Dodaj do ulubionych

Poród w Kamieniu Pomorskim??

27.11.06, 21:25
czy któraś z was drogie mamuski wie coś na temat szpitala (porodówki) w
kamieniu Pom??Byłabym wdzięczna za wszelkie opinie.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • janet74 Re: Poród w Kamieniu Pomorskim?? 30.11.06, 00:31
      Witaj, rodziłam w Kamieniu dwa miesiące temu, polecam. Wcześniej spędziłam
      tydzień w szpitalu w Świnoujściu - odradzam. Przed porodem spędziłam tydzień w
      Kamieniu więc trochę widziałam. Personel jest bardzo życzliwy i oddany nie
      przesadzam a zwłaszcza pielęgniarki zarówno na położniczym jak i na noworodkach.
      Do porodu może towarzyszyć Ci ktoś z rodziny, koszt tylko 5 złotych za ubranie,
      nie robią żadnych problemów. Po porodzie są sale jednoosobowe z telewizorem
      (tylko jedna jest bez), siostry myją dziecko i są na każde kwilenie dziecka.
      Lekarze też w porządku chociaż jest ich mało. To znaczy pani ordynator (akurat
      była przy moim porodzie), i facet nazwisko Grabina, czasem przyjeżdża jeszcze
      gin z Nowogardu. Acha jedzenie też jest znośne jak na szpital, i w każdym pokoju
      umywalka mydełko i ręczniki, a odwiedzający mogą przebywać bez ograniczeń co
      chyba nie jest standardem w naszych polskich szpitalach. Szczerze polecam,
      jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem, pozdrawiam serdecznie
      • dieselka1 Re: Poród w Kamieniu Pomorskim?? 30.11.06, 08:54
        Cześć dziewczyny, ja też zamierzam rodzić w Kamieniu Pomorskim (w maju).
        janet74 wiesz coś o szkole rodzenia? Jak nazywa się p. ordynator? Jak narazie
        korzystam z opieki w świnoujściu, ale muszę się przeprowadzić i do Kamienia
        będę miała bliżej. Szukam namiarów na lekarza prowadzącego. Pozdrawiam Was
        serdecznie
        • janet74 Re: Poród w Kamieniu Pomorskim?? 30.11.06, 10:07
          Witaj,pani ordynator nazywa się Bogumiła Klimowicz nie sądze żeby przyjmowała w
          Kamieniu bo nic takiego nie słyszałam, ponadto dojeżdża ona z Goleniowa. Drugi
          lekarz to Bartosz Grabizna przyjmuje w szpitalu na kasę, jak również w Wolinie
          w przychodni też na kasę. Z tego co wiem ma bardzo dużo pracy i ciężko do niego
          się dostać, trzeba się umawiać z miesięcznym wyprzedzeniem i to nie wyłącznie
          dltego że jest dobry. Znam dziewczynę, która zrezygnowała z prowadzenia ciąży
          przez niego bo miała problemy z umówieniem się na wizytę. Szpital w kamieniu
          uległ prywatyzacji i cierpi na brak personelu, stąd te problemy. To taka
          polityka,że taniej jest zatrudnić mniej osób...Co do szkoły rodzenia to jeszcze
          w Kamieniu nie ma, ale to nie przeszkadza,żeby mąż czy ktoś z rodziny
          uczestniczył w porodzie, tak było w moim przypadku. Nie chodziłam na szkołę
          rodzenia i urodziłam szybko, nie martw się tam położne bardzo pomagają.
          Dziewczyny ze Świnoujściu też rodziły w Kamieniu. Pozdrawiam serdecznie
        • janet74 Re: Poród w Kamieniu Pomorskim?? 30.11.06, 10:10
          Jeszcze do dieselka1: zapomniałam,ale z tego co wiem to w Kamieniu przyjmuje
          jeszcze prywatnie ze trzech innych lekarzy ale to prywatnie i nie znam nazwisk,
          pewnie dotrzesz jakoś, ja chodziłam całą ciąże do lekarza do Świnoujścia
          • dieselka1 Dzięki!! 30.11.06, 21:37
            Dziękuję Ci bardzo za szczegółowe informacje. O szkole rodzenia przeczytałam na
            stronie: www.rodzicpoludzku.pl/ (trzeba zaznaczyć miejscowość). Pojawiła
            się chyba niedawno, bo parę m-cy temu nie było takiej informacji. Może
            zechciałabyś się tam dopisać? Takie komentarze/oceny są bardzo cenne dla tych,
            które poród mają jeszcze przed sobą. Jeszcze raz pozdrawiam gorąco
            • roksana216 Jestem z Kamnienia 21.12.06, 10:22
              Jestem z Kamienia, moją ciążę 16 mies. temu prywatnie prowadził dr Pacanowski.
              Dojeżdża on do szpitala w Gryficach i tam też rodziłam. Opieka super. Polecam.
              Nie chciałam rodzić w Kamieniu bo słyszałam negatywne opinie o tym szpitalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka