Gość: arne IP: *.lot.pl 07.05.03, 10:02 jaja bym urwał, tym co to zrobili! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JACEK Re: Ptaki Hasiora zniszczone IP: 64.9.159.* 07.05.03, 15:15 Smutny to akt wandalizmu , zreszta tak jak kazdy inny!!! Bez sensu i boli !!!! ps co do Hasiora to przyznam ze trzeba byc specem by zauwazyc ze ptaki zostaly "POWYGINANE" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Ptaki Hasiora zniszczone IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 20:18 Tyle rabanu o troche blachy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.B. Re: Ptaki Hasiora zniszczone IP: 62.233.159.* 07.05.03, 22:11 Takie pokejście, że to tylko trochę blachy świadczy o braku kultury delikatnie mówiąc. Można też wszystko poniszczyć do końca i zakopać się samemu w to co pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Ptaki Hasiora zniszczone IP: proxy / 192.168.3.* 07.05.03, 23:19 Będąc w latach pod koniec lat 70tych w Szczecinie wydaje mi się,że ptaki znajdowały się w okolicach Wałów Chrobrego.Nie jestem pewien,ale były wtedy tam jakieś prace Hasiora.Czy ktoś sobie coś przypomina ? ? Pozdrowienia ze Śląska dla Szczecinian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1/4chadziej68 Re: Ptaki Hasiora zniszczone IP: *.aeriscomputers.net 08.05.03, 09:30 Gość portalu: Forman napisał(a): > Będąc w latach pod koniec lat 70tych w Szczecinie wydaje mi się,że ptaki > znajdowały się w okolicach Wałów Chrobrego.Nie jestem pewien,ale były wtedy > tam jakieś prace Hasiora.Czy ktoś sobie coś przypomina ? ? > > Pozdrowienia ze Śląska dla Szczecinian. Wedle moich zniszczonych alkoholem komórek mózgowych, hasiorowe ptaki w owych czasch przysiadły na skwerku na obecnycm Placu Zgody - 20 min wężykiem od Wałów Chrobrego. Dziecięciem wówczas byłem niewinnym, toteż mogę się mylić. Pozdrawiam Ślązaków (szczególnie szwagra w Raciborzu) 1/4chadziej - 3/4warszawka Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Ptaki Hasiora zniszczone 08.05.03, 09:37 Gość portalu: 1/4chadziej68 napisał(a): > Wedle moich zniszczonych alkoholem komórek mózgowych, hasiorowe ptaki > w owych czasch przysiadły na skwerku na obecnycm Placu Zgody - > 20 min wężykiem od Wałów Chrobrego. > Dziecięciem wówczas byłem niewinnym, toteż mogę się mylić. > > Pozdrawiam Ślązaków (szczególnie szwagra w Raciborzu) > 1/4chadziej - 3/4warszawka > Wedle mojej pamięci "Ptaki" były uroczyście zaprezentowane na Dniach Morza na skarpie pod Zamkiem - płonęły bardzo spektakularnie (pamiętam szczególnie czarny dym, którego było niewspółmiernie dużo do ilości ptaków). Hasior nie myślał o nich jako o typowej rzeźbie, raczej był to rodzaj hapenningu. Później nie wiedziano co z nimi zrobić (wyrzucić było głupio) więc wymyślono krótko potem lokalizację na pl. Zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buazen Re: Ptaki Hasiora zniszczone IP: 217.153.7.* 08.05.03, 11:20 Hasior "ptaki" palił - nazwano to heppeningiem - anonimowy artysta je powyginał - został wandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Ptaki Hasiora zniszczone 08.05.03, 11:27 Gość portalu: Buazen napisał(a): > Hasior "ptaki" palił - nazwano to heppeningiem - anonimowy artysta je > powyginał - został wandalem. Kiedyś Dymny mówił o polskich wadach narodowych : pierwsza polska wada to Wada co nie chciała Niemca, druga wada to wadalizm itd. (i jeszcze była polska wada powiatowa Wadowice) Odpowiedz Link Zgłoś