Dodaj do ulubionych

GW: nie będzie Tall Ships' Races

IP: *.px.pl 31.05.07, 11:41
Polecam dzisiejszy tekst - szykuje się nowa impreza!

miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4190079.html

Szczecinianie nie martwią się przygotowaniami do regat
akr
2007-05-30, ostatnia aktualizacja 2007-05-30 20:36

Tylko 30 osób przyszło na otwarte dla mieszkańców Szczecina spotkanie z organizatorami
szczecińskiego finału The Tall Chips` Races.

Spotkanie miało być okazją do zadawania "nieprzyjemnych" pytań w sprawie organizacji finału regat.
Biuro Organizacji Regat i pełnomocnik prezydenta Tomasz Banach chcieli osobiście przekonać
wszystkich wątpiących, że zlot żaglowców się uda. Chętnych do otwartej rozmowy na ten temat było
jednak bardzo niewielu. Do sali konferencyjnej Książnicy Pomorskiej przyszło tylko około 30
szczecinian. Wątpliwości mieli podobne jak wszyscy, którzy interesują się przygotowaniami: czy
prace na Jana z Kolna zakończą się na czas, czy nie będziemy się musieli wstydzić za wygląd
Łasztowni itp. Tomasz Banach i jego współpracownicy zapewniali, że impreza na pewno się
odbędzie, ale zastrzegał, by nie liczyć na to, że z tej okazji "całe miasto będzie odmalowane".

Urzędnicy byli świetnie przygotowani na złagodzenie ewentualnych bojowych nastrojów. Spotkanie
co kilkanaście minut przerywano, urządzając szybki quiz z nagrodami w postaci regatowych
gadżetów - czapek, koszulek itp.

Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin
Obserwuj wątek
    • Gość: mikki żenada :) ilu z 30 to ptacownicy Urzędu? :) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.05.07, 11:47
      jaki był koszt tej imprezy? koszt gadżetów, poczestunków i godzin
      nadliczbowych. tak z ciekawości pytam...
    • andreas.007 ja prosze tylko o jedno 31.05.07, 12:17
      Błagam, prosze raz choc nie zwalajmy winy na kogos tam,
      ale wyciagnijmy konsekwencje wobec osób, wobec kazdego słowa obiecanki -
      co do słowa - politycznie i finansowo!

W przypadku nie wywiazania sie z obiecanek i słow, podac do sadu
      za zaniedbania i działanie na niekorzyśc miasta...
      a moze za PUBLICZNE KŁAMSTWO... ;))

Bo do "orderów" to wypietych piersi nie brakuje nigdy...
      • andreas.007 Re: ja prosze tylko o jedno 31.05.07, 12:20
        ja jeszcze pamietam jak radni jezdzili 0 poprzedniej kadencji,
        na Łasztownie, ogladali ronda i optymistycznie podawali,
        co to sie nie zrobi... własnie na te Regate...

gdyby to zrobiono, to i Dni Morza by sie odbyły,
        tak jak pan Krzystek obiecywał,
        jako festyn morski... a teraz ni ma nic... ;))
      • Gość: Zbędny Re: ja prosze tylko o jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:21
        Mam nadzieję, że wszytsko będzie dobrze. Gdyby jednak coś było złe to winny
        będzie ....Jurczyk. Powodów może być wiele : za któtko jest ta władza, stare
        komuchy to organizowały, marian itd itd ale wszytskie zmierzałyby to
        zasadniczej tezy , że młodzi, zdolni prawnicy i niezbędni urzędnicy, z
        mieszkaniem 100 metrowym nie popełniają błędów.
        Podpisuję sie pod Twoim apelem Andreas.
        • andreas.007 Re: ja prosze tylko o jedno 31.05.07, 12:56
          to mnie Zbedny wku..a najbardziej,
          jak wychodzi gosciu - poprzednia kadencja - i gadaja o tym co zrobia,
          a mija kilka lat i ... NIC!

Mówi sie o szklanych domach, centrach, stadionie nowym, hali...
          no hala to chyba w koncu bedzie!

Aquapark, szybki tramwaj, dzielnica na Łasztowni, filharmonia a la Sydney...

A potem sie po prostu odwołuje Dni Morza,
          a miał byc tygodniowy festym morski!

Po prostu nie rozlicza sie za gadane...
          • Gość: Zbędny Re: ja prosze tylko o jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:43
            Uzupełnię od siebie w tym temacie.
            Mnie wk...wia też taka leserska robota dziennikarska jak na przykład publikacja
            o bankructwie miejskiej spółki. Dziennikarze wymieniaja najczęściej nazwiska
            jednej czy dwóch osób a nie wymieniają zupełnie składu Rady Nadzorczej tej
            spółki, która była uprzejmie klepać każdą decyzję polityków a pózniej widzę
            takie osoby w kolejnej Radzie Nadzorczej Spółki Miejskiej.I wiele innych takich
            anonimowości.
            • andreas.007 Re: ja prosze tylko o jedno 31.05.07, 13:48
              wiesz co a to dobre...
              brac naszych wspaniałych i spólki w jakich byli,
              czy wielu w swoich firmach przeciez i zestawiac z wynikami finansowymi...

Ale z drugiej strony, jak kto dobry jest to nie pójdzie do partyjniactwa,
              nie musi przecież... ;))
              • Gość: Zbędny Re: ja prosze tylko o jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:51
                Może być dobry ale wściekle leniwy :-)) i pójdzie do partyjniactwa dla łatwych
                pieniędzy.
                • andreas.007 Re: ja prosze tylko o jedno 31.05.07, 15:47
                  sugerujesz, ze w partyjniactwach sa łatwe pieniadze... ;))

Tak, jak komu nie idzie w biznesie, to idzie w partyjniactwo!
                  I odnosi tam sukcesy, bo w biznesie z gadania mało kto wyzyje,
                  a w partyjniactwie, to własnie o to tylko chodzi!
      • Gość: zona.pijaka Re: ja prosze tylko o jedno IP: *.icm.edu.pl 31.05.07, 17:26
        andreas.007 napisał:
        Błagam, prosze raz choc nie zwalajmy winy na kogos tam,
        > ale wyciagnijmy konsekwencje wobec osób, wobec kazdego słowa obiecanki -
        > co do słowa - politycznie i finansowo!
        > W przypadku nie wywiazania sie z obiecanek i słow, podac do sadu

Niezła podpucha by znaleźć frajerów. A nie łaska samemu iść do sądu? Tu na
        łamach chyba ze stu osobom zarzucałeś prywatę, niekompetencje czy inne grzeszki.
        No chyba że nie stać cie nawet na wpisowe (z kursów trudno uzbierać) :-)
        No chyba że pustosłowie.
    • Gość: silk Re: GW: nie będzie Tall Ships' Races IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:21
      "Tomasz Banach i jego współpracownicy zapewniali, że impreza na pewno się
      odbędzie, ale zastrzegał, by nie liczyć na to, że z tej okazji "całe miasto
      będzie odmalowane" - o człowieku małej wiary, gdybyś miał haryzmę poruszania
      tłumów, ogłosiłbyś pospolite ruszenie i czyn społeczny i całe miasto mogłoby
      być posprzątane i odmalowane i kwiatki nawet posadzone...
      skończcie tylko wykopki
      na czas.
      • Gość: Ojeja Re: GW: nie będzie Tall Ships' Races IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:34
        A jak Wam się podoba "Tall Chips' Races" w wykonaiu GW?
        Nie ma jak Regata Wysokich Czipsów !!!
        Więcej Chipisów !!! A będzie lepiej.
        • Gość: zeglarz Re: GW: nie będzie Tall Ships' Races IP: *.px.pl 31.05.07, 12:59
          Podobno Lays mają być głównym sponsorem
    • Gość: dixie a komu się teraz jeszcze chce gadac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:47
      nic nie zrobione... Naprawdę o czym oni chcieli rozmawiać? Kto chce ich
      tlumaczeń wysłuchiwać?
      Szkoda czasu.. teraz trzeba jednak cos zrobic..
      No ale to za trudne..
      • anamar gratulacje! 31.05.07, 13:23
        a ja myślę,że to bardzo dobrze,że organizatorzy wpadli na pomysł bezpośredniego
        spotkania ze szczecinianami,że mieli odwagę,że można było zadać pytania i od
        razu wysłuchać odpowiedzi,zwrócić uwagę na to,co uważamy za
        niewłaściwe.gratulacje!natomiast szczecinianie,jak to często bywa-zawiedli...po
        prostu nie przyszli,mieli w d.... za to teraz na forum się powymądrzają....
        • andreas.007 Re: gratulacje! 31.05.07, 13:26
          masz racje - to było dobre, szkoda, ze dopiero na dwa miesiace przed...
          takie spotkania powinny sie odbywac juz od 3 lat!

Ale powtarzam - rozliczmy za to co chciało im sie obiecac...
          • andreas.007 Re: gratulacje! 31.05.07, 13:29
            bo powtarzam powiedziec, ze droga bedzie równiutka jak stół bilardowy,
            a trawa zielona, Łasztownia wyrychtowana z błyskiem,
            a toalety starczy dla wszystkich i cudna pogoda...
            to kazdy potrafi obiecac!

A potem znika...
            na jakis czas!
            • andreas.007 Re: gratulacje! 31.05.07, 13:31
              bo na ten przykład, jak pan Krzystek obiecał tygodniowy festyn Dni Morza,
              to czy można miec do niego pretensje... i o co?
              Raczej tylko o to ze obiecał... ;))

szybki tramwaj, to juz historia...
              Aquapark - zszedł w zapomnienie wraz z panem Jurczykiem...
              I tak dalej i tak dalej...
              • Gość: jack_daniels dziennikarska wiarygodność GW -bleeeeeeeeeeee IP: *.chello.pl 31.05.07, 15:14
                No Boskie Buenos...

Serdecznie Witam Panie Dziennikarzu - jak zaśpiewałaby Kora :-)

Osób było 40 w momencie rozpoczęcia imprezy. Spóźnionej z rozpoczęciem, bo dla
                lokalnej tivi pan Banach się MUSIAŁ wypowiedzieć, coby zdążyli z newsem na 18.
                Na moje lamerskie spojrzenie dziesięcioro z obecnych to dziennikarze, co
                przyszli zdobyć teksty i dźwięki/pozdrowienia dla pani redaktor z Eski/. Pan z
                PRSzczecin się był spóźnił... Widac jak działa biuro prasowe imprezy. Za co pan
                wziął szmal panie Koszur?

Wbrew relacji dziennikarza były i merytoryczne pytania co do organizacji służby
                medycznej, ale i apele.
                Widoczne przerażenie w oczach pana Michała z Pomorskiego Towarzystwa
                Ratunkowego było najlepszą recenzją świadomości organizatorów, co ich czeka i
                co czeka ludzi, co imprezę zechca odwiedzić.
                Kto szedł przez nawalony czerwonym "bosmanem" tłum wie o czym piszę, kto ma
                udzielać pierwszej pomocy tym "zmęczonym" wie jeszcze lepiej. A agresja tłumu
                będzie - bo przeca "dni morza nie ma, więc odbijemy se ziomy w sierpniu.Bedzie
                kogo kroic, kogo nap..." O to się m.in. bali dwaj młodzi ludzie, co swą
                wypowiedź do kroniki wieczornej podali. O rozwalających kolejną arizonę kolesi
                z blokowiska, co dumnie nas beda reprezentować.

Sam zapraszający jak i przewodnik Ryszard Kotla zaapelował do nielicznych
                pozostałych /pismactwo się oddaliło/ o godne przyjęcie gości. O posprzątanie
                miasta, szczecińską życzliwość i staropolską gościnność. Ale tego szanowny pan
                redaktor już nie napisał.

Zacytuję przedpiszcę:"człowieku małej wiary, gdybyś miał haryzmę poruszania
                tłumów, ogłosiłbyś pospolite ruszenie i czyn społeczny i całe miasto mogłoby
                być posprzątane i odmalowane i kwiatki nawet posadzone"

Powtórzę - pan Tomasz Banach ZAPELOWAŁ. Między innymi o posprzątanie, wtórował
                mu Ryszard Kotla. Tylko nieobecne media już tego nie przekazały. Może im
                wygodniej, moze zrobiono to celowo

Nastepne takie spotkania w najbliższym czasie - jak bedzie potrzeba
                • andreas.007 Re: dziennikarska wiarygodność GW -bleeeeeeeeeeee 31.05.07, 15:56
                  nam brakuje takiego podejscia jak w Stanch, zeby temat działał kilka lat,
                  a nie tylko 3 dni był na topicu!

Powinni 2 lata temu robic spotkania i mowic,
                  ze chcieliby zrobic to, ale nie wiedza czy sie uda...
                  wtedy wszyscy by z nimi trzymali, zeby sie udało!
                  Potem by mowili no nie udało sie, staralismy sie, ale zrobimy tak...
                  wtedy wszyscy chcieliby pomoc, bo widza ze sie staraja...
                  Ludzie zyliby tym tematem!

I jak by cos nie wyszło, to by sie mowiło, ale starali sie...
                  a jak by wyszło, to mieliby zapewnione gratulacje!
    • Gość: ciekawy A co z pieniędzmi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:32
      czy ktoś powiedział na co dokładnie wydano te 30 mln?
      Ile naprawdę będą kosztowały Regaty z pensjami urzędników do tego powołanych ,
      ich delegacjami zagranicznymi i licznymi krajowymi, obsłgą prawną, gadżetami,
      obiadami, projektami mostów i obiektów na Łasztowni???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka