Dodaj do ulubionych

Interes GW ponad interesem Szczecina

IP: 217.153.4.* 22.06.07, 14:42
Po raz kolejny choc pewnie bez nadziei na zmiane zasmuca mnie i pokazuje
hipokryzje mediów fakt, że jesli cos nie jest pod naszym patronatem to tego
nie ma.

Szczecin ma szanse na fajny festiwal - Gramy2007 ale wg GW nie jest to
wydarzenie warte chociaz jednej wzmianki TYLKO DLATEGO ze patronat ma
konkurencyjna gazeta - Kurier.

Zalosne jest to ze jednoczesnie w innych miejscach szuka sie przyczyn
dlaczego szczecin jest slaby (patrz przystanek Szczecin).
Slaby jest dlatego ze ponad interes Szczecina przedkladany jest interes Agory.

Bylbym w stanie to zrozumiec, gdyby dotyczylo to wydania ogolnopolskiego, ale
przeciez jakby nie patrzec to Panowie Jachim, Szyliński, Połowniak są ze
Szczecina i na Szczecinie (chyba) powinno zależeć.

Podobnie bylo z nagrodami Gospodarczymi Prezydenta. Przy trwającej w tym
czasie akcji przystanek Szczecin pominięto cos co zostalo zrobione nie dla
mediów ale dla promocji przedsiębiorczości w Szczecinie ale tak wazna
przyczyna jak patronat konkurencji powoduje ze wydarzenia są pomijane
(pardon, po wspomnieniu na forum pojawila sie mikronotka o tym wydarzeniu).

Zal i wstyd...
juz nie wspomne o rzetelnosci dziennikarskiej ktora nakazuje informowac o
wydarzeniach bez wzgledu na patronat/interes.
Obserwuj wątek
    • redakcja_gw_szczecin Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 22.06.07, 15:10
      Tak gwoli ścisłości: Gazeta Wyborcza informuje o imprezie w piątkowym
      dodatku „Co jest Grane” oraz w dziale Koncerty i imprezy” na potralu gazeta.pl
      • whiteentrance Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczkinów 22.06.07, 22:09
        redakcja_gw_szczecin napisała:

> Tak gwoli ścisłości: Gazeta Wyborcza informuje o imprezie w piątkowym
        > dodatku „Co jest Grane” oraz w dziale Koncerty i imprezy” na
        > potralu gazeta.pl

He he!
        I pies tańcował z wami gazeciarze, jeśli to tylko dotyczy jakiejś imprezy, za
        promocję których kasę wziął ktoś inny! Nie napisze gazeta o tym oprócz
        obowiązkowego wpisu w "co jest grane" bo kasy nie dostała. Jasne, że dziś kasę
        się dostaje nawet za wierszówkę! W tym przypadku idzie o jakąś coolturalna
        imprezę.
        Jednak jest o wiele większe dno. Parchate i zgniłe.
        To tfu!!!rczość dziennikarska! To dziennikarskie stanowienie o prawdzie i
        tworzenie rzeczywistości. Przykładów mogę mnożyć. Podam tylko kilka z różnych
        politycznych stron dla równowagi!
        Dziś xyz przywołał wyrok całkowicie oczyszczający ministra Łapińskiego (i jego
        vice - Neumanna) z zarzutów łapówek, a w sentencji wyroku (to wyroki stanowią o
        prawdzie a nie widzimisię redaktorki) wskazano, że chodziło tylko o to, aby tą
        całą hucpą zrobić korzyść konkurencyjnej dla Pharmakonu (związanego wiele
        wcześniej z Neumannem). Dziś o tym gazeta nie napisze (oprócz "Przeglądu")

Pamietam relacje ze aresztowania asystenta min. Szeremietiewa - niejakiego
        Farmusa - nikt (po prawdzie oprócz tygodnika "Nie" (sic!)) nie napisał dwa lata
        później, że całe te szopki "Rzeczpospolitej" były (według wyroku) sądu funta
        kłaków warte! Niejaka red. Marszałek dostała nawet jakieś nagrody za ten
        artykuł!!! Po oczyszczeniu oskarżonych - Pani redaktor w łeb sobie nie
        strzeliła!

Oskarżam szczeciński dodatek Gazety i jej (pierdołowatą zresztą) redaktorkę
        niejaką Kowalewską o partykularyzm i hipokryzję wobec poprzedniego Marszałka-
        gdzie jest dalszy ciąg (prokurator? sąd? wyrok? odsiadka?) oskarżeń za "aferę"
        InBit? Pamiętacie? No i co pismaczko pie..na? NIK się wypowiedział w swoim
        raporcie i nic nie wskazał. Wszystko było OK! Napiszecie o tym Jachimy?
        Kowalewskie? Co w zamian dostaliście?

Przypomina mi się mój dawny zgrzyt z albertem_c o jakieś wycięcie mojego tekstu
        z tego forum. Nie pomnę już o co chodziło. Pamiętam jednak konkluzję alberta z
        tego dialogu. Pisał wówczas albert: "o co ci chodzi?", "świata nie zwojujesz
        oskarżając gazetę". Myślałem wtedy że może albert miał rację? Jednkaże w
        związku z tym wszystkim powyżej chce mi się wysr.. na tą całą gazetę!

PS. Właśie w TVN 24 podają z jaką jutro aferą wyjdzie weekendowa GW- jakieś
        milionowe afery w LPRze! Mimo, że daleko mi do LPR'u powiem jedno - walcie się
        pismaki gazeciarskie! Nie wierzę wam pie..ne gnidy gazeciarskie! Szczał na
        was pies!
        • Gość: Zbędny Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:17
          Zaskoczyłeś mnie whiteentrance.
          • whiteentrance Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 22.06.07, 22:19
            Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> Zaskoczyłeś mnie whiteentrance.

Nie ma kompromisu dla kurestwa! ot co!
          • Gość: stone Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:20
            Nie dziw się. On chce zająć jej miejsce w GW bo mu się pali w BGK grunt pod
            nogami
            • whiteentrance Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 22.06.07, 22:25
              Gość portalu: stone napisał(a):

> Nie dziw się. On chce zająć jej miejsce w GW bo mu się pali w BGK grunt pod
              > nogami

Wypieprzą mie z BGK! Jak nic! Wyszło na to, że moja firma (BGK) zostanie teraz
              obsmarowana w gazecie). Co ja pocznę! Pognają mnie bankowe dyrechtory i prezesy
              precz! Głodować mi przyjdzie! Ech życie!
              BGK'u kochany! Nie wyrzucaj! Już nie będę !

Może napiszę, że kocham Kowalewską! I całą gazetę! A ten tekst co wyżej
              napisałem, sam odszczekam! Wydrukuję go i na oczach wszystkich publicznie go
              zeżrę! OK? Nie chcę głodować! Nie pozbawiajcie mnie chleba!
              • Gość: stone Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:36
                Ja też płakałbym, gdybym tak wyglądał...umyj się, uczesz, schudnij, może cię
                gdzieś przyjmą...
                www.madzia_i_sebastian.republika.pl/foty/swiadkowie/r7.jpg
                • whiteentrance Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 22.06.07, 22:48
                  I znowu mnie masz! Jednym słowem Absztyf ci-ja! I Rafał! I Beatrix! I Bazyl! I
                  pracuję w BGK'u! No i do tego wszytskiego szczam na wyborczą!
                  Ty to jednak kamienny stone jestes!:)
          • strv_101 Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 23.06.07, 17:14
            Gość portalu: Zbędny napisał(a):
            Zaskoczyłeś mnie whiteentrance.
            '''''''''''''''''''''
            Dlaczego? Praszczur zawsze byl pryncypialnym towarzyszem!
            • whiteentrance Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 23.06.07, 21:14
              strv_101 napisał:

> Dlaczego? Praszczur zawsze byl pryncypialnym towarzyszem!

No teraz to mnie wku..les!
              Praszczur - zniosę! Towarzysz - zniosę! Ale ten przymiotnik na "p" - tego już
              za wiele!!!!
              • absztyfikant Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 23.06.07, 21:17
                Zamilcz absztyfikancie! Ja lece do kapliczki Dionizosa sie pomodlic nieco, wiec
                byloby glupio, gdybym ja pil, a Ty w tym samym czasie pomstowal na pisdzielcowe
                szczekaczki:)
                • whiteentrance Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 23.06.07, 21:27
                  Oż ty francowaty Łajcie!
                  Ty giertychowy pomiocie! To ja będę pił!
                  A na Ciebie niklotowe zastępy naślę!
        • Gość: dydo Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:18
          a ty absztyfikant lewą [ :)))) ] nogą wstałeś po całym dniu byczenia się w
          wyrze i odreagowujesz? zeżryj coś, napij się to może ci ta wściekłość
          przejdze...
          • whiteentrance Re: Jesteście bandą skomercjalizowanych triapiczk 22.06.07, 22:20
            Gość portalu: dydo napisał(a):

> a ty absztyfikant lewą [ :)))) ] nogą wstałeś po całym dniu byczenia się w
            > wyrze i odreagowujesz? zeżryj coś, napij się to może ci ta wściekłość
            > przejdze...

OK dydusiu! Idę aby mi wściekłość przeszła! Napić się z Zadwornym:)
      • anamar Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 25.06.07, 10:48
        informuje??????a to przebiegła gadzina!
    • Gość: Zbędny Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:59
      Tam gdzie konkurencja i pieniądze tam jak widać kończą się patetyczne
      pie..ty o wzniosłych sprawach miasta. Takie życie.
      Niech nikt nie robi z gazet świętości. To biznes jak każdy inny tylko z pewną
      specyfiką.
      • Gość: olo GW staje się zwykłym tabloidem IP: *.chello.pl 22.06.07, 17:38
        wiele razy było już wałkowane i w redakcji szczecińskiej GW nawet zdają sobie z
        tego sprawę że wiemy że oni gdzieś mają dobro Szczecina. Dla nich liczy się
        kasa, zysk i tania sensacja, która pomaga sprzedawać tabloid jakim staje się
        gazeta wyborcza. a szczecińska redakcja jest oceniana jako jedna z najmniej
        obiektywnych i kompetentnych w kraju. smutna prawda.
        • Gość: Olek Re: GW staje się zwykłym tabloidem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:39
          No i kryptoreklama sklepów z butami :-))
          • Gość: olo GW staje się zwykłym tabloidem IP: *.chello.pl 22.06.07, 17:40
            wiele razy było już wałkowane i w redakcji szczecińskiej GW nawet zdają sobie z
            tego sprawę że wiemy że oni gdzieś mają dobro Szczecina. Dla nich liczy się
            kasa, zysk i tania sensacja, która pomaga sprzedawać tabloid jakim staje się
            gazeta wyborcza. a szczecińska redakcja jest oceniana jako jedna z najmniej
            obiektywnych i kompetentnych w kraju. smutna prawda.

• Gość: stawros Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.chello.pl 22.06.07, 18:15
      Jachim nie jest ze Szczecina , chyba nawet nie lubi tego miasta jest
      z Świnoujścia i prawdopodobnie steruje na centrale .
      Reszta nie wiem skąd.
      • Gość: kejsha Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.chello.pl 22.06.07, 18:17
        moim zdaniem ci wszyscy szczecińscy dziennikarze GW są jacyś lekko skrzywieni na
        punkcie naszego miasta. Oni po prostu nie lubią Szczecina. To nie jest normalne,
        nasza GW jest po prostu denna i działa na niekorzyść miasta!
        • Gość: Zbędny Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:48
          To nie jest tak, że pismaki z GW działają na niekorzyść miasta. To jest tak jak
          z ostatnim, dla mnie znamiennym i charakterystycznym, poglądem absztyfikanta.
          Gdyby miał wybrać co woli : korzystne głosowanie w UE dla Polski (no i sukces
          Kaczyńskich) czy klęskę dla Polski, niekorzystne parametry dla głosowań i
          klęskę dla Polski a więc i kompromitację Kaczyńskich; wybrałby co sam napisał
          klęskę dla Polski aby nawet kosztem kraju udowodnić swoje racje i interesy za
          wszelką cenę.
          Podobnie jest z GW i Szczecinem. Własne ambicje ponad wszystko :-(
    • pismak_logowany Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 22.06.07, 20:44
      Bez przesady. Redaktor Naczelny i Redakcja chcą dla Szczecina jak najlepiej.
      Brak im tylko orientacji, co jest faktycznie, realnie dobre dla tego miasta i
      czego faktycznie chcą mieszkańcy miasta. To jest "syndrom Jurczyka" -
      obecnie "nie czytają rzeczywistości". Dochodzi jeszcze brak kreatywności. Oni
      nic nie tworzą, nie wnoszą. Starają się jedynie opisywać, relacjonować. To
      bierne podejście do sprawy. Szczególnie, gdy postrzega się miasto na
      modłę "Wyborczej", czyli dość specyficzną modłę. "Wyborcza" ma zawsze swoją
      politykę. Inną, niż polityka polityków. Inną, niż tak zwane "ludzkie pojęcie".
      Własną. To niedobrze, bo nie zawsze jest to polityka Szczecina i Szczecinian.
      Poza wszystkim jednak, choroba nie jest nieuleczalna. Potrzeba tylko nieco
      otwartości ze strony Redakcji. Rozumiem doskonale, że trudno o to, bo Redakcja
      od lat działa we "własnym sosie". Potrzeba otwartości, ryzyka i kreatywności.
      Nie można wszystkiego dopasowywać do "wyborczej sztancy". Czasem trzeba odnowić
      matrycę. Mimo wszystkich zastrzeżeń, które mam do Szanownej Redakcji, - rolę ma
      do odegrania w Szczecinie niepoślednią. To fakt niezaprzeczalny. Czekam, aż
      obudzi w sobie mentalność i wyczucie lidera szczecińskiej odnowy. Myślę, że
      impuls powinien pójść z zewnątrz.

Pozdrawiam Redakcję,
      pismak_logowany@gazeta.pl
      • whiteentrance Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 23.06.07, 13:26
        Zauważam, że GW popada w ruine od momentu pójścia w konkury z "Dziennikiem"
        Agora jest pomiędzy żałosną "świętością" a "komercyjnym gównem".
        Czy można wyżyć nie zajmując się "aferami"? Czy można żyć nie mrugając pod
        strzechami okiem gołymi cyckami, informacjami o UFO,
        Od jakiegoś czasu (chyba od roku- czyli jak zaczął wychodzić "Dziennik") Gazete
        kupuję jedynie okazjonalnie i baaaaardzo rzadko. I za każdym razem przekonuję
        się, że nawet złoty pięćdziesiąt szkoda.
        GW próbuje zachować cnotę organu. Nikt w całej redakcji nie ma pojęcia, czy
        podejmować się roli mentora rzeczywistości, czy roli tabloidu.
        Mentorstwo nie jest złe! I Gazeta nie była zła w mentorzeniu! Jasne, że w
        tekstach o dajmy na to gospodarce przeważają teksty libertyńskie
        (Gadomski, "ekonomiści" od Centrum Adama Smith'a itd) ale też można było
        znaleźć fantastyczne felietony Josepha Stiglitza oraz wywiady i polemiki z np.
        prof. Sadowskim. I to było dobre! Było! dziś wyborcza to teksty o sexaferach,
        łapówkach, nepotyźmie itd itd. Jednym słowem "rzygi".
        I wszystko to (oprócz "afery Rywina" i "łowców skór") bezpodstawne! Nic sie nie
        potwierdza! Ale co z tego? Aby narzygać! Aby opluć!
        Do tego dochodzą redaktorzyny z nizin redakcyjnych. Oni maja jeszcze jedną
        misję do spełnienia - tym razem swoja, partykularną, pierdziszewską - tworzą
        lokalną politykę, obrażają się kiedy nie wpuszczą ich na lokalne salony,
        wykorzystując łamy GW do "postawienia do pionu i przypomnienia kto tu o
        rzeczywistości stanowi". Bo w ich głowach zagnieździło się przekonanie, że to
        oni mówią co jest cacy, a co jest be! "Gramy2007" jest najlepszym tego
        przykładem. Nie dopuścili organizatorzy do koryta, no to impreza nie zostanie
        zauważona przez GW a na łamach schowana zostanie gdzieś pomiędzy 3-cia częścią
        shreka a porankiem filmowym. A Ty czytelniku masz myśleć: "Gramy2007 to jakaś
        żałosna wsiurska zabawa w obleśnej tancbudzie".
        Coraz bardziej się przekonuję, że GW to dziś pomieszanie ekstrementów z
        chanel#5 (że użyję klasycznej egzemplifikacji:)).
        Ma pismak rację! Szczecińskogazetowe dziennikarstwo nie rozumie co się wokół
        dzieje! Nawet nie jest w stanie odróżnić wydarzenia (kulturalnego,
        gospodarczego, politycznego) od "niewydarzenia". Wszystko co się wokół dzieje
        to "niedościgniona awangarda". Dla Jachimowców zbyt "avant".
        Świat się zmienia! Gazeta tego nie widzi!
        Ale inni widzą.
    • absztyfikant Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 23.06.07, 14:02
      Tak czy inaczej 'Gazeta' od wieeeeelu lat robi dobra robote. Byc moze zabrzmi
      to pretensjonalnie, ale Polska bez niej mialaby brzydsza twarz. A proza zycia,
      coz... Nie popelnia bledow ten, kto nic nie robi.
      • whiteentrance Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 23.06.07, 14:36
        A to ci heca! Absztyf pod nickiem "absztyfikant" broni Gazetę, ale już używając
        nicka "whiteentrance" pisze zupełnie cos innego.
        Skołowacieje nam "zbędny"! I "ktoś" (stone?). No bo skoro white i absztyf to
        ta sama parszywa łachudra......
        Musi być ten absztyfikant przebiegły!
        Niegdys KT Toeplitz pisał, że dobry dziennikarz to taki który potrafi przekonać
        do jednej racji (np Gazeta jest cacy) oraz napisać tekst polemiczny z odwrotną
        tezą (np Gazeta jest be!). I za każdym razem do swoich racji potrafi przekonać.
      • Gość: Tasche Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:15
        Byc moze zabrzmi
        to pretensjonalnie, ale Polska bez niej mialaby brzydsza twarz.
        Na pewno mniej pryszczatą, krostopatą i mniej owrzodzoną
        • whiteentrance Re: Interes GW ponad interesem Szczecina 24.06.07, 21:13
          Gość portalu: Tasche napisał(a):

> Byc moze zabrzmi
          > to pretensjonalnie, ale Polska bez niej mialaby brzydsza twarz.
          > Na pewno mniej pryszczatą, krostopatą i mniej owrzodzoną

Jak nie przymierzając ktoś:)
          • Gość: pepi Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:32
            mówiasz o nim ? :)))
            www.madzia_i_sebastian.republika.pl/foty/swiadkowie/r7.jpg
      • Gość: . Re: Interes GW ponad interesem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 21:27
        Aaaach! Bez Gazety to twarz jak z za krzaka półdupek.
        A z Gazetą - to już całość!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka