Dodaj do ulubionych

miałyście rację - koniec porodów w Policach! :(

11.04.07, 22:47
dziś się dowiedziałam, że porody będą się tam odbywały tylko do końca
miesiąca a potem remont. Już wcześniej była o tym mowa ale ja byłam tam z dwa
miesiące temu i wtedy zapewniono mnie, że tylko oddział dziecięcy przenoszą a
poród spokojnie można tu planować:/
A ja już tak się napaliłam na rodzenie w wannie...ech...

Niepocieszona Ola :(
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 12.04.07, 06:12
      Olu a jak długo ma być ten remont? Pytam bo koleżanka wybrała ten szpital a ma
      termin na lipiec... może zdążą do tej pory...
      • oulyn lipcowe też nie mają szans... 12.04.07, 08:29
        podobno pół roku ma to trwać:/ lepiej niech wybierze sobie coś rezerwowego -
        tym bardziej, że niekiedy bejbiki nie czekają na termin -o, moje może wyczuje
        sytuację i się spręży do końca miesiąca;)

pozdro!!
        • slonko1335 Re: lipcowe też nie mają szans... 12.04.07, 10:49
          dzięki za info przekażę jej, chyba się bidna załamie bo ma lekarza z tamtego
          szpitala i znajomą położną a tu kiszka:(
          • oulyn Re: lipcowe też nie mają szans... 12.04.07, 14:15
            no chyba że na unii się umówią na poród bo podobno tam ma się to wszystko na
            ten czas wyprowadzić... ale nie mam pewności czy kadra też - ale sądzę, że tak.

Pozdrów kumpele i powiedz jej, że wiem co czuję;) ja narazie chyba na zdroję
            się będę szykowała, ale jej z Polic to będzie troche daleko (chyba że ze
            Szczecina jest to looz:)

Pozdrawiam!!
    • oulyn naskarżyłam położnikowi z Polic że znikają... 13.04.07, 08:48
      cytuję maila jakiego dostałam w odpowiedzi na moje pytanie czy nie ma szans by
      trafić na personel z Polic gdzies na Unii...

"Droga Pani Olu,
      przyznam, że to co przeczytałem lekko mnie przeraziło, bo jestem od pewnego
      czasu na urlopie i sprawy szpitala oddaliły się ode mnie (nie na długo). Jeśli
      jest tak jak Pani napisała (drżę na samą myśl...), i porody przez cały czas
      remontu będą się odbywały np. w szpitalu PSK1, to nie wydaje mi się, żeby można
      tam było rodzić tak, jak jesteśmy (no tak, byliśmy) w stanie zagwarantować w
      naszym szpitalu paniom i parom rodzącym. Miejsce to jedno, ludzie to drugie. W
      PSK1, jeśli się nie mylę, jest JEDNA położna, która pracuje w duchu porodów
      naturalnych, ale nec Hercules contra plures. Może warto by zastanowić się i
      obejrzeć Szpital w Zdrojach? A może po prostu wpłynąć na styl pracy personelu w
      PSK1... To już niestety wykracza poza moje możliwości. Nie jest to łatwe, ale
      postawa pięciu, dziesięciu, a może pięćdziesięciu rodzących spowoduje zwrot w
      myśleniu o porodzie takim, jakiego kobiety oczekują. Na pewno kierownictwo
      Kliniki, która będzie się mieścić w Policach, będzie się musiało się z tym
      prędzej, czy później zmierzyć, bo w Policach przecież nie będą się odbywać
      tylko porody patologiczne."

Swoją drogą nieźle wyluzował Pan Położny, przecież to by oznaczało, że nie
      będzie miał gdzie pracować:/ dziwny przepływ informacji...
      • zappka Re: naskarżyłam położnikowi z Polic że znikają... 13.04.07, 12:42
        ale mnie zmartwilyscie :-(, w nast tyg mam wizyte u swojego gina to postaram
        sie dowiedziec czegos wiecej( on pracuje w policach), ja mam termin na koniec
        czerwca i tak jak przy pierwszej ciazy chcialam ponownie skorzystac z zzo, a
        teraz co??? help!!!
      • port09 "Droga Pani Olu" 15.04.07, 19:53
        Hmmm... Może tak jak moja znajoma: "Drogi Sławku, zacznę tak..." - potem dostaje
        mi się po głowie, albo usłyszę coś miłego.
        Droga Pani Olu, zacznę tak:
        1. List był jak najbardziej prywatny, i wysłany tylko do Pani, choć wiem, że nie
        zaznaczyłem, że nie chciałbym go upowszechniać. Ale wydawało mi się to dość
        oczywiste. Wprawdzie moje poglądy są znane i nie kryję się z nimi, to jednak nie
        sądziłem, że znajdą się na forum - i gdybym to wiedział, to może swoją wypowiedź
        sformułowałbym nieco inaczej (w końcu szerszemu kręgowi osób niekoniecznie
        trzeba powiedzieć wszystko).
        2. Moje podejście do tego, że "nie będę miał gdzie pracować" jest pełne spokoju,
        bo o pracę się nie martwię. Z drugiej strony, z natury jestem fatalistą, więc
        cóż mogę uczynić jeśli rzeczywiście nie będę mógł pracować tak jak lubię
        najbardziej - w TYM szpitalu. Co najwyżej będzie mi brakowało nastroju TEJ sali
        porodowej, i kobiet, które przychodząc do TEGO szpitala oczekując czegoś
        konkretnego - raczej to otrzymywały. Oraz (ale to już zupełnie inna strona
        zagadnienia) - będzie mi brakowało Zespołu, w którym pracowałem - bo na pewno
        nie będzie już taki sam. Co nie znaczy, że będzie lepszy czy gorszy.
        3. Skończę tak: jest pewnien piękny film, "Piknik pod Wiszącą Skałą", a tam
        słowa: "wszystko zaczyna się i kończy w określonym miejscu i określonym czasie".
        I tyle. Kropka. (to też słowa mojej znajomej :-)
        • oulyn Re: "Droga Pani Olu" 15.04.07, 22:13
          oj, jakoś nie pomyślałam, że za dużo prywaty jest w liście pana położnika -
          jedynie chciałam by pokazać pewne informacje.
          Na pewno się poprawię i następnym razem żadnych cytatów.

jeszcze raz bardzo przepraszam Pana Położnika!!

pochopna Ola
    • dankoj7 Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 13.04.07, 12:59
      Czy to są pewne informacje???Byłam przed świętami u gina i nadal utrzymywał, że
      rodzimy w Policach.Przez święta coś się zmieniło,czy nie chciał żebym mu w
      gabinecie zaczęła rodzić z nerwów?
    • dankoj7 Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 16.04.07, 09:56
      WITAM!Przed chwilą dzwoniłam do Polic i nic nie wiedzą o zamknięciu
      oddziału...Proszę dziewczyny ,nie stresujcie nie potwierdzonymi informacjami!!!!
      Pozdrawiam!
      • slonko1335 Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 16.04.07, 10:40
        dankoj7 napisała:

> WITAM!Przed chwilą dzwoniłam do Polic i nic nie wiedzą o zamknięciu
        > oddziału...Proszę dziewczyny ,nie stresujcie nie potwierdzonymi
        informacjami!!!

Ja też rozmawiałam w weekend z tą znajomą o której wcześniej pisałam, była w
        piątek na wizycie u swojego lekarza też nic na ten temat nie wie....cholerka
        burdel jak nie wiem......
    • dzieciar Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 04.05.07, 15:21
      To jest nie prawda.Porody W Policach odbywaja sie nadal.Nie rozumiem dlaczego
      podajecie falszywe informacje.Z tego co wiem to remont oddziału położniczego i
      porodówki nie nastąpi tak szybko, mówi sie nawet o przyszłym roku.
      • oulyn Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 04.05.07, 21:15
        dzieciar napisała:

Nie rozumiem dlaczego
        > podajecie falszywe informacje.

Ostro zabrzmiało:) Jednak prawda jest taka, że już od dłuższego czasu wieści z
        Polic układają się w sinusoidę - raz tak, raz tak. Jeszcze sprawdziłam czy mnie
        może coś się pokiełbasiło ale poniżej podaję wątki, w których ten temat był
        poruszany (i to tylko część z nich) więc jakieś ziarenko prawdy chyba w tym
        musi być...:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=58450517&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=55867000&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=50821982&a=55534636
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=54484756&a=54776017
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=54775407&a=54875917
        Poza tym mi tak powiedziała koleżanka ze szkoły rodzenia, która była w Policach
        bo miała jakieś problemy z ciążą i tam właśnie jej powiedziano, że porody w
        czerwcu już odbywać się nie będą. Od razu zaczęłyśmy to przeżywać bo obie
        planowałyśmy ten szpital obrać za miejsce narodzin naszych dzieci, a wg
        informacji które jej udzielono wyszło na to, że trzeba wybrać inną opcję.
    • oulyn dziś mój mąż gadał z położnikiem... 21.05.07, 14:15
      ...z Polic i ten twierdzi, że jeszcze najbliższe pół roku będą tam przyjmowane
      porody.

Ja obieram strategię, że nastawiam się na Police a poprostu jak poczuję, że
      poród się zbliża to tam zadzwonię i spytam czy się załapię (ale mi zostało 40
      dni więc mam duże szanse:).
      • oulyn nie z położnikiem a z ginekologiem;) my mistake 21.05.07, 14:15
    • anita322 Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 29.05.07, 13:59
      czesc wlasnie wrocilam ze szpitala w Policach bo moja kolezanka tam wczoraj w nocy urodzila syna pytalam polozne ilekarza o to czy zdaze tam urodzic powiedziano mi ze owszem remont ma byc ale dopiero po nowym roku mam wam przekazac ze mozecie tam rodzic moja kolezanka jest w szoku ze taka tam dobra opieka bo slyszalam same zle opinie na temat tego szpitala a okazalo sie ze jest lepiej o cale niebo niz na Pomorzanach dziewczyna z lozka obok kolezanki rodzila naturalnie i tez mowila ze ok
      • sylki Re: miałyście rację - koniec porodów w Policach! 29.05.07, 18:39
        to prwda poród tam to sama przyjemność :) o ile poród do przyjemnych nalezy ;)
        rodziłam tam 18 maja i 20 szłam do domku. Lekarze, położne cudowni :)
        • ewetka Sylki :D 31.05.07, 09:09
          O Sylki fajnie że juz jesteś po :D
          Wielkie gratulacje.
          I jak udało się rodzić z Głazem??
          • sylki Re: Sylki :D 31.05.07, 10:15
            niestety nie było dr. Głaza, ale jest tam tylu wspaniałych lekarzy np
            dr.Oronowicz czy dr.Banach :)
            Położne świetne :)))
            Pytałam o dr.Glaza bo nie wiedziałam czy cc nie bede miala. Mała miała być duza
            do 4500g, ale rodziłam sn i mała miała 4020g, 56 cm i główke niestety 37 cm.
            Poród 5 h :))
            • ewetka Re: Sylki :D 31.05.07, 22:12
              To i tak nieźle 5 godzin z taką główką- pełnam podziwu :D
              Ja po urodzeniu Ani szukałam kontaktu z Banachem właśnie tak pozytywne wrażenie
              zrobił na mnie imężu :D
              • sylki Re: Sylki :D 01.06.07, 11:26
                Ten szpital obsade lekarska ma fantastyczna (chyba najlepsza)
                :))))
                • ewetka Re: Sylki :D 01.06.07, 14:19
                  Dlatego teraz też chcę rodzić w Policach, poza tym mam do szpitala 12 minut a z
                  moim tempem porodu do innego mogę nie zdąrzyć :DDD
                  Sylki a jak maleństwo?
                  • sylki Re: Sylki :D 01.06.07, 14:44
                    mała super, rosnie jak na drożdzach. Ja mam problem z piersiami i lece na
                    antybiotyku, a mała na moim odciagnietym wczesniej pokarmie, bo wczoraj
                    zwymiotowała jak tylko wziełam pierwsza dawke lekarstwa. Boje sie, że nie
                    wystarczy mi pokarmu, bo mała wcina az jej sie uszy trzesa, a antybiotyk mam
                    brac 5 dni :(
                    • aniakur2 Re: Sylki :D 15.06.07, 20:03
                      Kolezanka wczoraj juz rodziła na pomorzanach.
    • elounda nadal czynny oddział w Policach 11.06.07, 10:17
      Nie rozumiem dlaczego podajecie nieprawdziwe informacje.Oddział w Policach
      ciągle działa.Z tego co wiem od mojego ginekologa to zadnych zmian nie
      przewiduje sie w tym roku.Bylam tam 2 dni temu u mojej koleżanki która byla
      bardzo zadowolona zarówno z porodówki jak i z oddziału noworodkowego.Ja tez tam
      zamierzam rodzić.Takich warunków oraz fajnego personelu nie ma w innych
      szpitalach.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka