Gość: artur IP: *.ssn.pl / localhost 10.06.03, 06:58 POLSKIE REALIA. Czlowiek tyra jak wol, placi podatki a to ..... panstwo nie jest w stanie ochronic go przed coraz wieksza liczba zlodzieii w krawatach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 10.06.03, 10:08 jestem członkiem tej, "mojej spółdzielni", co jeszcze dodać? płacę za nieuzasadnione koszty - rozdmuchane, celem działania Zarządu jest doprowadzenie do takich kosztów, by niedoprowadzić do tzw. uwłaszczenia mieszkańców, byłby pod kontrolą on i jego wydatki!!! Do kogo zwrócić się o pomoc w rozwiązaniu tej patowej sytuacji. Szczeciński Związek Rewizyjny Spółdzielni Mieszkaniowych (na których płacimy składki) umywa ręce!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.porta-complex.com.pl 10.06.03, 12:12 Pracowałam w SM przez 2 lata, harowałam po kilkanaście godzin na dobę, nie dostawałam forsy za żadne nadgodziny. Pan prezes przyjeżdżał do pracy na 3-4 godziny i niewiele robił, tylko poganiał pracowników. Poniżał i niszczył psychicznie wszystkich, oprócz siostrzeńca swojej żony. Wygrałam z SM sprawę w sądzie i nie mogę wyciągnąć pieniędzy, bo toczy się sprawa o upadłość. Podobno obecnie prezes jeździ z procesu na proces (kilkanaście spraw w sądach), nie rozpoczyna żadnych inwestycji, bo nie ma z czego (brak forsy), zmienia kolejny garnitur pracowników. Trzyma się fotela mocno dzięki niektórym członkom RN. Wszystkim członkom SM życzę powodzenia i wytrwałości. Były pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.devs.futuro.pl 10.06.03, 13:30 Ja też jestem członkiem tej spółdzielni. Dziwi mnie brak zdecydowania zarządu wobec osób nie płacących czynsze, które i tak w porównaniu z innymi społdzielniami są niskie. Większość mieszkańców ma mieszkania w kredycie ze starego portfela, a więc nie mają własności spółdzielczej. Żeby ich wykurzyć nie trzeba mieć wyroku sądowego. Wystarczy wykluczyć z członkostwa i przejąć mieszkanie. Może jak jednego by tak potraktować, to inni by się wystraszyli i zaczęli płacić. Moja klatka jest najbardziej zadłużona, bo nie płaci jeden lokator. Za jego długi można by zapłacić miesięczną ratę do SECu. Wystarczy mieć jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:02 Może podyskutujemy, i coś wyjaśnimy: 1) Rozumiem, iż opisana sprawa dotyczy mieszkanców z ulicy Jasnej? z tego co wiem, to właśnie Przedstawiciele członków z tego osiedla popierają działania Zarządu! i mają większościowe poparcie w Radzie Nadzorczej!!! 2) co do wysokości czynszu: stwierdzenie "płacimy mniej od innych" jest niewłaściwe. Pytanie należałoby postawić "ZA CO I ILE". Takiego typu pytanie postawiłą "grupa z Międzyzdrojów", dlatego są "be". 3) może warto zainteresować się strukturą kosztów: na co są wydawane i ile? Ja się zainteresowałam!!. Twierdzę. iż opłata eksploartacyjna winna być o 40- 50% niższa. Następnie są koszty tzw. inwestycyjne - ale jest to oddzielny temat. Wynajęta ochrona SECURITAS z czego jest opłacana? kto za to płaci? w świetle przepisów mogę wejść na zebranie Przedstawicieli członków, i co? Nie zostałam wpuszczona przez ochronę! Czy przyjdę na następne?! O to chodzi Prezesowi! 4) manipulacja Zarządu polega na tym, iż skłuca wszystkie osiedla, by niedoszły do porozumienia. Członkowie spółdzielni, proszę o rozsądek, spojrzyjcie całościowo na problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualny pracownik Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.zsi.pl / 192.168.53.* 10.06.03, 15:56 Gość portalu: pracownik napisał(a): > Pracowałam w SM przez 2 lata, harowałam po kilkanaście godzin na dobę, nie > dostawałam forsy za żadne nadgodziny. Pan prezes przyjeżdżał do pracy na 3-4 > godziny i niewiele robił, tylko poganiał pracowników. Poniżał i niszczył > psychicznie wszystkich, oprócz siostrzeńca swojej żony. Wygrałam z SM sprawę w > sądzie i nie mogę wyciągnąć pieniędzy, bo toczy się sprawa o upadłość. > Podobno obecnie prezes jeździ z procesu na proces (kilkanaście spraw w sądach), buahaha ,od kiedy siedzenie w fotelu i jedzenie kanapek lub napisanie 1 pisma przez cały dzień nazywa sie harowaniem. Poza tym nikt nikogo nie poniżał i nie niszczył. Wystarczy zapytać pracowników. A z drugiej strony tak wybitny i sumienny pracownik powinien dostać każdą pracę, więc po co było znosić te wszystkie wyimaginowane szykany. Proponuję troche samokrytyki i przypominam ze wszyscy pracowali normalnie a tylko wybitna pani sekretarka jechała wcześniej na próbe chóru...............co pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimber Czy to SM Chrobry, czy Dąb,Śródmieście,SSM itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 16:31 Spółdzielczośc Mieszkaniowa w Polsce to bezsensowna, niegospodarna i skorumpowana instytucja napychająca kieszenie Zarządom Spółdzielni, które to Zarządy przeważnie wybierają dla członków najdroższe usługi. W dużych spółdzielniach dzielą się tymi mizliwościami z częścią Rad Nadzorczych. Widać już wyrażnie, że tzw "Wspólnoty " gospodarzą się znacznie lepiej. Prezesi Spółdzielni po dwóch latach pracy potrafią już wybudować takie domy, że nie jeden biznecha pozazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.devs.futuro.pl 10.06.03, 17:13 Proponuję, żebu pani szkalująca obecnego prezesa, uświadomiła zainteresowanych jakie otrzymywała wynagrodzenie od takiego "tyrana", jako studentka polonistyki bez dyplomu a (zapewniam, że wszystkie studentki polonistyki upadłyby z wrażenia); oprócz tego niech wyjaśni czym się zajmowała w Spółdzielni oprócz wiecznego plotkowania, narzekania na wszystko i wszystkich i opowiadania o swym nieudanym życiu osobistym i teściu - despocie (który to zresztą załatwił jej tę pracę, gdyż był wówczas w Radzie Nadzorczej tej spółdzielni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.*.*.* 11.06.03, 08:52 Jak sobie czytam tą internetową pyskówkę to nie wiem czy śmiać się, czy płakać ... Mam mieszane uczucia co do osoby obecnego prezesa i decyzji zarządu. Z jednej strony (Keja) nie uważam, ze płacimy najwyższe czynsze w mieście (choć ostatnio była podwyżka ...), jakość usług oferowanych przez administrację nie wybija się poza przeciętną ani nie jest beznadziejna. Lecz z drugiej strony będąc na poprzednich zebraniach grup członkowskich słyszełem z ust prezesa zapewnienia, że sytuacja spółdzielni nie jest taka zła i wszystko idzie ku dobremu, a spraw sądowych jest bardzo mało i są błache ... Komu to wierzyć ? Nie jestem biegły w Prawie Spółdzielczym ( mało kto jest :):)) i jestm zatem w kropce. Oczywisćie jeżeli prazes kłamał w swoich oświadczeniach i za jego rządów kondycja SPółdzielni się pogorszyła należy go odwołać. Tylko kto jest mi w stanie wirygodnie odpowiedzieć na to pytanie ? Bo wiem, że są rózne grupy interesów w spółdzielni, które mogą mieszać i zaciemniać prawdziwy obraz sytuacji ... Zdezorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:41 Gość portalu: Hans Kloss napisał(a): > Jak sobie czytam tą internetową pyskówkę to nie wiem czy śmiać się, czy > płakać ... > Mam mieszane uczucia co do osoby obecnego prezesa i decyzji zarządu. > Z jednej strony (Keja) nie uważam, ze płacimy najwyższe czynsze w mieście > (choć ostatnio była podwyżka ...), jakość usług oferowanych przez > administrację nie wybija się poza przeciętną ani nie jest beznadziejna. Lecz z > drugiej strony będąc na poprzednich zebraniach grup członkowskich słyszełem z > ust prezesa zapewnienia, że sytuacja spółdzielni nie jest taka zła i wszystko > idzie ku dobremu, a spraw sądowych jest bardzo mało i są błache ... Komu to > wierzyć ? Nie jestem biegły w Prawie Spółdzielczym ( mało kto jest :):)) i > jestm zatem w kropce. Oczywisćie jeżeli prazes kłamał w swoich oświadczeniach > i za jego rządów kondycja SPółdzielni się pogorszyła należy go odwołać. Tylko > kto jest mi w stanie wirygodnie odpowiedzieć na to pytanie ? Bo wiem, że są > rózne grupy interesów w spółdzielni, które mogą mieszać i zaciemniać prawdziwy > obraz sytuacji ... > > Zdezorientowany 1)Wg mnie, może wzrost opłat eksploatacyjnych w terminie 01.08.2000 do 01.05.2003 kwotowo nie jest wysoka ( ok. o 1,20zł. za mkw), ale ... procentowo jest to ok. 36%! Czy to jest niski % ? Proszę odpowiedzieć, ok. 36% to mało czy dużo? Wszystkie inne media pałcimy oddzielnie, woda, gaz, prąd itp... Stawiam pytanie: za co? co podnosi opłaty eksploatacyjne i dlaczego? 2) jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to zapewne chodzi o pieniądze lub łóżko! Gdyby Pan Prezes nas "uwłaszczył" byłby "pod kontrolą" z wydatkami. Czego nie chce jak widać. Od tego zaczeła się awantrua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:27 Gość portalu: pracownik napisał(a): > Proponuję, żebu pani szkalująca obecnego prezesa, uświadomiła > zainteresowanych jakie otrzymywała wynagrodzenie od > takiego "tyrana", jako studentka polonistyki bez dyplomu a > (zapewniam, że wszystkie studentki polonistyki upadłyby z > wrażenia); oprócz tego niech wyjaśni czym się zajmowała w > Spółdzielni oprócz wiecznego plotkowania, narzekania na wszystko > i wszystkich i opowiadania o swym nieudanym życiu osobistym i > teściu - despocie (który to zresztą załatwił jej tę pracę, gdyż > był wówczas w Radzie Nadzorczej tej spółdzielni) 1)Z chęcią się dowiem jakie wynagrodzenie "w skali roku" otrzymują pracownicy obecni, zakładam iż jest ono wyższe od wynagrodzenia poprzedniczki! Może się dowiem jakie wynagrodzenie otrzymuje Pan sprzątający-niesprzątający, wg moich wyliczeń można to zrobić o 50% taniej i 100% lepiej. Jest bezrobocie! 2) Myślę, iż też nie miałbym o czym z wami rozmawiać, zaś ogólne narzekanie sprzyja nawiązaniu rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:05 Gość portalu: aktualny pracownik napisał(a): > Gość portalu: pracownik napisał(a): > > > Pracowałam w SM przez 2 lata, harowałam po kilkanaście godzin na dobę, nie > > > dostawałam forsy za żadne nadgodziny. Pan prezes przyjeżdżał do pracy na 3 > -4 > > godziny i niewiele robił, tylko poganiał pracowników. Poniżał i niszczył > > psychicznie wszystkich, oprócz siostrzeńca swojej żony. Wygrałam z SM spra > wę > w > > sądzie i nie mogę wyciągnąć pieniędzy, bo toczy się sprawa o upadłość. > > Podobno obecnie prezes jeździ z procesu na proces (kilkanaście spraw w > sądach), > > buahaha ,od kiedy siedzenie w fotelu i jedzenie kanapek lub napisanie 1 pisma > przez cały dzień nazywa sie harowaniem. Poza tym nikt nikogo nie poniżał i nie > niszczył. Wystarczy zapytać pracowników. > A z drugiej strony tak wybitny i sumienny pracownik powinien dostać każdą > pracę, więc po co było znosić te wszystkie wyimaginowane szykany. > Proponuję troche samokrytyki i przypominam ze wszyscy pracowali normalnie a > tylko wybitna pani sekretarka jechała wcześniej na próbe > chóru...............co pozostawiam bez komentarza. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:18 Trzymajcie się byli pracownicy!!! Wystawcie RACHUNKI, zbliża się ten moment! Jeżeli, AKTUALNY PRACOWNIK tak to widzi, to tym bardziej trzeba posunąć Pana Prezesa: za nieumiejętne wykorzystywanie pracowników, (rozdmuchane koszty) Jeżeli, pracownik pisał: szt. 1 pism dziennie to przez rok daje ok. 360 szt., skąd są tak wysokie koszty administracyjne? zużycie papieru ksero, wysokie koszty opłat telefonicznych? - brak kontroli Pana Prezesa nad tym co sie dzieje w Spółdzielni. PS. Do siostrzeńca dokładam jeszcze 2 pracowników, tworzących "trójcę świętą". Jeżeli spółdzielnia padnie, to przede wszytkim zapłacimy WYNAGRODZENIE dla pracowników obecnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Odwołać prezesa SM Chrobry IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 11.06.03, 09:03 Może podyskutujemy, i coś wyjaśnimy: 1) Rozumiem, iż opisana sprawa dotyczy mieszkanców z ulicy Jasnej? z tego co wiem, to właśnie Przedstawiciele członków z tego osiedla popierają działania Zarządu! i mają większościowe poparcie w Radzie Nadzorczej!!! 2) co do wysokości czynszu: stwierdzenie "płacimy mniej od innych" jest niewłaściwe. Pytanie należałoby postawić "ZA CO I ILE". Takiego typu pytanie postawiłą "grupa z Międzyzdrojów", dlatego są "be". 3) może warto zainteresować się strukturą kosztów: na co są wydawane i ile? Ja się zainteresowałam!!. Twierdzę. iż opłata eksploartacyjna winna być o 40-50% niższa. Następnie są koszty tzw. inwestycyjne - ale jest to oddzielny temat. Wynajęta ochrona SECURITAS z czego jest opłacana? kto za to płaci? w świetle przepisów mogę wejść na zebranie Przedstawicieli członków, i co? Nie zostałam wpuszczona przez ochronę! Czy przyjdę na następne?! O to chodzi Prezesowi! 4) manipulacja Zarządu polega na tym, iż skłuca wszystkie osiedla, by niedoszły do porozumienia. Członkowie spółdzielni, proszę o rozsądek, spojrzyjcie całościowo na problem. Odpowiedz Link Zgłoś