Dodaj do ulubionych

Dołącza Michnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 00:30
Niedługo znajomi, koledzy naplują Ci w twarz śmieciu a Ty sie obetrzesz ale
nie potrzebnie bo znowu następni Ci naplują.
Dlaczego ? Bo Twoje niemoralne czyny , które są przyczyną Twoich frustracji,
strachu, agresji na tym forum zostaną ujawnione.
Adam Michnik popiera juz koncepcję pełnego otwarcia akt (między innymni z
Twoimi śmieciu donosami):
wiadomosci.onet.pl/1534553,11,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbędny Publikacja Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 00:33
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4127958.html
      • andreas.007 Zbedny to Ty? 14.05.07, 00:45
        skad taki atak...
        akurat tez uwazam, ze albo zatrzasnąc te akta na amen
        albo otworzyc!
        Zlikwidowac IPN i przekazac akta do archiwum panstwowego
        dostepnego na ogólnych zasadach!
        Bo teraz ludzie po historii stali sie sledczymi prokratorami!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=62344766
        • zbednydlaregionu Adam ich opuścił 14.05.07, 07:16
          Tak to ja.Owszem emocjonalnie ale kierując swoją wypowiedz do jednego tu
          forumowicza, wyrażam zadowolenie z poparcia przez p. Adama otwarcia całych
          archiwów. Cieszę się że będę mógł napluc w twarz tym, którzy na mnie donosili.
          Zresztą tego boją się niektózy forumowicze wybitnie zaangażowani w ten temat.
          PS
          Swoją drogą ta wypowiedz Adama M spowodowała totalne ogłupienie , co widać na
          forach, tzw Michnikoidów.
          • praszczur1 Re: Adam ich opuścił 14.05.07, 08:36
            zbednydlaregionu napisał:

> Tak to ja.Owszem emocjonalnie ale kierując swoją wypowiedz do jednego tu
            > forumowicza, wyrażam zadowolenie z poparcia przez p. Adama otwarcia całych
            > archiwów. Cieszę się że będę mógł napluc w twarz tym, którzy na mnie donosili.
            > Zresztą tego boją się niektózy forumowicze wybitnie zaangażowani w ten temat.
            > PS
            > Swoją drogą ta wypowiedz Adama M spowodowała totalne ogłupienie , co widać na
            > forach, tzw Michnikoidów.
            .............................................................................
            Tylko nie pluj pod wiatr,niezłomny moralisto. Przy aktualnym stanie rzeczy gdzie
            IPN stanowi "policję myśli" manipulując zawartością akt to najlepiej te archiwa
            otworzyć w odniesieniu do osób zamieszanych we współpracę. Stworzy to jednak
            precedens gdy współpracujący z legalną władzą /z różnych nierzadko niskich
            pobudek/ zostają ujawnieni. Trzeba by uznać PRL jako państwo zbrodnicze ze
            wszystkimi tego faktu konsekwencjami. Natomiast nie publikowałbym akt tych,
            którzy byli prześladowani i nie ulegli. Lustracja nie ma być aktem zemsty lub
            nadgorliwości do tropienia sensacji a służyć ochronie demokracji o czym zdaje
            się niektórzy zapominają.
            • Gość: Zbędny Re: Adam ich opuścił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:19
              Policja myśli jest wtedy kiedy coś mozna pokazać a coś schować. To jest jedyne
              wyjście w tej konkretnej sytuacji kiedy przez kilkanaście lat powstrzymywano
              ten proces.
              Zemsta to jest coś takiego, że ktoś rewanżuje się tym samym lub czyms jeszcze
              gorzym. "Naplucie w twarz" donosicielowi, który np był przyczyną złamania
              kariery naukowej swojego konkurenta nie jest zemstą tylko aktem honorowym.
              "Ci ludzie będą mieli okazję spojrzeć mi w oczy i pogadać.:))))Ja się
              bardzo cieszę z tego powodu.Bardzo.He He.Prawdopodobnie to wielkie słowo .Już
              się cieszę.Nawet dynamiczne IP Neostrady jest do odczytania.Ale radocha.:))))"

• praszczur1 Re: Adam ich opuścił 14.05.07, 11:13
                Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> "Ci ludzie będą mieli okazję spojrzeć mi w oczy i pogadać.:))))Ja się
                > bardzo cieszę z tego powodu.Bardzo.He He.Prawdopodobnie to wielkie słowo .Już
                > się cieszę.Nawet dynamiczne IP Neostrady jest do odczytania.Ale radocha.:))))"
                >
                ...............................................................................
                Podzielam twoją radość. Żebyś się tylko nie zdziwił jak przeczytasz prawdę o
                sobie, dopiero będą jaja :)))))
                • Gość: Zbędny Re: Adam ich opuścił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:28
                  Prawdę o sobie to znam.
                  Sądzę, że Ty też :-)
          • Gość: sztabka Re: Adam ich opuścił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:37
            Michnik ma absolutną rację. Otworzyć wszystkie teczki i raz na zawsze zabrać
            możliwość szantażu, pomówień, gry politycznej nimi.Pewnie będzie bolało, ale
            tylko raz i wreszcie koniec tego koszmaru, który kaczki zgotowały całemu narodowi.
            • Gość: Zbędny Re: Adam ich opuścił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:41
              Tak :-) Dlatego jako piesek , w tej jednej sprawie przechodzę na służbę do
              Michnika :-)
              Oczywiście ostrożnie bo jak pisał i mówił cytowany tu przez absztyfikanta :-)
              Herbert należy z panem Michnikiem mocno uważać.
    • Gość: Doradca Re: Dołącza Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 08:23
      Jako stary komuch popieram mądrą jak zwykle propozycję Michnika. Przypominam
      słowa Millera o karpiach z prawicy, które żądają przyspieszenia Świąt Bożego
      Narodzenia.
    • ramm_stein Zbędnydlaregionu..... 14.05.07, 08:58
      Chyba zbędny na tym forum. Facet Ty jesteś pieskiem Kaczyńskich więc wracaj do
      TV Trwam . Ten post był tak dramatycznie histeryczny ,że polotowania godzien .
      Oj biedaku komleksy niższości odbierają CVi rozum i mozliwość normalnego
      funkcjonowania .
      • Gość: brzytwa ramm_stein! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:19
        Piesku Millera i Kiszczaka, wracaj do Trybuny. Twoj post jest takze histeryczny.
        Kompleks wyzszosci odbiera ci mozliwosc wymiany pogladow z drugim czlowiekiem.

To odpowiedz w twoim stylu...

Dziwi mnie postawa Michnika. Zdaje on sobie sprawe, ze w teczkach sa rzeczy
        straszne. Wiec albo mu nie zalezy na tym, co sie bedzie dzialo po ich otwarciu,
        albo jest to tylko i wylacznie medialna wypowiedz w celu zaistnienia jako
        moralnego autorytetu hue hue hue.

• Gość: Zbędny Re: Zbędnydlaregionu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:20
        Tym razem jestem "pieskiem' Adama Michnika :-)
        Dzieci Michnika , TOK FM i wiele innych mediów straciło orientację :-)
    • Gość: zapodawacz Michnik zezwala na budowe nowej Polski IP: *.centertel.pl 14.05.07, 09:37
      Adam Michnik tym oswiadczeniem dal zielone swiatlo do budowania odubeczonej, wolnej Polski. Nuemr tej RP jest mi obojetny.Wazne,ze bez prlowskiego SB i armii agentow.
      • Gość: monty Re: Michnik zezwala na budowe nowej Polski IP: *.chello.pl 14.05.07, 11:36
        Odpie..... się od ge..Michnika. Już nikt go nie słucha, jego elektorat
        to już tylko część pomarszczonych stetryczałych starych uboli. Obrońca
        stetryczałych ubeckich morderców.
        • Gość: sztabka Re: Michnik zezwala na budowe nowej Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:35
          Ej, Monty znowu połknąłeś zieloną tabletkę zamiast czerwonej!
    • Gość: DamaKier Re: Dołącza Michnik IP: *.kamiro.pl 14.05.07, 16:59
      Gość portalu: Zbędnydlaregionu napisał(a):

> Adam Michnik popiera juz koncepcję pełnego otwarcia akt (między innymni z
      > Twoimi śmieciu donosami):
      Adam Michnik przy tej okazji pisze:"lepszy koniec horroru, niż horror bez końca"
      Wcale nie chodzi mu o opluwanie kogokolwiek, czy o jakąkolwiek inkwizycję.
      Stwierdza po prostu, że archiwa IPN to zbyt groźna zabawka w rękach braci
      Kaczyńskich i że trzeba im ją zabrać dla bezpieczeństwa nas wszystkich.
      Nie ma tu się z czego cieszyć.
      Dla jasności - sama też uważam, że pewnie nie ma innego wyjścia, ale mi z tego
      powodu raczej smutno...
      • Gość: monty Re: Dołącza Michnik IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:03
        On nie dla jasności tylko dla jasności pomrocznej , chyba chory z nienawiści.
        Jutro będzie korekta stanowiska po konsultacji w kuchni Urbana.
    • korfi A ja jestem przeciw 14.05.07, 18:15
      Otwarcia i powszechnego dostepu do archiwów chcą przede wszystkim dziennikarze.
      Dlaczego? Ileż to mozna sensacyjnych artykułów napisać, po ilu ludziach
      pojeździć. Byle coś wyszperać jako pierwszy. Jaka z tego korzyść dla zwykłych
      ludzi? Żadna. Kolejną grupą są przebierający nogami młodzi politykierzy z
      różnych partii. Jak pięknie będzie mozna wyślizgać starych z ich funkcji.
      Zwolnią się stanowiska, będzie kariera stała otworem. Kolejna grupa
      zwolenników, to romantycy wierzący, że będzie to akt sprawiedliwości. A
      tymczasem sprawiedliwości bedzie w tym szambie może 10%. Reszta będzie zwykłym
      gównem. I nad ten smród trzeba sie umieć wznieść i chwile zastanowić. Trzeba
      posłuchać Bartoszewskiego, Piesiewicza, Romaszewskiego. Mi wystarczy lustracja
      ludzi władzy. Byle była solidna i dogłębna - czyli pewna. Nie jestem
      zainteresowany czy nauczyciel matematyki był kiedys OZI. Byc może. Ale teraz
      bardziej interesuje mnie to, czy będzie dobrze uczył matematyki. Nie obchodzi
      mnie z kim spał w 82 roku mój sąsiad i na jaka wstydliwą chorobę zapadł. (nie
      mówcie, że ktoś to zamaże, bo lat nie starczy). Nie wiem tez ile akt jest
      pieczołowicie przechowywane w domach byłych esbeków. Byliby głupcami, gdyby co
      lepszych tomów nie powynosili. Dlatego mówienie, że otwarcie archiwów
      zapobiegnie ewentualnym szantażom nie jest prawdą. Zresztą coraz to mniej ludzi
      z tamtych lat teraz aktywnie uczestniczy w zyciu publicznym. Za 10 lat
      wiekszość potencjalnie przydatnych agentów w latach 80-tych będzie na
      emeryturze. Lustracja nie skończy się przed tym terminem. Dokumenty będą
      ujawniane stopniowo jeszcze przez lata niezaleznie od otwartości archiwów.
      Jesteśmy na to skazani. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że najprawdopodobniej
      owczy pęd do "pełnej jawności" wygra. Będzie ciekawie. Tylko ja mam już dość
      ciekawych czasów.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
    • Gość: ewa Re: Dołącza Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:15
      dołącza żeby zamącić
      ------------
      www.pis.org.pl/multimedia.php#wideoframe
    • Gość: ZBędny Bugaj chce komisji śledczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:23
      W sprawie samozwanczej komisji Michnika ktora buszowala po tajnych aktach w
      1992 "depcząc prawo i konstytucję" :-)
      Nikt z tej komisji nigdy nie zlozyl sprawozdania co tam robil.

• swantevit Re: Bugaj chce komisji śledczej 14.05.07, 22:40
        w 1990 r.
        Co najmniej jeden czlonek tejze komisji byl TW...
        pl.wikipedia.org/wiki/Komisja_Michnika
    • Gość: Zbędnydlaregionu Za czym to w 1992r buszował w MSW Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 06:30
      perlyprzedwieprze.blox.pl/html
    • Gość: Zbędny Stasiński nie zgadza się z Wielkim Rednaczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:34
      www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4131726.html
      Pluralizm w GW :-))
    • Gość: Zbędny Brak mi jest tu komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:58
      Brakuje mi komentarzy wielu forumowiczów, którzy w takich sprawach często
      zabierają głos. Czyżby Tatus Michnik wprowadził Was w osłupienie, czy brak
      komentarzy jest samym komentarzem, czy z serwerów Agory nie wolno.
      Może podobnie jak u Ojca Rydzyka , u Ojca Michnika nie można poddawać w
      wątpliwość słów najwyższego maga zakonu :-)
      • Gość: DamaKier Re: Brak mi jest tu komentarzy IP: *.kamiro.pl 15.05.07, 12:08
        czy z serwerów Agory nie wolno.
        > Może podobnie jak u Ojca Rydzyka , u Ojca Michnika nie można poddawać w
        > wątpliwość słów najwyższego maga zakonu

Przekonaj się - po prostu napisz, jakie masz wątpliwości :)
      • praszczur1 Re: Brak mi jest tu komentarzy 15.05.07, 12:20

> Brakuje mi komentarzy wielu forumowiczów, którzy w takich sprawach często
        > zabierają głos. Czyżby Tatus Michnik wprowadził Was w osłupienie, czy brak
        > komentarzy jest samym komentarzem, czy z serwerów Agory nie wolno.
        > Może podobnie jak u Ojca Rydzyka , u Ojca Michnika nie można poddawać w
        > wątpliwość słów najwyższego maga zakonu :-)
        ..............................................................................
        No to co chcesz wiedzieć ? Co ci wytłumaczyć ? Sprecyzuj mój ty ociężały
        intelektualnie moralisto.
    • Gość: Zbędny Niedawnych wspomnień czar. Łza w oku się kręci :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:29
      www.youtube.com/watch?v=GscgQ974PNE
      • praszczur1 Re: Niedawnych wspomnień czar. Łza w oku się kręc 15.05.07, 16:34
        Uprzedzam twoje wątpliwosci -korytarze są poziome. Na pewno.
        • Gość: Zbędny Re: Niedawnych wspomnień czar. Łza w oku się kręc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:40
          Ta kwestia została wypowiedziana w czasach gdy jak SLD chciało by tylko to
          gruszki na wierzebie .... więc jak tylko SLD wyraziło by takie zyczenie to
          byłyby i korytarze pionowe.
    • praszczur1 A orzeczenie sie drukuje !!! 15.05.07, 16:44
      he,he,he.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka