Dodaj do ulubionych

abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99

03.03.07, 15:44
wiadomosci.onet.pl/1496746,11,item.html
czy tez o tym wiedział,z kolei niektórzy płoczczanie szeptali o innych
grzeszkach tego ksiedza. A teraz sobie szykuje grobowiec w katedrze.
pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Kami%C5%84ski
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:59
      to wybitny wspaniały biskup
      potwierdza to robotnicy Lublina i Płocka
    • Gość: teofil Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:03
      wiedział wiedział!! Teraz też o wielu sprawach wie! A oprócz grobowca buduje
      sobie pałac na emeryturę!
      • absztyfikant Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 03.03.07, 22:18
        Mam nadzieje, ze jakis dziennikarz przeprowadzi z arcybiskupem wywiad na ten temat.
    • absztyfikant Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 03.03.07, 22:06
      www.youtube.com/watch?v=AJwNw-rNkAQ
      • Gość: czarna żaba poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:30
        • Gość: pytam ? Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:39
          Zawsze mnie to zastanawia, gdzie są granice ludzkiej uczciwości ?
          Czy ktoś wie co zrobił abp Kamiński z majątkiem św.pamięci ks. Mikołajewskiego ?
          Za dawnych czasów zesłał go do niejakiego Skrwilna i bardzo się nad nim znęcał.

Co się stało z majątkiem tego bogatego i dobrego proboszcza ? Jestem bardzo ciekaw.
          • klara996 Re: poziom umysłu absztyfa nt 04.03.07, 11:48
            Gość portalu: pytam ? napisał(a):
            Zawsze mnie to zastanawia, gdzie są granice ludzkiej uczciwości ?
            no własnie a ja dodam pychy, pazerności i władzy?
            i jeszcze ten abp Kamiński nie ma pojecia o budowaniu katedry i myślę, że on
            może nie pozwolić na taka iglicę co wymarzyli sobie "sedinianie, bo się
            strasznie wtrąca do przebudowy katedry posadzka mu się nie podobała
            zaprojektowana. Ten człowiek nie ma wizji,poczucia piękna, estetyki i
            znajomości użytkowania pewnych materiałów budowlanych.
            Ja jako szczecinianka i młoda osoba, chcę aby katedra była zadbana i piękna, a
            nie jak w tej jego wizji bez estetyki i jeszcze z jego grobowcem. a propo gdzie
            się chowa takich księży teraz? Czym sie ten człowiek - ksiądz zasłużył dla
            Szczecina.
          • Gość: alfa Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 12:18
            Dla Ekscelencji: chciwość jest nienasycona chęcia posiadania więcej. Chciwiec
            chocby posiadał największe bogactwa, zawsze będzie się uważał za potrzebującego.
            • Gość: czarna żaba Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:07
              Zgadzam się i brzydzę się chciwością.
              • klara996 Re: poziom umysłu absztyfa nt 06.03.07, 15:52
                Gość portalu: czarna żaba napisał(a):

> Zgadzam się i brzydzę się chciwością.
                .
                no widzisz, inni widzą a Ekscelencja nie.
                • Gość: czarna żaba Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:44
                  Uczymy się od starszych braci w wierze, są w tym doskonali :)))
        • klara996 Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 11:50
          co sie na ten filmik oburzasz, akurat absztyfikant w pewnym sensie ma rację -
          niestety
          • Gość: czarna żaba Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:07
            W takim samym sensie, jak esbecja, Urban, mordercy Popiełuszki i komuniści.
            Każdy ma trochę racji. Dziękuję świat z punktu widzenia pełnego nocnika.
            • absztyfikant Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:11
              Hahahaha. OK. Zapomnij o filmie, mam cos lepszego::
              pl.wikipedia.org/wiki/Skandale_seksualne_w_Ko%C5%9Bciele_katolickim
              Oto jedna z glosnych historii - o innych przeczytasz w powyzszym linku:

Jedna z najbardziej drastycznych historii kapłana, który wykorzystywał zaufanie
              wiernych, aby molestować ich dzieci, wydarzyła się w Irlandii. Ojciec Brendan
              Smyth w roku 1994 został skazany prawomocnym wyrokiem przez sąd w Belfaście za
              nadużycia seksualne wobec 17 dzieci. Potem kolejny wyrok zapadł w roku 1997 w
              Dublinie. Ojciec Smyth został skazany za nadużycia wobec 74 dzieci. Nadużycia
              seksualne miały miejsce w latach w latach 1945 – 90 i mogły dotyczyć większej
              grupy ofiar. Ojciec Smyth dopuścił się tych zbrodni korzystając z roli jaką
              pełnił w lokalnej społeczności katolickiej[10]. Co więcej, dochodzenie wykazało,
              że inni duchowni należący do zakonu Norbertynów przez wiele lat ukrywali
              zbrodnie ojca Smytha przed wymiarem sprawiedliwości. Kolejna sprawa dotyczyła
              ojca Grennana, który molestował dzieci podczas nauki do Pierwszej Komunii.
              Ojciec Fortune popełnił samobójstwo, przed procesem, w którym miał zostać
              oskarżony o gwałty na dzieciach. Przypadek ojca Grennana - oraz kilka innych
              podobnych spraw[1] - miały miejsce w diecezji Ferns i doprowadziły do rezygnacji
              jej biskupa Brendana Comiskey. Podobne incydenty w archidiecezji dublińskiej
              zaciążyły na reputacji kardynała Connella. W dziewięcioleciu, które było dla
              irlandzkiego kościoła naznaczone skandalami seksualnymi, zanotowano spadek
              uczestnictwa wiernych we mszach z 81% (1990) do 48% (2006)[5]. Oprócz wielu
              innych czynników, przypadki molestowania mogły zaważyć na tym wyniku.
              • absztyfikant Echt katolicka Irlandia 04.03.07, 12:12
                >zanotowano spadek uczestnictwa wiernych we mszach z 81% (1990) do 48% (2006)

W Polsce bedzie to samo - to tylko kwestia czasu...
                • klara996 Re: Echt katolicka Irlandia 04.03.07, 13:37
                  no tak ale jak polacy przyjechali do Irlandii odnotowano wzrost uczestnictwa w
                  tych kościołach, gdzie są msze dla przyjezdnych, taka ilość jest na nich, że
                  inni księżą zadroszczą
                  • absztyfikant Re: Echt katolicka Irlandia 04.03.07, 14:11
                    To prwada. Niedzielne msze sa dla polskiej emigracji swoista skrzynka
                    kontaktowa. Swoja droga szkoda, ze na mszach sie konczy.

Polacy nigdy nie mieli swojego mayora w Chicago i to mimo tego, ze sa tam
                    baaaaaaardzo liczna diaspora, a Chicago jest drugim po Warszawie najwiekszym
                    skupiskiem Polakow na swiecie. Trzeba sie organizowac.
              • em-biz Absztyfikant ma rację!!! 04.03.07, 14:46
                Absztyfikancie,info ciekawe!
                Nie zgadzam się tylko z tym fragmentem:"Kolejna sprawa dotyczyła
                ojca Grennana, który molestował dzieci podczas nauki do Pierwszej Komunii/...../
                oskarżony o gwałty na dzieciach. Przypadek ojca Grennana - oraz kilka innych/.../"
                Otóż: "TO NIE PRZYPADEK"!!!!
                To już NORMA !!!!
                • klara996 następny przypadek az od 2002r? 04.03.07, 16:00
                  Na terenie klasztoru sióstr betanek w Kazimierzu Dolnym dochodziło do
                  molestowania seksualnego zakonnic i dziewcząt związanych z zakonem. Jak
                  ustalił "Wprost", sprawcą był 42-letni franciszkanin o. Roman Komaryczko.
                  Ksiądz obecnie wciąż przebywa na terenie klasztoru wraz z kilkudziesięcioma
                  zbuntowanymi siostrami wykluczonymi przed miesiącem z zakonu i nikt nie ma z
                  nim kontaktu. Mimo starań władz zakonnych, zbuntowany kapłan nie chce powrócić
                  do swego klasztoru. Najprawdopodobniej wkrótce Watykan podejmie decyzję o
                  wykluczeniu go z zakonu i pozbawienia prawa do wykonywania czynności
                  kapłańskiej czytamy na stronach Wprost.pl.

O. Roman molestował seksualnie dziewczęta i młode siostry pod pozorem działań
                  terapeutycznych oraz „otwierania na Boga”. Praktykę tę nazywał „położeniem
                  się”. Pierwsze sygnały o dziwnych praktykach o. Romana dotarły do jego
                  zakonnych przełożonych w listopadzie 2002 roku. O. Kazimierz Malinowski,
                  krakowski prowincjał franciszkanów konwentualnych wydał wtedy zakonnikowi
                  całkowity zakaz jakichkolwiek kontaktów ze zgromadzeniami żeńskimi, zakaz
                  kierownictwa duchowego i prowadzenia spowiadania poza konfesjonałem i poza
                  wyznaczonymi godzinami. Mimo to, potajemnie utrzymywał kontakty z
                  charyzmatyczną przełożoną s. Jadwigą Ligocką. W czerwcu ubiegłego roku o. Roman
                  ostatecznie opuścił parafię w Lwówku Śląskim i zamieszkał u betanek.

wiadomosci.onet.pl/1497020,11,item.html
            • klara996 Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:20
              Gość portalu: czarna żaba napisał(a):

> W takim samym sensie, jak esbecja, Urban, mordercy Popiełuszki i komuniści.
              > Każdy ma trochę racji. Dziękuję świat z punktu widzenia pełnego nocnika.
              ..
              tylko kto ten nocnik zapełnia, może te dochodzenie prokuratury to fikcja? i te
              wszystkie doniesienia. Ksiądz też człowiek i tylko jak upadnie to leci z tego
              piedestału dłużej i boleśniej dla społeczeństwa.
              co do tego filmiku to ja miałam na myśli kobiety, dlatego uważam, że to w
              kościele powinno się zmienić, bo po co tak potężna energię seksualna więzić, a
              później są kłopoty po uległ pokusie. I trzeba wtedy kłamać, bo kto rozgrzesza
              takich księży, a więc ksiądz spowiednik wie o tym. a więc czy to nie kłóci się
              z moralnością i uczciwością, a gdzie zadośćuczynienie dla ofiar????
              • absztyfikant Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:27
                Urban jest szuja, ale nikogo nie zabil, ani nie molestowal.

A taki arcybiskup Paetz, ktory przez lata gwalcicl klerykow okazal sie byc TW
                Sluzby Bezpieczenstwa i platnym agentem za dewizowe wloskie liry:)))))

Dzieki publikacji ksiazki ks. Zaleskiego wyjasnilo sie za co kupil sobie
                apartament w Rzymie za pol miliona euro:)

Brawo ks. Isakowicz-Zaleski!
                • klara996 Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:58
                  zawsze mnie dziwiło wybielanie kleryków, a nie dążenie ku prawdzie. Te
                  unikanie nie służy kościołowi, moja znajoma przez sprawę abp Wielgusa opuściła
                  kościół katolicki i przeniosła sie do innego.
                  Jeżeli czegos nie zrobią to starcą liczbe parafian.
    • absztyfikant czarna mafia? 04.03.07, 12:14
      W maju 2001 roku kardynał Ratzinger, prefekt Kongregacji Nauki Wiary, wysłał
      list do wszystkich biskupów katolickich[13]. Stwierdził w nim, że wszystkie
      wewnętrzne dochodzenia kościelne dotyczące molestowania dzieci podlegają
      tajemnicy pontyfikalnej i nie powinny być przekazywane wymiarowi
      sprawiedliwości. Naruszenie tej zasady miało prowadzić do ekskomuniki. Obowiązek
      dochowania tajemnicy nie obejmował ofiar, tylko kościelnych śledczych.
      • Gość: czarna żaba niedzielne popołudnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:11
        Nie jestem za ukrywaniem prawdy, wręcz przeciwnie. Zdumiewa mnie tylko
        pasjonowanie się zboczeniami księży w niedzielne popołudnie. To także o czymś
        świadczy.
        • absztyfikant Re: niedzielne popołudnie 04.03.07, 13:13
          Dzien jak kazdy inny.
        • klara996 Re: niedzielne popołudnie 04.03.07, 13:16
          niedzielne popołudnie a jakie ładne, że lepiej pojechac nad morze, bo tak
          słońce świeci.
          ...
          Dzisiaj jak byłam w kosciele, to na kazaniu to my wierni modliliśmy sie
          za "postowym oczyszceniem w Kościele, a szczególnie w duchowieństwie.
    • Gość: . Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:19
      O!
      Pod tym nickiem jeszcze nie występowałeś.
      (a może przegapiłem).
      • klara996 Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 04.03.07, 15:34
        Gość portalu: . napisał(a):

> O!
        > Pod tym nickiem jeszcze nie występowałeś.
        > (a może przegapiłem).
        ..
        proszę na temat, a nie jakies tam insynuacje, które są wyssane z palca,
        zauważ, że jestem kobietą.
        • Gość: . Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:05
          Ach Madamme!!
          A ogoliłaś już te... te... no... bokobrody?
          • klara996 Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 04.03.07, 21:09
            Gość portalu: . napisał(a):

> Ach Madamme!!
            > A ogoliłaś już te... te... no... bokobrody?
            ...
            te bokobrody a co to jest, masz jakis z nimi problem?
    • klara996 Re: jak kogos żulia atakuje bezczelnie to musi by 04.03.07, 15:36
      to se idź i dowiedz, a jak dowiesz sie po faktach. Lepiej zapobiegać.
      • klara996 być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:43
        mam nadzieje, że wreszcie zacznie sie oczyszczanie kościoła z takich
        pseudopasterzy, którzy są chronieni przez drugich pseudopasterzy. Fajnie zrobił
        pewien dziennikarz włoski, który spowiadał się u róznych spowiedików podając
        różne dokrynowe grzechy i później opublikował te rozmowy przy spowiedzi czy
        dali rozgrzeszenie, czy nie i za co.
        • purpurat_z_fioletowym_nosem Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:51
          plonne sa twe nadzieje, corko.
          • klara996 Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:53
            ale dzisiaj sie o to modliłam, może Bóg wysłucha. Tak jak w dominie jeden
            element i leci. Tylko ta spiżowa brama.
            • purpurat_z_fioletowym_nosem Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:59
              Glupota wiernych nie potrafi latac.
              • klara996 Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 16:06
                i co z tego, czy by to cosik zmieniło?
        • Gość: czarna żaba pluj pluj sk...synu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:20
          Zawsze coś zostanie, będziesz czuł satysfakcję, dupku.
          • absztyfikant Re: pluj pluj sk...synu 04.03.07, 21:30
            "Polsko, twa zguba w Rzymie"

Juliusz Slowacki - poeta.
            • absztyfikant Slowacki Wielkim Polakiem byl! 04.03.07, 21:34
              Krzyż twym papieżem jest - twa zguba w Rzymie!

Tam są legiony zjadliwe robactwa:

Czy będziesz czekać, aż twój łańcuch zjedzą?

Czy ty rozwiniesz twoje mściwe bractwa,

Czekając na tych, co pod tronem siedzą

I krwią handlują, i duszą biedactwa,

I sami tylko o swym kłamstwie wiedzą,

I swym bezkrewnym wyszydzają palcem

Człeka, co nie jest trupem - lub padalcem.

Lecz pokój z nimi!... Nie, ten brud ruchomy

Nie zna pokoju - więc życzenie próżne!

Niechaj więc włażą w zakrwawione domy,

Niech plwają na miecz - stworzenia ostróżne,

Aby zardzewiał, nim będzie łakomy

Ich zgiętych karków, niech mają usłużne,

W jadzie maczane pióra - dusze w bagnie,

Niech żyją: takiéj krwi - nikt nie zapragnie.
              • klara996 Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl! 04.03.07, 21:57
                Pośród niesnasków Pan Bóg uderza...
              • Gość: Sromotnik Bezwstyd Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pisze.. IP: 83.168.124.* 04.03.07, 22:01
                Watykan potępiał wszystkie powastania Polaków przeciw zaborcom.
                Oligarchia koscielna kolaborowaała z zaborcami.
                Dlatego Lud W-wy kilku biskópów powiesił na latarniach ulicznych/w Wilnie też/.
                Ostatniego powstańca Styczniowego /1865r.ks.Brzózka/ i jego grupę partyzancką wydał kozakom moskiewskim biskup siedlecki.
                Opisała to magrabina Wielopolska w książeczce "Kryjacy".
                • absztyfikant Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pi 05.03.07, 13:56
                  Kazimierz Łyszczyński (ur. 1634), podsędek ziemski brzeski, został oskarżony
                  o ateizm przez biskupa Jana Stanisława Witwickiego (wówczas działającego w
                  województwie brzeskolitewskim) przed biskupem wileńskim Kostantym
                  Brzostowskim (który był wrogiem króla Jana III Sobieskiego). Biskup Witwicki
                  był pierwszym inspiratorem procesu przeciwko Łyszczyńskiemu i on pierwszy
                  obłożył go klątwą. Już w trakcie sprawy Łyszczyńskiego Witwicki został
                  awansowany i przeniesiony do diecezji poznańskiej.

Kazimierz Łyszczyński, uznany przez sąd biskupi winnym bluźnierstwa, został
                  skazany przez sejm za ateizm na spalenie żywcem 1689. Ścięto go na rynku
                  Starego Miasta w Warszawie 30 marca 1698, a zwłoki spalono. Nie jest jednak
                  pewne, czy Łyszczyński został ścięty przed spaleniem - niektóre źródła (w tym
                  kościelne) mówią o publicznych torturach i spaleniu żywcem.
                  • Gość: czarna żaba Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:02
                    www.birthrightisrael.com/bin/en.jsp?enPage=HomePage
                    • absztyfikant Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pi 05.03.07, 15:06
                      SAMOSTIJNA UKRAINA WID BERLINA DO PEKINA!:)
    • Gość: adam spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:19
      nie bedziesz w błędzie
      • Gość: Kazik Re: spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały czł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:12
        Juz 20 lat temu Lublin był szczęśliwy że odszedł do Płocka a w Płocku księza
        kupili mu nawet samochód aby wyjechał i nie wracał juz nigdy. Z tego co wiem to
        ekscelencja nie pojawia sie wcale w Płocku równiez na spędach kościelnych.
        Dlaczego?
        • Gość: tak, ale jeszcze Re: spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały czł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:51
          rozrabiał na płaszczyźnie polonijnej wraz z innymi agentami, nie koniecznie
          polskimi...
          • klara996 Re: spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały czł 07.03.07, 12:56
            tak i wszyscy sie cieszyli, że odszedł. W płocku nie tylko sie księżą cieszyli
            widać, ale tez parafianie. Juz tam nikt na tace nie musiał dawać co łaska.
            No tak ale w Szczecinie jest problem, czy w katedrze powinien byc jego
            grobowiec. Człowiek, który się nie zasłurzył dla miasta i jego Kościoła.
            • Gość: czarna żaba abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:23
              Popraw ortografię i przestań bełkotać. A co TY zrobiłeś dla miasta? :))))
              • klara996 Re: abeesie 07.03.07, 23:45
                za ortografię przepraszam, zdarzyło się. Co ja zrobiłam dla miasta, urodziłam
                następnego mieszkańca Szczecina i jeszcze parę rzeczy. Miałam wpływ na pewne
                przepisy, które zostały anulowane, a one były niekorzystnie społecznie.
                A TY co zrobiłeś dla miasta?
                • Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:08
                  Wychowałem wielu młodych obywateli tego miasta. Jako dojrzałych ludzi wypuściłem
                  ich w świat i jestem dumny z tego. W przyszłości będą elitą.
                  • klara996 Re: abeesie 08.03.07, 11:03
                    no widzisz, sam więcej zrobiłeś dla miasta niż Ekselencja, oczywiście ja mam na
                    mysli rozwój dobrych rzeczy, a nie iluzji i narcyzmu duchownego"
                    a tak znalazłam filmik.
                    balwochwalstwo.bo.pl/
                    • Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:13
                      >> a tak znalazłam filmik.

Tak tak, fajny i kretyński, bo oparty na samych stereotypach. Niezbyt dobrze
                      świadczy i autorach i wielbicielach ich talentu.
                      • klara996 Re: abeesie 08.03.07, 12:21
                        To własnie, a stereotypy są destrukcyjne. A św Franciszek zapomniałeś jaka
                        rewolucję zrobił w kościele. Ja od razu tego filmiku nie zrozumiałam,
                        przejrzałam go dwa razy. W sumie teraz każdy może wyrazic swoje wątpliwości,
                        dlatego mam nadzieję, że dobro no i tak zwycięży, bo jak nie to bedzie koniec
                        świata i sumienie człowieka lub lęk i strach zabije.
                        • Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:57
                          Chory bełkot abeesa.
                          • klara996 Re: abeesie 08.03.07, 15:06
                            Czy to było do mnie? proszę mnie nie obrazac w dniu Kobiet. Wiesz ja nie chcę
                            Ci mówic, ale zastanów sie nad sobą, bo jeżeli do było do mnie to co to
                            znaczy "abeesa", bo nie wiem o co Ci chodzi.
                            • Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 20:01
                              Absolutny Brak Szyi - charakterystyczny stan intelektu.
    • Gość: Alex Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:22
      Jaki w Płocku taki w Szczecinie!!! To najgorsze co mogło spotkac kościół
      szczecinski w ostatnim dziesięcioleciu! Starzy i leniwi proboszczowie od lat na
      ciepłych "posadkach" a młodzi i energiczni księża, którzy mogliby poruszyc te
      skostniałą bryłę z posad są trzymani na smyczy. Nadzieja w tym że juz niedługo
      odejdzie.
      • beatrix13 spotkanie z ks. Isakowiczem -Zalewskim 11.03.07, 18:52
        u Dominikanów

Spotkanie odbędzie się w czwartek 15 marca o godz. 19.00 w kaplicy pod blachą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka