Dodaj do ulubionych

Samowola na Gumieńcach

IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 20.10.06, 00:24
..no to polska wlasnie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Samowola na Gumieńcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 06:25
      Solidny mandat dla kierownika budowy ( z możliwością utraty uprawnień),
      ostrzenie ż o następnym przetargu w Szczecinie Energopol może już zapomnieć i
      chyba lekkie skopanie tyłka urzędnikowi nadzorującemu budowę. To nie pierwszy
      raz, że firmy budujące w Szczecinie dopuszczają się samowoli. Warto zacząć to
      zwalczać z pełna konsekwencją. A tu bym przycisnął by zagradzali ulicę tylko
      nocą. Po prostu trochę więcej by to ich kosztowało. A ta skocznia obok nowych
      torów to też jest bandytyzm. Niech żyje Energopol ale daleko od Szczecina
      A to wszystko to efekt braku gospodarza – czytaj polityka Mariana i burdel w
      Urzędzie.
      • Gość: bolek i lolek Re: Samowola na Gumieńcach IP: 217.153.6.* 20.10.06, 07:58
        50 minut to się jechało... ale do redakcji Gazety Wyborczej. Taki mały
        drobiazg, ale co tam, na potrzeby artykułu można trochę pofantazjować.
        Z pozdrowieniami dla Pana Redaktora

• Gość: Pawel Re: Samowola na Gumieńcach IP: 83.168.96.* 20.10.06, 08:54
          > 50 minut to się jechało... ale do redakcji Gazety Wyborczej. Taki mały
          > drobiazg, ale co tam, na potrzeby artykułu można trochę pofantazjować.
          > Z pozdrowieniami dla Pana Redaktora

sensacja musi być :)
          szczerze mówiąc nie wiem na co liczy szanowny Pan redaktor - że co? wstrzymają
          budowę? uzgodnienia których sie domaga trwają tygodniami a tramwaj musi zacząć
          jeździć za tydzień.
          ale jakby nie zaczął jeździć to by dopiero była pożywka dla prasy :)
      • wodni.k Re: Samowola na Gumieńcach 21.10.06, 19:02
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):
        > Solidny mandat dla kierownika budowy ( z możliwością utraty uprawnień)

I znow jak w przypadku Ronda Giedroycia pan Rabenda i jego gazetka żądają krwi,
        a pieniacze z forum im wtórują.
        Szanowni Państwo
        W obu przypadkach czyli na Rondzie Derdowskiego i Rondzie Giedroycia wszystko
        odbylo sie całkowicie legalnie, za wiedzą wszystkich zainteresowanych urzędów i
        instutucji.
        Trochę umiaru w ferowaniu wyroków.
        Żądano głowy kierownika robót na Rondzie Giedroycia i policja po cichutku
        wycofała się z tego bo zamknięcie było legalne, a projekt prawidłowy.
        Powtórka w dniu 18 października odbyła się na dokładnie tym samym projekcie. Nie
        zmieniono nawet jednego znaku drogowego.

Proponuje troche umiaru.
    • Gość: Rommel Samowola na Gumieńcach IP: 62.233.172.* 20.10.06, 08:11
      Ciekawe kto wyremontuje, ulicę Topolową w Mierzynie. Duża część ruchu została
      tam skierowana. Szkoda tylko, że to droga nie jest dostosowana do takiego
      natężenia ruchu. A można było podczas wakacji sprawę załatwić,no ale po co.
      Cieszę się natomiast, że po interwencji obniżono wysokość barier na budowie, bo
      wcześniej zasłaniały całkowicie widocznośc na remontowanym odcinku.
      PS. Zastanawiające, że nikt z urzędasów nie egzekwuje obowiązku, oczyszczania
      kół samoachodów wyjeżdżających z terenu budowy. I mami syf na ulicach, a taki
      mandat to może nawet drogówka nałozyć.
      • Gość: iwona Re: Samowola na Gumieńcach IP: 80.72.197.* 20.10.06, 10:21
        Wczoraj o 16.00 były również zakorkowane Wrocławska od Europejskiej do
        Wileńskiej, Kingi od Wrocławskiej do Wileńskiej oraz Łukasińskiego i kawałek
        Topolowej, tak więc nie zdążyłam z dzieckiem dojechać do lekarza w centrum
        miasta, mimo, że wstałam o 5.00, żeby rano w miarę szybko dojechać do pracy i
        uniknąć popołudniowych korków. Na wizytę czekaliśmy kilka miesięcy ( lekarz nie
        przyjmuje prywatnie ). Dziękuję bardzo naszym decydentom za to nowe rondo,
        które pewnie bedzie takim samym knotem jak Giedroycia. Dziękuję również za to,
        że tak kompleksowo zadbali o mieszkańców Gumieniec, bo oprócz ronda w TYM SAMYM
        CZASIE mamy remont Okulickiego, przejazdu kolejowego na Jagiellońskiej i montaż
        świateł międzu Ku Słońcu a Piastów. Mam nadzieję, że zima będzie lekka.
    • Gość: szecinianka Gdzie jest nadzór Inwestora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:58
      A gdzie jest główny inwestor ISPA i nadzór inwestorski. Panienki "wycieruchy
      kurzu" z urzędu miasta nie są zainteresowane inwestycją w ramach
      programu "Poprawa jakości wody"?. Przy tak poważnej inwestycji powinny
      współpracować dwie strony Wykonawca i Nadzór Inwestorski.
      Inwestor ISPA z dyr Jankowskim (wieczny szczeciński urzędas z każdego nadania)
      patrzy jak zgarnąc pieniądze za siedzenie za biurkiem.Panie dyrektorze zabierz
      Pań panienki i na budowę!!!
      • wodni.k Re: Gdzie jest nadzór Inwestora? 21.10.06, 19:07
        Gość portalu: szecinianka napisał(a):

> A gdzie jest główny inwestor ISPA i nadzór inwestorski.

Jedno małe sprostowanie.
        Przebudowa Ronda na Derdowskiego nie jest czescia programu "poprawa jakosci..."
        To inwestycja miasta a nie ISPA
    • Gość: syf Re: Samowola na Gumieńcach IP: 62.69.212.* 20.10.06, 10:04
      To nowa paria? Samowola
    • korfi Re: Samowola na Gumieńcach 20.10.06, 10:07
      Zastanawiające jest jak firma, która jako członek konsorcjum (czyli wykonawca)
      zawaliła przebudowę ul Mickiewicza gdzie przekroczyła wszystkie terminy że o
      jakości prac nie wspomnę może byc brana pod uwagę przez tego samego inwestora
      (!!!) w kolejnych przetargach. Teraz zawala kompletnie na Gumieńcach i
      Przyjaciół Żołnierza. Oczywiście na Przyjaciół Żołnierza miasto kupi każdą
      fuszerkę i odbierze niezależnie od stanu prac w tym roku w obawie przed strata
      unijnej dotacji. A za dwa lata będzie remont nawierzchni juz z kasy miejskiej.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
    • Gość: zmęczony Czy w przetargach odtąd będzie brana ta popylina? IP: *.system.szczecin.pl 20.10.06, 10:49
      Proste pytanie - czy kolejny raz, kolejny bylejaki wykonawca będzie mógł kolejny raz wygrywać przetarg w tym mieście i kolejny raz ośmieszać miasto, mieszkańców??

Ciągle te same firmy, które za granicą potrafią wykonywać te same prace z zachowaniem wszystkich norm u nas odwalają popylinę i ośmieszają inwestora. Przecież gołym okiem widać, że popyliniarze mają na tą przebudowę za dużo czasu - tam nie ma prawie robotników albo przez kilka tygodni kilka ekip coś dłubało... a tu nagle "AWARYJNIE" zamykają.

Awaryjnie zamknięto rondo Giedroycia, awaryjnie znaleziono rurę gazową koparką, awaryjnie znaleziono przęsło w rzece przy budowanym moście... LUDZIE - przecież oni zwyczajnie oszczędzają na kosztach przygotowawczych a później wyciągają z kieszeni ludzi, miasta dodatkową kasę przedłużając roboty i wymyślając różne "szkody", które każdy przeciętnie inteligentny mógł przewidzieć... każdy oprócz tych "fachowych firemek". Pogonić popyliniarzy...
      • Gość: zmęczony a rury wymieniają? IP: *.system.szczecin.pl 20.10.06, 10:54
        Ciekaw jestem, czy za 2 lata będą pod tym rondem wymieniać rury i przewody energetyczne, tak jak na Giedroycia...

Gazeta Wyborcza znów nie zadbała, żeby podać NAZWISKA. Pisać rewelacyjne artykuły umieją, ale brać odpowiedzilaność już się boją.
        • Gość: syf Re: a rury wymieniają? IP: 62.69.212.* 20.10.06, 20:56
          Runowicz
      • Gość: zmęczony Rabenda IP: *.system.szczecin.pl 20.10.06, 10:56
        A już widzę, kto jest autorem - to specjalista od kilkusetemetrowej kładki nad rondem Giedroycia, pogromca nieudolny budowlańców i "właściciel" pomysłu na kładkę nad Giedroycia... pan zero smakorytyki=szybki artykulik
      • wodni.k Re: Czy w przetargach odtąd będzie brana ta popyl 21.10.06, 19:12
        > Awaryjnie zamknięto rondo Giedroycia, awaryjnie znaleziono rurę gazową koparką,
        > awaryjnie znaleziono przęsło w rzece przy budowanym moście... LUDZIE - przecie
        > ż oni zwyczajnie oszczędzają na kosztach przygotowawczych

Kolego, a moze to jednak inwestor oszczedza na kosztach przygotowania przetargu?
        Po rozstrzygnieciu przetargu i podpisaniu umowy wszystko co wystapi a czego nie
        bylo w dokumentacji przetargowej jest podstawa do roszczenia przez wykonawce z
        tytułu kosztów dodatkowych.
        Mam propozycje. Wygraj przetarg za kilkanascie milionow i daj w prezencie
        inwestorowi, ktory zapomnial dolaczyc waznego wtornika, iles metrow rury,
        konstrukcji lub nawierzchni drogi w prezencie
        Po takim kontrakcie zamkniesz firme, albo nawet nie zdazysz dokonczyc kontraktu.
    • Gość: Andrzej Re: Samowola na Gumieńcach IP: *.nll.se 20.10.06, 11:27
      Nie przesadzaj! Podobne rzeczy widze w dobrze(?) zorganizowanej Szwecji! Zalezy
      to nie od kraju, ktorym wycierasz sobie w poscie twarz, ale od ludzi, a oni sa
      wszedzie podobni!
    • Gość: poloneZ Re: Samowola na Gumieńcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 11:34
      Więc proponuję tak: nic nie ruszać, niczego nie przebudowywać, niczego nie
      zmieniać, niczego nie zamykać, nic nie budować, a wogóle to nic nie robić.
      A potem: narzekać na jakość dróg, na jakość wody, na brudną ze ściekami Odrę,
      nz zasrane ulice, na nieprzejezdne ulice, na głupie ronda, a wogóle narzekać,
      narzekać i narzekać. Tak czy tak winny będzie Jurczyk, Jankowski, czy ktoś tam
      inny. Gdyby wynaleziono Igrzyska Olipijskie w NARZEKANIU daję głowę, że
      wszystkie miejsca na pudle byłoby nasze.
      • Gość: iwona Re: Samowola na Gumieńcach IP: 80.72.197.* 20.10.06, 12:06
        po co taka skrajność, niech wywalają kasę, w kraju i w mieście, w którym nigdy
        na nic pieniędzy nie ma, na rondo, które było przebudowywane raptem kilka lat
        temu, tylko oczekiwałabym od tych, kt. żyją za moje podatki, że chociaż
        pomyślą wcześniej jak dojadę do pracy, aby zarobić na ich premie, które
        niewątpliwie sobie przyznają za rozwój miasta
    • Gość: ktoś Samowola na Gumieńcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 11:51
      Dupki po prostu
      • Gość: Tomek Re: Samowola na Gumieńcach IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.06, 17:01
        Niestety wszystkie uwagi były do: inwestora bądź wykonawcy. A ja tam byłem i
        widziałem nie problem oznakowań ani sterowanie ruchem tylko PROBLEM D..POWATYCH
        KIEROWCÓW !!! którzy wjeżdzają na skrzyżowanie i blokują innych bo każdemu
        się ....spieszy HAHA. W czasie 1 zmiany świateł od strony Ku Słońcu oraz
        Okulickiego zjeżdżał aż cały 1 samochód.HAHA. A uwagi tych PSEUDO kierowców
        mnie śmieszą. Niech poczytają kodeks drogowy lub zaczną myśleć za kierownicą (
        to naprawdę nie boli! ). Inne uwagi zbędne!.
        ( cyt. kolegę :" Prowo jazdy trzeba zdawać a nie kupować")
    • Gość: mzimu Re: Samowola na Gumieńcach IP: *.system.szczecin.pl 20.10.06, 17:24
      dzisiaj korków ciąg dalszy - ograniczony do jednego pasa przejazd z europejskiej
      w derdowskiego.

mam dwa pytania:
      1) dlaczego szanowny wykonawca budowy nie zaczął jej latem, kiedy natężenie
      ruchu było dużo mniejsze?
      2) dlaczego szanowny wykonawca budowy nie powstawił skrzyżowanie czy dwa
      wcześniej informacji i nie został wytyczony objazd?

żenada.
    • krolik.z Samowola na Gumieńcach 20.10.06, 18:22
      Jestem byłym pracownikiem Energopolu i jak tylko widzę że ów firma prowadzi
      jakieś roboty to uciekam jak najdalej. Dzisiaj też pracuję na budowie w
      Szczecinie i wiem że organizacja ruchu na czas budowy to rzecz święta i jak nie
      ma zatwierdzenia przez ZDiTM, Policję i WGKiOŚ UM to czekaj i licz straty. No
      ale budową to trzeba umieć zarządzać. A w Energopolu Ci co umieli budowami
      zarządzać to już tam nie pracują. Ukłony dla Prezesów, ich synów i Dyrekorów
      firmy ENERGOPOL SA.
      • Gość: robulon Re: Samowola na Gumieńcach IP: *.bazapartner.pl 20.10.06, 23:21
        Jedyne skrzyżowanie które zostało przebudowane i wyrażnie poprawiło drożność ruchu i bezpieczeństwo to węzeł ul.Mieszka I,Powstańców Wlkp.,Gen.Dąbrowskiego i Boh.Warszawy.Niewiem kto je robił ale to miejsce świadczy o tym że MOŻNA!!zrobić coś z głową.
        • Gość: zmęczony akurat dobre skrzyżowanie! IP: *.system.szczecin.pl 21.10.06, 00:16
          Może i skrzyżowanie dobre, ale znaki to kompletny ... wieszał. Ileś osób jeździło pod prąd, bo zgodnie z przepisami za znakiem można skręcać. Nawieszali tam teraz zakazów, ale Ci pożal się fachowcy nie pozdejmowali i nie skorygowali pozostałych wprowadzających w błąd. I mamy bajzel.

Zresztą taki sam bajzel był na skrzyżowaniu Derdowskiego/26 Kwietnia - musiało dojść do kilkunastu wypadków zanim patałachy wydzieliły fazę świateł i jedną strzałkę. O dziwo te same patałachy pozostawiły (tym razem wiszący poprawnie) znak nad sygnalizatorem - niebieski skrętu w lewo.

Nie wiem, czy ktoś z głębokimi problemami, czy co wiesza nad sygnalizacją ogólną znaki skrętu co stwarza pozory, że można sygnalizator wydziela taki kierunek ruchu.

A jak już jesteśmy przy geniuszach od malowania linii to na Powstańców, jak się jedzie z Pomorzan, koło szpitala jeden pas ruchu kończy się na środku wysepki tramwajowej a drugi znika...
          • Gość: szewczyk dratewka Re: akurat dobre skrzyżowanie! IP: *.visp.energis.pl 21.10.06, 17:31
            Psy szczekają - karawana jedzie dalej.
            Popiszcie sobie, ponarzekajcie - geniusze od wszystkiego...
            • Gość: zmęczony Re: akurat dobre skrzyżowanie! IP: *.system.szczecin.pl 21.10.06, 19:04
              a dratewka nadal będzie udawał specjalistę od mordowania smoków... boję się pomyśleć, że to on projektował to skrzyżowanie...
              • Gość: szewczyk dratewka Re: akurat dobre skrzyżowanie! IP: *.stargard.mm.pl 22.10.06, 13:03
                Zmęczony - nie projektowałem. Odpocznij trochę
                • Gość: zmęczony Re: akurat dobre skrzyżowanie! IP: *.system.szczecin.pl 22.10.06, 18:06
                  Dratewka - a jaki szajs zaprojektowałeś? Podaj swoje zawodowe dokonania, chętnie Ci wypunktuje co spieprzyłeś... a może ty tylko gawędziasz bez kompetencji jesteś?
                  • Gość: szewczyk dratewka Re: akurat dobre skrzyżowanie! IP: *.visp.energis.pl 22.10.06, 19:34
                    Zmęczony - przestań mi tutaj wyjeżdżać z drętwymi komentarzami i wylewać po kablach swoje żale i frustracje. O moje kompetencje sędzio od siedmiu boleści też się nie musisz martwić.

P.s. Słownik ortograficzny polecam specjalisto od wszystkiego.
                    • Gość: zmęczony kto zaczyna, ten zbiera IP: *.system.szczecin.pl 22.10.06, 21:37
                      Dratewko - poza Twoimi pustymi deklaracjami nic nie wiadomo o tym, żebyś był kompetentny - a Twoje wypowiedzi nt. poprawności konstrukcji szczecińskich ulic świadczą, że pojęcia o temacie nie masz.
                      • Gość: szewczyk dratewka Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.stargard.mm.pl 23.10.06, 04:49
                        Zmęczony - pokaż, gdzie napisałem, że szczecińskie ulice są dobre? Poza tym
                        konstrukcja ulicy a jej rozwiązanie sytuacyjne to dwie różne sprawy Panie Sędzio.
                        Puste deklaracje - heh, jaki rozmówca takie odpowiedzi, nie widzę powodu, żeby
                        opowiadać Tobie czym się obecnie zajmuję.
                        • Gość: zmęczony Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.system.szczecin.pl 23.10.06, 11:12
                          "konstrukcja ulicy" a jej "rozwiązanie sytuacyjne" - faktycznie można sobie wciskać kit nt. tego, że jedno bez drugiego może być i nie stanowić zagrożenia... problem w tym, że jedno na drugie wpływa a szczecińskie ulice są i tak i wspak spierniczone...
                          ... jedno mnie cieszy - że przyznajesz, iż wykonawcy w Szczecinie nagminie knocą ulice. I że nie mam dobrze zaprojektowanych i wykonanych...
                          • Gość: szewczyk dratewka Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.stargard.mm.pl 23.10.06, 15:35
                            Pan od znawca od wszystkiego znowu swoje...
                            Nie wciskam kitu ani sobie :)) ani Tobie - po prostu precyzuję Twoją niewiedzę w
                            temacie, na który się wypowiadasz.
                            Nic również Ci nie przyznaję, takich jak Ty skwitowałem parę postów wyżej: "psy
                            szczekają, karawana jedzie dalej".
                            Pozwól ekspercie, że zajmę się już w spokoju swoją pracą, żebyś miał w
                            przyszłości co krytykować.

• Gość: zmęczony Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.system.szczecin.pl 23.10.06, 15:41
                              Mam cały czas nadzieję, że nie robisz nic dla dróg Szczecina. Bo osoby używające określeń per "psy szczekają" w stosunku do osób wypowiadających się wg mnie są psychopatamia a nie fachowcami od czegokolwiek :-)

Nie odrywam... wierz sobie w to co Ci potrzebne do szczęścia.
                              • Gość: szewczyk dratewka Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.visp.energis.pl 23.10.06, 17:48
                                To było akurat do Ciebie gminny ministrancie. Moralista od siedmiu boleści się znalazł, powlalający na kolana kulturą wypowiedzi i szeroką wiedzą zarazem.
                                • Gość: zmęczony Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.system.szczecin.pl 23.10.06, 18:53
                                  Moralista - nie moralista. Wiedzą i erydycją to nie błyszczysz. Także fachowości w Twoich podobno niezwykle kompetentnych komentarzach nie uświadczę :-)

• Gość: szewczyk dratewka Re: kto zaczyna, ten zbiera IP: *.emirates.net.ae 23.10.06, 22:26
                                    Twoje posty najlepiej pominąc litościwym milczeniem więc nie oczekuj "fachowych informacji" w odpowiedzi na Twój bełkot. Wiedzą "nie błyszczę" bo nie mam przed kim i tyle.

P.S. Dla Twojego spokoju - żadne z krytykowanych przez Ciebie rozwiązań nie jest mojego autorstwa. Z mojej strony koniec tej pasjonującej wymiany zdań.
        • wodni.k Re: Samowola na Gumieńcach 21.10.06, 19:29
          Gość portalu: robulon napisał(a):

> Jedyne skrzyżowanie które zostało przebudowane i wyrażnie poprawiło drożność ru
          > chu i bezpieczeństwo to węzeł ul.Mieszka I,Powstańców Wlkp.,Gen.Dąbrowskiego i
          > Boh.Warszawy.Niewiem kto je robił ale to miejsce świadczy o tym że MOŻNA!!zrobi
          > ć coś z głową.

I tu najweselsza wiadomosc.
          To samo biuro i ten sam projektant ktory skopal Rondo Giedroycia i pare innych
          rzeczy.
          • Gość: zmęczony to samo partolące biuro? IP: *.system.szczecin.pl 21.10.06, 23:48
            Rany! No chciałbym mieć pewność, a może i lepiej nie wiedzieć... ile skrzyżowań jeszcze Ci ludzie mogą w tym mieście totalnie spartolić, żeby w końcu ich od cyca odstawili. Przecież w tym mieście nie ma prawie poprawnie zaprojektowanej ulicy czy skrzyżowania licząc nowo wybudowane.
            • Gość: Pawel Re: to samo partolące biuro? IP: 83.168.96.* 22.10.06, 12:57
              > Przecież w tym mieście nie ma prawie poprawnie zaprojektowanej u
              > licy czy skrzyżowania licząc nowo wybudowane.

No to chłopie na co czekasz weź się w końcu do roboty! bo inaczej nigdy takiej
              ulicy czy skrzyżowania się nie doczekamy :)
              • Gość: zmęczony Re: to samo partolące biuro? IP: *.system.szczecin.pl 22.10.06, 18:05
                A przepraszam. Dlatego, że nieudacznicy projektują w tym mieście kolejne skrzyżowania i ulice skandalicznie ja mam zostać inżynierem ruchu? Wg takiej logiki musiałbym w tym mieście wykonywać kilkadziesiąt zawodów. Ostatnio Policja równie idealnie "partoli" różne sprawy w mieście. Też mam zostać policjantem?

Wystarczy chyba, że po imieniu nazwiemy sprawę: Rondo Giedroycia zaprojektował kompletny patałach. Na skrzyżowaniu Piastów z Mieszka I non stop dochodzi do pomyłek, bo (ten sam? inny?) patałach zaprojektował sygnalizację sugerującą, że za sygnalizatorem można skręcić w lewo (od strony centrum, na Piastów) i nastawiali potem kilka zakazów wjazdów, żeby swoją niekompetencje pokryć. Na Taczaka-Derdowskiego trzeba było kilkunastu wypadków, żeby zmienić sygnalizator ogólny na strzałkę... przy czym oznakowania w ogóle patałachy nie zmieniły - czyżby te same znaki obsługiwały tym ćwokom ruch ogólny i na zasadach wydzielonych? Do zakrętu śmierci na prawobrzeżu też się żaden brak nie chce przyznać. Za zbyt wysoko położone torowisko na Mickiewicza, też żaden projektant nie poszedł do pierdla. Źle zaprojektowane rondo na Sikorskiego uniemożliwiało usytuowanie przystanku tramwajowego. Wymieniać dalej? Przypomnę jeszcze Wszystkich Świętych, na którym jacyś idioci położyli asfalt wyprofilowany w złym kierunku i samochody wyrzuca... głupcy fizyki nie przerabiali w podstawówce. Człowiek nogę stracił, wypadków od cholery od przebudowy tam było...

... i zawsze się pojawi tu jakiś koszałek-opałek, co spieprzył za państwowe pieniądze robotę i się oburza jak się komentuje jego "wytwory" niekompetencji
                • Gość: Pawel Re: to samo partolące biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:38
                  > A przepraszam. Dlatego, że nieudacznicy projektują w tym mieście kolejne skrzyż
                  > owania i ulice skandalicznie ja mam zostać inżynierem ruchu? Wg takiej logiki m
                  > usiałbym w tym mieście wykonywać kilkadziesiąt zawodów. Ostatnio Policja równie
                  > idealnie "partoli" różne sprawy w mieście. Też mam zostać policjantem?

Głęboko wierzę że swoją robotę wykonujesz perfekcyjnie

> Wystarczy chyba, że po imieniu nazwiemy sprawę: Rondo Giedroycia zaprojektował
                  > kompletny patałach.

też mi się nie podoba, ale daleki jestem od nazywania kogokolwiek patałachem -
                  zwłaszcza wypowiadając się anonimowo

> Na skrzyżowaniu Piastów z Mieszka I non stop dochodzi do po
                  > myłek, bo (ten sam? inny?) patałach zaprojektował sygnalizację sugerującą, że z
                  > a sygnalizatorem można skręcić w lewo (od strony centrum, na Piastów) i nastawi
                  > ali potem kilka zakazów wjazdów, żeby swoją niekompetencje pokryć.

Nasawiali znaków a życie pokazuje że wszyscy genialni kierowcy, do których też
                  się chyba zaliczasz i tak je olewają :)

> patałach zaprojektował sygnalizację sugerującą, że z
                  > a sygnalizatorem można skręcić w lewo (od strony centrum, na Piastów) i nastawi
                  > ali potem kilka zakazów wjazdów, żeby swoją niekompetencje pokryć. Na Taczaka-D
                  > erdowskiego trzeba było kilkunastu wypadków, żeby zmienić sygnalizator ogólny
                  n a strzałkę...

kolizji - wypadku nie było żadnego

> przy czym oznakowania w ogóle patałachy nie zmieniły - czyżby te
                  > same znaki obsługiwały tym ćwokom ruch ogólny i na zasadach wydzielonych?

niebieska tablica nad sygnalizatorem informuje w jakich kierunkach można jechać
                  z danego pasa - a nie że masz pierszeństwo w momencie wyświetlenia zielonego
                  światła -> polecam kodeks ruchu drogowego - to takie przepisy które powinien
                  znać każdy kierowca geniuszu ;)

>Do zakrętu śmierci na prawobrzeżu też się żaden brak nie chce przyznać.

tak czysto informacyjnie: w zeszlym tygodniu na suchej nawierzchni kobita
                  kierująca samochodem osobowym wyleciała z zakrętu :) oczywiście winni są ciągle
                  drogowcy

>Za zbyt wysoko położone torowisko na Mickiewicza, też żaden projektant
                  >nie poszedł do pierdla.

Z tego co słyszałem to sprawa sądowa była - jak się skończyła nie wiem :/

> Źle zaprojektowane rondo na Sikorskiego uniemożliwiało usytuowanie przystan
                  > ku tramwajowego.

Przecież jest przystanek - nie bardzo rozumiem...

>Wymieniać dalej?

poproszę - parę inwestycji jeszcze pominąłeś, a napewno są spieprzone :)

> Przypomnę jeszcze Wszystkich Świętych, na któ
                  > rym jacyś idioci położyli asfalt wyprofilowany w złym kierunku i samochody wyrz
                  > uca... głupcy fizyki nie przerabiali w podstawówce. Człowiek nogę stracił,
                  > wypadków od cholery od przebudowy tam było...

tu się nie wypowiem - nie znam zupełnie sprawy

> ... i zawsze się pojawi tu jakiś koszałek-opałek, co spieprzył za państwowe
                  > pieniądze robotę i się oburza jak się komentuje jego "wytwory" niekompetencji

że niby ja sie oburzam???
                  śmieszą mnie po prostu wypowiedzi na poziomie fanatyczek od ojca Rydzyka...
                  • Gość: zmęczony Re: to samo partolące biuro? IP: *.system.szczecin.pl 23.10.06, 19:03
                    Ocho - zdaje się że mamy przedstawiciela zajmującego się ochczo obroną skrzyżownań w Szczecinie.

1. Staram się wykonywać. Popełniam błędy ale nie udaje, że jest dobrze, tam gdzie ginąć mogą ludzie.
                    2. Patałachem nazywam zbiorowego "fachowca" na naszych drogach. Niestety GW nie podaje każdorazowo nazwisk tych bohaterów - a szkoda. Przydałoby się wiedzieć komu też ludzie zawdzięczają wypadki...
                    3. Bo jak się je stawia po to, żeby ratować swoje 4 litery tam, gdzie trzeba poprawić całkowicie oznakowanie skrzyżowanie, to nic dziwnego, że kierowcy głupieją. Widzą sygnalizator ze strzałką w lewo, próbują skręcać a tam urocze "pod prąd" i ileś znaków zakazu wjazdu... to jest tak, jak się myśli za kierowców a nie stosuje dokładnie kodeks drogowy.
                    4. No tak - kolizji - bo zanim kogoś budowniczowie zabili swoim "prawie jednoznacznym" oznakowaniem - zreflektowali się i poprawili swoje skrzyżowanie... i nagle znikły wypadki, mimo, że ruch wzrósł pewnie o 300% Zadziwiające.
                    5. Ja mówię o zakręcie, który miał odwrotne spadki, zły profil, remont po "fachowcach" kosztował 300 000 a kilka osób zgineło...
                    6. Była sprawa sądowa - stwierdzono, bodaj, że w Polsce nie było wtedy na to normy, ale już jest a ta, która była w sąsiednich krajach wskazywała, że torowisko za wysko położone zabijało ludzi... dlatego wyłączono ulicy pas...
                    7. Jest przystanek. Teraz. Było za wąsko na przystanek... nie wiem na jakich zasadach jest obecnie - poczytaj GW z tamtego okresu.

8. Nie tylko nt. wypadków na Wszystkich Świętych się nie znasz...
                    • Gość: Pawel Re: to samo partolące biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:23
                      > Ocho - zdaje się że mamy przedstawiciela zajmującego się ochczo obroną skrzyżow
                      > nań w Szczecinie.

Nie obrońca skrzyżowań - tylko przeciwnik "szczekaczy" jak ładnie ktoś to wyżej
                      określił :)

> 8. Nie tylko nt. wypadków na Wszystkich Świętych się nie znasz...

Ja wcale nie twierdzę że sie znam - natomiast najgorsze jest to, że Tobie się
                      wydaje że się znasz ;)
                      Idź już lepiej "odpocznij" :) pa pa
                      • Gość: zmęczony Re: to samo partolące biuro? IP: *.system.szczecin.pl 23.10.06, 20:24
                        No to skoroś taki przeciwnik - podważ moje argumenty, zamiast przyłączać się do wyzwisk. Za trudne? Argumentów zabrakło? Tak jak tym "fachowcom"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka