Dodaj do ulubionych

Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie?

IP: 212.160.188.* 05.07.07, 14:44
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kilbol Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: 195.116.25.* 05.07.07, 14:49
      A dlaczego nie ma nic o tym w lokalnych mediach?
      • tetlian Re: Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? 05.07.07, 18:49
        Są ocaleni. Dzięki temu nie wyginą.
    • Gość: pla Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:07
      Na stronie Garmana pan dyrektor Szypuła jest opisany jako przedtawiciel
      handlowy Garmana na Wrocław. Niezłe szychy negocjują przejęcie Pogoni. Swoją
      drogą znamy pana Szypułę z "działalności" w Śląsku i innych podmiotach na
      terenie Wr. Także gratuluję kibicom Pogoni.
      • Gość: Pijus Re: Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: 213.218.116.* 05.07.07, 15:58
        jaśniej, jaśniej prosimy :)
    • Gość: Fan Gazeta uwiarygadnia plotki? IP: 83.238.212.* 05.07.07, 15:24
      Ci co mieli sie wypowiedzieć juz to zrobili: www.pogon.v.pl
    • Gość: Breslau Brawo GW! Świetna reklama dla firmy Edwarda Ptaka! IP: 83.238.212.* 05.07.07, 15:33
      To ściema, chodzi tylko o to żeby sobie zrobić darmową reklamę. kto kupi klub, który za chwile zostanie rozliczony za korupcje? Rozumiem że jakiś tam ligowiec może sie na to złapać, ale Wyborcza - nie przypuszczałem...
    • Gość: lonelyboy1989 Re: Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:35
      tonący brzytwy się chwyta?
    • Gość: uburama Czy ta firma nie nazywa się Cosa Nostra? IP: *.acn.waw.pl 05.07.07, 16:12
    • Gość: Szczecinianin Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: *.globalconnect.pl 05.07.07, 16:24
      Hej cos czuje ze jesli transakcja wypali to nasza Duma Pomorza wpadnie z jednego
      gowna w drugie ;-/// ...
    • Gość: kibol Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:55
      A ten pan jest od Golemy? coś mi tutaj Golemą pachnie...
    • Gość: djraul@wp.pl Pogoń w II lidze dzięki włoskiej firmie? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 05.07.07, 17:04
      z tego co pamietam to pan Tomasz Szypuła zostal skazanym za machlojki jeszcze
      jako dzialacz Wrocławskiego Polaru wyrokiem sadu mial badz ma zakaz zasiadania
      w radach nadzorczych spolek a takze prowadzenie dzialalnosci ( ale tego
      niejestem pewien) a Garman jest chyba wlasnoscia pana Edwarda Ptaka jak ktos
      zauwazyl wyzej wiec jeden Ptak sprzeda klub drugiemu Ptakowi. Pewnie dlatego
      niemogl dojsc do porozumienia z grupa szczecinskich biznesmenow. pozdro a jak
      znajde linki do artykułow o panu Szypule to postaram sie je wrzucic.
      sport.w.polsce.org/8858-sport/
    • Gość: djraul a to cos wiecej o panu Szypule IP: *.range81-132.btcentralplus.com 05.07.07, 17:13
      free.of.pl/s/sledzie/artykuly.html
      www.foWysłany: Wto Maj 18, 2004 11:41 am WicePrezes Polaru
      rezygnuje.

--------------------------------------------------------------------------------

Tomasz Szypuła zrezygnował wczoraj z funkcji wiceprezesa Polaru Wrocław. To
      efekt kwietniowego wyroku s±du, który zakazał mu na sze¶ć lat zajmowania
      funkcji kierowniczych m.in. w stowarzyszeniach, a takim jest klub z Zakrzowa.

Szypuła był prezesem pewnej firmy handlowej mieszcz±cej się w budynku TGG we
      Wrocławiu. Firma była zadłużona na około 250 tysięcy, ale nie spłacała
      zobowi±zań. Pewnego dnia zniknęła, a wierzyciele zaczęli zgłaszać się do
      syndyka TGG (ta firma jest w upadło¶ci) z roszczeniami. Sprawę ujawnił w
      poniedziałek tygodnik "Słowo Sportowe".

Wierzyciele zdecydowali się wyst±pić na drogę s±dow±. W kwietniu s±d ukarał
      Szypułę sze¶cioletnim zakazem zajmowania stanowisk m.in. w spółkach,
      przedsiębiorstwach handlowych i stowarzyszeniach. Nie może więc pełnić funkcji
      wiceprezesa Polaru. Wczoraj wiceprezes Polaru złożył rezygnację z pełnionej
      funkcji.

- Nie wiedziałem o tym, że taki wyrok zapadł, bo zawiadomienie do mnie nie
      dotarło z poczty. Ale informacje o kłopotach firmy, któr± prowadziłem, s±
      prawdziwe. Gdybym wiedział wcze¶niej, to podałbym się do dymisji od razu -
      twierdzi Szypuła. - Jest mi przykro, że nie mogę do końca sezonu pomagać
      drużynie.

Zarz±d przyj±ł rezygnację wiceprezesa. Prezes Bogdan Ludkowski twierdzi, że nie
      wiedział o jego kłopotach.

- Nie miałem pojęcia, że zapadł taki wyrok. Co¶ o kłopotach wiceprezesa
      wiedziałem, że jest prowadzone jakie¶ postępowanie układowe, ale szczegółów nie
      znałem - mówi Ludkowski. - Jego pracę w klubie oceniam jednak wysoko i bardzo
      pozytywnie. Bardzo dużo zrobił, choć pracował wła¶ciwie społecznie.

Postanowiono nie rozszerzać na razie zarz±du klubu, który nadal jest
      dwuosobowy, obok prezesa Ludkowskiego jest w nim też Alfred Gerste, wiceprezes
      do spraw finansowych.

G.Wyborcza
      rum.legialive.pl/viewtopic.php?p=329821
    • kralik111 Włoska firma uratuje II ligę dla Pogoni Szczecin? 05.07.07, 17:39
      Włoska firma uratuje II ligę dla Pogoni Szczecin?

Czyli po polsku byloby tak, ze Wlosi Szczecin ratuje, a nie ratuja "DLA
      Szczescin", mala literowka, a tak wiela roznice robi...;)
    • stachu44 Nie wiem dlaczego, ale juz wiem jak to sie skonczy 05.07.07, 18:02
      Firma z siedziba w Corleone.
    • Gość: olo pisza bzdury IP: *.devs.futuro.pl 05.07.07, 19:57
      Co ta wyborcza pisze. za jakie pięc lat. jezeli zrobimy super skład w czwartej
      lidze i zajmiemy pierwsze miejsce to w barażach bedziemy grać o "nową" II lige
      czyli starą III. pózniej zostaje "Nowa" I liga(stara II) i orange. wychodzi mi
      3 lata. Skąd oni wzięli pięć. Jedyna nie wiadomo to czy co roku bedziemy
      awansować. Wyborcza niech nie bajeruje ludzi
      • Gość: informatyk Lisowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:19
        Lisowski chłopie czy ty już nie masz o czym pisać. Większej głupoty dawno już
        nie słyszałem. A jak już miałeś potrzebę napisania tych bzdur to mogłeś chłopie
        napisać kto stoi tak na prawdę za spółką Garman (Koźmińscy i Edek Ptak). Chyba
        że nie jest to ci na ręke. Ale to już jest temat na odrębną historię Panie Lisowski.
    • Gość: GKS PIAST GLIWICE pozdrowienia z gliwic IP: *.jota.za.digi.pl 05.07.07, 20:18
      zycze wam aby 2 liga sie udala i zebyscie grali
      • Gość: Typer Re: pozdrowienia z gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:35
        A ja odwrotnie, życzę zdrowej atmosfery, nawet w IV lidze, a nie doraźnego
        rozwiązania sytuacji i w dodatku utrzymywania przy życiu trupa stworzonego na
        bazie Piotrkowi.
    • anamar ptak nie odpuszcza 05.07.07, 22:03
      widac ptak ma ochotę dalej wodzić wszystkich za nos....włoska firma garman nas
      uratuje...dobre!jak się na garmana nie damy nabrać,to pojawi się pewnie firma
      amerykańska,która obieca ligę mistrzów...
    • piotr33k2 szkoda 05.07.07, 23:38
      ze pogon nie ma takiego swojego bońka,widzew tez byl rozkradziony i zniszczony
      przez niejakiego grajewskiego który przywozil walizke pieniedzy do szatni a
      potem wywoził trzy ,he he ,przyszedł boniek który chciał naprawde pomóc a nie
      zarabiać kokosów i skromnie bo skromnie ale wyprowdził widzew na prosto a teraz
      znalazła jeszcze inwestora strategicznego i widzew na coraz jaśniejszą
      przyszłosc chociaż miasto specjalnie mu nie pomagało.
    • Gość: p nowy inwestor z CHIN- sensacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 207.67.54.* 06.07.07, 00:35
      jak mozna odrzucac powaznego investora. Ja slyszalem ze podobno POgonia jest
      tainteresowany potezny chinski koncern tekstylny. Zamierza kupic POGON i
      przemianowac ja na "POGON 100% nylonowe skarpetki z Szanghaju Szczecin"
      zatrodnic chinski zaciag dobrych graczy w ping-ponga ktorzy po krotkiej
      aklimatyzaji beda w stanie podjac rownorzedna walke z drugoligowcami. Tym
      bardziej inne drugoligowe zespoly powinny sie bac bo trenerem bedzie Fabio
      Capello. Fabio po kazdym meczu bedzie odlatywal do Wloch bo troche mu
      szczecinski klimat nie odpowiada ale jest profesjonalista I OBIECUJE AWANS JUZ
      W NAJBLIZSZYM DZIESIECIOLECIU.

W zanadrzu jest tez moja firma z wysp Bahama handlujaca bananami ale te rozmowy
      prowadzone sa w scislej tajemnicy w schronie atomowym w Rzgowie w centrum
      dowodzenie Holdingu pana Antoniego.Wiec o tym szaaaaa....
      • Gość: dydek inwestor z CHIN?? - bzdura roku, nowy inwestor to IP: 83.168.106.* 06.07.07, 08:46
        to tajemnicza firma z Kolumbii. Miejscy włodarze udali się niedawno na rozmowy
        do rezydencji szefa firmy położonej w kolumbijskiej dżungli. Anonimowy urzednik
        powiedział, że "atmosfera spotkania była bardzo luźna ale mimo to doszło do
        poważnych rozmów i postanowień". Pod koniec spotkania padały zapewnienia, ze
        Pogoń zagra w Lidze Mistrzów i na najbliższych Mistrzostwach Świata! Inwestor
        zamierza wpompować w Pogoń miliardy dolarów, pozyskać najlepszych graczy
        swiata. JEdyny warunek to zapewnienie nietykalnosci przesyłkom kierowanym z
        Kolumbii do szczecińskiego portu... Trzeba przyznać, że w porównaniu z
        wymaganiami Ptaka, Bekdasa i Gondora są to naprawde proste warunki.
        Ponoć zawodnicy Pogoni maja mieć też nieograniczony dostę do specyfików
        produkowanych przez kolumbijską firmę co zagwarantuje wysokie osiągi.
        Trzymamy kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka