klara996 03.03.07, 15:44 wiadomosci.onet.pl/1496746,11,item.html czy tez o tym wiedział,z kolei niektórzy płoczczanie szeptali o innych grzeszkach tego ksiedza. A teraz sobie szykuje grobowiec w katedrze. pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Kami%C5%84ski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:59 to wybitny wspaniały biskup potwierdza to robotnicy Lublina i Płocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teofil Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:03 wiedział wiedział!! Teraz też o wielu sprawach wie! A oprócz grobowca buduje sobie pałac na emeryturę! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 03.03.07, 22:18 Mam nadzieje, ze jakis dziennikarz przeprowadzi z arcybiskupem wywiad na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 03.03.07, 22:06 www.youtube.com/watch?v=AJwNw-rNkAQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam ? Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:39 Zawsze mnie to zastanawia, gdzie są granice ludzkiej uczciwości ? Czy ktoś wie co zrobił abp Kamiński z majątkiem św.pamięci ks. Mikołajewskiego ? Za dawnych czasów zesłał go do niejakiego Skrwilna i bardzo się nad nim znęcał. Co się stało z majątkiem tego bogatego i dobrego proboszcza ? Jestem bardzo ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: poziom umysłu absztyfa nt 04.03.07, 11:48 Gość portalu: pytam ? napisał(a): Zawsze mnie to zastanawia, gdzie są granice ludzkiej uczciwości ? no własnie a ja dodam pychy, pazerności i władzy? i jeszcze ten abp Kamiński nie ma pojecia o budowaniu katedry i myślę, że on może nie pozwolić na taka iglicę co wymarzyli sobie "sedinianie, bo się strasznie wtrąca do przebudowy katedry posadzka mu się nie podobała zaprojektowana. Ten człowiek nie ma wizji,poczucia piękna, estetyki i znajomości użytkowania pewnych materiałów budowlanych. Ja jako szczecinianka i młoda osoba, chcę aby katedra była zadbana i piękna, a nie jak w tej jego wizji bez estetyki i jeszcze z jego grobowcem. a propo gdzie się chowa takich księży teraz? Czym sie ten człowiek - ksiądz zasłużył dla Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 12:18 Dla Ekscelencji: chciwość jest nienasycona chęcia posiadania więcej. Chciwiec chocby posiadał największe bogactwa, zawsze będzie się uważał za potrzebującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:07 Zgadzam się i brzydzę się chciwością. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: poziom umysłu absztyfa nt 06.03.07, 15:52 Gość portalu: czarna żaba napisał(a): > Zgadzam się i brzydzę się chciwością. . no widzisz, inni widzą a Ekscelencja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: poziom umysłu absztyfa nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:44 Uczymy się od starszych braci w wierze, są w tym doskonali :))) Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 11:50 co sie na ten filmik oburzasz, akurat absztyfikant w pewnym sensie ma rację - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:07 W takim samym sensie, jak esbecja, Urban, mordercy Popiełuszki i komuniści. Każdy ma trochę racji. Dziękuję świat z punktu widzenia pełnego nocnika. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:11 Hahahaha. OK. Zapomnij o filmie, mam cos lepszego:: pl.wikipedia.org/wiki/Skandale_seksualne_w_Ko%C5%9Bciele_katolickim Oto jedna z glosnych historii - o innych przeczytasz w powyzszym linku: Jedna z najbardziej drastycznych historii kapłana, który wykorzystywał zaufanie wiernych, aby molestować ich dzieci, wydarzyła się w Irlandii. Ojciec Brendan Smyth w roku 1994 został skazany prawomocnym wyrokiem przez sąd w Belfaście za nadużycia seksualne wobec 17 dzieci. Potem kolejny wyrok zapadł w roku 1997 w Dublinie. Ojciec Smyth został skazany za nadużycia wobec 74 dzieci. Nadużycia seksualne miały miejsce w latach w latach 1945 – 90 i mogły dotyczyć większej grupy ofiar. Ojciec Smyth dopuścił się tych zbrodni korzystając z roli jaką pełnił w lokalnej społeczności katolickiej[10]. Co więcej, dochodzenie wykazało, że inni duchowni należący do zakonu Norbertynów przez wiele lat ukrywali zbrodnie ojca Smytha przed wymiarem sprawiedliwości. Kolejna sprawa dotyczyła ojca Grennana, który molestował dzieci podczas nauki do Pierwszej Komunii. Ojciec Fortune popełnił samobójstwo, przed procesem, w którym miał zostać oskarżony o gwałty na dzieciach. Przypadek ojca Grennana - oraz kilka innych podobnych spraw[1] - miały miejsce w diecezji Ferns i doprowadziły do rezygnacji jej biskupa Brendana Comiskey. Podobne incydenty w archidiecezji dublińskiej zaciążyły na reputacji kardynała Connella. W dziewięcioleciu, które było dla irlandzkiego kościoła naznaczone skandalami seksualnymi, zanotowano spadek uczestnictwa wiernych we mszach z 81% (1990) do 48% (2006)[5]. Oprócz wielu innych czynników, przypadki molestowania mogły zaważyć na tym wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Echt katolicka Irlandia 04.03.07, 12:12 >zanotowano spadek uczestnictwa wiernych we mszach z 81% (1990) do 48% (2006) W Polsce bedzie to samo - to tylko kwestia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: Echt katolicka Irlandia 04.03.07, 13:37 no tak ale jak polacy przyjechali do Irlandii odnotowano wzrost uczestnictwa w tych kościołach, gdzie są msze dla przyjezdnych, taka ilość jest na nich, że inni księżą zadroszczą Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Echt katolicka Irlandia 04.03.07, 14:11 To prwada. Niedzielne msze sa dla polskiej emigracji swoista skrzynka kontaktowa. Swoja droga szkoda, ze na mszach sie konczy. Polacy nigdy nie mieli swojego mayora w Chicago i to mimo tego, ze sa tam baaaaaaardzo liczna diaspora, a Chicago jest drugim po Warszawie najwiekszym skupiskiem Polakow na swiecie. Trzeba sie organizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz Absztyfikant ma rację!!! 04.03.07, 14:46 Absztyfikancie,info ciekawe! Nie zgadzam się tylko z tym fragmentem:"Kolejna sprawa dotyczyła ojca Grennana, który molestował dzieci podczas nauki do Pierwszej Komunii/...../ oskarżony o gwałty na dzieciach. Przypadek ojca Grennana - oraz kilka innych/.../" Otóż: "TO NIE PRZYPADEK"!!!! To już NORMA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 następny przypadek az od 2002r? 04.03.07, 16:00 Na terenie klasztoru sióstr betanek w Kazimierzu Dolnym dochodziło do molestowania seksualnego zakonnic i dziewcząt związanych z zakonem. Jak ustalił "Wprost", sprawcą był 42-letni franciszkanin o. Roman Komaryczko. Ksiądz obecnie wciąż przebywa na terenie klasztoru wraz z kilkudziesięcioma zbuntowanymi siostrami wykluczonymi przed miesiącem z zakonu i nikt nie ma z nim kontaktu. Mimo starań władz zakonnych, zbuntowany kapłan nie chce powrócić do swego klasztoru. Najprawdopodobniej wkrótce Watykan podejmie decyzję o wykluczeniu go z zakonu i pozbawienia prawa do wykonywania czynności kapłańskiej czytamy na stronach Wprost.pl. O. Roman molestował seksualnie dziewczęta i młode siostry pod pozorem działań terapeutycznych oraz „otwierania na Boga”. Praktykę tę nazywał „położeniem się”. Pierwsze sygnały o dziwnych praktykach o. Romana dotarły do jego zakonnych przełożonych w listopadzie 2002 roku. O. Kazimierz Malinowski, krakowski prowincjał franciszkanów konwentualnych wydał wtedy zakonnikowi całkowity zakaz jakichkolwiek kontaktów ze zgromadzeniami żeńskimi, zakaz kierownictwa duchowego i prowadzenia spowiadania poza konfesjonałem i poza wyznaczonymi godzinami. Mimo to, potajemnie utrzymywał kontakty z charyzmatyczną przełożoną s. Jadwigą Ligocką. W czerwcu ubiegłego roku o. Roman ostatecznie opuścił parafię w Lwówku Śląskim i zamieszkał u betanek. wiadomosci.onet.pl/1497020,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:20 Gość portalu: czarna żaba napisał(a): > W takim samym sensie, jak esbecja, Urban, mordercy Popiełuszki i komuniści. > Każdy ma trochę racji. Dziękuję świat z punktu widzenia pełnego nocnika. .. tylko kto ten nocnik zapełnia, może te dochodzenie prokuratury to fikcja? i te wszystkie doniesienia. Ksiądz też człowiek i tylko jak upadnie to leci z tego piedestału dłużej i boleśniej dla społeczeństwa. co do tego filmiku to ja miałam na myśli kobiety, dlatego uważam, że to w kościele powinno się zmienić, bo po co tak potężna energię seksualna więzić, a później są kłopoty po uległ pokusie. I trzeba wtedy kłamać, bo kto rozgrzesza takich księży, a więc ksiądz spowiednik wie o tym. a więc czy to nie kłóci się z moralnością i uczciwością, a gdzie zadośćuczynienie dla ofiar???? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:27 Urban jest szuja, ale nikogo nie zabil, ani nie molestowal. A taki arcybiskup Paetz, ktory przez lata gwalcicl klerykow okazal sie byc TW Sluzby Bezpieczenstwa i platnym agentem za dewizowe wloskie liry:))))) Dzieki publikacji ksiazki ks. Zaleskiego wyjasnilo sie za co kupil sobie apartament w Rzymie za pol miliona euro:) Brawo ks. Isakowicz-Zaleski! Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: Pewnym sensie absztyfikant ma rację 04.03.07, 12:58 zawsze mnie dziwiło wybielanie kleryków, a nie dążenie ku prawdzie. Te unikanie nie służy kościołowi, moja znajoma przez sprawę abp Wielgusa opuściła kościół katolicki i przeniosła sie do innego. Jeżeli czegos nie zrobią to starcą liczbe parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant czarna mafia? 04.03.07, 12:14 W maju 2001 roku kardynał Ratzinger, prefekt Kongregacji Nauki Wiary, wysłał list do wszystkich biskupów katolickich[13]. Stwierdził w nim, że wszystkie wewnętrzne dochodzenia kościelne dotyczące molestowania dzieci podlegają tajemnicy pontyfikalnej i nie powinny być przekazywane wymiarowi sprawiedliwości. Naruszenie tej zasady miało prowadzić do ekskomuniki. Obowiązek dochowania tajemnicy nie obejmował ofiar, tylko kościelnych śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba niedzielne popołudnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:11 Nie jestem za ukrywaniem prawdy, wręcz przeciwnie. Zdumiewa mnie tylko pasjonowanie się zboczeniami księży w niedzielne popołudnie. To także o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: niedzielne popołudnie 04.03.07, 13:16 niedzielne popołudnie a jakie ładne, że lepiej pojechac nad morze, bo tak słońce świeci. ... Dzisiaj jak byłam w kosciele, to na kazaniu to my wierni modliliśmy sie za "postowym oczyszceniem w Kościele, a szczególnie w duchowieństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:19 O! Pod tym nickiem jeszcze nie występowałeś. (a może przegapiłem). Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 04.03.07, 15:34 Gość portalu: . napisał(a): > O! > Pod tym nickiem jeszcze nie występowałeś. > (a może przegapiłem). .. proszę na temat, a nie jakies tam insynuacje, które są wyssane z palca, zauważ, że jestem kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:05 Ach Madamme!! A ogoliłaś już te... te... no... bokobrody? Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 04.03.07, 21:09 Gość portalu: . napisał(a): > Ach Madamme!! > A ogoliłaś już te... te... no... bokobrody? ... te bokobrody a co to jest, masz jakis z nimi problem? Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: jak kogos żulia atakuje bezczelnie to musi by 04.03.07, 15:36 to se idź i dowiedz, a jak dowiesz sie po faktach. Lepiej zapobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:43 mam nadzieje, że wreszcie zacznie sie oczyszczanie kościoła z takich pseudopasterzy, którzy są chronieni przez drugich pseudopasterzy. Fajnie zrobił pewien dziennikarz włoski, który spowiadał się u róznych spowiedików podając różne dokrynowe grzechy i później opublikował te rozmowy przy spowiedzi czy dali rozgrzeszenie, czy nie i za co. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:51 plonne sa twe nadzieje, corko. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:53 ale dzisiaj sie o to modliłam, może Bóg wysłucha. Tak jak w dominie jeden element i leci. Tylko ta spiżowa brama. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 15:59 Glupota wiernych nie potrafi latac. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: być abp do czegos zobowiazuje 04.03.07, 16:06 i co z tego, czy by to cosik zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba pluj pluj sk...synu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:20 Zawsze coś zostanie, będziesz czuł satysfakcję, dupku. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: pluj pluj sk...synu 04.03.07, 21:30 "Polsko, twa zguba w Rzymie" Juliusz Slowacki - poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Slowacki Wielkim Polakiem byl! 04.03.07, 21:34 Krzyż twym papieżem jest - twa zguba w Rzymie! Tam są legiony zjadliwe robactwa: Czy będziesz czekać, aż twój łańcuch zjedzą? Czy ty rozwiniesz twoje mściwe bractwa, Czekając na tych, co pod tronem siedzą I krwią handlują, i duszą biedactwa, I sami tylko o swym kłamstwie wiedzą, I swym bezkrewnym wyszydzają palcem Człeka, co nie jest trupem - lub padalcem. Lecz pokój z nimi!... Nie, ten brud ruchomy Nie zna pokoju - więc życzenie próżne! Niechaj więc włażą w zakrwawione domy, Niech plwają na miecz - stworzenia ostróżne, Aby zardzewiał, nim będzie łakomy Ich zgiętych karków, niech mają usłużne, W jadzie maczane pióra - dusze w bagnie, Niech żyją: takiéj krwi - nikt nie zapragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl! 04.03.07, 21:57 Pośród niesnasków Pan Bóg uderza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sromotnik Bezwstyd Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pisze.. IP: 83.168.124.* 04.03.07, 22:01 Watykan potępiał wszystkie powastania Polaków przeciw zaborcom. Oligarchia koscielna kolaborowaała z zaborcami. Dlatego Lud W-wy kilku biskópów powiesił na latarniach ulicznych/w Wilnie też/. Ostatniego powstańca Styczniowego /1865r.ks.Brzózka/ i jego grupę partyzancką wydał kozakom moskiewskim biskup siedlecki. Opisała to magrabina Wielopolska w książeczce "Kryjacy". Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pi 05.03.07, 13:56 Kazimierz Łyszczyński (ur. 1634), podsędek ziemski brzeski, został oskarżony o ateizm przez biskupa Jana Stanisława Witwickiego (wówczas działającego w województwie brzeskolitewskim) przed biskupem wileńskim Kostantym Brzostowskim (który był wrogiem króla Jana III Sobieskiego). Biskup Witwicki był pierwszym inspiratorem procesu przeciwko Łyszczyńskiemu i on pierwszy obłożył go klątwą. Już w trakcie sprawy Łyszczyńskiego Witwicki został awansowany i przeniesiony do diecezji poznańskiej. Kazimierz Łyszczyński, uznany przez sąd biskupi winnym bluźnierstwa, został skazany przez sejm za ateizm na spalenie żywcem 1689. Ścięto go na rynku Starego Miasta w Warszawie 30 marca 1698, a zwłoki spalono. Nie jest jednak pewne, czy Łyszczyński został ścięty przed spaleniem - niektóre źródła (w tym kościelne) mówią o publicznych torturach i spaleniu żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:02 www.birthrightisrael.com/bin/en.jsp?enPage=HomePage Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Slowacki Wielkim Polakiem byl!Wiedział co pi 05.03.07, 15:06 SAMOSTIJNA UKRAINA WID BERLINA DO PEKINA!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:19 nie bedziesz w błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały czł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:12 Juz 20 lat temu Lublin był szczęśliwy że odszedł do Płocka a w Płocku księza kupili mu nawet samochód aby wyjechał i nie wracał juz nigdy. Z tego co wiem to ekscelencja nie pojawia sie wcale w Płocku równiez na spędach kościelnych. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak, ale jeszcze Re: spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały czł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:51 rozrabiał na płaszczyźnie polonijnej wraz z innymi agentami, nie koniecznie polskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: spytaj ludzi z Lublina i Płocka,wspaniały czł 07.03.07, 12:56 tak i wszyscy sie cieszyli, że odszedł. W płocku nie tylko sie księżą cieszyli widać, ale tez parafianie. Juz tam nikt na tace nie musiał dawać co łaska. No tak ale w Szczecinie jest problem, czy w katedrze powinien byc jego grobowiec. Człowiek, który się nie zasłurzył dla miasta i jego Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:23 Popraw ortografię i przestań bełkotać. A co TY zrobiłeś dla miasta? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: abeesie 07.03.07, 23:45 za ortografię przepraszam, zdarzyło się. Co ja zrobiłam dla miasta, urodziłam następnego mieszkańca Szczecina i jeszcze parę rzeczy. Miałam wpływ na pewne przepisy, które zostały anulowane, a one były niekorzystnie społecznie. A TY co zrobiłeś dla miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:08 Wychowałem wielu młodych obywateli tego miasta. Jako dojrzałych ludzi wypuściłem ich w świat i jestem dumny z tego. W przyszłości będą elitą. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: abeesie 08.03.07, 11:03 no widzisz, sam więcej zrobiłeś dla miasta niż Ekselencja, oczywiście ja mam na mysli rozwój dobrych rzeczy, a nie iluzji i narcyzmu duchownego" a tak znalazłam filmik. balwochwalstwo.bo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:13 >> a tak znalazłam filmik. Tak tak, fajny i kretyński, bo oparty na samych stereotypach. Niezbyt dobrze świadczy i autorach i wielbicielach ich talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: abeesie 08.03.07, 12:21 To własnie, a stereotypy są destrukcyjne. A św Franciszek zapomniałeś jaka rewolucję zrobił w kościele. Ja od razu tego filmiku nie zrozumiałam, przejrzałam go dwa razy. W sumie teraz każdy może wyrazic swoje wątpliwości, dlatego mam nadzieję, że dobro no i tak zwycięży, bo jak nie to bedzie koniec świata i sumienie człowieka lub lęk i strach zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:57 Chory bełkot abeesa. Odpowiedz Link Zgłoś
klara996 Re: abeesie 08.03.07, 15:06 Czy to było do mnie? proszę mnie nie obrazac w dniu Kobiet. Wiesz ja nie chcę Ci mówic, ale zastanów sie nad sobą, bo jeżeli do było do mnie to co to znaczy "abeesa", bo nie wiem o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: abeesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 20:01 Absolutny Brak Szyi - charakterystyczny stan intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: abp Kamiński był na posadzie w Płocku 84-99 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:22 Jaki w Płocku taki w Szczecinie!!! To najgorsze co mogło spotkac kościół szczecinski w ostatnim dziesięcioleciu! Starzy i leniwi proboszczowie od lat na ciepłych "posadkach" a młodzi i energiczni księża, którzy mogliby poruszyc te skostniałą bryłę z posad są trzymani na smyczy. Nadzieja w tym że juz niedługo odejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 spotkanie z ks. Isakowiczem -Zalewskim 11.03.07, 18:52 u Dominikanów Spotkanie odbędzie się w czwartek 15 marca o godz. 19.00 w kaplicy pod blachą. Odpowiedz Link Zgłoś