Dodaj do ulubionych

Mam łzy w oczach...................

IP: 80.55.147.* 15.06.03, 21:47
.............po przeczytaniu wywiadu z Janem Nowakiem Jezioranskim w
magazynie GW z dnia 15 V br. Zastanawiam sie czy jestem dobrym Polakiem ,
czy potrafilbym tak poswiecic sie dla mojej ojczyzny Polski a przede
wszystkim wybaczyc oprawcom komunistycznym , oprawcom ktorzy zyja wsrod nas.
Jak wiele wycierpial, jakich poswiecen dokonal dla nas ,abysmy mogli zyc w
Wolnej Polsce.Mysle roniez o wspolbraciach ktorzy, wladze chwycili i czerpia
calymi garsciami dla siebie ,zapominaja o misji jaka maja do
spelnienia.Dlaczego dobro Polski jest dla nich obce?
Boze poblogoslaw takich Polakow jak Jan Nowak Jezioranski! Takich patriotow
oraz takie autorytety sa nam potrzebne.

Dzis pozwolilem sloncu, aby wstalo wczesniej niz ja.
Obserwuj wątek
    • Gość: rado Re: Mam łzy w oczach................... IP: 111.111.51.* 15.06.03, 22:52
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> .............po przeczytaniu wywiadu z Janem Nowakiem Jezioranskim w
      > magazynie GW z dnia 15 V br. Zastanawiam sie czy jestem dobrym Polakiem ,
      > czy potrafilbym tak poswiecic sie dla mojej ojczyzny Polski a przede
      > wszystkim wybaczyc oprawcom komunistycznym , oprawcom ktorzy zyja wsrod nas.
      > Jak wiele wycierpial, jakich poswiecen dokonal dla nas ,abysmy mogli zyc w
      > Wolnej Polsce.Mysle roniez o wspolbraciach ktorzy, wladze chwycili i czerpia
      > calymi garsciami dla siebie ,zapominaja o misji jaka maja do
      > spelnienia.Dlaczego dobro Polski jest dla nich obce?
      > Boze poblogoslaw takich Polakow jak Jan Nowak Jezioranski! Takich patriotow
      > oraz takie autorytety sa nam potrzebne.
      >
      >

podpisuje sie rekami nogami i klawiatura pozdrawiam rado
      • Gość: Ekspans Re: Mam łzy w oczach................... IP: *.espol.com.pl 16.06.03, 00:06
        widzę Rado że mam zTobą bardzo podobne poglądy ja też popieram Jeziorańskiego
        i innych mu podobnych
        • Gość: rado Re: Mam łzy w oczach................... IP: 111.111.51.* 16.06.03, 06:44
          Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> widzę Rado że mam zTobą bardzo podobne poglądy ja też popieram Jeziorańskiego
          > i innych mu podobnych

popieram jak popiera nie te czasu teraz mozna go juz tylko cenic. ale
          oczywiscie zgoda. lubie sie tak czepic z rana. w ramach dylematu kawa herbata
          czy rado
          w ogole widze ze sie czesto zgadzamy moze jestes jakas moja rodzina?
          pozdrawiam rado
          • Gość: Ekspans Re: Mam łzy w oczach................... IP: *.espol.com.pl 16.06.03, 08:52
            Gość portalu: rado napisał(a):

> Gość portalu: Ekspans napisał(a):
            >
            > > widzę Rado że mam zTobą bardzo podobne poglądy ja też popieram Jeziorański
            > ego
            > > i innych mu podobnych
            >
            > popieram jak popiera nie te czasu teraz mozna go juz tylko cenic. ale
            > oczywiscie zgoda. lubie sie tak czepic z rana. w ramach dylematu kawa
            herbata
            > czy rado
            > w ogole widze ze sie czesto zgadzamy moze jestes jakas moja rodzina?
            > pozdrawiam
            rado

Nie nie jestem Twoją rodziną zgadzam się z Tobą w bardzo wielu punktach bo
            jak tu się z Tobą nie zgodzić jak na Twoje twarde argumenty odpowiedzi padają
            wymijajace lub mało satysfakcjonujące.Wielu tu nie rozumie co to jest
            gospodarka wolnorynkowa, piszą tu na twoje tematy ludzie o pogladach z
            minionej epoki i niestety wydają Oni ważne decyzje o tym miescie. Pewnie że
            można sie czepić bo w Poznaniu jest to żle czy tamto czy w innych miastach,
            ale znaczace miasta Polski widać jak się zmieniją z roku na rok a Szczecin
            stoi w miejscu.nic tu obaj nie zrobimy bo Szczecin wybrał komunistyczne
            myślenie i dlatego przegrywa.Pozdrawiam Cię Rado i do boju.
            • Gość: rado Re: Mam łzy w oczach................... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 15:36

> Nie nie jestem Twoją rodziną

moze chcesz zostac? moglbym cie adoptowac.

Wielu tu nie rozumie co to jest
              > gospodarka wolnorynkowa, piszą tu na twoje tematy ludzie o pogladach z
              > minionej epoki i niestety wydają Oni ważne decyzje o tym miescie.

no wlasnie takie sovietikusy. sowieckie miasto pozniej mamy.

Pewnie że
              > można sie czepić bo w Poznaniu jest to żle czy tamto czy w innych miastach,
              > ale znaczace miasta Polski widać jak się zmieniją z roku na rok a Szczecin
              > stoi w miejscu.nic tu obaj nie zrobimy bo Szczecin wybrał komunistyczne
              > myślenie i dlatego przegrywa.

no wlasnie zeby chociaz zgodzili sie na ten pomink gierka bylo by od razu
              wiadomo gdzie sie przyjechalo.

Pozdrawiam Cię Rado i do boju.

no jak mowi ojciec dyrektor alleluja i do przodu. pozdrawiam rado
              • Gość: Ekspans Re: Mam łzy w oczach................... IP: *.espol.com.pl 16.06.03, 16:22
                Gość portalu: rado napisał(a):

> Gość portalu: Ekspans napisał(a):
                >
                > > Nie nie jestem Twoją rodziną
                >
                > moze chcesz zostac? moglbym cie adoptować
                >

Ja byłem adoptowany jak chcesz wiedzieć Rado, wyprowadziłem się z
                czerwonego Wlocławka a tu Komuna przyszła za mną powiało z Włocławka do
                Szczecina zgadzam sie na adopcje Rado Pozdrawiam
                • Gość: rado Re: Mam łzy w oczach................... IP: 111.111.51.* 19.06.03, 08:00

=
                  > Ja byłem adoptowany jak chcesz wiedzieć Rado, wyprowadziłem się z
                  > czerwonego Wlocławka a tu Komuna przyszła za mną powiało z Włocławka do
                  > Szczecina zgadzam sie na adopcje Rado

i tak zostalem ojcem. powiem zonie sie ucieszy. zapraszam na lody. pozdrawiam
                  rado
                  • Gość: Gryf Re: Mam łzy w oczach...... i z tego powodu !!! IP: 80.55.144.* 19.06.03, 15:17
                    .....bylo nie bylo [chyba?] zostalem "ojcem chrzestnym" , wszak to z mojej
                    inspiracji doszlo do tych wydarzen.

Dzis pozowlilem sloncu ,aby wstalo wczesniej niz ja.
                    • Gość: rado Re: Mam łzy w oczach...... i z tego powodu !!! IP: 111.111.51.* 19.06.03, 15:49
                      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> .....bylo nie bylo [chyba?] zostalem "ojcem chrzestnym" , wszak to z mojej
                      > inspiracji doszlo do tych wydarzen.

no ja nie wiem ojciec chcrzestny musi dbac o dziecko a ty tylko pogon i pogon.
                      i co zniego wyrosnie jakis kibol?
                      pozdrawiam rado
                      • piotr33k2 Recałkowita zgodz! 19.06.03, 17:27
                        całkowicie się zgadzam z gryfem ,nowak jeziorański to jeden z najwiekszych
                        polaków jakich wydała nasza ziemia ,szkoda tylko że przez niektórych oszołomów
                        np .bender opluwany ,ale to jest nasza specjalnosć prawdziwi polacy i patrioci
                        sa niedoceniani a przygłupy i wichrzyciele mają poparcie pewnej części równie
                        przygłupiego społeczenstwa.
                        • Gość: Gryf Re: Recałkowita zgodz! IP: *.nitka.net.pl 13.11.03, 22:50
                          piotr33k2 napisał:

> całkowicie się zgadzam z gryfem ,nowak jeziorański to jeden z najwiekszych
                          > polaków jakich wydała nasza ziemia ,szkoda tylko że przez niektórych
                          oszołomów
                          > np .bender opluwany ,ale to jest nasza specjalnosć prawdziwi polacy i
                          patrioci
                          > sa niedoceniani a przygłupy i wichrzyciele mają poparcie pewnej części
                          równie
                          > przygłupiego społeczenstwa.

Pana Nowaka-Jezioranskiego nie mozna juz jak piszesz "opluc" czy w inny
                          nieludzki sposob zniszczyc.Pan Nowak-Jezioranski swoim zyciem ,swoja postawa
                          oraz postepowaniem zamyka usta wszystkim plugawcom.

Straszna rzecza jest sila,a wszystko ,co zle, bierze swoj poczatek.
    • Gość: przechodzien Re: Mam łzy w oczach................... IP: *.a2000.nl 13.11.03, 23:25
      Drogi Gryfie;

Ja z kolei mam zly radosci w oczach po przeczytaniu Twojego tekstu........
      Radasci, ze potrafiles to tak prosto i pieknie wyrazic, a tego ja na pewno bym
      nie potrafil tak pieknie napisac jak Ty. I jeszcze dlatego, ze nie jestes tu
      odosobniony w swoim uczuciu do Pana Jezioranskiego.
      Maly dodatek w tym temacie. Niedawno bylem w Szwajcarii w Bazylei. Bylem tam
      przez pare dni z powodu spraw zawodowych. Przez wszystkie te dni myslalem
      codziennie o Panu Jezioranskim i jego Zonie ktorzy to wlasnie przedostali sie z
      Francji do Szwajcarii w Bazylei (granica biegnie tam niemal przez miasto )
      proszac o azyl polityczny........Jezioranski opisuje to dokladnie w jednej ze
      swoich ksiazek.
      pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych Polakow a zwlaszcza tych na tym
      forum....
      przechodzien
      amsterdam
    • absztyfikant Jan Nowak Jezioranski 14.11.03, 17:05
      To Marian Jurczyk a rebours. Kompetentny, madry, patriota z otwarta glowa,
      szanowany, maz stanu. Przemysl to Gryfie, bo te twoje herezje o dobrym Jurczyku
      zbieraja mnie na mdlosci.
      • Gość: Gryf Absztyfikant - przyjacielu !!! IP: *.net.pl 14.11.03, 17:54
        absztyfikant napisał:

> To Marian Jurczyk a rebours. Kompetentny, madry, patriota z otwarta glowa,
        > szanowany, maz stanu. Przemysl to Gryfie, bo te twoje herezje o dobrym
        Jurczyku
        >
        > zbieraja mnie na mdlosci.

Z nienawisci niewiele powstac moze, przyjacielu.Rozumiem Twoj bol odnosnie TEJ
        osoby i solidaryzuje sie z Toba.
        Nauczono mnie pomagac ;starszym,slabszym,niesprawiedliwie upokarzanym,
        nieszczesliwym,biednym itd.Dlatego boli mnie gdy ktos widzi "cudze pod lasem a
        nie widzi swojego pod nosem".
        Jestes w bledzie myslac tak jak to wyraziles w swoim "poscie" - "To Marian
        Jurczyk a rebours". Jestes w bledzie.
        A to dedykacja dla Ciebie:

"Straszna rzecza jest namietnosc, ten krakatit ludzkich serc, wszelkie zlo z
        niej wlasnie bierze zrodlo".

Straszna rzecza jest sila, a wszysko, co zle, bierze z niej poczatek.
        • absztyfikant Re: Absztyfikant - przyjacielu !!! 15.11.03, 15:26
          Czy Ty Gryfciu nie masz ochoty zostac Prorokiem ? Czy ty nie przesadzasz aby z
          ta koscielna nowomowa ? Jest dokladnie tak jak napisalem.

To nie jest nienawisc. To jest zlosc. Bo to nie ja strace na jego nieudolnych
          rzadach. Straca przyszle pokolenia, bo miasto sie stajem miejscem straconych
          szans. Jurczyk ma swoje miejsce w historii. Jurczykowa polityka nie jest ani
          dobra, ani zla. Jest ZADNA.
          • Gość: Gryf Re: Absztyfikant - przyjacielu !!! IP: *.nitka.net.pl 16.11.03, 23:00
            absztyfikant napisał:

> Czy Ty Gryfciu nie masz ochoty zostac Prorokiem ? Czy ty nie przesadzasz
            aby z
            >
            > ta koscielna nowomowa ? Jest dokladnie tak jak napisalem.
            >
            > To nie jest nienawisc. To jest zlosc. Bo to nie ja strace na jego
            nieudolnych
            > rzadach. Straca przyszle pokolenia, bo miasto sie stajem miejscem straconych
            > szans. Jurczyk ma swoje miejsce w historii. Jurczykowa polityka nie jest ani
            > dobra, ani zla. Jest ZADNA.

A pan powiedzial: "Gdzie dwoch w Szczecinie stanie i rozmowe zacznie tam
            prezydent miedzy nimi bededzie............ Jurczyk"
            ;-)

Straszna rzecza jest sila, a wszystko, co zle, bierze z niej poczatek.
            • Gość: Gryf Re: Absztyfikant - przyjacielu !!! IP: *.nitka.net.pl 25.01.04, 10:25
              > A pan powiedzial: "Gdzie dwoch w Szczecinie stanie i rozmowe zacznie tam
              > prezydent miedzy nimi bededzie............ Jurczyk"
              > ;-)

modyfikuje moja wypowiedz; "Gdzie dwoch na forum GW stanie i rozmowe zacznie
              tam prezydent miedzy nimi bedzie............Jurczyk";-)

Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone.
              • Gość: marcel Re: Absztyfikant - przyjacielu !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 17:03
                Absztyfikant jest zbyt zacietrzewiony by dokonywać obiektywnych ocen.
                Polityka M.Jurczyka jest zła. Pozwala żywić się kosztem miasta różnym
                cwaniaczkom. Brak jest pozytywnej wizji, problem polega na tym kto taką
                pozytywną wizję jest w stanie wykreować. Nawet życzliwi Juczykowi zagłosują za
                realną alternatywą. Trzeba ją tworzyć, a nie ziać nienawiścią, drogi Absztyfie.
                • Gość: nieregularny Re: Absztyfikant - przyjacielu !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:25
                  Ten absztyfikant to jakiś germanifil. Kreuje się na rozważnego inteligenta a
                  przebiera nogami kidy tu wreszcie wejdą Niemcy. Już ma coś obiecane??
                  • Gość: henio56 cała natura Polaków, zaczeli od Jeziorańskiego a IP: *.comnet.krakow.pl 25.01.04, 22:33
                    skończyli na absztyfikańcie. Pana Jeziorańskiego uważałem za wzór do czasu gdy
                    pochwalił judasza Kuklińskiego. Kiedy w USA zaczeła się na niego nagonka uciekł
                    do Polski.Tutaj w niektórych środowiskach też nie ma najlepszej opinii.Jaka
                    jest prawda tylko on sam wie. Trzeba jednak przyznać ,że postać bardzo ciekawa.
                    Dziwię się jednak, że ktoś broni Mariana Jurczyka, przecież to były agent
                    bezpieki PRL-u, osoba piastująca urząd prezydenta miasta z korzyscią tylko dla
                    swojej osoby,człowiek który naraził Szczecin na olbrzymie straty finansowe.Jego
                    polityka doprowadziła do zastoju gospodarczego również regionu ,gdyż Szczecin
                    to serce organizmu jakim jest Pomorze Zachodnie. To własnie tutaj, bezrobotni z
                    całego województwa szukają szansy na polepszenie swojej egzystencji.Pan Jurczyk
                    za swoją działalność powinien jak najszybciej stanąć przed Sądem. Amen
                    • Gość: Gryf oj henio56 ,henio56 !!!!!!!! IP: *.nitka.net.pl 25.01.04, 22:50
                      Czy Ty to zrozumiesz bracie mily;

........."Walke ze zlem, ktore jest w czlowieku, winnismy prowadzic nie przez
                      sadzenie drugich, ale przez sadzenie samych siebie.Walka z samym soba i
                      prawdziwosc wobec siebie samego, to sa srodki, za pomoca ktorych oddzialujemy
                      na drugich"............

Ps.Jan Nowak Jezioranski postanowil powrocic na ojczyzny lono nie dlatego, ze
                      mial wygodne zycie w USA, lecz dlatego, ze ukochal ponad wszystko ojczyzne
                      nasza Polske.

Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone.
                      • Gość: henio56 Re: oj Gryfie, Gryfie ! IP: *.comnet.krakow.pl 25.01.04, 23:25
                        faktycznie ciężko to zrozumieć, nie jestem filozofem aby doktoryzować się nad
                        Twoją złota myślą. Uważam jednak ,że nie masz racji. Oczywiście każdy ma coś
                        na sumieniu ale kategoria przewinień np. moich, jest niewspółmiernie mniejsza
                        od grzechów Pana Jurczyka, to tak jakby porównać zarzuty dotyczące art.51 KW z
                        art.248 kk. Co do powrotu Jeziorańskiego na ziemie ojczyste, to wrócił bo w USA
                        nikt go nie słuchał a tutaj przynajmniej jest bohaterem.
                    • absztyfikant Re: cała natura Polaków, zaczeli od Jeziorańskieg 26.01.04, 00:07
                      Moje zdanie o prezydenturze Mariana Jurczyka podtrzymuje.

Forumowiczowi nieregularnemu odpowiadam: nie mierz innych swoja miara. Ponadto
                      chcialbym zauwazyc, ze nie slyszalem o tym, by germanofilia byla czyms
                      nagannym. No to tez zalezy od srodowska, wychowania, osobistych doswiadczen,
                      wiec szanuje Twoj poglad i nawet rozumiem Twoje obawy, choc ich nie podzielam.

Dobra klamra zamykajaca te dyskusje bylyby slowa, ktore wypowiedzial w latach
                      siedemdziesiatych prof. Wladyslaw Bartoszewski. Oto one: „Prawda nie lezy
                      posrodku, prawda lezy tam, gdzie lezy.”
                • absztyfikant Re: Absztyfikant - przyjacielu !!! 26.01.04, 15:44
                  A czy ja kiedykolwiek mowilem o swoim obiektywizmie ? Ja jestem przeszyty
                  subiektywizmem do szpiku kosci !

Jest na tym forum wielu politykow i politykierow - to ich pros o alternatywy,
                  nie mnie. Jak kiedys mi odbije i wystartuje w wyborach, to bedziesz mial
                  moralne prawo zadac ode mnie rozwiazan.

Pozdrawia Absztyfikant "zionacy nienawiscia" :))

Gość portalu: marcel napisał(a):

> Absztyfikant jest zbyt zacietrzewiony by dokonywać obiektywnych ocen.
                  > Polityka M.Jurczyka jest zła. Pozwala żywić się kosztem miasta różnym
                  > cwaniaczkom. Brak jest pozytywnej wizji, problem polega na tym kto taką
                  > pozytywną wizję jest w stanie wykreować. Nawet życzliwi Juczykowi zagłosują
                  za
                  > realną alternatywą. Trzeba ją tworzyć, a nie ziać nienawiścią, drogi
                  Absztyfie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka