Dodaj do ulubionych

A pochwale sie Wam! ;-)

IP: *.*.*.* 13.11.01, 13:22
Pokrotce:
Wieden-antykwariat-plan Szczecina 1570r.-od soboty sie na niego gapie-dzisiaj
zabralem ze soba w specjalnej tubie do pracy-teraz reszta tez sie gapi ;-)))

Zamek wyglada identycznie jak dzis. Katedra ma szpic, a stary ratusz po obu
stronach ma wierzyczki (takie jak teraz po polnocnej stronie). Kolo ratusza
kosciol sw.Mikolaja (wiec plan pochodzi jeszcze sprzed pozaru).
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: A pochwale sie Wam! ;-) IP: 212.244.77.* 13.11.01, 13:24
      Gość portalu: Mike napisał(a):

> Pokrotce:
      > Wieden-antykwariat-plan Szczecina 1570r.-od soboty sie na niego gapie-dzisiaj
      > zabralem ze soba w specjalnej tubie do pracy-teraz reszta tez sie gapi ;-)))
      >
      > Zamek wyglada identycznie jak dzis. Katedra ma szpic, a stary ratusz po obu
      > stronach ma wierzyczki (takie jak teraz po polnocnej stronie).

hła, hła, hła. Wierzyczki? Podobne do wierzy Bismarcka??
      • Gość: Mike Re: A pochwale sie Wam! ;-) IP: *.*.*.* 13.11.01, 13:32
        Gość portalu: mika napisał(a):

> Gość portalu: Mike napisał(a):
        >
        > > Pokrotce:
        > > Wieden-antykwariat-plan Szczecina 1570r.-od soboty sie na niego gapie-dzis
        > iaj
        > > zabralem ze soba w specjalnej tubie do pracy-teraz reszta tez sie gapi ;-)
        > ))
        > >
        > > Zamek wyglada identycznie jak dzis. Katedra ma szpic, a stary ratusz po ob
        > u
        > > stronach ma wierzyczki (takie jak teraz po polnocnej stronie).
        >
        > hła, hła, hła. Wierzyczki? Podobne do wierzy Bismarcka??

sorki, moj blad - tak to jest jak sie nie uzywa polfontow - trudniej walapac byki.
    • bbury Re: A pochwale sie Wam! ;-) 13.11.01, 13:31

> Pokrotce:
      > Wieden-antykwariat-plan Szczecina 1570r.-od soboty sie na niego gapie-dzisiaj
      > zabralem ze soba w specjalnej tubie do pracy-teraz reszta tez sie gapi ;-)))
      >
      > Zamek wyglada identycznie jak dzis. Katedra ma szpic, a stary ratusz po obu
      > stronach ma wierzyczki (takie jak teraz po polnocnej stronie). Kolo ratusza
      > kosciol sw.Mikolaja (wiec plan pochodzi jeszcze sprzed pozaru).

Czyżby wstęp do kolejnej licytacji ??? ;)))
      Osobiście chętnie bym go ujrzał - a może by tak zeskanować i dać obok Sediny na
      Colleonim ??? ;)))
      • Gość: Mike Re: A pochwale sie Wam! ;-) IP: *.*.*.* 13.11.01, 13:35
        bbury napisał(a):

>
        > > Pokrotce:
        > > Wieden-antykwariat-plan Szczecina 1570r.-od soboty sie na niego gapie-dzis
        > iaj
        > > zabralem ze soba w specjalnej tubie do pracy-teraz reszta tez sie gapi ;-)
        > ))
        > >
        > > Zamek wyglada identycznie jak dzis. Katedra ma szpic, a stary ratusz po ob
        > u
        > > stronach ma wierzyczki (takie jak teraz po polnocnej stronie). Kolo ratusz
        > a
        > > kosciol sw.Mikolaja (wiec plan pochodzi jeszcze sprzed pozaru).
        >
        > Czyżby wstęp do kolejnej licytacji ??? ;)))
        > Osobiście chętnie bym go ujrzał - a może by tak zeskanować i dać obok Sediny na
        > Colleonim ??? ;)))

Nic z tego! To zbyt duzy rarytas :-))). W tym tygodniu poszukam ram dla niego i
        na sciane!
        Niestety jest za duzy do skanowania, no ewentualnie ja mam za maly skaner...
        • Gość: JACEK Re: A pochwale sie Wam! ;-) IP: 64.9.159.* 13.11.01, 14:28
          Przyslij mi to tutaj, ja zeskanuje na takim wielkim skanerze w Kinko', i przesle Ci spowrotem do szczecina....... ;-)
        • bbury Re: A pochwale sie Wam! ;-) 13.11.01, 14:32

> Nic z tego! To zbyt duzy rarytas :-))). W tym tygodniu poszukam ram dla niego i
          na sciane!
          > Niestety jest za duzy do skanowania, no ewentualnie ja mam za maly skaner...

Może Gazeta ma wystarczającoi duży , a może byś zrobił chociaż fotkę ???
          • Gość: Mike Re: A pochwale sie Wam! ;-) IP: *.*.*.* 13.11.01, 14:43
            bbury napisał(a):

> > Nic z tego! To zbyt duzy rarytas :-))). W tym tygodniu poszukam ram dla ni
            > ego i
            > na sciane!
            > > Niestety jest za duzy do skanowania, no ewentualnie ja mam za maly skaner.
            > ..

> Może Gazeta ma wystarczającoi duży , a może byś zrobił chociaż fotkę ???

Wlasnie mysle czy by nie zrobic fotki. W tym tygodniu planowalem kupic jakis
            bajerski aparat foto wiec chyba decyzja zapadnie - dodatkowe powody to galeria w
            wyborczej no i plan!

A tak swoja droga to juz od jakiegos czasu szukam przedwojennego planu Szczecina
            z indeksem ulic. I oczywiscie nie jast trudno taki znalezc ale to najczesciej
            reprinty albo czarno-biale paskudztwa z "wrona" na okladce. Raz prawie kupilem
            piekny plan z 1930 roku - Shell'a. Umowilem sie z gosciem ze mi go przechowa pare
            dni, a on sprzedal...
            • bbury Re: A pochwale sie Wam! ;-) 13.11.01, 14:53
              Mike poszukaj dokładne może znajdziesz gdazieś te słynne podziemia ;))) Te z
              okresu o którym mówisz byłyby najciekawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka