IP: 77.88.172.* 10.05.07, 18:59
a czy Wy wiecie ???
.. bo ja wiem.
Że w zarr'ze wypłat
nie płaci się.

Smutny koniec
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbędny Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:01
      To niemożliwe ! Urządowa instytucyja nie wypłaca. Nie wierzę !
      • Gość: Don Giovanni Re: ZARR SA IP: *.chello.pl 10.05.07, 19:56
        ZARR nie jest urzędową instytucją (cokolwiek by to miało być), tylko spółką
        prawa handlowego, jak sama nazwa wskazuje.
        • Gość: Zbędny Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:59
          .....a dla mnie (proszę o wybaczenie) spółka kapitałowa gdzie własność jest
          panstwowa, gminna czy innej instytucji publicznej jest zawsze urzędową
          instytucją.
          • praszczur1 Re: ZARR SA 10.05.07, 20:14
            Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> .....a dla mnie (proszę o wybaczenie) spółka kapitałowa gdzie własność jest
            > panstwowa, gminna czy innej instytucji publicznej jest zawsze urzędową
            > instytucją.
            ............................................................................
            Mądrość przez Ciebie przemówiła. To chyba wynik polemik za mną ?
          • Gość: FP Re: ZARR SA IP: 77.88.172.* 10.05.07, 21:54
            czy to 'urzędnicza instytucja' czy spółka prawa handlowego... jak zwał tak zwał.
            Co nie zmienia faktu, że podczepiona pod urząd marszałkowski spółka,
            przędzie cięzko.

... kosztem swoich pracowników.
            • Gość: ZBędny Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:57
              W mojej wypowiedzi jest to bardzo istotne czy spółka czy urzędacka firma.
              Dlaczego ? Dlatego, że wyraziłem zdziwienie, że jakieś urzędasy nie mają
              pensji ? To niemożliwe ! Może jakaś dotacja się lekoo spózniła :-))
              Macie tam tak wybitnych w czołówce fachowców jak np Grzebieluch- aktywista
              bankowy z SLD
              • Gość: Don Giovanni Re: ZARR SA IP: 83.168.111.* 14.05.07, 09:42
                Bo ten ZARR to właśnie coś takiego - ni pies ni wydra, coś na kształt świdra.
                Niby to SA, ale podczepiona pod marszałka, niby to przedsiębiorstwo, ale
                instytucja non profit. Żeby umieć czymś takim zarządzać, trzeba chyba pochodzić
                z Marsa.
                • Gość: Zbędny Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:22
                  Zhadzam się. To jest chyba twór załozony przez kosmitów :-)
                  • Gość: Don Giovanni Re: ZARR SA IP: 83.168.111.* 14.05.07, 15:29
                    Agencja rozwoju regionalnego powinna istnieć, tylko że jako instytucja
                    posiadająca własny budżet i łącząca różne działania (np. także planowanie
                    przestrzenne). W Polsce jednak na nic nie ma pieniędzy, i dlatego zrobiono
                    spółkę, dano jej nędzny ochłap w postaci nieruchomości, na których nie da się
                    zarobić, a teraz martwcie się ludzie.
                    Smutne to, bo wiem, że w ZARR SA pracuje naprawdę sporo inteligentnych,
                    kompetentnych ludzi o bardzo szerokich horyzontach, robią ciekawe projekty
                    międzynarodowe, nie są z żadnego nadania, ani czerwonego, ani POPiSowego.
                    Widziałem też podobne instytucje na zachodzie, i wiem, że są bardzo prężne i
                    robią dużo dobrego dla regionów.
                    • Gość: szkolony Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:34
                      Jakiż to nieruchomościowy ochłap dostastała ta biedniutka i pokrzywdzona
                      agencja ZARR.
                      Może Ordynacka tej agencji pomoże !
    • Gość: 125ml Re: ZARR SA IP: *.szczecin.mm.pl 10.05.07, 19:44
      A to nowość. Agencja unijne pieniądze rozdaje dla innych a dla własnych ciężko
      pracujących w papierach nie ma. A to chyba dopiero początek, albo już koniec.
      • z00ropa Re: ZARR SA 10.05.07, 22:08
        oczywiście, że nie płaci. Koleżanka dostała wypowiedzenie w zw. z likwidacją
        jej działu w ZARR (czyt. nie widzieli innego sposobu jak zwolnić te kilkanaście
        osób), więc w związku z tym ZARR nie poczuł się do odpowiedzialności, by
        wypłacić jej ostatnią pensję. Bo po co.
        • Gość: miki Re: ZARR SA IP: *.chello.pl 11.05.07, 00:40
          Kto zlikwiduje tą ZARRopiałą ......
          • Gość: kolo Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:55
            ...zarrazę?
    • Gość: guest Re: ZARR SA IP: 83.168.90.* 11.05.07, 08:04
      ja słyszałam, że płacą, ale z opóźnieniami..oczywiście nie wątpię, że pracują
      ciężko, szczególnie Ci co najmniej zarabiają i czarną robotę wykonują, a reszta
      to z układu..... zero kompetencji, żenada.
    • Gość: zmęczony czemu mi nie żal?? otóż... IP: *.sysnet.pl 11.05.07, 09:22
      czemu mi nie żal?? otóż... zatrudnienie w takich "instytucjach" za poprzedniego rządu dostawało się przede wszystkim z namaszczenia partyjno-towarzyskiego i teraz jest prawdopodobnie tak samo...
      ... to są zwykłe synekturki i nepotyzm. Tyle.
      • Gość: Były Re: czemu mi nie żal?? otóż... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:39
        z nadania, to jest sama góra.
        no i może parenaście osób "po znajomości" - jak w wiekszości firm.
    • Gość: Misia Re: ZARR SA IP: 83.168.90.* 11.05.07, 14:41
      ludzie, a taka na marginesie przy okazji pogawędki o ZARR SA, czy ktoś może
      polecić jakąś kompetentną instytucję, która udziela rzetelnych informacji nt.
      dotacji unijnych?
    • Gość: niedoszły pracowni Re: ZARR SA IP: *.astro.net.pl 11.05.07, 15:17
      Dobrze wiedziec. Własnie miałem składać tam swoją ofertę.
      NP
    • Gość: bez kasy Re: ZARR SA IP: *.szczecin.mm.pl 11.05.07, 17:44
      no dobra...
      zostawiając temat zarru na boku.

to teraz pytanie techniczne do tych co się znają.
      Co możę zrobić pracownik jak pracodawca zwleka z wypłaceniem wynagrodzenia?
      Co na ten temat mówi kodeks pracy.
      Jak pracownik może sie bronić.
      Mozna odmówić wykonywania pracy?
      Mozna wypowiedzieć umowę bez okresu wypowiedzenia?
      • Gość: kolo Re: ZARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:57
        załóż sobie wątek i zapytaj. Albo poszukaj np. w googlach. Ten wątek jest o
        czymś innym, czytanie ze zrozumienieniem sprawia ci trudność, to nic dziwnego
        że masz kłopot z pracodawcą
        • Gość: FP Re: ZARR SA IP: 77.88.172.* 11.05.07, 22:17
          a ja pojde za wątkiem "bez kasy"
          i zeby "kolo" czuł sie usatysfakcjonowany
          zapytam

co mogą w tej sytuacji zrobić pracownicy zarru?

te urzędasy i Ci z układu, Ci czerwnoni z przechowalni,
          Całe chyba -dziesiąt osob, którym należy się wynagrodzenie.
          • Gość: hojny przecież to SLD-owskie bagno! IP: *.chello.pl 11.05.07, 23:40
            przecież to SLD-owskie bagno!
            najgorsze szkolenia w mieście!
            • Gość: stawros Re: przecież to SLD-owskie bagno! IP: *.chello.pl 14.05.07, 14:18
              A czy te sale i pomieszczenia na Kolumba w byłej zajezdni ,co niby ktoś nazwał
              parkiem technologicznym, czy jakoś tak, to też jest utrzymywane z moich
              podatków? kto tam rządzi? . Raz tam wszedłem , a na końcu siedzi taka stara
              brunchilda w rudej peruce na głowie i z daleka rzęzi ,że nikogo nie ma .
              taki późny gierek, nawet nie zdążyłem tej esbeckiej bladzi powiedzieć , że sie
              grubo myli, co to za buda?
              • Gość: Zbędny ostrzeżenie prawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:41
                >nawet nie zdążyłem tej esbeckiej bladzi powiedzieć , że sie
                >grubo myli, co to za buda?
                Ty uważaj, uważaj bo to może być matka, żona lub kochanka, któregoś z ważnych
                polityków i trafisz za kratki.
                • Gość: stawros Re: ostrzeżenie prawne IP: *.chello.pl 14.05.07, 14:51
                  Jak to jest buda prywatna to mogą sobie tam zatrudniac nawet potwora z Loch Ness
                  Ale jak ja do tego dokładam to może wypadało ,by wymienić monstum na bardziej
                  przyjemnego dla ludzi.Czasy sie zmieniły podobno.
                  • Gość: Zbędny Re: ostrzeżenie prawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:55
                    To tak nie do końca :-)
                    Jak to buda prywatna a żyje ze zleceń publicznych to tak .... nie do końca:-)
              • Gość: oburzony Re: przecież to SLD-owskie bagno! IP: 83.168.90.* 17.05.07, 15:58
                ta buda czy jak to tam nazywasz to instytucja prywatna, ktora stara sie pomagac
                przedsiebiorcom jak tylko potrafi, sam jestem przedsiębiorcą i często korzystam
                z ich BEZPŁATNYCH usług, są fachowi, rzetelni i przede wszystkim wykonują swoją
                pracę z oddaniem a nie odsyłają tak jak te wszystkie urzędasy!!!
                A co do portierki to wszędzie się taka może trafić..
    • Gość: FP Re: ZARR SA IP: 77.88.172.* 15.05.07, 22:15
      parę dni później...

bez większych zmian.
      jałmużny brak.
      • hsps Re: Cos sie tam zmienilo ? 22.05.07, 18:11
        Drgnelo z pieniedzmi ? Czy moze z prezesem ?
        • Gość: Zbędny Re: Cos sie tam zmienilo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:18
          To jakiś pewnie prezes cudotwórca.
          ZARR to instutucja dla zmyłki nazwana spółką, które marszałkowie mogą wstrzymać
          finansowanie a jak przyjdzie nowy prezes to dać finansowanie. Takie cuda i
          dziwy :-)
          Tylko po co męczyć pracowników ? Wygrali wybory ? Wygrali. Odwołują, powołują i
          wszystko. Tylko aby nie szewca czy piekarza lub kolejnego dziennikarza z radia
          As no i bez familiady :-)
          • hsps Re: Jesli dobrze Cie zrozumialem, jak prezes 22.05.07, 20:34
            dostanie kopa to ludzie dostana pieniadze ? A pozniej bedzie jak bylo i tak do
            nastepnych wyborow. Ale gdzies tu czytalem przypadkiem jakoby mieli zlikwidowac
            cala spolke ?
            • Gość: Zbędny Re: Jesli dobrze Cie zrozumialem, jak prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:38
              Nie miałem na myśli, że tak właśnie w tym przypadku jest. Sądzę, że chora
              konstrukcja takich spółek kapitałowych a tak naprawdę agend publicznych może
              takie absurdy wywoływać i pracodawcą do którego należy mieć żale jest nie tylko
              prezes ale właściciel ( współwłaściciel) publiczny. W tym przypadku Marszałek
              Województwa
              • hsps Re: Dzieki serdeczne za wyjasnienie. 23.05.07, 18:45
                Ale to znaczy, ze w tym konkretnym przypadku moze tak byc, a nie musi.
                Pytam, bo niedawno wskazywalo co nieco na to, ze moze moglbym sie tam starac, w
                miedzyczasie wyszlo co innego, a tu gdzies przeczytalem troche krytycznych uwag
                i tak chialem sie upewnic czy dobrze zrobilem.
                Moze uda mi sie pogadac z kims kto ma troche wiecej wlasnych doswiadczen.
                W kazdym razie dziekuje za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka