Dodaj do ulubionych

Odwołać prezesa SM Chrobry

IP: *.ssn.pl / localhost 10.06.03, 06:58
POLSKIE REALIA. Czlowiek tyra jak wol, placi podatki a to .....
panstwo nie jest w stanie ochronic go przed coraz wieksza liczba
zlodzieii w krawatach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 10.06.03, 10:08
      jestem członkiem tej, "mojej spółdzielni", co jeszcze dodać?
      płacę za nieuzasadnione koszty - rozdmuchane, celem działania
      Zarządu jest doprowadzenie do takich kosztów, by niedoprowadzić
      do tzw. uwłaszczenia mieszkańców, byłby pod kontrolą on i jego
      wydatki!!!
      Do kogo zwrócić się o pomoc w rozwiązaniu tej patowej sytuacji.
      Szczeciński Związek Rewizyjny Spółdzielni Mieszkaniowych (na
      których płacimy składki) umywa ręce!!!!!!
      • Gość: pracownik Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.porta-complex.com.pl 10.06.03, 12:12
        Pracowałam w SM przez 2 lata, harowałam po kilkanaście godzin na dobę, nie
        dostawałam forsy za żadne nadgodziny. Pan prezes przyjeżdżał do pracy na 3-4
        godziny i niewiele robił, tylko poganiał pracowników. Poniżał i niszczył
        psychicznie wszystkich, oprócz siostrzeńca swojej żony. Wygrałam z SM sprawę w
        sądzie i nie mogę wyciągnąć pieniędzy, bo toczy się sprawa o upadłość.
        Podobno obecnie prezes jeździ z procesu na proces (kilkanaście spraw w sądach),
        nie rozpoczyna żadnych inwestycji, bo nie ma z czego (brak forsy), zmienia
        kolejny garnitur pracowników. Trzyma się fotela mocno dzięki niektórym członkom
        RN.
        Wszystkim członkom SM życzę powodzenia i wytrwałości.
        Były pracownik
        • Gość: luk Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.devs.futuro.pl 10.06.03, 13:30
          Ja też jestem członkiem tej spółdzielni. Dziwi mnie brak
          zdecydowania zarządu wobec osób nie płacących czynsze, które i
          tak w porównaniu z innymi społdzielniami są niskie. Większość
          mieszkańców ma mieszkania w kredycie ze starego portfela, a więc
          nie mają własności spółdzielczej. Żeby ich wykurzyć nie trzeba
          mieć wyroku sądowego. Wystarczy wykluczyć z członkostwa i
          przejąć mieszkanie. Może jak jednego by tak potraktować, to inni
          by się wystraszyli i zaczęli płacić. Moja klatka jest
          najbardziej zadłużona, bo nie płaci jeden lokator. Za jego długi
          można by zapłacić miesięczną ratę do SECu. Wystarczy mieć jaja.
          • Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:02
            Może podyskutujemy, i coś wyjaśnimy:
            1) Rozumiem, iż opisana sprawa dotyczy mieszkanców z ulicy Jasnej? z tego co
            wiem, to właśnie Przedstawiciele członków z tego osiedla popierają działania
            Zarządu! i mają większościowe poparcie w Radzie Nadzorczej!!!

2) co do wysokości czynszu: stwierdzenie "płacimy mniej od innych" jest
            niewłaściwe. Pytanie należałoby postawić "ZA CO I ILE". Takiego typu pytanie
            postawiłą "grupa z Międzyzdrojów", dlatego są "be".

3) może warto zainteresować się strukturą kosztów: na co są wydawane i ile?
            Ja się zainteresowałam!!. Twierdzę. iż opłata eksploartacyjna winna być o 40-
            50% niższa. Następnie są koszty tzw. inwestycyjne - ale jest to oddzielny temat.
            Wynajęta ochrona SECURITAS z czego jest opłacana? kto za to płaci? w świetle
            przepisów mogę wejść na zebranie Przedstawicieli członków, i co? Nie zostałam
            wpuszczona przez ochronę! Czy przyjdę na następne?! O to chodzi Prezesowi!

4) manipulacja Zarządu polega na tym, iż skłuca wszystkie osiedla, by niedoszły
            do porozumienia. Członkowie spółdzielni, proszę o rozsądek, spojrzyjcie
            całościowo na problem.
        • Gość: aktualny pracownik Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.zsi.pl / 192.168.53.* 10.06.03, 15:56
          Gość portalu: pracownik napisał(a):

> Pracowałam w SM przez 2 lata, harowałam po kilkanaście godzin na dobę, nie
          > dostawałam forsy za żadne nadgodziny. Pan prezes przyjeżdżał do pracy na 3-4
          > godziny i niewiele robił, tylko poganiał pracowników. Poniżał i niszczył
          > psychicznie wszystkich, oprócz siostrzeńca swojej żony. Wygrałam z SM sprawę
          w
          > sądzie i nie mogę wyciągnąć pieniędzy, bo toczy się sprawa o upadłość.
          > Podobno obecnie prezes jeździ z procesu na proces (kilkanaście spraw w
          sądach),

buahaha ,od kiedy siedzenie w fotelu i jedzenie kanapek lub napisanie 1 pisma
          przez cały dzień nazywa sie harowaniem. Poza tym nikt nikogo nie poniżał i nie
          niszczył. Wystarczy zapytać pracowników.
          A z drugiej strony tak wybitny i sumienny pracownik powinien dostać każdą
          pracę, więc po co było znosić te wszystkie wyimaginowane szykany.
          Proponuję troche samokrytyki i przypominam ze wszyscy pracowali normalnie a
          tylko wybitna pani sekretarka jechała wcześniej na próbe
          chóru...............co pozostawiam bez komentarza.

• Gość: Bimber Czy to SM Chrobry, czy Dąb,Śródmieście,SSM itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 16:31
            Spółdzielczośc Mieszkaniowa w Polsce to bezsensowna, niegospodarna i
            skorumpowana instytucja napychająca kieszenie Zarządom Spółdzielni, które to
            Zarządy przeważnie wybierają dla członków najdroższe usługi. W dużych
            spółdzielniach dzielą się tymi mizliwościami z częścią Rad Nadzorczych.
            Widać już wyrażnie, że tzw "Wspólnoty " gospodarzą się znacznie lepiej.
            Prezesi Spółdzielni po dwóch latach pracy potrafią już wybudować takie domy,
            że nie jeden biznecha pozazdrości.
          • Gość: pracownik Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.devs.futuro.pl 10.06.03, 17:13
            Proponuję, żebu pani szkalująca obecnego prezesa, uświadomiła
            zainteresowanych jakie otrzymywała wynagrodzenie od
            takiego "tyrana", jako studentka polonistyki bez dyplomu a
            (zapewniam, że wszystkie studentki polonistyki upadłyby z
            wrażenia); oprócz tego niech wyjaśni czym się zajmowała w
            Spółdzielni oprócz wiecznego plotkowania, narzekania na wszystko
            i wszystkich i opowiadania o swym nieudanym życiu osobistym i
            teściu - despocie (który to zresztą załatwił jej tę pracę, gdyż
            był wówczas w Radzie Nadzorczej tej spółdzielni)
            • Gość: Hans Kloss Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.*.*.* 11.06.03, 08:52
              Jak sobie czytam tą internetową pyskówkę to nie wiem czy śmiać się, czy
              płakać ...
              Mam mieszane uczucia co do osoby obecnego prezesa i decyzji zarządu.
              Z jednej strony (Keja) nie uważam, ze płacimy najwyższe czynsze w mieście
              (choć ostatnio była podwyżka ...), jakość usług oferowanych przez
              administrację nie wybija się poza przeciętną ani nie jest beznadziejna. Lecz z
              drugiej strony będąc na poprzednich zebraniach grup członkowskich słyszełem z
              ust prezesa zapewnienia, że sytuacja spółdzielni nie jest taka zła i wszystko
              idzie ku dobremu, a spraw sądowych jest bardzo mało i są błache ... Komu to
              wierzyć ? Nie jestem biegły w Prawie Spółdzielczym ( mało kto jest :):)) i
              jestm zatem w kropce. Oczywisćie jeżeli prazes kłamał w swoich oświadczeniach
              i za jego rządów kondycja SPółdzielni się pogorszyła należy go odwołać. Tylko
              kto jest mi w stanie wirygodnie odpowiedzieć na to pytanie ? Bo wiem, że są
              rózne grupy interesów w spółdzielni, które mogą mieszać i zaciemniać prawdziwy
              obraz sytuacji ...

Zdezorientowany
              • Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:41
                Gość portalu: Hans Kloss napisał(a):

> Jak sobie czytam tą internetową pyskówkę to nie wiem czy śmiać się, czy
                > płakać ...
                > Mam mieszane uczucia co do osoby obecnego prezesa i decyzji zarządu.
                > Z jednej strony (Keja) nie uważam, ze płacimy najwyższe czynsze w mieście
                > (choć ostatnio była podwyżka ...), jakość usług oferowanych przez
                > administrację nie wybija się poza przeciętną ani nie jest beznadziejna. Lecz
                z
                > drugiej strony będąc na poprzednich zebraniach grup członkowskich słyszełem z
                > ust prezesa zapewnienia, że sytuacja spółdzielni nie jest taka zła i wszystko
                > idzie ku dobremu, a spraw sądowych jest bardzo mało i są błache ... Komu to
                > wierzyć ? Nie jestem biegły w Prawie Spółdzielczym ( mało kto jest :):)) i
                > jestm zatem w kropce. Oczywisćie jeżeli prazes kłamał w swoich oświadczeniach
                > i za jego rządów kondycja SPółdzielni się pogorszyła należy go odwołać. Tylko
                > kto jest mi w stanie wirygodnie odpowiedzieć na to pytanie ? Bo wiem, że są
                > rózne grupy interesów w spółdzielni, które mogą mieszać i zaciemniać
                prawdziwy
                > obraz sytuacji ...
                >
                > Zdezorientowany

1)Wg mnie, może wzrost opłat eksploatacyjnych w terminie 01.08.2000 do
                01.05.2003 kwotowo nie jest wysoka ( ok. o 1,20zł. za mkw), ale ... procentowo
                jest to ok. 36%! Czy to jest niski % ? Proszę odpowiedzieć, ok. 36% to mało czy
                dużo?
                Wszystkie inne media pałcimy oddzielnie, woda, gaz, prąd itp... Stawiam
                pytanie: za co? co podnosi opłaty eksploatacyjne i dlaczego?
                2) jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to zapewne chodzi o pieniądze lub łóżko!
                Gdyby Pan Prezes nas "uwłaszczył" byłby "pod kontrolą" z wydatkami. Czego nie
                chce jak widać. Od tego zaczeła się awantrua.
            • Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:27
              Gość portalu: pracownik napisał(a):

> Proponuję, żebu pani szkalująca obecnego prezesa, uświadomiła
              > zainteresowanych jakie otrzymywała wynagrodzenie od
              > takiego "tyrana", jako studentka polonistyki bez dyplomu a
              > (zapewniam, że wszystkie studentki polonistyki upadłyby z
              > wrażenia); oprócz tego niech wyjaśni czym się zajmowała w
              > Spółdzielni oprócz wiecznego plotkowania, narzekania na wszystko
              > i wszystkich i opowiadania o swym nieudanym życiu osobistym i
              > teściu - despocie (który to zresztą załatwił jej tę pracę, gdyż
              > był wówczas w Radzie Nadzorczej tej spółdzielni)

1)Z chęcią się dowiem jakie wynagrodzenie "w skali roku" otrzymują pracownicy
              obecni, zakładam iż jest ono wyższe od wynagrodzenia poprzedniczki!
              Może się dowiem jakie wynagrodzenie otrzymuje Pan sprzątający-niesprzątający,
              wg moich wyliczeń można to zrobić o 50% taniej i 100% lepiej. Jest bezrobocie!
              2) Myślę, iż też nie miałbym o czym z wami rozmawiać, zaś ogólne narzekanie
              sprzyja nawiązaniu rozmowy.

• Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:05
            Gość portalu: aktualny pracownik napisał(a):

> Gość portalu: pracownik napisał(a):
            >
            > > Pracowałam w SM przez 2 lata, harowałam po kilkanaście
            godzin na dobę, nie
            >
            > > dostawałam forsy za żadne nadgodziny. Pan prezes przyjeżdżał
            do pracy na 3
            > -4
            > > godziny i niewiele robił, tylko poganiał pracowników.
            Poniżał i niszczył
            > > psychicznie wszystkich, oprócz siostrzeńca swojej żony.
            Wygrałam z SM spra
            > wę
            > w
            > > sądzie i nie mogę wyciągnąć pieniędzy, bo toczy się sprawa o
            upadłość.
            > > Podobno obecnie prezes jeździ z procesu na proces
            (kilkanaście spraw w
            > sądach),
            >
            > buahaha ,od kiedy siedzenie w fotelu i jedzenie kanapek lub
            napisanie 1 pisma
            > przez cały dzień nazywa sie harowaniem. Poza tym nikt nikogo
            nie poniżał i nie
            > niszczył. Wystarczy zapytać pracowników.
            > A z drugiej strony tak wybitny i sumienny pracownik powinien
            dostać każdą
            > pracę, więc po co było znosić te wszystkie wyimaginowane
            szykany.
            > Proponuję troche samokrytyki i przypominam ze wszyscy
            pracowali normalnie a
            > tylko wybitna pani sekretarka jechała wcześniej na próbe
            > chóru...............co pozostawiam bez komentarza.
            >
          • Gość: Jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:18
            Trzymajcie się byli pracownicy!!! Wystawcie RACHUNKI, zbliża się ten moment!

Jeżeli, AKTUALNY PRACOWNIK tak to widzi, to tym bardziej trzeba posunąć Pana
            Prezesa: za nieumiejętne wykorzystywanie pracowników, (rozdmuchane koszty)
            Jeżeli, pracownik pisał: szt. 1 pism dziennie to przez rok daje ok. 360 szt.,
            skąd są tak wysokie koszty administracyjne? zużycie papieru ksero, wysokie
            koszty opłat telefonicznych? - brak kontroli Pana Prezesa nad tym co sie dzieje
            w Spółdzielni.

PS.
            Do siostrzeńca dokładam jeszcze 2 pracowników, tworzących "trójcę świętą".
            Jeżeli spółdzielnia padnie, to przede wszytkim zapłacimy WYNAGRODZENIE dla
            pracowników obecnych!!!
    • Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:03
      Może podyskutujemy, i coś wyjaśnimy:
      1) Rozumiem, iż opisana sprawa dotyczy mieszkanców z ulicy
      Jasnej? z tego co wiem, to właśnie Przedstawiciele członków z
      tego osiedla popierają działania Zarządu! i mają większościowe
      poparcie w Radzie Nadzorczej!!!

2) co do wysokości czynszu: stwierdzenie "płacimy mniej od
      innych" jest niewłaściwe. Pytanie należałoby postawić "ZA CO I
      ILE". Takiego typu pytanie postawiłą "grupa z Międzyzdrojów",
      dlatego są "be".

3) może warto zainteresować się strukturą kosztów: na co są
      wydawane i ile?
      Ja się zainteresowałam!!. Twierdzę. iż opłata eksploartacyjna
      winna być o 40-50% niższa. Następnie są koszty tzw.
      inwestycyjne - ale jest to oddzielny temat.
      Wynajęta ochrona SECURITAS z czego jest opłacana? kto za to
      płaci? w świetle przepisów mogę wejść na zebranie
      Przedstawicieli członków, i co? Nie zostałam wpuszczona przez
      ochronę! Czy przyjdę na następne?! O to chodzi Prezesowi!

4) manipulacja Zarządu polega na tym, iż skłuca wszystkie
      osiedla, by niedoszły do porozumienia. Członkowie spółdzielni,
      proszę o rozsądek, spojrzyjcie całościowo na problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka