baba_w_oknie 18.04.07, 22:09 Placimy podatki i jeszcze mamy sie angazowac w utrzymaniew czystosci? Uwielbiam obywatelskie zaangazowanie, ale Piotusiu czy kurw.wa nie przesadzasz?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zmęczony wyraz bezsilności czy homo sovieticus? IP: *.sysnet.pl 18.04.07, 22:25 Sprzątanie może i by miało sens... gdyby wystarczyło zgłosić sprawę miastu a te zajmowało się usuwaniem śmieci. Czasy "czynów społecznych" dawno się skończyły - w mieście brak jest nawet mechanicznych pucowaczek chodników. Kilkogramów brudu dzieci rączkami nie posprzątają. Więc zamiast poronionych pomysłów może lepiej sprawić, by urzędnicy pilnie zajmujący się "ustalaniem, że do miasta to nie należy" ruszyli zady i sami się za robotę wzięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Pan Bendzamin CH powinnien sie wziac za robote. IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 19.04.07, 07:41 i to natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 18.04.07, 22:29 baba_w_oknie napisała: > Placimy podatki i jeszcze mamy sie angazowac w utrzymaniew czystosci? > Uwielbiam obywatelskie zaangazowanie, ale Piotusiu czy kurw.wa nie > przesadzasz?! .................................................................. K..a przesadza i to bardzo.Ja po sobie i swojej suni sprzątam,odpady oddaję jak cywilizowany obywatel więc za brudasami sprzątac nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:03 1. Gdyby strażnicy robili to co do nich należy a nie tylko udawali, że pracują ... 2. Gdyby służby miejskie naprawdę przyłożyły się do roboty a nie tylko spijały śmietankę ... 3. Gdyby wreszcie prezydent trzepnął pięścią w stół i wywalił na pysk co lepszych opier...laczy z UM, ZDiTM, ZUK, MZGO i innych stołków to nie trzeba byłoby z siebie robić przygłupa i wymyślać akcji a`la Olo Nieczajew czyli grunt że piszą, że zadyma, reszta nieważna. Kto to zatwierdził do druku, przecież to naprawdę amatorszczyzna, że aż głowa pęka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 01:25 No juz was w tej gazecie zupełnie poj...ło Dlaczego nie 20 albo 60 uprzejmych_donosicieli_ z_mailem_komórą_i_cyfrakiem To pójdźmy za ciosem i dajmy te robote bezrobotnym fotoreporterom lub zlustraowanym dziennikarzom, których darmowe "dziennikarstwo obywatelskie" pozbawiło zajęcia. Firmy bilboardziane wynajmują do kontroli swych nośników emerytów. Cykają fotki i zapodaja do centrali niczym Hans Kloss Żenua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: 195.124.114.* 19.04.07, 07:33 i tu jest pies pogrzebany, w UM po staremu, wy udajecie ze placicie, my udajemy ze pracujemy druga sprawa to zbyt niskie kary dla brudasow, inne miaste sie nie p**** tylko w Szczecinie urzedasy zgrywaja Matke Terese za pieniadze mieszkancow, przeciez jak taki gnojek jeden z drugim wywala smieci na ulice czy do lasu to kto qrwa za to placi ? ja place, Pani placi :-) my wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 08:00 Z przerażeniem stwierdzam, że połowa z Was nie przeczytała artykułu. Nie o sprzątanie chodzi ( a szkoda), ale informowanie. Dlaczego az tak źle Wam się to kojarzy ? Wszystkich opadł mroczny duch lat minionych ? Wszędzie kurfy i złodzieje ? Czy rzeczywiście taki osobisty monitoring, piętnowanie, karanie brudasów sa aż tak naganne ? Czy to nie jest najzwyklejsza (bez podtekstów proszę) obywatelska postawa ? Jak nasraja na Twoją wycieraczke to zadzwonisz i bedziesz dociekał kto, ale jak to będzie wycieraczka sąsiadki to nie Twoja sprawa ? Chociaz smrodek już będzie wspólny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an.ke Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.acx.pl 19.04.07, 08:02 Ale zenujące posty. Po pierwsze: Nikt nie bedzie sprzatał po brudasach tylko informowal o nich straz miejska. Po drugie: rzeczywiscie beznadziejnie jest jak wszyscy tylko potrafia narzekac a nikt nic nie robi. Najlepiej ogladac sie na innych...powiescic na nich psy jakie to lenie straszne. A juz najbardziej lubie slyszec jak to w innych miastach jest fantastycznie a tylko w Szczecinie do dupy. Slyszeliscie o spoleczenstwie obywatelskim? Placicie podatki..wielkie halo. Ja tez place ale zdaje sobie sprawe, ze na wszystko miastu pieniedzy nie starczy. Place ale nie spodziewam sie ze wszystko wokol mnie zostanie zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:08 Pomysł b.dobry gratuluję.Ale z realizacją podejrzewam będzie gorzej.Mieszkam w domu,wokół którego każdego dnia dozorca (którego pracę doceniam) ma "górę" śmieci do sprzątnięcia i robi to solidnie.Czysto jest godzinę,dwie czasami trochę dłużej.W sobotę lub niedzielę czy jakikolwiek dzień świąteczny przy wietrznej pogodzie szczególnie dzieje coś niezwykłego. Jakby ktoś przez cały tydzień zbierał opakownia foliowe,plastikowe i wyrzuca je przez okno.Być może dla tego kogoś (!)jest to rodzaj zabawy,ale jak temu przeciwdziałać? Widzę często jak ludzie bez względu na wiek opróżniają swoje kieszenie ze śmieci,bez żenady. Sądzę,że tego problemu nie rozwiąże sztab wolontariuszy,ale spróbować warto.Pomysł jest świetny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 08:15 .. w tym miescie jest iles tam firm zajmujacych sie smieciami, iles tam firm zajmujacych sie zielenia, iles tam firm i instytucji kontrolnych i jeszcze tego jest malo ... .. jak chca funkcjonowac w tym miescie to trzeba zagonic cale to towarzystwo do roboty .. .. majac 80 straznikow miejsckich w mniej niz 400000 miescie czyli jeden na mniej niz 5000 mieszkancow nie mozna dopilnowac porzadku .. zenada i to za srodki podatnikow ... a ilu by trzeba bylo zeby mogli dopilnowac porzadku .. armia 10000 wystarczy ?? .. mam wrazenie ze autor artykulu pisal pod zamowienie jakiejs grupy interesow .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 08:19 Enancjo, proponuję Ci abyś tych 80 strazników podzielił nie na ilośc mieszkańców, ale obszar :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 08:24 .. wiem ze mamy duzy obszar .. ale moim zdaniem to ludzie smieca nie rozmiary maista ... .. ponadto przy tylu firmach .. to gdyby starznicy byli w jakikolwiek sposob uzyteczni ( jak dotad nie stwierdzam czegos takiego ) to juz dawno by opracowali z UM i tymi firmami programy, dzieki ktorym miasto byloby utrzymane w lepszym porzadku, Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy śmieciowi kapownicy łączcie się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:36 przepraszam, czy my wracamy do prlu! to tam wymyslono haslo "młodziez z partią", które mysmy przechrzcili na "młodzież z mpo". panie piotrze sz. taka propozycja jest bardzo niestosowna. mamy ekipę strazy miejskiej, która do tego została powołana, a tymczase jest to grupa przypominajaca byłe ormo w połączeniu z cynkami - patrolują jak ślepcy nastawieni na udowadnianie swoich racji prywatnych posesjach (to podkreslam) i podpierają sciany um czekając na ofiary, zajmuja się suszarkowym strzelaniem do kierowców i wszystkim innym (ordery, dyplomy etc) poza tym do czego zostali powołani. do tego chce pan aby powstała specjalna obywatelska (jak ormo) straż czystości, czyli śmieciowi kapownicy. walka o czystość to walka za strażą miejską, z tą grupą nierobów na naszym wikcie w godzinach od 7-15. zostanę śmieciowym kapownikiem razem z panem jeżel istraż miejska przestanie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 08:37 Przy ilu - tylu firmach ? Bo ja nie wiem. 10, 20 ? Ilu w tych firmach pracuje ludzi ? W czym te firmy się specjalizują ? W sprzątaniu ulic, chodników, porządkowaniu zieleni, utylizacji odpadów, wywozie odpadów ... ? Kto tym firmom ma zapłacic za usługi ? No to wiem, my , podatnicy, poprzez UM. A UM to między innymi ci, ktorych wybraliśmy w wyborach. Może nie koniecznie są tam ci na których głosowałeś Ty lub ja, ale są. Demokracja. I ja jako mieszkanka miasta Szczecina muszę (nie koniecznie z pokorą) przyjąć ten stan rzeczy. Teraz jest czas na mnie, na Ciebie, na nas ... Nie podoba się nam. Jak nam się coś nie podoba to o tym rozmawiamy, próbujemy negocjować, prowadzimy polemikę ... Ale aby o tym rozmawiać, aby coś zmienić, albo chociaż próbować cos zmienić jest potrzebna informacja. Cesarz musi wiedzieć, że jest wojna :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 11:17 .. cesorz nam milosciwie panujacy, ktory nie wie ze lud jego wojuje .. nigdy nie zostanie cesorzem, a jedynie marionetka .. .. cesorz, ktory nie umie zdobywac, analizowac, kreowac informacji tez jest jedynie marionetka !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca To poza granicami rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:28 Proponuję zebranie wolontariatu, który ruszy z inwestycjami w mieście i wybuduje na ten przykład ścieżki rowerowe. Urzędnicy niech sobie biorą pensje a społeczność lokalna przekształci się w jeden wielki wolontariat Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 08:31 mysle mysle i ...nie wiem o co chodzi:) wystarczy wystawic nos za drzwi i widac smieci wszedzie urzednicy miejscy nie poruszaja sie po miescie??? nie widza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: 195.124.114.* 19.04.07, 08:32 mam wrazenie ze ktos bierze kase a efektow nie ma, tropy prowadza do UM :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:33 Ja tam zawsze nie winię w czymkolwiek pracowników ale zawsze szefów. Za to pobierają kilkukrotnie wyższe od pracowników wynagrodzenie w końcu krde od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: 195.124.114.* 19.04.07, 08:43 a na szczycie drabinki siedzi Muminek, ktory tylko usmiecha sie znaczaco :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędnydlaregionu Muminek lub krasnoludek. Przypomne taką bajkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:22 Gość portalu: Gosc napisał(a): > a na szczycie drabinki siedzi Muminek, ktory tylko usmiecha sie znaczaco :-) :-) Za siedmioma zielonymi lasami, za siedmioma zielonymi polanami, za siedmioma zielonymi zagajnikami jest sobie zielona polana. Na tej zielonej polanie stoi sobie zielona chatka z zielonym dachem. Na zielonych schodach tej zielonej chatki siedzi sobie CZERWONY krasnoludek Krzystek i mówi sam do siebie : "ja chyba kur--a nie jestem z tej bajki". Gdyby tylko chciał sobie to do końca uświadomić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Muminek lub krasnoludek. Przypomne taką bajkę 19.04.07, 09:54 Za siedmioma zielonymi lasami, gdzie pod każdym drzewem leży tona gruzu i odpadów budowlannych, za siedmioma zielonymi polanami, na których leżą stare puszki, butelki pet,za siedmioma zielonymi zagajnikami pomiędzy, którymi ktoś zostawił starą kanapę i zużyty sedes,jest sobie zielona polana, na środku której porzucono starą lodówkę. Na tej zielonej polanie stoi sobie zielona chatka, wokół której walają się jednorazowe opakowania po napojach i posiłkach na wynos, z zielonym dachem, do którego przyczepiło sie kilkanaście torebek foliowych dumnie powiewajacych kej by te sztandary. Na zielonych schodach tej zielonej chatki nasrało conajmniej kilkanaście piesków, wśród tych kup siedzi sobie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędnydlaregionu Re: Muminek lub krasnoludek. Przypomne taką bajkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:05 Dobre.Bardzo dobre. Tylko na inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmaciejx Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: 83.168.96.* 19.04.07, 08:45 Uważam,że do akcji dbałość o czyste miasto powinni się włączyć wszyscy mieszkańcy Szczecina. A Ci co się tak oburzają,że płacą podatki, a miasto nie sprząta;wystarczy że nie będą przeszkadzać w akcji i nie będą sami śmiecić. Zastanawia mnie co rzeczywiście robią działacze władz miasta,jeżdżąc i chodząc po Szczecini,że do tej pory nic nie widzieli i że miejskie brudy im do tej akcji, wogóle nie przeszkadzały. Co zrobiły władze miasta Straż Miejska,Policja: w sprawie poniszczonych elewacji domów tych świeżo odnowionych i tych starszych pomazanych przez pseudo graficiarzy. Przy każdej bazgrole na scianie jest zostawiany podpis lub charakterystyczny znak danego wandala. Czy władze miasta mają zkatalogowane w fotografii te symbole, by później po złapaniu sprawcy,wystawić mu rachunek za wszystkie zniszczenia. Dużo się mówi,ale praktycznie się tylko na tym kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: 195.124.114.* 19.04.07, 08:59 sluzby tzn Policja i Straz Miejska siedza w ubieglym systemie a to oznacza ze jesli nie przyjdzie szef i nie opie.. druzyny o poranku to druzyna bedzie (bez)produktywnie spedzac czas w pracy, i tu zaczyna sie nasza rola :-) trzeba wywrzec cisnienie na Preziu, obu komendantach to ruszy sie biurokratyczna lawina i za jakis czas moze beda efekty Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku 19.04.07, 10:18 Pomysł dobry nie jest. Jak donosi artykuł mamy w mieście 80 strażników. Nie jest sprecyzowane czy bezpośrednio do pilnowania porządku czy też wszystkich razem z tymi co siedzą w biurze i chlipią herbatki. Zakładam wariant pesymistyczny i wysyłam codziennie w miasto 50 ludzi. Mają do "obskoczenia" 300 km2. Wychodzi teoretycznie po sześć na głowę. Śmiało można odjąć Jezioro Dąbskie. Każdemu strażnikowi odpada 1 km2. Zostaje po 5. Zakładając, że strażnik pracuje pięć dni w tygodniu daje nam to oszałamiający 1 km2 do sprawdzenia dziennie. Nawet gdy po dyżurze musi wypełnić jakieś papierki raczej się nie zatyra na śmierć. Problemem jest nadzór nad ludźmi. Widać przełożony Straży Miejskiej to niesamowita oferma lub zgoła leń skoro nie umie albo nie chce mu się robić tego co do niego należy. Trzeba więc go zmienić. No ale jak wywalić z pracy kolegę. I tu jest właśnie problem brudnego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Bardzo dobry pomysl, nawet w usa sa czyny spoleczn IP: 213.155.191.* 19.04.07, 10:21 Ale sami nie damy rady, cale zlo to Magistrat, i te setki urzednikow , dyrektorow, kierownikow specjalistow. Nie idzie nic zrobic , dzialaja jak za komuny. pomiedzy panem Chachulskim jest i WGKIOS, ZDTIM,Straz miejska,nie idzie nic zrobic gdzie sie nie pojdzie zglosic brud , zaniedbania, przerzucajja jedni na drugich, za male sa kary za brudzenie i niedbanie zarzadcow , niszcona jest zielen , brak koszy na smieci.Pochwalam akcje GW i sam do niej przystapie zachecam innych w koncu media to IV wladza, moze nam sie uda , a magistrat zreformowac stara pake urzedasow wywalic do sprztania, i przewietrzyc wydzialy lub je zlikwidowac, dac wiecej na straz i dac im wiecej uprawnien Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 a jak ktos "niezarejestrowany" zglosi, ze brudno 19.04.07, 10:42 to juz nikt sie tym nie przejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędnydlaregionu ORMO=ORUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:48 skuter70 napisał: > to juz nikt sie tym nie przejmie? Dobre skuter. No własnie ? To takie nowe ORMO, a przynajmniej jego zaczyn. Dla przypomnienia O chotnicza R Ezerwa M ilicji O bywatelskiej. Dziś nazwijmy taki twór ORUK : O chotnicza R ezerwa U rzędników K rzystka Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 zacznijmy wyliczanke - gdzie jest brudno 19.04.07, 10:43 obok "centrum wilcza" od strony przyjaciol żołnierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwieliczko Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:56 STARE WRACA!!! czy szanowni panstwo nie czujecie, ze namawiacie do zwyklego donosicielstwa. lotne brygady ideologicznie czujnych, zagladajace przez ploty, a niedlugo przez okna i do majtek. WSTYD. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzątacz Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:59 ktoś musi posprzątać to miasto, przecież prezydent tego nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanPan Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:02 Gość portalu: sprzątacz napisał(a): > ktoś musi posprzątać to miasto, przecież prezydent tego nie zrobi Tego możemy być pewni. Oczywiście nie mam na myśli osobiście pana prezydenta tylko jego słuzby i jego zarządzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: um_smierdzi Re: Szukamy wolontariuszy, którzy chcą porządku IP: *.tpnet.pl 19.04.07, 11:04 A jak okreslic towarzystwo po zawodowce pracowicie wypisujace kwity w SOP, ktore pozniej rownie inteligentne biurwy usiluja przepisac na tytuly wykonawcze? Roznica w stosunku do ORMO, IRCh'y jest tylko taka, ze tutaj jakis imbecyl organizuje im to wszystko w ramach pracy etatowej, a poprzednio funkcjonowalo to ochotniczo (znaczy w celu wymuszenia lapowki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Krzystek ma pecha IP: 195.124.114.* 19.04.07, 11:09 teraz chlopina sie bedzie gimnastykowal, tylu gosci z zagranicy, jak tu wytlumaczyc brud, syf, zlodziejstwo :-) mozna troche zrzucic ma Maryjana ale obraz z nazwiskiem pojdzie w swiat, Krzystek prezydent brudnego miasta :-) rozbudziles nadzieje w wyborcach to teraz plac rachunki albo pojdziesz na dno z hukiem wiekszym niz poprzednik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizjoner Re: Krzystek ma pecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:11 Krzystek prezydent brudnego miasta :-) > rozbudziles nadzieje w wyborcach to teraz plac rachunki albo pojdziesz na dno z > > hukiem wiekszym niz poprzednik obiecać można wszystko, za cztery lata zapomną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Krzystek ma pecha IP: 195.124.114.* 19.04.07, 11:21 te pokolenie nie ma jeszcze Alzheimera i tak latwo nie wybacza, sukces albo fora ze dwora Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Przeczytałem artykuł P.Piotra 19.04.07, 12:03 Zadzwoniłem, porozmawiałem, o zauważonym syfie będę "donosił" mailem lub telefonicznie.Jak zauważę kogoś z samochodu wywalającego syf zapiszę numer i doniosę.Mam dosyć łażenia po śmietnisku.Gdybym miał taką ochotę to bym po Sierakowskim Wysypisku łaził, a nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Szef rady dzielnicy?-kto to jest 19.04.07, 13:21 Zadaniem wolontariusza z danej dzielnicy będzie wynajdywanie szczególnie zaniedbanych miejsc w swojej dzielnicy, przekazywanie tej informacji pocztą elektroniczną straży miejskiej, szefowi rady dzielnicy i "Gazecie Wyborczej", a następnie monitorowanie skutków interwencji strażników w cyklu jedno-, maksymalnie dwutygodniowym. ... Ostatnio prezydent Chochulski wysłał pismo do rad osiedlowych, aby napisały co na ich osiedlu by należało naprawić, np. dziury w chodnikach itp. Bardzo był duzy odzew- wiekszość nic nie odpisała, bo cóż wolą siedziec, a nie chodzic po osiedlu i dbać o czystość otoczenia - KRZYSTEK LIKWIDYJ TE RADY, bo inni wolontarystycznie musza to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szef rady dzielnicy?-kto to jest IP: 195.124.114.* 19.04.07, 13:27 Prawobrzeze:Majowe ul. Maciejowicka 26 46 26 984 Sienkiewicz Mirosław reszta tu test.miasto.szczecin.pl/showpage?chapter=38156 Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Szef rady dzielnicy?-kto to jest 19.04.07, 13:45 dzielnica to nie jest osiedle. Na dzielnice osiedle skalada sie iles tam osiedli dlatego sie pytam, kto jest szefem dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Szef rady dzielnicy?-kto to jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:46 Ochotnicza Rezerwa Urzędników Krzystka takie dawne ORMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Szyliński ! Czy założysz IRCHę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:47 Inspekcję Robotniczo Chłopską Odpowiedz Link Zgłoś