nieslubne_dziecko_romana 12.07.07, 10:24 Czy ktoś może wie: Jeśli jedną świnię odstawi się od koryta, to pozostałe odejdą, czy zajmą jej miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rolnik postepowy Re: Pytanie dotyczące świń IP: *.chello.pl 12.07.07, 10:37 Żrącej świni nie odstawia się od koryta. A przedsięwzięcie takiej akcji może grozić pożarciem świniopasa. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar szczególny przypadek 12.07.07, 10:50 mamy do czynienia ze szczególnym przypadkiem,gdzie świnia ma ryj do koryta przyspawany(wprawdzie jak twierdzi,dzieje się tak dla dobra samego koryta)a świniopas z podobnych powodów przykuł się łańcuchem i kijem go nie odgonisz... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: szczególny przypadek 12.07.07, 10:57 bo kazdy swioniopas odgania inne swinie, by dobrze ustawic swoje swinie i je utuczyc... To wszystko to jest tylko walka o koryto... i tylko kazdy nas opieprza, ze nie dbamy o wypełnienie koryta... Czy ten swioniopas czy ta swinia, dla nas i tak zostaja ochłapy i podziwianie luksusowych fur dowożących swinie do koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: szczególny przypadek 12.07.07, 11:07 Moje świnie się podgryzają i wzajemnie prowokują. Nie wiem, czy mam je czymś spryskać, czy może ubić i kupić nowe - choć osobiście wątpię aby to coś zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: szczególny przypadek 12.07.07, 11:12 nic nie rób - zaopatrz sie w nowe swinie, które w odpowiednim momencie podmienisz... ;) To stara zasada chinska... działanie przez nie działanie... Nie daj sie tylko zadnej swini zepchnac poza świniarnie! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: szczególny przypadek 12.07.07, 11:24 kiedys ktos mi powiedział, ze auto do sprzedania trzeba... obsikac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi niepotrzebnie się martwicie IP: *.kamiro.pl 12.07.07, 11:24 jak wyjada wszyscy dostarczyciele koryta, to świnie same zdechną z głodu i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: niepotrzebnie się martwicie 12.07.07, 11:25 podobno maja sprowadzic tańszych obywateli z Azji i Chin... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawros Re: a moze zastosowac jakąs diete świnkom...;) IP: *.chello.pl 12.07.07, 12:23 W 1991 roku Janusz Korwin-Mikke wydrukował plakat wyborczy ze świniami przy korycie z hasłem Swinie się zmieniają , a koryto zostaje te same. Plakat został uznany przez wszystkie siły polityczne za obrazoburczy i JKM był straszony sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: a moze zastosowac jakąs diete świnkom...;) IP: *.kamiro.pl 12.07.07, 12:24 hihi Odpowiedz Link Zgłoś