Dodaj do ulubionych

150 szczecinan oszukanych

IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 27.02.07, 07:16
To jest jawne s...wo!!!! Moi rodzice wplaci li do Novej ciezko zarobione i
oszczedzane pieniadze i nic, mial byc domek na osowie i nic z tego nie ma,
jak to jest ze ludzie ktorzy sprzeniewierzaja ciezko zarobione pieniądze bogu
ducha winnych ludzi chodza po tej ziemi, czy wreszczie ktos wezmie sie za
oszóstów i zlodzieii!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mafia Re: 150 szczecinan oszukanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 07:48
      Nikt. Kto by śmiał ruszyc kolesiow prokuratora, sędziów oraz polityków
      Szczecińskich.
    • Gość: nie sieją kto by wpłacił kasę do firmy Świstacza Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:49
      i Skarbonki Development ? :)
    • Gość: mirek Re: 150 szczecinan oszukanych IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.02.07, 08:53
      za naiwność i głupotę się płaci, czasami b. dużo. Nigdy bym nie wpłacił takiej
      firmie złotówki jeśli nie ma ona odpowiednich zabezpieczeń np. gwarancji
      bankowych wypłacanych klientom firmy w przypadku nie wywiązania się przez tę
      firmę z umowy. Najlepiej jest natomiast kupowć gotowy dom czy mieszkanie, a
      wykonawca wtedy buduje ze środków pozyskanych przez siebie w postaci kredytów
      bankowych.
      • Gość: monty Re: 150 szczecinan oszukanych IP: *.chello.pl 27.02.07, 09:12
        A co to są za bracia Sz. Pokazać zdjęcia ,ich życiorysy z jakimi politykami się
        przyjaźnili, jakie hobby mają, pokażcie ich domy rodzinę w których
        knajpach byli konsumentami.
        Ścigają jakiegoś snajpera, cała Polska czyta jego życiorys, a czym on sie różni
        od tych gangsterów co wydymali na kasę 150 ludzi.?
        • Gość: zyzio Te gn...ki to Szajkowscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:15
          :-)
        • Gość: zona.pijaka Re: 150 szczecinan oszukanych IP: *.icm.edu.pl 27.02.07, 11:52
          Gość portalu: monty napisał(a):
          > A co to są za bracia Sz. Pokazać zdjęcia ,ich życiorysy z jakimi politykami
          się
          > przyjaźnili, jakie hobby mają, pokażcie ich domy rodzinę w których
          > knajpach byli konsumentami.
          > Ścigają jakiegoś snajpera, cała Polska czyta jego życiorys, a czym on sie
          różni
          > od tych gangsterów co wydymali na kasę 150 ludzi.?

Cóżeś się tak skichał na tych braci? Już byś ostrzył pepesze na rozstrzelanie
          byc może niewinnych ludi.

Naucz się czytać między wierszami - pseudointeligencie.
          Przeciaż mogło być zupełnie inaczej. Skąd te twoje przekonanie? Ja to widzę z
          artykułu ZUPEŁNIE inaczej.

Właściciele z Larsona podpuścili ich i sprzedali im nieruchomość, NIE
          INFORMUJĄC ICH ŻE TA NIERUCHOMOŚĆ MA JUŻ WIERZYCIELI. BRACIA KUPILI W DOBREJ
          WIERZE.
          Po 20 dniach, jak wyszło szydło z worka, zaczęli zgłaszać się nie wpisani
          wcześniej właściciele - bracia zorientowali się ze zostali wpuszczeni w kanał.

Więc co zrobili? Ano to co każdy zdrowomyslący biznesmen. By nie stracić więcej
          kasy, SZYBCIUTKI odsprzedali, nawet z niewielką stratą, byleby wycofać się z
          tego szamba.

Ty ich za to gnoisz - ja ich za to cenię.

Przeczytaj artykuł jeszce raz i zrozum ze głównym złodziejem jest tu Larson,
          który pobrał opłaty a potem po cichu odsprzedał.

I jeśli już chcesz kogoś wieszać to byc może ręce precz od braci a weź się za
          Larsona. Jasne?
          • Gość: zyebac bydlaka ty tepy buc zayebany! IP: *.hsd1.wa.comcast.net 27.02.07, 14:51
            nie sprzedaje sie szybciutko przekretu zawiadamia sie prokurature o oszustwie,
            widze ze sam jestes scierwem i o biznesie tylko czytales pie..ny cynkciarzu i
            ubecka koorwo
          • buazen Re: 150 szczecinan oszukanych 28.02.07, 08:38
            Ty trollu! Co ty wypisujesz za bzdury?!? "nie wiedzieli"??? Czytaj uważnie
            trollu. Stoi namazane przecie w tekście: "prezes spółdzielni był jednocześnie
            wiceprezesem Larssona". Po kiego drażnisz ludzi??? Masz z tego zabawę????
            Jesteś trollem układającym mizernej jakości teorie. A ten tekst opisuje krzywdę
            ludzką. Jeśliś tego nie zauważył.
      • Gość: zuza Re: 150 szczecinan oszukanych IP: 212.14.58.* 27.02.07, 09:20
        Mirku,jeżeli nie znasz faktów, to lepiej nie zabieraj głosu. Na początku
        spółdzielnia była jak należy.To potem zaczęły się przekręty. A na mieszkanie z
        wolnego ryku nie każdego stać.
        • Gość: Gacek. Re: 150 szczecinan oszukanych IP: 213.155.174.* 27.02.07, 10:08
          Też wpłaciłem w 1996 roku jeszcze do braci Tomka i Piotra W kasę na powołanie
          SM Nowa. Było jak było dopuki nie zaczoł mieszać Prezes Spółdziejni Pan Janusz
          (miał już problemy). Nagle otrzymałem telefon na przełomie 2000/2001 by dokonać
          wpłaty do 30% gdyż rusza budowa na ul. Cukrowej. Nie dokonałem wyrównania do 30
          % i chciałem zrezygnować i otrzymać kasę. Kasy nie otrzymałem, a w Sadzie trwa
          sprawa o upadłość. W początkowej fazie Spółdzielnia miała zabezpieczenie na
          budowę domów w Krajowym Banku Budownictwa czy coś takiego. Kwity były. Błąkałem
          się po larsonie i notariusza którzy zapewniali, że wszystko jest OK. Nie
          wierzyłem i ugody z nikim nie podpisałem, a prezes nadal jeździ Oplem Omegą B
          kombi. On zarobił
        • Gość: mirek Re: 150 szczecinan oszukanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:27
          poczytaj sobie prawo spółdzielcze i obowiązki członków spółdzielni, wtedy może
          zmienisz zdanie na temat umów zawieranych ze społdzielniami mieszkaniowymi.
          Każdy przekręt zaczyna się od zdobycia zaufania osób, które mają być ofiarami.
    • Gość: ja wiem wszystko mieszkania trzeba umieć kupować IP: *.web.vodafone.de 27.02.07, 10:56
      To spółdzielnia NOVA wszystkich oszukała, ja wiem, że Pan Marek. Sz. też wpłacił
      na nowe mieszkanie, ale on i jego rodzina nie dała się wykiwać!
      Kupili całość, wypłacili wszystkich, co byli wpisani do Księgi Wieczystej – w
      tym i mnie (i ja się bardzo z tego cieszę, ja mam kasę) i sprzedali dalej –
      a co? Nie wolno im?
      Barany, co po wpłacali do NOVEJ na tkz. „papę” dużą kasę to niech mają pretensje
      do siebie a nie do innych i SKARBONKI, niech SKARBONKLA dokończy budowę w
      spokoju, tam ma jeszcze mieszkanie moja rodzina –
      ale oni byli wpisani do KW. ha ha ha
      Nie szukajcie tematów zastępczych!! Szukajcie kasy w NOVEJ i u Syndyka,
      ja u niego na liście jestem od dawna i co? NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bezpartyjny Re:Kto na tym zyskał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:42
        Nova nie miała w planach kantować ludzi, tylko budować mieszkania. Czy tu już
        wszyscy zapomnieli, że pierwszy budynek stoi na Świstaczej i prawie 40 rodzin
        mieszka???? Czy już wszyscy zapomnieli, ze budynek ten był oddany tylko i
        wyłącznie dzięki kredytowi z BGK na budowę mieskań w systemie loktorskim? Czy
        nie jest sprawą jasną, że Nova musiała paść w momencie, jak NIE OTRZYMA dalszych
        kredytów? Teraz trzeba tylko poczekać i zobaczymy KTO KUPI reszte NOVEJ - nie
        wsystko poszło do Larssona - zostały rozpoczęte dwie inne inwestycje i budynek
        oddany z lokatorami na Świstaczej. Ten kto to kupi ten na tym zarobi. I jestem
        niemal pewny, że będzie to miejski TBS. Larssony załapały się na fragmencik
        całej sprawy. Generalnie według mnie wygląda to tak, że pozwoliło się naiwnym
        ludziom zbudować spółdzielnię, pozwoliło rozwinąć pierwsze skrzydełka a
        następnie nie dawszy następnych kredytów doprowadziło do upadku. Do upadku
        zarówno tę konkretną spółdzielnię, jak i idee budowy mieszkań lokatorskich POZA
        UKŁADEM. Czyli poza miejskimi TBSami, dużymi spółdzielniami. Poza układem, gdzie
        koledzy z banku państwowego dbają o posady kolegów w miejskich TBSach i dużych
        molochach spółdzielniach. Jestem przekonany, ze reszta sm NOVA (szczególnie
        oddany budynek wraz z lokatorami) zostanie sprzedana albo do miejskiego TBSu
        albo np. do spółdzielni Dąb czy podobnego molocha. I koniec idei budownictwa
        lokatorskiego przez obywateli. Teraz zostają ino TBSy w Szczecinie (NOVA mogła
        być dużym konkurentem dla TBSów). I tak od wielu lat duzi i doświadczeni w
        bojach o państwową kasę wykańczają mniejszych i zgarniają nienależną im kase.
        Towarzystwo Budownictwa Społecznego Prawobrzeże!!!!!!!!!!!!! śmiech na sali - co
        to za "towarzystwo" "społeczne" do tego jeszcze, jeżeli jedynym właścicielem
        jest gmina?????? I mieszkania zostają na własność w tej gminie????
        Nie usprawiedliwiam późniejszych przekrętów i ktoś powinien za oszukanie ludzi
        beknąć. Ale sama NOVA jest w tym wszystkim najmniej winna według mnie....
        • Gość: Gacek Kto na tym zyskał? IP: 213.155.174.* 27.02.07, 14:20
          Jak mnie pamięć nie myli, to było zabezpieczenie na budowanie domów na cukrowej
          (tym terenem interesuje się SM Dąb). To w którym momencie SM Nowa się wywaliła
          jak miała zabezpieczenia z Banku i cały czas szukała terenów pod budowę. Może
          wiecie kiedy syndyk zacznie sprzedawać resztki majatku spółdzielni, bo kasa się
          przyda.
          • Gość: anonim poszkodowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 19:23
            czy ktoś z osób poszkodowanych pomyślał o wystąpieniu do sądu z tzw. skargą
            pauliańską? Raczej nie a może ktoś wystąpił z wnioskiem o ogłoszenie upadłości
            larssona też nie więc nie ma sie czemu dziwić że jest jak jest.
    • Gość: zabic scierwo przeciez wszystkie umowy sa niewazne IP: *.hsd1.wa.comcast.net 27.02.07, 14:46
      po co prokurator rznie glupa, oprocz pierwszych umow z ludzmi na budowe,
      wszystkie inne przwewalki sprzedazy i kupona sa niewazne, ile w lape wzial
      prokurator od tych bandytow? kula w leb wy tepe bydlo ubeckie.
      • Gość: zona.pijaka Re: przeciez wszystkie umowy sa niewazne IP: *.icm.edu.pl 27.02.07, 15:28
        Gość: zyebac bydlaka 27.02.07, 14:51 + odpowiedz
        nie sprzedaje sie szybciutko przekretu zawiadamia sie prokurature o oszustwie,
        widze ze sam jestes scierwem i o biznesie tylko czytales pie..ny cynkciarzu i
        ubecka koorwo

Twoja wsciekłość utwierdza mnie w przekonaniu że tak właśnie musiało być.
        Biznesmen tym się różni od idiotów bez grosza, że w razie wpadki nie leci na
        skargę do prokuratury. Bo wtedy straci szmal i zostanie tobiepodobnym dziadem.
        Tylko probuje odzyskać stracony szmal i pozbywa się szybko "miny". Tak, wiem to
        nieetyczne ale skuteczne - tak robią biznesmeni na całym świecie. A ty, dziadem
        urodziłeś się, dziadem jesteś i dziadem zdechniesz,
        • Gość: Gacek przeciez wszystkie umowy sa niewazne IP: 213.155.174.* 27.02.07, 15:47
          Umowy są , bedzie je cięko obalić. Sam straciłem kasę na tej spółdzielni, ale
          zona.pijaka ma rację. Jak by ktoś mi podobną minę sprzedał to też bym sie
          szybko i po cich problemu pozbył, a zawiadamianie prokuratury nie bądzi
          smieszny. Tracisz kasę i kupe czasu iprokuratura się najpierw tobą zajmuje bo
          to proste a reszta jak wyjdzie to może coś z tego bedzie.
        • Gość: goscww SelgroS IP: *.chello.pl 27.02.07, 20:35
          Ci bracia to przekrętasy 1-szej klasy. Jednego poznałem niestety osobiscie. Przekrecil pare firm w szczecinie na duuuuze pieniadze, dwie nawet padly. Firmy leasingowe wykiwal na 13mln, teraz toczy sie proces o wyludzenie 20mln zlotych.
          Powinni im rece uciac i ogolic na lyso i wytatulowac zlodziej!
          A zona pijaka to straszna malpa albo jest tak latwo wierna albo ma tez jakis udzial...
          • Gość: zona.pijaka Re: SelgroS IP: *.icm.edu.pl 28.02.07, 09:03
            Gość portalu: goscww napisał(a):
            > Powinni im rece uciac i ogolic na lyso i wytatulowac zlodziej!
            > A zona pijaka to straszna malpa albo jest tak latwo wierna albo ma tez jakis
            udzial

"Łatwowierna" pisze się razem analfabeto. A poza tym tatuażują (sorry: tatuują
            jest prawidłowe), a więc dzisiaj tatuują się ludzie na własne życzenie. Widać
            wieć że jesteś wiekowym trepem - któremu tatuaż kojarzy się z pierdlem.
            Czuć od ciebie trupem.
        • buazen poważnie????? 01.03.07, 08:45
          A co to ma do tematu trollu???? Sadzisz tu jakies swoje teorie niesprawdzone i
          myślisz, że ktoś cie bierze na poważnie??? Ależ głupi ci Rzymianie :D
    • Gość: obserwator Re: 150 szczecinan oszukanych IP: *.adsl.alicedsl.de 28.02.07, 19:00
      to oni maja dom starcow w dabiu czy sie myle
    • Gość: obserwator dom starcow szcz. dabie IP: *.adsl.alicedsl.de 28.02.07, 19:03
      to sa oni czy nie bo imiona te same
      • Gość: pat Re: dom starcow szcz. dabie IP: 195.245.213.* 01.03.07, 13:26
        ci sami
        • Gość: Bezpartyjny Nova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:30
          Nova padła przede wszystkim dlatego, że jak nie otzymała kredytu na budowe
          następnych mieszkań (a kredyt ten to miało być ok. 70% wartości - ludzie
          powpłacali do 30 %), to wtedy spółdzielcy zniecierpliwieni brakiem dalszych
          postępów w budowie postanowili wystąpić z Novej i oczywiście odebrać należne im
          wkłady pieniężne. Tyle tylko, że pieniądze były już zainwestowane w trzy
          działki, trzy projekty wraz ze zgodą na budowę i w rozpoczęcie prac na dwóch
          pozostałych działkach oraz w budynek którem teraz zarząda diabli już wiedzą kto
          na Swistaczej. Pieniądze były w cegłach a tych oczywiście ludzie nie chcieli bo
          i po co im :) I dlatego spółdzielnia musiała upaść. Nie zależne od tego, czy by
          jakiś Larsson się pojawił czy nie. Tylko bez larssoniarstwa ludzie by odzyskali
          najparwdopodobniej jakąś chociaż sporą część kasy...
          • Gość: Gacek Nova co z Zarzadem IP: 213.155.174.* 05.03.07, 13:04
            Upadek SM Nova, stało się ale na jakim etapie jest upadłość u
            syndyka.Czy istnieje mozliwość pociagnięcia zarządu do
            odpowiedzialności za upadek i stratę kasy.
    • Gość: czytacz 150 szczecinan oszukanych IP: *.chello.pl 27.03.07, 23:43
      Spółdzielnia Nova niestety musiała upaść bo takie sa teraz prawa rynku. Małe
      jest piękne ale niestety słabe i watłe. Ja kupiłem mieszkanie w spółdzielni
      Dąb... i nigdy nie liczyłem na tanie pokusy i drapane obietnice. Dąb może
      moloch ale ja czuję się pewnie i bezpiecznie. W dużym organiźmie ukryć przekręt
      jest trudno... zbyt wiele osób widzi w małym jeden człowiek orkiestra zrobi
      wszystko.
    • Gość: anonim poszkodowani !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 19:28
      czy ktoś z osób poszkodowanych pomyślał o wystąpieniu do sądu z tzw. skargą
      pauliańską? Raczej nie a może ktoś wystąpił z wnioskiem o ogłoszenie upadłości
      larssona też nie więc nie ma sie czemu dziwić że jest jak jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka