Dodaj do ulubionych

Spotkanie z Lechosławem Goździkiem w rocznicę w...

25.10.06, 20:59
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3695463.html
Obserwuj wątek
    • Gość: pokora Spotkanie z Lechosławem Goździkiem w rocznicę w.. IP: *.szczecin.mm.pl 25.10.06, 23:47
      W tekście chodzi o Gomułkę Władysława czy o jakiegoś innego Gomółkę, bo nie
      mogę się rozeznać?
      Szkoda, że pan Goździk nie użył swojej energii życiowej poza polityką, byłoby z
      tego o wiele więcej pożytku;)
      Pozdrawiam
    • polacco2 Wszyscy pamiętamy aerę szprotową-różowa hiena ! 26.10.06, 00:45
      Okradać swych rodaków i jescze ubiegac się o mandat radnego w przemalowanej
      na "Na Wyspach" UD !
      bez czci i godności różowa hiena !
    • galoty Lechosław Goździk 26.10.06, 07:03
      To współczesny polski bohater. Swego czasu nawet niewiele sie o nim mówiło.
      Pamieć o nim była przez postkomunistów niszczona ale jak większośc starań
      postkomunistów nieudolnie. Mawiali o nim nawet etyczni (nieliczni) PZPRowcy.
      Jednak wiedzieć tylko nalezy, że jest to inna, bardziej uczciwa odmiana lewicy.
      Za to zresztą oberwał.
      Oby tacy budowali lewicę w Polsce jakby się nie nazywała a nie postkomuniści
      obarczeni historią krwi, zbrodni , represji, zdrady państwa.
      • praszczur1 Re: Lechosław Goździk 26.10.06, 09:34
        No,no,no ? Pewnie się ktoś podszywa pod ten post.Ale poważnie, jako młody
        chłopak miałem okazję być na wiecu na Polibudzie/z kuzynem,który studiował
        inżynierie sanitarną/.Do tej pory pamietam pewne momenty,jak studenci rzucali
        na stół przd rektorem jak się nie mylę P. Bukowskim, zdobyte i odebrane
        milicjantom elementy wyposażenia.Wtedy ZOMO z tym całym
        osprzetem, /tarcze,hełmy,pały szturmowe/ jeszcze nie było.Tam była sprawa
        wyjscia z Auli Polibudy pod radziecka ambasadę, na ulicę jednym słowem.Krew by
        się polała ani chybi.I nagle na mównicy, z której padały radykalne i niezbyt
        rozsądne propozycje pojawił się facet w prochowcu,taki młody Humprey
        Bogart.Powiedział,że jest robotnikiem z Żerania i pochwili aula uciszyła się i
        zaczęła go słuchać.Po zakończeniu wiecu, na placu pod Politechnika czekała
        milicja no i była bijatyka z gazem łzawiącym w użyciu,ale na misto nikt prawie
        nie poszedł.Ja kiedys poznałem osobiście P.Gożdzika i wspominalismy stare
        dzieje, śmiał się na tego Humpreya Bogarta.Bardzo piekna postać w historii
        Polski.
    • Gość: Doradca Gożdzik i Stowarzyszenie Bratkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:49
      Prze stanem wojennym a po sierpniu 1980 roku zaczęły działać tzw struktury
      poziome PZPR za co zresztą ich jreatorzy jak Bratkowski, Iwanow zostali z PZPR
      wykluczeni. Póżniej powstało mało znane bo powtsało tuż przezd stanem wojennym
      Stowarzyszenie Społeczne Przymierze "Odrodzenie", które było prekursorem
      Okrągłego Stołu z udziałem struktur poziomych PZPR ale i Zarżady Regiony NSZZ
      Solidarność. Nazwiska to Zimowski, Łaski, Tałasiewicz, Lamentowicz, Bratkowski
      i własnie Gożdzik. Gorąco polecam Gożdzika jako kandydata skądkolwiek.
    • kiciara11 jestem dumna 26.10.06, 18:00
      ze moglam z nim w tym roku porozmawiac i napic sie piwa (ja pilam). Chciaz
      rozmawialismy zupelnie na inne tematy, niz te, o ktorych napisano w GW.
      • Gość: mariner Re: jestem dumna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:25
        Zapytalas moze jak to bylo ze sprzedanymi Dunczykom limitami szprota ktore
        zalatwil dla siebie i ziecia ?
        • kiciara11 Re: jestem dumna 27.10.06, 10:18
          zapomnialam zapytac... ale zawsze Ty masz szanse to zrobic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka