Dodaj do ulubionych

Sławomir Nitras pobiera opłaty

IP: *.teleton.pl 11.10.06, 19:49
Wczoraj Przewodniczący PO w Szczecinie Sławomir Nitras z grupą swoich
wyznawców-Pawlakiem,Manowieckim,Łuczakiem,Zielinska,Zarebą,Włoskiem,Gzylem
zaglosowali ze kazdy kto nie był na dobrowolnej Manifestacji w Warszawie musi
ponieśc kare finansową i tak Paweł Bartnik 800 zł,Urban Cezary 600 zł,
drJerzy Sienko 300 zł,dr Jarmolinski 300 zł,Bazyli Baran 300zł,Norbert
Obrycki 600zł.Panie Przewodniczacy Tusk prosimy o pomoc ten SKL-wiec Nitras
wykonczy tą partie przepiszmy jego do Leppera nie nawet Lepper nie karał za
brak przyjazdu ludzi na manifestacje.Mam nadzieje ze ktoś zrobi z nim
porządek.
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 11.10.06, 19:54
      Naprawde??????:))))) Czlonkostwo w partii jest dobrowolne, wiec czlonkowie
      musza sie liczyc z konsekwencjami. Pisze to smiertelnie powaznie.

Jesli prawda jest to, co pisze moj przedmowca, to apeluje z tego miejsca, by te
      pieniadze zostaly wplacone na jakis przyzwoity cel. Moze to byc konto odbudowy
      pomnika Sediny, wybrany dom dziecka czy PCK.

Niech panie i panowie z PO pokaza w ten sposob, ze dycyplinowanie swoich
      czlonkow ma glebszy wymiar!!!
      • sedina Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 11.10.06, 22:52
        > Moze to byc konto odbudowy pomnika Sediny

:) - dziękuje choć nie wiem czy chcę w taki sposób...
      • Gość: mały Re: Janosik Nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:16
        paranoja ludzie paranoja
      • Gość: mp Sławomir Nitras to głupek wioskowy IP: *.eranet.pl 14.10.06, 18:38
        bez komentarza, to wszystko
    • absztyfikant Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 11.10.06, 19:57
      Mam nadzieje, ze P.T. Forumowicze mnie popra:)
    • absztyfikant Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 11.10.06, 19:59
      Dodam jeszcze, ze dosc dobrze znam wszystkie "pokrzywdzone" osoby i wiem, ze na
      biednych nie trafilo.
      • ja_aska Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 11.10.06, 20:37
        poprę cię:)
        • absztyfikant Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 12.10.06, 11:48
          Dzieki:)
      • Gość: zona Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 23:53
        nooo, Pomerania za nich zapłaci. Płaci za wszystko.
        • Gość: Mąż Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.chello.pl 12.10.06, 00:04
          juz niedługo w pomerani kontrola :)
      • Gość: Doradca Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 08:19
        Wierzę Ci , że znasz "pokrzywdzone" osoby :))
    • Gość: Doradca Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 08:16
      Ale jaja :))
    • Gość: ZR Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.sejm.gov.pl 12.10.06, 08:26
      Co się dziwisz, jak byś zobaczył, tą skromną gromadkę która przyjechała
      osławionym "Pociągiem Nitrasa"...
      Nic dziwnego, że się chłopak zdenerwował. Swoją drogą, redaktor Winconek mógłby
      napisać ilu ludzi tym składem pojechało naprawdę a nie cytować buńczuczne
      zapowiedzi chłopaka z Połczyna.
      • Gość: mada Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 217.98.72.* 13.10.06, 09:54
        Hola,hola moj panie - jak mawia poseł. Cymański z PiSu (fonntana cytowania
        powiedzonek).Widziałes tę "skromna" grupkę???Jesli ok.400 osób to skraomna
        grupka ciekawa jestem ile emerytek ze świetymi obrazami udało sie ściagnąc do
        Warszawy POP piS ze Szczecina??Sama jako nie bedąca czlonkiem PO zabrałam się
        tym "Nitrasowskim" pociągiem ma Błękitny Marsz i wiem jak bylo a bylo super.PAP
        ( w raczkach PiSu) i policja (w tych samych raczkach) podała,ze na manifestację
        PO przybyło ok.11 tys.Niech dobry Bóg im wybaczy to kłamstwo bo słyszałam jak
        policjanci meldowali do szefów ,ze oceniaja na ok.20 tys.podczas gdy PiS to
        ok.4 tys, a LPR niewiele niz 1 tys.Bylo super!!!A jesli wymienione osoby mialy
        jechać a tego nie zrobily,to czy zapłaca karę pienieniężna czy nie to nie moja
        sprawa,ale na mój głos z pewnościa nie mogą liczyć.
        • Gość: coby Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:53
          co by nie mówić to jednak 400 a nie 700 planowanych i roztrąbionych w mediach, a jak to jeszcze przeliczymy na koszty pociągu i pomnożymy przez miesiąc czasu na organizację i dodamy wsparcie mediów które trąbiły o wymienionym tu pociągu, to i nic dziwnego, że teraz się policzą we własnym gronie.
          Ale to przecież u nich ostatnio w modzie.
          • Gość: mada Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 217.98.72.* 13.10.06, 15:10
            No nie wiem czy tym pociągiem miało się zabrac 700osób,w końcu były 4 wagony i
            wszystkie miejsca siedzące były zajęte.Gdyby faktycznie miało jechac o trzysta
            osób więcej to raczej spora grupka musiałaby tę długa podróz w "te i we wte"
            stać na korytarzu.Wiem,ze dojechało sporo osób samochodami lub innymi
            pociągami.Piecioro moich znajomych dojechało np.intercity.Co by nie mówic z
            Pomorza Zachodniego była naprawdę spora grupa.Z innych miast ludzie dowożeni
            byli autobusami,ale ponad połowę ok.10 tys.stanowili Warszawiacy,widziałam w
            tłumie wiele znanych osób,nie twierdzę,ze wszyscy byli zwolennikami PO ale
            przyszli bo mają powyżej nosa bliźniaków i ich dworu.
    • Gość: awz3 Nitras ma coś z Rokity po trupach do celu !!!!!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.10.06, 08:34
      Człowiek ograniczony intelektualnie i co tu więcej dodawać !!!
      • Gość: jovita Re: Nitras ma coś z Rokity po trupach do celu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:41
        Przecież oni są spokrewnieni pół miasta o tym wie żadna to tajemnica inaczej nie
        wybił by sie tak szybko bez żadnych konsekwencji, to może zrobić tylko ktoś tak
        właśnie garbaty
        • Gość: mada Re: Nitras ma coś z Rokity po trupach do celu !!! IP: 217.98.72.* 14.10.06, 17:02
          Po trupach do celu to typowe działanie ale dla ...Kaczyńskich.Czy nie dotarlo
          do ciebie jovito,ze bracia bliźniacy mają przezwisko CUŚ czyli cel uswieca
          srodki.Biorąc pod uwagę z jakim upodobaniem obrzucają g..nem kazdego kto
          osmielił wyrazić się o niepochlebnie o nich,masz najlepszy dowód ,ze te trupy i
          cel to cały PiS!!!!
    • xyz-xyz Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 12.10.06, 08:41
      Sławek jesteś debeściak:)
      • Gość: monty Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.chello.pl 12.10.06, 08:51
        MAFIA!
        • Gość: xxx Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:14
          mafia młodych wilków z połczyna
      • pis-mak Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 12.10.06, 09:00
        jaka zmiana klimatu politycznego u czerwonego karła. Koalicja SLD z PO wisi w powietrzu
    • dariusz.matecki Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 12.10.06, 09:52
      Źródło informacji?
      • Gość: wujek Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 80.55.17.* 12.10.06, 11:15
        hahahaha!!!!!!
        • Gość: monty Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.chello.pl 12.10.06, 13:03
          Niech Sławek się nie pieprzy w tańcu! W Szczecinie jest cała masa byłych esbeków
          Co skutecznie ściągną każdy dług, czarny worek , bagażnik i nad odrę.
          Przecież Sławek zna ich wszystkich ! Do roboty i pogonić nygusów z PO.
    • Gość: Szymon Majewski Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 82.160.76.* 12.10.06, 21:14
      zajebisty jest ten Nitras:)
      • Gość: Pikuś Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:07
        No i dorobił się Nitras tzw. gęby. Podjęta decyzja, jest żadną decyzją. Nikogo
        do niczego nie zmusza. A tak na marginesie, wymieniane nazwiska to sama czołówka
        list PO. Czołówka, którą zapewne przeforsował sam Nitras. I pamiętajmy robił to
        na swoją i tylko swoją odpowiedzialność. Ich zachowanie bije tylko w niego.
        Nitras jest jedynym odpowiedzialnym. Wydaje mu się, że znalazł najlepsze z
        rozwiązań. A tu d... Jak znam życie to rozwiązaniem było wywalenie z list albo
        "pojachanie" po limitach na kampanię. A tak Nitras okazał się zwykłym mięczakiem.
        • rysiek_ochucki Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 13.10.06, 18:58
          Nitras ma racje, trzeba mu przyznać że to bardzo dobry pomysł. Znalazły się
          k-u-r-w-a gwiazdeczki, jak by manifestacja była przed ustalaniem list to by dwa
          dni wcześniej na dworcu czekali żeby zająć Nitrasowi miejsce w przedziale, a
          teraz to po co jechać!

--------------------------------------------------------------------------------
          "Tylko na tym znasz się biegle
          Wbijać szpilki głodne wilki
          Chcące pożreć Ochuckiego
          Weź odpie.. się od niego
          A nie będzie boju tego...
          Odpie.. się od niego, nie będzie boju tego.."
          • Gość: naiwniak Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.chello.pl 13.10.06, 19:03
            a ja głupi myślałem, że ten wyjazd na manifę to był spontan, taki z potrzeby
            serca...
            • Gość: śmietana Re: nie ma jak haracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:26
              Ten chłopak to ma pomysły moze i ma racje przed wyborami to wszystkie przydupasy
              z list zapłacą. brawo
            • Gość: Ga Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:26
            • Gość: Galoty Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:27
              A kto ma zapłacić prosze wymienić te osoby tak z ciekawości pytam by się pośmiać
              • Gość: kibic Re: Radek Majdan też ma płacić burakowi???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:31
                jajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: benek j. Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:36
      A po ch...a wybieraliście go na szefa, teraz go do endju wysyłacie, bardzo
      dobrze niech was tyra szkoda tylko że tych zer więcej nie było panie Sławciu
      • Gość: monty Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.chello.pl 14.10.06, 10:43
        Wczoraj reżimowa TVN24 puszczała tą informację w pasku. Teraz to jest już
        ogólnokrajowy obciach naszego regionu , a tym samym komorników z PO.
        W końcu co się dziwić z Połczyna do posiadłości Leppera jest stosunkowo blisko,
        to i decyzje takie same . Bartnikowi mama napisała usprawiedliwienie za
        nieobecność syna, bo w tą feralna sobotę był chory. Ale Nitras jest cos
        podejrzliwy.
    • Gość: towarzysz Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:39
      To ci wzorcowy działacz partyjny!!
      • Gość: lajza Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 80.55.145.* 14.10.06, 14:36
        BLE BLE BLE..... Zajmita sie wreszcie czyms poważnym.
        Np.Roboto....
        • rysiek_ochucki Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty 14.10.06, 15:29
          Już nikt nie zaprzeczy że w Szczecińskiej PO są podziały, skoro takie rzeczy
          wychodzą na zewnątrz komuś musi zależeć na tym żeby skompromitować Nitrasa!

--------------------------------------------------------------------------------
          Chcące pożreć Ochuckiego
          Weź odpie.. się od niego
          • Gość: justa.r Re: A może to Sławek kompromituje PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:22
            Jakie on ma doświadczenie? nawyki i zachowania despoty i cos co nazywam rokita-garb
          • Gość: df Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 82.160.76.* 21.10.06, 14:14
            :))))))
    • Gość: dyzma Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: 82.160.76.* 14.10.06, 16:49
      :)))))))))))
    • Gość: szzer Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.eranet.pl 14.10.06, 20:05
      brak słów,cieniasy chcieli pokazac jak cala Polska z nimi ha ha ha
    • Gość: robin Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:24
      Zaimponował mi Bartnik że się wypiął na Nitrasa. Ma chłop kręgosłup.
      • Gość: wivat Bartnik kopnął Nitrasa w d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:24
        i dobrze zrobił
        • Gość: gienekx ale jaja sam wysłuchałem IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 14.10.06, 23:34
          www.radio.szczecin.pl/index.php?ids=122&idx=122&date=2006-10-13#14409
          i uszom nie wierzę :(
          • Gość: monty Re: ale jaja sam wysłuchałem IP: *.chello.pl 15.10.06, 19:15
            Właśnie lokalna pokazała spęd wyborczy Krzystka MonaLizę
            Niespodziewanie zjawił się Tusk jako główny księgowy i komornik, jestem
            pewien ,że przyjechał po kasę od niesubordynowanych Bartników.
            Impreza w CanCanie, nie wiem czy PO nie może znaleść sobie czegoś bardziej
            przyzwoitego.
            • absztyfikant Re: ale jaja sam wysłuchałem 15.10.06, 19:20
              Wyszlo na moje:)
              • Gość: Galoty Re: Nitras zaweksluj ich jeszcze wzorem endju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:26
                za ten wyczyn należą sie panu Sławkowi złote walonki. Brawo Bartnik. Brawo Bartnik
                • Gość: łajza Re: Nitras zaweksluj ich jeszcze wzorem endju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:28
                  To się właśnie nazywa folwark Nitrasa, wpuścił młodych i butnych do koryta
                  • Gość: d.d. Re: Nitras zaweksluj ich jeszcze wzorem endju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:45
                    Platforma bez niczyjej pomocy sama pikuje w dół
                    • Gość: qaz Re: Nitras zaweksluj ich jeszcze wzorem endju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:16
                      PO przegra wybory przez te awantury
    • Gość: zetka Czy Platforma dotrwa do wyborów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:27
      Szefowa warszawskiej PO Małgorzata Kidawa- Błońska powiedziała, że liczy się z odejściem 120 działaczy.
      Odchodzący członkowie stołecznej PO zarzucają władzom partii brak przejrzystych zasad przy ustalaniu list przed zbliżającymi się wyborami samorządowymi. Kidawa-Błońska podkreśla, że selekcja kandydatów odbyła się w zgodzie z demokratycznymi standardami.

Liczbę 120 działaczy wskazali w rozmowie z PAP radny sejmiku mazowieckiego Maciej Białecki i wiceprzewodnicząca rady dzielnicy Bielany Magdalena Zabłocka. Oboje wystąpili już ze struktur partyjnych."Zawsze ktoś, kto odchodzi czuje się pokrzywdzony i takie rzeczy opowiada. Liczę się z odejściem 120 osób, ale jak na razie to - z tego co wiem - jest ich około 30" - powiedziała w poniedziałek PAP Kidawa-Błońska. Zastrzegła, że nie dysponuje listą osób, które złożyły legitymację.

Według Białeckiego, działacze odchodzą, bo są oburzeni stosowaniem niedemokratycznych metod. "Platforma odeszła od idei prawyborów, od idei ruchu obywatelskiego" - ocenił.

Przykładem tego - argumentował - jest sposób tworzenia list w zbliżających się wyborach samorządowych. "Spotkałem się z taką sytuacją, że kiedy decydowano na radzie regionalnej PO o tym, czy mam się znaleźć na liście Platformy, to pani Hanna Gronkiewicz- Waltz publicznie zagroziła, że osoby, które zagłosują za moją kandydaturą, będą karnie skreślane z listy" - mówił Białecki.

Także Zabłocka zarzuca władzom PO brak jasnych zasad układania list wyborczych. "Jestem radną dwóch kadencji w dzielnicy Bielany. Byłam rekomendowana przez moje własne koło do kandydowania do rady dzielnicy. Zostałam rekomendowana również przez zarząd powiatu, zarząd regionalny także mnie zaakceptował. Dopiero w ostatniej chwili zostałam skreślona z listy. Niewiadomo z jakiej przyczyny, bo nikt mi tego nie powiedział" - podkreśliła.

"Rada regionalna była. Selekcja kandydatów została przeprowadzona demokratycznie. Zawsze prowadzi się jakieś rozmowy, ale były one zgodne z demokratycznymi procedurami. Ten kto przegrywa wybory zazwyczaj jest rozżalony" - odpowiada na te zarzuty Kidawa-Błońska.

Kroplą, która przelała czarę goryczy i zdecydowała o wystąpieniu grupy działaczy z partii - jak mówił Białecki - była decyzja władz szczecińskiej Platformy, by ukarać finansowo kandydatów w wyborach samorządowych, którzy 7 października nie pojechali do Warszawy na "Błękitny Marsz" i nie mogą usprawiedliwić swojej nieobecności.

"No ja to pamiętam z pochodów 1-majowych. To nie jest już moja partia. Donald Tusk upodobnia się do braci Kaczyńskich i Leppera" - zaznaczył Białecki.

Pytany, czy spotkał się z takim przypadkiem w Warszawie, odpowiedział, że nie. Kidawa-Błońska powiedziała, że taka ewentualność nigdy nie była rozważana. "W Warszawie przychodził kto chciał. Żadnych list nie sprawdzaliśmy i żadnych kar nie będzie. To podważyłoby ideę marszu" - dodała.

Jak przypomniał Białecki, z podobnych powodów, z których on wystąpił z partii, z PO odchodzą działacze z innych regionów. Wymienił polityków z Lublina, Zachodniopomorskiego, czy Śląska. "Ludzie są zmęczeni centralizmem" - mówił.

Nie wykluczył, że w przyszłości byli członkowie PO utworzą jakiś ruch, gdyby przyłączył się do nich Andrzej Olechowski, który krytycznie wypowiadał się na temat obecnej sytuacji w Platformie.
      • absztyfikant Re: Czy Platforma dotrwa do wyborów? 16.10.06, 15:28
        Zablocka to "corcia" Piskorskiego!
        • Gość: jan maria Re: Czy Platforma dotrwa do wyborów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:12
          to w warszawce też się tłuką bardzo dobrze
        • Gość: nikoś Re: Brawo Bartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:17
          Słuszna decyzja
    • Gość: waldek Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:51
      Platformo dokąd idziesz
      • Gość: sYLWIA Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.chello.pl 17.10.06, 08:23
        Facet daj na luz. Nie ma partii doskonalych, a jak Ci nie pasa to proponuje
        zapisać się do ROMANA
        • Gość: pieszy Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 08:27
          jednak, czy w po są weksle?
    • Gość: Doradca Re: Sławomir Nitras pobiera opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:03
      Nitras jest fatalnym pomysłem w PO.
    • absztyfikant Herr Obrycki, ma pan moj glos! 17.10.06, 17:44
      www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=21&idx=961&ids=129#fc03d9577377e2bdd4a206d2a182a210
      • rysiek_ochucki Re: Herr Obrycki, ma pan moj glos! 17.10.06, 17:49
        Biednego Norberta ciągają po radio ;))) A wszystko za 800zł?

Chcące pożreć Ochuckiego
        Weź odpie.. się od niego
        • Gość: fgh Re: Herr Obrycki, ma pan moj glos! IP: 82.160.76.* 17.10.06, 21:36
          Chlopaki posluchaly sie absztyfa i daja kasiorke na Sedine, niesamowite.
          Absztyf = Bartnik?
          • rysiek_ochucki Re: Herr Obrycki, ma pan moj glos! 17.10.06, 22:27
            Kto go tam wie, chyba za dobry jak na Bartnika ;)

Chcące pożreć Ochuckiego
            Weź odpie.. się od niego
            • Gość: irenka Re: Herr Obrycki, ma pan moj glos! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.06, 10:14
              ale was to męczy...;)
              • Gość: Galoty Re: Robimy ściepe na tych co nie byli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 14:44
                Może Sławkowi już znudziło się mondeo
                • Gość: zyga Re: Robimy ściepe na tych co nie byli IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.06, 21:53
                  urządza nowa chate-każdy grosz się przyda
                  • absztyfikant Re: Robimy ściepe na tych co nie byli 19.10.06, 12:57
                    :)))))
              • absztyfikant Re: Herr Obrycki, ma pan moj glos! 20.10.06, 15:54
                :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka