Dodaj do ulubionych

Referent w strazy granicznej

IP: 83.168.104.* 07.12.06, 16:51
Mam rozmowe, a wlasciwie test na stanowisko referenta w strazy granicznej. Czy
ktos startowal na podobne stanowisko? Czy test obejmuje tylko ustawy wymagane
w ogloszeniu czy tez ogolna wiedze na temat sluzb cywilnych?
Obserwuj wątek
    • piotrus1 Re: Referent w strazy granicznej 07.12.06, 17:16
      1080 zł brutto ;)

musisz wiedzieć więcej o służbie cywilnej jak i informacji tajnej i jawnej ;),
      no i odziennikowym obiegu dokumentów , no i ogólnikowo o straży granicznej

pozdrawiam
      • Gość: policzka Re: Referent w strazy granicznej IP: 83.168.104.* 07.12.06, 17:22
        Tak malo :-/ O rany :-(
        A Ty pracujesz w strazy granicznej-tez zdawales takie testy? Ciezko sie dostac
        na takie stanowisko?
        • piotrus1 Re: Referent w strazy granicznej 07.12.06, 17:41
          nie pracuje w straży ale znam zasady i wymagania ;)

jeśli to praca w szczecinie to jeszcze można powalczyć jak za szczecinem szkoda
          zachodu

pozdrawiam
          • Gość: policzka Re: Referent w strazy granicznej IP: 83.168.104.* 07.12.06, 17:46
            To bedzie praca w Lubieszynie. Czemu szkoda zachoddu-to zawsze panstwowa posadka
            :-) Pozatym akurat nie mam pracy, wiec taka na poczatek bedzie chyba akurat.
            Napisz cos wiecej-jak sie pracuje w strazy granicznej?
            • piotrus1 Re: Referent w strazy granicznej 07.12.06, 18:45
              zasmucę Cię - na rozmowy zapraszają wiele ludzi przypadkowych a z tego co mi się
              wydaje i tak tej pracy na 99% nie dostaniesz ;)

pozdrawiam
    • Gość: byly straznik straz graniczna to pomylka IP: *.globalconnect.pl 07.12.06, 20:04
      a chcesz miec takich kolegow?
      zobacz co tu jest nawypisywane sama prawda o tym bagienku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=36984456
    • Gość: yolan Re: Referent w strazy granicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:17
      Gość portalu: policzka napisał(a):

> Mam rozmowe, a wlasciwie test na stanowisko referenta w strazy granicznej. Czy
      > ktos startowal na podobne stanowisko? Czy test obejmuje tylko ustawy wymagane
      > w ogloszeniu czy tez ogolna wiedze na temat sluzb cywilnych?

Witaj, jestem mieszkańcem Kętrzyna a tam jak pewnie wiesz, znajduje się Warm.
      Maz. Oddział Straży Granicznej i Centralny Ośrodek Szkolenia Straży
      Granicznaej. Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych wakatów dopracy cywilnej a jak
      coś już jest to zwykle rozchwytywane jest przez rodziny pracujących tam.
      Jeżelki chodzi o mundurówkę to jest 155 wakatów. Nikt nie chce tam pracować za
      takie marne grosze i biegać po granicy.
      pzdr
    • Gość: lutek Re: Referent w strazy granicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:22
      Jak nie masz rodziny lub układu szkoda nerwów BAGNO!!!! czytaj link podany w tym
      temacie Pa
      • Gość: policzka Re: Referent w strazy granicznej IP: 83.168.104.* 08.12.06, 00:01
        Niedobrze to wyglada :-( A ile zarabia taki referent i czy ktos z Was pracuje w
        biurze?
        • Gość: policzka Re: Referent w strazy granicznej IP: 83.168.104.* 08.12.06, 00:05
          I w jakim sensie jest to bagno-atmosfera jest "nie za ciekawa"?
        • piotrus1 Re: Referent w strazy granicznej 08.12.06, 04:02
          Gość portalu: policzka napisał(a):

> Niedobrze to wyglada :-( A ile zarabia taki referent i czy ktos z Was pracuje w
          > biurze?

przeciesz pisałem Ci ;) 1080 brutto ;)
          a do biura jak sądzę nie dostaniesz się bo miejsca powiedzmy hmmmm są już
          obstawione
          • Gość: policzka Re: Referent w strazy granicznej IP: 83.168.104.* 08.12.06, 11:15
            Rzeczywiscie pisales :-)
            • Gość: Były Re: Referent w strazy granicznej IP: *.chello.pl 11.12.06, 09:00
              Praca może państwowa ale jeżeli niemaż tam rodziny lub dobrych znajomych to
              nie potrzebnie się starasz. To jest instytucja typowo rodzinna, tam pracują
              całe klany rodzinne i nie dopuszczają innych. Ale powodzenia w staraniu.
    • Gość: AdamSG Re: Referent w strazy granicznej IP: *.centertel.pl 24.12.06, 23:08
      Ze wszystkimi dodatkami będziesz miał/a ponad 1100 zł na rękę, dokładnie niewiem ile, max. 1300 zł. Po 3 latach dojdzie staż 1% rocznie max. 20%, i ewentualnie za dojazdy 100 zł, brak kwatery 200 za osobę i jak będziesz awansował to więcej za stopień.
      No i 13-nastka i mundurówka, no i może jakieś nagrody ;-)
      Ze wszystkich przejść teraz w Lubieszynie są najnormalniejsi przełożeni !
      • pia.ed Re: Referent w strazy granicznej 25.12.06, 17:49
        Czy znasz jakies jezyki? Bo chyba tego wymagaja.

W Swinoujsciu pracowala corka znajomej, mloda dziewczyna bez doswiadczenia,
        ale dostala prace przy odprawie ciezarowek, bo znala jezyk szwedzki, angielski
        i niemiecki.
        • zona.pijaka Re: Referent w strazy granicznej 25.12.06, 18:19
          Jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, by każdego chętnego do słuzby w Strazy
          Graniczne, lub jako Celnik - poddawać testowi na wykrywaczu kłamstw. Jesli to
          kiedyś wprowadzą, 99% tam zatrudnionych - nie przejdzie testów. Jestem tego
          pewna na 100%.
          • Gość: :) Re: Referent w strazy granicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 17:39
            Rozczaruję Cie ale już dawno na to wpadli....wszystkich badają:P
            • lukas2307 Re: Referent w strazy granicznej 05.01.07, 19:42
              to slabo cos ida im te testy.Sam znam goscia ktory kiedys cpal na umor a teraz
              sie buja ze swoja parka po krynicy i wlepia mandaty pijaczkom.To zalosni ludzie
              ktorych bito w podstawowce i pod przykrywka prawa mszcza sie prostaki.Kto ma
              zamiar tam pracowac niech przemysli moje slowa..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka