Gość: szczeciniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:30 jaka żenada!!!!! kto to do cholery jest Stanisław Nitras??!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szczeciniak Re: Platforma obrywa za kraksę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:32 Andrzej Kraśnicki czy Antoni Kraśnicki - jeden pies w sumie. Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz nie dziwcie się Katonowi Wijasowi ;)) 13.12.06, 22:49 Wijas najgłośniej krzyczy, bo jest pewne że pożegna się z synekurą typową dla SLDmana w Książnicy i wtedy jeszcze głośniej będzie krzyczał że to zemsta polityczna że on krzyczał,tfu , protestował przeciwko zawłaszczaniu i upartyjnianiu państwa,samorządu,miasta i samochodu służbowego. Gdyby miał wyczucie synekurzysta Wijas to by wiedział że 13 grudnia jest dla SLD au courant małczat czeriez sutku. A teraz wezmę się za tych cwaniaczków z PO Łuczaka i Nitrasa, bo po tej haniebnej wyprawie dyrektorów MSWiA radiowozem zamiast taksówką i tragedią którą spowodowali trzeba mieć szczyt bezczelności by wozić się służbowym autem na rauty. Łuczak pewniej mniej winny bo mu Nitras kazał,ale mogli wziąć partyjny wóz - nie oni musieli mieć lepsze auto. Jakiś czas temu Nitras bał się o swoje i rodziny bezpieczeństwo,żądał ochrony bo twierdził że mu coś grozi. Teraz się okazuje że to Nitras jest zagrożeniem dla ludzi,przynajmniej na drodze. Wam chyba odbija z władzą,jeszcze dupsków nie umościliście na fotelach a już pierdzicie... wyciągnijcie z tego szybko wnioski,bo my zaczniemy jak wasi szefowie w Sejmie wołać o wcześniejsze wybory bo uważamy że nie nadajecie się do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: nie dziwcie się Katonowi Wijasowi ;)) IP: *.chello.pl 13.12.06, 23:06 Nie lubię SLD, ale głupota posła Nitrasa przebija wszystko. On jest po prostu niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek [...] IP: *.chello.pl 13.12.06, 23:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty rudy [...] IP: 217.153.6.* 13.12.06, 23:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: felix_edmundowicz - stary esbek 14.12.06, 08:56 Azaliż to prawda mości felixie? Byłoby to wielkim zaskoczeniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicki Nowa władza jak stara. IP: *.chello.pl 14.12.06, 00:19 Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicki Re: Nowa władza jak stara. IP: *.chello.pl 14.12.06, 00:24 I co na to Donald? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Redaktorze a gdzie info ze Luczak to klamca? 14.12.06, 00:32 gdzie info ze Luczak sklamal mowiac ze byl na spotkaniu z prezydentem Gdynii? To juz moim zdaniem mniej nawet idzie o ten samochod, klamcom nie mozna poblazac i ja oczekuje ze GW powinna o tym wspomniec do cholery! klamstwo nalezy eliminowac, klamcow takze i to juz! Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Redaktorze a gdzie info ze Luczak to klamca? 14.12.06, 00:49 Ciekawe czy wyborcow rozpiera taka sama duma, jak w dniu ogloszenia wynikow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re:widzę że kraksa była polityczna IP: 85.219.206.* 14.12.06, 07:27 wijas cos chce ugrać proponując na przewodniczacego kogos starszego myśli o meyerze bo on go wsadził do książnicy owszem zarzuty mogą być ale czemu sld czyżby oni byli najbardziej etyczni i prawi. Odpowiedz Link Zgłoś
keinepanik Re: Redaktorze a gdzie info ze Luczak to klamca? 14.12.06, 08:01 chłopaczki uznały że jak się bierze wszystko to wszystko wolno i tak powstaje PRL bis barony wożą dupy służbowymi samochodami za nasze pieniądze na spotkania z dziewczynkami - dobrze że nie do Paryża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Gdyby oni byli z PiSu byłby wielki artykuł IP: *.pgi.waw.pl 14.12.06, 08:07 Na pierwszej stronie wydania ogólnopolskiego i pewnie z wielkim tytułem np. Prywata. To samo pewnie spotkaloby tych panów gdyby byli z SLD czy Samoobrony./ Zaraz znaleźliby się świadkowie ze to nie było spotkanie słuzbowe ale jakas prywatna biba. A tak ze są z PO to nic sie nie stalo i nawet niewiadomo co to bylo za spotkanie. Dla GW PO jest zawsze niewinne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy kłamstwo - jest, a trudno znaleźć w programie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 08:39 kłamstwo - jest, a trudno znaleźć w programie PO (te kłamstwa zaczynają się piętrzyć w ładną stertkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Redaktorze a gdzie info ze Luczak to klamca? IP: *.chello.pl 14.12.06, 23:21 I pomyśleć,że podnieśli sobie diety. Rzygać się chce. A Tusk, Rokita hrabia Komorowski, Niesiołowski pochowali łby w piasku i jakoś nie komentują tego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Platforma obrywa za kraksę IP: 213.155.169.* 14.12.06, 08:43 Po co te krzyki!?!?!?!?!? Pokażcie takiego, który majac do dyspozycji dobre auto jeździ autobusami lub innymi środkami komunikacji państwowej????? Zawiść aż kipi i przelewa się....... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Platforma obrywa za kraksę 14.12.06, 08:52 najbardziej żenujące są dla mnie kłamstwa które powstały zaraz po wypadku i były dostosowywane tak aby złagodzić skutki głupiego wyczynu: 1. Nitras prowadził 50 km/h - potem się zastanowił jednak 90 2. jechał sam - potem jednak nie sam 3. nie zapłacił mandatu bo został pouczony - potem się dopiero dowiedział ze tacy jak on nie muszą płacić mandatów 4. jechał z potkania partyjnego - jednak nie, nawet już nie pamiętam tłumaczenia 5. sam mówił NItras że nie wie czy mógł prowadzić brykę - Łuszczak z podwinięty ogonem biegł po opinie w tym czasie (to dopiero żenujące) tyle zapamiętałem - dla mnie strasznie żenująca jest ilość kłamstw jaka wypadła z ust tych 2 panów Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Stanisław Nitras i 50/h? 14.12.06, 08:56 Stanisław? Może Łyżwiński kierował? Jest poszlaka:-) Ciekawe, czy będzie sprostowanie:-) Dygresja: Nie jestem pewien (może ktoś mnie wyprowadzi z błędu). Ale od kiedy na Zamkowej jest ograniczenie do 50/h? Mam dwie hipotezy: pierwsza zakłada, że mamy do czynienia z obszarem zabudowanym, a druga, że taką prędkość wskazywał znak świetlny umieszczony nad drogą. Jednak z tego co wiem znaki pionowe dopuszczają już dużo wcześniej prędkość 70/h (mimo obszaru zabudowanego), a znaki świetlne tego typu sugerują, a nie nakazują prędkość. Nie zmienia to faktu, że poseł nie dostosował prędkości do warunków. Jest ktoś z drogówki? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Stanisław Nitras i 50/h? 14.12.06, 09:02 50 km / h to pierwsze co przeczytałem z wypowiedzi Pana NItrasa ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Luczak ma oddac kase, nie Nitras! 14.12.06, 09:17 nie bardzo rozumiem, dlaczego to Nitras sie szarpie aby oddac kase a nie Luczak powinien to uczynic. W koncu samochod byl w jego dyspozycji i to on za niego odpowiadal, jest sprawa wtorna ze prowadzil Nitras. Czy jest gdzies do przeczytania cala tresc tej opinii prawnej, czy autor art ja widzial zanim napisal czego ona dotyczy, czy tez po raz kolejny jak jakis dzieciak dla sie wprowadzic w blad Luczakowi. I ciekawi mnie dlaczego autor art jest tak leniwy ze nawet nie zada sobie chocby odrobiny trudu aby zweryfikowac co mowi Luczak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIESZY Re: Luczak ma oddac kase, nie Nitras! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 09:26 GW zawsze o PO pisze tylko prawdę bo to uczciwi, prawdomówni diałacze Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 licencja na zabijanie Made in Poland! Jechał ponad 14.12.06, 16:45 W rozmowie z „Głosem” przyznał, że w chwili wypadku prowadzone przez niego auto mogło jechać szybciej, niż 60 km/h. - Może było to nawet 80 lub 90 km/h, nie pamiętam - powiedział Sławomir Nitras. - Wydawało mi się, że jadę z bezpieczną prędkością. Samochód dobrze trzymał się drogi. Była cały czas sucha. Poza tym nie było o tej porze żadnego ruchu. To, że auto wpadło w poślizg zaskoczyło mnie. Opel omega jest automatem z tylnim napędem. Nie mam wprawy w prowadzeniu tego typu samochodu. Może gdyby była to manualna skrzynia biegów i napęd przedni, wyprowadziłbym auto z poślizgu. ==================== Polska policja VIPom daje licencje na zabijanie! Policja tkwi jeszcze w komunie, przywileje dla władzy! Zamiast karania podwakroc, bo maja byc wzorem i przykładem, jak to sie mówi sa na swieczniku przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas oto ta licencja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:51 Za Kurierem Szczecinskim: "Uniknął mandatu, zapłaci za szkody Z posłem łagodniej SPRAWA kolizji opla omegi, którym jechali poseł Sławomir Nitras z przewodniczącym sejmiku zachodniopomorskiego Michałem Łuczakiem, spotkała się z żywą reakcją Czytelników. Pytają, dlaczego poseł uniknął mandatu, choć spowodował poważną kolizję. W e-mailu nadesłanym do naszej redakcji czytamy m.in.: „Kierowca powinien ponieść konsekwencje za spowodowanie wypadku. Dla zwykłych śmiertelników jest to obligatoryjny mandat za niedostosowanie prędkości do warunków drogowych..." Dlaczego poseł mandatu nie dostał, choć rozbił opla na Trasie Zamkowej? - Sprawca kolizji drogowej może zostać ukarany mandatem karnym w wysokości od 20 do nawet 500 zł. Może także zostać przez funkcjonariusza pouczony - wyjaśnia kom. Artur Marciniak z KMP w Szczecinie. - Ponadto komendant główny wydał wytyczne w sprawie postępowania policjantów wobec uczestników ruchu drogowego korzystających z immunitetów i przywilejów dyplomatycznych, konsularnych oraz immunitetów krajowych. Wytyczne zawierają m.in. zapis: „Jeżeli wobec osoby korzystającej z immunitetu krajowego zachodzi uzasadnione podejrzenie popełnienia wykroczenia, a okoliczności nie uzasadniają skierowania do właściwego organu wniosku o wyrażenie zgody na pociągnięcie jej do odpowiedzialności, należy poprzestać na zwróceniu uwagi". Poseł Nitras popełnił wykroczenie drogowe, był trzeźwy, nikt w zdarzeniu nie ucierpiał, więc policjanci postąpili zgodnie z wytycznymi komendy głównej i poprzestali na pouczeniu parlamentarzysty. (...)" W dalszej częsci jest informacja, ze pan Nitras zadeklarował pokrycie kosztów, gdyby PZU nie wypłaciło! Uwaga w Polsce osoba z immunitetem moze stanowic zagrozenie! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Mam pytanie 14.12.06, 09:25 Czy radca prawny Edward Trzybulski opiniując sprawę brał pod uwagę zapis paragrafu 3 ustęp 4 Zarządzenia Nr 53/2000 Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego z dnia 17 października 2000 r. w sprawie określenia zasad dysponowania, korzystania i eksploatacji samochodów, stanowiących własność Województwa Zachodniopomorskiego, który stanowi: "Samochodem służbowym może kierować wyłącznie osoba zatrudniona w Urzędzie w charakterze kierowcy lub upoważniona do tego pisemnie przez Zarząd lub Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego."? Dodam, że wyżej wymienione zarządznie wyraźnie rozróżnia "dysponowanie" samochodem od "kierowania" nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 09:29 a kto by się tym zapisem przejmował, jakimś starym ,jeszcze sprzed urodzenia panów łuczaka i nitrasa, jest tylko to prawo, które sami tworzą Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Mam pytanie 14.12.06, 09:30 jestem pewien ze nie. zaloze sie o duzo, ze piszac ta opinie pozwolil sobie na nie uwzglednienie w niej co najmniej jednego dokumentu. ale ja Tobie XYZecie nie bede przeciez wyjasnial jak sie pisuje opinie prawne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Mam pytanie IP: *.mofnet.gov.pl 14.12.06, 09:59 Kolego! Edward Trzybulski nigdy nie był i nadal nie jest radcą prawnym, nie posiada nawet wykształcenia prawniczego tylko administracyjne! był dyrektorem Izby Skarbowej i jeśli sie na czymś z prawa zna to chyba na podatkach, nie wiem zaś jaka jest jego kompetencja do pisania opinii prawnych - bo nie będąc prawnikiem takiego uprawnienia nie posiada, a na materii raczej sie nie zna, bo co uzywaniu auta służbowego do podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Władza mózg uszkadza. 14.12.06, 10:05 Wielki Scottcie! Komuchy chociaż radców z uprawnieniami stosują. Młode wilki z PO nie przejmują się już niczym. W myśl maksymy Józefa Wissarionowicza: "Zwycięzców się nie sądzi". Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:08 leniwy dziennikarzyna nawet nie zechcial sprawdzic kimze jest osoba ktora wydala ta decyzje. zenada! ale z drugiej strony to mi sie podba ta pycha i pewnosc siebie chlopaczkow w krotkich spodenkach Nitras & co. pragne aby ja w najblizszym czasie okazywali czesciej - szybciej zaprowadzi ich to na dno, czego im serdecznie zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:10 Czyzbys Albercie wyrusl juz na doroslego mezczyzne? Nie tak dawno jeszcze inaczej spiewales, ptaszyno.. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:13 Swar raczylbys przypomniec, bo nie pomny tego jestem. a jezeli jest jak twierdzisz to bladzilem glupi, ale pewny tego jestem ze niezaleznie od mych sympatii, antypatia potezna daze od zawsze Nitrasa i jego kolesiow, bo to jest ten sam syf co Wieczorek & co. Litwinskiego lubie a i owszem jezeli o to piejesz. Choc i w nim nie wszytsko jest jakby chcial - ale mam dla Ciebie przy okazji dobra wiadomosc podana za wczorajsza 'Polityka' - 20 mln za ktorymi gloswal Litwinski nie zostanie przekazane na ten cel! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:16 Dziekuje Ci Albercie za ta radosna nowine. Szkoda ze rozczarowujesz sie do uczestnikow szczecinskiego zycia politycznego. Wspolczuje ci, jak reszcie szczecinian. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:19 Dla mnie to tez bardzo dobra nowina. kase przekazal i to 30 mln sejmik wojewodztwa mazowieckiego - widac idioci nie widza innych wzniejszych potrzeb, no ale w zamian proboszczem prafii gdzie bedzie swiatynia zostanie brat marszalka wojewodztwa. wqu..a mnie to okrutnie no ale juz tyle sily w sobie nie mam zeby moja zlosc i tam siegnela. bedzie 30 mln mniej na drogi, to bedzie zapewne tylko kilka ofiar rocznie wiecej, bedzie za kogo sie modlic :( Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:20 Nie bluznij moj synu bo gniew boga i czarnej zaby na siebie sciagniesz!... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Władza mózg uszkadza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:21 Boże jak miło się czyta... ludzi na poziomie. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:24 a gdzie oni sa?... A tak powaznie; naprawde wspolczuje wszystkim uczciwym szczecinianom.. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:24 niech mi tytlko ta czarna zaba w drzwi zapuka, w tym roku zrzuce ze schodow jak Bog mi swiadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:26 Alez Albercie! Jestes wzburzony i nie wiesz co mowisz.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Władza mózg uszkadza. 15.12.06, 22:28 ;-) mysle ze akcje ze schodami rozszerze na rok 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Władza mózg uszkadza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:28 > niech mi tytlko ta czarna zaba w drzwi zapuka, Obaj jesteście bliscy memu sercu. Ale więcej nie „spółkujcie” wespół. Wolę aby piękna piękną pozostała a bestia bestią. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połczynianin Re: Platforma obrywa za kraksę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 09:28 nitras to nitras. taki leszczyk z PO. za mało go w szkle kontaktowym Odpowiedz Link Zgłoś
levy Czy to był obiadek z Rokitą w Gdańsku? 14.12.06, 09:53 GW pisze dziś, że Rokita był w niedzielę w Gdańsku - robi objazd kraju, żeby wybadać swoje wpływy w PO: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3791392.html Więc pewnie to była ta "konferencja samorządowców". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Czy to był obiadek z Rokitą w Gdańsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:00 Ktokolwiek by to auto prowadził to jest ono dla sprawa urzędu a nie do spotkań politycznych. Spotanka niech realizują autkiem Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara nadal pech... IP: *.globalconnect.pl 14.12.06, 10:18 Szczecinianie znowu żle wybrali... w najwyższych władzach same młokosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: nadal pech... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:21 Zgadzam się. Lrzystek, Nitras i łuczak to tzw młode wilki. Oj nawywijają numerów nawywijają. To gó..arzeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Filtchsztajn błąd ortograficzny!!! IP: *.mofnet.gov.pl 14.12.06, 10:38 nie Lrzystek tylko Łżystek!!! ( zgodnie z ostatnio obowiązujacymi trendami ortograficznymi i nie tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Grajter Dlaczego nie ma sprostowania?!!! IP: *.miasto.gdynia.pl 14.12.06, 11:28 Wczoraj jako rzecznik prezydenta Gdyni zażądałam sprostowania sformułowania zawartego w dyskutowanym na ogólnopolskim forum artykule (bo opublikowanym na I stronie portalu gw), jakoby w gdańskiej restauracji, w której raczyli sie bohaterowie tekstu, przebywał prezydent Gdyni. Nie było go tam! Nie jest on także, wbrew temu co napisał autor - członkiem Platformy Obywatleskiej. Prezydent Gdyni po prostu nie nalezy do jakiejkolwiek partii.O czym pól Polski wie, bo podobnie jak prezydent Wrocławia rekordowo wygrał ostatnie wybory, własnie jako bezpartyjny. I pisało o tym wiele gazet, w tym takze Gazeta Wyborcza... Niestety, mimo rozmowy telefonicznej z autorem, zakończonej deklaracją, że sprostuje , mimo wysłanego emaila do red. naczelnego w Szczecinie (a takze faxem i poczta tradycyjną) - by gazeta wyprostowała oczywista nieprawde - nadal mozna przeczytać, że prezydent Gdyni rzekomo był w Gdańsku tej niedzieli , no i że jest członkiem PO. Sprostowania istotnej jednak pomyłki, bo kontekst sprawy jest zdecydowanie negatywny, ciagle nie ma!!! Czy to takie trudne - napisac prawde?.... Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: Dlaczego nie ma sprostowania?!!! 14.12.06, 12:24 Nie jest to niestety pierwszy i pewnie nieostatni przypadek kreowania rzeczywistości i naciągania faktów przez dziennikarzy szczecińskiej Gazety. Banalne pomyłki, elementarny brak wiedzy na temat poruszanych spraw, brak zaangażowania w poznanie tematu zdarza się często (w tej sprawie np. poseł Nitras otrzymał imię Stanisław:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Dlaczego nie ma sprostowania?!!! IP: 82.145.64.* 14.12.06, 12:53 Szanowna Pani Rzecznik, szczecinskiej redakcji GW nie jest w stanie dogonic nawet sam P.T. Michnik. Kreatywnosc szczecinskich "dziennikarzy" (przepraszam dziennikarzy) GW w tworzeniu rzeczywistosci nie zna granic. Nie chodzi o to, zeby pisac prawde, poniewaz te tuzy sa przekonane, ze to oni sa prawda. Prosze nie uzywac slowa "sprostowanie", bo jest ono tu nieznane. Prosze poczytac chocby opinie czytelnikow tegoz forum o takich gwiazdach jak Kowalewska, Gorka, czy przedmiotowy Krasnicki junior. My tu mamy wolnosc slowa, prosze Pani. I gowno komu do tego, pardon. Ale za to forum jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Grajter Re: Dlaczego nie ma sprostowania?!!! IP: *.miasto.gdynia.pl 14.12.06, 14:39 A ja może naiwnie, mam ciagle nadzieję...że GW to nie tabloid. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dlaczego nie ma sprostowania?!!! 14.12.06, 18:10 Brawo pani rzecznik! Pozdrawiam piekna i dynamiczna Gdynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Dlaczego nie ma sprostowania?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:31 A co z Krasnickim juniorem jest nie tak? Bo kilka miesiecy mnie tu nie bylo... na forum oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Platforma obrywa za kraksę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:50 po prostu TKM ... Odpowiedz Link Zgłoś
tola2006 Platforma obrywa za kraksę 14.12.06, 12:07 Zaczynają się rządy PO było wiadomym że jak byle kto dorwie się do koryta to będzie żarł chlapiąc na wszystkie strony. Nitras to małolat z PO przydupas prezydenta miasta, to ten jedyny uczciwy?.A do Gdańska pojechali nachlać się z Tuskiem za wygrane wybory, to nie będzie ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Platforma obrywa za kraksę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:31 "...legalnie rozbił służbowe auto samorządu." to chyba jakieś kpiny są!!! nitras powinien za to ostro beknąć i pokryć naprawę z własnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Platforma obrywa za kraksę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 15:38 Dlaczego nie ma sprostowania?!!! Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Joanna Grajter IP: *.miasto.gdynia.pl Data: 14.12.06, 11:28 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Wczoraj jako rzecznik prezydenta Gdyni zażądałam sprostowania sformułowania zawartego w dyskutowanym na ogólnopolskim forum artykule (bo opublikowanym na I stronie portalu gw), jakoby w gdańskiej restauracji, w której raczyli sie bohaterowie tekstu, przebywał prezydent Gdyni. Nie było go tam! Nie jest on także, wbrew temu co napisał autor - członkiem Platformy Obywatleskiej. Prezydent Gdyni po prostu nie nalezy do jakiejkolwiek partii.O czym pól Polski wie, bo podobnie jak prezydent Wrocławia rekordowo wygrał ostatnie wybory, własnie jako bezpartyjny. I pisało o tym wiele gazet, w tym takze Gazeta Wyborcza... Niestety, mimo rozmowy telefonicznej z autorem, zakończonej deklaracją, że sprostuje , mimo wysłanego emaila do red. naczelnego w Szczecinie (a takze faxem i poczta tradycyjną) - by gazeta wyprostowała oczywista nieprawde - nadal mozna przeczytać, że prezydent Gdyni rzekomo był w Gdańsku tej niedzieli , no i że jest członkiem PO. Sprostowania istotnej jednak pomyłki, bo kontekst sprawy jest zdecydowanie negatywny, ciagle nie ma!!! Czy to takie trudne - napisac prawde?.... Nic dodać nic ująć ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Platforma obrywa za kraksę 14.12.06, 19:34 pojecie sprostowanie jest bardzo konkretnie opisane... Pewnie Gazeta uwaza, ze nie dotyczy meritum tekstu i nie uwaza sie zobowiazana do zamieszczenia sprostowania, a właściwie poprawienia niescisłosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Grajter Ciągle sprostowania nie ma... IP: *.miasto.gdynia.pl 15.12.06, 10:58 Tiaaa Mam ci ja juz pewne doswiadczenia z gazetami, także z GW w kwestii sprostowań. Dowiedziałam sie na przykład nie tak dawno, że moje sprostowanie nie bedzie potraktowane serio, bo... przysłałam je emailem. A powinno dotrzec do redakcji poczta tradycyjną! Zatem, nauczona tym wysłałam do szczecińskiego pana redaktora zarówo email, jak i fax oraz tradycyjne pismo w kopercie. i co? I nic. To, co mnie irytuje , to nionszlancja. U wszystkich, a zwłaszcza u osób, które maja zawodowo wieksza szansę wpływania na poglady publicznosci. Przeciez - odnoszac sie ciagle do tego ostatniego przykładu - wstawienie w negatywny kontekst mego szefa pozostaje w pamieci uwaznych czytelników. A jest to wierutne kłamstwo. Jesli dla redakcji informacja, kto oprócz "bohaterów" był jeszcze w owej gdańskiej restauracji jest niesitotne, to po co w ogóle ta informacja w artykule sie znalazła?!! Jesli zas jest istotna - to musi byc sprostowana, bo jest nieprawdziwa. i tyle. No i ciagle mam nadzieje, że sie doczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Ciągle sprostowania nie ma... IP: *.chello.pl 15.12.06, 15:49 Zmieni Pani zdanie i uwierzy, ze szczecinska gw to tabloid, czy chce Pani jeszcze poczekac? A moze da im Pani inne zadanie, bo sprostowania nie bedzie!!! E-mail jest niepowazny? To po prostu szczyt chamstwa, ignorancji i zadufania. Prosze nie kreowac sobie zdania o Szczecinianach na podstawie kontaktow z tymi zarozumialymi kundlami bez jakiejkolwiek kindersztuby. Ja chyba tez troche o niej zapomnialem, ale szlag mnie trafia nagly. Sorry i milego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Junior Ty dziennikarski trolu! 15.12.06, 22:31 kiedy napiszesz to sprostowanie oraz info ze Twoi koledzy z PO to klamczuchy, ktorym dajesz sie wykorzystywac zeby nie powiedziec kolokwialnie dymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Ciągle sprostowania nie ma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:47 Pani Joanno podejrzewam, ze tak jak pan Nitras powiedział nieprawde o pani Lubinskiej dziennikarze to podchwycili i napisali... Bo to powtarzaja, co im powiedział KTOS! A nie oni napisali i nie czuja potrzeby prostowania. Własciwie nalezałoby i pani Lubinska to zrobiła podac osobe do sadu, która tak stwierdziła! Tak samo podejrzewam i w tym wypadku, pan Nitras powiedział, ze był na spotkaniu z... Gazeta nie czuje sie zobowiazana! Nalezy pana tak twierdzacego podac do sadu! A zgadzam sie z pania POWINNA gazeta sprostować! Powinna sprostowac w tym samym miejscu równie wyrózniajac tekst piszac, ze osoba X okłamała mówiac, ze.... i na dowód zamiescic pani list! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Ciągle sprostowania nie ma... 16.12.06, 08:44 ja mysle ze my juz wiemy ze mozeszmy a priori zakladac ze to co moiw Nitras to klamstwo. Tylko ze my jestesmy bystrzejszy niz dziennikarze, ktorzy daja sie dymac takim palantom jak Nitras i Luczak i nie prostuja pozniej tych bzdur ktore oni wygaduja! skadinad wiadomo zew autorzy czytaja wypowiedzi pod swoimi tekstami na forum - tak wiec malo szanowny autorze dawaj sprostowanie i to juz albo wytlumacz dlaczego tego nie czynisz! nie mysl ze bedzie Tobie zapomniane, niech Luczak i Nitras tez tak nie mysla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Ciągle sprostowania nie ma... IP: *.chello.pl 16.12.06, 14:26 Slusznie. Masz racje Andreas. Do sadu z nim Pani Joanno. Dostal wyrok za klamstwo w sprawie Lubinskiej i kolejny za klamstwa w sprawie SKOK. Ten na pewno zaboli, bo 100 kawalkow piechota nie chodzi. Wyciagal gnojek z Luczakiem kase za lozka w akademikach, a beknie za klamstwa. I niech tam. Capone tez siedzial za podatki, a nie za przestepczosc zorganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś