piotr33k2 09.04.03, 16:35 własnie ten niby wierny saddamowi lud iracki wyległ po zwycięstwie amerykanów w bagdadzie i obala pomniki wodza! ludzie się cieszą i manifestują nienawisć do rezimu!i co wy na to miłośnicy pokoju za wszelką cenę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karuzelowy Re: wylegli,a jakże:) IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 16:43 i to w liczbie około tysiąca osób w pięciomilionowym mieście !!!! a tych aktywnych obalaczy pomnika to aż chyba dwudziesu :) karuzelowi wszystkich krajów-nie dajcie sobie budować pomników! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: karuzela milcz! 09.04.03, 17:00 karuzela zachowaj te uwagi dla swojego skromnego rozumu,jak ktoś chce w czarnym widzieć białe to bedzie widział .moze jeszcze powiesz jak ten operetkowy idiota ,iracki minister informacji, że amerykanie są otoczeni i właśnie trwa ich wybijanie do nogi?.do psychiatry! Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Hit wojny w Iraku 09.04.03, 17:19 piotr33k2 napisał: > karuzela zachowaj te uwagi dla swojego skromnego rozumu,jak ktoś chce w > czarnym widzieć białe to bedzie widział .moze jeszcze powiesz jak ten > operetkowy idiota ,iracki minister informacji, że amerykanie są otoczeni i > właśnie trwa ich wybijanie do nogi?.do psychiatry! Hitem tej wojny był wspomniany przez Ciebie Minister Informacji Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: Hit wojny w Iraku IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 17:26 tak to prawdziwy patriota.piotr ileśtam wziął doskonały wzór propagandowy za przykład :) karuzelowi wszystkich krajów- nie wierzcie propagandzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Hit wojny w Iraku IP: *.biomag.uni-jena.de 09.04.03, 17:30 longplay napisał: > Hitem tej wojny był wspomniany przez Ciebie Minister Informacji Iraku. a dla mnie hitem byly informacje ze zrodel amerykanskich. Przypomnijmy pare hitow: - Tarik Aziz uciekl z Iraku - Tarik Aziz zostal zabity podczas ucieczki przez sluzby spec. Iraku - Basre zdobywano chyba z 5 razy - port Um Kasrr tez zdobywano juz kilka razy - w Basrze wybuchalo juz kilka powstan - znaleziono juz kilka fabryk broni chemicznej - znazeliono osrodek szkolenia terrorystow z Al Kaidy - znaleziono kilka skladowisk gazow bojowych - znajdowano kombinezony przeciwchemiczne co oznaczalo, ze Irak ma zamiar uzyc broni masowego razenia - zaskakujaco duza liczba wypadkow lotnictwa USA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: ależ misiu! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 17:24 piotr33k2 napisał: > karuzela zachowaj te uwagi dla swojego skromnego rozumu,jak ktoś chce w > czarnym widzieć białe to bedzie widział .moze jeszcze powiesz jak ten > operetkowy idiota ,iracki minister informacji, że amerykanie są otoczeni i > właśnie trwa ich wybijanie do nogi?.do psychiatry! przed chwilą skończył się teleekspres,przedtem oglądałem tvn24,szkołę skończyłem i umiem liczyć. a może masz coś z oczkami? na szczęście te zdjęcia z placu bagradzkiego obejrzą miliony widzów. no żal mi ,że to tak nie po twojej myśli,szkoda... jeszcze jedna uwaga: mam prośbę , spróbuj podyskutować na rzeczowe argumenty , bez inwektyw . za bezpłatne skierowanie do lekarza specjalisty , dzięki wielkie.chwała bogu,wszyscy w domu zdrowi,a co u ciebie? karuzelowi wszystkich krajów-wybaczcie mu,albowiem nie wie o czym mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Byl sobie dyktator !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 17:46 ".....Niektorzy staja sie pacyfistami,tak jak inni zolnierzami, dlatego tylko,ze nie nadaja sie do niczego innego....." Powietrze:magazyn swiatla wody i ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: święta racja gradusie... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 18:45 żołnierzem stajesz się także dlategoże do innych prac dwielewe ręce! ale co począć z armią która strzela do swoich sojuszników? saddam; zestrzeliliśmy dziś helikopter angielski! bush; nieprawda! to my go zestrzeliliśmy! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: ależ karuzela! 09.04.03, 17:50 od inwektyw to ty zaczołeś ,ja się tylko do ciebie dostosowałem.co do faktów to każdy widzi kto ma oczy i mysli ,ty ze swoimi pogladami okopałes się jak reżimowcy saddama i nie zauważyłeś że przeciwnik cię obszedł i po prostu normalnie zwyciężył ,dalej chcesz strzelać tylko niemasz gdzie , czym i do kogo.jeszcze słowo do gradusa ,nie przypominam sobie aby amerykanie oficjalnie podawali takie informacje ,to były najwyżej niepotwierdzone dane różnych agencji telewizyjnych i prasowych,wojska koalicji bardzo ostroznie podchodziły do ostatecznych ocen ,trochę nawet asekurancko, nawet teraz nie mówią o zdobyciu bagdadu ,więc trzymaj sie prawdy i nie wciskaj kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: ależ karuzela! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 17:59 piotr33k2 napisał: > od inwektyw to ty zaczołeś ,ja się tylko do ciebie dostosowałem.co do faktów > to każdy widzi kto ma oczy i mysli ,ty ze swoimi pogladami okopałes się jak > reżimowcy saddama i nie zauważyłeś że przeciwnik cię obszedł i po prostu > normalnie zwyciężył ,dalej chcesz strzelać tylko niemasz gdzie , czym i do > kogo.jeszcze słowo do gradusa ,nie przypominam sobie aby amerykanie oficjalnie > podawali takie informacje ,to były najwyżej niepotwierdzone dane różnych > agencji telewizyjnych i prasowych,wojska koalicji bardzo ostroznie podchodziły > do ostatecznych ocen ,trochę nawet asekurancko, nawet teraz nie mówią o > zdobyciu bagdadu ,więc trzymaj sie prawdy i nie wciskaj kitu. Dodajac swoje "trzy grosze" przypomne , ze byl na forum taki czlowiek ktory podobnie rozumoawl jak kol. "karuzelowy" ale juz go nie ma. W podobnym stylu oraz formie udzielal odpowiedzi badz wypowiadal sie. Napinal sie nadymal az pekl i zniknal.Szanujmy sie wzajemnie oraz swiatopoglad ktory reprezentujemy. Pozdro. Powietrze:magazyn swiatla wody i ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: gryfie miły... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 18:57 no przecież wystarczy prześledzić tok postów i sposób wypowiedzi , by dowieść , że przesadzasz. w którym to momencie się tak strasznie napinam? przywołując fakty? szanujmy swoje poglądy - święta prawda,ale jednak gdy ktoś błądzi /mniemam,że z braku informacji jeno/ to trzeba mu pomóc. jeśli mowa o tysiącach irakijskich obywateli spontanicznie manifestujących swoją radość , to może on piotr ileśtam źle widzi , albo liczyć nie umie.trzeba pomóc,więc staram się jak mogę,lecz to orka na ogórze. karuzelowi wszystkich krajów- chodźcie na piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: ależ karuzela! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 18:50 piotr33k2 napisał: > od inwektyw to ty zaczołeś ,ja się tylko do ciebie dostosowałem.co do faktów > to każdy widzi kto ma oczy i mysli ,ty ze swoimi pogladami okopałes się jak > reżimowcy saddama i nie zauważyłeś że przeciwnik cię obszedł i po prostu > normalnie zwyciężył ,dalej chcesz strzelać tylko niemasz gdzie , czym i do > kogo.jeszcze słowo do gradusa ,nie przypominam sobie aby amerykanie oficjalnie > podawali takie informacje ,to były najwyżej niepotwierdzone dane różnych > agencji telewizyjnych i prasowych,wojska koalicji bardzo ostroznie podchodziły > do ostatecznych ocen ,trochę nawet asekurancko, nawet teraz nie mówią o > zdobyciu bagdadu ,więc trzymaj sie prawdy i nie wciskaj kitu. nie wiem gdzie te moje inwektywy,ale jeśli uraża cię prawda i argumenty...no to wybacz co do faktów to jeśli masz telewizor - popatrz dziś na którykolwiek dziennik.w panoramie podali przybliżoną liczbę manifestujących soją radość irakijczyków; ok.tysiąca strzelać nie chciałem i nie chcę . to właśnie tacy świętoszkowaci patrioci jak ty nawołują do wojen,które są tak jak oni "święte" współczuję ci tylko ciasnoty horyzontów i niechęci do prawdy obiektywnej udokumentowanej niezbitymi faktami karuzelowi wszystkich krajów-tu nie ma z kim gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus tak... ludzie sie ciesza... IP: *.biomag.uni-jena.de 09.04.03, 17:53 ... szczegolnie ten chlopczyk: www.internationalanswer.org/WarNotHealthy/update0406.html a wiwatujacych 50 kacykow z kwiatkami to chyba nie problem skombinowac... a moze sie myle??? dzisiejszych zdjec jeszcze nie widzialem ale wczoraj na CNN pokazywali jakies machajace dzieci i mowili, ze Irakijczycy sie strasznie ciesza i dziekuja zolnierzom koalicji. Ale to chyba nie te same zdjecia??? Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Wojna i dyktatutra to straszna rzecz. :-( 09.04.03, 18:05 Gość portalu: Gradus napisał(a): > ... szczegolnie ten chlopczyk: > <a href="www.internationalanswer.org/WarNotHealthy/update0406.html"targe > t="_blank">www.internationalanswer.org/WarNotHealthy/update0406.html</a> > a wiwatujacych 50 kacykow z kwiatkami to chyba nie > problem skombinowac... a moze sie myle??? > > dzisiejszych zdjec jeszcze nie widzialem ale wczoraj na > CNN pokazywali jakies machajace dzieci i mowili, ze > Irakijczycy sie strasznie ciesza i dziekuja zolnierzom > koalicji. Ale to chyba nie te same zdjecia??? Masz rację ale czego to innego niż okrucieństw wojny dowodzi.To straszne zdjęcie jak straszna jest wojna. Na razie zdjęć ofiar krwawego Saddama nie ma ale będą. W komunistycznej Polsce również byli mordercy. Nie wiem skąd je dzisiaj wziąśc ale je pamiętam. Mam na myśli zdjęcie zdjęcie księdza Popiełuszki. Ci dyktatorzy w demokracji nie odpowiedzieli za swoje sprawstwo kierownicze. To dylemat olbrzymi. Do dzisiaj jest dyskutowana sprawa czy użytae w Japonii bomby atomowe oszczędziły dalsze miliony ofiar, czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wojna i dyktatutra to straszna rzecz. :-( 09.04.03, 18:23 żeby nie było nieporozumień mnie również serce boli jak widzę krzywde ludności cywilnej ,ale takie są skutki nieodpowiedzialnych dyktatorów ,widziałem też zdjęcia tyciecy zagazowanych dzieci i kobiet przez husajna ,telewizja rzadko ,albo wcale ich nie pokazuje,są za drastyczne.mam nadzieje że to już koniec przemocy ,naród iracki ma prawo aby skorzystać wreszcie ze swoich bogactw naturalnych i żyć w pokoju.czy w kuwejcie czy arabi ludzie mają żle? w iraku też za parę lat tak może być ,trzeba tylko wyplenić te plagi ,obojetne wojskowe czy religijne ,wszystkie prowadzą do jednego ,zniewolenia człowieka ,przemocy i biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: żeby nie było nieporozumień IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 18:59 ...ciebie piotr ileśtam to co najwyżej kamień boli a nie serce. karuzelowi wszystkich krajów-kupcie mu coś na kamień! może kosę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus cieszacy sie Bagdad... IP: *.biomag.uni-jena.de 11.04.03, 10:56 piotr33k2 napisał: > własnie ten niby wierny saddamowi lud iracki wyległ po zwycięstwie > amerykanów w bagdadzie i obala pomniki wodza! ludzie się cieszą i > manifestują nienawisć do rezimu!i co wy na to miłośnicy pokoju za wszelką > cenę! wlasnie wczoraj ogladalem relacje korespondenta ZDF z Bagdadu. W miescie jest totalny chaos i anarchia. Pladrowane sa nawet SZPITALE a takze kradzione sa karetki!!! (CNN ledwo o tym wspomina). Amerykanie tylko stoja i patrza... przeciez nie sa policjantami... poza tym to Irakijczycy sie przeciez tylko ciesza... Na CNN pokazali hotel Mariot w Basrze po przejsciu szczesliwych Irakijczykow. Najpierw wyniesli wszystko co sie dalo (nawet kontakty ze scian powyciagali) a potem go podpalili. Co jak co ale Mariot to sie im chyba z rezimem Husseina nie kojarzy? No ale komentarz CNN byl taki, ze zrobili to dlatego, ze byli tak gnebieni przez rezim. Natomiast autentyczna radosc widac u Kurdow. Tylko ciekawe jak dlugo jeszcze... Dla USA wazniejsza jest Turcja niz jacys tam Kurdowie. Problem pojawia sie tez z Szyitami. Onie nie zaakceptuja amerykanskiej okupacji ani nie chca wspoldzialac z Kurdami i Irakijczykami z zagranicy a stanowia chyba wiekszosc w Iraku. Ciekewa postac to tez ten Ahmad Chalabi szykowany przez USA na szefa rzadu w Iraku. Okazuje sie, ze to niezly aferzysta: info.onet.pl/693068,12,item.html wolnosc i demokracja dla Irakijczykow??? raczej chyba dobry biznes dla wybranych... Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: cieszacy sie Bagdad... 11.04.03, 11:03 właśnie na skutek pomyłki zginęła dwójka dzieci pewnie namierzyły celownikiem laserowym bohatersko walczącą załogę bombowca nikt nie twierdzi że sadam był(jest) cacy ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: cieszacy sie Bagdad... IP: *.biomag.uni-jena.de 11.04.03, 11:15 franekkk napisał: > > właśnie na skutek pomyłki zginęła dwójka dzieci > pewnie namierzyły celownikiem laserowym bohatersko walczącą załogę bombowca > nikt nie twierdzi że sadam był(jest) cacy ale... no wlasnie o to chodzi :(( wczoraj widzialem tez zdjecia jak amerykanscy zoldacy w jakims totalnym szalenstwie i amoku ostrzelali karabinami samochod, ktory jakos tak wg nich dziwnie jechal... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: cieszacy sie Bagdad... 11.04.03, 11:17 chwilowa anarchia to normalna rzecz w taki sytuacjach ,trzeba trochę czasu aby zapanowac nad sytuacją ,natomiast jakby ludzie tak kochali rezim to przecież walczyliby do konca i nie grabili reżimowych budynków i posiadłości,ja wiem że głupio jest się przyznać do błedu ale czasem wypada zachować odrobine przyzwoitości i nie brnąć w demagogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: cieszacy sie Bagdad... IP: *.biomag.uni-jena.de 11.04.03, 11:46 piotr33k2 napisał: > chwilowa anarchia to normalna rzecz w taki sytuacjach ,trzeba trochę czasu > aby zapanowac nad sytuacją ,natomiast jakby ludzie tak kochali rezim to > przecież walczyliby do konca i nie grabili reżimowych budynków i > posiadłości,ja wiem że głupio jest się przyznać do błedu ale czasem wypada > zachować odrobine przyzwoitości i nie brnąć w demagogie. juz przeciez napisalem, ze grabia nie tylko rezimowe budynki ale wszystko co napotkaja na drodze (nawet sasiadow i szpitale w ktorych cierpia ich sasiedzi). Nie ma policji to cale zlodziejstwo rozpelzlo sie po miescie. chwilowa anarchie powinni zatrzymac Amerykanie. Tylko po co im to. Jeszcze tlum sie obroci przeciwko nim i zacznie rzucac kamieniami albo moze granatami... W Basrze wojska brytyjskie proboja troche bardziej zaprowadzic porzadek i co sie dzieje? Na czolgi leca kamienie (obrazki z CNN) Czyli jesli jakis narod nie lubi swojego dyktatora to nalezy go wyzwolic bombami? W takim razie dluuuuuuuuga droga przed Amerykanami. Moze teraz np. za Bialorus sie zabiora?? Poza tym przypomnij sobie co bylo powodem wojny. Nie to, ze Hussein byl tyranem tylko to, ze byl niebezpieczny dla calego swiata i przede wszystkim dla Ameryki no i ze posiadal bron masowego razenia. Jeden i drugi powod jak na razie okazuje sie jedna wielka bzdura... Sytuacja w Iraku jest dosyc skomplikowana. Przed USA jest teraz ciezka robota do wykonania jesli na prawde chca tam zaprowadzic porzadek. O czyms takim jak demokracja to chyba nikt nawet nie mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: cieszacy sie Bagdad... 11.04.03, 12:04 spokojnie sytuacja się unormuje ,a co teraz mają amerykanie strzelać do ludzi bo rabują sklepy?rabują bo nic nie mieli a mają okazję się chociaz trochę wzbogacić.zapewniam cię że po paru latach spokojnej egzystencji irak bedzie bogatym państwem i ludzie nie bedą musieli nic rabować aby coś mieć.zgadzam się głównym powodem interwencji było zagrożenie husajna dla świata ,ale nie mozna mieć pretensji do koalicji że ludzie żyli w takiej biedzie i zastraszeniu i teraz to odreagowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: święte słowa szanownego pana IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 11.04.03, 11:59 przyzwoitość ,demagogia...czyżbyś jednak czytał moje posty ze zrozumieniem??? karuzelowi wszystkich krajów-więcej przyzwoitości! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: twoje? 11.04.03, 12:07 twoje posty ?śmiechu są warte idż troche synuś popracuj bo całe życie kwasne mleko piłeś i g.....wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Opinia publiczna w Niemczech!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.03, 18:04 .... prasa niemiecka [Stern] pisze o wielkim bledzie kanclerza i koalicji z Francja przeciw wojnie z Irakiem.Pisze ta prasa , ze niewybaczalnym bledem wladzy niemieckiej jest pozostawienie sojusznika ktory tyle zrobil [pomogl] w odzyskaniu demokracji Niemcom po faszystowskich rzadach.Przypomniano tez pomoc gospodrcza tzw. plan "Marshala" z ktorego niestety my Polacy przez bydlakow komunistycznych nie skorzystalismy.Wstydem na dziesieciolecia okreslona zostala polityka obecnego rzadu Niemiec. To tyle Gradus i inni. Powietrze:magazyn swiatla wody i ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Opinia publiczna w Niemczech!!! IP: *.biomag.uni-jena.de 11.04.03, 19:05 Gość portalu: Gryf napisał(a): > .... prasa niemiecka [Stern] pisze o wielkim bledzie kanclerza i koalicji z > Francja przeciw wojnie z Irakiem.Pisze ta prasa , ze niewybaczalnym bledem > wladzy niemieckiej jest pozostawienie sojusznika ktory tyle zrobil [pomogl] w > odzyskaniu demokracji Niemcom po faszystowskich rzadach.Przypomniano tez pomoc > gospodrcza tzw. plan "Marshala" z ktorego niestety my Polacy przez bydlakow > komunistycznych nie skorzystalismy.Wstydem na dziesieciolecia okreslona > zostala polityka obecnego rzadu Niemiec. > To tyle Gradus i inni. > tak sie zycie potoczylo, ze aktualnie przebywam w Niemczech i co prawda Stern'a nie czytam ale ogladam Niemiecka TV. Takich bzdur w TV raczej sue nie slyszy. Ale na szczescie kazdy moze pisac to co chce (oczywiscie w granicach kultury). Jest jeden polityk, ktory glosno opowiada sie za bezwarunkowym poparciem USA i przytacza podobne argumenty. Nazywa sie Angela Merkel z CDU i w mediach ogolnie sie z niej przez to lubia nasmiewac. Ostatnio widzialem karykature kleczacej przy Bushu Merkel zaraz po robocie jaka wykonywala Lewinsky Clintonowi... Tak poza tym to by znaczylo, ze jak ktos mi kiedys pozyczy 1000 zl to mam mu potem zawsze pomagac rabowac sklepy jesli sobie tego zazyczy? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: tolerancja,kultura,przyjaźń... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 11.04.03, 18:10 argumentacja,wiedza,uczciwość,mądrość,powściągliwość,pokora,prawda,obiektywizm,w ychowanie,tradycja,umiejętność,szacunek.........no dobra! weź teraz słownik i poczytaj /staraj się ze zrozumieniem/ jak będziesz miał jakiś kłopot , to idź do mamy,ona pomoże. a jak już zrozumiesz,choć teoretycznie , co te słowa znaczą, wroć na forum....pogadamy :) karuzelowi wszystkich krajów- uczcie się i nauczajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuzelowy Re: tolerancja,kultura,przyjaźń... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 11.04.03, 18:12 ta prośba , oczywiście kierowana jest do piotra ileśtam :) karuzelowi wszystkich krajów-nikt nie jest doskonały,choć tak nas wielu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Najwazniejszy jest final !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.03, 20:34 Wiesz Gradus [i inni], tak mysle sobie ,ze gdyby wybory w Niemczech wygral kandydat CDU/CSU [prawicowy] to media w Niemczech pisalyby i mowil zupelnie co innego. Musze tez powiedziec Tobie oraz innym , ze Niemcy ,Francja a przede wszystkim Rosja ktora najwiecej stracila, juz staraja sie dogadac z USA w sprawie odbudowy Iraku. Szczegolnie nie przypadl mi do gustu sposob w jaki Francuzi staraja odzyskac stracone pozycje. Powiem jeszcze, ze Hiszpanie wyslali do Iraku potezny kontyngent wojskowy. Naszym poteznym argumentem jest udzial od samego poczatku polskich zolnierzy. Powietrze:magazyn swiatla wody i ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Irak cieszy się.Pacyfiści już zrozumieli ? n/t 12.04.03, 07:08 piotr33k2 napisał: > własnie ten niby wierny saddamowi lud iracki wyległ po zwycięstwie > amerykanów w bagdadzie i obala pomniki wodza! ludzie się cieszą i > manifestują nienawisć do rezimu!i co wy na to miłośnicy pokoju za wszelką > cenę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus jeszcze pare spostrzezen :) IP: *.biomag.uni-jena.de 12.04.03, 18:38 Podobaly mi sie wczorajsze migawki z Bagdadu. Zlodzieje pladruja wszystko co sie da a zolnierze do nich machaja... :) no to nic dziwnego, ze zlodziej mu odmachuje i krzyczy "thank you" :). USA sie tlumaczy, ze za malo maja wojska, zeby chronic szpitale. Co ciekawe zeby chronic szyby naftowe to im wystarcza... Na szczescie normalni Irakijczycy sami zaczynaja organizowac sasiedzka samoobrone i bronia sie przed szabrownikami. Tak jak pisal franekkk, "obalenie Husseina jest ok, ale..." Wczoraj na CNN pokazali mala dziewczynke, ktora stracila noge, 17 czlonkow rodziny no i dom podczas bombardowan... Takich przypadkow jest tam na prawde sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
wheelman Re: jeszcze pare spostrzezen :) 12.04.03, 18:43 a dziś splądrowane muzeum irackie i roztrzaskane pomniki,eksponaty... jak wam się panowie podoba zwycięstwo waszych sojuszników? to jeszcze nie koniec irackiego dramatu,niestety.... Panie Piotrze! wygraliście,ale jakże to smutna wygrana Odpowiedz Link Zgłoś