Dodaj do ulubionych

Chciałabym otworzyć restaurację...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:33
Chciałabym otworzyć niewielką restaurację w szczecinie. To moje marzenie. Od
czego zacząć, jestem całkiem zielona?
Obserwuj wątek
    • Gość: pieszy Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:35
      jak całkiem?
    • swantevit Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 14:35
      Umyc rece i.. tak trzymac!
      :-)
    • anamar Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 14:35
      schabowego robi się tak:bierzesz schab....
      • skuter70 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 14:37

nieprawda
        robi sie tak:

bierzesz zwierzątko...
      • exman Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 14:37
        Więcej już nic nie rób. Marzenia sa takie piękne.
    • swantevit Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 14:38
      a ta zielen to chyba nie plesn?!
    • Gość: Zbędny Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:43
      Wyślij maila do komórki dla inwestorów naszego Urzędu Miejskiego. Szybko
      dostaniesz odpowiedż :-)
      • felerynka Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 14:47
        zacznij od wyboru sprzyjającego biznesowi miasta.
        • andreas.007 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 15:05
          raczej od znalezienia sprzyjajacego sponsora... ;))
          • Gość: Zbędny Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:19
            andreas.007 napisał:
            > raczej od znalezienia sprzyjajacego sponsora... ;))
            Twoja determinacja andre jest widzę tak duża, że gotów jesteś zainwestować w
            inną branżę :-)

• andreas.007 ja wiem jak zacząć! 10.07.07, 14:49
      Jest podobno jedno takie okienko w Urzedzie Miejskim, taki sukces miasta,
      w którym wszystko załatwisz... ;))
      Musisz tam sie udac, ale podobno tam horror sie dzieje,
      bo cos sie popsuło... nie wiem czy to okienko w zwiazku z tym działa?
      • Gość: Zbędny Re: ja wiem jak zacząć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:52
        Niedługo ponoć maja byc w okienku organizowane przedstawienia pt " Miś z
        okienka". Warto będzie ...
        • swantevit Re: ja wiem jak zacząć! 10.07.07, 14:54
          W Krakowie jest takie okienko w piwnicy..
          KK je otworzyl.
          Jak masz bachora ktorego nie chcesz, to tam wrzucasz..
          • Gość: Zbędny Re: ja wiem jak zacząć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:56
            To to krakowskie okienko jest bardzo ale to bardzo pozyteczne.
            • swantevit Re: ja wiem jak zacząć! 10.07.07, 15:05
              Nie zartuj Zbedny!
              to dziecko i tak trafi na garnuszek panstwa, a duchowni w swojej obludzie beda
              se cieszyc z dobrze wykonanej roboty.
              • Gość: Zbędny Re: ja wiem jak zacząć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:07
                Jednak często dzięki temu okienku po prostu załapie się na całe życie a nie
                tylko na kilka dni.
                • swantevit Re: ja wiem jak zacząć! 10.07.07, 15:10
                  Niby masz racje, ale przeciez wiesz ze nie o to chodzi..
                  • Gość: Zbędny Re: ja wiem jak zacząć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:11
                    OK
                  • andreas.007 Re: ja wiem jak zacząć! 10.07.07, 15:12
                    pytanie tylko...
                    Przyjmujac za prawde istnienie piekła i nieba... ;))
                    Ja wiem, ze wyladuje w piekle, bo tak sie załapałem...
                    a przeciez tu załapałem sie na kilkadziesiat lat, a czeka mnie wieczność...
                    • Gość: Zbędny zacytuję :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:18
                      Dziwna jest nasza sytuacja tu na Ziemi. Każdy z nas pojawia się z krótka
                      wizytą, nie wiedząc po co, choć czasami może nam się zdawać, że potrafimy
                      odgadnąć ten cel.
                      (A.Einstein)
                      • andreas.007 Re: zacytuję :-) 10.07.07, 15:23
                        tak czasami mysle, zeby jakos nadac tej chwili pewien wymiar,
                        to szukamy własnie tego celu czy sensu...
                        ba tworzymy filozofie, a to moze tylko chodzi...
                        no własnie, o co chodzi... o te restauracje jedynie może,
                        ale my rozmawiamy o sensie zycia!
                        Bo tak jest tak jakos salonowo i kulturalnie... ;))
                        • Gość: Zbędny Re: zacytuję :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:28
                          Głebokość samodecydowania czy samodzielnego myslenia ogranicza jednak genetyka
                          i biochemia; po prostu. Być może po uwolnieniu od genetyki czy biochemii sprawy
                          przybierają ciekawszy obrót :-) Na razie jednak nie próbujmy tego procesu
                          przyspieszać. Doczekamy. To pewne jak mało co !
                        • Gość: zona.pijaka Re: zacytuję :-) IP: *.icm.edu.pl 10.07.07, 15:34
                          Nie słuchaj tych forumowych przygłupów. Jak masz miejsce i minimum 50 tysięcy
                          to załóż spółkę z o.o.i podepnij się pod www.polrest.pl/
                          Oni wykupują takich jak Ty, a potem nauczą cię wszystkiego. Tak prz okazji, mam
                          ich parę praw do akcji więc teoretycznie mogę cię zawpółfinansować.
                      • swantevit Cos o Zydach.. :-) 10.07.07, 15:28
                        Jeden z ich, Jezuz z Nazaretu, dal nam wiare..
                        Drugi, Marx, dal nam swiadomosc..
                        Freud - podswiadomosc..
                        a w koncu Einstein stwierdzil ze wszystko jest wzgledne..
                        • Gość: Zbędny Re: Cos o Zydach.. :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:33
                          swantevit napisał:
                          > Jeden z ich, Jezuz z Nazaretu, dal nam wiare..
                          Żydzi są niezwykle płodnym narodem. Idąc tym tropem dodam, że z kolei inni
                          żydzi z firmy Columbia wyśmiali to wszystko w filmie Żywot Briana
                          • swantevit Re: Cos o Zydach.. :-) 10.07.07, 15:35
                            Gość portalu: Zbędny napisał(a):
                            żydzi z firmy Columbia wyśmiali to wszystko w filmie Żywot Briana
                            ''''''''''''''''
                            Bo oni nie wiedza co to sa impoderabilia...
                            :-))
                            • kotegaeshi1 Re: Cos o Zydach.. :-) 10.07.07, 15:40
                              Pomroczność jasna u kolegów zapanowała - mówią o wszystkim tylko nie na temat wątku. Generalnie uważam, że w tym mieście tylko kamikaze może założyć interes gastronomiczny bez zgody padrone - czyli Capo di tutti capi. Zapytaj się kto ma najwięcej knajp w tym mieście i ile poszło z dymem w ciągu ostatnich 2 lat.
                            • Gość: Zbędny Re: Cos o Zydach.. :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:40
                              Wiedzą, wiedzą tylko, że "wszystko jest na sprzedaż".
                          • andreas.007 Re: Cos o Zydach.. :-) 10.07.07, 15:38
                            bo ja odnosze wrazenie, ze oni sa narodami wszystkimi,
                            TAKA EGZEMPLIFIKACJA NA KAZDA OKAZJE I KAZEDEGO PRZYPADKU
                            i tak sa ZA, a nawet PRZECIW czesto...
                            • swantevit Re: Cos o Zydach.. :-) 10.07.07, 15:41
                              Tego uczy ich Talmud; odpowiedz na kazde pytanie..
                              Dialektyka to chyba ich wymysl..
                            • Gość: selawi jakie brednie!!!!!!! IP: *.kamiro.pl 10.07.07, 15:44
                              co wy tu bredzicie, dziewczyna się pyta, zero pomocy, tylko jałowe dyskusje od
                              zawsze na ten sam teamt i jak zawsze, na tym samym się kończy ( czyli na niczym)
                              Na pewno musisz naleźć miejsce, potem do sanepidu, dowiedzieć się, jakie są
                              wymogi sanepidowskie i jak to odwalisz, to możesz kombinowac po innych
                              urzędach. jak jesteś bezrobotna, to są chyba ciągle te dotacje z PUP-u, ale
                              zdaje się, że trzeba być kuzynką wujka stryja jakiejś biurwy, co tam sedzi, bo
                              nikomu ze znanych mi osób nie udało się tego dostać. Może jak zgłosisz jakies
                              specjalne warunki, np. dla niepełnosprawnych, albo nastawienia dla rodziców
                              dziecmi, to uda ci się jeszcze szarpnąć coś z jakiś funduszy specjalistycznych?
                              Powodzenia!
                              • andreas.007 Re: jakie brednie!!!!!!! 10.07.07, 15:47
                                alez Selawi, jak to przeczyta Twoja przyjaciólka Anamar...
                                to masz przegrane!
                                Przeciez PO zrobiło porzadki - takze personalne,
                                a Ty tu o jakis znajomosciach... ;)))
                                Bój sie Tuska...
                                • Gość: selawi Re: jakie brednie!!!!!!! IP: *.kamiro.pl 10.07.07, 15:50
                                  no własnie- klasyczny facet. jak kobitka chce otwierać knajpke w mieście, to
                                  nic tylko żydzi, tusk, porządki PO.... a pomocną dłoń podać? a praca u podstaw?
                                  lepiej mieć znajomą biurwę, niż wygadywać głupoty ( bardziej konstruktywne) :D
                                  • andreas.007 Re: jakie brednie!!!!!!! 10.07.07, 15:52
                                    przeciez ja podałem pomocna dłon,
                                    kilka postów wyzej wspomniałem o... sponsorze...
                                    • Gość: selawi Re: jakie brednie!!!!!!! IP: *.kamiro.pl 10.07.07, 15:53
                                      szowinista
                                      poczekaj, jeszcze ciebie apa zasponsoruje, jak jej knajpa wypali!
                                    • swantevit Re: jakie brednie!!!!!!! 10.07.07, 15:53
                                      a ja zalecalem mycie rak..
                                      Zle?
                                      • beatrix13 a jaki dostanę rabat? 10.07.07, 15:55

• beatrix13 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 15:48
      Gość portalu: Apa napisał(a):

> Chciałabym otworzyć niewielką restaurację w szczecinie. To moje marzenie. Od
      > czego zacząć, jestem całkiem zielona?
      ......................
      jak zielona to tylko irlandzka
      • Gość: selawi Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.kamiro.pl 10.07.07, 15:50
        albo wegetariańska;)
      • andreas.007 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 15:50
        a moze raczej WEGETARIAŃSKA... ;)
        • Gość: selawi Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.kamiro.pl 10.07.07, 15:51
          hihi. czyli opcja wegetariańska wygrała!
          • andreas.007 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 15:52
            po znajomosciach pewnie masz pierwszy post, bo czas ten sam!!!
            ;)))))))))))))))))))))))))))
            • Gość: selawi Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.kamiro.pl 10.07.07, 16:01
              panie przodem.....
              • Gość: stawros Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.chello.pl 10.07.07, 16:36
                Żeby otworzyć restauracyjkę , trzeba udac sie do lokalnej mafii i
                zaproponowac im udział, oni już wszystko załatwią i formalności i miejsce po
                byłej księgarni. lepiej z nimi od razu ,niż potem mieliby przyjść sami.
                • Gość: Zbędny Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:39
                  Chrzanisz. Nie rób dawnych zresztą Sycyli czy Las Vegas z naszego spokojnego
                  Szczecina.
    • Gość: hombredelrio Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 17:06
      Musisz mieć pozwolenie od FACETóW W CZERNI. A skąd przyleciałaś? Długo trwała
      podróż na Ziemię. I dla czego akurat Szczecin, przecież UFO-ludki zazwyczaj
      lądują w USA.
      • andreas.007 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 17:12
        wyładowania atmosferyczne spowodowały pewne zakłocenia transferu...
        Zreszta podobno "zieloni" szukaja nowych wrazeń!
        Słyszeli, ze nasi urzednicy sa bezkonkurencyjny
        poziom płynów fizjologicznych nawet u zielonych wzrasta niemiłosiernie,
        aż czułki im faluja i zwijaja sie w rurki...
        • beatrix13 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 17:17
          andreas.007 napisał:

> wyładowania atmosferyczne spowodowały pewne zakłocenia transferu...
          > Zreszta podobno "zieloni" szukaja nowych wrazeń!
          > Słyszeli, ze nasi urzednicy sa bezkonkurencyjny
          ............

bezkonkurencyjni w burdelu?
          taki wątek fela założyła ku przestrodze zielonym
          >
          >
          • andreas.007 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 17:25
            Ty nic nie rozumisz, to był spot-watek zachecajacy
            do ptzybywania do Szczecina!
            taka promocja miasta - survival urzedniczy - tylko w szczcinie!
            szkoła przetrwania!
            • beatrix13 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 10.07.07, 17:34
              no to idę tam po adrenalinę,a potem wyżyję się na Tobie

PYTANIA SĄ TENDENCYJNE
    • Gość: Gastro-Centrum Re: Chciałabym otworzyć restaurację... IP: 94.42.178.* 15.09.14, 11:21
      Firma Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.

Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych.

www.gastro-centrum.pl
      kontakt@gastro-centrum.pl

Adres sklepu i magazynu głównego:
      76-200 Słupsk, ul.Poniatowskiego 46 A
      • damakier1 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 15.09.14, 21:10
        Zważywszy, że Apa prosiła o poradę w roku 2007. to chyba już wszystkie niezbędne urządzenia ma na wyposażeniu.
        Ape, która to Twoja knajpa?
        • norbert.szuster Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 08.04.15, 22:43
          Polecam firmę Gastrosukces.pl Kompetentna kadra i przyzwoite ceny. Zrobią wszystko od A do Z.
          • Gość: spam killer Polecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.15, 13:51
            Co tobie zrobili, żałosny spamiarzu?
          • gawor73 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 06.07.15, 10:23
            Wpisz swoją odpowiedźZdecydowanie odradzam firmę gastrosukces.pl, już po rozmowie telefonicznej można się zoriętować że nie mają bladego pojęcia o realiach prowadzenia restrauracji w Krakowie. Firma nie posiada żadnych restauracji na wzór, nie posiada nawet swojego biura. Rozmowa telefoniczna przerywana płaczem dziecka, kobieta która za mną rozmwiała jakaś "dziwna" dziwny ton głosu. Nie mają żadnych konkretnych referencji ani przykładów zrealizowanych projektów. Zdecydowanie nie polecam.
    • smurfmadrala Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 28.07.15, 10:59
      Jeśli lubisz wstawać o 4 rano /zaopatrzenie/ i kończyć pracę dwie godziny po wyjściu klientów,
      to jest praca dla Ciebie.
      Zacznij od food-truck i nauczysz się wszystkiego.

www.google.pl/search?q=food+trucks&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CC0QsARqFQoTCPGkuvy5_cYCFaVx2wodO2cJfA

Wyposażenie w restauracji kuchni pełnej /przygotowanie od podstaw wszystkich rodzajów potraw/ kosztuje od 200 000 w górę, samo zaplecze kuchenne to kilkanaście pomieszczeń i ok 100 m2.
      Warto zacząć od food-trucka.
      Restauracja prawdziwa to minimum 200 m2 powierzchni.

Marże wysokie ale wydatki to horror.
      Wojna z pasożytami "pieczątkowymi" armii urzędników na początek.

• milenka.m Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 16.05.17, 13:22
      Odświeżam temat.

Jeśli ktoś chce otwierać restaurację, to koniecznie musi pomyśleć o dobrym systemie POS. Osobiście polecam Gastro POS - gastro.pl/gastro-pos/ Ma wiele ciekawych modułów, a poza tym jest prosty w obsłudze. No i cena jest przyjazna dla restauratorów.
    • klaudyna773 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 21.05.17, 20:29
      Hmm przede wszystkim musisz znaleźć lokal i mieć jakiś pomysł. z czym ta restauracjia itd. Znaleźć dostawców. Kupić sprzęt do lokalu. Jesli chodz o to ostatnie to sobie możesz katalog firmy GORT sciągnąc - www.gort.pl/do-pobrania/ Oni mają dobre urządzenia gastronomiczne to warto sobie zerknąć
    • anetaklimczak93 Re: Chciałabym otworzyć restaurację... 24.05.17, 09:56
      A rozmawiałaś już z jakimś restauratorem? Wiesz jak wygląda dzień z ich życia lub styl życia jaki prowadzą? Co konkretnie podoba Ci się w wizji posiadania własnej restauracji? Pytam, bo restauratorzy spędzają swoje całe życie tak na prawdę w swojej restauracji. Pytanie czy tego właśnie chcesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka