Dodaj do ulubionych

Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza

IP: 195.136.49.* 14.04.07, 07:13
ma facet wspomnienia a po Pogoni jakie nazwiska zapamięta . Dla mnie Pogon bez
przynajmniej 2 ligi to tragedia.Czy facet sie nie zastanawia że stal mielec
nie odrodziła sie od 20 lat. Nie rozumiem dlaczego nie może być 2 Pogoni
jednej w 2 i innej w 7 lidze.Być może jest tak że Ptak zrozumiałby swój błąd z
brazylijczykami , przecież jakby wygrywali to by nie było zamieszania.Przeciż
ci sami kibice idą i tu i tu. Sponsorzy Nowej z nazwy to dobre firmy ale ile
one dają na Nową ktoś sprawdzał bo słyszałem że ochłapy a od 4 ligi zaczynają
sie kontrakty gra zarobkowa i jak nowa ma sobie poradzi z finansowaniem a
przypomnam że druzynami 5 ligi sobie w tym składzie nie radzi.Może nich próbą
jest przetarg na Pogoń Ptaka zobaczycie czy ktoś sie zgłosi ilu jest chętnych
inwestorów
Obserwuj wątek
    • Gość: M_B Wiara i pragnienie IP: 83.168.96.* 14.04.07, 08:53
      Całkowicie zgadzam sie z autorem tekstu. Pogoń to tradycja, herb i my kibice. To
      my tworzymy ten klub i to my go odbudujemy. Piszac ze Pogoń ponizej II ligi to
      tragedia pokazaujesz co tak dla ciebie wlsciwie jest najwazniejsze, Nie Pogoń
      tylko liga! Parafrazujac słowa Miedziaka - Wartością jest Pogoń, a a nie I LIGA!

Prawdziwy charakter pokazali ludzie w Sosnowcu, Gdańsku i Katowicach. Podjeli
      decyzje o samooczyszczeniu, zaczeli od najnizszych lig i dziś mogą chodzić
      dumni. Jesli ktos urodził sie jednak cykorem i pesymista to chocby Pogoń była MP
      to dalej bedzie jęczał i narzekał. Ja wierze w odbudowe Pogoni STAD w 100%
      popieram inicjatywę PN i wypowiedz Artura Dyczewskiego!
      • Gość: bobal Re: Wiara i pragnienie IP: 83.168.106.* 14.04.07, 09:42
        Dla mnie wartością jest I liga. Szkoda życia, żeby czekać 10 lat na awans. Pytam
        po co? Przez następne parę lat wszystkie wyniki Pogonii (tej z B klasy) to
        będzie 5:0 i więcej. Ale co z tego, skoro będą tu przyjeżdżać amatorzy, którzy
        profesjonalną piłkę oglądają tylko w TV. Nie zgadzam się z autorem artykułu.
        Pamiętam świetnie obie opisane "Pogonie" i tą z 80 i 90 lat. Byłem na FC Koln i
        Veronie w PU. Byłem na pamiętnym meczu o mistrzostwo z Widzewem w 1983 gdzie
        przyszło na Twardowskiego między 35 a 50 tys. ludzi. Chcę znów takiej Pogonii i
        tyle.
        • albin55 Re: Wiara i pragnienie 14.04.07, 10:57
          Pamietam Pogoń Mariana Kielca,Białka,Gackę Krzysztolika i innych i niech mi tak
          zostanie:)
        • Gość: Tylko Pogoń! Re: Wiara i pragnienie IP: 83.168.96.* 14.04.07, 13:34
          Jesli wartościa dla ciebie jest I LIGA to zawsze mozesz sobie śmigac do Poznania!
      • Gość: B_m Re: Wiara i pragnienie IP: 62.233.172.* 14.04.07, 12:08
        "prawdziwy charakter pokazali ludzie w Sosnowcu" i kupili parę meczy.
        (ile to w najblirzszym czasie wyjaśni prokuratura), życzę powodzenia działania
        w taki stylu i z takim charakterem.
        • Gość: Kibic Re: Wiara i pragnienie IP: 83.168.96.* 14.04.07, 13:36
          Chłopie pisze o Zagłebiu, gdy to nawet nie istaniło! Odtworzyli je kibice na
          bazie SMS Sosnowiec? Kapujesz? Jak nie to poszukaj sobie info w necie nt.
    • Gość: pyton Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: 62.233.172.* 14.04.07, 11:40
      panie Dyczewski za rok albo dwa wyjedziesz pan do W-wy jak pana poprzednicy,
      Matlak sobie przypomni, że jednak Lech to Lech, Adamczuk w swoim stylu zmieni
      ten klub na inny bo w żadnym mu się nie układało a p.Chlasta się z tego
      wszystkiego pochlasta natomiast my kibice piłki nożnej będziemy oglądać 3 ligę
      na nowoczesnym stadionie z podgrzewaną płytą wybudowanym przez pana Krzystka.
      • Gość: Gruby Re: Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:16
        I bardzo dobrze. Debile kibice, którzy naciskali wystając pod urzędem miesjkim
        na sprzedaż Pogoni mają za swoje.
        Mieliście chamy Pogoń a żeście chamy i niedouki to nie macie !
    • Gość: Gruby Re: Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:14
      No to zainwestuj swoje oszczędności w Twoje Życie w Twoją Dumę , w Pogoń :))
      • Gość: as Re: Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: 195.136.49.* 14.04.07, 16:31
        młodziez musi mieć lokalnych idoli nie sa nimi bandrowski przez 10 lat i to
        niepewnych młodzi wyrosna z kibicowania . A jaki to sukces osiągnął GKS Katowice
        3 liga w Lechii pojawił sie Krauze a tu kto ma sie pojawić, centrala Bosmana
        przeniosła sie do Warszawy i tam bedą decyzje, stocznia zipie ,pżm - wisi. Siłą
        klubu sa pieniądze może kupicie za te 10 mln zł od Ptaka tymczasem nie można
        zebrac pieniędzy na Gryfusa. Na dzisiaj Nowa to wygląda gorzej niz Arkonia i
        Stal.Nie wyobrazam sobie Szczecina poniżej 2 ligi , troche lat mam i nie
        pamiętam jej wystepów niżej.Może by przekonać Drzymałę bo poza kibicami których
        on nie ma to my nic nie mamy.
    • Gość: max Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: *.chello.pl 14.04.07, 19:53
      Czy ktoś, gdzieś, kiedyś w końcu napisze że dzieci i młodzież z Pogoni nie mają gdzie trenować, a nawet rezerwy Pogoni widziałem w zimę śmiesznie małej salce, ludzie przecież bez tego się nie da, byle kopacz kosztuje fortunę, a my możemy mieć swoich tak jak kiedyś było i nikt się tym nie interesuje? Temat tabu? Jak o Platformie Obywatelskiej w Szczecinie? Czyli zakazany?
      • Gość: kibic Re: Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: *.sysnet.pl 14.04.07, 20:02
        DZis NA MECZU BYłO OK 5 TYS
        • Gość: press vienna Re: Chcę, by Pogoń była Dumą Pomorza IP: *.3.14.vie.surfer.at 14.04.07, 22:44
          zagryziecie sie z nienawisci.typowe dla szczecina. ta druzyna juz nie
          istnieje.......dociera.to agonia i potrzeba zaczac od poczatku.a ptak to
          najwiekszy s...n
    • Gość: ala Tęsknię za Giełdą na Pogoni..... IP: *.chello.pl 14.04.07, 22:52
      przynajmniej to klepisko służyło ludziom

było fajnie, wesoło, kolorowo

poprę każdego, kto przywróci to miejsce normalnym obywatelom!
      • Gość: as Re:dla kibica najważniejsze są emocje IP: 195.136.49.* 15.04.07, 07:42
        i z Wisłą Kraków były chciałoby się więcej takich meczy a na Nowej to taki
        piknik i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka