóstwo ludzi nie przyszło tylko dlatego, że dzisiaj jest się trudno wyrwać z roboty. Po drugie było ogólnie "za ciasno". Szczególnie w auli. Brawa dla tych którzy urządzili owację dla naszego kochanego Dyra - Edmunda Fitasa. Aż się łza w oko kręciła. Ogólnie super było odetchnąć znów dwójkowym powietrzem, choć minęło już dobrych parę lat. Piszcie, liczę na Was. W końcu ludzie dwójki to nie byle kto! pozdrawiam gorąco pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edwin Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.53.221.203.dial.dynamic.acc04-waym-adl.comindico.com.au 15.10.06, 14:20 ludzie LO II laczcie sie (laczmy sie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 213.155.166.* 16.10.06, 20:43 Jak najbardziej się łączymy... jednoczymy itd. =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.um.szczecin.pl 18.10.06, 15:46 Witam po małej przerwie!!! Piszcie drodzy mieszkowcy jak podobało Wam sie na leciu! A może stworzymy galerię absolewntów LO II w necie wraz z naszym ciałem pedagogicznym - chyba warte utrwalenia??? Pzdr pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mica1 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.hsd1.sc.comcast.net 19.10.06, 23:55 Czesc Pikus, niestety nie moglam byc na Obchodach,czy myslisz, ze moze jakas mala galerie zdjeciowa by zamiescic mozna bylo? --Pewna jestem, ze duzo zdjec robionych bylo.Tak bym sobie poogladala znajome twarze( chocby p. Dyr.Fitasa, nie mowiac o kolezankach}. --Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 06.11.06, 20:14 Czołem Mieszkowcy!!! Witam po przerwie. Super pomysł ze zdjęciami z 60-lecia. Ja byłem ale nie robiłem - może ktoś byłby łaskaw założyć galeryją na forumie GW??? Pzdr dla Was pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 07.11.06, 12:37 Ja nie byłem bo nie sądziłem aby był sens spotykać starych wrogów.Zresztą miałem inne zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 19.02.07, 12:01 własnie - gdzies mozna znależc fotki z 60-tki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 01.11.06, 10:59 A ja sobie przypominam taką śmieszną panienkę co pracowała w sklepie w dziurze z drugiej strony ulicy w 1991 i chyba jeszcze kilka lat.Może ktoś ją pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.btsnet.pl 01.11.06, 21:59 Witajcie! Piszcie, piszcie na chwałę naszego wątku i naszej budy!!! Pzdr dla wszsytkich pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 15.11.06, 23:42 Heja Mieszkowcy!!! No iczemu nie piszemy??? pzdr dla wszystkich pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 213.155.166.* 16.11.06, 19:01 Eh no ja liczyłam, że jakoś to forum się rozrusza i troszkę poopowiadacie o swoich wspomnieniach związanych ze strychem. Strasznie mnie to ciekawi co się tam znjaduje. Nie wspomne już o tej liczbie pozamykanych drzwi, których w szkole jest tak wiele :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 27.11.06, 01:11 Witojcie Mieszkowcy!!! No cóż, na strychu działy się różne dziwne rzeczy. Przede wszystkim było tam PO (nie mylić ze znana partią - Przysposobienie Obronne) prowadzone przez dwóch wspaniałaych menów: Mazura i Dobraczyńskiego, którzy niesustannie wiedli spory o każde najmniejsze głupstwo rozbawaijąc do rozpuku całą klasę. Na strychu znajdowała się również strzelnica ale za moich czasów kiepsko było ze strzelaniem albowiem stan wojenny odebrał nam również prócz wolności giwery. No i strzelało się z wiatrówek, KBKS-y znaliśmy tylko z westchnień starszych kolegów. Na dobry początek aby troszkę podsycić innych do opowieści mała historyjka a propos strzelania Koleżanka (o nieco przytłumionym polu widzenia) zamierza strzelać z wiatrówki. Dobry mówi: strzelaj. Kumpela strzela i mówi - dycha. Dobry - gdzie. A Ona na to - no na tarczy. Dobry na to - a pokaż mi dziecko to tarczę, bo ja nawet przez lunetkę nie widzę żebyś ty 10 trafiła. Koleżanka wstała i pokazała ... tarczę odległą o około 3 m na najblizszym słupie... Jak będziecie grzeczni i będziecie pisywać i czytać to forum to będę sączył Wam dwójkowe anegdoty. I cóż może od dzisiaj coś również zmieni się w naszym mieście??? serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Mieszkowców!!!!!!!!!!!! pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 213.155.166.* 27.11.06, 15:31 No ciekwa historyjka, chociaż o tej strzelnicy już sporo słyszałam. Podobno kiedyś jeden z panów od PO opowiadali uczniom podczas zajęć w tym miejscu, że jakiś nauczyciel się tam powiesił. To chyba jednak tylko zwykła plotka, tak mi się wydaje. Doszłam jednak do wniosku, że strzelnica nie zajmuje całej powierzchni strychu i tu rodzi się pytanie kolejne, a mianowicie: Co znajduje się na pozostałej części strychu do którego schody już znaleźliśmy??? :).... NO to z tym pytankiem was pozostawiam Mieszkowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
n0_str0m0 strych redux 02.01.07, 04:10 za gabinetem ciala (pedagogicznego) oraz derechcjom jest klatka ze schodami. ona malo popularna ta klatka jest. wiedzie do strychu part II. tam jest taka klodka po byku co sie otwiera z agrafki. agrawki? drutem. konstrukcja mieczowa dachu nad nim. nad strychem. z drzewa. mozna sie jak maupa bujac na podciagach i skakac na sterty zeszytow sprzed 40 lat. jakies drewniane pomosty, antresole i schodki drabiniaste. w jezyku modnych mediow - "wypas". na wagarach z nudow szukalem prac wapniaka, tez do pobozniaka chadzal. igla w stogu siana. ale to bylo w poprzednim stuleciu. pewnie od tej pory posprzatali. w nowym roku z nostalgicznym "ech" - nostromo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewapalc Re: strych redux IP: *.fbx.proxad.net 21.11.07, 23:14 Szymon, ja tez tam kiedys w kurzu zabladzilam.. chyba w 79 Odpowiedz Link Zgłoś
monat4 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 02.05.07, 00:59 To niczym moja wlasna historia - bylam w grupie p. Mazura i strzelam na lezaco ze slawetnej kanapki. Strzelam, strzelam i nic. Zapomnialam okularow i caly czas celowalam do wystrzelonej ponizej dziury! Cala klasa miala niezly ubaw, p. Mazur rowniez. Ale jak mi powiedzial, w co mam mniej wiecej mierzyc, to poszlo juz na 5. Dzieki PO wzbudzam zachwyt w moim dziecku, bo skrecona kostke potrafie zawinac w idealnie prosta jodelke - p. Mazur mierzyl katomierzem tzw. "prostosc". A moi koledzy podczas znoszenia mnie na noszach o malo mnie nie zabili - zapomnieli o trzymaniu tychze w poziomie! A moja kolezanka, pilkarka reczna z "Kusego" - Aniu pozdrawiam, omal mnie nie zabila robiac mi masaz serca. I dlugo bym tak jeszcze mogla! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_771 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 26.11.06, 19:20 Hej, Ja też z dużym sentymentem wspominam Pobożniaka. Chodziłam do klasy biol-chem, matura 1996/1997 wychowawczyni Anna Domżalska. Pozdrowienia wiew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 28.11.06, 23:57 Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrra! Trafiło na mnie - ćwierć tysiąca wpisów. Za chwilkę małą kolejną cudowna historyjka o LO II. Ciepłe pozdro pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.ipartners.pl 15.12.06, 19:29 Witajcie!!! No i co nie ma chętnych do pisania??? Pozdro pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 17.12.06, 21:16 a o czym tu pisać? głupie było to liceum i tyle - ta dyrekcja nadęta i nabzdyczona, jakies rusycystki "uczące" historii (tak tak kto wie ten wie) jakas obłąkana pani biolog, wsciekły alkoholik od przysposobienia obronnego itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 23:23 szkoda ,że nie możesz poszukać pozytywów. Właściwie nie szkoda, ale współczuję, poniewaz okres liceum to najfajniejszy okres w moim zyciu. Skończyłam kilka lat temu. W tym liceum np.poczułam naprawdę góry. Ukłon w strone jednej nauczycielki. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaafryka Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 20.12.06, 21:21 a jak wam sie podoba odnowiony zegar ??? bo mi sie podobał stary: to była klasyka, teraz zobaczyłam kicz: amorki błekitno-różowe.....bleeeeech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 213.155.166.* 24.12.06, 00:58 Według mnie zegar sam w sobie nie jest taki zły, chociaż wygląda jak taki bajkowy bardziej jak dla maluchów. Ale w połączeniu z budynkiem szkoły wygląda katastroficznie. Zupełnie nie pasuje, za bardzo się wyróżnia. Ciekawe jak będzie wyglądał napis, który jest trochę wyżej bo zostanie odnowiony być może jeszcze w tym roku. POzdrowienia dla wszystkich i życzę wspaniałych i ciepłych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 25.12.06, 19:57 W szkole były ciekawe dziewczęta na które nie zwróciłem zbytnio uwagi chociaż powinienem.A zwracałem uwagę na te nieodpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.chello.pl 02.01.07, 23:38 ależ nie zrozum mnie źle - fajni byli tylko ludzie z ktorymi dorastalem w tej szkole; tylko i wyłącznie oni! natomiast tzw szkoła czyli "kadra" była do bani! ps a propos gór to kilka osób z mojej klasy z powodzeniem zarazilem włóczykijstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:45 a ja zaraziłam się Bieszczadami. A ta nauczycielka to K.Frydrych. Ganiała z naimi na rajdach III Baców. Ale najmilsze były wigilie na Jaworcu. Pozdrawiam ich uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:46 a nauczyciele -jak zawsze -są dobrzy i źli. Ogólnie II LO bylo o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.com.pl 05.04.07, 10:41 Nie było tak źle.Tam przynajmniej nie spotkałem nauczycielki kryminalistki jak w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.btsnet.pl 15.01.07, 12:16 Drodzy Mieszkowcy!!! piszcie!!! pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:49 Beznadziejne było to liceum. Nauczyciele nijacy a najbardziej wkurzał mnie ten zza Buga co polskiego uczył.Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
margoux Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 05.04.07, 11:31 Nauczyciele nijacy? No, faktycznie, psychopatow tam nie bylo. Na szczescie. Za moich czasow Pobozniak byl jedna z bardziej sensownych szkol w Sz-nie. Nie wiem, jak jest teraz, ale mam nadzieje, ze taki pozostal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnaowca7104 II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się - matura IP: *.mofnet.gov.pl 02.05.07, 12:44 Witajcie młodzi i "starzy" absolwenci! ja to matura 1990 klasa humanistyczna! wielu nauczycieli zaraz po naszej maturze odeszło - głównie na emeryturę...tyle ile pamiętam to wychowawczyni i francuski Augustyn, polski Wilkowski, rosyjski Kunowska, łacina Pasiciel, historia Błaszyk a w klasie maturalnej Sliwa,fizyka Kabacińska, geografia Sorokin. Ogólnie nie było źle ale niektórzy z nich to były niezłe piły:-)) np. Kunowska i jej wzrok znad okularów, komentarze Wilkowskiego, metody nauczania Błaszykowej, dykteryjki Sliwy:-)) Z tym że potem niezłe wyniki na egzaminach wstępnych na studia wlaśnie z tych przedmiotów. Jakieś wyjazdy na wykopki, biwak w pierwszej klasie 87r. nad morze - głównie lało, wspólne zdjęcia klasowe na którym ciężko się poznać itd.itd. Pozdrawiam wszystkich pobożniaków i klasę IV a.... ciekawe czy teraz jakaś tajemna ręka odwraca popiersie patrona przy wejściu do auli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się - ma IP: *.btsnet.pl 15.05.07, 19:46 Znowu po długim okresie braku chętnych do pisania coś się ruszyło. Witojcie Mieszkowcy zatem!!! Cieszy mnie niezmiernie fakt, że nasz wątek żyje i czytają go coraz to nowe osoby i się dopisują. Zgodnie z poczynioną obietnicą dwójkowe smaczki, czyli anegdota dyżurna. Ale to za chwilę, najpierw fakty. Nasz kolega - Jurek Sieńko (matura 1984) - został radnym. Wróćmy pamięcia do przeszłości dwójkowej Jurka - wszyscy pamietają go chcociażby z pewnością z dnia gdy w wielkich ciemnych okularach z szopa włosów na głowie (w dniu 1 maja) paradował w alternatywnym pochodzie (stoczniowym) na ul. Wyzwolenia i pozdrawiał zebrana gawiedź szkolną LO 2. Anegdota: Stoimy na korytarzu (I piętro) pod salą ruskiego. Za chwilę zajęcia z prof Solarz, klasa d (równoległa do naszej) przemieszcza sie korytarzem. Dwóch kolegów (Piotr B. i Arek G.) niesie stojak do mapy i mapę. Nagle zamieniają funkcję tych niezwykłych przedmiotów i powstają z nich wykrywacze min. Badają długa chwilę cały korytarz ku uciesze zebarnych tłumów. Nagle z tłumu wyłania się prof. Solarz, kroczy za nimi pół kroku i wreszcie wybuchając smiechem komentuje "oj chłopcy, chłopcy". Saperzy uciekaja spłoszeni. Pozdrawiam Was Mieszkowcy, nie dajcie zginąc temu wątkowi. pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMEGA Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się - ma IP: *.chello.pl 07.08.07, 09:28 Przypadkiem trafiłem na to forum i... nie żałuję, bo trochę odmłodnialem (matura 1971 - klasa "b", wychow. W.Piórkowska (chemia)- wspaniała klasa niegłupich (wygrane liczne konkursy, olimpiady itp., niemal każdy w życiu też jakoś sobie radzi)ludzi, bomboooooooooooowa szkoła. Rozsadni, zyczliwi nam nauczyciele z Dyrekcją na czele (Siudziński, Dopierała, Thiele) a ponadto - Czarnota, Maciejewska (ta od "siadaj, pala stoi !",Konopnicka (nas nie uczyła ale wiedzielismy kto to), Robaczewska, Gurgul, Bogdanowicz, Myśliwiec, Tłuszczak, Kuczko a potem Czaplewski (obaj angielski), Dobraczyński (wspierany przez Kaduszko oraz Piotrowskiego i Samkowicz) - przy okazji liczący się nie tylko w regionie ale w kraju (koszykówka) sport. I to "sąsiedztwo" szkoły -od milicji, NBP i czołowej środmiejskiej przychodni (ul. Bankowa, potem - Starzyńskiego) przez największego na Bałtyku armatora morskiego (PŻM), od związkow zawodowych i wojew. rady narodowej - z teatrem Współczesnym i Muzeum Morskim na Wałach po szkołe morską (tamże), od biblioteki pedagogicznej po kawiarnię (bodaj Neptun, okupowaną przez czekających na zamustrowanie członków załóg pływających), pomnik Mickiewicza na pobliskim... Placu Lumumby i sklep spożywczy vis a vis szkoły (drożdżówki, kefirek z butelki 0,25 l). Wycieczki szkolne (pamiętacie pobyt w stolicy na Karolkowej ?) - ech, sporo się działo. I "suchy chleb dla konia" i "Mały podarek - dużo radości" w Kurierze na Placu Hołdu... A "dziwny człowiek" z chińską czerwoną książeczką tow. Mao ? Dobrze, że przy okazji 60-lecia mogliśmy się choc na krótko spotkać - powtórzmy to (ale nie po następnych 10 latach - bo się za bardzo zestarzejemy...) Pozdrawiam - Alfons & Omega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewapalc Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się - ma IP: *.fbx.proxad.net 21.11.07, 22:53 czy jest tu ktos z IV e (matura 81) ?? Klasa Que (Kule, kowalczyk- Getek) GOSCIMINSKI- najwspanialszy z profesorow ... Czy ktos pamieta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewapalc Gosciminski IP: *.fbx.proxad.net 21.11.07, 23:09 chcial koniecznie, ale to koniecznie postawic 4 tke Tytusowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się - ma 24.08.07, 12:32 Gość portalu: czarnaowca7104 napisał(a): > ja to matura 1990 klasa humanistyczna! > wielu nauczycieli zaraz po naszej maturze odeszło - głównie na emeryturę...tyle > > ile pamiętam to wychowawczyni i francuski Augustyn W takim razie musiałaś/łeś chodzić do jednej klasy z moją siostrą, Anią H. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 77.88.177.* 27.08.07, 20:11 Miłe wspomnienia z naszego liceum, znane mi są wszystkie te nazwiska, chyba jesteśmy z tego samego rocznika, pozdrawiam- szczecinianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.btsnet.pl 18.09.07, 23:30 Witajcie ludzie Mieszka!!! Minęło kilka chwil i znów ktoś tutaj zajrzał z wizytą do naszego wątku. Ostatnio widziałem słynnego konserwatora, który spiewał arie operowe z balkonu w swojej kamienicy (mieszkał przy Szczerbcowej) a w szkole był znany z reperowania instalacji wodociągowej na zapleczu u p. prof. Łaski co robił często w czasie naszych lekcji chemii. Pozdrawiam i zachęcam do wpisów - piszcie o nietuzinkowych spędzonych w naszej ukochanej szkole. pozdrawiam pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJN Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 19:51 Witajcie.czesto zaglądam na tę stronę czytam sobie o tym jak absolwenci wspominaja szkołę.Postanowiłam tez się odezwać choć nie jestem absolwentką...a nauczycielką.Pracowałam w 2-ce 33 lata i w tym roku po raz pierwszy nie ma mnie w mojej ukochanej szkole ale ...trzeba wiedzieć kiedy odejść.Pozdrawiam absolwentów i uczniów Pobożniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
lilika.nero Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się 08.11.07, 01:08 poszukujemy naszych nauczycieli chociaz bylismy na wieczorowce ale przez to nie jestesmy gorsi poniewaz po tylu latach przy kazdym spotkaniu wspominamy te czasy i naszych nauczycieli,poszukujemy pani od fizyki uchman jezeli nas pamiec nie zawodzi i naszych kolegow z klasy.minelo prawie 20 lat czy ktos sie zamelduje lidka i daREK CZEKAJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 23:06 oczywiscie ze nie byliscie gorsi... 20 lat temu pracowalam na wieczorowce jako nauczyciel jez. polskiego.A dzisiaj wieczorówki już nie ma...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.um.szczecin.pl 16.10.07, 07:31 Witajcie Mieszkowcy! Zapraszam na strone www.nasza-klasa.pl. jest już kilka klas z LO 2, warto dodać swoje klasy i uczniów/nauczycieli. Powodzenia, ja juz to zrobiłem!!!\Miłego dnia. pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: *.btsnet.pl 29.10.07, 21:57 Witajcie Mieszkowcy! Piszcie ludzie na www.naszej-klasie.pl o swoich klasach. Moja powoli się zapełnia- warto!!! Pzdr pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewapalc portal "nasza-klasa.pl IP: *.fbx.proxad.net 28.11.07, 14:22 ZAPISUJCIE SIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: portal "nasza-klasa.pl IP: 218.186.12.* 17.01.08, 18:18 tylko gdzie sie zapisac?:P jakos w portalu nasza klasa nie ma IILO :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: portal "nasza-klasa.pl IP: *.btsnet.pl 21.01.08, 23:06 Nie wiem jak szukałaś ale LO II jest jak najbardziej!!! Zapraszam. pikus ps Pzdr dla wszystkich piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspomnienie Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się IP: 77.88.177.* 04.12.07, 22:52 A ja pamiętam jak rzucaliśmy jajkami w portrety komunistów, ale wrzało w szkole. I te harcerskie zbiórki, wszyscy musieliśmy chodzić na apele, stać w równiutkim rzędzie. Ogólnie naprawdę fajna szkoła,wspominam ją bardzo mile,choć specjalnie się nie udzielałam społecznie i przez to miałam tróję z zachowania.Co za czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goodmaker II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się-1977 IV f IP: *.centertel.pl 15.04.08, 08:14 Poszukuję kontaktów z absolwentami klasy IV F/ 1977. Wychowawczyni: pani Bogdanowicz (od fizyki). Język niemiecki: słynna Halga ( Pani Helena Urbańska - dzięki niej jestem tłumaczem języka niemieckiego...), matematyka: Pani Wiśnicka. goodmaker@o2.pl. Pozdrawiam wszystkie koleżanki i kolegów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa s Re: II LO w Szczecinie ludzie odezwijcie się-1977 IP: *.pools.arcor-ip.net 10.08.13, 02:10 ja bylam w IV G, matura 77 Odpowiedz Link Zgłoś